Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 41 hari yang lalu
usop79: 42 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: beza antara kawan dan kawan baik????


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» beza antara kawan dan kawan baik????

Please Mendaftar To Post


Oleh beza antara kawan dan kawan baik????

shoutul_miji
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26845
Posting: 104
Dari: bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-12-06 14:28


siapa boleh bagi pendapat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_mijiProfil   Hantar PM kepada shoutul_miji   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 14:40


Friend: calls your parents by mr. and mrs.
Best friend: calls your parents dad & mom or tito & tita.

Friend: has never seen you cry
Best friend: has always has the best shoulder to cry on

Friend: never asks for anything to eat or drink
Best friend: opens the fridge & makes herself at home

Friend: asks you to write down your number.
Best friend: they ask you for their number (sebab they can't remember it)

Friend: borrows your stuff for a few days then gives it back.
Best friend: has a closet full of your stuff

Friend: only knows a few things about you
Best friend: could write a biography on your life story

Friend: will leave you behind if that is what the crowd is doing
Best friend: will always go with you

Friend: will ask where you've been(after going AWOL)
Best Friend: will say MISS YOU & goes on being your friend

HeHeHe..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

shoutul_miji
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26845
Posting: 104
Dari: bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-12-06 11:10


mmm...ada pendapat yang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_mijiProfil   Hantar PM kepada shoutul_miji   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 13:26


kawan ialah seorang yang baru dikenali atau teman yang tak berapa rapat.tetapi kawan baik adalah teman yang paling memahami dan mengetahui semua tentang kita.Tapi pada masa sekarang sukar untuk mencari kawan yang baik lebih2 lagi ikhlas.hal ini kerana kebanyakan kawan yang berkawan dengan seseorang hanya ingin mengambil kesempatan diatas kelebihannya.contoh yang paling dekat wang,atau kesenangan. Bak orang tua.Bila kita senang semua org mahu berdampingan.bila bermasalah atau susah semua lari berciciran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 17:01


assalamulaikum...
ana pun tak reti juga tapi Kalau ana lah..kawan tu..yang biasa2 sajalah..Kalau kawan baik pula..kawan yang kita ambil berat,ambil tahu dan tak pernah lose contact..sayang sentiasa..haa..itu ana lah, sahabat yang lain mungkin berbeza

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-01-07 22:13


kawan...kita tak kongsi cerita sedih atau memalukan kat dia
kawan baik....kita kongsi semua cerita hidup kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 00:19


Kawan ramai....tapi kawan baik sikit,susah nak cari......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Lliazaffa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2007
Ahli No: 27990
Posting: 15

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 00:30


PERSAHABATAN SEJATI memang sukar dicari.. Hanya mereka yang benar-benar bersahabat dengan hati yang tulus ikhlas akan dapat mencari erti persahabat sejati(kawan baik).

Bookmark and Share

    


  Member Information For LliazaffaProfil   Hantar PM kepada Lliazaffa   Quote dan BalasQuote

shoutul_miji
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26845
Posting: 104
Dari: bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-01-07 07:56


:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_mijiProfil   Hantar PM kepada shoutul_miji   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 09:33


kau sahabat, kau teman sejati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

nurfirna
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11332
Posting: 19

Melaka  


posticon Posting pada: 03-01-07 10:01


selama ini ku mencari-cari teman yang sejati..buat mememani perjuangan suci...teman sejati...payah nya nak jumpa...em.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirnaProfil   Hantar PM kepada nurfirna   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 10:02


kawan memang senang nak cari...
tetapi...
sahabat sejati...memang sukar dicari...
jadi...
bila dah dapat dicari, hargailah mereka dengan ikatan persahabatan yang sejati..

"tulus ikhlas mu...luhur budi....bagai tiada pengganti...
senyum tawamu...juga katamu...menghiburkan kami...memori indah kita bersama terus bersemadi....kau sahabatku kau teman sejati.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 10:03


Pada 03-01-07 10:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

kawan memang senang nak cari...
tetapi...
sahabat sejati...memang sukar dicari...
jadi...
bila dah dapat dicari, hargailah mereka dengan ikatan persahabatan yang sejati..

"tulus ikhlas mu...luhur budi....bagai tiada pengganti...
senyum tawamu...juga katamu...menghiburkan kami...memori indah kita bersama terus bersemadi....kau sahabatku kau teman sejati.."


salam..
betul itu..
hargai lah setiap perhubungan itu...
hanya lah kerana Allah....


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 10:25


salam...
saya ada seorang kawan friend...beberapa org kawan rapat...dan yang lain semuanya kawan...

best friend saya...she knows almost everything bout me,bout my family dan other thing as well...tapi kadang-kadang ada juga yang saya tak boleh nak cerita kat dia...yerla...kita pun kena ada rahsia dengan diri sendiri kan...tapi Alhamdulillah...dia memahami diri saya dan begitu juga sbaliknya...mungkin sebab jiwa kami sama walaupun sifat kami berbeza...

kawan rapat pula...erm...mereka tahu juga pasal saya tapi tak banyak macam best friend lah...sifat dan jw berlainan juga...tapi ada keserasian antara ktrog yang watkan kami berkongsi susah dan senang bersama2...

kawan pulak...yang biasa saja...yang tegur,bercakap,senyum..kadang-kadang keluar sekali...makan sekali....

tapi apa2pun...saya sangat-sangat hargai semua kawan-kawan saya stulus hati saya...moga persahabtan kami semua sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah selamanya...ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089221 saat. Lajunya....