Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: SMS... SMS... SMS...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» SMS... SMS... SMS...

Please Mendaftar To Post


Oleh SMS... SMS... SMS...

putra_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 28546
Posting: 8
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 00:35


sebut sahaja pasal SMS, biasanya dikalangan remaja, mesti dikaitkan dengan pasangan kekasih. kadang-kadang tu, sampai penuh inbox dengan SMS yang datangnya dari orang yang sama.
emm... adakah ia keperluan masa hadapan? atau pembaziran?

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_muslimProfil   Hantar PM kepada putra_muslim   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 01:01


SMS pada sesetengah org dah jadi macam sebahagian dr hidup dia..
tak boleh hidup kalau sehari tak hantar/terime SMS.. ye tak? :)
rasa gelisah semacam...buat kerja serba tak kena..huhu
ni lah yang dkatakan penyakit SMS...hati-hati :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-07 07:35


sama..sama..memang boleh dikatakan trend masa kini,terpulang pada individu tersebut untuk mentafsirkannya sebagai keperluan hidup atau saja-saja...tapi kadang-kadang sms ni melalaikan dan kadang ada kebaikannya..terpulanglah pada diri masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 08:00


sms pada zaman sekarang amat diperlukan..
tapi,terpulang pada individu tersebut untuk menggunakannya secara berhemah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

masliya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16260
Posting: 23
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 13-02-07 08:52


sms salah satu penghubung...tak salah guna sms dengan cara yang baik...tapi,awas..jangan sms dengan org yang anda tidak kenali..sms juga selalu disalahgunakan...seperti menyebar berita yang belum tentu sahih...atau menyebar fitnah..so, kita kena beringat..selamat beramal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masliyaProfil   Hantar PM kepada masliya   Quote dan BalasQuote

ungu_violet
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28603
Posting: 9
Dari: kptmktn

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-07 10:13


salam..

hmmm...pada pendapat saya, sms tu penting untuk keperluan masa hadapan..tapi ia akan menjadi suatu pembaziran apabila tak digunakan dengan betul..kita mesti lah berfikir sebelum bertindak..gunakan sms dengan cara yang betul untuk mengelakkan pembaziran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ungu_violetProfil   Hantar PM kepada ungu_violet   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 10:15


:-) tak semestinya begitu.....tak kan lah SMS ini dikaitkan dengan couple saja.....tapi mostly memang begitulah.....Inbox tu penuh, nama pengirim nya pula adalah org yang sama.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 08:45


SMS tu adalah work saya as budak seni...saya kumpul banyak tau kad topup than buat perkataan tu kat atas kayu playwood.lebih kurag 640 keping...best...
dan saya pun kaki sms..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 08:48


.. SMS menjimatkan:lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-02-08 09:01


Pada 14-02-08 08:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. SMS menjimatkan:lol:.. ahaks..


ada betulnya juga... ehehe... :sopan:

as long as kita tidak menyalahgunakan kemudahan yang ada... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 09:32


Pada 14-02-08 09:01 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-02-08 08:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. SMS menjimatkan:lol:.. ahaks..


ada betulnya juga... ehehe... :sopan:

as long as kita tidak menyalahgunakan kemudahan yang ada... 8-)


ye sokong..... :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 09:56


malas nak bercakap...mesej saja.....kadang-kadang sebelah bilik pun sms saja...huhuhh.. penyakit zaman moden

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 11:04


Pada 14-02-08 09:56 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak bercakap...mesej saja.....kadang-kadang sebelah bilik pun sms saja...huhuhh.. penyakit zaman moden


Betui2....penyakit budak kelas ana pula...tengah lab, semua online YM or meebo...lepas itu buat conferance.. Dok YM sesama we all... tapi yang respect tu..semua buat kerja tau...sampai masa tetapi hantar kerja.. ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 12:09


Pada 13-02-07 00:35 , putra_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

sebut sahaja pasal SMS, biasanya dikalangan remaja, mesti dikaitkan dengan pasangan kekasih. kadang-kadang tu, sampai penuh inbox dengan SMS yang datangnya dari orang yang sama.
emm... adakah ia keperluan masa hadapan? atau pembaziran?



yup, ia da jadi budaya dalam masyarakat kita khususnya orang2 melayu. kalau da jadi seperti yang tuan hamba kata memang totally ia adalah pembaziran. tapi kalau untuk tujuan yang betul its ok contohnya nak menyampaikan maklumat yang penting.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-08 13:43


1 sen 1 sms...10 sms baru 10sen...100 sms baru seringgit....100 sms macam-macam perkara boleh ditulis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-08 14:43


tapi sakit hati juga sms ni bila orang yang kita sms tak reply atau lambat reply..bengkek jeq..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

embun-pagi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27056
Posting: 41
Dari: Lorong Teratai

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 14:59


Pada 14-02-08 14:43 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

tapi sakit hati juga sms ni bila orang yang kita sms tak reply atau lambat reply..bengkek jeq..hehe :-D



betul tu.....tension saja...


-----------------
Mencari-Cari Diri,
Mengejar Cahaya NUR YA ALLAH...
Suburkanlah Cintaku PadaMU


Bookmark and Share

    


  Member Information For embun-pagiProfil   Hantar PM kepada embun-pagi   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 16:13


kadang-kadang ada benda yang kita tak boleh nak nyatakan secara lisan, so lagi senang kita nyatakan via sms...lagi cepat..lagi jimat..lagi mudah dan BERKESAN!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-10-08 12:26


sms..hehehe.ada kebaikan dan keburukannya hehehe..keburukannya.tangan cepat sakit hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-08 12:33


Assalamualaikum
SMS...hm..... :berfikir:

kalau STS..sayatetapsaya...
kalau SMS.......

sayamasihsaya...hoho.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:36


saya suka call saja.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:49


Pada 13-02-07 01:01 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

SMS pada sesetengah org dah jadi macam sebahagian dr hidup dia..
tak boleh hidup kalau sehari tak hantar/terime SMS.. ye tak? :)
rasa gelisah semacam...buat kerja serba tak kena..huhu
ni lah yang dkatakan penyakit SMS...hati-hati :)


setuju sangat-sangat..
kadang-kadang masa mmbatasi kita nak call..so sms saja lah yang senang..
nama pun sms, memang tepat lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 14:19


!!! QUOTE !!!

SMS...hm.....

kalau STS..sayatetapsaya...
kalau SMS.......

sayamasihsaya...hoho....



lawak lah sayatetapsaya ni..
hehe :lol:

tapi saya memang suka sms
kadang-kadang jawab pendek saja pun guna sms
contohnya: ok :-D


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-08 16:04


Pada 14-02-08 16:13 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang ada benda yang kita tak boleh nak nyatakan secara lisan, so lagi senang kita nyatakan via sms...lagi cepat..lagi jimat..lagi mudah dan BERKESAN!!!



salam..setuju.. guna sms lebih cepat dan mudah lagi berkesan.. contoh: dalam meeting tak boleh bercakap tanpa izin chairmain tapi still boleh sms :kelip: (ambil hp letak bawah meja) masih boleh communicate dengan org lain yang ada kat dalam bilik meeting tu :) (boleh taip sms tanpa pandang abjad kat hp bagi yang dah biasa sms)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 12:57


yes..
sms memang menjimatkan, memudahkan, menyenangkan and apa lagi ek..hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 20:19


... boleh di katakan trend... ada yang tak boleh hidup tak ada sms, atau lebih mudah tak boleh hidup tak ada hp...

sebaiknya, gunakan lah bila perlu supaya elak dari pembaziran

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 21:12


sms - saya masih saya
nasib tak letak - saya masih solo...
heheheh iklan kejap..

bagi saya.. kadang-kadang kita rasa sunyi so, untuk pemjimatan sms lah peneman sejati menghubungkan.. kita dengan teman-teman yang lain... apa kata org yang jauh didekatkan.. heheh.. tapi.. bab-bab cintan cintun .. cik bulan.. tak ambil port lah..heheheh

tak taula.. teman ukhawah yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 21:14


sms - saya masih saya
nasib tak letak - saya masih solo...
heheheh iklan kejap..

bagi saya.. kadang-kadang kita rasa sunyi so, untuk pemjimatan sms lah peneman sejati menghubungkan.. kita dengan teman-teman yang lain... apa kata org yang jauh didekatkan.. heheh.. tapi.. bab-bab cintan cintun .. cik bulan.. tak ambil port lah..heheheh

tak taula.. teman ukhwah yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 21:15


sms - saya masih saya
nasib tak letak - saya masih solo...
heheheh iklan kejap..

bagi saya.. kadang-kadang kita rasa sunyi so, untuk pemjimatan sms lah peneman sejati menghubungkan.. kita dengan teman-teman yang lain... apa kata org yang jauh didekatkan.. heheh.. tapi.. bab-bab cintan cintun .. cik bulan.. tak ambil port lah..heheheh

tak taula.. teman ukhwah yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 23:57


salamun alaik..
ana lagi suka gna sms dari cakap dalam telefon..dalam sms same saja lah macam kita menaip di pc..lagipun kita berfkr dulu before reply sms..jadi lagi ok bhasanya.hehe..ana kalau cakap dalam telefon memang jadi tak banyak cakap....gugup ckt kut..hehe..

p/s:menaip sms lagi laju dari menaip kat pc..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 04:36


btol3.. hehheh saya setyuju.. heheh.. tapi.. bab taip.. menaip.. ni.. dah biasa dr.. nak dok main cakap-cakap.. dalam telefon..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 07:49


Pada 14-02-08 14:43 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

tapi sakit hati juga sms ni bila orang yang kita sms tak reply atau lambat reply..bengkek jeq..hehe :-D



memang pun...kadang-kadang tu rasa geram saja...tapi sebenarnya diri sendiri buat tapi ada sebab...sebabnya tertidur masa tengah mesej ataupun tiba-tiba mood tak ada masa tengah mesej...boleh ek begitu...:p


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 10:27


hmmm kadang-kadang memudahkan tapi kebanyakkan masa menyusah kan huuuu
kalau time tidur ke time drive ke sakit hati woo bunyi handset huuu
kena pulak yang jenis selagi tak balas dok follow up sampai balas huuu rasa nak sorok telefon bimbit bawah tilam saja huuu
kebest an tak payah balas kalau rasa malas nak balas hehe
kalau tuan penghantar tanya kenapa cakap saja kedit abeh ke busy ke tak perasan huuu kalau call kena jawab huuuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-08 12:09


Pada 07-10-08 21:15 , puterilindunganbulan2005 posting:

!!! QUOTE !!!

sms - saya masih saya
nasib tak letak - saya masih solo...
heheheh iklan kejap..


Assalamualaikum
erk...memang saya masih solo... :malu:
tapi kan cik bulan, kenapa sampai 3 kali posting, malu saya..malu... :malu:

P/S : tapi, STS bukan maksudnya saya tetap solo..sebab bila-bila jeq boleh tukar jadi duo..lalalalala... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 15:39


Pada 08-10-08 12:09 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 21:15 , puterilindunganbulan2005 posting:

!!! QUOTE !!!

sms - saya masih saya
nasib tak letak - saya masih solo...
heheheh iklan kejap..


Assalamualaikum
erk...memang saya masih solo... :malu:
tapi kan cik bulan, Kenapa sampai 3 kali posting, malu saya..malu... :malu:

P/S : tapi, STS bukan maksudnya saya tetap solo..sebab bila-bila jeq boleh tukar jadi duo..lalalalala... :sopan:



:-) ...macam-macam ye.hihi.lain kali kalau orang tanya status boleh cakap SMS ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-08 15:42


Pada 08-10-08 15:39 , izzahtulsakinah posting:

!!! QUOTE !!!


:-) ...macam-macam ye.hihi.lain kali kalau orang tanya status boleh cakap SMS ye..


Assalamualaikum
boleh..boleh..tak ada masalah..tapi jika orang tanya pada saya tentang status saya..saya akan jawab saya.....

invisible...huhu... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-08 15:43


bazir pun ye..
erm..
tapi kalau da sayang 2..
taklah nak buat apa-apa da..
sggp berhabis...
kebaikan dia pula..
kita boleh menaip laju...
bagus 2...
tak tengok keypad pun boleh 2lis sms...
ha...
teror 2...


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-08 16:53


Kadang-kadang tak dapat jumpa...nanti jumpa org kata yang bukan-bukan...fitnah lagi hebat..jadi...SMS lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

qiu90
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35282
Posting: 20
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-08 12:02


hehe..betul pandangan syahbi tu..nanti org cakap bukan-bukan..so sms lah baiknyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiu90Profil   Hantar PM kepada qiu90   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 10:56


dulu-dulu saya lebih suka sms ...
jimat kos..
tapi sekarang malas betul nak sms..
penat jari menekan keypad...
apapun yang penting gunakan pada perkara yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

bulan_moon
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2008
Ahli No: 35348
Posting: 5
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 13-10-08 11:34


Pada 14-02-08 09:56 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak bercakap...mesej saja.....kadang-kadang sebelah bilik pun sms saja...huhuhh.. penyakit zaman moden


betul-betul...selalu juga buat begitu...kalau jumpa terus panjang pulak nak bercakap..baik sms saja :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_moonProfil   Hantar PM kepada bulan_moon   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-10-08 12:50


saya paling malas nak sms...buang masa lah...tak minat..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:47


Wawa suka simpan sms .. tunggu 1500 baru delete :-) sebabnya memang Wawa banyak berinteraksi dengan org through sms .. Nak jawab call, sibuk sikit ..tapi tu lah, kadang-kadang dapat sms yang tak dikenali ni .. Geram pun ada. Setiap tindak tanduk kita dia boleh bagitahu .. so what to do? Let it go .. Dah penat nak tukar no hp.. sampai kawan-kawan marah.. Hm .. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 14:10


sms...ok juga tapi biar lr berpada2 jangan lr 24 jam sms jakn...Solat kena ingat juga...Sendiri pkirlaaa....ahahah,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-08 14:17


sms..?? erm,tak taulah nak kata..bagi orang yang dilamun ombak rindu diiring cinta dalam hati mungkin perlu agaknya bagi mereka..tapi bagi ana,erm, tak perlu agaknya..iringkan cinta dan rindu itu dengan doa padaNya agar cinta dan rindu itu diikat dengan ijab kabul,insyaAllah.. :-)

masa sebelum kawin dulu pun,dari mula-mula kenal sampai tunang sampai kawin,boleh dibilang berapa kali saja sms dengan zauji tercinta..nak dating nak gayut jauh sekali..seingatnya tak sampai 10 kali kami cakap telefon..itu pun kalau ada benda penting saja baru call..cakap pulak tak sampai 10 minit pun..cakap apa yang penting tu,terus letak..

apa pun,depend pada orang..asal saja batas tu tetap dijaga,insyaAllah.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 15:23


BOLEHLAH NAK JIMAT kos........TAPI KADANG dengan ORANG YANG LEBIH TUA KENA CALL JUGA...TAK JIMAT JUGAK.TAKKAN dengan ORANG LEBIH TUA(yang TAK TAHU SMS) KITA NAK BERSMS.kawan-kawan BOLEH LAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 10:51


:berfikir: erm :-?


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 10:51


eya betul Kalau dengan nek2 kat kg tak paya lah bersms,))kasihan nek2....seeloknya call lah,))) ;-)


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 20:48


Pada 14-02-08 08:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. SMS menjimatkan:lol:.. ahaks..


:lol: setuju sangat lah ye..SMS lebih menjimat dari calling..kekadang boleh save RM10 untuk sebulan...jimatkan..
:berfikir: Jez make call if ada perkara penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-08 21:03


salam..

maaf dah.. lama tak respons..hhehe..
saya saja saja buat iklan.. tak sangker.. pula.. dapat respond.. hehehmm.. maafla.. tersend 3 kali.. kat post..malu2 pula.. saya tetap saya..hehe3.. just joking..

release.. sikit...
tapi.. memang boleh guner.. lain kali betul tak? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-08 04:43


pada saya..sms tu bukan 1 keperluan..pun bukan 1 pembaziran..depends kat individu tu..macam saya ni..bukan jenis yang iduo dengan sms..tak ada siapa pun yang nak anta mesej..kecuali sms yang penting..tu saja..huhu..     :malu:


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 11:18


erm bagi perkara2 yang tak berapa urgent saya suka sms saja..tapi untuk hal yang urgent..call lebih baik..:-D
walaubagaimanpun..ada juga yang gila punya jimat dok sms juga even benda tu penting..:-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134936 saat. Lajunya....