Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: dylanjoseph
Hari Ini: 2
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43106

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 22 jam, 19 minit yang lalu
dentistinhouston: 2 hari yang lalu
ezequielvince: 2 hari yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 28 hari yang lalu
muslimin23: 30 hari yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: Dubai - destinasi yang Indah


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» Dubai - destinasi yang Indah

Please Mendaftar To Post


Oleh Dubai - destinasi yang Indah

rul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17312
Posting: 55
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-07 18:15


/

/

/

/

/

/

/

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For rulProfil   Hantar PM kepada rul   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 00:15


:-) Assalamualaikum....


     Cantiknya...dah 2 kali transit di Dubai..tapi just kat dalam airport saja...insyaALLAH..ada peluang bolehlah jalan-jalan kat Dubai.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 00:55


cantik memang cantik...tapi takkan tunjuk lebuhraya dia saja...tunjuk lah destinasi pelancongan dia yang best......huhuhu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:03


Sekiranya teringin nak tengok bentuk bangunan di Dubai, pergilah ke Putrajaya dan Cyberjaya. Sebenarnya bentuk bangunan di dua tempat tersebut banyak diambil ilhamnya dari Dubai.

Masa umi pergi dulu (2003) Dubai dalam pembangunan. Sekrangan lagi canggih. Dubai adalah syurga membeli belah bagi bangsa Arab dan juga Asia.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:09


Assalamualaikum
nak tanya..Dubai tu kat mana???
almaklum lah...kat dalam negeri sendiri pun ana masih tak berpeluang nak pergi...
sedihnya.. :-(


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:10


Qatar.... negeri Arab yang kalau kroje kat sana, best...
segala fasiliti macam sekolah antarebangse, rumah dan lelain disediakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 04:56


Dubai kat UAE - United Arab Emirates.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 05:21


betul-betul UAE...insyaAllah, ada peluang nak try transit di Dubai pula. Istanbul pun cantik juga. ana dah 8 kali transit di Istanbul. cuba2 lah jalan-jalan disana. jauh berjalan luas pemandangan....banyak dapat pengalaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 06:56


dubai anatara kawasan kewangan persisir yang terbaik. dari segi pelancongan pun memang antara yang terbaik. hotel burj al arab menjadi antara hotel melepasai taraf lima bintang. harga semalaman melangkaui nilai puluhan ribuan dinar (aed). pulau-pulau buatan yang secara keseluruhannya membentuk macam 'coat of arm' untuk uae pun ada. lebih kurang macam pokok palma. antara projek terbaru, pulau-pulau buatan yang membentuk arca negara-negara dunia (macam yang kita tengok atas glob/atlas)

kalau pembangunan sama dibuat di malaysia, sah-sah dicop sebagai projek mega yang penuh dengan pembaziran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 06:57


ada lagi, uae dalam proses membina bangunan tertinggi didunia yang dijangkan yang persama melepasi ukuran ketinggian 1K meter/1km.

jika dilihat dari arah lautan, dikatakan rekabentuk hotel tujuh bintang untuk membentuk satu salib besar. bahagian restoran adalah struktur yang dibuat secara melintang dengan struktur utama bangunan. ada pertikaian yang mengatakan bahawa memang tujuan asal perekanya untuk menunjukkan lambang saling itu di tanah arab.


-----------------
I have my own id now.... :)
[ Telah diedit oleh: shinfay_de pada 14-11-07 07:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 07:20


alamak, teman dah silap...bukan Qatar lah, tapi UAE.
Yang Qatar tu lain... silap-silap; malunya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azli
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31687
Posting: 1
Dari: Penang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:39


Salaam.

Dubai memang destinasi yang menarik, bukan sahaja untuk melancong tetapi untuk mencari rezeki.

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai dubai, sila lawat http://www.dperantauan.typepad.com/ (yang diushakan oleh sahabat baik saya, Bro Mohd Hasnol Mohd Yunus).

Sampai di Dubai, boleh cari dia. Khabarnya, bukan sahaja semua Malaysian kenal dia, bahkan pak2 Arab pun baik dengan dia.

Selamat ke Dubai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliProfil   Hantar PM kepada azli   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:51


tunjuk lah tempat perlancongan,bangunan saja ini...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:16


antara daya tarikan di dubai
http://www.dubai.com/s/dubaicity/index5.html

antara kemewahan (pembaziran melampau) yang ditunjukkan di burj-al-arab (hotel 7 bintang). harga penginapan dalah belasan ribu usd. peralatan dan perhiasan ada yang diperbuat daripada emas :
http://www.burj-al-arab.com/staying_with_us/#PTP_031121_17103264_6ZPF1

pulau buatan, Palm Jumeirah:
Palm_Jumeirah

The_world_Dubai_islands_archipelago

Burj Dubai, 818 m (2,684 ft) to 1,011 m (3,317 ft)?.. bakal menjadi bagunan tertinggi dunia
Burj_Dubai

gambar-gambar dari wikipedia


-----------------
I have my own id now.... :)
[ Telah diedit oleh: shinfay_de pada 14-11-07 09:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:23


bestnya tengok..kawan saya pun selalu cerita dia transit kat dubai..bestnya kalau boleh pergi sana..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 07:52


Tahun depan nak pergi dubai kalau ada rezeki....nak melancong pergi sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-01-08 11:17


Assalamualaikum
ya Allah..subhanallah..hebat sungguh...saya sebagai peminat kejuruteraan...yang mencivilkan manusia..memang terasa begitu teruja dan kagum dengan segala pembangunan yang dibuat di sana...pergh...hebat..mantap..

P/S : tu gambar betul ke??? yang tengah bina the highest building tu...??? seems so ideal....too high..but yet..too slim....too slender...won't it be swaying by the wind????? :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124269 saat. Lajunya....