Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: berapa lama laki ambil masa......


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» berapa lama laki ambil masa......

Please Mendaftar To Post


Oleh berapa lama laki ambil masa......

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 11:25


berapa lama agaknya laki ambil masa untuk bersikat? kena pula yang rambut lurus, nak belah tengah... ada pula yang sikat ke depan, kasi tonjol sikit... ada yang rambut belakang kat bawah kasi up sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 11:42


salam..
masa ana sekolah menengah dulu ana guna minyak rambut tancho,sekali pakai memang banyak sampai nampak berkilat rambut..bila nak bersikat ambil masa 15-20 minit untuk rapikan rambut..bila masuk ke pengajian tinggi,ana pergi kuliah pakai kupiah,dah tak pakai minyak rambut sebab rambut mula rosak asbab penggunaan minyak tencho yang berlebihan sampailah ana habis pengajian..sekarang bila dah bekerja,ana start guna minyak rambut balik,alhamdulillah dengan zat Allah rambut ana dah pulih dan ambil masa tak sampai 10 minit untuk bersikat..kita doa minta pada Allah supaya diperelokkan akhlak kita seperti mana eloknya kejadian kita,insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-07 11:54


ana rasa laki ambil masa dalam 10-15 minit untuk bersikat.ana tengok adik beradik laki ana bersikat sakan depan cermin mengakahkan perempuan.adakah semua lelaki macam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:22


bagi ana gantung pada individu tu....
bagi yang pntgkan gaya mmmg lama....

lagi2 nak buat rambut ala2 bulu landak...mesti tajam dan tpacak.

lagi senag buat rmbut macam askar tak payah sikat..tak payah beli mnyak...lap dengan towel saja, masa pun jimat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-01-07 12:28


Pada 19-01-07 12:22 , jiha posting:

!!! QUOTE !!!

bagi ana gantung pada individu tu....
bagi yang pntgkan gaya mmmg lama....

lagi2 nak buat rambut ala2 bulu landak...mesti tajam dan tpacak.

lagi senag buat rmbut macam askar tak payah sikat..tak payah beli mnyak...lap dengan towel saja, masa pun jimat.


betul tu...

buat macam rambut mawi...

payah2 sangat botakkn saja... :-D

nampak seksi sikit...kononnyer lah... :lol:


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:46


Hehe..macam-macam.. Bagi saya,sikat rambut tak sampai 5 minit pun sebab rambut kerinting !!! Sikat macam mana pun sama saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 14:30


salam...
posting macam ni pun ada ke...
ana kalau sikat rambut tak sampai 4 minit....
kejap saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 14:35


ana.....xsikat pun...sbab rmbut ana jnis lurus tak payah sikat...
selalu pakai topi saja.....
kalau sikat 10 saat da habis da....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 14:41


saya sikat tak sampain5 mnit pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 19-01-07 14:56


Ana baru 7 bulan tak potong rambut.
Kejap saja sikat rambut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 15:29


2minit 35.16 saat.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-07 17:37


Sikat ala kadar dah saja..
Saya sikat rambut tak sampai 5 minit pun..
Sebab nak buat apa lawa-lawa.. kelas saya tu bukan nya ada perempuan pun.
Hanya lelaki sama lelaki saja yang tengok.. so tak payah lah buang masa kat rambut tu..
Heheheeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 17:41


saya suka style rambut lelaki yang terpacak tu.. tapi ada kawan laki kata dia suka juga tapi malas nak select gel kat rambut, nanti ambil wuduk dah hilang balik. then kena select balik.. tapi terpacak memang lawa lah. hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 17:46


teman rambut pendek saja...tak payah sikat..botak...bila mandi sejuk saja kepala...bila usap2 rambut bila basah, merecik2 macam hujan..best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 17:52


lama jugak...

ana perhatikan adik ana bersikat, agak lama..
ada dalam 15 minit agaknya...

tapi adik sepupu ana, baru saja darjah berapa..
tapi melaram bukan main... :roll: :roll:
semua jenis rambut pun digayakannya... :-o

hmmm... ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-07 17:57


erm...
saya dalam 2 minit saja masa rambut panjang...


tapi masa ramadhan harituh...
pergi botakkan kepala...
so, dkat 2 bulan tak sikat rambut....
sekarang ni pun just bubuh minyak saja, tak hendak kasi nampak kering macam tak mandi pagi....
lagi senang, jimat masa....

kepada kawan-kawan itu, jom kita botak.....
cepat....mudah....jimat..... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 19:56


Pada 19-01-07 17:57 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
saya dalam 2 minit saja masa rambut panjang...


tapi masa ramadhan harituh...
pergi botakkan kepala...
so, dkat 2 bulan tak sikat rambut....
sekarang ni pun just bubuh minyak saja, tak hendak kasi nampak kering macam tak mandi pagi....
lagi senang, jimat masa....

kepada kawan-kawan itu, jom kita botak.....
cepat....mudah....jimat..... :lol:

salam....
ana tidak berapa sesuai untuk botak kepala....
kalau rambut pendek tu, bolehlah...(^_^)
nak buat macam mana pun tak kisah, janji selesa dengan keadaan itu. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 21:06


haha..ana seminit lebih saja....sikat belakang ni mudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 22:27


hm...sebagai seorang wanita, boleh komen tak?
huhu...ana rasa better berambut macam 'mawi'
segala2 nya menyingkat kan masa
dan banyak lagi faedahnya
pandang pun, alhamdulillah sedap saja mata memandang

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 23:02


salam........
masa yang dplukan oleh seseoorang lelaki tu untuk sikat rambut sbenarnyer tpilang kepada gaya or styl yang nak dibut.
waktu saya sekolah dulu,saya ambl masa lebih kurang dalam 3 gingga 5 minit jeerrrrrrr....
memaNG SEMPOI.
rmbut tak penting sangat,yang penting komitmen yang tinggi waktu belajar..
biar aweks takut nak dekat waktu belajar,spya dapat lebih concentrate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 23:03


yei saffa suka orang rambut botak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-01-07 23:52


3 minit saja..malas nak buat gaya..just sikat ke belakang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:31


tak ada rambut lagi senang lah..

tak payah beli gel dan nak sikat rambut

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:46


salam...
saya suka llaki berambut pendek dan kemas...
sentiasa berminyak rambut...
at least,kalau nak berambut pnjng biar kemas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:49


salam mesre.......
tak perlu untuk over sangat....
cukupla berpatutan.......
yang penting hati kita kenela ikhlas....
baru dredhai Allah.......

insyaAllah!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:58


ada lagi ke org pakai tancho? eiii, tak berkenan lah laki pakai tancho.. bau semacam dan over berkilat.....

ada kawan memang style rambut dia tu style cacak....saya pernah cakap kat dia kalau ada cicak terjatuh atas kepala dia, confirm cicak tu mati sebab tercucuk dengan rambut dia yang tajam tu. hehehee.... roomate dia pernah cerita, "kalau kau tengok mamat tu lambat masuk kelas, tu tak ada lain dia dok bela rambut dia lah tu".... pernah sekali dia sampai tak pergi kelas sebab dok set rambut tapi tak jadi2... mengalahkan perempuan betul!!!

letak gel/minyak/cream takat bagi nampak macam wet look sikit saja dah lah. bagi nampak kemas dan senang nak sikat.. tak payah lah letak banyak-banyak dan sampai berkilat macam kena lampu studio....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 01:37


suka tengok lelaki berambut ala2 tentera...nampak kemas....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 04:56


buat pa lah lama2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 09:21


Pada 23-01-07 00:31 , sof_wan88 posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada rambut lagi senang lah..

tak payah beli gel dan nak sikat rambut

salam....

senang sebab nak keluar rumah saja....terus capai kopiah....
kan3.....(^_^)
rambut sikit baru selesa..... (^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 09:37


Ambik minyak- 2 saat. Sapu kat tangan-2 saat. Ratakan ke kepala- 3 saat. Total: 7 saat. Rambut tak sampai setengah inci pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 17:03


hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116536 saat. Lajunya....