Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: peminat mutiara hati... mai..mai..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» peminat mutiara hati... mai..mai..

Please Mendaftar To Post


Oleh peminat mutiara hati... mai..mai..

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 27-01-07 11:12


siapa peminat mutiara hati ana nak tau jugak.heheh............

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-01-07 11:20


Saya...!!!! Tapi bukan peminat setia lah...hehehee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 11:56


cerita mutiara hati memang best....saya minat sangat tegok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nur_alhanuun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2006
Ahli No: 27815
Posting: 46
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:01


salam...

ana peminat setia :) selalu juga terfikir, kenapa kat malaysia tak banyak cite2 yang macam tu. indonesia banyak produce drama yang jadi hiburan and mendidik dalam masa yang sama. filem2 malaysia banyak yang sekadar untuk hiburan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_alhanuunProfil   Hantar PM kepada nur_alhanuun   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:08


Saya pun minat juga.banyak moral value boleh kita dapat. saya setuju dengan nur_alhanuun. yelah, sepatututnya Malaysia patut terbitkan drama yang berunsur islamik. bukannya terbitkan pada bulan Ramadhan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:19


saya minat juga cuma bila balik kolej dah tak tengok cerita ni.....malas nak pergi bilik tv...jauh...:p
kalau kat rumah tak pernah miss sampai berebut dengan anak sedara yang nak tengok kartun...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih7128
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27685
Posting: 10
Dari: syurgaku

egypt  


posticon Posting pada: 27-01-07 12:33


saya pun minat juga.....best sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih7128Profil   Hantar PM kepada nurkasih7128   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:37


assalamualaikum

ana minat cerita tu, banyak pengajaran dalam cerita tu, lebih2 lagi Nabila tu cute sangat.. :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:43


ada mesej tersendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:45


Pada 27-01-07 12:43 , sahabat83 posting:

!!! QUOTE !!!

ada mesej tersendiri....


untuk kita sama-sama fikirkan dan ambil iktibar!!!
yang baik2 saja lah...hehehe!!!


-----------------
Jika dikatakan embun pagi itu suci...suci lagi pengorbanan & keikhlasan...jika dirasakan permata nilam itu indah...indah lagi ukhwah yang terjalin antara k


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:07


Salam...ana pun minat jugak...tmbh2 nabila yang cerdik dan cute itu....ada tak sesiapa tau mana boleh dapat soundtrack cerita ni ye?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 27-01-07 13:13


minat, tapi dah tak dapat tengok...swk tak ada channel 9
tak sabar nak balik...dapat tengok lagi hehe


-----------------
berjihad kerana Allah swt
[ Telah diedit oleh: nuraisha pada 27-01-07 13:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:15


cerita apa tu...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:18


cerita pasal sukaduka kehidupan di dalam berkeluarga.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:19


Pada 27-01-07 13:07 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...ana pun minat jugak...tmbh2 nabila yang cerdik dan cute itu....ada tak sesiapa tau mana boleh dapat soundtrack cerita ni ye?....


saya ada soundtrack lagu cerita ni....ambil kat kawan....tapi sumber dia saya tak tau lah dr mana kawan ambil...mungkin download rasanya...


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:24


Pada 27-01-07 13:19 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-07 13:07 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...ana pun minat jugak...tmbh2 nabila yang cerdik dan cute itu....ada tak sesiapa tau mana boleh dapat soundtrack cerita ni ye?....


saya ada soundtrack lagu cerita ni....ambil kat kawan....tapi sumber dia saya tak tau lah dr mana kawan ambil...mungkin download rasanya...



iyakah?...tula ana nak carila katna boleh download lagu tu...


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:40


Pada 27-01-07 13:24 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-07 13:19 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-07 13:07 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...ana pun minat jugak...tmbh2 nabila yang cerdik dan cute itu....ada tak sesiapa tau mana boleh dapat soundtrack cerita ni ye?....


saya ada soundtrack lagu cerita ni....ambil kat kawan....tapi sumber dia saya tak tau lah dr mana kawan ambil...mungkin download rasanya...



iyakah?...tula ana nak carila katna boleh download lagu tu...



cuba masuk lmn web ni...
http://cuittea.multiply.com/music/item/34


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 14:56



    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 14:59


boleh sakit jantung nengok cerita ni.... siapa yang ada masalah jantung... dinasihatkan makan ubat sebelum nengok

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 15:01


Pada 27-01-07 14:59 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

boleh sakit jantung nengok cerita ni.... siapa yang ada masalah jantung... dinasihatkan makan ubat sebelum nengok


Kenapa pula?dah sampai mana ye cerita ni?saya dah lama tak tengok sejak2 mula kuliah ni....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 18:32


time balik kerja...
masa duduk rehat2...
tertengok lah juga...tapi selalu tengok masa nak habis..
nampak islamik dan ada unsur pengajaran...
tapi banyak betul dugaan...entah bila nak abisnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 19:07


saya minat jugak tapi dah sebulan tak tengok...cerita tu memang best dan terlalu banyak pengajaran. tapi indon ni memang pandai buat cerita lah...
ada saja benda nak bagi panjang lagi..heh=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

nice
Warga Rasmi
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26104
Posting: 1
Dari: TuMpAt

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-07 15:23


saya pun minat jugak tapi sekarang dah tak dapat tengok sebab kat sini tak ada channel..apa perkembangan cerita 2??

Bookmark and Share

    


  Member Information For niceProfil   Hantar PM kepada nice   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 17:14


mula-mula memang minat tapi lepas tu menjela-sajalah pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-01-07 10:24


minat sangat....tapi sekarang ni tak boleh nak tengok sebab tak ada masa nak tengok....nabila tu cute

Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 31-01-07 11:04


emm..minat..cerita yang sedikit mendidik jiwa...memang kat rumah selalu tengok..tapi bila balik kolej..tak tengok lah...tak dannn lah...tapi selalu suruh kawan-kawan yang tengok cerita apa yang dah beerlaku..heheh:)..harap-harap banyak cerita yang boleh dijadikan iktibar seperti ini..tapi satu j cerita indon ni...kebanyakkan panjang sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-01-07 12:49


saya pun tengok juga...tapi bila dah balik kolej tak dapat nak tengok sebab tak dapat siaran tv9 kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 12:52


salam..
ana baru tengok sekali..kisah penganiayaan..ana jadi geram tengok perangai 3 orang,apa nama dia ana tak tahu..jadi,ana taknak tengok lagi,terlalu emotional bagi ana...tapi dari segi pengisiaan memang baik,kerana ditekankan tentang islam..syabas

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 12:55


siapa yang mudah emotional pasti akan rasa sedih tengok penderitaan dua beranak tu...ana tengok,hati jadi panas macam nak marah tapi sebenarnya hanya perkara sia-sia saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-01-07 13:26


saya penonton setia cerita tu...kalau nak tya pasal jalan cerita..mungkin boleh ceritakan...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-01-07 16:02


assalamualaikum warahmatullah...
cerita ni memang best.. jauh lebih best kalau compared dengan bmbp...
kalau tengok cerita tu, memang geram tahap maksima rr..

dan perasan tak? semua watak jahat adalah wanita..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 17:13


Pada 31-01-07 16:02 , raul_gonzalez posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum warahmatullah...
cerita ni memang best.. jauh lebih best kalau compared dengan bmbp...
kalau tengok cerita tu, memang geram tahap maksima rr..

dan perasan tak? semua watak jahat adalah wanita..hehe...


eh eh... mana ada.... Iqbal tu kan lelaki... :-D tapi, tak dinafikan master mind nya seorang wanita.. :-P

sedih sangat... kalau tengok nangis2.. he he.. tak sanggup..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~
[ Telah diedit oleh: gingie pada 31-01-07 17:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 17:24


cerita yang penuh dengan pengajaran..mengajar erti kesabaran dalam menempuhi ujian yang mendatang....imtihan bukan penutup bahagia.sentiasa bersyukur dengan anugerah dan nikmat yang diterima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 17:57


erm..ana pun suka juga. banyak pengajaran dapat dicedok

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 19:32


ooo lah..cerita ke..ingatkan mutiara inspirasi yang portal ukhwah ni jual...ehehe...jom lah beli mutiara inspirasi tu..baguih oo..di samping menjana ekonomi boleh juga meningkatkan pengetahuan..


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 31-01-07 19:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 31-01-07 19:44


Pada 31-01-07 19:32 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

ooo lah..cerita ke..ingatkan mutiara inspirasi yang portal ukhwah ni jual...ehehe...jom lah beli mutiara inspirasi tu..baguih oo..di samping menjana ekonomi boleh juga meningkatkan pengetahuan..



:lol: :lol: :-D :-D

jangan marah


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:11


memang best cerita..tak boleh tinggal setiap hari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:12


Pada 31-01-07 17:13 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-01-07 16:02 , raul_gonzalez posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum warahmatullah...
cerita ni memang best.. jauh lebih best kalau compared dengan bmbp...
kalau tengok cerita tu, memang geram tahap maksima rr..

dan perasan tak? semua watak jahat adalah wanita..hehe...


eh eh... mana ada.... Iqbal tu kan lelaki... :-D tapi, tak dinafikan master mind nya seorang wanita.. :-P

sedih sangat... kalau tengok nangis2.. he he.. tak sanggup..



nak tambah lagi senarai watak2 jahat...

perempuan --> Salmah + Susan + Mirna + pengetua sekolah (bagi saya, kira jahat lah.. dengan anak dia sekali tu.. Rita)

lelaki --> Iqbal, Irfan, Salleh + 3 lelaki yang kacau Nona + pak restoran yang taknak bayar Arienie lepas dia cuci piring + lain2..

he he.. perasan tak..? kebanyakan watak jahat dia lelaki..? :-P lawak2 saja..

Salam..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

lamka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27100
Posting: 43
Dari: kelate

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 07:33


dah lama tak tengok mutiara hati..last sekali tengok masa kat malaysia sebulan lepas. bagaimana dah cerita nya sekarang?pak aji dengan cikgu tu dah kawin ke belum? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamkaProfil   Hantar PM kepada lamka   Quote dan BalasQuote

halimie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14867
Posting: 44
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 15:32


salam, ana tak pernah tengok,dah lama tak menonton TV

Bookmark and Share

    


  Member Information For halimieProfil   Hantar PM kepada halimie   Pergi ke halimie's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 15:45


salam..
ana peminat setia mutiara hati..
:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 15:56


salam....
ana tengok juga cerita ni.
tapi....dah banyak kali tak tengok. sibuk sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 16:37


Pada 02-02-07 07:33 , lamka posting:

!!! QUOTE !!!

dah lama tak tengok mutiara hati..last sekali tengok masa kat malaysia sebulan lepas. bagaimana dah cerita nya sekarang?pak aji dengan cikgu tu dah kawin ke belum? :-)


dah lama dah kahwin...

saya pun dulu tengok selang2 saja... entah episod mana, datang Salma dan Iqbal tinggal kat rumah mas aji...

Salma ni kalau tak silap adik arwah isteri mas aji, Anisa.. ye ke..? saya pun tak pasti...

yang pasti, Salma dan iqbal ini jahat bangat...

satu hari tu, kapal terbang yang mas aji naik accident.. semua orang ingat dia dah mati.. apa lagi, macam biasa.. watak baik ditindas2... Salma, iqbal dan susan jadikan ibu Arinie dan Nabila macam orang gaji..

dan banyak lah cobaan2 untuk membunuh ibu Arinie dan Nabila.. supaya mereka ini dapat ambil rumah dan duit insurans...

episod smalam, rupanya mas aji tak mati.. tapi sakit amnesia.. jadi dalam rawatan.. nabila pula masuk hospital sebab diracun oleh susan.. dan ibu arinie nanti masuk penjara sebab dia dipaksa mengaku (oleh Salma) bahawa dia meracun nabila...

jeng.. jeng...

apa lah kesudahannya.... :-P


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 16:58


saya pun peminat setia mutiara hati..tapi, semenjak balik kolej ni, tak berkesempatan nak tengok cerita tu :( Kalau ada sahabat2 yang tengok dan sudi ceritakan yang dah lepas2, tafaddhol.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

yus_haniey
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28483
Posting: 18
Dari: depan komputer

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-02-07 17:25


saya pun minat juga tapi akhir2 ni susan makin jahat,rasa geram tengok.sanggup dia racun nabila dan nak bolot semua harta aji.salma pun sama.seri atau puan yani itu pun entah baik entah jahat.cerita ni buat suspen saja.apa-apa pun itu cerita saja.yang baik buat pengajaran,yang buruk jgnlh ikut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yus_hanieyProfil   Hantar PM kepada yus_haniey   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-07 17:33


ana kekadang saja tengok cerita tu..penuh dengan nilai2 murni seperti yang ditunjukkan si comel nabila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-03-07 07:57


minat sangat-sangat...
bagus dan best sangat...
banyak mengajar kita bersbar dan bersyukur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 09:59


ramai ustaz²/ah yang mengsyorkan tengok cerita ini.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 10:54


bila nak habis cerita ni?
macam-macam masalah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 13:28


minat juga.
tapi tengok masa ada kat rumah saja lah..
kat U ni tak ada masa nak tengok selalu..
entah dah sampai mana agaknya cerita tu ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 13:32


;-) Ramai kawan-kawan saya yang minat tentang cerita ini.....cerita ini main dekat TV9 kan...?


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

nurlin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10569
Posting: 51

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 17:01


saya pun minat juga cerita ni..
dulu tak tengok pun..tapi bila selalu teman romate pergi tengok cerita ni..
saya pulak yang lekat dengan cerita ni..best juga lah cerita ni..
tak bpleh tinggal dah..
habis kuliah saja,mesti pergi tengok..
lagi pun kuliah saya tak sampai petang pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlinProfil   Hantar PM kepada nurlin   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 18:26


cerita ni mcam dah melalut saja.....dah tak minat dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 18:32


best lah cerita 2..
tapi tak tau cerita 2 bagaimana sekarang..
ni yang sedih ni..
nak tengok sampai habis tapi tak boleh..
kat sini tv9 tak ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 01:04


salam..
saya pun minat juga cerita ini..tapi kadang-kadang cerita xmsk akal...lepas itu cerita sekarang dah meleret2...sebab itu sekarang kalau terlepas pun tak kisah..lagipun kls selalu saja habis lewat..tak rasa rugi pun kalau terlepas..kalau masa mula-mula dulu best juga...memanglah banyak pengajaran yang diberi tapi jalan cerita,perbuatan dan ayat yang digunakan untuk menggambarkan keislaman oleh para pelakon kurang sesuai.bukan semuala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 07:39


salam
ana pun peminat setia juga cerita ini setakat bulan 2 aritue...
sanggup suruh adik2 cerita kisah dia cmane hehe
tapi sekarang ini..cerita dia makan meleretla..watak tambahan makin banyak huhu lepas satu kes, ada saja kes yang len...tak tahu bila nak habis, sedangkan sekarang dah masukkan episod 2. aritue ingatkan masa mereka sambut aidilfitri itu, cerita itu habis, rupanya tidak...bila eh??:roll:

tapi walaupun meleret, cerita itu banyak pengajaran.antaranya, ana pernah dengar seorang ustaz tahfiz yang jadi tetamu jemputan dalam motivasi pagi kat tv3 cakap..'contohilah nabila kerana setiap kali ada kesusahan saja dia akan berdoa. dan itulah cara sepatutnya kat mengajar anak2 kita, meminta pertolongan ALLAH dalam apa jua yang dilakukannya'...

:)


-----------------
Panduan Asas WordPress
[ Telah diedit oleh: wan_andmawaddah pada 26-03-07 07:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:32


ANA PUN SELALU tengok....
SUKA tengok budak-budak TU...CUTE..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 01:26


salam...
akhirnya pada 26hb Mac cerita Mutiara Hati, Nabilaku sayang telah tamat...maka dengan ini tiada lagi mas aji,bu hari ini,nabila,nakula,sadewa..he..he..apa-apa pun penamat yang kira beri nasihat juga...kita tgg cerita apa pula pasnie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 07:57


salam..

dah habis ceritanya.
TAMAT.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 08:20


suka tengok budak-budak dalam tu..kadang-kadang boring juga tengok cerita tu..tapi,semalam dah habis dah cerita tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-07 08:43


kat last2 memang borim sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 08:56


tapi sekarang ni cerita itu dah habis.....cuma ending cerita itu kurang best lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 09:56


a'ah..dah habis pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 11:41


Alhamdulilah lau cerita itu dah habis :)

tunggu cerita len pula lah ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 12:59


iyakah dah habis ye??
alahai tak tahu bagaimana endingnye...
ni HEP nya pasal....hehe :-D :-D

p/s Sorry HEP hehehe :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 17:26


ana tak sempat lah nak tengok ending nya...tertidur..sedih...:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 18:49


salam...
pada semua peminat mutiara hati..jangan risau ada smbgn untuk mutiara hati-hati...kisah start dr hari ini nak melahirkan anak..baru saja habis tengok..suspen juga...he..he..dapat juga tengok bu hari ini,mas aji,nabila,nakula,sadewa,april,tasya,danang lagi...xsanka ada lagi smbgn cerita ini.....tapi Kenapa start pukul 5.30 ek?apa-apa pun...jom kita sambung tengok cerita ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 20:28


dah lama tak tengok cerita ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 00:33


alahai mutiara hati.
kenapa ada sambungan pula.
tak dapat lah ana nak relax.
asyik2 mutiara hati.
nak tukar rancangan, nanti kena marah.
hhmm.....last2, masuk bilik buka buku baca sampai tertidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.202661 saat. Lajunya....