Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Yang mana lebih Macho?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Yang mana lebih Macho?

Please Mendaftar To Post


Oleh Yang mana lebih Macho?

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 08:26


Ahmad(bukan nama sebenar) merupakan seorang pelajar ipt tempatan... Dalam pengajianya dia ada berminat dengan seorang muslimah dan ingin mempersiterikan muslimah itu....sekarang dia menghadapi masalah bagaimana ingin menyatakan persaannya terhada muslimah tersebut....dia mempunyai dua pilihan sama ada pergi berjumpa muslimah tersebut katakan yang dia suka dekat muslimah tersebut dan ingin memperisterikan muslimah tersebut ataupun merisik muslimah tersebut dengan berjumpa dengan keluarga muslimah tersebut dan nyatakan yang dia mahu memperisterikan muslimah tersebut... dan nyatakan sebab Kenapa pilihan itu dikatakan macho....?... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 10:42


ehehehehe kamu ke yang berminat dengan muslimah tu...

:-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 10:45


yelah, kapten, mengaku saja.. haha, by the way, in my opinion, i should go and ask that girl first. dan, lepas itu terus jumpa dengan famili dia... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-07 14:04


Pada 07-01-07 10:45 , palapesutm posting:

!!! QUOTE !!!

yelah, kapten, mengaku saja.. haha, by the way, in my opinion, i should go and ask that girl first. dan, lepas itu terus jumpa dengan famili dia... :)


setuju...

tapi boleh juga melalui org tengah....klau2 "Ahmad" malu.
;-)

sekadar pendapat.. :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 15:00


bukan aku lah....org lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 07-01-07 15:16


pergi ke bilik siar raya, buat pengumuman yang anta ingin memperisterikan muslimh itu.

biar satu uni tahu hasrat anta. ini baru macho, romantik dan gentlemen.
[ Telah diedit oleh: pharmaton pada 07-01-07 15:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 16:26


tak boleh buat begitu....ini akan menganggu muslimah itu.....mana tahu muslimah itu sudah dipinang org....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 17:24


hahahaa... rasanya2 macam yang bertanya lah tuan empunya masalah.. ahakz..

kalau saya lah yang jadi muslimah tu, saya suka lelaki tu jumpa saya dan terus terang pasal perasaan dia dan terus bagitau nak jumpa parents... sebab kalau terus direct jumpa perents, nanti bila parents tanya kat kita, kita pulak ternganga tak tau apa-apa....

so, jumpa terus muslimah tu.. cakpa direct. tak payah nak bersembang panjang atau banyak sangat kias... lepas itu terus jumpa parents.. dan then kawin. tak payah simpan lama2........

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 17:42


Hehehe...betul tu...orang perempuan ni suka lelaki yang gentlemen...Kalau kita pandai berlagak gentelmen mesti ada perempuan yang suka punya...Betul tak perempuan sekalian? :-D :-D :-D

Kawan kapten tu nak kahwin masa tengah belajar ke?Kalau nak kahwin lepas belajar rasanya lebih baik simpan dulu niat baik tu...Jangan takut lah, kalau dah jodoh tidak ke mana...

:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

marina_egypt
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27879
Posting: 2
Dari: mesir

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-07 17:55


salam...............
bertuahnyer perempuan 2..........
p lah bagitahu dia baru macho...
tapi kan lebih elok biaq dia habis study dulu...
ni lah dilema kaum hawa..........org laki tak apa lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marina_egyptProfil   Hantar PM kepada marina_egypt   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-07 17:57


Kalau saya pun.. kalau nak pergi tanya terus kat perempuan tu, malu lah juga..
Bukan apa..kalau lah dia kata dia tak sudi...malu lah kita sebagai lelaki ni..
Tambah-tambah kalau jalan tiba-tiba berselisih dengan dia.. huh..!! malu habis..tak tau nak letak muka ni kat mana...

*Lelaki menjadi lemah kerana seorang perempuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 18:02


Biasa lah tu...Kalau nak sesuatu mesti berani...
Seperti kata orang putih No Pain No Gain... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 07-01-07 18:31


tapi kan,pada pendapat ana sebagai seorang perempuan....
lebih baik bagi tau sendiri sebab itu menunjukkan keikhlasa saudara untuk memperisteriknnya...
soal diterima @ tidak,itu no 2...
daripada terus memendam rasa,baik berterus terang...
silap2 hari bulan, melepas....
lagi banyak buang masa, lagi besar peluang tu akan terlepas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 18:33


TIDAKKAH KALAU TERUS DIRECT bagitahu MUSIMAH itu AKAN MENGANGGU PERASAAN DIA? NANTI MUSLIMAH itu NAK BELAJAR PUN SUSAH SEBAB PERASAAN TERGANGGU...SUSAH BILA PERASAAN DAH TERGANGGU ASYIK TERINGAT saja NAK STUDY PUN SUSAH...lagi PUN KITA TIDAK TAHU PENERIMAAN KEUARGA MUSLIMAH itu....KALAU KELUARGA MUSLIMAH itu BERSETUJU OK lah, tapi KALAU KELUARGA MUSLIMAH itu NANTI TIDAK BERSETUJU SUSAH pula MUSILMAH itu NANTI KALAU DAH bagitahu DIA SEBELUM ini KATA SUKA kat DIA... KALAU BOEH tak nak lah MENGANGGU PERASAAN...masing-masing....


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 07-01-07 18:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 18:43


Sebab tu kena tunggu habis belajar dulu...Masa tengah belajar ni banyak masalah kalau nak kahwin...Kena dapatkan persetujuan ibubapa, kena cari rumah sewa, nak cari duit lagi untuk bayar hantaran...Hantaran kalau sekatkat seratus saya pun nak kahwin sekarang ni... :-D :-D :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 18:43


ana macam dengan ikhwah lain juga,,pergi jumpa sendiri bagitahu hasrat anta tu,,
BELUM CUBA BELUM TAHU..peluang hanya sekali sja..jngan tunggu lama2 melepas nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-01-07 19:20


pendapat saya...
lebih baik bagitahu direct kat muslimah tu...carilah mana-mana kesempatan...
hantar surat ke...e-mail ke....tapi lagi bagus cakap saja..
:)

Kalau dia setuju, brlah jumpa family..heheh
semoga kawan kapten tu berjaya...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 19:21


Teman teringin nak tahu Macho bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 20:03


Jumpa dengan teman rapat muslimah tu, risik dulu muslimah tu dah berpunya ke belum, lepas itu kalau betul belum berpunya, nyatakan hasrat melalui wakil temannya tu, lepas itu nyatakan sekali nak jadikan muslimah tu isteri, then, kalau muslimah tu redha dan terima, call mak ayah kat kampung, cakap nak kahwin, lepas itu hantar rombongan meminang.. dan yang seterusnya fikirkan sendiri lah kowt... :D baru macho ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 20:18


eheh...betul pendapat semua tu.try lah jangan pikirkan takut perempuan tu reject ke apa ke.JUST DO IT saja.kalau dia reject.ok biar saja lah..tunggu lagi agaknya terbuka pintu hati kat muslimah lain ke.orang sabar selalu untung.dan try lah anggap dia sebagai kawan slow slow.memang ambil masa tapi accept saja lah.

kalau tengah studi,memang tak berkemampuan kalau nak kawin terus.tapi kalau kita tak cakap,kang takut orang lain pula dah cakap.rugi pula dah.luahkan dekat dia,kalau dia accept cakap awal-awal supaya jangan terlalu layan perasaan sangat.just buat macam biasa saja.konsentrat study dan trust each other.lepas semua dah stabil,baru pergi masuk pinang ataupun kahwin terus.kalau niat nak memperisterikan,InsyaAllah Allah mempermudahkan.jangan lah niat pasal nak bangga juga dekat member sebab ada gf.dalam masa tu,memasing usaha lah jaga diri molek-molek supaya boleh istiqamah dan tetap diatas landasanNya.

hehehe..insyaAllah...

Just do it
If you're having a difficult day, do something about it. When things aren't going your way, do something about it. Is something bothering you? Is there something you're concerned about? Do something about it.

When the situation seems overwhelming, do something about it. Once you start to take action, the whole dynamic of the situation begins to change immediately. Rather than suffering under a negative influence, you're busy making a positive difference.

That will change your outlook for the better. It will improve your energy level. It will enable you to see the positive possibilities. Start moving yourself forward, and the momentum which had been working against you begins to move in your favor.

You're alive, intelligent, aware, experienced and capable of making things happen. Every moment is your opportunity to make use of your incredible good fortune. Life can indeed be great when you make up your mind to do something about it.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 20:25


bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. tapi sekarang musim bunga..banyak sangat bunga...jadi kumbang tak perlu risau

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 07-01-07 21:03


Pada 07-01-07 15:16 , pharmaton posting:

!!! QUOTE !!!

pergi ke bilik siar raya, buat pengumuman yang anta ingin memperisterikan muslimh itu.

biar satu uni tahu hasrat anta. ini baru macho, romantik dan gentlemen.


hahaha...kelakau...kelakau...malu lah muslimah tu kalau buat begitu...saya pun malu...

hmmm...pendapat saya....kenal dulu tuan punya badan dan tanya pendapat dia dulu...baru pergi ke keluarga...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 21:28


hehe..kelakar juga..macam drama korea

erm..betul ke jangan tunggu lama nanti melepas?
kan jodoh tak ke mana?...
tapi kena usaha juga ye...hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-07 22:07


Sms lah dulu...
Tak pun chatting dulu dengan Si Dia tu..
Minta lah E-mail friendster dia dulu ke..
lepas itu cakap lah yang patut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-07 22:11


Sms lah dulu...
Tak pun chatting dulu dengan Si Dia tu..
Minta lah E-mail friendster dia dulu ke..
lepas itu cakap lah yang patut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 23:44


Usaha Tangga Kejayaan...Orang lelaki macam kita kena tunjukkan gentlemen depan perempuan...Kalau tak sebelah mata pun dia tak pandang...

Lain lah kalau kita ni kaya macam bill gates...:-D...Tak kisah lah...Tak handsome ke, tak gentelmen ke, umur dah lanjut ke...Janji duit banyak...Zaman sekarang ni zaman duit...Nak kahwin kena ada banyak duit...Kalau tidak telan air liur saja lah...;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-01-07 23:46


Pada 07-01-07 08:26 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Ahmad(bukan nama sebenar) merupakan seorang pelajar ipt tempatan... Dalam pengajianya dia ada berminat dengan seorang muslimah dan ingin mempersiterikan muslimah itu....sekarang dia menghadapi masalah bagaimana ingin menyatakan persaannya terhada muslimah tersebut....dia mempunyai dua pilihan sama ada pergi berjumpa muslimah tersebut katakan yang dia suka dekat muslimah tersebut dan ingin memperisterikan muslimah tersebut ataupun merisik muslimah tersebut dengan berjumpa dengan keluarga muslimah tersebut dan nyatakan yang dia mahu memperisterikan muslimah tersebut... dan nyatakan sebab Kenapa pilihan itu dikatakan macho....?... :-)



Kapten name sebenar Ahmad apa ye?? :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 00:51


kalau betul nak m'peristerikan muslimah tu,seeloknya pergi jumpa ustaz2 yang ada kat situ...pergi ngadu kat ustaz yang kita berkenan kat muslimah ini.....minta ustaz aturkan sesi ta'aruf......dah ta'aruf..masing-masing puas hati,barulah pergi jumpa ibu bapa masing-masing..kenal2 kan diri tu sikit...dah jumpa,hantar lah rombongan meminang....macam mana??ok tak cadangan ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 01:00


Bagus juga pandangan ni...Mungkim kawan kapten tu boleh guna cara ni...Daripada dia pergi meluahkan perasaan dekat muslimah tu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-01-07 01:08


sian kapten....semua ingat kapten adalah ahmad ;-).

hhmm...buatlah apa yang patut....tak kirelah macho ke idak....gentlemen ke idak....yang penting make sure dulu muslimah berkenaan masih single dan belum berpunya....jangan sampai meminang atas pinangan org sudahlah.

p/s: berdosa tau meminang atas pinangan org....sakit hati lelaki yang mula-mula tu....sebagai seorang yang Islam, perlulah respect saudara seIslam....jangan pentingkan diri semata-mata.....tolong sesama saudara Islam...jangan hancurkan kebahagian atau peluang org lain.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 08-01-07 01:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 01:12


Pada 08-01-07 01:08 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

sian kapten....semua ingat kapten adalah ahmad ;-).



Sabar itu sebahagian daripada iman... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 08-01-07 09:52


salam..bukan ahmad saja yang minat pada muslimah itu...maybe ada orang lain yang minat juga..hihihihihihi. janganlah jadi hero jarak jauh..melepas nanti..

cepat...siapa cepat dia dapat....cuba suruh kawan merisik dulu..


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 08-01-07 09:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 19:07


baguslah..pendapat antum semua...sebenar kapten bukan Ahmad.. ana rasa benda ini penting kerana takut tersalah langkah pulak nanti, takut menyalahi apa yang digariskan oleh agama... ini penting bagi menjaga kedua-dua belah pihak supaya tidak ada yang kecewa..... :-)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 19:07


baguslah..pendapat antum semua...sebenar kapten bukan Ahmad.. ana rasa benda ini penting kerana takut tersalah langkah pulak nanti, takut menyalahi apa yang digariskan oleh agama... ini penting bagi menjaga kedua-dua belah pihak supaya tidak ada yang kecewa..... :-) ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 20:25


Lebih baik kecewa sebab di tolak dari kecewa sebab mendiamkan diri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 20:28


ye ke kapten tu bukan ahmad?? kadang-kadang, memang kita payah nak mengaku tapi tu semua tak penting pun. the most important, bagaimana nak bagi kita tak melepas. maksud ana, tak frust di kemudian hari lah.. so, mesti beranikan diri. tak kira lah nak pergi berdepan terus dengan muslimat tu ataupun nak pergi cari detail family dia... take action first! ok tak kapten?? bagaimana?? nanti jangan tiba-tiba off topic pula, kami semua nak tau tindakan ahmad seterusnya.. jeng3.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 21:09


Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama dia di ambil orang... :-D :-D :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 21:19


yes, ana pun setuju.. cepat-cepat lah kapten, ops kawan kapten daa.. jangan sampai menyesal di kemudian hari.. ana suka nak suggestkan satu buku motivasi karangan dr hm tuah.. tajuknye, biar betul-betul... banyak berkisarkan situasi generasi malaysia yang kahwin tanpa berfikir panjang dulu.. biar lambat kahwin asalkan tak bercerai berai di kemudian hari.. isteri adalah anugerah; cinta :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-07 21:22


Biar lambat kawin;asalkan tak bercerai berai..

emm betul-betul...


p/s: tapi biar lambat kawin asalkan xwat maksiat...kalau dah dok nak buat maksiat saja..baikla kawin...entahlah..pandangan sahaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-01-07 21:55


Pada 07-01-07 17:42 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe...betul tu...orang perempuan ni suka lelaki yang gentlemen...Kalau kita pandai berlagak gentelmen mesti ada perempuan yang suka punya...Betul tak perempuan sekalian? :-D :-D :-D




:lol:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-01-07 21:56


Pada 07-01-07 15:16 , pharmaton posting:

!!! QUOTE !!!

pergi ke bilik siar raya, buat pengumuman yang anta ingin memperisterikan muslimh itu.

biar satu uni tahu hasrat anta. ini baru macho, romantik dan gentlemen.



malunya! 8-) :lol:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:52


Risik2la dulu melalui org ketiga lepas itu....Lebih macho kalau jumpa mak ayah....tarik hati mak ayah dulu baru anaknye...kan halal caranya..tak payahlah nak keluar dating2 sebab nak mengenal hati budi...datang saja rumah perempuan tu...boleh dating dengan mak ayah sekali...itu baru betul-betul gentlement.....bagi saya lah....:)
[ Telah diedit oleh: Lubnaa pada 08-01-07 23:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 03:02


muslimah macam mana? yang mana lebih macho ini terus direct bagitahu ke atau melaui ibu bapa?????...antum semua yang meniai lelaki mana satu yang macho....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 09:49


betul-betul ke minat kat muslimah tu atau itu hanya "crush"?buatla istikharah dulu, betul ke itu jodoh anta,

kalau betul, risik dulu dengan sahabat paling rapat dia sama ada dah berpunye atau belum, kalau belum bagi hint saja macam sms or surat luahan hati saja tapi xmintak couple,
kata kat dia kalau ada jodoh lepas belajar baru jumpa dan kahwin, lepas itu tak payah contact langsung dan concentrate saja pada study, sampai msnye insyaAllah Allah akan pertemukan...barulah macho dan mengikut syarak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 07:34


terima kasih semua kerana memberi pendapt yang baik... ahmad itu bukana na...sekali lagi ana tegaskan kat sini..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-01-07 20:31


Tapi.... kalau kapten06 adalah betul-betul Ahmad pun...tak salah kan..??
Hahaaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-01-07 21:07


hmm kalau bagi pendapat saya lah, bagitahu lah perempuan 2 terlebih dahulu,samaada nak guna org tengah atau cakap terus, terpulang lah..tapi pastikan tak melanggar batas..bagi juga can perempuan 2.. mana lah tau dia pun ada hati kat kawan kapten 2.. but kalau dia tak suka terima saja lah..mybe ada hikmahnya.. kalau setuju.. alhamdulillah..tahniah.. cpat2 lah hantar rombongan meminang
"tiada ada yang lebihb patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah"

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 22:00


Pada 13-01-07 20:31 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi.... kalau kapten06 adalah betul-betul Ahmad pun...tak salah kan..??
Hahaaa...


:-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 00:44


kalau ahmad itu kapten ok juga... :-)...beruntung ahmad itu....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 00:50


kalau ana jadi ahmad itu mungkin ambik jalan yang kedua agaknya... macam cadangan zahratunnur iaitu meisik mealui rakan-rakan dan bertanya ibubapa... rasa macam itu tak lah menyakitkan hati sesiapa.........i mean kecewa... kalau yang kecewa mungkin seorang saja iaitu ahmad(bukan kapten06)....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-01-07 03:05


Kapten06 dengan Ahmad ni sedang berebut orang yang sama ke..??
Ish2.... Jangan lah nak ambil hak orang pula...tapi siapa cepat dia dapat lah..
Tapi jangan sampai menyesal pula..heheheeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 07:24


Hehe..pada pendapat saya, lebih baik tanya si dia dulu lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 22:18


xdelah mana ada saya ambil hak org...saya tak berebut pun.... ini hanya contoh dan tidak ada kena mengena yang hidup atau mati....kalau ada pun mungkin secara tidak sengaja..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 05:00


Pada 07-01-07 10:42 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

ehehehehe kamu ke yang berminat dengan muslimah tu...

:-D






aha kamu memang minat ye dengan muslimah tu....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 07:12


mana ada...tak ada lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 08:26


salam...
kapten06 ni sebagai org tengah ke?...
ataupun diri sendiri...
ala... tak payah nak malu...
betul kan?...
rasa-rasanya....cara yang merisik tu lagi elok...
:-)
:-)
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

donjuan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26407
Posting: 23

argentina  


posticon Posting pada: 23-01-07 09:12


ada apa dengan macho?hehehe tak payah lah nak tajuk macho ini.saya setuju kalau risik dulu.kalau tak boleh cuba berkawan.just berkawan biasa..jangan lebih2 ek..bhubung thru email, sms..kenal tengok dia sesuai ke tak..kalau terus pergi jumpa parent nanti takut dia tak suka pula.zaman sekarang bukan macam dulu boleh paksa2 kawin.biarlah dia ikhlas menerima Ahmad daripada tpaksa. saya pun begitu lah..berkawan biasa saja..tapi dalam masa yang sama tackle hati parents dia hehe last2 baru terus terang.tapi kedua-duanya pilihan yang kapten cakap sama berisiko.tapi bukanlah kehidupan namanya kalau tidak ada risiko.betul budak?hehehe


-----------------
aku adalah aku..
[ Telah diedit oleh: donjuan pada 23-01-07 09:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For donjuanProfil   Hantar PM kepada donjuan   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 14:31


Kalau dah minat tu cepat-cepat lah pergi risik2,kalau malu nak tanya tuan empunya diri,tanyalah mereka2 yang terdekat dengannya,soal macho tak macho belakang kira,yang penting jangan sampai menyesal kalau dia jatuh ke tangan orang lain.


.....HaNyA TuHaN YaNg TaHu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 15:04


8-) Senang cerita pergi saja jumpa family muslimah tu.....ini bukan sebab kes macho tak macho,tapi islam kan suruh buat sesuatu perkara itu dengan teratur serta mengikut adab sopan....

;-) Bukan ke sopan kalau kita pergi rumah family muslimah tu berkenalan dengan ibu bapa mereka......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:28


a'a...setuju cakap eme tu...
kalau ana kan..tak proper tya direct...buat terkejut beruk saja..
entah-entah nanti dia terus jawab tak...mana lah tau...sebab terkejut sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:34


kalau da suka buat apa pun xksh...
janji hati puas!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 22:08


maksu saya macho itu bukan dari segi pandangan lelaki tapi dari segi pandangan perempuan... maklumlah ada yang muslimah kata kalau direct ini nampak macho....sebab berani berterusterang... tapi ana rasa kalau macam itu macam berani xbertempat saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-07-07 11:34


Pada 07-01-07 18:02 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Biasa lah tu...Kalau nak sesuatu mesti berani...
Seperti kata orang putih No Pain No Gain... :-D



Assalamualaikum...
Hik... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

me_muslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2007
Ahli No: 30425
Posting: 23
Dari: bumi kita...

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 12:18


.......no comment
takut tersalah cakap
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For me_musliminProfil   Hantar PM kepada me_muslimin   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 15:56


jmper muslimah tu lah..tnyer empunya diri..kan senang..jangan babitkan family lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-07-07 18:09


macam-macam saja ye boleh d jadikan topik :-D ..Tak apalah..boleh berkongsi pendapat dan cerita..mudah2han semuanya mdpt jalan penyelesaian

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-07 23:49


Pada 07-01-07 18:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sebab tu kena tunggu habis belajar dulu...Masa tengah belajar ni banyak masalah kalau nak kahwin...Kena dapatkan persetujuan ibubapa, kena cari rumah sewa, nak cari duit lagi untuk bayar hantaran...Hantaran kalau sekatkat seratus saya pun nak kahwin sekarang ni... :-D :-D :-D



posting sailormoon ni banyak betul pasal masalah hntarn tinggi..risau sungguh ye pasal hal hntran ni.. :-D :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-07 00:03


kalau saya, baik lah si ahmad tu pergi risik melalui kawan-kawan yang muslimah tu dah berpunya ke belum..pstu kalau line clear terus pergi pinang saja lah..baru lah gentleman..tak suka lah lelaki tanya terus terang begitu saja..hehe..kalau saya lah..tak tau muslimah lain macam mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-07-07 00:53


tepuk dada tanya iman ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 17:18


cubele guna orang tengah...tak pun tanya sendiri baru macho... anyway make a good decision 'ahmad'..... :roll: :roll: :roll:


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.18253 saat. Lajunya....