Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia

Please Mendaftar To Post


Oleh Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 00:01


Dunia akan membuatmu tertawa pada suatu hari,Tetapi esoknya, ia akan membuatmu menangis,kerana keburukannya.

Kunci kemuliaan : Taat kepada Allah dan rasul-Nya

Kunci rezeki : Berusaha disertai dengan beristighfar dan bertakwa

Kunci syurga : Mengesakan Allah (tauhid)

Kunci keimanan : Berpikir tentang ayat-ayat Allah dan makhluk-makhuk ciptaan-Nya.

Kunci kebajikan : Kejujuran

Kunci kehidupan hati : Merenungi (tadabbur) al-Qur'an, mengadu
kepada Allah pada waktu sebelum fajar, dan meninggalkan dosa

Kunci ilmu : Bertanya dan mendengar dengan baik

Kunci kemenangan dan kesuksesan : Kesabaran

Kunci Keberuntungan : Ketakwaan

Kunci bertambahnya nikmat : bersyukur

Kunci mencintai akhirat : Zuhud terhadap dunia

Kunci agar dikabulkan oleh Allah : Berdoa... dan bersabarlah terhadap apa yang menimpa kamu .... (Lukman :17)

Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia, DR. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni, M.A


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 04-02-07 07:08


waa, bagus lah tips2 ni..tapi kenapa tak ada muslimah2 singgah di sini?..pelik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 07:49


syukran ummimq..

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 10:51


afwan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

bilqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25741
Posting: 29
Dari: selekoh

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-07 13:23


Ummimq..tips ini ada dalam buku karngan Dr Aidh Abdullah Al- Qarni ke?kalau tak salah saya saya pernah melihat buku ini tapi belum berkesempatan lagi membacanya.saya baru membaca karangannya yang bertajuk 'jangan Bersedih'
Penulisan beliau amat saya kagumi..saya rasa patut semua orang memiliki buku2 karangan beliau bagi melahirkan umat yang berkualiti..betul tak ummimq..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bilqisProfil   Hantar PM kepada bilqis   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-02-07 13:46


Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia
• ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 2522
Dari: Johor





     Posting pada: 04-02-07 00:01


Dunia akan membuatmu tertawa pada suatu hari,Tetapi esoknya, ia akan membuatmu menangis,kerana keburukannya.

Kunci kemuliaan : Taat kepada Allah dan rasul-Nya

Kunci rezeki : Berusaha disertai dengan beristighfar dan bertakwa

Kunci syurga : Mengesakan Allah (tauhid)

Kunci keimanan : Berpikir tentang ayat-ayat Allah dan makhluk-makhuk ciptaan-Nya.

Kunci kebajikan : Kejujuran

Kunci kehidupan hati : Merenungi (tadabbur) al-Qur'an, mengadu
kepada Allah pada waktu sebelum fajar, dan meninggalkan dosa

Kunci ilmu : Bertanya dan mendengar dengan baik

Kunci kemenangan dan kesuksesan : Kesabaran

Kunci Keberuntungan : Ketakwaan

Kunci bertambahnya nikmat : bersyukur

Kunci mencintai akhirat : Zuhud terhadap dunia

Kunci agar dikabulkan oleh Allah : Berdoa... dan bersabarlah terhadap apa yang menimpa kamu .... (Lukman :17)

Tips menjadi wanita paling bahagia di dunia, DR. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni, M.A


-----------------







--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• ibn_wanza
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 264
Dari: kelantan + terengganu





     Posting pada: 04-02-07 07:08


waa, bagus lah tips2 ni..tapi Kenapa tak ada muslimah2 singgah di sini?..pelik.




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• starfish
Ahli 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 61
Dari: Seremban





     Posting pada: 04-02-07 07:49


syukran ummimq..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 2522
Dari: Johor





     Posting pada: 06-02-07 10:51


afwan




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• bilqis
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25741
Posting: 26
Dari: UM





     Posting pada: 06-02-07 13:23


Ummimq..tips ini ada dalam buku karngan Dr Aidh Abdullah Al- Qarni ke?kalau tak salah saya saya pernah melihat buku ini tapi belum berkesempatan lagi membacanya.saya baru membaca karangannya yang bertajuk 'jangan Bersedih'
Penulisan beliau amat saya kagumi..saya rasa patut semua orang memiliki buku2 karangan beliau bagi melahirkan umat yang berkualiti..betul tak ummimq..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 16:00


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah syukran jazilan anakanda fienda kerana reprint balik :).

Sememangnya diambil dari buku karangan Dr Aidh al-Qarni, seorang ulama muda dari Kesatuan Saudi Arabia (KSA).

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Tanda orang fasik yang keji akhlaknya ialah mereka suka mencari-cari kesalahan orang Islam sebagaimana yang telah dijelaskan oleh Rasulullah s.a.w:
“Memaki-hamun seseorang muslim itu adalah fasik dan membunuhnya adalah kufur.”
(Hadis Riwayat Bukhari 1/32 n0.: 46. Hadis Riwayat Muslim 1/81, no.: 97)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-07 16:15


syukran ummiqs.. bagus2 tips....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 16:16


salam~
syukran..tips yang sangat-sangat berguna..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 22:36


Assalamualaikum...
alhamdulilah bagus lah tip2 ni...
terima kasih ummiq..
marilah sm2 kat amalkan bukan sekadar baca saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 01:47


alaikum salam wr wb wm...

alhamdulillah,
suatu nikmat yang amat besar
dengan kemudahan tholabul 'ilmi di alam cyber...
jazakillah khair ya umi... :-)

moga istiqamah hendaknya,
insyaALLAH... :-)

ALLAHualam bisawab.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 05:26


salam ummi.syukran untuk tips2 yang sungguh bermanfaat.mudah2an ana dapat beramal dengan istiqamah dalam memburu redha Allah.Insya'Allah.ana pun sendiri dah beli dan baca isi buku motivasi menjadi wanita paling bahagia tulisan syeikh 'aidh al-qarni...ana berminat dengan buku2 ilmiah jenis motivasi sebab dari situ ana belajar sayang diri sendiri kerana dugaan demi ujian yang kian hebat memerlukan ana kuat...diharap ummi dapat memberi motivasi demi motivasi untuk dipanjg pnjangkan dan dapat ana amal dan kaum muslimat seluruhnya untuk kesejahteraan ummat seluruhnya...portal ini amat berguna especially golongan remaja dalam menambah ilmu pengetahuan...mudah2an ye ummi...wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 09:58


Alhamdullilah...semoga tips ini akan memberi manfaat kepada semua wanita muslimah....
selalu berdoa dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat..

.....HaNya TuHaN Yang TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:24


salam...syukran jazilan:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:32


Yang ini,lelaki pun boleh mempraktikkan jugak..
syukur..(^,^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:45


terima kasih ummi kerana info yang cukup bagus. insyaAllah cuba meningkatkan lagi usaha ke arah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 12:51


ya ..its applicable to every muslim actually....kunci2 kebahgiaan berdasarkan syariat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ungu_violet
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28603
Posting: 9
Dari: kptmktn

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:20


.............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ungu_violetProfil   Hantar PM kepada ungu_violet   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:33


sama-samalah kita ikut tips-tips tersebut...kaum muslimin pun tak ketinggalan jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129057 saat. Lajunya....