Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: mentor lawan bintang - kelucahan yang melampau (pemimpin toghut + rakyat yang bodoh = maksiat)


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» mentor lawan bintang - kelucahan yang melampau (pemimpin toghut + rakyat yang bodoh = maksiat)

Please Mendaftar To Post


Oleh mentor lawan bintang - kelucahan yang melampau (pemimpin toghut + rakyat yang bodoh = maksiat)

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 22:25


Salam,
Saya sebenarnya hilang kata-kata apabila berpeluang menonton TV. Mentor lawan bintang cari bintang -
itulah tajuk program yang akan disiarkan
oleh TV 3 pada
24/12 ni. Sementara sebhg ibu bapa, adik
beradik, sdra
mara dan kenalan kita bermandi keringat
mencari
keredhaan Allah di Kota suci Mekah dan
Madinah, kita
di Mlaysia dihidangkan dengan iklan
program yang di
ulang beribu2 kali waktu prime atau
bukan waktu prime
untuk menyaksikan satu rancangan yang
saya kategorikan
sangat merosakkan malah lucah. cara
mereka yang di
panggil protege menghayun tubuh badan
dan menggayakan
tarian yang menggiorkan sambil menyanyi
dengan penuh
perasaan begitu menjolok mata dan
mengaibkan. Adakah
diantara kita kumpulan ALKIS yang
membaca tulisan saya
ini yang berbeza pendapat dengan saya
tentang kelucahan
dan melampaunya iklan program yang
tersebut. belum
lagi tengok program tersebut yang saya
tidak akan
tengok kerana tidak mahu di hisab oleh
Allah melakukan
kerja sia-sia. Saya seolah-olah 'helpless' dan
useless kerana
tidak mampu menghalang program2 seperti
ini terus
merosakan dan mencemarkan mata, telinga
dan minda
terutama golongan muda. Dimanakah
tanggung jawab
sosial pengendali2 media letronik kita.
Kalau yang
beragama Islam pula tidakkah mereka takut
menghidangkan 'dosa jariah' yang akan dibawa
berterusan hingga akhir zaman. siapa yang
hendak
menanggung dosa ini, siapa pula yang
hendak bertanggung
jawab atas kebejatan akhlak dan moral
generasi yang
ada . Kita sebagai ibu-bapa sudah tidak
menang tangan
menangani serangan2 hebat bukan dari
luar rumah tetapi
dalam rumah kita sendiri. Pagi ni kita
menanamkan
nilai mulia, malam karang musnah bila
anak2 kita
mencerap dalam mindanya kebobrokan dalam
media yang
terhidang depan mata. tidak termampu
kita menutup mata
dan telinga anak2 kita yang sedang
meningkat remaja
dan remaja. yang kecil2 mungkin boleh
kita atur2,
tetapi yang sudah besar dan pandai
berusaha sendiri ,
sudah tidak terhalang lagi. bagaimana
pula anak-anak
kita yang lain? anak buah, anak jiran
anak rakan
pejabat kita yang juga ternganga depan
TV. Sebenarnya
baaanyak lagi program2 seperti ini, ada
yang kita
perasan ada yang tidak, bukan kita nak
duduk depan TV
dan buka semua saluran. Tanggungb jawab
siapakah
memastikan media tidak menjadi media
yang rosak dan
merosakkan, media yang sesat dan
menyesatkan. tanggung
jawab guru?, ibu bapa? ahli masyarakat?
penguasa? atau
pemimpin yang memerintah atau rakyat
yang memilih,
menyokong, mengampu malah memuja
pemimpin dan
pemerintah yang ada? Ya Allah.. ampun
kan dosa kami,
kami sangat lemah Ya Allah. lah haula
wala quwatailla
billa hil 'aliyil 'adzim.

Dr Lo'lo' HMG
0192100066


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 22:27


cukup sedih, sekarang ni rancangan hiburan yang merosakkan semakin banyak, malah melambak2/ melimpah2 sampai tak cukup ruang. hampir setiap hari ada saja iklan, cerita, pertandingan yang memperdagangkan tubuh wanita...memuja maksiat dan menyanjung tinggi perbuatan mungkar

risau :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 22:31


yang pelik nya...kalau menang tu sebut ALHAMDULILAh.....prgrm maksiat.....

cukup risau tentang malaysia ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-06 22:40


islam hadari

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 22:47


Pada 19-12-06 22:40 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

islam hadari


apa kena dengan islam hadhari pulak?... javascript: tak()
:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-06 22:56


malaysia = islam hadari

so inilah islam hadari...lain kali kalau ada org tanya Kenapa banyak sangat hiburan melampau..awak jawapla benda yang sama k....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 20-12-06 00:11


Kenapa??dalam islam hadhari dia halal kan muzik ni ke???ooo tak tau pula??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 01:15


ISLAM HADHARI menghalalkan semua tu ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 01:35


salam..........................
ssgghnye org kafir itu akan bjuang untuk mhancurkan org islam sampai kiamat........
mereka akan mmrangi kita dengan pelbagai cara........
5's yang mereka gunakan
1. sex
2.sport
3.song
4.shopping
5.-ana lupa yang k5....

tu lah dia yang ana ingat....
tolong btlkn ana kalau ana silap ye........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-12-06 01:47


apa kebendela dikaitkan pulak dengan islam hadhari pula...

memang benda ini banyak berlaku kena ada pengawasan yang sepatutnya dari kerajaan... pantau sikit media prima ini... kalau nak kaut untung pun janganlah berlebih2 sangat.... huh... iklan sekarang ini.... rcgan tv terutama kat ntv 7 sekarang ini... malu rasanya kalau ada budak kecik yang tengok benda-benda yang tak sepatutnya.. nak explain bagaimana?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-06 03:35


macamana lah boleh tunjuk semua tu kat tv.
pengundi sms malaysia ramai prempuan yang tgila2 kan artis lelaki.
lain pula di indonesia, sekali prempuan gelek sejuta undi sms datang.
inilah umat akhir zaman.
leka dengan hiburan.
na'uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-06 03:42


dunia akhir zaman.......
na'uzubillah..
tak dapat nak diucap dengan kata-kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

orangnegeri
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27101
Posting: 35
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-12-06 06:01


masya ALLAH....
salah satu tanda qiamat adalah rakyat mengingkar pesanan mufti...
ini dapat kita kaitkan dengan umat akhir zaman mcam kita semua....
memang kita susah nak menghalang perkara2 yang dinyatakan imtihan_insyira tu...sebab kita ni mnusia biasa...
jadi kita dah dapat petunjuk daripada ALLAH...bagi mereka yang sedar akan mereka akan banyak bertaubat dan mereka yang leka mereka akan terus dengan kelalaian jika mereka tidak berusaha
[ Telah diedit oleh: orangnegeri pada 20-12-06 06:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For orangnegeriProfil   Hantar PM kepada orangnegeri   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 08:48


na'uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 08:57


astaghfirullah..taubatlah kita semua,dok sokong benda-benda maksiat ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 08:57


Pada 19-12-06 22:27 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

cukup sedih, sekarang ni rancangan hiburan yang merosakkan semakin banyak, malah melambak2/ melimpah2 sampai tak cukup ruang. hampir setiap hari ada saja iklan, cerita, pertandingan yang memperdagangkan tubuh wanita...memuja maksiat dan menyanjung tinggi perbuatan mungkar

risau :(


salam..
nauzubillah...memang tak dinafikan..banyak rancangan tv disajikan kepada penonton berbau sedemikian...betul kata saudari imtihan_insyirah....kita sendiri pun naik takut...apa lah nak jadi dengan sekarang ini....
Ya Allah...moga-moga Allah pelihara kita..amin


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-06 09:09


ana sekarang ni...balik dari kerja..terus besiap solat..ngaji..tengok berita lebih kurang..then..tidur.tidur lagi baik dari tengok program yang melalaikan..rancangan tv sekarang majoritinya merosakkan fikiran..dah xpelik tengok kawan-kawan kita berkumpul ramai-ramai depan tv sebab tengok konsert nyanyian atau anugerah hiburan. tapi makin pelik kalau ramai-ramai berkumpul dengar ceramah agama depan tv.

dunia..dunia...makin kau kukejar..makin kau kan lari...jadi baik akhirat yang ku kejar..kerana makin aku rapati..makin kau menghampiri daku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 20-12-06 09:31


moga-moga kita semua dijauhi daripada menontonnya..............

amin...

wassalam


-----------------
~hidup biar berdakwah~
(",)student91
[ Telah diedit oleh: muslimah_girl pada 20-12-06 09:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:54


eleh, ada hari tu, hari apa tah, saya tebukak lah mentor ini..ingat da habis, sekali ada lagi..

masa tu dia tunjuk apa budak laki rambut merah yang menang tu, kat rumah dia lah..

pergi masjid..ajar adik dia ngaji..poyoje..lepas itu suara latar tu cakap "dia akan memastikan pendidikan agama adiknya sempurna" something like that lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:07


yes, inilah islam hadhari

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:43


Program yang buang masa dan buang duit kalau di tonton...orang tua2 siap bercakap nak termuntah tengok gelagat artis wanita menari macam dekat kelab malam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:48


Salam..
berhubung dengan benda-benda yang melalaikan ni.. ana nak minta kerjasama sesiapa yang pandai buat design contohnya TAKNAK MAKSIAT, TAKNAK MENTOR, HAPUSKAN KELUCAHAN etc.. harap boleh lah tolong buatkan.. boleh kita sebarkan kempen ni.. kita sebarkan melalui blog, web, pamplet dan sebagainya...


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:51


salam...
memang sedih sangat dengan industri hiburan yang makin hari makin teruk...erm..mcamana nak halang semua ini ye?mungkin kah kerajaan yang perlu buat sesuatu...tapi...?kita kena buat apa pulak ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:05


Pada 20-12-06 10:48 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..
berhubung dengan benda-benda yang melalaikan ni.. ana nak minta kerjasama sesiapa yang pandai buat design contohnya TAKNAK MAKSIAT, TAKNAK MENTOR, HAPUSKAN KELUCAHAN etc.. harap boleh lah tolong buatkan.. boleh kita sebarkan kempen ni.. kita sebarkan melalui blog, web, pamplet dan sebagainya...



nice idea!
Kalau siapa boleh buat tu, saya nak juga!

boleh taruk dalam my blog..


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-06 11:08


perlu ke kita ramai penghibur??....Kenapa tak memperkasakan jati diri generasi muda dalam usaha melahirkan lebih ramai modal insan seperti yang dibentangkan dalam RMK hari tu??..merepek saja semua ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:23


cubalah anjurkan program yang mendidik minda,akhlak,sahsiah diri,mendidik ilmu2 agama.. ni tak.. merosakkan lagi muda mudi yang dah semakin rosak.. apelah nak jadi.. kerajaan bn buat tak tau saja.. konsert boleh.. ceramah agama diharamkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-12-06 12:25


Pada 20-12-06 11:23 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

cubalah anjurkan program yang mendidik minda,akhlak,sahsiah diri,mendidik ilmu2 agama.. ni tak.. merosakkan lagi muda mudi yang dah semakin rosak.. apelah nak jadi.. kerajaan bn buat tak tau saja.. konsert boleh.. ceramah agama diharamkan..



BETUL BETUL.Terlalu banyak program yang menjurus kearah budaya'hedonism'.Mungkin ni adalah salah satu care menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih bertamadun dan terkehadapan.kononnya.Hehehehehe. :lol: :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 12:39


Salam..

Sebagai langkah yang boleh diambil ialah macam yang ana kata tadi.. kita sebarkan melalui pamplet, banner, dan sebagainya.. mesej yang terkandung biar jelas.. kalau buat handbill pun boleh.. dan kita boleh sebarkan di kawasan perumahan, ipt dan di mana-mana saja.. kita keluarkan duit kita semdiri untuk fotostat bahan2 kempen ni... dan secara tidak langsung dapat memberitahu kepada mereka yang tidak tahu atau sengaja taknak ambil tahu...

Kalau nak harapkan kempen di media masa.. memang payah.. jadi ini lah di antara caranya..

modus operandi lebih kurang macam yang dibuat oleh MYISLAMNETWORK dalam isu MURTAD..


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:03


Pada 20-12-06 12:39 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..

Sebagai langkah yang boleh diambil ialah macam yang ana kata tadi.. kita sebarkan melalui pamplet, banner, dan sebagainya.. mesej yang terkandung biar jelas.. kalau buat handbill pun boleh.. dan kita boleh sebarkan di kawasan perumahan, ipt dan di mana-mana saja.. kita keluarkan duit kita semdiri untuk fotostat bahan2 kempen ni... dan secara tidak langsung dapat memberitahu kepada mereka yang tidak tahu atau sengaja taknak ambil tahu...

Kalau nak harapkan kempen di media masa.. memang payah.. jadi ini lah di antara caranya..

modus operandi lebih kurang macam yang dibuat oleh MYISLAMNETWORK dalam isu MURTAD..



ye...ye...saya setuju...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:20


Jadi.. saya mengharapkan sesiapa yang ada bakat dan kemahiran untuk buat design dan bahan kempen tu, teramatlah dialu-alukan..


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:34


sokonglah lagi islam hadhari kalau nak bnda2 lagha ni terus mlimpah k dalam tv kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:52


tok imam islam hadhari pun pegang bahu perempuan...
inikan anak2 buah..
bak kata pepatah, tok guru kencing berlari, anak murid apa lagi, kencing melompat gamaknya...
cakap tak serupa bikin.. gendang kuat dari menyanyi.. huh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 14:44


Inilah kenyataan... " Selamat Datang Ke Negara Islam Hadhari " !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-12-06 15:38


Pada 20-12-06 14:44 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah kenyataan... " Selamat Datang Ke Negara Islam Hadhari " !!!



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 15:53


Pada 20-12-06 14:44 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah kenyataan... " Selamat Datang Ke Negara Islam Hadhari " !!!


ye2 negara yang semuanya halal

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 16:15


Pada 20-12-06 09:54 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

eleh, ada hari tu, hari apa tah, saya tebukak lah mentor ini..ingat da habis, sekali ada lagi..

masa tu dia tunjuk apa budak laki rambut merah yang menang tu, kat rumah dia lah..

pergi masjid..ajar adik dia ngaji..poyoje..lepas itu suara latar tu cakap "dia akan memastikan pendidikan agama adiknya sempurna" something like that lah..



hahaha...lawak..lawak.. :lol:
ajar adik ngaji konon..poyo saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 16:21


Pada 20-12-06 10:51 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
memang sedih sangat dengan industri hiburan yang makin hari makin teruk...erm..mcamana nak halang semua ini ye?mungkin kah kerajaan yang perlu buat sesuatu...tapi...?kita kena buat apa pulak ye?


nak harap kerajaan islam hadhari ni???
TAK MUNGKIN...!!!
Ceramah pun dihalang,inikan pulak nak stopkan bnde2 macam ni..
dunia sekarang ni memang teruk..bila buat maksiat,tak ada siapa nak halang.. bila buat kebajikan,macam-macam halangannye..
jadi,tanggungjawab kita,AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR..
Wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 16:26


Pada 20-12-06 10:51 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
memang sedih sangat dengan industri hiburan yang makin hari makin teruk...erm..mcamana nak halang semua ini ye?mungkin kah kerajaan yang perlu buat sesuatu...tapi...?kita kena buat apa pulak ye?


nak harap kerajaan islam hadhari ni???
TAK MUNGKIN...!!!
Ceramah pun dihalang,inikan pulak nak stopkan bnde2 macam ni..
dunia sekarang ni memang teruk..bila buat maksiat,tak ada siapa nak halang.. bila buat kebajikan,macam-macam halangannye..
jadi,tanggungjawab kita,AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR..
Wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 18:56


Pada 20-12-06 12:39 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..

Sebagai langkah yang boleh diambil ialah macam yang ana kata tadi.. kita sebarkan melalui pamplet, banner, dan sebagainya.. mesej yang terkandung biar jelas.. kalau buat handbill pun boleh.. dan kita boleh sebarkan di kawasan perumahan, ipt dan di mana-mana saja.. kita keluarkan duit kita semdiri untuk fotostat bahan2 kempen ni... dan secara tidak langsung dapat memberitahu kepada mereka yang tidak tahu atau sengaja taknak ambil tahu...

Kalau nak harapkan kempen di media masa.. memang payah.. jadi ini lah di antara caranya..

modus operandi lebih kurang macam yang dibuat oleh MYISLAMNETWORK dalam isu MURTAD..



ana ada beberapa risalah..

antum boleh tolong sebarkan di internet atau print
atau boleh juga ambil terus dari laman www.pemudawilayah.blogspot.com










-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 22:08


em.. bila tengok iklan mentor tu..huhu. malu rasanya..
yang joint venture dengan artis luar..
yang artis perempuan tu..
ya ALLAH.. apelaa motifnye..laghooo saja...
:-( :-( :-( :-(


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 22:09


syukran.. imtihan_insyirah
atas info yang sungguh bermanfaat tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138818 saat. Lajunya....