Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 21 jam, 10 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: aDa aPa dengan BANJIR???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» aDa aPa dengan BANJIR???

Please Mendaftar To Post


Oleh aDa aPa dengan BANJIR???

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-12-06 22:05


salam...
tsunami, banjir besar di Perlis, banjir BESAR di selatan tanah air...
ada apa dengan semua ini... MAHA dashat ujian yang menimpa rakyat Malaysia kita... kita di sini berperang dengan bencana alam tapi saudara kita di sana berperang dengan laknatullah yang menjanjikan SYAHID...

2004,2005,2006... selesai sudah Islam Hadhari??? Terjumpakah dengan Al-Ghazali??? atau bala yang MARI???

BANJIR besar, BALA atau FENOMENA ALAM atau RAHMAT dr ALLAH???

mohon makrifatullah... ALLAHUAKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

Saff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7134
Posting: 43
Dari: Kuala Pilah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-12-06 22:31


salam, semua tu bencana alam.
tapi kita kena semua tu ada peringatan tertentu yang Allah hendak sampaikan kepada hambaNYa. terutamanya Banjir Besar kat Johor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saff-oneProfil   Hantar PM kepada Saff-one   Pergi ke Saff-one's Website   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-06 22:34


emh mungkin ni sebagai salah satu dr peringatan allah buat orang johor......banyakkan bersabar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-12-06 22:37


peringatan untuk manusia BERFIKIR!!! Fikir untuk apa? fikir kan tentang siapa sebenarnya yang layak memakmurkan bumi Allah Malaysia tercinta ini...

tapi sayang... Manusia Mudah Lupa...

peringatan buat kaum muslimin, fenomena bagi mutakabbirin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 23:48


orang muar, hati-hati..
ada buaya terlepas dari ladang ternakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 24-12-06 23:53


mungkin balasan atas dosa2 dan kemungkaran.....

atau ujian terhadap hamba2 nya....

sebagai hambanya, bersama2 lah kita menerima qada' & qadar ini dengan hati terbuka :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 25-12-06 03:34


Pada 24-12-06 22:34 , ibnujarir posting:

!!! QUOTE !!!

emh mungkin ni sebagai salah satu dr peringatan allah buat orang johor......banyakkan bersabar.....


Assalamualaikum..
rasa-rasanya, bukan untuk orang johor saja, tapi untuk seluruh penduduk tanah air. Ye lah, maksudnya, takkan bencana tu adalah peringatan untuk penduduk setempat saja.

Hmm, kalau ikutkan, rasa-rasanya, gerhana 2 kali di bulan ramadhan pernah berlaku dan ia merupakan salah satu tanda-tanda kecik. Rasanya umur bumi ni macam dah tak panjang lagi lah pulak...
sama-sama kita fikirkan.

Ana ada seorang kawan, rumah dia banjir.. Ana tak tau nak buat apa. Takkan nak bagi baju pasal baju dah cukup. sama-samalah kita doakan mangsa2 banjir tu selamat..
Amin.


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 10:09


:-o Selepas bah terbesar di Malaysia iaitu Bah Merah yang berlaku di Kelantan 80 tahun lepas ( tahun 1926 ),kini Johor juga mengalami nasib yang sama....fikir2 kan lah....mungkin ini adalah peringatan dari Allah setelah peringatan dulu telah kita lupakan....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 25-12-06 12:10


Pada 25-12-06 10:09 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-o Selepas bah terbesar di Malaysia iaitu Bah Merah yang berlaku di Kelantan 80 tahun lepas ( tahun 1926 ),kini Johor juga mengalami nasib yang sama....fikir2 kan lah....mungkin ini adalah peringatan dari Allah setelah peringatan dulu telah kita lupakan....



betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-12-06 18:35


banjir besar boleh nampak dengan mata kasar, keBANJIRan golongan MURTAD siapa yang peduli... pusat penempatan mangsa banjir ada, tapi pusat penempatan mangsa MURTAD untuk pulih akidah tak ada... rendah nya kddkan Islam sebagai AGAMA RASMI negara kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 19:11


انا لله و انا اليه راجعون satu ujian dari Allah untuk menyedarkan uamat islam malaysia..ngara islam hadhari...2004 sunami,2005 banjir besar kawasam utara, 2006 banjir besar diselatan,,,mudah-mudahan kita sama-sama sedar ini adalah ujian dan amaran Allah taala kepada kita rakyat malaysia,,dalam suasana ujian ini menimpa banyak kemungkaran dan maksiat yang di lakukan..kelab2 hiburannya,,,majlis yang membawa manusia lupa pada rabbnya....orang malaysia leka dengan program yang lagho...berbagai anugerah dan rancanagan reality tv, Malaysia idol lah,AF lah,anugerah skrin lah, ABP lah,,ini semua yang membawa umat lalai..pakat2 sedaq lah wahai umat Islam..satu demi satu ujian Allah pada kita..kembalilah kepada kepada petunjuk Allah...
ujian kepada orang beriman untuk menghapus dosa dan mendekatkan diri pada Rabbnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 20:58


mungkin amal makruf nahi mungkar tidak berjalan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 21:19


Pada 24-12-06 23:48 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

orang muar, hati-hati..
ada buaya terlepas dari ladang ternakan..


betul, saya baru tahu hari ini, ada dalam 15 ekor.... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 21:35


Pada 24-12-06 23:48 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

orang muar, hati-hati..
ada buaya terlepas dari ladang ternakan..


bahaya betul...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 22:41


Pada 24-12-06 22:05 , aku_eus85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
tsunami, banjir besar di Perlis, banjir BESAR di selatan tanah air...
ada apa dengan semua ini... MAHA dashat ujian yang menimpa rakyat Malaysia kita... kita di sini berperang dengan bencana alam tapi saudara kita di sana berperang dengan laknatullah yang menjanjikan SYAHID...

2004,2005,2006... selesai sudah Islam Hadhari??? Terjumpakah dengan Al-Ghazali??? atau bala yang MARI???

BANJIR besar, BALA atau FENOMENA ALAM atau RAHMAT dr ALLAH???

mohon makrifatullah... ALLAHUAKBAR!!!


salam....
bencana alam?....atau satu BALA dari ALLAH untuk hambaNYA yang leka dan lalai...
berpesan2 pada kebenaran dan mencegah dari perbuatan keji dan mungkar. insyaALLAH...
sama-sama kira renungkan dan kaji balik segala2 yang berlaku....
perbaiki amalan...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 12:21


hm waktu banjir ni...bukan satu pesta...jangan main air...dengar banyak buaya kat sungai2 hanyut....d bawa arus...hati-hati :-D


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 12:34


salam..
ana sedih dan bersimpati dengan musibah yang melanda mangsa2 banjir..kata bersangka baik yang musibah ni bukanlah bala' dari Allah tapi hanya bencana Alam asbab kitaran alam...kita azam doa untuk mereka semoga dimudahkan urusan hidup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 12:51


salam..
ya Allah..itu adalah ujian dari Allah...saya pun turut bersimpati kepada mangsa2 banjir itu...bagi kita yang tak alaminyer mari sama-sama berdoa...untuk kesemua saudara seislam kita yang mengalaminya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130255 saat. Lajunya....