Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: 30 Rahsia Perempuan Yang Lelaki Perlu Tahu..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» 30 Rahsia Perempuan Yang Lelaki Perlu Tahu..

Please Mendaftar To Post


Oleh 30 Rahsia Perempuan Yang Lelaki Perlu Tahu..

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 11:40


1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).


4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam
matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


huhu...org perempuan saja yang tau betul atau tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:26


no komen.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:30


no komen jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:33


no komen jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-01-07 12:55


Jugak-jugak no komen..hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-01-07 13:08


1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).


4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam
matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


huhu...org perempuan saja yang tau betul atau tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 13:34


no komen jugalah.........

huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

I-Dei
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22558
Posting: 34
Dari: di.trnung

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-07 14:31


salam...
kalau perempuan tu dah suka sangat kat kita sampai sanngup luahkan isi hati dia pada kita tapi kita tidak bersedia untuk semua tu dan belum sampai masa untuk couple atau seumpama dengannya. guana nak buat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For I-DeiProfil   Hantar PM kepada I-Dei   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 14:36


tiada benda nak komen, cuma pitching lari...lagi satu cuba gunakan pentas sebaik mungkin, jangan duduk dalam counter zone sahaja. I say Yes...
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 23-01-07 14:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 23-01-07 14:39


ana setuju apa yang ditulis tu.. betul lah bagi wanita ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 14:45


salam..ana setuju apa yang dikatakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-01-07 17:07


Pada 23-01-07 11:40 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

1.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!



stiju sangat-sangat...org laki memang suka agak apa yang perempuan rasa...walhal dia pun tau yang dia tak yakin dengan agakan dierg...


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 17:16


kadang-kadang payah juga nak faham org perempuan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-01-07 19:11


heh...masing-masing pandai pandaila(^_^)
ada juga btulnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-07 19:16


persoalan:

1) benarkah hanya perempuan mengenali perempuan?

2) mcmnane kalau perempuan sdr tidak kenal perempuan?

:roll: :-D


tepuk dada, tanyalah IMAN... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 19:20


banyak dah tahu ini...syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 20:43


Sukar nak memahami wanita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:45


salam...
seetuju. lelaki jangan mudah nak teka isi hati wanita. sebab selalu tak betul anggapan tu. so, tanyalah kami sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:55


Pada 23-01-07 21:45 , hanan_nur posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
seetuju. lelaki jangan mudah nak teka isi hati wanita. sebab selalu tak betul anggapan tu. so, tanyalah kami sendiri..



setuju lah sesangat tu.........


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 22:17


SALAM...
best panduan di atas...
sama-sama lah kita memahami kehendak pasangan sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 22:20


emm


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 23-01-07 22:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-01-07 23:26


boleh cuba try test ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 23-01-07 23:33


ai kita bagi sepuluh dia balas 30pluh dasyat ore perempuan ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 01:53


:-o :roll: iye ke..? :roll: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kazeem
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11520
Posting: 4
Dari: Bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 02:13


Salam..
Kenapa semuanya no komen?
macam semua setuju saja....
memang ada betulnya apa yang dikata...tapi adakah ianya syaro'????
siapa nak jawab??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeemProfil   Hantar PM kepada kazeem   Pergi ke kazeem's Website   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 02:15


setuju dengan knytaan 2..
perempuan sukar difahami
lelaki sukar diduga ;-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 10:19


Pada 23-01-07 23:33 , ibnujarir posting:

!!! QUOTE !!!

ai kita bagi sepuluh dia balas 30pluh dasyat ore perempuan ni....


ambo ore jate lah...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 10:24


Pada 23-01-07 19:16 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan:

1) benarkah hanya perempuan mengenali perempuan?

2) mcmnane kalau perempuan sdr tidak kenal perempuan?

:roll: :-D


tepuk dada, tanyalah IMAN... ;-)



huhu..kalau perempuan tak kenal perempuan...mesti perempuan tu tak originial...celup punya... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 10:29


well that is perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-07 12:18


Pada 24-01-07 10:24 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-07 19:16 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan:

1) benarkah hanya perempuan mengenali perempuan?

2) mcmnane kalau perempuan sdr tidak kenal perempuan?

:roll: :-D


tepuk dada, tanyalah IMAN... ;-)



huhu..kalau perempuan tak kenal perempuan...mesti perempuan tu tak originial...celup punya... :lol:


pulak... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 12:43


no komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 12:44


no komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 12:44


memang pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

lamka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27100
Posting: 43
Dari: kelate

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 12:54


Pada 23-01-07 11:40 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!


13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.


huhu...org perempuan saja yang tau betul atau tak...


nak komen sikit yang ni:

#13: Senyuman itu satu sedekah.:-D

#15: Wanita tu tak nak melakukan maksiat dengan ber'dating' dengan lelaki yang bukan mahramnya...Anda mahu tinggalkan dia??

#22: Hi saja dah cukup ke? Kenapa tidak diberi ucapan 'Assalamualaikum'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamkaProfil   Hantar PM kepada lamka   Quote dan BalasQuote

suhaida_2704
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2004
Ahli No: 10433
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 24-01-07 12:58


"15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu."

kadang-kadang tu bukan sebab tak berminat, tapi kalau ajak keluar tanpa sebab munasabah, kan ke banyak yang tak elok dari yang elok...? lagi pun kita disuruh menjauhi fitnah..


..............
teman yang soleh, malunya mengatasi perawan. beraninya mengatasi pahlawan. cintanya bukan pada pertemuan, tapi pada hatinya tersirat taqwa dan keimanan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaida_2704Profil   Hantar PM kepada suhaida_2704   Pergi ke suhaida_2704's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-01-07 13:13


no komen


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 17:30


no komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 12:28


hehe..ramainya no komen...ok...tak payah komen apa-apa...baca saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 26-01-07 14:22


haha..betul rasanya semua ni..
kepada semua lelaki..anda perlu lah ambil tips2 ni agar anda lebih memahami wanita..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 17:38


Pada 23-01-07 13:08 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!


27. Senjata wanita adalah airmata!!


Hehehe...Yang ni memang betul...Sekeras-keras lelaki boleh cair dengan perempuan...Ada lelaki kalau dengan sesama lelaki kutuk-kutuk perempuan tapi kalau depan perempuan cair macam air batu...Dia lah yang paling gentelmen...Pijak semut pun tak mati...:-D :-D :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

an_nuur2005
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24428
Posting: 25
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-01-07 00:30


Tambahan :

Kongsi hati dan perasaan dengan perempuan.
wallahuak'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nuur2005Profil   Hantar PM kepada an_nuur2005   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 11:27


perempuan ni sensitif terutama dengan org yang paling dsayanginya.....
dia akan cepat terasa walaupun benda kecik saja....he2
jge2.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

miszhaida
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28551
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 19:07


ada juga ar yang betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miszhaidaProfil   Hantar PM kepada miszhaida   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 06:25


Pada 23-01-07 11:40 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!



29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...


Patutlah perempuan mudah di tipu oleh lelaki...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-06-07 10:42


:)..ada betul jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

suka-suka
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2007
Ahli No: 30244
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 11:16


entahla..ada yang salahkan laki..ada yang salahkan perempuan..tak tau lah..masing-masing punya pendapat.!!! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For suka-sukaProfil   Hantar PM kepada suka-suka   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-07 11:37


hmm..ada jugak yang betulnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 24-06-07 12:36


Pada 03-02-07 11:27 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan ni sensitif terutama dengan org yang paling dsayanginya.....
dia akan cepat terasa walaupun benda kecik saja....he2
jge2.......


iskk.. betul lah tu.. :roll: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

aman_23
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2007
Ahli No: 30403
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 00:51


:-D boleh..lah d terima tapi takkan 30 saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aman_23Profil   Hantar PM kepada aman_23   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 01:13


hehehehehehe............betul 2 ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 03:10


perempuan sifatnya dan nalurinya sangat telus. apabila dia menyayangi seseorang, dia akan sangat menyayangi sepenuh hati. selalunya mereka setia dan hanya ingin mengembirakan insan yang dia sayangi...


wallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 06:14


Pada 01-07-07 03:10 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan sifatnya dan nalurinya sangat telus. apabila dia menyayangi seseorang, dia akan sangat menyayangi sepenuh hati. selalunya mereka setia dan hanya ingin mengembirakan insan yang dia sayangi...


wallahua'alam



Tapi ingat...Jangan sampai lelaki yang tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan pulak...Kalau sayang sampai separuh mati sekali pun jangan lah serahkan segala-galanya...Seperti pantun di bawah ni:

Nasi Lemak Buah Bidara,
Sayang Selasih hamba lurutkan,
Tinggal emak tinggal saudara,
Kerana kasih hamba turutkan...


Benda ni boleh fikir dengan akal yang di kurniakan oleh Allah...Kalau lelaki tu seorang yang bertanggungjawab, dia tak akan pegang tangan, peluk pinggang, ajak buat benda tak elok, rakan gambar *****...Lelaki macam ni tak layak dijadikan suami sebab dia tak tahu menjaga maruah seorang wanita...Fikir menggunakan akal, bukannya menggunakan perasaan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 01-07-07 06:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 06:17


-->A girl says that she will never be fooled again, but she will fall in love again...

-->Don't take advantage of girl's willingness to do anything for love and her caring instinct


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-07 21:00


Pada 01-07-07 06:14 , sailormoon


Benda ni boleh fikir dengan akal yang di kurniakan oleh Allah...Kalau lelaki tu seorang yang bertanggungjawab, dia tak akan pegang tangan, peluk pinggang, ajak buat benda tak elok, rakan gambar *****...Lelaki macam ni tak layak dijadikan suami sebab dia tak tahu menjaga maruah seorang wanita...Fikir menggunakan akal, bukannya menggunakan perasaan...



hmm..lelaki macam ni memang tak btnggungjwb..saja nak mainkan perempuan saja..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 21:20


Pada 02-07-07 21:00 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!


hmm..lelaki macam ni memang tak btnggungjwb..saja nak mainkan perempuan saja..


Tapi tak semua macam tu... :-) ...Biasanya lelaki yang tak bertanggungjawab ni tahu apa kelemahan perempuan...Jadi perempuan kena berhti-hati sikit...Jangan mudah sangat percaya dengan lelaki...Perempuan kena pandai jaga maruah diri...Lelaki kalau dia buat sesuatu yang tak elok dengan seorang perempuan, dia akan cerita dekat kawan-kawan dia...Dia rasa hebat bila buat benda tu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-07 21:28


Pada 02-07-07 21:20 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-07 21:00 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!


hmm..lelaki macam ni memang tak btnggungjwb..saja nak mainkan perempuan saja..


Tapi tak semua macam tu... :-) ...Biasanya lelaki yang tak bertanggungjawab ni tahu apa kelemahan perempuan...Jadi perempuan kena berhti-hati sikit...Jangan mudah sangat percaya dengan lelaki...Perempuan kena pandai jaga maruah diri...Lelaki kalau dia buat sesuatu yang tak elok dengan seorang perempuan, dia akan cerita dekat kawan-kawan dia...Dia rasa hebat bila buat benda tu...



ishk2..lelaki lelaki..betullah susah nak cari lelaki yang baik dalam dunia hari ni..perempuan pun satu..jangan terpedaya dengan lelaki begini..nak percaya pun nanti pada suami..yang dah sah tu baru lah betul..ni nth sesiapa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 02-07-07 21:34


Assalamualaikum....mungkin ada betulnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 21:47


Pada 02-07-07 21:28 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!



ishk2..lelaki lelaki..betullah susah nak cari lelaki yang baik dalam dunia hari ni..perempuan pun satu..jangan terpedaya dengan lelaki begini..nak percaya pun nanti pada suami..yang dah sah tu baru lah betul..ni nth sesiapa saja..


Dia orang tahu perempuan mudah cair dengan lelaki yang bermulut manis, gentelmen, caring, macho dan sebagainya...Dalam hal ni perempuan kena pandai kawal perasaan supaya tak mudah di tipu...Kadang-kadang ada juga perempuan yang baik tak bertempat...Apa yang pakwe dia minta, dia bagi...Jangan lah murah sangat...Kita pasti ke selepas kita serahkan segalanya dia akan terus setia?...Kalau sebelum kahwin tu jangan lah percaya sangat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-07 21:55


sebab tu lah perempuan ni kena pandai jaga maruah dari..bak kata ustaz saya, perempuan ni mahal..jadi letakkan tempat kita setaraf dengan martabat yang terbaik..bercinta lepas dah nikah..sebab kita ni mahal..bukan sebelum ada akad pun dah boleh suka-suka lelaki bawa pergi ke hulu ke hilir....kita pun tak tau lama mana lelaki tu nak setia..islam dah letak jaga martabat wanita..tapi kalau wanita sendiri tak sayang diri nak buat macam mana..so..ambiklah ni sebagai peringatan buat semua muslimat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2007
Ahli No: 30212
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-07 22:06


Pada 02-07-07 21:55 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu lah perempuan ni kena pandai jaga maruah dari..bak kata ustaz saya, perempuan ni mahal..jadi letakkan tempat kita setaraf dengan martabat yang terbaik..bercinta lepas dah nikah..sebab kita ni mahal..bukan sebelum ada akad pun dah boleh suka-suka lelaki bawa pergi ke hulu ke hilir....kita pun tak tau lama mana lelaki tu nak setia..islam dah letak jaga martabat wanita..tapi kalau wanita sendiri tak sayang diri nak buat macam mana..so..ambiklah ni sebagai peringatan buat semua muslimat..


emm betul tu,
sebagai muslimah, jaga lah diri dan hiasi peribadi,

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_sakinahProfil   Hantar PM kepada wardatul_sakinah   Quote dan BalasQuote

me_muslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2007
Ahli No: 30425
Posting: 23
Dari: bumi kita...

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 16:16


harap-harap yang masuk forum ni pandai menamalkan apa yang ditulis

30 rahsia saja? bagi lah banyak sikit..hehe

em,no more comment..

"inna Allah maana"

Bookmark and Share

    


  Member Information For me_musliminProfil   Hantar PM kepada me_muslimin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-07-07 17:00


Pada 23-01-07 17:16 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang payah juga nak faham org perempuan ni...


tau tak apa ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-07 00:17


Pada 02-07-07 22:06 , wardatul_sakinah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-07 21:55 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu lah perempuan ni kena pandai jaga maruah dari..bak kata ustaz saya, perempuan ni mahal..jadi letakkan tempat kita setaraf dengan martabat yang terbaik..bercinta lepas dah nikah..sebab kita ni mahal..bukan sebelum ada akad pun dah boleh suka-suka lelaki bawa pergi ke hulu ke hilir....kita pun tak tau lama mana lelaki tu nak setia..islam dah letak jaga martabat wanita..tapi kalau wanita sendiri tak sayang diri nak buat macam mana..so..ambiklah ni sebagai peringatan buat semua muslimat..


emm betul tu,
sebagai muslimah, jaga lah diri dan hiasi peribadi,


hmm..jaga diri, termasuk tutur kata dengan lelaki..bukan maksud juga diri tak bagi lelaki sentuh saja..hal begini kadang-kadang perempuan ambil ringan saja..sama-sama lah kita muhasabah dari..nasihat untuk dari sendiri juga..telinga org yang mnutur lagi dekat dari telinga org lain yang mndgr..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-07 12:01


Mugkin Ya..mungkin Tidak....Mungkin Sama ..Mungkin Berbeza...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:09


tapi wanita kena tahu 1 perkara juga dengan lelaki ni...

Lelaki ni pantang di cabar...jadi jangan beranikan diri mencabar lelaki...

perempuan tidak semua SETIA... terima atau tidak...inilah realiti..terutama yang cantik2 ni.... bila ramai yang nak..dia akan pasang sana sini... hati-hati.. cariah wanita yang wajahnya sederhana tetapi maruahnya sangat tinggi keramna iman dan yakinnya yang sempurna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:18


Pada 24-07-07 12:01 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Mugkin Ya..mungkin Tidak....Mungkin Sama ..Mungkin Berbeza...




huhuhuhuhuh..... ada sesetangah yang ana dah tau.....


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:33


Herm...macam-macam..tapi biarlah semua tu dilakukan selepas perkahwinan...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 13:31


Pada 24-06-08 14:09 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

tapi wanita kena tahu 1 perkara juga dengan lelaki ni...

Lelaki ni pantang di cabar...jadi jangan beranikan diri mencabar lelaki...

perempuan tidak semua SETIA... terima atau tidak...inilah realiti..terutama yang cantik2 ni.... bila ramai yang nak..dia akan pasang sana sini... hati-hati.. cariah wanita yang wajahnya sederhana tetapi maruahnya sangat tinggi keramna iman dan yakinnya yang sempurna...


bagaimana pula saudara addey ada kah saudara d ketegerikan sebagai lelaki 'SETIA'???


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:07


patut rasa pernah baca!:kelip:

cuma lain jejaknye..tengok respon lain-lain ye

Rahsia wanita yang lelaki perlu tahu ....
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=11035&forum=3&


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:16


by: RuMaishaaa

!!! QUOTE !!!


patut rasa pernah baca!:kelip:

cuma lain jejaknye..tengok respon lain-lain ye

Rahsia wanita yang lelaki perlu tahu ....
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=11035&forum=3&

--In Perak's slang, Manjung Verse--
Tadi teman makan sayoorrr goghen, tapi cayoorr bebenor ngigitnyee...
Apee ke heenye yeeer? Luppee namboh gulee gamoknyyee... Lepeehh tuuee
teman duduk depan PC, ghossookk pulookk tetikuuiihh temaann...
Cemaanee gayeenyee niiee..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 22:44


30 Rahsia Lelaki yang Wanita Patut Tau

1 hingga 30: cari sendiri na

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-08 02:08


Erm....potonganya bagus..bagi saya ianya memang sesuailah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 02-09-08 02:32


susah nak paham perempuan ni..

bila tegur buat-buat belagak....

lepas itu bila dia call, malas layan.. nanti mula lah.. masam muka...huishh.. tak faham ambo


-----------------
call free


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-09-08 09:34


Pada 02-09-08 02:32 , ALFARABI posting:

!!! QUOTE !!!



Rahsia ke macam ni...?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:20


.. dah tak rahsia lah macam ini dah kasi tau:lol:hehe..


!!! QUOTE !!!

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


.. rahsia yang telah dibocorkan ini memang aku tak tahan.. kecoh 2:lol:.. tapi betul ke ek:berfikir:..:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197334 saat. Lajunya....