Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 20 jam, 25 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Awas!
Topik: PERHATIAN...Sila berhati-hati


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» PERHATIAN...Sila berhati-hati

Please Mendaftar To Post


Oleh PERHATIAN...Sila berhati-hati

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 18:19


Assalamualaikum...

Ni saya nak kongsi sesuatu yang penting terutamanya untuk perempuan...Kalau anda pernah simpan benda-benda yang penting dan sulit dalam pen drive, handphone memory card, ataupun hard disk kalau boleh elakan bagi pinjam dekat kawan-kawan terutamanya kawan lelaki...Sebab ada software yang boleh recover balik file yang kita simpan walaupun kita dah delete file tu...

Saya baru tahu benda ni sebab saya nampak kawan saya buat...Dia run software tu dekat pen drive kawan perempuan dia...Nak tahu apa dia dapat?Gambar budak perempuan tu tengah naik atas belakang pakwe dia dan gambar dia tak pakai tudung...Habis semua orang tengok...Memalukan lah...

Sebelum ni dia ada run software tu dekat memory card handphone kawan lelaki dia..Nak tahu apa dia dapat?Gambar bogel awek kawan dia...:-o :-o :-oLagi memalukan...

Agaknya macam mana lelaki tu boleh dapat gambar bogel awek dia?:-? :-? :-?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 18:24


ya Allah...nauzubillah!!!!
memang tau pasal software ni tapi tak tahu pula sampe macam tu sekali dia recover balik..mak ai....macam mana boleh jadi macam ni..gambar tak senonoh..ish..ish..ish...sedih:(
memang nazak perempuan zaman sekarang:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-07 19:40


makasheh diatas info yang diberikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 13:31


Sama-sama...Bagitahu lah dekat kawan yang lain supaya dia org tahu pasal benda ni...Takut ada orang yang tak bertanggungjawab menyalahgunakan software ni...Malu ar gambar masa tak tutup aurat jadi bahan tontonan orang yang bukan mahram...Bukan setakat gambar tuan punya pen drive tu saja yang ada, gambar kawan-kawan dan keluarga dia pun ada...

Pasal gambar bogel tu saya tak tahu nak kata apa...teruk betul lah... :-(


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 13:34


ish..ish,,teroknya..org buat software kot2 nak recover maklumat yang terdelete ke apa..kan dapat sekali yang tak baik...

mashaallah..tak senonoh betul lah pompuan2 zaman sekarang...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 19:36


adeh... teknologi terover canggih pun bahaya jugak
takut seyh.. lelaki zaman sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-07 23:06


astaghfirullahhala'zim...kalau "mnde2" begitu, cepat saja... :roll:
na'uzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 00:58


apa nak jadi lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 01:07


astaghfirullahal 'azim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 05:31


apakah software tu? saya bukan apa, tapi jika kita tengok atas dasar kaedah penyimpanan data, unless data itu di-backup terlebih dahulu, there is no way data2 dalam bentuk digital yang dah di-delete dapat di-create balik daripada 'ketiadaan'

Teori evolusi?

Biasanya data2 kita tu disimpan secara 'rahsia' ataupun di-backup oleh software2 pendrive, virus, dan sebagainya secara kita tak sedar dalam alat kita tu sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 18-03-07 06:37


Astaghfirullah..jangan nak kata perempuan saja xbetol..si lelaki pun salah..
so, toksah lah ngengade nak bercinta kalau rasa xkuat lagi iman tu..igtlah bahawa Allah dah tetapkan jodoh masing-masing..kalau dah tak tahan sangat terus terang saja dengan mak ayah cakap nak kahwin..igtlah Allah sentiasa nampak apa yang antum buat..

anyway..syukran bagitahu pasal benda ni..banyak jugak maslahah nak kena jaga..sebab kadang-kadang memang ada benda ygkite nak privacy selain benda-benda tak senonoh begitu semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 10:50


Time kasih lah sebab bagi maklumat,sebab pendrive saya selalu kawan lelaki pinjam sebab nak tengok contoh asigment,nasib baik tak ada simpan gambar yang pelik-pelik.lepas boleh lah bagi tau member2,jangan bagi budak laki pinjam..sebab mereka ni ramai yang otak kotor..

....HaNya TuHaN YaNg TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 20:32


Pada 18-03-07 05:31 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

apakah software tu? saya bukan apa, tapi jika kita tengok atas dasar kaedah penyimpanan data, unless data itu di-backup terlebih dahulu, there is no way data2 dalam bentuk digital yang dah di-delete dapat di-create balik daripada 'ketiadaan'

Teori evolusi?

Biasanya data2 kita tu disimpan secara 'rahsia' ataupun di-backup oleh software2 pendrive, virus, dan sebagainya secara kita tak sedar dalam alat kita tu sendiri.


Saya pun tak pasti macam mana software tu berfungsi...Dulu saya ada belajar macam mana data di simpan di dalam storage device masa ambil subjek operating system...Bila kita delete sesuatu file sebernanya file tu masih ada, cuma pointer yang menujuk kepada file tu yang di delete kan...

Saya pernah test software tu dekat pen drive saya...Saya masih boleh dapatkan file tu walaupun file tu dah di delete dan pen drive tu saya format sebanyak dua kali...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 21:05


ouh ye ke? kalau ana simpan video 750MB... dalam PenDrive 1GB... then ana format sampai bersih... dia boleh kembali ke video yang 1 bersaiz 750MB tu?? wah!! betul ke ni?? macam xpercaye saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 22:06


Pada 18-03-07 20:32 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-07 05:31 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

apakah software tu? saya bukan apa, tapi jika kita tengok atas dasar kaedah penyimpanan data, unless data itu di-backup terlebih dahulu, there is no way data2 dalam bentuk digital yang dah di-delete dapat di-create balik daripada 'ketiadaan'

Teori evolusi?

Biasanya data2 kita tu disimpan secara 'rahsia' ataupun di-backup oleh software2 pendrive, virus, dan sebagainya secara kita tak sedar dalam alat kita tu sendiri.


Saya pun tak pasti macam mana software tu berfungsi...Dulu saya ada belajar macam mana data di simpan di dalam storage device masa ambil subjek operating system...Bila kita delete sesuatu file sebernanya file tu masih ada, cuma pointer yang menujuk kepada file tu yang di delete kan...

Saya pernah test software tu dekat pen drive saya...Saya masih boleh dapatkan file tu walaupun file tu dah di delete dan pen drive tu saya format sebanyak dua kali...



dah format pun still dapat recover balik???...hmmm....canggih bebenor lah teknology sekarang ni...senang pun ye,payoh pun ye.
alahai....:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-03-07 20:45


apa software tu ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 08:10


salam...

eh betul ke boleh?..
hhmm..bahaya juga ni.
teknologi....teknologi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 09:52


:roll: Software itu dicipta untuk kebaikan tetapi telah disalah gunakan oleh kita......, bagi kaum hawa pula, berhati2lah bila bagi pen drive ke, PC ke, external hard disk ke kat lelaki.....sebab biasanya perempuan ini biasa bagi PC dekat kawan-kawan lelaki suruh mereka tolong formatkan.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 10:01


Pada 18-03-07 21:05 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ouh ye ke? kalau ana simpan video 750MB... dalam PenDrive 1GB... then ana format sampai bersih... dia boleh kembali ke video yang 1 bersaiz 750MB tu?? wah!! betul ke ni?? macam xpercaye saja...


Kalau 750 tu mungkin tak dapet nak recover lah...
software ini memang dah lama dah...
contoh dia Search and Recover.. Tuneup Undelete.. dan macam-macam banyak lagi..

Kalau kita terdelete satu file.. dan empty recyle bin... mungkin software ini boleh recover lagi.. kadang-kadang Kalau format pom dia boleh cari lagi...
pahtu untuk hilang benda ini pom kena guna software juga.. contoh DriveScrubber 3.

dan..rasanya Kalau nak format tu... tak payah lah klik kat quick format... lagi senang nak recover..


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:20


bahaya..bahaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 13:33


teknologi canggih tapi digunakan untuk perkara tak berfaedah buat apa.....mengaibkan diri sendiri dan IMAT ISLAM sendiri.. :-|
[ Telah diedit oleh: umminajihah pada 25-03-07 13:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:45


saya ada pengalaman....member nak tumpang print...
sebelum tu ada budak laki kelas .mata dia pinjam pendrive dia..
saya pun bukak kat folder option..show all the hide icon..
pas tu dalam tu ada video yang memalukan...
macam-macam..kat bukit bintang ada..
ada juga yang girl tu tengah pengsan...kena rakam gambar dia tanpa seurat benang sambil kena rogol..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 23:40


Pada 25-03-07 09:52 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: Software itu dicipta untuk kebaikan tetapi telah disalah gunakan oleh kita......, bagi kaum hawa pula, berhati2lah bila bagi pen drive ke, PC ke, external hard disk ke kat lelaki.....sebab biasanya perempuan ini biasa bagi PC dekat kawan-kawan lelaki suruh mereka tolong formatkan.......




Betul tu...Biasanya perempuan ni suka bagi komputer ataupun laptop kat budak lelaki untuk di betulkan...Budak lelaki apa lagi, masa ni lah nak tunjuk hebat depan perempuan...

Habis semua yang privacy jadi bahan tontonan kaum lelaki...Gambar dengan pakwe, gambar dengan family...Macam-macam ada...Orang yang tak tahu pun jadi tahu...

Rasanya format PC bukannya susah sangat...Boleh buat sendiri...Hanya perlukan CD Windows dan ubah setting dekat BIOS...minta lah kawan-kawan yang tahu ajarkan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 23:48


Pada 25-03-07 13:45 , farabi posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada pengalaman....member nak tumpang print...
sebelum tu ada budak laki kelas .mata dia pinjam pendrive dia..
saya pun bukak kat folder option..show all the hide icon..
pas tu dalam tu ada video yang memalukan...
macam-macam..kat bukit bintang ada..
ada juga yang girl tu tengah pengsan...kena rakam gambar dia tanpa seurat benang sambil kena rogol..


Ni lagi satu penyakit yang ada pada sesetengah budak lelaki...Suka simpan dan tengok gambar dan video lucah...Ada tu sampai 5 GB dia punya video lucah... :-o :-o :-o

Lelaki ni kekadang depan perempuan saja nampak macho, gentelmen, baik, caring, bersopan-santun dan sebagainya...Tapi bila belakang perempuan baru nampak taring...;-) ;-) ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

silvermaddness
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5314
Posting: 42
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-07 23:55


hurm...dah lama dah kan wujud software ini...kadang-kadang berguna jugak untuk recover balik hard disk yang terformat or terdelete.....ana cakap pun bedasarkan pengalaman sendiri sebab hdisk sendiri OUT masa dekat2 nak submit final year project...nak tak nak belajar sendiri lah bagaimana nak recover balik hdisk tu.....hehe..tapi kalau teknologi canggih mana pun..kalau disalah guna...hurm..habis lah... ada baiknya teknologi itu dimanfaatkan untuk pembangunan diri dan ummah.. lalala...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For silvermaddnessProfil   Hantar PM kepada silvermaddness   Pergi ke silvermaddness's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 16:07


Nauzubillah minzalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 16:11


salam~
ni lah akibat penyalahgunaan teknologi...
salam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 16:56


teruknya.........berhati-hati lah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 27-03-07 18:02


ish3x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 18:26


ish..3x

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 23-04-07 01:00


ni dah salah guna teknologi ni....hie... geramnyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-07 09:42


dunia nak kiamat agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-07 14:09


tanda-tanda KIAMAT sedih SEMAKIN dekat..
MUHASABAH DIRI....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

firehand
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22626
Posting: 42

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 01:34


better kat jauhkan dr simpan benda-benda yang tak sepatutnya kan..


-----------------
mmwalle reg for free (Celcom diskaun 3.5%, Maxis diskaun 3% & digi 1%) tiada yuran pendaftaran dikenakan
[ Telah diedit oleh: firehand pada 26-04-07 01:35 ]



    


  Member Information For firehandProfil   Hantar PM kepada firehand   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-07 04:26


tak boleh juka salahkan orang yang sebarkan gambar tu.........yang akhwat tu dok ambil gambar begitu Kenapa???nak nagi pakwe tengok??...tu lah punce sebenarnya ...dah kantoi tau pulak malu.....aib......ish3


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 26-04-07 04:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

nrelisa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26937
Posting: 33
Dari: tempat beradanya makhluk Allah

haiti  


posticon Posting pada: 10-05-07 13:59


terima kasih bagi matlumat.....
[ Telah diedit oleh: nrelisa pada 10-05-07 14:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nrelisaProfil   Hantar PM kepada nrelisa   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 14:30


Pada 16-03-07 18:19 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Ni saya nak kongsi sesuatu yang penting terutamanya untuk perempuan...Kalau anda pernah simpan benda-benda yang penting dan sulit dalam pen drive, handphone memory card, ataupun hard disk kalau boleh elakan bagi pinjam dekat kawan-kawan terutamanya kawan lelaki...Sebab ada software yang boleh recover balik file yang kita simpan walaupun kita dah delete file tu...

Saya baru tahu benda ni sebab saya nampak kawan saya buat...Dia run software tu dekat pen drive kawan perempuan dia...Nak tahu apa dia dapat?Gambar budak perempuan tu tengah naik atas belakang pakwe dia dan gambar dia tak pakai tudung...Habis semua orang tengok...Memalukan lah...

Sebelum ni dia ada run software tu dekat memory card handphone kawan lelaki dia..Nak tahu apa dia dapat?Gambar bogel awek kawan dia...:-o :-o :-oLagi memalukan...

Agaknya macam mana lelaki tu boleh dapat gambar bogel awek dia?:-? :-? :-?



nauzubillah....
ini lah namanya salah guna teknologi...
buat apa lah nak pergi buat benda begitu...
nak tengok gambar org lain buat apa entah...dah tu gambar yang tak elok pula...astaghfirullah...
takut lah nak pinjam dah pendrive ke laptop ke kat kawan laki... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 14:52


masyaAllah..macam-macam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-07 15:19


seindah hiasan adalah wanita solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 15:23


sebab storage simpanan masih simpan data yang ada walau telah didelete... apa ye orang panggil..erm... halimunan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 15:43


Astaghfirullah nafsu merajai diri.. hmm jangan diikutkan sangat nafsu yang sentiasa membawa manusia ke arah kemaksiatan...mana perginya akal untuk berfikir?kalau boleh formatkan pendrive tuu...soo data yang disimpan tak dapat di recover balik..

p/s : mana perginya nilai2 muslim yang sejati???pernah tengok seorang pelajar perempuan dan pak we dia berpegang tangan kat depan sekolah...yang menyedihkan, gadis tuu bertudung pulak..mcmlah org tak dapat tengok...kalau tak takut dengan azab ALLAH, malulah sikit dipandang mereka yang bukan muslim...yang 'mengeramkan' time tuu org azan...kita tegur buat-buat tak tahu pulak...sekadar perkongsian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 01:25


Pada 10-05-07 15:43 , arezy posting:

!!! QUOTE !!!

kalau boleh formatkan pendrive tuu...soo data yang disimpan tak dapat di recover balik..


Tak jadi juga...walaupun kita dah format pen drive tu, software tu masih boleh recover...Saya pernah try dekat pendrive saya...

Berhati-hati lah...Benda ni berlaku depan mata saya...Macam-macam gambar saya dah tengok..Yang posing maut pun ada...Pandai-pandai lah jaga maruah diri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 11-05-07 08:17


apa nama software tu? saya nak beli, data2 dalam pendrive saya pernah hilang & saya terpaksa redo balik sebab tak buat back-up save,....... org yang salah guna software tu sebenarnya tak ada otak untuk berfikir, dan hantu nafsu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 11:58


tu lah akibatnya bila buat benda pelik-pelik, bukan salah software, siapa suruh ambil foto macamtu,kalau mcni lah prngai muslimah kita, maruah letak kat mana, lagi susahlah nak cari yang betul-betul fresh buat calon, pening2

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14929 saat. Lajunya....