Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: fobia dengan guruh


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» fobia dengan guruh

Please Mendaftar To Post


Oleh fobia dengan guruh

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 12:11


assalamualaikum semua... dah lama pendamkan, tapi sekarang dah jadi bahan usikan.... anis sejak kecik lagi fobia dengan guruh, tak boleh dok seorang-seorang time guruh, mesti jadi berpeluh2 dan takut yang teramat sangat yang tak boleh digambarkan... pernah kecil-kecil dulu, kalau time guruh anis akan lari masuk ke rumah jiran... sekarang ni pula bila hidup berdua, bukan sepanjang masa dia ada bersama2..

emmm macam mana eh...ada tak sesiapa boleh bantu anis, sebab anis rasa fobia anis terhadap guruh ni macam luar biasa sangat.... :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 13:49


:roll: kasihan dengan anis, tapi ada 1 nama untuk penyakit yang fobia dengan guruh ini, tak ingat apa dah panggilan dia....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-07 20:26


Peluk teddy yang besar..peluk erat2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 07:23


Pada 20-03-07 20:26 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Peluk teddy yang besar..peluk erat2..


mchel, akak tak pernah ada teddy dari kecik sampai lah dewasa... rasanya kalau ada benda tu lagiiiiii lah takut... :-D

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 22-03-07 07:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 07:26


sian kak anis.... teman cadangkan tengok ceriter guruh selalu. lama-lama ok lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:09


Saya bukan risau dengan guruh, tapi dengan kilat. rasa semacam saja. rasa Kalau kat luar, nak cepat-cepat masuk dalam rumah atau dalam banggunan. Lebih selamat. Seram sejuk saja rasa. Minta2 dijauhkan dari segala bencana... Amin2...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:53


Ana cadangkan time guruh tu pakai alat penutup telinga biar tak dengar bunyi guruh, lepas itu duduk dalam rumah tutup semua langsir biar tak nampak cahaya kilat kat luar rumah :D

Satu lagi pergi jumpa dengan pakar psikologi..minta nasihat dr dia... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:01


Pada 29-10-08 07:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sian kak anis.... teman cadangkan tengok ceriter guruh selalu. lama-lama ok lah


teman setuju sama daeng....mula-mula memang perit sikit, tapi lama2 dah mangli tak ada problem lah.......

masalahnya semangat dan mentaliti diri tu yang amat penting.........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:35


sejak kebelakangan ni,saya pun fobia dengan kilat...dulu tak macam ni...tak taulah Kenapa...tapi saya cuba lawan perasaan takut tu....harap-harap fobia tu hilang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:53


Assalamualaikum
oh...rupenya kak anis ni fobia dengan guruh...samalah kita...sangat...pernah dedolu masa kekecik, saya pergi dapur, tiba-tiba guruh dan kilat sabung menyabung...langsung jeq merapatkan diri ke dinding, duduk, dan tutup telinga sambil pandang ke luar tingkap..ada dekat dua jam agaknya...sampai sekarang masih begitu...takut... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:41


fobia jugak pada kilat.. guruh tak segerun kilat..

lebih-lebih lagi ramai yang mati di sambar petir..erk.. petir dan kilat sama saja kan? huhu

tapi, kalau dalam rumah, mesti tutup langsir, pintu. Taknak bagi nampak pancaran kilat tu.Seriau lah.

kalau di luar rumah..memang terketar-ketar..lebih-lebih lagi jika merentas kawasan lapang. Macam parking kereta ke.. Takut lah..sanggup berlari untuk berlindung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.083456 saat. Lajunya....