Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: pengebom berani mati.2 fakta menarik.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» pengebom berani mati.2 fakta menarik.

Please Mendaftar To Post


Oleh pengebom berani mati.2 fakta menarik.

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 13:06


isu pengebom berani mati hangat diperkatakan..
tdk kira sesiapa pun...
tapi dimalaysia ini ada 2 fakta menarik..
kenyataan 2 org presiden ttg isu ini..

satu dibuat oleh seorg presiden yg memerintah negara ini..
dlm kenyataannya dia menyatakan pengebom berani mati-
1.adalah perbuatan yg sia2.
2.perbuatan pengganas.
3.pernah mengusulkan kepada sidang OIC utk mengutuk perbuatan ini.
4.membunuh diri.
5.membunuh dan menyerang rakyat israel adalah perbuatan yg tdk bertamadun dan ia nya lari dr konsep jihad dlm islam.

seorg lagi presiden yg menjadi pembangkang disini pula mengambil fatwa dr yusof al qardhawi..
1.hanya itulah senjata ampuh yg palestin ada utk memerangi israel.
2.setiap rakyat israel adalah tentera jika tdk tentera tetap mereka adalah tentera sukarela.
3.tanah palestin dan israel adalah zon peperangan.
4.adalah wajib bagi setiap org islam utk berjihad membebaskan tanah org islam yg dirampas oleh golongan kafir.

jadi kita bincangkan disini...
pandangan mana yg hendak diikut..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-09-03 13:35


saya ade tengok berita tu baru2 ni...
kenyataan dari pemimpin pembangkang hanya disiarkan sekejep sahaja berbanding dengan kenyataan dia tu ....

kalau apa yang dirasa oleh rakyat palestin kena kat keluarga dia baru dia tahu macam mana penderitaan palestin...pm mudah lupa

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 13:37


1.kalau perbuatan sia2 tak paham2 lagi ke nak bantu
2.soal siapa pengganas kita sendiri tau sampaikan keluar kenyataan nak bunuh arafat.
3.lebih baik Kutuk OIC tu sebab asyik Oh i see aja
4 tulah kalau dah jahil atau buat2 jahil tak boleh nak bezakan antara jihad dengan membunuh diri.
5. mungkin bagi dia istilah perang ni hanya untuk orang yang mampu beli kereta kebal nuklear askar beribu2 jet2 pejuang baru boleh berperang.agaknya nyawa rakyat israel lebih bernilai dari rakyat palestin dari pandangan matanya .




-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 14:09


Rentetan 11 September 2001...


"(Bangunan) yang dibina oleh mereka yang munafik itu sentiasa menjadi penyakit syak dan keluh-kesah (lebih daripada yang sedia ada) dalam hati mereka, (dan tidak akan habis) kecuali (apabila) hati mereka hancur-luluh (dalam tanah). Dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana."

- At-Taubah (surah 9) juzu' 11 ayat 110


"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang yang beriman akan jiwa mereka dan harta benda mereka dengan (balasan) bahawa mereka akan beroleh Syurga, (disebabkan) mereka berjuang pada jalan Allah maka (di antara) mereka ada yang membunuh dan terbunuh. (Balasan Syurga yang demikian ialah) sebagai janji yang benar yang ditetapkan oleh Allah di dalam (Kitab-kitab) Taurat dan Injil serta Al-Quran; dan siapakah lagi yang lebih menyempurnakan janjinya daripada Allah? Oleh itu, bergembiralah dengan jualan yang kamu jalankan jual-belinya itu, dan (ketahuilah bahawa) jual-beli (yang seperti itu) ialah kemenangan yang besar."

- At-Taubah (surah 9) juzu' 11 ayat 111


Allahua'lam...



-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



[ Posting ini telah di edit oleh: MeowHidayah pada 2003-09-15 14:10 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 14:55


Assalamualaikum...

Sebenarnya, isu ini telah lama mendapat perhatian dunia, cuma, kebenarannya sahaja yg masih dipertikaikan.
Ana benar² bersetuju dgn pandangan Dr Yusuf Qardhawi yg mengatakan taraf pengebom berani mati dlm misi syahid ialah taraf syahid tertinggi.
Semoga kita semua kan mendapat darjat ini.

Apabila kata-kata dibisukan.. Pedanglah yang sewajibnya berbicara!!!

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 16:10


Quote:
"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"






-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

insan_kalam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2802
Posting: 104
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 16:34


assalammualaikum..

pada pendapat ana la pulak..ana tak mahu komen aper2 pendapat la..sebap masing2 ada dia punya penjelasan...

sebenarnya..tu semua salah kita gak..sebap kita ni lalai akan tugas kite diutuskan dimuka bumi ni..semua ingat kerja kita kat dunia ni berniaga,doktor,loyer,dan macam lagi la...sebenarnya kerja kite kat dunia ni adalah berdakwah..berdakwah dngan cara yg sebenar..

klu kite tak buat kerja macm ni..maner la islam bole menang...pasti tidak akan ada kejayaan...

berdoala kat maner skali pun..kat mekah..kahbah ker...klu kita tak bantu agama ALLAH..pasti ALLAH takkan bantu kita..

bantu la agama ALLAH..nescaya ALLAH akan bantu kamu..dan bila ALLAH dah bantu kamu tidak ada siapa bole kalahkan kamu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kalamProfil   Hantar PM kepada insan_kalam   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 10:54


mmm..
tapi yg peliknya..
PM tdk sesekali mengutuk serangan demi serangan yg dibuat oleh rejim yahudi..
tapi mengutuk sekeras2nya intifada palestin..
inikah yg dikatakan hero islam abad ini?
inikah yg diwar2kan sebagai pemimpin ulung islam?
atau mungkinkah PM kita ini seorg ejen barat?
ini saya katakan kerna disaat PM menjadi PM lah malaysia membenarkan pihak israel dtg 2 kali kemalaysia?
disaat pemerintahannya juga ada diplomat malaysia termasuk 2 org kerabat diraja n9 yg terang2 melawat israel?
terfikirkah saudara.......
setelah sekian byk kekejaman israel terhadap saudara kita tapi kerajaan mengamalkan dasar..

ISRAEL DIJEMPUT YG MENENTANG PULA DIPENJARA

p/s..mintak al tantawi ulas..apa kata dia..


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Kirin_uniten7
Warga Rasmi
Menyertai: 04.08.2003
Ahli No: 2775
Posting: 11
Dari: gombak,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-03 11:55


bg saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yg sia2.ini krn ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yg nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kpd hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yg pengebom berani mati itu bunuh diri sbb hanya allah yg tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers

Bookmark and Share

    


  Member Information For Kirin_uniten7Profil   Hantar PM kepada Kirin_uniten7   Pergi ke Kirin_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 12:12


perbuatan sia2...
mmmmm..
lagi sorang.....
jika ummat islam sendiri perlekeh jihad org islam..
apalagi yg kita ada.....
nak pergi berjihad dipalestin jauh sekali..
nak do'a utk palestin...
rasanya kalo solat kat masjid aje la..
tuh pun kalo imam do'akan ...

dah terang.....
ulamak islam mengatakan syahid..
ikut pandangan mana pula yg kata sia2...
entah la..
makin pelik.....

p/s..pelik bila manusia tak ikut islam..


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 12:43


Quote:

On 2003-09-16 11:55, Kirin_uniten7 wrote:
bg saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yg sia2.ini krn ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yg nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kpd hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yg pengebom berani mati itu bunuh diri sbb hanya allah yg tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers



Cuba bayangkan andai kita berada di Palestin dan menjadi rakyat Palestin. Bayangkan kalau kita ada adik yg berumur 6 bulan ditembak di bahagian perut then tembus ke belakang oleh penembak curi rejim Yahudi. Cuba bayangkan kalau ayah kita atau ibu kita terbunuh semasa rejim Yahudi membedil rumah kediaman mereka dgn kereta kebal. Bagaimana perasaan dan pertimbangan akal kita sekiranya itu semua dilalui bukan setahun dua tapi bertahun-tahun.

Proses damai yg berlangsung selama ini pun nampaknya langsung tak mendatangkan apa2 faedah. Yahudi adalah suatu kaum yg telah dimurkai oleh Allah - antara sbbnya membunuh para nabi yg telah diutuskan kpd mereka. Banyak kandungan Al-Quran yg membicarakan perihal perangai Yahudi ni.

Bom berani mati bagi penduduk Palestin timbul berikutan peristiwa 11 September 2001 yg lalu. So boleh pikir sendiri berkenaan dgn hal tu.

p/s: andai kita tak mampu melakukan sesuatu yg org lain mampu, jgn diperlekehkan perbuatan mereka itu selagi mana ada nas Al-Quran spt mana yg dah dinyatakan sblm ini. Allahua'lam...





-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 12:55


Quote:

On 2003-09-16 11:55, Kirin_uniten7 wrote:
apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.



Sejauh mana anda memahami Al-Quran dan As-Sunnah ? Dalam mengemukakan pandangan berkaitan isu² agama, jangan sekali-kali berdasarkan akal dan hawa nafsu semata-mata. Pandangan ini serupa dengan pandangan puak² orientalis yang mengancam Islam. Nauzubillahi min zalik !

Sedangkan para ulama' terkemuka seperti Dr. Yusuf Al-Qardhawy dan lain² telah mengeluarkan fatwa berkenaan masalah ini (mereka adalah pejuang berani mati yang syahid) berdasarkan hujah² yang konkrit, kita yang cetek ilmu pula mengeluarkan pandangan sesedap rasa...

Mari kita kembali kepada sirah. Sedangkan Kaab bin Malik merupakan antara pejuang berani mati di awal sejarah penyebaran Islam. Sewaktu ingin menawan salah sebuah kota, dia telah menawarkan dirinya untuk dilemparkan ke dalam kota tersebut, untuk membuka pintu kota itu bagi pihak muslimin. Beliau telah ditikam beratus kali dengan pedang dan juga panah. Biarpun kisahnya agak berbeza, tetapi konsepnya tetap sama...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 18:47


assalamualaikum.

sekarang kita mahu percaya kepada siapa? seorang perdana menteri yang tiada pendidikan islam secara mendalam atau kepada ulama' yang muktabar? lagipun ulama' spt dr yusof al qardhawi mengeluarkan fatwa melalui ilmiah dan kita juga menerima dengan sandaran ilmiah. jika dikatakan suicide bombing akan melemahkan islam kerana ramai yang mati, jika mereka tidak mati kerana suicide bombing pun, mereka akan dibunuh juga oleh tentera israel, jadi lebih baik memilih mati syahid. dan kita sebut suicide bombing ni dalam konteks dan lingkungan palestin. mereka perlu menghalau dahulu org yahudi baru mereka boleh tumpu kearah pembangunan sebuah negara islam dan seterusnya memajukan sebuah negara islam.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 10:46


mmmmm...
inilah perkara yg paling kita takuti...
bila org islam sendiri perlekeh jihad fisabilillah...
ini kerana jika seorg pemimpin berhujah sebegitu pasti puak2 dan penyokong2nya mengikut sama..
ini jelas...
tanpa menggunakan ilmu dan berpandukan al quran dan as sunnah golongan ini dengan sewenang2nya mengkritik apa yg disuarakan oleh ulamak dan menyatakan apa yg difikirkannya saja.

tdk terhiriskah perasaan kita...
dimana sensitiviti kita dlm hal ini..
cukuplah bagi saya islam diperlekeh...
hentikan semua ini....
kembalilah kita semula kejalan islam..
jalan yg berpandukan al quran dan sunnah..
semoga perjuangan kita ini akan dimakbulkan ALLAH..
INSYA ALLAH..

p/s..bila pemimpin bersuara tanpa ilmu..
pasti pengikutnya turut tersesat sama..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-03 23:45


ermmmm,tak semua perkara saya akan katakan Ya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 11:22


Quote:

On 2003-09-17 23:45, JoshuaIsfahan wrote:
ermmmm,tak semua perkara saya akan katakan Ya.



mmmmm...
kurang paham saya dengan nukilan joshua ni...
jika berkesempatan..
sudilah joshua ulas dengan lebih lanjut...
bak kata org...
biar terang tak payah bersuluh lagi...

p/s..biar terang..jgn tinggalkan polemik...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

kemboja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3596
Posting: 65
Dari: k trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-09-03 11:45


org yg kata sia-sia tu mgn sbb:-

dia rasa perbuatan tu xde kebaikan pd dia..

tp cuba pikir, mcm mana pulak ngan org lain??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembojaProfil   Hantar PM kepada kemboja   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 11:05


entah ler
ana rasa ini semua atas diri sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 17:52


assalamualaikum.

di malaysia cara meletupkan diri sendiri memanglah tdk sesuai kerana kita masih ada ruang demokrasi walau ianya semakin hari semakin dicabul. Tetapi dalam konteks palestin itulah sahaja cara yang ada.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-03 18:10


'Pengebom berani mati'...seharusnya kita berbangga dan mencontohi semangat jihad yg begitu tinggi oleh mereka...semoga ALLAH TAALA memberi kemenangan dan mencampakkan 'sedikit' kegerunan dan ketakutan dlm hati yahudi almu'tadiin......sekarang ini satu-satunya senjata yg ampuh bg para pejuang fisabilillah di Palestin adalah diri mereka sendiri...untuk negara islam lain membantu 'jauh sekali'.....untuk membekalkan senjata....tak mungkin...kemampuan negara islam sangatlah mendukacitakan walaupun mereka menguasai minyak....sekurang-kurangnya untuk menyuarakan pendirian mereka!....sebagaimana fatwa oleh Dr Yusuf Al-Qhardawi....'para pejuang yg menjadikan tubuh mereka sebagai senjata adalah 'syahid'....tp ana tak pasti plak kalau ada fatwa yg kata 'pengebom berani mati ' ini hanya dibenarkan oleh islam dlm realiti Palestin sahaja,harap ada penjelasan oleh org lain yg mungkin lebih mengetahui drpd ana!!ws

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 20:55


Quote:
bg saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yg sia2.ini krn ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yg nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kpd hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yg pengebom berani mati itu bunuh diri sbb hanya allah yg tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers



HAHAHAHAHAHAHAH......maaf sebab saya gelakkan kenyataan ni, secara jujurnya memang saya tergelak ketika membacanya. sebabnya:



Quote:
ini krn ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers



kenyataan ini seolah2 rakyat palestin membunuh dirinya tanpa ada seorangpun musuh yang terbunuh.
Cuba fikir balik pernah tak jumpa Mak Bapak menyerang jiran sebelah semata2 anaknya dipukul oleh anak jirannya, lagi satu apa akan anda lakukan sekiranya mak atau ayah atau adik anda ditampar orang, tak percaya saya kalau awak tak mengamok.
sedangkan perkara kecil ni pun kita dah mengamuk, inikan pula siibu atau siayah melihat anak yang bersepai kepalanya.

Kalau anda menganggap perbuatan itu sia2, beritahulah diaorang macam mana caranya yang sesuai ataupun bekalkan diaorang senjata supaya mereka boleh berperang.

maaflah sekiranya kenyataan saya ni agak keras sikit, bukan apa, kalau isu ni dipersoalkan saya menjadi terlalu marah sebab ramai yang mengutuk perbuatan hamas berbanding mengutuk perbuatan Israel tak percaya cuba baca dalam Forum Harakahdaily.net (yang mengutuk Hamas adalah dari parti yang mengatakan Malaysia Negara Islam Contoh).

jangan lupa pergi perhimpunan kempen keamanan sempena berlangsungnya Sidang Kemuncak Pertubuhan Persidangan Islam pada bulan depan.

P/s: itu sajalah yang rakyat malaysia tau buat berhimpun berhimpun berhimpun. lepas tu mengaku hero.

-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 11:35


hhehhe..
hujah bernas dr insan yg bernas...
bukan hujah kosong dr insan yg mengaku bijak...

p/s...bicara lain seorg sahabat...
dulu mengikut tanpa ilmu..
skang dah berubah...
alhamdulillah...
(darul pasti tersenyum baca nukilan ini)

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 12:00


P/s: itu sajalah yang rakyat malaysia tau buat berhimpun berhimpun berhimpun. lepas tu mengaku hero.


mmmm...berhimpun yg nk ngaku jadi hero satu hal......
berhimpun yang disekat fru....lagi 2 hal...

kadang2 tak sanggup dengar berita psl palestin...terlalu sedih....
danlagi sanggup tak sanggup nk dengar ucapan2 pemimpin yg mengaku jadi HERO ni.....

moga roh pengebom2 berani mati tu terus dicucuri rahmat oleh allah...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-04 22:10




ana sebenaqnya t'tarik untuk sama-sama bg pendapat dlm topik PENGEBOM BERANI MATI ni. Ana tanak pepandai sendiri, so ana tanya kat seorang hamba Allah ni yg ana rasa Ilmu agama lebih tinggi. begini katanya:

Quote:
Di sini ana nak fokuskan kepada pengebom berani mati di Palastine sahaja kerana
ianya telah difatwakan oleh As-Syeikh Dr. Yusuf Al-Qardawi. Mengenai pengeboman
berani mati di Indonesia,Iraq dan Rusia yg melibatkan orang awam, ana pun tak
setuju.

Mengikut Dr. Yusuf Qardawi, pengebom berani mati ini adalah mati syahid dan
bukannya membunuh diri. Ini kerana sebab-sebab berikut yang ana boleh
ringkaskan:

1) Oleh kerana tidak ada jalan lain untuk membalas serangan askar Israel yang
membunuh rakyat palastine dan menceroboh tanah mereka. Mereka disekat dari
segala sudut untuk mendapatkan bekalan senjata yg membolehkan mereka berjihad
secara berdepan.

2) Pengeboman terhadap rakyat biasa Israel dihalalkan kerana setiap orang
Israel tidak kira remaja, wanita dan pemuda adalah tentera bagi Israel. Mereka
memang dilatih untuk berperang dengan umat Islam Palastine. So, sebenarnya orang
awam Yahudi yg mati tu adalah tentera kepada Israel.

3) Pengurangan rakyat Palastine akibat dibunuh oleh orang Yahudi mestilah
dibalas untuk memastikan keadaan yg seimbang supaya umat Islam palastien tidak
terus di bunuh sewenang2nya oleh orang yahudi. Itu sebab mereka memilih tempat
tumpuan orang Yahudi seperti di Pasar, Bas dan sebagainya.

4) Orang Yahudi tidak sama sekali akan berhenti membunuh umat Islam Plastine
kerana mereka mendakwa Baitul Maqdis adalah tanah suci mereka dan mereka
merancang untuk merobohkan Masjid Al-Aqsa yang dibina oleh Nabi Sulaiman a.s.
untuk dibina kuil mereka di tapak tersebut. Jadi menjadi tanggungjawab umat
Islam Palastine menghalangnya walau terpaksa mengebom diri.

Jadi dengan penjelasan ini ana harap antee faham akan perbezaan antara bunuh
diri dan mati syahid bagi pengebom berani mati di Palastine. Satu lagi ana nak
tambah, untuk pengetahuan antee, yang menjadi pengebom berani mati kat Palastine
tu semuanya golongan professional seperti Akauntan, Jurutera dan ahli Sains.
Mereka inilah yang sebenarnya yang benar2 beriman dan berkesedaran untuk
mempertahankan agama Islam yang suci ini. Jadi marilah kita renung diri kita
sejauh mana usaha kita untuk mempertahankan Islam.



Jadi kepada sesiapa yg kata PENGEBOMAN BERANI MATI ni SESUATU YG SIA-SIA, maka ana AMAT TIDAK B"SETUJU. Fikir dulu sebelum tulis,bukan hanya berlandaskan aqal fikiran semata-mata...akan tetapi hendaklah didasari dgn hukum-hukum / sumber-sumber yg sahih. Umat Islam di sana diancam dgn seribu satu dugaan,dibunuh,diseksa dan pelbagai lagi bentuk kekejaman.......sedangkan kita di sini masih boleh b'gelak ketawa. MasyaAllah..

Fikirkanlah..........jika kita berada di tempat mereka sekarang ni.mampukah kita untuk melawan setiap kekejaman yg dilontarkan kepada kita.

Wallahua'lam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 13-02-04 12:33


.. ...
Israel ada senjata canggih... ada kereta kebal... tapi apa yg rakyat palestin ada?
batu...botol.. itu shj senjata mereka..
jadi negara negara yg mengaku negara islam seharusnya membantu.. bagilah styer ker M-16 ker sniper ker.. barulah tahu siapa yg kuat... ni tidak.. sikit sikit berunding.. dah tahu perangai yahudi suka mungkir janji di layan jugak.. dan sekarang yahudi takutkan bayang bayang sendiri..
nak buat tembok...pulak.. tau takut pulak.. belum lagi intifada, hamas semua tu dpt senjata canggih nak lawan....

apa pun berhati hatilah ketika berkata kata... jgn kerana mulut badan binasa... tak tahu diam itu lebih baik..


-----------------



    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 18:22


mmmm...
bila hilang isu pejuang syahid ini..
timbul pula isu baru skang ni..
ttg adanya pandangan drpd org islam malaysia supaya org islam berbaik2 dengan golongan laknatullah ini.
kenapa ini terjadi?
dan kenapa kita begitu lemah utk menyerah kalah sedangkan kita punya pelbagai senjata utk melawan.

p/s..anti yahudi..anti golongan yg pro yahudi..
anti proksi yahudi....

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-04 11:42


beramal...beramal......
beramal kerana allah,
itu syiar kami,
allah.....allah.......
allah tuhan kami....
allah.....allah........
allah matlamat kami
rasul ikutan kami,
al-quran panduan kami,
berjihad...berjihad....
itu jalan kami......
syhid di jalan allah,
cita tertinggi kami.
takbir...........allahuakbar..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 03:42




well, dlm keadaan camtu yg memang takde cara lain lagi....itu adalah cara yg terbaik utk menggerunkan org kafir laknatullah....sokong jihad fisabilillah...tak semua orang sanggup buat macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-03-04 14:29




****Allah matlamat kami
Rasul ikutan kami,
Al-Quran panduan kami,
berjihad...berjihad....****

Allah swt tidak akan bertanya apa yang telah engkau lakukan untuk dirimu tapi Dia bertanya apa yang telah engkau lakukan untuk AGAMAMU

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 11:38


Pada 16-09-03 11:55 , Kirin_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yang sia-sia.ini kerana ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yang nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kepada hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yang pengebom berani mati itu bunuh diri sebab hanya allah yang tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers




dia boleh cakap begini sebab dia xrse apa yang orang-orang palestin 2 rasa.cuba kalau dia sendiri rasa,mesti dia pun nak jadi suicide bomber.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 21:04


Bagi rakyat Palestin senjata untuk lawan Israel...Bagi mereka MANPADS dan SAM untuk lawan Israel punya Apache dan F-16 ...Bagi mereka Kornet-E untuk lawan Israel punya Merkava Mk4...Takkan lah rakyat Palestin nak lawan IDF guna batu saja...8-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-07 21:27


Pada 16-09-03 11:55 , Kirin_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yang sia-sia.ini kerana ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yang nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kepada hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yang pengebom berani mati itu bunuh diri sebab hanya allah yang tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers


kolot...... :-| :-|


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 09:41


Allahuakbar..

Selama ini saya pun tertanya2 pasal suicide bomber ni..Alhamdulillah,akhirnya saya faham melalui forum ni...Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh2 orang mukmin yang berjihad melalu cara ini....
dan dimurahkan rezeki kepada sahabat2 yang bersemangat diskusi mengenai hal ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 10:19


xpn jual sukhoi kat palestin 2 dengan scorpene sekali.baru lah mereka boleh lwn.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 17-08-07 14:52



    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 21:29


adehh,tension betul asyk tsekat2 saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 22:23


bagi saya pengebom berani mati ni harus di puji dan dibangga.semangat jihad yang ada dalam dirinya harus dijadikan iktibar.pengebom berani mati adalah orang yang berani berjuang menegakkan Islam sedangkan dia terpaksa mengorbankan diri bagi mencapai kejayaan untuk umat Islam.semangat juang dan semangat ke arah syahid yang tinggi ini perlu di ambil iktibar oleh org lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-08-07 00:03


Pada 17-08-07 22:23 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya pengebom berani mati ni harus di puji dan dibangga.semangat jihad yang ada dalam dirinya harus dijadikan iktibar.pengebom berani mati adalah orang yang berani berjuang menegakkan Islam sedangkan dia terpaksa mengorbankan diri bagi mencapai kejayaan untuk umat Islam.semangat juang dan semangat ke arah syahid yang tinggi ini perlu di ambil iktibar oleh org lain...


setuju dengan najah_musla.....ini sahaja senjata yang ada pada mereka disamping batu2 bagi melawan israel laknatullah...sedangkan israel ada peralatan ketenteraan yang moden....silap2 israel ada fighter jet terbaru america ...the raptor....takkan nak lawan raptor dengan batu agaknya???

cuba fahami situasi rakyat palestin, rakyat afghanistan....mereka dalam keadaan terdesak untuk mempertahankan maruah dan tanah air mereka....siapa lagi yang sudi nak pertahankan rakyat palastin melainkan rakyat palastin sendiri....nak harapkan america???...jangan mimpilah, america itu sekutu rapat israel, bahkan membekalkan senjata lagi kepada israel....nak harapkan EU....EU tak mahu masuk campur hal ehwal negara bukan EU melainkan hal-hal minyak, hal nuclear barulah EU akan masuk campur macam kes iran.....nak harapkan arab saudi, egypt, UAE....negara2 ini walaupun ramai orang Islam tetapi pemimpin2 negara2 ini semuanya boneka america.

thats why dalam kes penculikan 21 org rakyat korea selatan itu....naruto-san secara peribadi memahami keadaan terdesak rakyat afghanistan...sudahlah mereka diserang dan diceroboh oleh america....negara punah ranah....kini datang pulak puak2 NGO kristian dari korea selatan cuba nak sebarkan agama kristian dikalangan rakyat Islam afghanistan.....sapa tak marah kalau jadi macam itu???....senang-senang nak murtadkan orang Islam....mentang2 rakyat afghanistan tengah susah hidup dalam peperangan, mereka nak sebarkan pulak kristian.

apa-apa pun...naruto-san puji cara orang korea selatan fikir dalam hal ini....orang korea selatan tak buat tuduhan melulu kepada taliban macam rakyat2 negara2 lain....orang korea selatan fikir secara releven....mereka menyalahkan america dalam hal ini....mereka tahu dan sedar americalah punca rakyat mereka diculik...dan mereka jugak menyalahkan rakyat mereka yang pergi ke sana dengan NGO kristian ...walaupun atas nama misi bantuan dan keamanan, but once pergi under kristian, maka itu sudah cukup menunjukkan cubaan mengkristiankan rakyat afghanistan, tidak sensitif kepada kesusahan orang Islam.....orang korea sedar benda ini....syabas kepada orang korea selatan kerana mampu menggunakan akal fikiran dengan bijak dalam menilai sesuatu perkara.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 18-08-07 00:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 02:55


berbeza orang jahil agama bercakap dengan ulamak yang bercakap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 03:03


salam...
pendapat ana,
mereka yang terlibat dengan perkara ini bukannya sembarangan org...
mereka ini tentunya melalui sistem pentarbyyahan yang sangat utuh, ketat dan teliti...
untuk menjadi pengebom berani mati, strategi dan kemahuan untuk berjuang perlu sangat kuat dan tinggi..
tidak mudah gentar biarpun puluhan senjata lawan di depan mata..
subhanallah... hebatnya mereka ini...
Allahuakbar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 18-08-07 11:24


di mana bumi dipijak, di situ Islam dijunjung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 12:09


tapi,kita ni takkan xd jalan nak slurkn snjata untuk palestin?.kalau boleh bagi lah walau spcuk pistol pun tak apa janji dapat tolong

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-08-07 13:16


Pada 16-09-03 11:55 , Kirin_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya,perbuatan pengebom berani mati adalah satu yang sia-sia.ini kerana ia akan menyebabkan umat Islam menjadi lemah.kalau habis semua orang Islam jadi suicide bombers,siapa yang nak menegakkan syariat Allah Taala di muka bumi ini?adakah perbuatan mengebom diri sendiri itu jihad?apa gunanya jihad kalau kita tidak berbalik kepada ajaran Islam sebenar dan memahami Al-Quran dan hadis.Apa gunanya kita mengebom diri sendiri kalau tidak memahami erti jihad sebenar iaitu jihad kepada hawa nafsu kita.janganlah kerana perasaan, akal fikiran dan hati kita buta kerana kononnya ingin menuntut bela atas kematian saudara sendiri. saya tak berani kata yang pengebom berani mati itu bunuh diri sebab hanya allah yang tahu.saya percaya tentu ada jalan lain selain menjadi suicide bombers


mungkin Kirin_uniten7 fikir p'eboman berani mati ni macam ambik bom dan baling kat diri sendiri, sebab tak tahan dah nak hidup menderita...tu sebab nya dia keluarkan kenyataan macam tuu...
kalau ada sesiapa yang boleh terang apa maksud p'eboman berani mati tuuu,,kan lebih bagus,baru orang tak salah tapsir---sekadar pendapat


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 13:29


pada saya dia tak faham konsep suicide bomber sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 18-08-07 14:10


ya ALLAH izinkanlah kami berjihad di Palestina
ya ALLAH, masukkanlah kami tercatat sebagai syuhada MU...

kalau kita tak mampu nak sumbangkan senjata untuk mereka, kita mesti bagi sumbangan dari segi lain, BOIKOT barangan Israel !!! itulah pertolongan yang boleh kita buat di samping doa yang tidak putus-putus untuk mereka dan untuk Islam yang tercinta.

"Dan barangsiapa yang menolong agama Allah, maka Allah akan menolongnya dan meneguhkan kedudukannya" (47:7)

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 15:00


hmm kalau barang bukan dari israel tapi kadang-kadang ada juga produk dr ngara len terutama ngara islam mggnakn kpakaran israel

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 17:10


pada pendapat ana org yang mengatakan mati syahid untuk mempertahankan ISLAM adalah sia-sia adalah pendapat org yang tidak berfikir secara waras..

kita sendiri dapat macam-macam info tentang palestin yang dah semakin kritikal.
sebagai umat islam yang bersaudara dengan cara apa kita dapat membantu??
seperti dalam satu pendapat yang lain,memang lah kita tak rasa apa-apa sebab yang kena bom bukan family kita..tapi tak tersentuh ke hati melihat bayi yang mati dalam pelukan ibu,kanak-kanak lelaki yang menyorok bersama ayah di tembok batu kerana takut dibom oleh askar yahudi..dan kanak-kanak tu sdr lihat depan mata ayah dia kena tembak di kepala..akhirnya kanak-kanak tu pun mati kena bedil dengan bom..apa perasaan kita??..

Kenapa hati sekeras batu..sudah hilangkah rasa cinta sesama manusia di muka bumi ni??

pernah lecturer ana cerita tentang kisah benar yang berlaku di palestin.
seorang pensyarah tempatan yang menyertai NGO islam di malaysia pernah pergi dan menyaksikan sendiri perang yang berlaku di palestin..kanak-kanak dimalaysia tak pernah kenal tentang perang,jihad apatah lagi tentang mempertahankan negara..

tetapi kanak-kanak di iraq&palestin, yang berumur 5 tahun sudah pandai membaling batu kearah kereta kebal dan askar yahudi.jika difikirkan,apalah daya kanak-kanak tu mgunakan batu untuk melindungi diri..dengan mata kepala pensyarah tu sendiri,dia melihat kanak-kanak yang membaling batu2 kecil kearah askar bertukar menjadi sesuatu yang boleh membunuh askar tu..hanya dengan batu2 kecil ditepi jalan..
itulah kekuasaan ALLAH..subhanallah..memang terkejut pensyarah yang melihat kejadian tu..
ana dan teman2 yang mdgr rasa sebak..Ya Allah,bgmn kalau terjadi di tempat ana,adakah ana sekuat kanak-kanak tu??

umat islam wajib membantu rkyat palestin dari segala segi yang termampu kerana:
>seagama dan bersaudara
>palestin kiblat pertama
>ada baitulmaqdis sebagai kiblat pertama sebelum mekah almukarramah
>membantu palestin mempertahan negara dari dijajah oleh yahudi
>(terlupa pula..sila rujuk pakar)

sekarang bulan syaaban,kalau berpuasa isnin dan khamis,duit untuk beli mknn boleh simpan dan derma pada tabung palestin.
jangan lupa berdoa untuk pejuang-pejuang iraq,palestin& seluruh pejuang-pejuang yang menegakkan agama ALLAH dengan hati yang ikhlas..

ALLAH tak pernah lalai melihat perlakuan hamba2Nya.
yang jahat pasti dibalas dengan azab..
janji ALLAH itu pasti..kalau kita umat islam sdr tak membantu,tggulah peringatan dr ALLAH..

Ya ALLAH,semoga Kau tempatkan pejuang-pejuang agamaMu di tempat yang Kau muliakan..semoga aku juga berpeluang merebut mati shahidMu..
aminn....


:-) :-) prOud To bE mUkMinAh :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-07 17:26


/

"ya allah....jadikan aku sebagai salah seorang dr mujahidin dan matikan aku sebagai salah seorang syuhada..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-07 17:29


/

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 18:22


kita pun boleh gnekan produk yahudi 2 sebagai senjata makan tuan boleh tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141174 saat. Lajunya....