Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: siapa anak 2nd last..


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» siapa anak 2nd last..

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa anak 2nd last..

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 17:38


salam...

dalam portal ukhwah ni suka kumpul benda-benda macam ni kan?...jika ada kelab along, angah, ude dan ucu.....kali ni ana nak tanya anak kedua terakhir...anak second last...sebab ana anak 2nd last dalam family...

perangai anak 2nd last selalunya pelik...terutama cemburu pada adik yang bongsu...termasuk ana...tapi ana rasa ana lagi manja dari dia disebabkan dia lelaki...dan selalunya anak 2nd last akan selalu rasa diketepikan terutama jika perbezaan dia dan adiknya rapat...

tapi....walau bagaimanapon....ana bersyukur ada seorang sahaja adik....dan ana dapat rasa tanggungjwab sebagai seorang kakak...dia tetap adikku walau gearam macam mana pun....

mari cerita pengalama jadi anak second last......

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 21:40


saya pun anak 2nd last..
tapi tak ada lah sampai cemburukan adik lelaki yang seorang tu..
erm, selalu gaduh tumbuk terajang dan bertikam lidah tu perkara biasa..
tapi dia pun tempat meluahkan perasaan...
ada masa benci ada masa sayang..
adik beradik air dicincang takkan putus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 21:45


Saya anak last....
Hahaaaa.. Pasni nak keluarkan forum tajuk "Jejak Anak Bongsu" lah..hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-07 22:28


saya pun anak 2nd last...sama macam wafa, saya pun jeles juga dengan adik..hehe..dulu masa kecil-kecil memang xngam lngsg..tapi dah beso2 ni rapat sangat-sangat...best jadi anak 2nd last ni...rasa macam anak last pun ada...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 23:00


saya rasa...adik 2nd last dalam keluarga saya ni sensitif sikit :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-07 23:36


ana pun ana second last...sama dengan ana tengah @ anak kedua...huhu~byknyer...hiksss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-02-07 23:52


saya pun anak 2nd last....

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 08:31


kita pun 2nd last juga..hee.
emm tak adalah manja sangat tapi manja lah jugak..
dengan other siblings ok lah
kira mereka semua boleh ngam dengan saya.hehe
ada abang, ada kakak dan seorang adik laki..
its enough to make me happy..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-07 10:41


saya anak 2nd last dan 2nd dalam siblings of 3 :) nak kata manja tak...tapi independent hehe selalu jadi org tengah kalau kakak o adik gadoh...jadi paling pelek antara siblings sebab tak terlalu dominan macam anak sulong or to manja as anak bongsu :) very fair hehe kononnya lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 10:51


....rata-rata nya dimanjakan ek?

say pun anak second last juga....manja? rasanya tak agaknya....sebab ada adik bongsu...
walaupun anak second last tapi saya perempuan yang sulong.....
anyway....salam ukhwah kepada semua anak-anak second last.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 11:30


ana pun anak 2nd last juga....manja sikit saja tak banyak pun...manja yang bukan ku pinta...keadaan yang memakse. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 12:38


saya pun 2ndlast
manja?apa itu??..saya ada adik lelaki seorang
kira anak perempuan last lah ini
huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-07 13:29


saya smla dengan teratai_putih ...
kadang-kadang saja mnja...tapi adik laki saya 2 lagi mnja!
jarak kami jauh...7 tahun beza..biasela tu kan??
saya rasa saya ni independent lah juga :D hehe...
salam ukhwah frm me

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-07 13:38


ana pun anak 2nd last..dan anak perempuan bongsu...
beza umur ana dengan adik 6 tahun..lama jugak lah rasa jadi anak bongsu...

rasanya..ana memang manja..memandangkan hanya ada 2 puteri dalam fmily ana...tapi tak ada lah jeles sangat dengan adik...
syukur dapat rasa macam mana ada adik laki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 16:15


saya!! saya!! :P

beza saya dengan adik saya ialah 10tahun.. jadi tak ada perasan jeles atau apa pun.. walau pun dia adik perempuan..

dia lah satu2 nya adik saya.... love ya!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 21:58


ana beza dengan adik 5taun.. ana selalu kena tolong buat kerja (pergi kedai, tolong agkat barang dan sebagainya) sebab ana anak laki last, lagipun, abang dan kakak semua dah kerja.. lagi satu, ana anak sulung kalau ikut adik beradik kandung.. campur semua adik beradik baru jadi anak 2nd last.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 00:49


Pada 22-02-07 17:38 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

perangai anak 2nd last selalunya pelik...terutama cemburu pada adik yang bongsu...termasuk ana...

tapi....walau bagaimanapon....ana bersyukur ada seorang sahaja adik....dan ana dapat rasa tanggungjwab sebagai seorang kakak...dia tetap adikku walau geram macam mana pun....


wassalam....


hmmm betul 2, jealous sangat... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 02:16


salam....
saya anak 2nd last juga.
tapi tak rasa macam adik pun....
sebab akak saya panggil saya akak...
tapi orang luar mesti keliru, saya anak bongsu k anak 2nd last.
maybe sebab saya macam budak-budak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:35


ismi anak second...
word 'last tu tak sempat nak terkeluar...
huhuhuhu...

anak second last, kebanyakkannya pendiam...
lebih banyak menyendiri dan berdikari...
kuat jeles juga orgnya...
lebih senang berusaha sendirian untuk mendapatkan sesuatu...
penjimat...

p/s: pemerhatian pada adik ismi yang ke-5...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:43


saya!!! saya anak yang ke 12th last!!! :bye:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:00


Pada 12-11-07 03:43 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya!!! saya anak yang ke 12th last!!! :bye:



cakap ajela anak sulong... :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:06


Pada 12-11-07 04:00 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 03:43 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya!!! saya anak yang ke 12th last!!! :bye:



cakap ajela anak sulong... :jangan: :jangan:


nope, saya bukan anak sulong :jangan:

p/s: saya anak ke-12th last


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 12-11-07 04:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:08


anak ke-12 last...
susah saja susun ayat pepanjang...
baik cakap anak sulong dari 12... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:11


Pada 12-11-07 04:08 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

anak ke-12 last...
susah saja susun ayat pepanjang...
baik cakap anak sulong dari 12... :-P

apa pula... :jangan:

saya ada 2 orang kakak & seorang abang tau..

p/s: saya anak ke 12th last :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:17


sulung lah tu dari 12... tak campo yang atas2 tu... :-P

alahai.. berapa umur ni...??
sebab ismi dah matang sikit, ismi kata kkat ibnu_musa
"ye lah, ambil lah ke-12 last tu..."
karang nangis pulak... :evil:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 05:34


apa yang saya tahu anak 2nd last ni kuat jelesnya,sensitif,kuat merajuk.
betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 05:48


Pada 12-11-07 05:34 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

apa yang saya tahu anak 2nd last ni kuat jelesnya,sensitif,kuat merajuk.
betul tak?


ada kebetulannya hibatullah...
cuma tang kuat merajuk tu... :berfikir:
tak pernah tengok lagi adik ismi tu sesket merajuk..

kuat menangis ye lah agaknya...
nak2 kalau ummi tak dapat p lawat dia kat srama dia tu... huhuhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:19


bismillahhirrahmanirrahim

ana nak kedua sekaligus kedua last..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:29


salam...
erm...ana pun anak kedua last...
ye..anak kedua last ni sebenarnya lebih manja drpada anak bongsu..hehe..
tapi lebih mudah mngalah lah..smpaikan adakalanya kena buli pula dengan adik...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:34


salam..

ana pun anak 2nd last... tapi org selalu ingat ana anak yang sulung...

em.....walaupun kkdang ada sikit manja tu,tapi kalau bab PErJUANGAN, tak ada nya nak manja dah... sebab tu nampak macam anak sulung agaknya..

em...ikut keadaan, tapi yang penting ISLAM TERJULANG....!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:36


Pada 12-11-07 11:29 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
erm...ana pun anak kedua last...
ye..anak kedua last ni sebenarnya lebih manja drpada anak bongsu..hehe..
tapi lebih mudah mngalah lah..smpaikan adakalanya kena buli pula dengan adik...:-)


heheh..betul tu nurizmi..sampai ana kadang-kadang menyibuk suruh ma suapkan ana nasik..hehehe..adik makan suap sendiri..kadang-kadang adik yang usik ana..bila ana jerit ngadu kat ma ayah adik ngusik ayah mulalah gelakkan ana..dia kata..'abang,jangan usik adik tu..' :-(


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:37


akak saya anak 2nd last
hehehe
:)

promote akak saya kejap
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:52


salam...saya anak 2nd last...nak kata cemburu kat adik tu,tak adalah sangat...tapi yang bestnya ...adik lelaki bongsu saya ni selalu jadi body guard saya...kadang-kadang org ingat dia tu pula abang saya...hehe...rasa selamat bla keluar dengan dia...thanks adik....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:04


Pada 12-11-07 11:36 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 11:29 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
erm...ana pun anak kedua last...
ye..anak kedua last ni sebenarnya lebih manja drpada anak bongsu..hehe..
tapi lebih mudah mngalah lah..smpaikan adakalanya kena buli pula dengan adik...:-)


heheh..betul tu nurizmi..sampai ana kadang-kadang menyibuk suruh ma suapkan ana nasik..hehehe..adik makan suap sendiri..kadang-kadang adik yang usik ana..bila ana jerit ngadu kat ma ayah adik ngusik ayah mulalah gelakkan ana..dia kata..'abang,jangan usik adik tu..' :-(



hehe..oo..adik laki erk..
ana adik perempuan..tapi perangai dia macam laki..
sebab tu dia kurang manja sikit...hehe

apa-apa pun..sebagai kakak, kena tunjukkan contoh trbaik.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 02:53


bukan anak 2nd last,tapi anak 2nd...boleh join tak...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:36


salam...
ye ke nurizmi...satu fakta yang baru buat saya...jadi saya ni manja ek?hehe...entahlah...suam2 kuku saja agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:42


kenapa tak ada anak ke3 last.saya anak ke3 last...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 13:36


anak 2nd last juga...rasa lebih manja dr adik...mungkin sebab jarak umur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 17:36


Pada 12-11-07 03:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi anak second...
word 'last tu tak sempat nak terkeluar...
huhuhuhu...


salam...

huhuhu...

macam mana boleh sama ni...
:berfikir:

heheh..
ana kedua.... perkataan "last" tu...
memang sesaja nak buang dari surat beranak... :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

eqinfiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20749
Posting: 23

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 20:03


Assalamualaikum...saya pun anak 2nd last. adik beradik 3 orang saja..tapikan, mak sedara kata, anak number 2 pelik-pelik perangai..asyik nak gain attention..sebab sepupu2 saya pun berperanagai 'gain attention'..tapikan..saya tak rasa saya suka gain attention..lagi mengalah adalah... heheheheheh...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For eqinfiqaProfil   Hantar PM kepada eqinfiqa   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-12-07 20:19


salam.... ana pun anak 2nd last....dan juga anak bongsu perempuan..4th from 5 siblings...jarak dengan adik 5 tahun saja....tapi kemanjaan itu...tak boleh nak dikatalah! kalah dengan yang bongsu! manja yang teramat...tapi kalau da duduk kat luar, bergaul dengan kawan...mesti org tak sangka yang ana ni manja...hehe..kadang tu terkantoi dengan kawan bila umi kol dekat hp..lepas itu bila bebual dengan umi, terkeluar pula sifat manja ana...habis semua kawan bising..hehe sebab ana kat sekolah jadi biro dakwah..sememangnya kena tegas...sifat yang berlawanan dengan manja..hehe dat is just for sharing... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 00:18


Assalammualaikum
ana anak 2nd last = anak tengah dan anak ke2 dan merangkap anak tunggal perempuan :D
ana agak manja dibandingkn dr adik maybe sb anak seorang saja anak perempuan :D
tapi ada juga ana dengar anak no ni pelik-pelik perangainya seperti kata eqinfiqa..
adakah ana juga pelik? :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

dhiyaulislam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31927
Posting: 20

Kedah  


posticon Posting pada: 23-12-07 21:53


Assalamualaikum saya anak 2nd last frm 5...saya ad adik laki seorang...beza um0r 7 tahun.tak ngam langsung dengan dia...yelarr saya ini p0mpuan krenye bongsu perempuan lah...entahlah,saya rasa ad kbnrnnye anak 2nd last ni wierd sikit...family saya pun tak berapa nak paham dengan perangai saya...kadang-kadang ok,kadang-kadang k.o...isy...fening2 :kelip: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaulislamProfil   Hantar PM kepada dhiyaulislam   Quote dan BalasQuote

serikandiIllahi
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2006
Ahli No: 27903
Posting: 10
Dari: ..:Bumi ALLAH:..

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-08 07:57


Assalamualaikum
saya pun 2nd last dr 5...
1st perempuan dalam family..
yang lain semua abang...
tggjwbnye pun rasa macam anak sulung...
berat juga...
ada adik perempuan pun jrknye jauh...6 taun


-----------------
..:Muslimah Harapan, Puteri Mithali, Serikandi Illahi, Mujahidah Solehah:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandiIllahiProfil   Hantar PM kepada serikandiIllahi   Quote dan BalasQuote

sharil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32456
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 11:47


assalammualaikum,semoga dirahmati oleh ALLAH kepada semua chaterzzz,saya pun anak kedua last dari 5,bermacam-macam ujian gaklah yang diberiNYA kepada saya,walaubagaimanapun,kti jangan putus harapan dari rahamatNYA,salam ukhwah,kenalidirihiasiperibadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharilProfil   Hantar PM kepada sharil   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:38


salam...

saya anak 2nd last..
ok saja hdup...
tapi main tarik2 rambut tu biasa saja...
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 00:02


salam..ana anak last
tapi kakak ana 2nd last..hehehe..
kira boleh masuk jugak forum ni ek..
erm banyak-banyak betul yang 2nd last ni lebih mnja dr yang last...
contohnya kakak ana....hikhikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 04:09


ana tak manja pun.
sebab ana lelaki agaknya.
dapat lah rasa cmane ada adik.
sebab beza dengan adik 6 tahun.
stelah 6 tahun diberi perhatian penuh, tibe tibe dah jadi same macam adik beradik yang atas ana.
pasal parent dah fokus kat yang last pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-11-08 09:52


Pada 12-11-07 03:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi anak second...
word 'last tu tak sempat nak terkeluar...
huhuhuhu...

anak second last, kebanyakkannya pendiam...
lebih banyak menyendiri dan berdikari...
kuat jeles juga orgnya...
lebih senang berusaha sendirian untuk mendapatkan sesuatu...
penjimat...

p/s: pemerhatian pada adik ismi yang ke-5...


hmmm......
betul kata ismi.. perangai saya sejibik dengan adik ismi... :-D ... itu yang saya rasa lah, tapi tak tau lah pula pendapat org lain.....

cumenyer.... tu lah, adik beradik saya 10 org, saya anak ke-9... yang lain semua dah kawin termasuk adik saya yang bongsu... tinggal saya saja lagi yang singgle minggle ni... huhu :cry: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-11-08 10:00


saya ,,,anak 2nd last juga
pelik sikit dalam family,,hahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 12:34


assalamualaikum sahabat semua,

saya pun anak second last juga dari 4 adik beradk..saya bukan bongsu tapi anak perempuan bongsu dalam famili.so, sangat manja lah dengan mak.hehe.nasib baik dapat adik laki.boleh 'gaduh2' sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157103 saat. Lajunya....