Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 83
Ahli: 0
Jumlah: 83




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Terima Kembali atau TIDAK?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Terima Kembali atau TIDAK?

Please Mendaftar To Post


Oleh Terima Kembali atau TIDAK?

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:12


Assalamualaikum kawan-kawan sekalian.....Sekali lagi ana ingin meminta pandangan sahabat2 yang ada dalam forum ni untuk membantu ana membuat keputusan yang tepat.Cerita nya begini.......
    3 minggu yang lepas ana baru sahaja putus dengan teman yang ingin ana jadikan dia permaisuri hati.Alasan dia,dia dah temui lelaki yang memenuhi kriteria dia iaitu handsome.Then dia terus terang dengan saya yang selama 2 tahun kami mengenali hati masing-masing,dia hanya berpura2 saja.demi menjaga hati saya...Pada mulanyerr memang saya rasa "gila" sebentar.Tapi Alhamdulillah, dengan berkat doa dan usaha dekat kepada Allah,saya dapat hadapi dengan tenang...saya redho dia buat macam tu kat saya.....saya sedar siapa lah diri saya ni kan berbanding dia yang kerja sebagai DOCTOR.
    Kemudian, semalam "Doctor" ni hubungi saya pada jam 2am.Dia mengadu kat saya yang dia ada masalah dengan pakwe baru dia ini.....Saya pada mulanyer malas nak layan tapi bila difikir2 kan kembali,dah tak ada jodoh,apa salah nya kalau bersahabat kan.So saya pun jawab lah call dia.Dia cerita kat saya yang dia menyesal sangatt2 buat keputusan terburu2. Dia cakap setelah sebulan mengenali lelaki tu,dia dapati lelaki tu ambil ringan pasal solat.kadang-kadang tu keluar dating,sampai tak solat.....lepas itu lelaki tu tak pandai nak hormat kan dia.Walaupun dia seorang doktor dan laki tu hanya student diploma yang akan menamatkan pelajaran 2 bulan lagi,tapi laki tu tak pernah langsung hargai dia....
    Setelah dia luahkan apa yang terbuku dalam hati dia,dia cakap yang dia nak kembali semula pada saya.Dia cakap dia rasa menyesal sangat-sangat buat keputusan di hari itu..... so sahabat2 sekalian, apa kah yang ana patut lakukan?Teruskan hubungan dengan dia atau tolak dengan elok niat dia?Tapi secara jujurnyer memang ana terasa hati sangat-sangat dengan ni selepas apa yang dia dah buat kat ana......ana harap sahabat2 dapat membantu ana..........wassalam.....


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."
[ Telah diedit oleh: pemuda_berduka pada 28-03-07 20:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 05-03-07 21:18


awak punya kes ini mesti hati kata nak tapi akal(logiknya) kata tak nak...
pandai2 lah coordinate antara hati dan akal..ikut hati mati,ikut otak bengkak

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 05-03-07 21:19


bermunajat kepada ALLAH kerana itu adalah kaedah yang terbaik dalam mendapatkn hidayah dan pertunjuk yang hakiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:25


solat istikarah kan ada dalam Islam so kalau dah buntu sangat ambil wudhuk dan solat istikarah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-07 21:26


tolak saja....besar kemungkinan kejadian sama akan berulang lagi itu...mana tau selang beberapa ketika dia jumpa doktor laki yang lain.. mungkin handsome + sekufu

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 21:26


tak ada pendirian lah perempuan tu....hari tu awak cakap perempuan tu sj2 ,berpura2...dahtu nak kembali pula bila da pakwe dia tak memenuhi kriteria dia..sampai bila nak dipenuhi...anda awak terima lepas itu dia temui lagi yang memenuhi kriteria dia...awak nak letak di mana?? perempuan nak kan kriteria saja ke..bila da bosan dengan kriteria tersebut...cari lah pula...begitu ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-07 21:27


hmm..tepuk dada tanya iman..
buatlah istikhorah.. adakh dia memang jodoh anda
kalau saya lah..
saya takkan terima dia kembali..hehe
suka hati saja nak mempermainkan perasaan org lain
lagi pun dia sendiri mengakui selama 2 taun tu dia berpura-pura saja..
lepas clash dengan pakwe baru dia..
dia nak kembali kat anda????
mana hilang perasaan pura2 dia kat anta??
sememangnya dia memang berpura-pura!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 00:07


Pada 05-03-07 21:26 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tolak saja....besar kemungkinan kejadian sama akan berulang lagi itu...mana tau selang beberapa ketika dia jumpa doktor laki yang lain.. mungkin handsome + sekufu


Setuju...

Tolak sahajalah doktor tu... kerana dari cerita tu, nampaknya doktor tu juga bukanlah seorang muslimah yang baik.. kerana dia juga sanggup keluar dating dengan lelaki bukan mahramnya... kemudian baru terasa menyesal... apakah dia sedar atau tidak bahawa perbuatannya juga salah...? Lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik... oleh itu perbaiki diri saudara dan nasihati doktor tu untuk perbaiki dirinya... kembali pada Allah swt dan sucikan hati... rebut cinta Allah... nescaya akan datang insan yang menyayangi saudara sehebat cinta saudara pada Allah... biarlah Allah yang pilihkan pasangan untuk saudara... :-)


p/s: Tidak mati manusia kerana cinta, tetapi mati manusia kerana tiada kasihNya...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 01:04


bila sekali melakukan kesilapan
tak mustahil akan buat silap lagi untuk kali ke2



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 01:56


setuju dengan izzul_islam dengan meow.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 08:17


Pada 05-03-07 21:26 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada pendirian lah perempuan tu....hari tu awak cakap perempuan tu sj2 ,berpura2...dahtu nak kembali pula bila da pakwe dia tak memenuhi kriteria dia..sampai bila nak dipenuhi...anda awak terima lepas itu dia temui lagi yang memenuhi kriteria dia...awak nak letak di mana?? perempuan nak kan kriteria saja ke..bila da bosan dengan kriteria tersebut...cari lah pula...begitu ke??


betul...
tapi tak salah kalau awak nak buka ruang,
tapi, bagi anis lah... once dia dah buat begitu, terus kick out dr list saja... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 08:33


hanya awak yang berhak buat keputusan tu..awak rasa hati awak masih ada lagikah untuk dia,tapi saya rasa kepercayaan awak terhadap dia dah tak sama seperti dulu kan...mungkin juga kepercayaan awak terhadap dia dah tiada..tapi seandainya awak buat keputusan untuk menerima dia kembali,tanyalah hati awak yang awak terima dia sb masih sayang ataupun sekadar simpati...mulut cakap terima,tapi dalam hati memendam rasa buat apa kan...mintalah petunjuk dari Allah swt.semoga awak dapat buat keputusan yang terbaik..semoga kebahagiaan akan selalu hadir dalam hidup awak biarpun bukan dengan doctor tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 08:33


hanya awak yang berhak buat keputusan tu..awak rasa hati awak masih ada lagikah untuk dia,tapi saya rasa kepercayaan awak terhadap dia dah tak sama seperti dulu kan...mungkin juga kepercayaan awak terhadap dia dah tiada..tapi seandainya awak buat keputusan untuk menerima dia kembali,tanyalah hati awak yang awak terima dia sb masih sayang ataupun sekadar simpati...mulut cakap terima,tapi dalam hati memendam rasa buat apa kan...mintalah petunjuk dari Allah swt.semoga awak dapat buat keputusan yang terbaik..semoga kebahagiaan akan selalu hadir dalam hidup awak biarpun bukan dengan doctor tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 08:47


Pada 06-03-07 01:04 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

bila sekali melakukan kesilapan
tak mustahil akan buat silap lagi untuk kali ke2



hmmm,betul jugak tu kan....tapi itulah,memang hati ana masih sangsi dengan DOKTOR ni,dia seolah-olah terdesak tau,bila dia tau dia tak sesuai dengan laki tu,senang-senang saja datang cari ana.Waktu dia tinggalkan ana dulu,dia tak tau betapa sedihnya ana ni.dia sedang bergembira dengan laki tu.Syukran sahabat2 sekalian,insyaAllah ana akan cuba mohon petunjuk dari Allah.Jika betul dia memang ditakdirkan untuk ana,Ana terima seadanya......kan?


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 09:45


tanya pada hati nuranimu...kerana hati jarang berbohong...tapi perlu di seimbangkan dengan akal fikiran yang rasional...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 12:00


mmm....jangan jadikan pisang berbuah dua kali.
kalau doctor tu buat hal lagi macam mana?
cari yang lain saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 12:02


ok. jangan berduka. bila berduka sengsara nanti.
mesti ada yang lebih baik untuk saudara.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

jijol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24654
Posting: 32
Dari: SHAH ALAM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-07 12:07


kawan dahulu macam biasa ....
sebab wanita tu tidak tahu siapa yang diinginkn dalam hidupnya...
yang pasti dia mencari awak kembali kerana awak satu²nya lelaki yang mengenalinya dan memahaminya ..
[ Telah diedit oleh: jijol pada 08-03-07 08:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For jijolProfil   Hantar PM kepada jijol   Pergi ke jijol's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-07 12:13


situasi kita lebih kurang same...
saya faham perasaan awak..rasa sayang tu masih ada lagi dalam hati awak..jangan biarkan perasaan tu terus beraja di hati awak..tpejam mata..tenangkan fikiran..dan tanya pada hati..masihkah ada cinta untuk dia lagi ??berdoa lah dan minta petunjuk Allah..dia Maha Mengetahui segala yang terbaik untuk awak...
jangan biarkan simapti yang menjerat perasaan awak...
semoaga awak beroleh petunjuk dariNya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 12:16


cinta dia bukan kerana Allah..
carilah cinta sejati..insya Allah bahagia dunia dan akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 06-03-07 13:41


sudah terang mengaku hanya berpura2 selama berkawan..
pershabatan yang tidak ikhlas...
memang pahit Kalau kecewa, tapi pujuk lah hati kerana ia bukan terbaik untuk kita....
walaupun hati kata nak, tapi berfikirlah secara rasional......
Kenapa ingin kembali bila telah dikecewqakan sekeping hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-03-07 15:24


Pada 06-03-07 08:33 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

hanya awak yang berhak buat keputusan tu..awak rasa hati awak masih ada lagikah untuk dia,tapi saya rasa kepercayaan awak terhadap dia dah tak sama seperti dulu kan...mungkin juga kepercayaan awak terhadap dia dah tiada..tapi seandainya awak buat keputusan untuk menerima dia kembali,tanyalah hati awak yang awak terima dia sb masih sayang ataupun sekadar simpati...mulut cakap terima,tapi dalam hati memendam rasa buat apa kan...mintalah petunjuk dari Allah swt.semoga awak dapat buat keputusan yang terbaik..semoga kebahagiaan akan selalu hadir dalam hidup awak biarpun bukan dengan doctor tu..


setuju dengan anis..mungkin jodoh saudara adalah lagi baik dr doktor tu..selalulah berdoa kepadanya..


-----------------
Cinta Hakiki Hanya Cinta Illahi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-07 15:38


terima sebagai kawan saja..tak lebh dari itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 15:57


Pada 06-03-07 12:16 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

cinta dia bukan kerana Allah..
carilah cinta sejati..insya Allah bahagia dunia dan akhirat..


Ya, betul...
Kenapa dia hendak kembali kepada anda?
Kerana Allah atau saja2? sebab dah tak ada lelaki lain...
itu kena fikirkan...

perempuan yang macam tu pada pandangan saya tidak sesuai dijadikan isteri kerana tidak setia. isteri yang baik ialah isteri yang taat dan setia di sisi suami walau dalam apa jua keadaan pun...

lepas itu pulak menolak awak dari hidupnya kerana suka kepada lelaki yang lebih handsome, bukannya lelaki yang lebih warak ataupun lebih alim dari awak....


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 01:21


sabar saja lah...kalau ada jodoh mesti awak akan ok dengan dia, tapi 2 semua takdir Allah S.W.T...tapi persoalan nya...awak boleh terime dia lagi tak kira dalam hati dan minda dan akal juga lagi tak????

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

illyna
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28926
Posting: 3
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 01:31


ana tak rasa anta kena terima dia...macam salah seorang sahabat kita cakap lah...buat solat istiharah...insyaAllah,anta akan dapat jawapan sebenr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For illynaProfil   Hantar PM kepada illyna   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 08:05


Pada 08-03-07 01:31 , illyna posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak rasa anta kena terima dia...macam salah seorang sahabat kita cakap lah...buat solat istiharah...insyaAllah,anta akan dapat jawapan sebenr...


betul kata anti...disini ana ada cerita sedih ingin berkogsi...selepas malam yang dia bagitahu yang dia nak kembali semula pada ana,memang hati ana berkata, Alhamdulillah.tapi dalam masa yang sama, ana terasa lagi dengan apa yang telah dia buat.So ana cuba pujuk hati ana untuk cuba terima dia paling kurang pun as friends.Pada keesokan harinya,ana dapat call dari roomate doctor tu. Roomate dia ceritakan pada saya apa yang doctor cakap.Dia cakap Doctor tu dengan bangga nya bercerita yang dia just nak jadikan saya BACKUP dalam hidup dia.Dia tau saya ni jenis cepat memaafkan orang.Doctor tu cakap,dia masih cintakan lelaki handsome yang telah mempergunakan dia tu.Dia cakap dia akan ubah lelaki tu.Kalau lah antum semua jadi ana waktu tu,apa yang antum rasa?ana betul-betul tak faham,apa salah ana sampai macam tu sekali dia sanggup buat ana......so selepas ni memang ana dah buaat keputusan,ana tak kan terima dia lagi untuk kali ketiga... ana redho dan pasrah dengan apa yang telah berlaku...syukran jazilan kasiran atas feedback yang telah antum2 semua kongsikan.....


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

zinnirah_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5026
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-03-07 09:30


apapun yang berlaku,jagalah pergaulan antara llaki & perempuan. utamakan ALLAH dalam sgala hal.. jangan risau, insya'Allah...jodoh setiap org di muka bumi ni ALLAH dah tentukan...cuma kita tak tahu sapa & bila..llaki yang baik untuk perempuan yang baik...wallahu a'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_84Profil   Hantar PM kepada zinnirah_84   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 10:43


Pada 08-03-07 08:05 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-07 01:31 , illyna posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak rasa anta kena terima dia...macam salah seorang sahabat kita cakap lah...buat solat istiharah...insyaAllah,anta akan dapat jawapan sebenr...


betul kata anti...disini ana ada cerita sedih ingin berkogsi...selepas malam yang dia bagitahu yang dia nak kembali semula pada ana,memang hati ana berkata, Alhamdulillah.tapi dalam masa yang sama, ana terasa lagi dengan apa yang telah dia buat.So ana cuba pujuk hati ana untuk cuba terima dia paling kurang pun as friends.Pada keesokan harinya,ana dapat call dari roomate doctor tu. Roomate dia ceritakan pada saya apa yang doctor cakap.Dia cakap Doctor tu dengan bangga nya bercerita yang dia just nak jadikan saya BACKUP dalam hidup dia.Dia tau saya ni jenis cepat memaafkan orang.Doctor tu cakap,dia masih cintakan lelaki handsome yang telah mempergunakan dia tu.Dia cakap dia akan ubah lelaki tu.Kalau lah antum semua jadi ana waktu tu,apa yang antum rasa?ana betul-betul tak faham,apa salah ana sampai macam tu sekali dia sanggup buat ana......so selepas ni memang ana dah buaat keputusan,ana tak kan terima dia lagi untuk kali ketiga... ana redho dan pasrah dengan apa yang telah berlaku...syukran jazilan kasiran atas feedback yang telah antum2 semua kongsikan.....





huhuh Doctor itu memalukan org perempuan lah huhuhu sabar ye saudara..InsyaAllah saudara akan temui wanita yang memang layak sebagai isteri saudara...


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 10:48


kalau itu keputusan yang terbaik untuk awak ambil ambillah....
tapi yang penting selalu berdoa kepadaNYA....
ada Apa masalah hya DIA yang memberi sebgaik2 keputusan...
jalan terbaik solat istikarah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 16:52


Pada 08-03-07 10:48 , abah-we-ma posting:

!!! QUOTE !!!

kalau itu keputusan yang terbaik untuk awak ambil ambillah....
tapi yang penting selalu berdoa kepadaNYA....
ada Apa masalah hya DIA yang memberi sebgaik2 keputusan...
jalan terbaik solat istikarah.........


InsyaAllah saudari.Sejak berlaku nya perkara ni,memang ana tak berheenti2 memohon pada Allah.tambahan pula ana rasa,sejak hari itu,hati ana rasa lebih khusyuk lagi dengan PENCIPTA.Syukur sangat-sangat.maybe semua yang berlaku ni ada hikmahnyer...Cinta Allah tu yang HAKIKI....


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

fizie
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20965
Posting: 19
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 16:57


Em,buat solat istikarah dan solat hajat..
semoga Allah bagi anda petunjuk yang sebenar..
semoga anta mendapat jodoh yang terbaik...
ingat..Cintai manusia kerana Allah..
dan Cintai Allah melebihi segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizieProfil   Hantar PM kepada fizie   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 17:14


:roll: Eerrmmm.....cuba buat solat istikharah, tapi kalau saya, dah lama saya tolak permintaan dia, kalau just nak bersahabat saja, tak kisah........


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:05


Pada 08-03-07 16:52 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-07 10:48 , abah-we-ma posting:

!!! QUOTE !!!

kalau itu keputusan yang terbaik untuk awak ambil ambillah....
tapi yang penting selalu berdoa kepadaNYA....
ada Apa masalah hya DIA yang memberi sebgaik2 keputusan...
jalan terbaik solat istikarah.........


InsyaAllah saudari.Sejak berlaku nya perkara ni,memang ana tak berheenti2 memohon pada Allah.tambahan pula ana rasa,sejak hari itu,hati ana rasa lebih khusyuk lagi dengan PENCIPTA.Syukur sangat-sangat.maybe semua yang berlaku ni ada hikmahnyer...Cinta Allah tu yang HAKIKI....



bukan maybe ada hikmahnya....pasti 100% ada hikmahnya....mungkin tak nampak sekarang...lambat laun akan nampak juga...trust me...
serahkan hati hanya pada yang berhak dan tahu menilai dan menghargai dirimu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 00:01


macam-macam masalah boleh dirujuk di sini...
ada ramai juga pakar2 cinta di sini ye... :-)

buat pembuka forum ini....
semoga hati anta tidak dibolak-balik oleh Allah...
semoga mendapat kebahagiaan yang dicari... :-)

aminnnn...ya RABB....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 00:49


xya lah..jap2 kata nak..jap2 kata tak nak!kalau terima dia balik lepas itu dia juper laki yang lebih baik dr awak!sure dia lari..lupakan dia..banyak lagi perempuan lain kat dunia ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 23:16


Pada 11-03-07 00:49 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

xya lah..jap2 kata nak..jap2 kata tak nak!kalau terima dia balik lepas itu dia juper laki yang lebih baik dr awak!sure dia lari..lupakan dia..banyak lagi perempuan lain kat dunia ini..


hmmmm,betul tu kata syahirahh...sekarang ni saya redho saja.....


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 23:02


kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-07 23:12


Pada 23-03-07 23:02 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......


Rejectlah tanpa was-was. Kerana was-was itu adalah dari syaitan. :-D :-D :-D


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 23:18


Pada 23-03-07 23:02 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......


tak salah pemuda_berduka
tindakan yang bijak
too hard but still mampu nak lupakan
let by gone be bygone
jangan pandang belakang lagi
kuatkan semangat :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 23:19


Pada 23-03-07 23:02 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......


Soalannya salah ke tak? Pada saya betul.. ;-) Usahalah untuk lupakan dia.. sebab dengan mengingati dia telah menjerumuskan saudara ke lembah 'rasa macam tak betul'...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 00:45


salam...

a'a.
lupakan saja "memori" itu.
kalau ia menjadikan diri kita serba tak kena.
jalanilah kehidupan yang biasa kembali.
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 01:34


tinggalkan saja si b.i.a.t.c.h tu.ini perkataan yang sesuai untuk perempuan macam tu.

kalau kamu terima balik kepada dia nanti dia akan terpikir bahawa kamu senang dikotak katikkan.kemudian dia akan cari laki lain dan sekiranya ok dia akan terus dengan laki tersebut dan tinggalkan kamu tapi jika sebaliknya dia akan pergi kepada kamu kembali.seperti dia tak risaukan langsung sama ada kamu ada ke tak.ada tak tambah tiada pun tak kurang.seolah-olah seperti last choice sedangkan kamu juga yang selalu tertunggu-tunggu dan fikirkan pasal dia.

perkara yang sama akan terus berlaku berulang-ulang kalau kamu tak sedar dan tidak memberikan sedikit pengajaran kepadanya.dan dia akan memandang rendah terhadap lelaki seperti kamu kerana beranggapan akan sentiasa setia terhadapnya walaupun dia buat macam mana pun terhadap kamu.seolah-olah dia seorang yang 'high level'.peduli apa doktor ke,anak sultan ke siapa ke,kalau perangai macam tu,memang patut dipanggil seperti perkataan di atas supaya sedar sikit.jangan layan langsung.......


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 24-03-07 01:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 24-03-07 02:01


salam..

sedih pula ana baca cerita pemuda_berduka ni..hopefully, pasni tak ada lah berduka lagi ek..bersukacita lah dengan nikmat dan rahmat yang Allah bagi..bukannya sedikit dan tak mungkin terhitung oleh manusia..hmm, ana tak berapa setuju lah bila perkataan doktor tu difokuskan kat sini..doktor tu pun manusia biasa jugak..nanti org akan bagi bad impression kat profession sebagai seorang doktor..tapi memang ana tak setuju lah dengan kawan perempuan enta tu..xsepatutnya melukakan hati org lain..lagi-lagi dengan niat ingin mempermainkan..dan ana paham perasaan enta..kerana ana juga pernah melaluinya..apa pun, pinta pada Allah kekuatan untuk memulakan hidup baru..Kalau boleh, singkirlah segala kenangan bersamanya dahulu..ana tau memang susah..tapi Kalau xcuba..macam mana enta nak tau berjaya atau tidak kan..wallahua'lam..

-salam ukhwah penuh mahabbah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 09:09


Syukran jazilan kasiran kawan kawan...so saya memang mengambil langkah yang betul lah ni ek?bukan apa,saya ada tanya pendapat seorang ustaz ini,then dia ajar,dalam quran ada ayat2 untuk buat kita kuat semangat dan lupakan seseorang...dia ada lah bagi saya beberapa potong ayat untuk saya amalkan...Oh ya,saya minta maaflah kalau saya gunakan perkataan DOKTOR untuk gambarkan perempuan tu.Saya tak ada niat pun nak burukkn profession DOKTOR ni.i know bukan semua doctor macam ni.terus terang saya cakap,kalau boleh saya nak FORMAT semua ingatan pasal dia dalam memori saya....Saya redho terima segala dugaan ni cuma .........


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."
[ Telah diedit oleh: pemuda_berduka pada 24-03-07 09:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 12:28


Solat istiharoh.. Moga moga, dapat jawapannya.. Insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-03-07 22:26


salam,
ikut kata hati ye!
tak pun buat solat istiharah

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:02


huhu.
cedihnya baca cerita awak.
tak mengapa ...
awak akan dapat yang lebih baik dari dia.
walaupun saya sama jantina dengan bekas teman istimewa awak tu.
tapi kita pun geram juga.
say bye bye saja katdia tu.
ramai lagi perempuan yang baik kat malaysia ni untuk awak.
tapi lelaki yang baik dah semakin kurang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 01-04-07 00:11


Sebagai seorang lelaki, ana tak tau ana fikir betul ke tak.. Tapi kalau ana lah kan, orang dah tak nak sekali tu, dia mungkin boleh tak nak lagi. Respek dia telah berkurang lagi2 setelah dipermainkan 2 tahun. Kalau ana, ana reject terus walaupun setakat menjadi kawan. Hati ana akan terguris dan akan kembali kepada yang Esa...(mengarut apa ini>)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 03:17


Pada 01-04-07 00:02 , laylee posting:

!!! QUOTE !!!


tapi lelaki yang baik dah semakin kurang.



ada banyak lagi lah..lelaki yang baik.... :-) .


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 01-04-07 05:05


:) susah nak cakap...betul juga elok buat solat istikharah..

macam saya pernah juga ditinggalkan..mungkin tak ada jodoh sebab dia xpon berpaling semula pada saya..cuma saya rasa macam pintu hati saya dikunci buat sementara waktu..tak tahu lah..saya yakin Allah akan kurniakan pada saya yang sesuai dan terbaik buat saya satu hari nanti insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 01-04-07 05:07


:) susah nak cakap...betul juga elok buat solat istikharah..

macam saya pernah juga ditinggalkan..mungkin tak ada jodoh sebab dia xpon berpaling semula pada saya..cuma saya rasa macam pintu hati saya dikunci buat sementara waktu..tak tahu lah..saya yakin Allah akan kurniakan pada saya yang sesuai dan terbaik buat saya satu hari nanti insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 21:36


hmmmmm,ramai sahabat2 menyokong saya supaya terus tinggalkan dia ye?syukur lah..takderlah saya rasa bersalah sangat buat keputusan macam ni.Now saya sedang berubat dengan seorang ustaz ni.berubat means,saya dalam proses lupakan dia.harap sahabat2 doakan saya ye.tapi kan,ada satu lagi masalah,sekarang ni "docttor " tu sering sms dah call saya.kadang-kadang tu dia call rumah.rasa tertekan jugak bila tengok nombor dia call and sms.macam Handset,saya dah tukar nombor tapi nombor phone rumah,susah sikit laaah.patut ke saya SOUND DIRECT saja kat dia ini?memang sebelum ni saya dah cakap elok-elok,jodoh kita setakat ni sahaja.tolong jangan ganggu hidup saya lagi,tapi dia ni berdegil lah.kadang-kadang tu saya tak faham apa dia nak.tak cukup lagi ke dia permain kan saya selama ini???

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 22:37


Pada 23-03-07 23:02 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......


Kalau boleh biarla kita ingat pada seseorang membuatkan kita ingat pada Ilahi, & tentu tak terjadi kes jadi tak betul- something wrong :) wallahua'lam


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:32


bagoz!! lupa kan dia..
saya tau memang susah sangat-sangat..
tapi kena cuba..
kalau fikir memang semua kerja tak jadi..
luperkn saja..
ambil masa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 22:29


sabar sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-04-07 23:50


kick saja dia!!

perempuan tu ibarat dia meludah,kemudian dia jilat balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-07 23:39


erm..dah selesai ke masalah ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-07 23:41


erm..dah selesai ke masalah ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-05-07 02:26


assalamualaikum...

pemuda_berduka, bagi saja lagu ni kat awek tu...:-)

nanti kalau dia meleleh2 merayu2 nak balik pada enta, enta pulangkan saja paku buah keras kat dia :lol:

Yesterday(The Beatles)
Lennon/McCartney

Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it look as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly, I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
oh, yesterday came suddenly

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday, Mm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-07 00:19


anta tak habis2 dengan lagu ini..minat sangat nampaknya ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 01:33


Assalamualaikum...
erm ABg_IMaM macam ada pengalaman saja....
hehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-07 08:19


mmmmmmm...senang saja... tolak saja dia tu...tak payah nak fikir-fikir lagi...perempuan tu mungkin ada masalah kat "hati" dia..so..jaga2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 08:51


assalamualaikum...

dengan mudahnya muslimah tu berkata begitu...jika dia dengan mudah boleh melafazkan begitu tak mustahil satu hari nanti dia akan mengulanginya..ana bukan bermaksud untuk memburukkan keadaan tapi fikirlah secara tenang..kita mencintai seseorang biarlah kerana Allah bukan pada rupa..muslimah tu kena ingat rupa dan harta hanya sementara..ianya takkan kekal selama-lamanya..adakah muslimah tu sanggup hidup selama-lamanya dengan anta jika di awal-awal lagi dia sudah berkata begitu..mintalah petunjuk dari Allah, insyaAllah segala yang kusut akan kembali normal...dengan mengingati Allah hati-hati akan menjadi tenang..dan kami sahabat2 ukhwah insyaAllah akan sedia membantu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 17:00


ada jugak orang macam tu yee..
hmmm...kalau pada pendapat saya,tak payahlah terima dia lagi.nampak sangat hati dia mudah goyah pada orang lain.dia ni di bawah kategori tak setia,tak boleh buat teman.maaf kalau kata-kata saya agak melampau tapi itulah hakikatnya.memang susah nak lupakan orang yang pernah kita sayang,pernah ada dalam hati kita tapi cuba fikir balik,ada dia pernah hargai awak?setia pada awak macam awak setia,kasih pada dia.tak ada kan?
memang senang orang cakap lupakan tapi tak tau apa yang kita rasa,apa yang penting tabahkan hati dan awak akan jumpa yang lebih baik dari dia.
mungkin apa yang dia buat pada awak dia dah dapat sepertimana dia buat pada awak.allah tu maha pengasih dan maha adil


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-07-07 17:11


Assalamualaikum....
Tak payah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-07 19:03


Salam,
Tak payah terima.. biarlah cari yang lain.. "what you give, you get back" ramai lagi orang lain.. Kalau rasa2 nak terima balik, cuba ingatkan balik apa yang dibuat kat awak.. kalau dia boleh buat sekali, dia akan boleh buat berkali2.. tapi bergantung lah, ana comment ini berdasar perasaan lah.. tapi sebaik-baiknya buat solat istiqarah.. dan minta petunjuk tuhan.. insyaAllah.. wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 22:07


tanyalah kepada YANG MEMBERI CINTA sendiri, iaitu ALLAH Yang Maha Esa. perbanyaklah istiqarah kepadaNYA, jika DOCTOR itu sememangnya jodoh saudara, senang sahaja ALLAH mengaturnya kembali ke pangkuan saudara, jika tidak, pengganti yang DIA carikan adalah lebih baik untuk saudara.

kita hanya merancang tetapi ALLAH yang menentukannya....

fikir-fikirkanlah... wassalam


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 11:08


erm....mana pemuda_berduka yang membuka topik ni..diam saja...tak ada respon balas pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 11:37


Pada 08-03-07 08:05 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!



betul kata anti...disini ana ada cerita sedih ingin berkogsi...selepas malam yang dia bagitahu yang dia nak kembali semula pada ana,memang hati ana berkata, Alhamdulillah.tapi dalam masa yang sama, ana terasa lagi dengan apa yang telah dia buat.So ana cuba pujuk hati ana untuk cuba terima dia paling kurang pun as friends.Pada keesokan harinya,ana dapat call dari roomate doctor tu. Roomate dia ceritakan pada saya apa yang doctor cakap.Dia cakap Doctor tu dengan bangga nya bercerita yang dia just nak jadikan saya BACKUP dalam hidup dia.Dia tau saya ni jenis cepat memaafkan orang.Doctor tu cakap,dia masih cintakan lelaki handsome yang telah mempergunakan dia tu.Dia cakap dia akan ubah lelaki tu.Kalau lah antum semua jadi ana waktu tu,apa yang antum rasa?ana betul-betul tak faham,apa salah ana sampai macam tu sekali dia sanggup buat ana......so selepas ni memang ana dah buaat keputusan,ana tak kan terima dia lagi untuk kali ketiga... ana redho dan pasrah dengan apa yang telah berlaku...syukran jazilan kasiran atas feedback yang telah antum2 semua kongsikan.....



MasyaAllah .. ada ke perempuan macam ni ?? bahaya ni .. nau'zubillah .. moga Allah jauhkan saya dari makhluk seumpama ini ... saya harap perempuan tu bukan dari kalangan wanita yang memakai "pakaian solehah"

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 03-07-07 11:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

me_muslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2007
Ahli No: 30425
Posting: 23
Dari: bumi kita...

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 12:01


ewm..ana tak pandai nak bagi nasihat akhi
tapi.. tu bukan orang yag sesuai untuk anda
saja nak jaga hati?? ni tak ikhlas namanya..
maaf kalau ada salah silap
fikir kan lah..
jangan lupa, doa dan solat selalu

"ana CINTA ALLAH s.w.t"

Bookmark and Share

    


  Member Information For me_musliminProfil   Hantar PM kepada me_muslimin   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 12:06


saya pun tengah fikirkan benda yang sama macam pemuda beduka

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

me_muslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2007
Ahli No: 30425
Posting: 23
Dari: bumi kita...

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 12:15


kanapa nak berduka
kalau Allah s.w.t menjaga kita
jagn fikir sangat masalah cinta
hidup ni jauh lagi
ada lah jodoh kita..

"ana hidup berjaga-jaga"

Bookmark and Share

    


  Member Information For me_musliminProfil   Hantar PM kepada me_muslimin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-07-07 13:53


siksanya dalam delima ni.....doa dan istikharah saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 20:46


Syukran jazilan kepada antum kerana sudi bagi pandangan.Sekarang ni Alhamdulillah,ana dah dapat control diri ana.Betul cakap antum.perempuan macam ni bukanlah calon yang sesuai.kan?Now bagi ana,cukuplah CINTA PADA ILAHI.Perjalanan masih jauh.Hidup mesti diteruskan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 23:10


minta doa bnyak2 dengan ALLAH...buat solat istikharah....bermunajat padaNYA sungguh2....supaya dieri petunjuk dan hidayah...supaya mendapat keputusan yang paling tepat...ALLAH sahajalh yang mengetahui yang terbaik untuk hmbaNYA...walupn kadang-kadang...kita rasa sesutau keputusan tu bukan seperti dalam hati kita rasakan..semoga anta mendapt yang zaujah yang solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 23:12


Pada 03-07-07 11:37 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-07 08:05 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!



betul kata anti...disini ana ada cerita sedih ingin berkogsi...selepas malam yang dia bagitahu yang dia nak kembali semula pada ana,memang hati ana berkata, Alhamdulillah.tapi dalam masa yang sama, ana terasa lagi dengan apa yang telah dia buat.So ana cuba pujuk hati ana untuk cuba terima dia paling kurang pun as friends.Pada keesokan harinya,ana dapat call dari roomate doctor tu. Roomate dia ceritakan pada saya apa yang doctor cakap.Dia cakap Doctor tu dengan bangga nya bercerita yang dia just nak jadikan saya BACKUP dalam hidup dia.Dia tau saya ni jenis cepat memaafkan orang.Doctor tu cakap,dia masih cintakan lelaki handsome yang telah mempergunakan dia tu.Dia cakap dia akan ubah lelaki tu.Kalau lah antum semua jadi ana waktu tu,apa yang antum rasa?ana betul-betul tak faham,apa salah ana sampai macam tu sekali dia sanggup buat ana......so selepas ni memang ana dah buaat keputusan,ana tak kan terima dia lagi untuk kali ketiga... ana redho dan pasrah dengan apa yang telah berlaku...syukran jazilan kasiran atas feedback yang telah antum2 semua kongsikan.....



MasyaAllah .. ada ke perempuan macam ni ?? bahaya ni .. nau'zubillah .. moga Allah jauhkan saya dari makhluk seumpama ini ... saya harap perempuan tu bukan dari kalangan wanita yang memakai "pakaian solehah"



Huhu...Takutnya dapat makhluk macam ni...nau'zubillah...Minta dijauhkan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-07 23:24


Pada 03-07-07 23:12 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-07-07 11:37 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-07 08:05 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!



betul kata anti...disini ana ada cerita sedih ingin berkogsi...selepas malam yang dia bagitahu yang dia nak kembali semula pada ana,memang hati ana berkata, Alhamdulillah.tapi dalam masa yang sama, ana terasa lagi dengan apa yang telah dia buat.So ana cuba pujuk hati ana untuk cuba terima dia paling kurang pun as friends.Pada keesokan harinya,ana dapat call dari roomate doctor tu. Roomate dia ceritakan pada saya apa yang doctor cakap.Dia cakap Doctor tu dengan bangga nya bercerita yang dia just nak jadikan saya BACKUP dalam hidup dia.Dia tau saya ni jenis cepat memaafkan orang.Doctor tu cakap,dia masih cintakan lelaki handsome yang telah mempergunakan dia tu.Dia cakap dia akan ubah lelaki tu.Kalau lah antum semua jadi ana waktu tu,apa yang antum rasa?ana betul-betul tak faham,apa salah ana sampai macam tu sekali dia sanggup buat ana......so selepas ni memang ana dah buaat keputusan,ana tak kan terima dia lagi untuk kali ketiga... ana redho dan pasrah dengan apa yang telah berlaku...syukran jazilan kasiran atas feedback yang telah antum2 semua kongsikan.....



MasyaAllah .. ada ke perempuan macam ni ?? bahaya ni .. nau'zubillah .. moga Allah jauhkan saya dari makhluk seumpama ini ... saya harap perempuan tu bukan dari kalangan wanita yang memakai "pakaian solehah"



Huhu...Takutnya dapat makhluk macam ni...nau'zubillah...Minta dijauhkan...



perempuan yang baik takkan buat begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-07 17:53


Pada 06-03-07 01:04 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

bila sekali melakukan kesilapan
tak mustahil akan buat silap lagi untuk kali ke2



memang betul tapi kita manusia tak pberhak menghukum sesama manusia..
jika cinta masih utuh tiada salah nya memberi peluang ke 2.. mungkin perhubungan ini akan lebih baik dari sebelm
manusia mana yagn sempurna....
saya doakan awak dapat yang terbaik untuk awak.. amin insyaAllah


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket<



    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:11


kalau ana, jangan harap dapat kembali lagi. luka yang yang sudah berdarah ingat senang ke nak pulih..... time susah baru cari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 21:55


Pada 23-03-07 23:02 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan,nak tanya sikit,salah ke saya kalau saya ikhtiar untuk terus lupakan dia?saya rasa setiap kali saya ingatkan kenangan kami,saya rasa macam tak betul.semua kerja tak jadi......


baguslah..lupakan saja..cubalah walaupun sukar...sebab saya dah cuba Alhamdulillah berjaya..dengan izin Allah..percayalah ada hikmah semua yang berlaku tu...jadikan pengajaran dan pengalaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-08-07 01:54


Assalamualaikum...
Nak kata lagi sekali...
Tak payah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 15:12


Syukran jazilan kepada sahabat2 sekalian, Sekarang ana dah dapat terima hakikat ni dan Kini ana dah jumpa jodoh saya walaupun ini adalah pilihan keluarga. InsyaAllah kami akan berkahwin bulan December ini. Buat pengetahuan sahabat-sahabat, bakal zaujah saya ni ada lah seorang ustazah dan juga HAFIZAH dari Darul Quran. Ana syukur sangat sebab Allah memberikan pengganti .InsyaAllah.....Doakan lah semoga rumahtangga ana bahagia hingga ke akhir hayat....amiiin


-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 24-05-08 09:02


Alhamdulillah. besnye lah dah nak kawin. weee. :bunga:

ana pun nak juga. :-P

in fact, tak bercinta pun tak apa lah kan. at last, memang betul dah ada jodoh. antum rasa macam ni tak? :berfikir:

harap ana dapat bertahan. no-no to love :jangan: haks

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-08 09:13


Pada 18-05-08 15:12 , pemuda_berduka posting:

!!! QUOTE !!!

Syukran jazilan kepada sahabat2 sekalian, Sekarang ana dah dapat terima hakikat ni dan Kini ana dah jumpa jodoh saya walaupun ini adalah pilihan keluarga. InsyaAllah kami akan berkahwin bulan December ini. Buat pengetahuan sahabat-sahabat, bakal zaujah saya ni ada lah seorang ustazah dan juga HAFIZAH dari Darul Quran. Ana syukur sangat sebab Allah memberikan pengganti yang 1 juta kali lebih dari Doctor tu.InsyaAllah.....Doakan lah semoga rumahtangga ana bahagia hingga ke akhir hayat....amiiin


pemuda berduka, teman tumpang gembire. tapi teman tak senang bila meke cakap 'Ana syukur sangat sebab Allah memberikan pengganti yang 1 juta kali lebih dari Doctor tu'
Tak molek cakap macam ni, kalau lah Doktor tu ada kat ukhwah ni, pasti dia akan tersentuh. Bukan hak kita nak menilai kebaikan seseorang tu, malah mengiranye sampai berjuta... tak baik cakap macam tu. Tarik balik kata-kata meke...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pemuda_berduka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28909
Posting: 16

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 24-05-08 11:29


Pada 24-05-08 09:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


pemuda berduka, teman tumpang gembire. tapi teman tak senang bila meke cakap 'Ana syukur sangat sebab Allah memberikan pengganti yang 1 juta kali lebih dari Doctor tu'
Tak molek cakap macam ni, kalau lah Doktor tu ada kat ukhwah ni, pasti dia akan tersentuh. Bukan hak kita nak menilai kebaikan seseorang tu, malah mengiranye sampai berjuta... tak baik cakap macam tu. Tarik balik kata-kata meke...




Oppps betul tu. Ana minta maaf.sekarang juga ana edit ayat tu.....Thanks a lot your your reminder...Doakan ana semoga bahagia dunia akhirat ye...



-----------------
"Keredhaan Allah lebih indah daripada permata,lebih terang daripada sinaran matahari dan lebih jernih daripada serpihan kaca."


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemuda_berdukaProfil   Hantar PM kepada pemuda_berduka   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 11:52


seandainya saudara masih sayang pada dia ana rasa tak ada masalah untuk terima dia semula...
semua org pernah silap buat keputusan apa salahnya beri dia peluang untuk kali kedua..
TAPI....kalau saudara rasa tak boleh terima kerana benar-benar terasa dengan sikapnya lupakanlah sahaja...
jangan bimbang..sekiranya ada jodoh antara kalian berdua,pasti akan bersama..
ubat yang paling mujarab minta petunjuk dariNya..semoga apa jua keputusan yang dibuat adalah yang terbaik...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 25-05-08 12:09


Pada 25-05-08 11:52 , azilla posting:

!!! QUOTE !!!

seandainya saudara masih sayang pada dia ana rasa tak ada masalah untuk terima dia semula...
semua org pernah silap buat keputusan apa salahnya beri dia peluang untuk kali kedua..
TAPI....kalau saudara rasa tak boleh terima kerana benar-benar terasa dengan sikapnya lupakanlah sahaja...
jangan bimbang..sekiranya ada jodoh antara kalian berdua,pasti akan bersama..
ubat yang paling mujarab minta petunjuk dariNya..semoga apa jua keputusan yang dibuat adalah yang terbaik...;)


dah selesai dah kes ni.

kes ditutup. :-D

penyelesaian : kahwin dengan org lain :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 12:19


kak sendiri, menolak pinangan seorang ustaz bergelar HAFIZ suatu ketika dahulu.sebab,ana melihat pada tanggungjawab sebagai ketua keluarga. bukan berlagak dengan STATUS semata mata. dan pilihan istikharah itu memang amat bertepatan meski akhirnya bertemu dengan suami secara arrangement hanyalah selepas 9 tahun kemudiannya.

dan ana amatlah mengakui tiada manusia yang tiada kekurangan. namun, apabila bergelar suami isteri, di sinilah permulaan untuk saling lengkap melengkapi antara satu sama lain.

tiada manusia yang sempurna keseluruhannya... namun kak doakan semoga adik dirahmati allah suami isteri hingga ke akhirnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-05-08 12:37


assalamualaikum wrwb...

bab-bab macam ni terpulang pada kita sendiri...

semua orang ada ego masing-masing tapi kalau kita berfikiran positif insya-allah tak jadi masalah menerima kembali tak-gf kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 25-05-08 12:40


Pada 25-05-08 12:37 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wrwb...

bab-bab macam ni terpulang pada kita sendiri...

semua orang ada ego masing-masing tapi kalau kita berfikiran positif insya-allah tak jadi masalah menerima kembali tak-gf kita...


dah selesai dah kes ni.

kes ditutup. :-D

penyelesaian : kahwin dengan org lain :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 13:16


Pada 25-05-08 12:19 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

kak sendiri, menolak pinangan seorang ustaz bergelar HAFIZ suatu ketika dahulu.sebab,ana melihat pada tanggungjawab sebagai ketua keluarga.


betul-betul :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 13:09


banyakkan bersabar...

anta kena kuatkan iman..teguhkan agama di hati...

buat istighrah..jangan buat keputusan ikut nafsu..

tak pun..kalau perempuan tu mrayu sangat-sangat...suruh dia ubah dirinya..kuatkan agamanya..jadi wanita solehah...kalau dia nak sangat-sangat kat anta..

boleh ke begitu?... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.218995 saat. Lajunya....