Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 24 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa bas pilihan balik kampung?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa bas pilihan balik kampung?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa bas pilihan balik kampung?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 17:17


Apa syarikat bas pilihan anda bila hendak pulang ke kampung? Transnasional, Plusliner, SriMaju, Triton atau lain2. Mengapa syarikat bas itu menjadi pilihan anda?

;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 17:22


Huhu... bas saja ke? saya pernah 2 kali saja naik bas ekspres jalan jauh.. dr AS-Seremban... masa tu matrik kat Seremban... huhu nasib baik tak terlepas, sebab bas tu bhenti kejap saja kat Seremban untuk teruskan perjalanan ke Melaka... bas apa entah... tak ingat syktnya.. tapi masyaAllah laju macam ribut... seram.. pas tu dah tak naik bas dah..

p/s: Akak saya naik bas Ekspres Durian Burung.. ada ke? Tak sure lah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 17:48


Utama ekspress, boleh tahan lah basnye...
Durian Burung ada juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 20:20


bas pilihan ana "MARA LINER"hehehehe....

kalau naik HBR...mahal....rm4.50 pergi shahab perdana...
tapi kalau naik MARA, hanya rm4 ringgit saja pergi shahab...

lepas itu sampai saja dekat shahab,......."assalamualaikum...mak,ayah ada tak dekat rumah..?cek dah sampai ni..."............. :-D :-D :-D

huhuuu.... :wink: :-P

[ Telah diedit oleh: qibtiyah pada 03-03-07 20:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 20:23


transnasional saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 03-03-07 20:40


Pilihan utama: konsortium sebab seat beso ala2 vip. boleh beli seat seorang. Keadaan bas selesa. yang penting aircond tak ada hal.

pilihan kedua: trans lah
ketiga: sani xpress agaknya
keempat: mara liner
kelima: utama
keenam: cepat

pilihan akhir: mana-mana bas yang ada KL-kat-KL


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-07 21:44


biasa Kalau ke KL-Kelantan : bas mahligai
Kalau bercuti rmh sahabat KL-JOHOR : Konsotium (betul ke eja...tah naik sekali tapi ni paling best dr bas 88)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

try_mk
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28833
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 21:54


paling best adalah bas mogah yang ada kat tg mlim tu..hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For try_mkProfil   Hantar PM kepada try_mk   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 23:01


airbus aci tak? hehe just kidding

transnasional lah pilihan utamaku...kalau da tak dek apa-apa bas pun balun asal sampai tempat yang dtuju

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 23:12


biasa naik S.P.Bumi...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 23:15


transnasional ataupun plusliner....

konsortium lain pun tak mengapa juga..
bus double decker belum naik lagi :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 03-03-07 23:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 00:22


sekarang ni bas dah jadi kenderaan terpenting untuk balik kg.
dulu pilih Budaya.
tapi disebabkan terlalu banyak songeh (ada ke bila pergi tanya tiket, cakap tak jual lagi. penjaga kaunter suruh datang minggu depan. bila datang minggu depan, katanya tiket dah habis dijual.songeh2 macam ni selalu terjadi bila time cuti perayaan, cuti sekolah).


bas yang menjadi pilihan sekarang: Transnasional.
hentian rehat yang memuaskan.
sebelum bertolak dr Kelantan ke Melaka, selalunya dapat 'angpau' gula2.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 04-03-07 00:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109885 saat. Lajunya....