Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: siapa pandai guna visual basic.


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» siapa pandai guna visual basic.

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa pandai guna visual basic.

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 15:06


salam...

ada sapa tak kat sini boleh tolong saya mcam mana nak guna visaul basic 6.0 (VB6.0)..
saya kena buat sistem guna vb lah, untuk projek saya..
sya ada search kat internet.. kebnyakkan contoh kat internet guna ADODC untuk connect ke pangkalan data, tapi sya perlu gna ADODB...sya tak thu macam mana nak buat...

kalau ada sahabat2 yang ada contoh sistem vb yang guna ADODB boleh tak saya nak tengok.. nak belajar...

harap ada sahabat yang sdi tolong saya... saya dah tak thu nak but macam mana sekarng...
:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 11-01-07 15:21



    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

ammar_1988
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2006
Ahli No: 25510
Posting: 4
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-01-07 16:07


assalamualaikum.. saya telah mengikuti kursus unutk menggunakan visual basic ni.. jadi kalau anda ada masalah, hubungi saya di talian 0176693946. wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ammar_1988Profil   Hantar PM kepada ammar_1988   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:36


syukran shinobi...
banyak yang ana perolehi dr lmn web tersebut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:53


:roll: Biasa nya bebudak Sains Com pandai guna software ini.....sesiapa kat sini budak Sains com....mari tolong kawan kita ini...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-02-07 18:06


saya tak pandai...jadi tak perlulah saya bagi no tel saya ya...
wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-07 18:20


Assalamualaikumw buat....saya pernah ambik course Visual Basic 6.. Kalau saudari nak belajar boleh beli text book dan dalam tu ada CD and exercise

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 11:14


terima kasih atas bantuan yang sahabat semua berikan... banyak lagi yang saya tak thu.... sekarang ni saya dalam proses belajar..

-sya nak tanya macam mana ye kita nak masukkan gambar kedalam database dan lepas itu nak paparkan gambar tu kat interface ana dah cba macam-macam cara dan dah tanya sahabat yang lain tapi semua tak thu..

-lagi satu macam mana kita nak bukak file kita yang kita safe dalam excel or word... (lebih kurang macam nka buat hiperlink lah)

ana harap sahabat-sahabat semua dapat bantu ana...
mggu depan ana peyelia ana nak tengok... ana kena present kat pnyelia ana... please....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 11:24



    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 15:30


syukran jazilan...
terima kasih buat semua sahabat2 yang telah membantu...
alhamdullah segalanya dapat ana selesaikan..
terima kasih bnyak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104724 saat. Lajunya....