Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 36 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: ...wanita pendiam...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ...wanita pendiam...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ...wanita pendiam...

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 20:17


Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?kenapa ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-07 20:26


Takut dia tak nak jawab..
Suka lah dengan orang perempuan yang pendiam ni...heheee

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 20:35


Pada 20-03-07 20:17 , anis87 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?Kenapa ek?


baguslah..hehehe tapi biarla pendiam yang bertempat....kawan lelaki saya tak berani nak tegur saya sebab saya ni diam....sampai dia cakap dekat kawan perempuan saya nak tegur saya tapi tak berani sebab saya diam....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 20:48


diam-diam ubi.. hehe.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 21:18


Pada 20-03-07 20:17 , anis87 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?Kenapa ek?


Salam. Baguslah. At least boleh jaga hati dan lidah daripada perkara-perkara yang tak berfaedah.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-07 21:42


LOW PROFILE??? ubi obesiti lah tuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 22:08


diam sangat sampe tak bertempat siapa suruh...diam-diam ubi berisi...jaga tingkah laku..bersuara hanya bila perlu macam 'group discussion' atau semasa dalam kelas...mula-mula saya pun malu tahap tinggi:Dtapi alhamdulillah saya perbetulkan niat saya adalah untuk belajar..maka sifat malu tu dah tak ada..bercakap bila perlu..waktu lain saya diamla....niat di hati nak kena betul..kalau malu susah lah:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:53


Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:25


baguslah pendiam..ada sesetengah perempuan agak hu ha hu ha(paham ke?hehe)..

erm bukanlah maksudnya pendiam tak bertempat..kalau dalam hal pelajaran bercakap pabila perlu..macam group discussion or LDK...suarakan pendapat anda..jangan diam saja macam org blur...

pendiam lagi bagus daripada bising2 tak tentu arh...
diam-diam berisi tak apa..jangan diam berkarat..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-03-07 09:31


Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P



tak ada pengalaman lagi lah..tapi macam betul saja..:-P:-D


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:35


Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P



tak jugak depends lah kat org itu bagaimana....
besalah tu dah kahwin baru nampak belang masing-masing..hhu :-D :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:44


Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P


maybe sebelum kahwin perempuan jadi pendiam sebab nak pikat si lelaki ni... lepas tu bila dah dapat... dah kahwin saja... habis si suami kena ubat gune2 sebab si isteri takut suami nya lterpikat kat wanita lain... boleh jadi tau... sebab kadang-kadang saya tengok dunia hari ini, si isteri yang mengawal rumahtangga, suami hanya menurut saja kata isteri tu... Nauzubillah... Lelaki adalah pemimpin kepada wanita... kita semua kena faham harapnya...


-----------------
moga hidupmu bersinar dengan keimanan, matamu bersinar dengan ketaqwaan, menggunung dengan keikhlasan, hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-07 11:40


Diam-diam pun...sekali dia marah.....terbalik kerusi meja!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 13:48


bukan diam,tapi kadang-kadang malas nak bukak mulut.......simpan untuk yang lebih penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:39


setuju dengan pendapat mechelmine dan kak arsyie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:43


Perempuan pendiam perkara biasa sebab kalau dia mulut becok nanti lelaki akan kutuk pulak kata dia macam mak nenek,so diam lebih baik lah dari banyak cakap.Tapi jangan diam yang melampau sampai org tanya pun tak nak jawab..yang penting jadi seorang yang berani bersuara apabila perlu..

....HaNya TuHaN YaNg TaHu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:55


Pada 22-03-07 11:40 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Diam-diam pun...sekali dia marah.....terbalik kerusi meja!!!


dia jadi hulk ye mechelmine..? bahaya tu...

diam ini kadangkala bagus...
kadangkala tak bagus juga..

kena jugak tengok situasi..
kalau masa tu memang mmerlukan untuk kita diam, maka jangan bersuara... (diam tak bererti bisu, cuma fokus dengan berfikir)
tap, bila mana diperlukan kita untuk bersuara, jangan pula membisu... (adakalanya idea kita dapat membantu orang-orang yang mmerlukannya)

jadi, jadilah org bijak, yang pandai mengawal lidahnya...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:40


salam....
pendiam itu banyak maknanya...kadang-kadang yang pendiam itu sebab memang semulajd dan suka berfikir..kadang-kadang itu pendiam sebab xkene dengan masa dan sekeliling...banyak baik dan buruknyer org pendiam ini..
tapi lebih baik pndiam dr banyak cakap benda yang xberfaedah..
terpulang pada pendapat masing-masing....kalau baik sebagai pendiam..lebih baik diam..tapi kalau dah tak boleh nak diam...he..he..he..sendiri mahu ingatlah ek...yang penting biar pendiam yang 'berisi' jangan pendiam yang pendendam... :-D


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:42


tiba-tiba pula teman terpikio, kenapa manusia ada 1 mulut dan 2 telinga?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 16:06


pendiam tidak salah tapi individu itu pandai lah bergaul dengan sesiapa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 17:24


biar diam-diam berisi tak apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 11:19


Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P




Pada 22-03-07 09:44 ,

!!! QUOTE !!!



maybe sebelum kahwin perempuan jadi pendiam sebab nak pikat si lelaki ni... lepas tu bila dah dapat... dah kahwin saja... habis si suami kena ubat gune2 sebab si isteri takut suami nya lterpikat kat wanita lain... boleh jadi tau... sebab kadang-kadang saya tengok dunia hari ini, si isteri yang mengawal rumahtangga, suami hanya menurut saja kata isteri tu... Nauzubillah... Lelaki adalah pemimpin kepada wanita... kita semua kena faham harapnya...



tak dinafikan apa yang hanafirazali tulis memang berlaku. tetapi yang dimaksudkan sailormoon rasanya adalah nature. mungkin sebab dia ni dah seronok ada kawan nak bercakap. atau dia (bising/bebel) bila dirasakan ada yang tak kena dalam rumahtangga mereka.

contoh lain: biasanya guru akan jadi peramah (banyak cakap) walaupun sebelum jadi guru dia agak pendiam. biasanya memang macam tu sebab dia dah terbiasa bercakap dan menjadi seronok bercakap. jadi apa yang hanafirazali tulis bukanlah punca situasi yang sailormoon tulis walaupun memang ada berlaku isteri gune2 suami, nauzubillah!.

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 23-03-07 11:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 11:28


Pada 23-03-07 11:19 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P




Pada 22-03-07 09:44 ,

!!! QUOTE !!!



maybe sebelum kahwin perempuan jadi pendiam sebab nak pikat si lelaki ni... lepas tu bila dah dapat... dah kahwin saja... habis si suami kena ubat gune2 sebab si isteri takut suami nya lterpikat kat wanita lain... boleh jadi tau... sebab kadang-kadang saya tengok dunia hari ini, si isteri yang mengawal rumahtangga, suami hanya menurut saja kata isteri tu... Nauzubillah... Lelaki adalah pemimpin kepada wanita... kita semua kena faham harapnya...



tak dinafikan apa yang hanafirazali tulis memang berlaku. tetapi yang dimaksudkan sailormoon rasanya adalah nature. mungkin sebab dia ni dah seronok ada kawan nak bercakap. atau dia (bising/bebel) bila dirasakan ada yang tak kena dalam rumahtangga mereka.

contoh lain: biasanya guru akan jadi peramah (banyak cakap) walaupun sebelum jadi guru dia agak pendiam. biasanya memang macam tu sebab dia dah terbiasa bercakap dan menjadi seronok bercakap. jadi apa yang hanafirazali tulis bukanlah punca situasi yang sailormoon tulis walaupun memang ada berlaku isteri gune2 suami, nauzubillah!.



betul apa yang saudari muslimah_johor katakan....
saya sdr bakal guru...memang saya akui saya pendiam...tapi bila saya berhadapan dengan murid2 sekolah memang tak boleh berhenti cakap...asyik nak cakap saja...:) tapi bila bercampur di kalangan rakan sebaya, saya jadi pendiam balik....:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 11:35


salam semua....

Rasanya mendiamkan diri adalah lebih baik daripada banyak bercakap.bila kita banyak bercakap,kadang-kadang kita akan terlepas cakap yang boleh membuatkan orang sakit hati dengan kita. mungkin ianya sekadar gurauan, tetapi hati oarng susah nak dirama.

Tetapi masalah timbul apabila kita diam, rakan mengatakan kita sombong..hmmm..susahkan..
dalam hidup ni memang susah nak senangkan hati semua pihak..

We are a human being....

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 00:00


Pada 23-03-07 11:19 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!



tak dinafikan apa yang hanafirazali tulis memang berlaku. tetapi yang dimaksudkan sailormoon rasanya adalah nature. mungkin sebab dia ni dah seronok ada kawan nak bercakap. atau dia (bising/bebel) bila dirasakan ada yang tak kena dalam rumahtangga mereka.

contoh lain: biasanya guru akan jadi peramah (banyak cakap) walaupun sebelum jadi guru dia agak pendiam. biasanya memang macam tu sebab dia dah terbiasa bercakap dan menjadi seronok bercakap. jadi apa yang hanafirazali tulis bukanlah punca situasi yang sailormoon tulis walaupun memang ada berlaku isteri gune2 suami, nauzubillah!.



Betul tu...perempuan memang kena banyak cakap sebab dia kan pengasuh/pendidik suami dan anak-anaknya...Mungkin sebab tu perempuan di beri kelebihan untuk banyak bercakap...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-07 10:50


assalamualaikum...

saya setuju benar apa yang dikatakan aisgurlz...
bukan apa, bila kita cakap banyak kadang itu tak perasan kita dah sakitkan hati orang lain ...jadi macam dato dr fadzilah kamsah cakap" lebih baik diam ...sebab apa?sebab itulah yang terbaik bukan ?bila dah terlanjur kata ,,bukan senang nak patah balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:32


Salam..
Betullla apa yang saudara saudari cakap..memang berdiam diri adalah lebih baik bercakap kosong...dia diri membuatkan kita lebih berfikir apa yang harus dilakukan sebelum melakukan kadang bercakap kosong diselami gelak ketawa hanyalah melupakan apa yang harus dilakukan..Tanpa sedari kata-kata boleh menyinggung perasaan...Awas ia membabikan orang kita sayang seperti familiy atau insan istimewa...Setiap apa yang dikatakan adalah untuk menegaskan sesuatu bukan untuk mengiyakan sesuatu tidak kena pada tempatnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-07 14:33


rammai pompua depan laki pendiam..dengan geng2...bukan main lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 15:05


Pada 25-03-07 14:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

rammai pompua depan laki pendiam..dengan geng2...bukan main lagi...


yup memang tak nafikan...sebagai perempuan saya mengaku.....
tapi bukan nak cover ayu ke apa...memang dah semula jadi...perempuan kan dikurniakan sifat pemalu...macam org selalu kata lebih baik diam....cakap bila perlu saja...


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 15:11


hati-hati...org pendiam ni tindakan dia kadang-kadang unpredictable..:)
buat salah dia tak marah
ngumpat dia buat derk
marah2 dia buat tatau..
tapi sekali dia bertindak....boleh hancur dunia..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 08:11


Pada 25-03-07 14:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

rammai pompua depan laki pendiam..dengan geng2...bukan main lagi...


maksud sedara bagaimana???geng2 yang sejenis ke??

kalau saya lah saya ni pendiam lah agaknya(org kata)...tapi saya akan bersuara bila keadaan memerlukannya....

kalau menjadi2 dengan geng2 tu biasalah...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-07 08:21


geng2 sejenis lah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-07 08:23


Pada 25-03-07 15:11 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

hati-hati...org pendiam ni tindakan dia kadang-kadang unpredictable..:)
buat salah dia tak marah
ngumpat dia buat derk
marah2 dia buat tatau..
tapi sekali dia bertindak....boleh hancur dunia..hehe


dia kasi simpan kemarahan dalam tangki kepala...then bila tak boleh tampung lagu..meletup semua keluar...semua diungkit dari A sampai Z....laki pun ada begitu juga..hati-hati..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:37


wanita pendiam lebih manis........ana tak suka wanita yang banyak cakap.......... :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: faried pada 26-03-07 11:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:45


Pada 26-03-07 08:23 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 15:11 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

hati-hati...org pendiam ni tindakan dia kadang-kadang unpredictable..:)
buat salah dia tak marah
ngumpat dia buat derk
marah2 dia buat tatau..
tapi sekali dia bertindak....boleh hancur dunia..hehe


dia kasi simpan kemarahan dalam tangki kepala...then bila tak boleh tampung lagu..meletup semua keluar...semua diungkit dari A sampai Z....laki pun ada begitu juga..hati-hati..



Sebab tu kita kena kawal mulut kita ni...Jangan suka sangat menyakitkan hati orang...Mungkin pada mulanya dia tak kisah sangat...Tapi kalau selalu sangat siapa yang boleh tahan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 12:05


Pada 26-03-07 11:45 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 08:23 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 15:11 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

hati-hati...org pendiam ni tindakan dia kadang-kadang unpredictable..:)
buat salah dia tak marah
ngumpat dia buat derk
marah2 dia buat tatau..
tapi sekali dia bertindak....boleh hancur dunia..hehe


dia kasi simpan kemarahan dalam tangki kepala...then bila tak boleh tampung lagu..meletup semua keluar...semua diungkit dari A sampai Z....laki pun ada begitu juga..hati-hati..



Sebab tu kita kena kawal mulut kita ni...Jangan suka sangat menyakitkan hati orang...Mungkin pada mulanya dia tak kisah sangat...Tapi kalau selalu sangat siapa yang boleh tahan...


salam ana bersetuju dengan akhi sailormoon.
janganlah suka kacau orang ataupun sakitkan hati orang.
kelak, kita juga akan kena balik. :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-03-07 12:38


erm...
agaknya-agaknya wanita pendiam ni ramai peminat tak?
ke wanita peramah yang lagi banyak peminat?
sekadar nak tahu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:10


Pada 26-03-07 12:38 , melon posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
agaknya-agaknya wanita pendiam ni ramai peminat tak?
ke wanita peramah yang lagi banyak peminat?
sekadar nak tahu saja...

salam..

bagi ana, setiap manusia tu berlainan citarasanya.
ada setengah orang minat yang pendiam dan ada juga minat yang peramah.
peramah tu bertempat lah.kalau dengan semua orang dia ramah, something wrong.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:09


Assalamualaikum...lebih elok jadi pendiam...tapi biarlah bertempat...saya pun boleh dikategorikan macam tu.... yang saya rapat, xdelah saya pendiam sangat...tapi kalau dah kawan terlebih sangat bersembang pun saya rimas juga...terpulanglah pada masing-masing....memang dari sekolah kawan-kawan lelaki tak berani tegur saya...saya pun lebih selesa macam tu...susah hati kalau ada yang menegur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:22


Pada 20-03-07 21:42 , arip posting:

!!! QUOTE !!!

LOW PROFILE??? ubi obesiti lah tuuuu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:44


ada orang cakap orang yang jenis pendiam akan dilabel sebagai garang?? betul ke ha.. sian juga kat sum1 ni yang diam diam sebab semua orang langsung tak confident dengan apa yang dia cakap kerana lack of communication skills:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:57


ASSALAMMUALIKUM.........
Hmmmmm.....tak semua pendiam tu garang...banyak sebab lain...umpamanya malu dan sebagainya....Macam saya ni, saya pendiam dan kurang cakap tapi saya tak garang pun....ramai juga kawan tapi kawan yang terpilih saja, bukan semua mesti dibuat kawan kerana ada kawan yang tidak bersifat seperti kawan......


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 09:14


Pada 22-03-07 13:48 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

bukan diam,tapi kadang-kadang malas nak bukak mulut.......simpan untuk yang lebih penting...


betul tu..:)
stuju2...


-----------------
cintailah ILAHI...cinta hakiki dan abadi ...ku dambakan redha dan kasih hakiki dr NYA...


Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 10:51


wanita pendiam biasa pemalu erk

emmm baguslah kalau macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 10:55


salam~
macam saya..huhu~
salam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 11:31


ana suka wanita pendiam :)
ana pendiam, dia pun pendiam huhu^^

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-07 12:06


dediam ubi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 15:56


Pada 27-03-07 11:31 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka wanita pendiam :)
ana pendiam, dia pun pendiam huhu^^

salam...

hehe...
begitu ke?
dua-dua pendiam.
aman dan sunyi rumah tu nanti.
:-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 18:20


SESUNGGUHNYA BERKATALAH PERKARA YANG BERFAEDAH DARIPADA KAMU BERKATA PERKARA sia-sia..

DAN SESUNGGUHNYA, DIAM ITU LEBIH BAIK DARIPADA KAMU BERKATA PERKARA sia-sia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 18:25


''awat penyegan sangat, tak tau...'' itulah kata-kata yang sering diungkapkan oleh nenek saya...sebab saya jarang cakap..

saya lebih suka diam...kecuali saat2 yang memaksa saya berkata2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 18:28


99%PEREMPUAN MASUK NERAKA KERANA MULUT
99%LELAKI MASUK NERAKA KERANA MATA

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 19:39


wanita pendiam ni besar nya pandangan tajam...suka memerhati dr jauh, meneliti dan berfikir... so carefully ;-)
[ Telah diedit oleh: ummi_aisyah pada 28-03-07 13:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

afifah87
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29269
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-07 23:50


ana pun suka yang pendiam...nak tau juga apa yang bermain kat fkiran si pendiam..ska tengok org pendiam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For afifah87Profil   Hantar PM kepada afifah87   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 02:00


setuju dengan ummi_aisyah..=)
tapi kan..kalau kita bising2 kena marah
kalau kita diam pun kena kutuk
um..sampai dah malas nak cakap-cakap lagi dah.
lebih suka diam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 06:42


Pada 28-03-07 02:00 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

setuju dengan ummi_aisyah..=)
tapi kan..kalau kita bising2 kena marah
kalau kita diam pun kena kutuk
um..sampai dah malas nak cakap-cakap lagi dah.
lebih suka diam.


betul tu....
selalu kena sound dengan senior sebab bising....kawan-kawan suka kumpul kat bilik saya so memang gamat lah bilik....:p


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 07:31


diamnya bersebab..cubalah tegur dulu,belum cuba belum tahu kan dia tu pendiam ke tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 10:27


Pada 22-03-07 09:25 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

baguslah pendiam..ada sesetengah perempuan agak hu ha hu ha(paham ke?hehe)..

erm bukanlah maksudnya pendiam tak bertempat..kalau dalam hal pelajaran bercakap pabila perlu..macam group discussion or LDK...suarakan pendapat anda..jangan diam saja macam org blur...

pendiam lagi bagus daripada bising2 tak tentu arh...
diam-diam berisi tak apa..jangan diam berkarat..huhu


*******************************************************ana setuju dengan pendapat ni... :-) :-) :-) :-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-08-07 08:11


Assalamualaikum

wanita pendiam? kalau diam bertempat..baguslah.bercakap bila perlu.bila mendiamkan diri...boleh elak daripada cakap perkara2 yang tak mendatangkan faedah.biasanya org yang pendiam ni diam-diam ubi berisi.tapi pada ana,org wanita tak boleh juga terlalu pendiam.sometimes kita kena tunjuk yang kita ni pun ada pendirian sendiri juga.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 08:28


salam.,.

maksud pendiam ni ialah bercakap bila perlu dan tidak bercakap perkara2 yang tak berfaedah macam ngumpat....diharap diam-diam berilmu lah ye...

salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 09:13


Pada 07-08-07 08:28 , gsrturbo posting:

!!! QUOTE !!!

salam.,.

maksud pendiam ni ialah bercakap bila perlu dan tidak bercakap perkara2 yang tak berfaedah macam ngumpat....diharap diam-diam berilmu lah ye...

salam


assalamualaikum...

bercakap bila perlu saja..
jika perkara tu penting lagi perlu bercakap...
tapi jangan sampai cakap perkara2 yang lagho..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 11:30


bukan perempuan saja ye..lelaki pun sama jugak...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 11:34


bukan perempuan saja ye..lelaki pun sama jugak...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-07 13:39


salam....
saya pndiam tapi org salah faham cakap saya sombong
tak kan nak cakap dengan semua org ye tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-07 14:51


Assalamualaikum...
Bagus....itu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 17:52


Pada 20-03-07 20:35 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-07 20:17 , anis87 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?Kenapa ek?


baguslah..hehehe tapi biarla pendiam yang bertempat....kawan lelaki saya tak berani nak tegur saya sebab saya ni diam....sampai dia cakap dekat kawan perempuan saya nak tegur saya tapi tak berani sebab saya diam....



samalah kita...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 17:58


perempuan memang patut diam pun kan...cakap bila perlu saja, baru nampak kesopanan dan kesusilaan sikit..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-08-07 18:01


Pada 07-08-07 13:39 , sayyidah_nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
saya pndiam tapi org salah faham cakap saya sombong
tak kan nak cakap dengan semua org ye tak?



samelah kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 18:06


pendiam dengan muslimin sebab segan nak cakap kalau tak ada hal...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 18:07


Sebelum kahwin lelaki banyak cakap perempuan pendiam...Lepas kahwin perempuan banyak lelaki pulak pendiam...Hehehe...betul ke ni? :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-07 22:27


Pada 07-08-07 17:52 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-07 20:35 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-07 20:17 , anis87 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?Kenapa ek?


baguslah..hehehe tapi biarla pendiam yang bertempat....kawan lelaki saya tak berani nak tegur saya sebab saya ni diam....sampai dia cakap dekat kawan perempuan saya nak tegur saya tapi tak berani sebab saya diam....



samalah kita...



Baguslah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 22:28


Pada 07-08-07 18:07 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sebelum kahwin lelaki banyak cakap perempuan pendiam...Lepas kahwin perempuan banyak lelaki pulak pendiam...Hehehe...betul ke ni? :-D



kena tanya yang dah berkahwin lah......
it depends, alright????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-07 22:56


formulanya mudah~ bercakaplah kalau rasa-rasanya benda yang keluar tu adalah benda yang baik. Dan kalau rasa tak boleh bercakap benda baik time tu, diamlah. (bercakap hanya pada perkara yang baik).

Contoh keperluan bercakap:

1) beri salam pada org yang sepatutnya. Kaum sejenis bila berselisih tepi jalan. bagi salam bukan hanya pada org yang kenal saja, tapi pada semua, asalkan Islam, sama jantina.

``salah satu tanda kiamat, orang hanya bagi salam pada yang dikenali sahaja'`

2) bertanya khabar dan mengambil berat rakan-rakan dan ahli keluarga. Apa bua hari ni etc...rajin2lah bercakap pkr baik~

3) memberi idea ketika perbincangan

4) memberi peringatan dan nasihat buat sahabat

5) berbual dengan rakan untuk mengeratkan ukhwah.

Muslimah apabila ada muslim, memang akan jadi diam dan sepatutnya diam sebab memang tak ada keperluan untuk bercakap. Bila dengan kawan-kawan lah masa kita untuk bercakap atau ..ye lah, berkongsi cerita~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 07-08-07 23:08


bagus lah diam daripada bising tapi tak ada makna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 09:56


saya pendiam bertempat
tapi memang betul lah..
perempuan pendiam ni lelaki tak berani tegur
macam saya..wahahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-08-07 22:13


Pada 08-08-07 09:56 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pendiam bertempat
tapi memang betul lah..
perempuan pendiam ni lelaki tak berani tegur
macam saya..wahahaha..


hehe...
saaaangatlah sama dengan saya
rasa selamatkan kalau macam tu? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-07 22:44


malu agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 00:39


pada pandangan saya, wanita ini kebiasaannya suka bercakap. ia bertepatan dengan fitrah wanita itu sendiri. yang ini saya dapat tahu daripada buku psikologi mengenai sifat lelaki dan wanita. wanita ada bahagian di otaknya yang mengawal speech, sedangkan lelaki tiada.. jadi, wanita lebih gemar dan lebih banyak berkata-kata dan sembang-sembang berbanding lelaki.

walaupun seorang wanita itu pendiam, saya yakin dia boleh jadi peramah. yang dimaksudkan pendiam di sini adalah dia tidak 'bising' atau hu-ha dan tak selalu excited nak cerita semua peristiwa yang dilalui dalam hidupnya kepada rakannya yang lain. dia lebih gemar bertegur sapa dengan ramah dan berkongsi-kongsi pandangan dengan orang lain. orang lain yang saya maksudkan adalah kaum wanita juga. saya rasa wanita yang pendiam dan peramah ini lebih bersopan santun dan berbudi bahasa berbanding wanita yang suka bercakap-cakap dan berbual kosong serta bising/hu-ha.

hmm sebab tu lah agaknya ramai muslimin di sini yang lebih prefer wanita yang pendiam.... kalau bising, susah pulak nak handle lepas dah kahwin nanti kan.

mengenai wanita pendiam sebelum kahwin dan banyak cakap pula selepas lama kahwin, tu memang perkara biasa kan? maklumlah bila dah biasa dengan suaminya, maka mudahlah berbicara. dan bila dah biasa juga, kekadang makin berani pula naik angin pada suaminya dan marah2. tu lumrah dalam rumahtangga. tak pernah gaduh, tak sah...

diam-diam ubi benar-benar berisi... kadang-kadang, disebabkan terlalu pendiam dan selalu memendam pada diri sendiri, ia menimbulkan masalah kepada diri orang tu sendiri.. she'll become a loner and then bila dah tak dapat tampung, nanti boleh meletup... bilamana terusik...

bagi mereka yang sangat-sangat pendiam tu, belajar-belajar lah supaya menjadi seorang yang peramah dan friendly... agar orang tak takut nak dekat dengan kita... tak ada salahnya pun. bila kita friendly, suasana mesra dan persahabatan mudah terjalin....

hidup ni mana boleh duduk seorang-seorang dan fikir diri kita sendiri saja... kita akan selalu memerlukan orang lain... di mana saja...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 11-08-07 00:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 00:48


Pendiam lagi bagus daripada jenis yang cakap lepas saja...Maki hamun orang ikut sedap mulut saja...Tiang lampu boleh lah kita maki hamun sebab tak ada perasaan...

Orang pendiam ni kalau kita tak kacau dia ok saja...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 00:55


sailormoon, kucing ada perasaan, habis tu takkan boleh maki hamun kucing? tetap tak baik namanya... :-P

saja nak kacau sailormoon.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 01:57


Hehe...Kucing tak payah maki hamun...Cakap sikit dah boleh faham...Cakap dengan kucing lagi senang dari cakap dengan manusia... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-07 09:15


diam itu perhiasan org alim dan penutup org bodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 10:16


diam org jahil ALLAH suka..diam org alim Allah murka..
wanita pendiam..juga tingkah laku..
ha..tapi jangan hipokrit pula..
yerla..depan org len diam malu malu..
tapi sbnanrnya gunting dalam lipatan lah..tikam kawan dr blkng lah..macam-macam lah lagi..
semoga kita jujur dengan diri kita sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

nuriman04
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27448
Posting: 12
Dari: Perak

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-08-07 11:10


"diam-diam besi besi berkarat" diam-diam ubi berisi". macam tu lah umpama yang boleh diberi pada org yang pemdiam ni. kadangkala diam tu ada hikmah tapi kadang-kadang diam tu ada muslihat. oleh itu, berhati-hatilah dengan orang pendiam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriman04Profil   Hantar PM kepada nuriman04   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 11-08-07 11:18


diam sangat pun bahaya jugak...sekali dah boleh cakap...emmmmm tak tau lah...kekadang pendiam ni berisi...kekadang yang hu ha2 ni lebih baik benbanding yang diam...manusie ni susah nak jangke..kekadang luar lain dalam nya lain....so , hti2 lah pilih kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 08:59


Pada 22-03-07 09:44 , hanafirazali posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:53 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Ada orang kata perempuan ni sebelum kahwin saja pendiam, lepas kahwin dia lah yang banyak cakap dari suaminya...Lelaki pulak sebelum kahwin saja banyak cakap, lepas kahwin dah tak banyak cakap...betul ke? :-P


maybe sebelum kahwin perempuan jadi pendiam sebab nak pikat si lelaki ni... lepas tu bila dah dapat... dah kahwin saja... habis si suami kena ubat gune2 sebab si isteri takut suami nya lterpikat kat wanita lain... boleh jadi tau... sebab kadang-kadang saya tengok dunia hari ini, si isteri yang mengawal rumahtangga, suami hanya menurut saja kata isteri tu... Nauzubillah... Lelaki adalah pemimpin kepada wanita... kita semua kena faham harapnya...




pernah seorang kawan lelaki kata kalau nak lelaki terpikat, wanita kenalah friendly.....jangan ditanya seribu patah dijawab sepatah...

apapun berpeganglah pada cinta cara Islam..kemesraan tu hanya ada lepas berkahwin..kalau pasangan nak mesra-mesra sebelum kawin baik tinggalkan...kemungkinan niat dia dah tak betul tu...

jadilah diri anda yang sebenar selagi ia tidak salah...diam memang lebih baik tapi sederhanalah..bukan diam tak bertempat sampai hak kita tergadai...

islam itu indah dan sempurna, tak perlu ditambah, tak perlu dikurang...cuma perlu dicari dan diamalkan dengan ikhlas untuk merasai keindahan dan kesempurnaannya...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 26-08-07 09:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 26-08-07 09:59


benar kata syahidatul tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 10:05


Pada 22-03-07 11:40 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Diam-diam pun...sekali dia marah.....terbalik kerusi meja!!!



Salam.....
Ana bersetuju dengan saudara michelmine.......
Walaupun ana ni bukan ketegori perempuan yang suka diam kerana ana lebih suka bercakap tapi bercakap benda-benda yang patut saja.....
Ana bersetuju kerana ana ada seorang sahabiah yang kurang bercakap....tapi ada sekali tu budak group assignment dia tak buat kerja terus dia marah sampai merah muka sahabiah ana....waktu terkejut pun ada......yang lawaknya budak group dia tu senyap tak terkata......haaa itu lah lain kali tak buat kerja lagi...... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 10:12


Pada 11-08-07 00:39 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

pada pandangan saya, wanita ini kebiasaannya suka bercakap. ia bertepatan dengan fitrah wanita itu sendiri. yang ini saya dapat tahu daripada buku psikologi mengenai sifat lelaki dan wanita. wanita ada bahagian di otaknya yang mengawal speech, sedangkan lelaki tiada.. jadi, wanita lebih gemar dan lebih banyak berkata-kata dan sembang-sembang berbanding lelaki.

walaupun seorang wanita itu pendiam, saya yakin dia boleh jadi peramah. yang dimaksudkan pendiam di sini adalah dia tidak 'bising' atau hu-ha dan tak selalu excited nak cerita semua peristiwa yang dilalui dalam hidupnya kepada rakannya yang lain. dia lebih gemar bertegur sapa dengan ramah dan berkongsi-kongsi pandangan dengan orang lain. orang lain yang saya maksudkan adalah kaum wanita juga. saya rasa wanita yang pendiam dan peramah ini lebih bersopan santun dan berbudi bahasa berbanding wanita yang suka bercakap-cakap dan berbual kosong serta bising/hu-ha.

hmm sebab tu lah agaknya ramai muslimin di sini yang lebih prefer wanita yang pendiam.... kalau bising, susah pulak nak handle lepas dah kahwin nanti kan.

mengenai wanita pendiam sebelum kahwin dan banyak cakap pula selepas lama kahwin, tu memang perkara biasa kan? maklumlah bila dah biasa dengan suaminya, maka mudahlah berbicara. dan bila dah biasa juga, kekadang makin berani pula naik angin pada suaminya dan marah2. tu lumrah dalam rumahtangga. tak pernah gaduh, tak sah...

diam-diam ubi benar-benar berisi... kadang-kadang, disebabkan terlalu pendiam dan selalu memendam pada diri sendiri, ia menimbulkan masalah kepada diri orang tu sendiri.. she'll become a loner and then bila dah tak dapat tampung, nanti boleh meletup... bilamana terusik...

bagi mereka yang sangat-sangat pendiam tu, belajar-belajar lah supaya menjadi seorang yang peramah dan friendly... agar orang tak takut nak dekat dengan kita... tak ada salahnya pun. bila kita friendly, suasana mesra dan persahabatan mudah terjalin....

hidup ni mana boleh duduk seorang-seorang dan fikir diri kita sendiri saja... kita akan selalu memerlukan orang lain... di mana saja...




Salam........
Ana sangat sangat sangat sangat sangat setuju 100% dengan pendapat-pendapat saudari syahidatul.......
Ana sendiri tak boleh duduk dengan orang yang pendiam ni tak kirala lelaki atau perempuan......diam boleh tapi ikut waqi' lah....
Takkanla orang tanya soalan pun nak diam saja.....nanti orang ingat bisu pula....so be friendly.....tapi bertempatla.......malahan salah satu method yang dianjurkan dalam Islam untuk berdae'i adalah peramah.....

Wassalam.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 11:00


SETUJU SANGAT..

WANITA SECARA FITRAHNYA ADALAH PERAMAH...OK

MUKTAMAD....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 18:00


pediam....ramai wanita pediam...saya pun pediam jugak tapi janganlah terlalu berdiam diri...nanti orang akan cakap kita sombong...cubalah untuk ramahkan diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 21:30


pendiam tandanya org tu banyak berfikir..bagus lah, bercakap bila perlu saja. Kekadang tu rimas tengok org banyak mulut ni...saja nak tarik perhatian org ramai. Cakap berlebih-lebihan akhirnya membawa kepada percakapan kosong dan sia-sia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

arieyana
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30831
Posting: 5
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-09-07 10:10


pendiam?ok apa pendiam tak beerti tak pandai bergaul mungkin ambik masa untuk sesuaikan dengan keadaan .nanti Kalau becok pnt pula nak melayannya kan?he..hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For arieyanaProfil   Hantar PM kepada arieyana   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-09-07 10:27


Diam rasanya lagi ok.. daripada mesra alam tak tentu arah.. suka tengok perempuan yang diam ini.. errmm.. tak pasti either dia memang betul-betul diam atau just control ayu saja... hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 10:43


Awa juga pendiam...tapi bila dah mula cakap...peramah gila...bukan pasal tu saja...sampai sekarang tak ada BF sebab malu sangat...kekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 11:22


Pada 20-03-07 20:17 , anis87 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apakah pandangan anda terhadap wanita pendiam?saya ada kawan yang pendiam,org laki macam tak selalu sangat tegur dia?Kenapa ek?



walaupun saya pendiam kena kacau juga...tapi tu masa zaman budak sekolah lah...


sekarang masih pendiam tapi tak macam dulu yang tak bertempat.. :-)


tak perasan pula lelaki tak tegur sangat sebab memang tak biasa bergaul dengan lelaki sejak kecil..sekarang dengan coursemate lelaki biasa saja..mereka selalu tegur tapi tak sama dengan cara mereka tegur wanita yang banyak cakaplah''


ustazah cakap bersyukurlah sebagai orang pendiam...tapi maksudnya ada batasanlah..bukan senang jadi pendiam...ada kawan tengah berusaha jadi pendiam


:-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-07 13:02


Assalamualaikum..
suka muslimah pendiam...di tempat yang sepatutnya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:43


salam..
ana pun pendiam juga orgnya...sejak sekolah dulu jarang nak borak dengan laki. segan rasanya. tapi bagi ana diam pun kena bertmpat lah...jan sampai diam 2 membuatkn kita rugi contohnya diam sangat sampai malu nak tanya soalan dalam kelas...tak ke rugi 2?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:50


bagus jugak wanita pendiam tapi ada yang macam dah bisu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:55


bagus perempuan jadi pendiam..pada tmptnye ..
kat dalam kuliah ana perempuan lagi bising dr lelaki...
hm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 17:36


Women's Silence is a good weapon.. Orang perempuan kalau tak peramah sangat, jalan tunduk saja... Tak ada lah diganggu lelaki. Itu lah pengalaman saya. Kalau orang lelaki tanya sedikit, peramah bukan main, tu dah lain jadinya. Yang penting diam dan jaga maruah diri.

Tambahan, diam pun kenala bertempat juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ...wanita pendiam...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237458 saat. Lajunya....