Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: ~Kenapa Wanita Suka Sangat Menangis?......~


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» ~Kenapa Wanita Suka Sangat Menangis?......~

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ~Kenapa Wanita Suka Sangat Menangis?......~

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 11:27


Air mata kehidupan

Suatu ketika, seorang anak bertanya kepada ibunya, Ibu, mengapa ibu menangis?
Ibunya menjawab, Sebab ibu adalah perempuan, nak. Saya tak mengerti ibu, kata si anak. Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. Nak, kau memang tak akan mengertiā€¦

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. Ayah, mengapa ibu menangis? Ibumu
menangis tanpa sebab yang jelas, sang ayah menjawab. Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.


Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, ia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis? Dalam mimpinya ia
merasa seolah mendengar jawapannya:

Saat Ku ciptakan wanita. Aku membuatnya menjadi sangat utama. Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap
berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila ia telah membesar.

Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam
kondisi dan situasi apapun. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak-anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didekap dengan lembut olehnya.

Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sulit dan menjadi pelindung baginya. Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak.

Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan
menyedarkan bahwa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

Dan akhirnya, Kuberikan ia air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat ia gunakan bila masa pun ia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah air mata kehidupan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:05


Wanita dan air mata tidak akan dapat dipisahkan..saat dia keseorangan. kesepiaan, kegembiraan air mata tetap menjadi penemannya hatta tatkala saat bermunajat pada Khaliqnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:05


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 13:20


kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:31


Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah


!!! QUOTE !!!

Kuberikan ia air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat ia gunakan bila masa pun ia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah air mata kehidupan.



air mata wanita satu anugerah...
ia tidak harus dikritik tapi ia satu anugerah yang diberikan tidak ada pada lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 13:37


Jadi kalau perempuan menangis apa yang harus kita buat??

1. Perlu dipujuk supaya tak nangis? atau

2. Perlu dibuat bodoh saja atau buat-buat tak paham??

3. Atau gelakkan dia lagi sebab nangis macam budak-budak? Ahahaha...

Siapa nak jawap??Jawap jangan tak jawap

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:42


huhuhu...

jawapan saya tak ada dalam senarai cik hafeez

bagi saya tanya dulu kenapa dia menngis..

kalau sebab yang menusabah..pujuk lah dia..tenangkan dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:45


Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah


ni apa ni? ingat air mata tu boleh di tahan2 ke......
sekali hati tersentuh...
hanya perempuan mengenali perempuan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:51


Pada 08-01-07 13:31 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah


!!! QUOTE !!!

Kuberikan ia air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat ia gunakan bila masa pun ia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah air mata kehidupan.



air mata wanita satu anugerah...
ia tidak harus dikritik tapi ia satu anugerah yang diberikan tidak ada pada lelaki


salam..
AIRMATA....Anugerah Allah kepada wanita...Kenapa perlu dipertikaikan...
kerana aimata wanita itu menunjukkan kasih sayang nya...
lembut hatinyer...hehehheh...

bukan menunjukkan kelemahan...tapi keistimewaan.....
:-D


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:52


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 14:00


Pada 08-01-07 13:45 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah


ni apa ni? ingat air mata tu boleh di tahan2 ke......
sekali hati tersentuh...
hanya perempuan mengenali perempuan....


aiseyyy jangan lah marah ye..sekadar bertanya..em bagaimana jika hati lelaki tersentuh?gerangan apa untuk ditangisi??

ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 14:02


ada apa lelaki menangis....he he....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 08-01-07 14:04


kadang kala lelaki tidak memahami naluri wanita...
tangisan wanita satu anugerah.. sama ada gembira, sedih atau kecewa...Hanya air mata peneman setia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

NewBorn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25483
Posting: 29
Dari: baiti JannaTi

malaysia  


posticon Posting pada: 08-01-07 16:00


Orang hanya dapat melihat kesedihan kita melalui air mata..tapi terlalu sukar untuk mereka menyelami penderitaan yang kita tanggungi akibat limpahan air mata itu... chewahhh.. :-D


-----------------
ISLAM will uNite us aLL
[ Telah diedit oleh: NewBorn pada 08-01-07 16:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NewBornProfil   Hantar PM kepada NewBorn   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 16:08


salam..
kenapa wanita suka nangis?
erm...maybe sebab fitrah wanita...lembut...hati mudah tersentuh...
lagipun...bagi saya menangis satu cara nak luahkan apa dalam hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 17:54


tu salah satu cara perempuan meluahkan perasaan mereka.perempuan kan sensitif, cepat tersinggung....tengok orang lain menangis pun dia menangis juga.saya paling pantang tengok emak saya menangis, confirm menangis juga.anak manja.hehe...orang lelaki jarang menangis sebab ego...konon kalau menangis tak macho...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 19:37


:-) Assalamualaikum...


    Hati perempuan ni lembut dan sensitif, lelaki kasar....kadang-kadang perempuan ni bukan dia saja2 nak nangis,tetapi dengan menangis dapat melegakan perasaan yang mungkin terluka,sedih atau gembira,susah hati dan sebagainya....

    Percaya atau tidak perempuan ni kadang-kadang dia rela terluka asalkan orang sekeliling dia bahagia... :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-07 19:37


...........betul tu..
menangis lah salah satu cara perempuan nak lepaskan perasaan......
lagi2 kalau tengah nak marah pun kadang-kadang boleh nangis......
kalau sedih tu apatah lah lagi..........hehehe
saya kalau nak marah org tu sangat-sangat jalan penyelesaian nya nangis saja lah.
baru lah lega.......hehehehe.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:05


salam....

Kenapa suka menangis..?
sebab kalau airmata tu nanti boleh cuci mata...
perempuankan pembersih...
hrmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 23:11


Pada 08-01-07 17:54 , umminajihah posting:

!!! QUOTE !!!

orang lelaki jarang menangis sebab ego...konon kalau menangis tak macho...


Ish bukan ego..nangis bila perlu dahlah...ini org lain nangis pun nak nangis juga??hrmm..susah betul saya nak paham bab2 ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 23:12


Pada 08-01-07 23:05 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

Kenapa suka menangis..?
sebab kalau airmata tu nanti boleh cuci mata...
perempuankan pembersih...
hrmmm...


Aik jawapan macam ini pun ada ke...
Ish2 lagi pening org laki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:26


sebab hati wanita ni lembut....memang dah lumrah.....
tapi Kenapa saya susah nak nangis..org lain nangis teresak2 saya boleh steady lagi tak nangis....bukan tak ada perasaan tapi entahlah....mungkin keras hati agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:30


ni apa masalah pulak ni...pendek kata..menangis lah kerana TAKUTKAN ALLAH.....tak kira lelaki ke perempuan....kerana air mata yang jatuh itu akan memadamkan api neraka...Wallahualam...
[ Telah diedit oleh: Lubnaa pada 08-01-07 23:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:31


fitrah :D


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com
[ Telah diedit oleh: aremalzz pada 08-01-07 23:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:32


Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah

ingat perempuan sje2 saja ke nngis?hal kecik pun dah terasa nak buat bagaimana kan..memang perempuan ni lembut hati..

:-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-01-07 23:33


cuci mata agaknya....hehehe
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:53


fitrah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 00:30


tangisan adalah kekuatan wanita..........

laki takkan tau dan takkan faham...

dengan tangisanlah kami sentiasa menjadi insan yang luarbiasa bagus dan hebat sekali!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 09-01-07 02:54


Pada 09-01-07 00:30 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

tangisan adalah kekuatan wanita..........

laki takkan tau dan takkan faham...

dengan tangisanlah kami sentiasa menjadi insan yang luarbiasa bagus dan hebat sekali!!



salam

isi hati dari kaum hawa...
dengarkanlah wahai kaum adam semua.. ;-)


-----------------
Impianku menjadi lelaki acuan Al-Quran..
Doa-doakanlah ek..
Hidup dan matiku kerana ilahi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 03:06


Pada 08-01-07 23:30 , Lubnaa posting:

!!! QUOTE !!!

ni apa masalah pulak ni...pendek kata..menangis lah kerana TAKUTKAN ALLAH.....tak kira lelaki ke perempuan....kerana air mata yang jatuh itu akan memadamkan api neraka...Wallahualam...


setuju 100%.......tiada bantahan.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ants_semut
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28037
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 07:27


satu lagi tambahan ...air mata adalah bertujuan untuk mencuci mata.... betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For ants_semutProfil   Hantar PM kepada ants_semut   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 08:27


Hmm..nampaknya hafeezul suka menyakat muslimah yang suka nangis...besok2 dia faham lah itu...benda-benda macam ni perlu difahami dengan perasaan...kalau difikir akal logik, memang lah tak ada sebab, orang lain nangis, wanita tu pun mudah nangis..apa ke faedah tapi tulah wanita...sensitiviti dia lebih tinggi dari lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-07 09:14


Pada 09-01-07 08:27 , ulfah_widad posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..nampaknya hafeezul suka menyakat muslimah yang suka nangis...besok2 dia faham lah itu...benda-benda macam ni perlu difahami dengan perasaan...kalau difikir akal logik, memang lah tak ada sebab, orang lain nangis, wanita tu pun mudah nangis..apa ke faedah tapi tulah wanita...sensitiviti dia lebih tinggi dari lelaki...


Ala, bukan nak menyakat tapi sekadar ingin tahu saja. Bukan apa, ana cuba cari agaknya-agaknya ada hadis yang mengatakan perempuan ni suka nangis ke?tapi tak jumpa pula..kalau ada boleh lah share sama ye..cuma almaklum perempuan itu lemah dari lelaki, tapi jika dilihat dari kejadian dimana ALLAH menciptakan perepuan ana rasa perempuan kuat sebernanrnya kerana diberi keistimewaan melahirkan anak. bukan kerja mudah itu.kalau dah kuat Kenapa nak nangis?ana cari juga sirah-sirah nabi agaknya-agaknya dikalang isteri nabi ada yang mengeluarkan air mata?mengeluarkan air mata tanpa sebab seperti perkara yang kecil-kecil...pendapat ana memang tak salah nak nangis..tapi biarlah bertempat kan?

Em tak tau lah..jangan marah ye..

Buah cempdedak di luar pagar
ambil galah tolong tunjukkan
Saya budak baru belajar
kalau salah tolong tunjuk kan ye..

Ehehehe....
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 09-01-07 09:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 09:22


wanita itu diciptakan dengan sifat lemah lembut,yang mana menangis itu antara zat-zatnya yang tercipta dengan hikmah tersendiri..zat ciptaanNya yang maha hebat tiada tolok bandingnya,tingkatkan syukur dan kuatkan doa lagi dan lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 09:24


setiap ciptaan Allah itu tidak boleh diambil kira dari segi logik fikiran cetek makhluk yang maha lemah..sebaliknya fikir bagaimana untuk tambahkan syukur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-07 09:32


Emm betul tu ustadz, bukan apa mungkin ana dibesarkan ramai adik beradik perempuan..jadi kehendak dan keinginan tahu tu agak tinggi agaknya..tak pela terima kasih kepada yang banyak membantu...ana dah paham rasanya..maaf sekali lagi jika menyinggung mana mana pihak sama ada secara sengaja mahupun tidak..wasalam
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 09-01-07 09:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 09:33


sebab tu senjata mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 09-01-07 10:22


Pada 08-01-07 14:04 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

kadang kala lelaki tidak memahami naluri wanita...
tangisan wanita satu anugerah.. sama ada gembira, sedih atau kecewa...Hanya air mata peneman setia....


emmm memang air mata peneman setia seorang wanita. apa pun keadaan seorang wanita itu, air mata jualah yang jadi tempat dia meluahkan segalanya kerana air mata sahaja yang benar-benar memahami hati wanita....... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 11:01


itulah luahan hati wanita..
kata pepatah..

"ada masanya kita perlu menangis supaya kita dapat menilai harga sebuah senyuman,adakalanya kita perlu tsernyum untuk menilai harga setitis air mata...."

tangisan kerna Allah itulah yang lebih mulia....dan suci.


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.
[ Telah diedit oleh: cahayakuiman pada 09-01-07 11:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-07 17:15


dah lumrah wanita dengan air mata nak buat bagaimana. wanita saja yang memahami. bagi ana bila keluar mata rasa aman bila da masalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

Lliazaffa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2007
Ahli No: 27990
Posting: 15

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 17:38


Nangis dalam hati.. tak ada air mata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LliazaffaProfil   Hantar PM kepada Lliazaffa   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 18:10


one of the way 2 release tension agaknya
lagipun, kadang-kadang benda tu xsedih sangat pun
cuma mungkin menanges itu dapat menenangkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 18:19


Pada 09-01-07 09:33 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

sebab tu senjata mereka..


Hehehe..Betul tu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-07 16:52


bukan di semua ketika air mata wanita itu menjadi senjata...adakalanya ia memancarkan kesedihann yang terbuku d hati dan kegembiraan atau kepiluan yang tersembunyi...kerana takutkan ALLAH jua air mata menitis......wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 11-01-07 00:21


hargailah wanita...
bersyukur dengan nikmat ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 03:16


Pada 08-01-07 23:12 , hafeezzul posting:

Aik jawapan macam ini pun ada ke...
Ish2 lagi pening org laki...


salam...
tak payah penin hafeezul...
kadangkala perlakuan wanita ni tak boleh hanya ditafsir dengan logika akal saja... adakalanya, kita perlu melihat dengan mata hati...

wanita ni kan unik...
tak semua yang tersurat itu membayangkan yang tersirat...

dan tangisan itu bukanlah bererti kelemahan...
sama juga seperti, mengalah bukan bererti kalah..

ana rasa,acapkali tangisan juga memberikan kekuatan...


sekadar pandangan dan pengalaman ana..
wallahu'alam..
[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 11-01-07 03:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

p6_vi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15864
Posting: 29
Dari: haa?!i?

philippines   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 03:27


tu salah satu expressi perasaan..
menangis bukan lemah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For p6_viProfil   Hantar PM kepada p6_vi   Pergi ke p6_vi's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 08:42


Pada 09-01-07 09:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!


Ala, bukan nak menyakat tapi sekadar ingin tahu saja. Bukan apa, ana cuba cari agaknya-agaknya ada hadis yang mengatakan perempuan ni suka nangis ke?tapi tak jumpa pula..kalau ada boleh lah share sama ye..cuma almaklum perempuan itu lemah dari lelaki, tapi jika dilihat dari kejadian dimana ALLAH menciptakan perepuan ana rasa perempuan kuat sebernanrnya kerana diberi keistimewaan melahirkan anak. bukan kerja mudah itu.kalau dah kuat Kenapa nak nangis?ana cari juga sirah-sirah nabi agaknya-agaknya dikalang isteri nabi ada yang mengeluarkan air mata?mengeluarkan air mata tanpa sebab seperti perkara yang kecil-kecil...pendapat ana memang tak salah nak nangis..tapi biarlah bertempat kan?

Em tak tau lah..jangan marah ye..

Buah cempdedak di luar pagar
ambil galah tolong tunjukkan
Saya budak baru belajar
kalau salah tolong tunjuk kan ye..

Ehehehe....


Ana tak marah pun..nak tergelak lagi ada lah cara saudara bertanya..lagipun kita dalam ukhwah ni sama-sama nak belajar...tak begitu..cuma kadang-kadang ana sebagai perempuan sendiri pun tak tahu Kenapa, mudahnya air mata keluar..kadang sebab2 kecil saja...it just happen...bukan boleh kontrol2...cuba nak kontrol rasa sesak nafas dibuatnya..lebih baik lepaskan..rasa nak nangis, nangis saja lah..tapi jangan lah sampai berlebih2an pulak....

memang lah diberi kekuatan...contoh saudara bagi wanita cukup kuat melahirkan anak, ye lah naluri ibu nak tengok anak dia lahir..apa jadi dia akan berusaha melahirkan walaupun sakitnya tuhan saja yang tahu...pas bersalin pun wanita akan menangis juga..sebab apa..gembira...rasa lega bila nangis. Hilang rasa sakit, penantian dan macam-macam lagilah yang dia tanggung selama ini..itulah anugerah tuhan bagi pada sifat seorang wanita...menangis bukan bermakna perempuan itu lemah..ianya salah satu ekspresi perasaan..sedih, gembira, terharu, tersentuh dan macam-macam lagi lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 08:53


banyak yang boleh ditafsirkan disebalik air mata wanita....

contoh:
terlalu marah ---menangis
terlalu gembira----menangis
sedih----menangis
terharu---menangis
risau----menangis
buntu----menangis

pendek kata air mata adalah satu medium untuk perempuan mezahirkan perasaan mereka...

dan menangis juga sebenarnya amat melegakan.....
lelaki tak percaya???
cuba lah.. rasa lebih tenang lepas nangis, terutamanya nangis ketika mengadu pada ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 09:11


Pada 08-01-07 13:05 , ulfah_widad posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita dan air mata tidak akan dapat dipisahkan..saat dia keseorangan. kesepiaan, kegembiraan air mata tetap menjadi penemannya hatta tatkala saat bermunajat pada Khaliqnya...


itulah wanita...
maka itulah doa cepat makbul...kerana wanita seorang ibu...
walau jahat mana pun wanita itu...kasar mana pun...air mata..tetap tidak dapat d pisahkan.


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 10:38


assalamu'alaikum,,
kawan ana sellau anggap ana macam tak ada masalah,,happy sokmo,,tapi sebenarnya ana suka juga nangis,,,bila time ada masalah,ana solat,,masa baca doa tu memang nangis betul-betul,,lepas tu alhamdulillah rasa lega dan tau apa nak buat seterusnya,,
ana pernah baca,,orang yang rasa lemah di hadapan Allah,akan kelihatan kuat di hadapn manusia lain,,itulah rahmat yang dikurniakan Allah bila kita berharap dan bergantung sepenuhnya kepada Allah =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 12:08


best r nangis...cuba r:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-01-07 12:22


ana setuju denga destinasi_abadi...menagis dapat meluahkan apa dalam hati...:)..lega ooo Kalau dah nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 13:34


senjata wanita yang mampu melemahkan lelaki.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 14:06


Pada 11-01-07 13:34 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

senjata wanita yang mampu melemahkan lelaki.....


kadang-kadang saja berkesan.... berdasarkan pengalaman... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 23:46


salam,,tumpang tanya,,bagus ke tak bagus kalau seorang perempuan cerita masalah kepada kawan lelaki lain bila ada masalah dengan "teman"nya? apa kesannya ek..
ana pernah dengar juga dr kawan-kawan,,bila jadi begitu biasanya kawan lelaki yang mendengar masalah akan kasihankan kwan perempuannya,, niat nak membantu bila menjadi pendengar, tapi jatuh suka kepada kawan perempuan tadi,,bagaimana ek,,betul ke jadi begitu,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 17-01-07 02:37


Pada 09-01-07 02:54 , fi_shattir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-07 00:30 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

tangisan adalah kekuatan wanita..........

laki takkan tau dan takkan faham...

dengan tangisanlah kami sentiasa menjadi insan yang luarbiasa bagus dan hebat sekali!!



salam

isi hati dari kaum hawa...
dengarkanlah wahai kaum adam semua.. ;-)



Setuju sangat....
Saya faham Kenapa wanita menangis.Menangis kerana pelbagai perkara.Satu anugerah buat kaum hawa.Memang nangis ni dapat release kan tension.Masa kecik-2 dulu saya pun suka nangis walaupun saya seorang lelaki.Tapi bila semakin dewasa ni semakin susah nangis dan terus tak nangis sebab hati ini dah semakin keras.Biasalah orang lelaki.Rindu juga nak nangis masa kecil dulu.Walaubagaimana pun,nangis memang di perlukan bila kita menghadapNYA.Airmata seorang lelaki memang mahal harganya hehe....Ini bukan disebabkan hanya ego sahaja.Ada sebabnya.Orang perempuan pun tak faham perangai lelaki.Orang lelaki memang susah nak nangis tetapi selalu nangis dalam hati.Percayalah....Orang perempuan menangis sebagai salah satu cara melepaskan beban masalah dan kemarahan.Menangis untuk mendapatkan ketenangan lebih-2 lagi di hadapan Yang Maha Esa.Selain itu,menangis juga cara untuk berkongsi masalah dengan orang lain.Tapi agak malang bagi orang lelaki sebab lelaki tak ada medium untuk meluahkan masalah mereka dan lebih memilih untuk memendamkan perasaan dalam hati walaupun amat terluka...Dan satu lagi menangis amat baik untuk kesihatan diri sebab bila kita menangis badan kita membuang toksin dari badan dan mengembangkan organ paru-paru kita.Menangis itu bukan kelemahan tetapi kekuatan sebenarnya.Untungnya orang perempuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 17-01-07 02:40


LAGI SATU...TIAP-2 MALAM RASULULLAH SAW AKAN MENANGIS MENGENANGKAN NASIB UMATNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 08:29


LElaki juga tahu menangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 08:35


menangis?...
ana tak boleh tengok perempuan menangis...
(^_^) bahaya....
menangis ni boleh mengubat hati yang luka dan melepaskan segala duka didalam hati...
kalau tak nangis, bukan perempuan namanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-07 08:42


macam ana....dah 2 -3 hari na asyik nangis.....maknanya....hati na tak kuat.....macam tauhu.....hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 09:14


Pada 17-01-07 08:42 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

macam ana....dah 2 -3 hari na asyik nangis.....maknanya....hati na tak kuat.....macam tauhu.....hehehehehe

salam....
hati anti bukan macam tauhu (^_^).tapi, disebabkan hati anti lembut dan mudah tercalar.
kuatkan ia dengan IMAN yang teguh, insyaALLAH........
luahkan perasaan anti pada sahabat yang rapat, mesti lega rasanya.
nak lagi berkesan?...
Bangun malam..........haaa...masa tu lagi best. (^_^)

p/s: pandangan ana sahaja.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-07 10:15


Pada 17-01-07 09:14 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-07 08:42 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

macam ana....dah 2 -3 hari na asyik nangis.....maknanya....hati na tak kuat.....macam tauhu.....hehehehehe

salam....
hati anti bukan macam tauhu (^_^).tapi, disebabkan hati anti lembut dan mudah tercalar.
kuatkan ia dengan IMAN yang teguh, insyaALLAH........
luahkan perasaan anti pada sahabat yang rapat, mesti lega rasanya.
nak lagi berkesan?...
Bangun malam..........haaa...masa tu lagi best. (^_^)

p/s: pandangan ana sahaja.



terima kasih anta....semoga ia dapat membasuh dosa2 na denganNya....amennn

lagi parah Kalau dapat cuti dariNya...tapi zikir boleh menggantikan ibadah yang lain.....insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-01-07 12:09


Assalamualaikum...
Sebab dia tak dapat apa yang dia nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:11


nak hilang nangis bawa kat pintu...masa dia nangis ketuk pintu...kalau dia diam namakan dia nurul pintu atau nurul albab

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 12:20


Pada 17-01-07 12:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak hilang nangis bawa kat pintu...masa dia nangis ketuk pintu...kalau dia diam namakan dia nurul pintu atau nurul albab

kelakar juga enta ni...:-)
bagus juga cara tu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-07 12:23


air mata adalah senjata utama wanita..nak tau betul ke tak..acu cuba try test..hehehe

...................................

CINTA ITU SUATU ANUGERAH, PELIHARALAH IA dengan SEBAIKNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 09:07


WANITA ADALAH KAUM YANG PENUH KELEMBUTAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 09:25


bagi saya jiwe perempuan ni memang cepat tersentuh..tapi mereka masih kuat dalam menghadapi dugaan yang datg.. kadang-kadang benda-benda kecik pun nak nangis..tapi tu lah lumrah hidup seorang wanita...wanita sukar untuk di pisahkan dengan air mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 27-01-07 09:38


salam..

ustaz ana ada cakap.. nanti bila antum semua dah kawin.. bila suami marah ke, nak naik tangan ke,apa ke... antum semua jangan melawan cakap or tengking dia semula.. tapi nangis lah.. sebab nangis ni boleh buat hati lelaki jadi sejuk.. tak jadi nak marah2.. .. ana tak tahu lah sohih ke tak.. sebab belum kawin, belum cuba.. dan belum tau macam mana...
tapi.. dr sini ada dapat konklusikan bahawa air mata ni boleh juga jadi senjata bagi wanita untuk pertahankan diri dia jugak ek.. untuk time kena marah tu lah.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:42


entah Kenapa..ana sendiri pun kuat nangis...bila marah air mata dulu jatuh...baru keluar suara..bila suara dah keluar tak boleh cakap dah...tuelah tak suka marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:46


uih bahaya.....kalau perempuan marah sambil nanges tak apa...
jangan yang nangis sedih2 itu uih ana pun xley buat apa hehehhe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:55


nak buat bagaimana, dah hati seorang perempuan tu seperti selembut sutera. saya jawab untuk soalan saudara hafeezul, kalau dia nangis, buat perkara no 1 atau 2. tak payah pujuk2, biar dia reda sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 14:01


tak tahu antara dua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 14:01


nangis adalah theraphy.....
tapi kalau da menangis sampai keluar air mata darah itu ngade2 namanya!!!!!!!!!
huhu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-01-07 16:12


Menangis xsemestinye seseorang itu lemah...bagi saya..mungkin menangis dapat melepaskan apa yang terbuku di hati mereka....orang laki pun ada juga yang menangis cuma xdelah secara terang-terang...control macho agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-01-07 16:41


em...macam-macam yang saya baca kat atas ni. ;-)

wahai ketahuilah "air mata" yang asli dr wanita adalah kerana jiwanya yang mudah tersentuh dengan apa yang terjadi baik positive atau negative/suka atau duka.
ianya natural. :-)

itulah salah 1 ciri wanita...

ada juga lelaki yang cepat menyampah kalau wanita ni "suka" sangat menangis...

tapi...

nak buat macam mana??? dah mereka memang macam tu.tapi tu bukan ukuran kelemahan jiwa mereka. ada wanita yang nampak lemah tapi sebenarnya mereka amat tabah.sekali lagi diulang, air mata bukan ukuran "kelemahan" mereka.

sebagai wanita, saya rasa wanita lain juga akan bersetuju jk saya katakn kami akan tersentuh dengan lelaki yang memahami jiwa kami.kalau pun tidak sepenuhnya, tapi cukuplh sekadar penguat semangat, penambah keyakinan di kala suka & duka.

wallahua'lam.. :roll: :-)


p/s: rasa macam emo pula! :-P
sekadar pendapat
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 27-01-07 16:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nur_qalam84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26811
Posting: 17
Dari: perlembahan sg.Nil,egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 18:14


assalamualaikum....

Allah dah jadikan sifat perempuan macam itu...Kalau lelaki bersifat keras perempuan bersifat lembut.....tapi yang pastinya setiap kejadianNya ada hikmahnya....

jihad fi sabilillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_qalam84Profil   Hantar PM kepada nur_qalam84   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 21:43


salam~
da memang tu fitrahnye..nak buat guane??/
air mata tu senjata tau!!!
huhu~
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 23:00


sebab setiap perbuat wanita dibaluti oleh emosi..jadi mudah terasa dan tersentuh..itu sebab suka menangis agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-01-07 09:16


tapi asal saya tak suka nagis haa...?tak rasa ke nagis tu penat....biasanya saya nangis time marah juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 10:32


WANITA LAHI DARI TULANG RUSUK LLAKI

WANITA DICIPTA OLEH-NYA dengan PENUH KELEMBUTAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-07 18:01


orang kata air mata tu senjata orang perempuan..especially kalau dengan suami dia..apa pun,air mata adalah kurniaan Allah kepada setiap hambanya yang mempunyai hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

ants_semut
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28037
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 20:53


wanita bukan suka menangis..
tapi benda ini keluar secara natural
menangis tu bagus apa! boleh cuci mata / bersihkan mata
sometimes rasa puas bila menangis... macam terlepas beban didada..

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ants_semutProfil   Hantar PM kepada ants_semut   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 21:22


memang fitrah wanita itu lembut kerana itu ia mudah menangis...
Allah memang menciptakan perempuan tu macam tu, pasti ada hikmah disebaliknyer :)
maka bersyukur lah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 22:20


Pada 08-01-07 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan tak nangis boleh tak??
Jadila kuat sikit..kadang-kadang hal kecik pun nak nangis..
tak paham betul lah


menitiskan airmata tak bererti lemah, tak kuat...
bah kan airmata tu lah yang boleh menambah kekuatan pada wanita selepas menangis...
ibarat mandi untuk segarkan badan...


-----------------
Tak Kan Islam Hilang Di Dunia...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

nur_amal04
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12712
Posting: 30
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 19:18


assalamualaikum....
sudah menjadi fitrah, yang di kurniakan oleh ALLAH S.W.T. kepada wanita.wanita yang mengalirkan air mata, bukan bermakna ianya lemah. bahkan banyak hikmah disebalik air mata yang mengalir,yang mungkin juga kita tak ketahuinya.

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_amal04Profil   Hantar PM kepada nur_amal04   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 22:18


Pada 27-01-07 16:41 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!



sebagai wanita, saya rasa wanita lain juga akan bersetuju jk saya katakn kami akan tersentuh dengan lelaki yang memahami jiwa kami.kalau pun tidak sepenuhnya, tapi cukuplh sekadar penguat semangat, penambah keyakinan di kala suka & duka.


Jangan sampai tertipu dengan lelaki yang hanya berpura-pura gentelmen, caring, macho dan sebagainya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 17-08-07 09:09


air mata dan wanita.......bak kata pepatah, ibarat irama dan lagu..
memang tak boleh dipisahkan......................:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 11:37


wanita dan airmata.....hem....
pada pendapat saya airmata tak semestinya hanya pada wanita, semua orang akan mengalirkan airmata sekiranya masalah yang menimpanya sangat lah berat dan membebankan.
hanya lelaki ni hati dia keras dan payah nak tunjukkan kesedihan. pada saya wanita juga patut bersikap demikian kerana kita bukan lagi hidup di zaman dulu, jangan disebabkan perkara yang remeh temeh nak menangis.

jangan terlalu bergantung pada lelaki, Kalau dapat yang memang ambil berat takpelah, Kalau tak, takkan nak menangis mengenangkan nasib. tak kemana nya. renung-renungkan dan fikirkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 11:49


asslamualaikum.....
biasa lah orang perempuan.sikit-sikit menangis kalau di timpa masalah yang kecil.betul tak?maaf lah kalau terasa.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-08-07 15:20


menangis xsemestinye seseorang itu lemah..
cuma kadang-kadang bila kita menangis, terasa ringan beban yang kat hadapi..
sememangnya perempuan itu penuh kelembutan..
so hargailah seorang perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 17-08-07 16:05


sungguh istimewa penciptaan kaum hawa ini..subhanallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:06


senjata wanita..tanpa airmata, hati dan perasaan tak dapat diluah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 11:24


Pada 21-09-07 11:06 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

senjata wanita..tanpa airmata, hati dan perasaan tak dapat diluah


wanita memang serasi dengan air mata..
air mata merupakan peneman setia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-07 12:37


apabila sedih..wanita akan menangis..
apabila marah..wanita juga turut menangis..
dan apabila gembira..wanita akan menangis...
unik kan..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 13:42


hati yang mudah tersentuh.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-09-07 14:29


lelaki pun cepat menangis apa.. saya tengok ayah saya lagi cepat menitik airmata kalau tengok benda sedih2 ini, hati lembut ayah saya tu, kalau anak2 nak pergi jalan jauh, dia lah yang paling sedih..sayang ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:24


hatinya lembut dan mudah tersentuh :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-09-07 15:51


Kenapa Wanita Suka Sangat Menangis?....

Sifat kelembutan, penyayang dan penuh kemesraan merupakan fitrah yang telah dianugerahkan Allah SWT dalam diri seorang wanita. Dan sifat kelembutan ini jugalah menyebabkan jiwa wanita menjadi sensitive...cepat terasa terhadap sesuatu. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» ~Kenapa Wanita Suka Sangat Menangis?......~

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.228214 saat. Lajunya....