Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 18 jam, 37 minit yang lalu


Dendang Perantau
Topik: Anda Perantau?


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dendang Perantau
    »» Anda Perantau?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Anda Perantau?

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-09-03 20:24


marilah kita kongsi bersama,korg perantau dr maner and skrg di mana anda berada?utk apa anda merantau?
saya dr kuantan,pahang..merantau ke selangor ini utk study...
saya study di uia
course architecture.
amacam dgn korg pulak........ marilah kita rapat kan ukhwah,.......insyaAllah.

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 01:30


Assalamualaikum

Hmm.. Ente perantau eh?? Ana pun perantau. Duduk di Temerloh tapi bermusafir ke Bumi Ehsan gak. Kawasan hulu2. Tapi sekarang tengah cuti.

Stop merantau sekejap. Tengah bulan 10 nanti, kembali merantau.. Eeee.. tak sabarnyaa... If i just can show you, how happy i am as a musafir.. Seronok merantau sebab belajar, betul tak idea_31????

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 07-09-03 09:13


best musaffir.awk study kat maner? dulu awk skolah maner?

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 10:46


Dari Trg Prof kemari..
Merantau Kuantan nama tempat
Ingin hidup berdikari...
Dalam usaha membina matlamat

.....Pendek kata dah 3 Tahun
di Kuantan
Belajr ..lepas dah abis
Cari kije...pulak..

p/s:

Dendang perantau..anak pejuang

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 11:23


ana pun merantau juga.
dari johor ke selangor..
belajar di uia..
course..law.
hee
ana memang hidup bermukim.
keluarga ana memang kerap berpindah randah.
tempat paling lama didiami ialah di..muar selama 16 thn ..kot tapi semuanya dr different arealah..
tak lama lagi ana pindah lagi..walaupun kat Muar juga..tapi tempat lain.. masuk ni..dah 6 kali pindah kot..tak ingatlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 16:47


Ana study kat Selangor. Hulu Langat. Tak lama dah ni nak sambung merantau balik..

Wah.. idea_31 ngan futurama study kat tempat sama.. Futurama amek course law ah?? best nyee.. Esok2 ni ana pun nak amek course tu.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 20:34


Assalamualaikum wbt

~Ana perantau yang merantau jauh dari tanah seberang laut...jarak cuma 1 jam 40 minit jika menggunakan kapal terobang...
~Kini merantau dan dan jadi perantau kat bumi shah alam...dulu dah merantau kat bumi Jelapang Padi...insyallah lepas ni akan merantau lagi...
~Berjalan selagi termampu mencari seberapa banyak pengalaman buat teladan dan sempadan di masa hadapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_islam
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3282
Posting: 11
Dari: bumi ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 20:57


Assalammualaikum warahmatullah hiwabarakatuh....

ana pun perantau juga dari kuala lumpur ke johor baru.
belajar di uitm johor...dalam kursus pengajian maklumat.Merantau memang banyak cabarannya...
Tapi kan jauh perjalanan luas permandangan.insya allah.

salam ukhwah dari ana buat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_islamProfil   Hantar PM kepada mujahidah_islam   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 12:57


assalamualaikum..

ana juga merantau utk mencari sesuap nasi...isk..isk.. tetiba rasa sedihlah pulak. dari johor ana ke kelantan semata2 utk bekerja.

sampai ada yg berkata, apa kat johor ni dah takde kerja lagi ke?org kelantan dtg johor cari kerja..yg ni dari johor pergi ke kelantan...

erm...sekarang ni dah seronok duk kat kelantan sampai rasa tak mau pindah dah tapi walaumacam mana pun best kat tempat org dah tentu best lagi kat tempat asal kita. Bak kata pepatah..

hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri...lebih baik kat tempat sendiri

tempat jatuh lagi dikenang..inikan pula tempat bercinta..

p/s: salam perantau buat semua yg merantau...
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 17:02


~syabas buat semua perantau...kita merantau kat bumi Allah bagi meluaskan lagi pengalaman dan melihat alam ciptaan Allah swt yang sungguh indah ni...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 10-09-03 11:14


Assalamu'alaikum...
Apa khabar perantau semua??
Ana pun merantau jugak...dari Perlis ke Selangor....merantau untuk belajar dan kini setelah tamat belajar masih mencari-cari kerja untuk menampung keperluan hidup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-09-03 21:00


salam perantau utk kamu semua

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

antasya
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1184
Posting: 8

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-03 11:26


salam ukhwah buat semua sahabat dendang perantau.
saya dari negeri jelapang padi ke kuala lumpur.
jauh tu....
nak cari ilmu.lan ni study kat iium.
islamic revealed knowledge student.1st year student.
actually bagus berhijrah ni.banyak ilmu,experience and cabaran.good luck semua.may Allah bless us.

Bookmark and Share

    


  Member Information For antasyaProfil   Hantar PM kepada antasya   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 11:51


Assalamualaikum

sinar dari johor merantau ke kl..mencari rezeki..hidup berjauhan dengan keluarga mengajar erti kesabaran dan tabah..sbb terpaksa mengharungi rintangan sorang-sorang yang dulu di bantu oleh keluarga...

tapi alhamdulilah sinar yang dulu terlalu bergantung..
kini boleh berdikari..
berdiri di atas kaki sendiri...
pengalaman mengajar erti ketabahan..
kesabaran...


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 02:49


ana dari serambi mekah merantau ke johor...walaupun merantau...tetap dalam Malaysia gak....apa yang pasti ana masih warga negara Malaysia...orait....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

mashitah_atikah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3649
Posting: 19
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 15:29


assalammualaikum...
salam perantau buat kawan-kawan semua.
saya pun merantau gak.dari perak ke selangor untuk mencari rezeki.sakarang saya bekerja ni uia petaling jaya...Alhamdulillah...
semoga Allah SWT berkati niat saya untuk merantau.... Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashitah_atikahProfil   Hantar PM kepada mashitah_atikah   Quote dan BalasQuote

seri
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3033
Posting: 3
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-03 10:14


saya merantau gak dari johor ke kelantan.........study.......ok gak meranrau ni.bole tambah pengalaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For seriProfil   Hantar PM kepada seri   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 10:11


dr ganu merantau ke johor...
pastu balik trg plak...
nanti nk kena merantau pulak ke johor.....
isk isk isk...sedihnyaaaaaa
apakan daya....nk tuntut ilmu perlukan pengorbanan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 10:56


ana pengembara bumi ALLAH dari kota bharu, skrang blajo kat johor bahru.... dlm masa sama ada satu pengalaman menarik sewaktu praktikal kat kl, ana diberi kesempatan untuk bertugas di seluruh malaysia, termasuk ke sabah... menarik bila kita merantau ke negeri orang.... dpt mempelajari budaya hidup sesuatu tempat..... apa pun hujan emas di negeri orang,
hujan batu di negeri sendiri,
namun bila hujan itu turun, itulah satu rahmat daripada ALLAH SWT untuk makhluk di bumi.....
pastinya ada insan yg mendoakan kesejahteraan ummah sejagat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 11:01


Err... semua kita ni perantau... musafir di bumi Allah ni.. Destinasi kita nun di Akhirat...

Secara umumnye begitulah...

Secara spesifiknya, ana dilahirkan di Muar, Johor, dibesarkan di Kuantan, Pahang, insya-Allah nak menetap di Serdang, Selangor. Mudah2an rezekinya di situ.

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 11:19


merantau pastinya akan mendapat byk hikmah dan pengajaran..... oleh itu mana2 sahabat yg masih menuntut... pergilah ke mana2 tmpt di negeri anda berada untuk menongkah pengalaman hidup....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 18-10-03 00:21


orang kata jauh perjalanan, luas pengalaman!

jadi jangan siakan masa kita di bumi rantauan, wassalam

-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

Bay_Qiey
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4434
Posting: 18
Dari: Haiyyu Asyier,Nasr City

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-10-03 06:06


akum..
waa..best la korang...walaupun merantau tapi dapat lagi sambut raya ngan family...
ana ni merantau tak dapat ler nak raya ngan family..isk...isk sedihnya..
rasa cam nak terbang balik ke m'sia jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bay_QieyProfil   Hantar PM kepada Bay_Qiey   Pergi ke Bay_Qiey's Website   Quote dan BalasQuote

fajar_rusile
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 94
Posting: 23
Dari: Manchester

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 22:31



Hmm.. nampaknya samalah kita Bay_Qiey....

masuk ni dah dua Ramadhan tak beraya kat Malaysia.. apalagi kat Kampung..

Tapi nak buat macamana... study punya pasal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fajar_rusileProfil   Hantar PM kepada fajar_rusile   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-11-03 13:51


erm...saya org kedah merantau blajar kat selangor-uiam.

demi cita2...walau di sudut hati rasa sedih berpisah dgn keluarga tp bila berjauhan ia mengajar kita erti lebih matang...berdikari...erti persahabatan...pentingnya menuntut ilmu...

----DLM ISLAM SGT MENUNTUT UMATNYA MENGALI ILMU----

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 13-11-03 18:30


mm.. nak raya kat malaysia!!

[ Posting ini telah di edit oleh: ar_rafiq pada 2003-11-13 18:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

BuDaK_SpiDeR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1427
Posting: 131
Dari: DiMaShQ

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-03 03:34


saye org kelantan merantau kat terengganu...
menetap kat sane...
tapi skrg ni merantau lagi..kali ni pegi luar negara terus....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_SpiDeRProfil   Hantar PM kepada BuDaK_SpiDeR   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-11-03 11:49


Salam perantau buat semua perantau mesti gembira bila dapat balik ke kampung asalkan dan sedih bila tak dapat beraya kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-03 09:27




tengok nick pun dah tau... perantau...dari selangor ke bumi bersejarah...nak cari jejak hang tuah...

salam perantauan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-03 11:13


...

ana pun perantau...mari nun dari sana Terengganu Darul Iman (Negeri Comel, Rakyat Beriman..insyaAllah)...

Datang Merantau kat sini mencari rezeki sesuap rasa...Hanya kesabaran dan kekuatan iman yg dibawa bersama....

Moga keluarga nun di sana Sihat & Berbahagia sokmo...
amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-12-03 14:43



rasanya dah lama juga menjadi seorang perantau. dulu merantau dari sarawak ke wilayah persekutuan labuan.
sekarang merantau ke pahang.
insyaALLAH ....nanti nanti merantau ke luar malaysia pula, london ke...UK ke.. US ke..
cari pengalaman hidup.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 11-12-03 15:28




saye dah lama merantau jauh... kire jauhlah jugak menyeberang laut cina selatan

dulu saye merantau kat KL selama 3 tahun (1999-2002).... belaja situ amik dip. sains comp. lahni merantau lagi jauh... masuk kawasan pedalaman sikit kat KUKTEM, Pahang

-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

putera_bongsu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5875
Posting: 37
Dari: seberang laut

australia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 01:20




Salam perkenalan dari bumi kangaroo...ana ler perantau yg setia.mule2 dr pulau mutiara ke ibukota...pastu ke australia plak.Baru 5 bulan ana di sini,dah merase pon beraya kt tmpat org.Alhamdulillah rezekiNya ade di mane2.Kate org..jauh perjalanan luas pengetahuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_bongsuProfil   Hantar PM kepada putera_bongsu   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 08:11



saya dari kuala lumpur...sekarang merantau ke kuantan,pahang...dulu dah merantau utara.. pulau pinang..pas ni..cari keje..tgkla kat mana rezeki kta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 09:37



ana pun perantau juga...dari pantai timur merantau ke bumi uia,gombak demi mencari ilmu...
bila rindu pd ayah kt kampung, tatap wajah ayah,ingat pesanan ayah...bila rindu pd bonda, baca Yassin banyak2 dan hadiahkan pd bonda tersayang...

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

hidayahnur
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3940
Posting: 18
Dari: Perak bumi bertuah

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-03 11:23


... ana merantau dekat jer tak jauh sangat dari Pera ke Kl.....semoga bertambah ilmu dan pengalaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayahnurProfil   Hantar PM kepada hidayahnur   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 23:03




Saya pun merantau gak ... dari pahang terus ke Indonesia dan rayer pun tak balik.... sedih gak 1st time raya kat luar negara ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

putera_maroc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5922
Posting: 38
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 30-12-03 22:06


assalamualaikum buat semua warga ukhwah...ana asal org Phg...hijrahnya plak, Ya Allah...jauh tak terkira...sudilah kiranya kawan2 mendoakan kesejahteraan dan keselamatan ana di sini...dah 3 purnama tak balik m'sia meraikan hari ray...sok..sok.sok..oklah...salam ukhwah dari Bumi Andalus, [email protected]....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_marocProfil   Hantar PM kepada putera_maroc   Quote dan BalasQuote

putrihidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5740
Posting: 11
Dari: kustem

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 10:58



salam ukhwah..sy pun peranatau jugak dr johor darul takzim ke terengganu darul iman....kat sni sy study di KUSTEM ,mule22 tu sedih sgt sbb ttak penah pisah jauh ngan mak dn family...pas tu dmam seminggu tak dpt nk seseuaikn ngan makanan suasana,tp skang dah boleh dah ....lgpun kat sni nk belajar kn abah ckp.time cuti je mesti balik tak lepaskn peluang,sronok sebenarnyer duduk jauh22 lpas tu rndu kat family,selain boleh menimba pengalaman ......wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: putrihidayah pada 2003-12-31 11:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrihidayahProfil   Hantar PM kepada putrihidayah   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 02-01-04 01:55


saya...

SELANGOR---------------------------------->KEDAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 01:45


ana pulak dah 5 kali beraya di perantauan bermakna 5 kali ramadhan juga. dua kali di TURKI 3 kali di SUDAN. doakanlah kami Musafir Maya ini.
..........................................
adat musafir menempuh getir
pahit ditelan enak diluah
biarpun airmata mengalir
kerana cita kan terus tabah

YA ALLAH BERIKANLAH AKU KETABAHAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

putera_maroc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5922
Posting: 38
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 14-01-04 06:18


assalamualaikum wrt wbt...
aduhai..sedihnye, kawan² semuanye studi dekat²...tinggal saya ner kat sini...tapi takperlahkan..hidup sebagai perantau mmg begitu...bak kata org, jauh merantau, luas pemandangan...salam ukhwah buat semua perantau...

Salam dari Bumi Andalus, Morocco(Maghribi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_marocProfil   Hantar PM kepada putera_maroc   Quote dan BalasQuote

sMiLeY_gURLz85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3456
Posting: 57
Dari: petaling jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-04 10:35



ana dulu perantau gak...
macam gooliez..dari selangor-------->kedah
tapi,sekarang break kejap...tunggu result...
tak tahu lah nak merantau kat mana plak...
.......................................................................
JAUH PERJALANAN LUAS PENGETAHUAN...

-----------------
SeJaUh MaNa KiTa PeRgI, sEkUaT MaNa PuN kItA BeRLaRi, ApAPuN YaNg PaStI, ALLAH LAH jUa TeMpAt KiTa KeMBaLi.... sALaM uKhwAh DaRi... SmiLEy_GuRLz85

Bookmark and Share

    


  Member Information For sMiLeY_gURLz85Profil   Hantar PM kepada sMiLeY_gURLz85   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 18:17


assalamualaikum
ana pun anak dagang jugak...perantau...
dari utara nun jauh ke selatan...
dari negeri jelapng padi ana berhijrah ke melaka..
demi cita-cita murni mak ayah...utk belajar TESL...
insyaAllah...sama2lah kita berjuang ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 21-01-04 11:10


...
Ramai jugak perantau dalam komuniti ni yer... ada yang jauh ada yang dekat dan yang paling best lagi merantau utk mencari ilmu.emmm bagus bermusafir sambil menuntut ilmu ni sebenarnyakan.lagipun Rasulullah ada bersabda antara doa yang tertolak ialah mereka yang bermusafir.so that's good to be someone who trvel to search for 'ilm'.ana gak sebenarnya dalam perantauan.ana asal trg dan sekarang ni sedang buat medicine kat Ain Shams U,Egypt tahun satu.insyaAllah 6 tahun lagi kat sini.
Key Salam Ukhuwah,salam persahabatan salam kasih mesra buat semua sahabat ukhuwah sekalian.doakan ana balik nanti dgn MBBS yer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 25-01-04 22:30


insyaALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-02-04 09:03



hmmm..... mana perginya semua perantau ni?

kepada perantau...jangan lupa kembali ke kampung halaman untuk berjumpa dengan ayah dan ibu....

pohonlah restu dari ayah dan ibu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-04 15:16


assalamulaikum wbt..
hemm kalau nak ceritaan tentang perantau ataupun anak dagang...saya rase saya tak terkecuali..dari ting satu hingga enam saya merantau dari kuantan ke kota bharu...
lepastu merantau ke negeri sembilan..buat diploma..dan sekarang masih lagi insyaallah dalam perantauan yang paling jauh bagi saya iaitu di bumi mesir bumi kinanah..
memang banyak cabaran sebagai perantau ni..ianya dapat di rasai bukan pada hari lebaran je...tetapi pada setiap masa..hemmm wassalam..





p/s..banyakkan bertawakkal selepas berusaha dalam hidup ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

dang_wangi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7546
Posting: 23
Dari: bangi

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-04 03:57


.....

ana dari KEDAH.......merantau ke SELANGOR.......
untuk mencari ilmu......

sekarang ana belajar di...
UNITEN,BANGI......
kos.......MEKANIKAL ENGINEERING.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dang_wangiProfil   Hantar PM kepada dang_wangi   Pergi ke dang_wangi's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 07-03-04 05:32




perantau?mmm...termasuk dlm golongan ni...saye nyer rantau ikue stage...

dr f1-f3 merantau from tluk intan ke ipoh
dr f4-f5 merantau from tluk intan ke klang
dr abis spm -now from tluk intan ke new zealand

hehehehe...lame dh tk balik...

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-04 06:36




ana juga perantau dalam mengemis ilmu...
dr n9 -> kl -> penang -> phg.. harap2 lepas ni ana boleh pergi tempat yang lebih jauh.. ana nak naik kapatebang.. duk lelama dalam kapatebang..

best duk tempat org ni.. byk bende kite boleh blaja dan dapat..





[ Posting ini telah di edit oleh: ismi_atikah pada 2004-03-07 06:50 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-03-04 09:37


assalamualaikum..

saya pun perantau sejak kecik...demi mencari setitis ilmuNya...
form 1-5 :dari KL ke kelantan..
lepas form 5 sampai sekarg: KL ke selangor(dekat je, memula kat kuala kubu bharu, pastu lepas 6 bln gi banting)
tahun depan,bln 9 2005, insyaAllah akan merantau ke tempat yg lebih jauh...
tahun ni raye terakhir kat msia dengan family..isk2..

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-04 04:12


alhamdulillah..
setelah dua kali raya kat perantauan..
insya allah tahun ni raya kat mesia pulak..
tu pun insya allah la kalau lulus..
kalau takde rezeki..
maknanya kena sambung setahun lagi la..
tapi kalau lama2 kat mesir ni bagus jugak..
buleh amik kesempatan yg ada..
bile lagi nak sampai kat ardhul kinanah ni..
dengan ilmu yg melimpah ruah..
cuma terpulang kat kita je..
nak ke tanak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

mencari_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8316
Posting: 50
Dari: bumi perantauan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 20:08




Dendang Perantau..wah!..dah macam lagu la pulak..ana pun perantau gak..dari kepulauan borneo ke tanah semenanjung ni untuk terus mencari ilmu yang takkan habis walaupun kita tetap terus mencarinya (Subhanaallah)..semoga ana dapat apa yang ana cari selama ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mencari_sufiProfil   Hantar PM kepada mencari_sufi   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 20:50


saya dr jb.merantau ke kelate kat usmkk..sedihla gak tapi seronot..dari fom 1 dok asrama..jarang nak manja2 ngan famili..tapi dapat ramai kawan tu jadi tak sedihla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_adn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2854
Posting: 13
Dari: Bandar Baharu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 13:44


walaupun baru merantau ana byk dpt pengalaman dr sahabat2 yg terlebih dahulu bergelar perantau...dr kedah ana merantau ke penang...sedih gak..tapi bila fikir balik sampai bila kita nak bermanja ngan keluarga...kuatkan semangat itu yg penting....chayou2

p/s kak numan, adn ni...lama tak dengar khabar?adn harap kak numan sihatlah yer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_adnProfil   Hantar PM kepada nur_adn   Pergi ke nur_adn's Website   Quote dan BalasQuote

see_you_di_soton
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8360
Posting: 10
Dari: selangor

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 04:38




saya pon perantau...dulu penah jugak berada di negara org for 7 years tp mase tu dgn parents.. skrg ni sorg2 kat uk ni...sedih lah..tp insyaALlah summer ni balik malaysia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For see_you_di_sotonProfil   Hantar PM kepada see_you_di_soton   Quote dan BalasQuote

hakem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8516
Posting: 31
Dari: united kingdom

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-04-04 08:35


saya..dari uk..staffordshire uni...duduk kat keramat valley..hmm..saya rindu sgt kat masakan mak dan ayah saya..rasa nak balik..nak tido atas katil di bilik saya yg empuk..lagi seronok..hehe home sweet home....sayang mak saya..sayang kelauga saya..sayang ALAH swt dan selurh org islam..harap melaysia sentiasa maju..ke arah pembangunan islam yg sekata..insyaalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakemProfil   Hantar PM kepada hakem   Pergi ke hakem's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 22-04-04 07:43




salam perantauan dari ana di uk.
akhi hakem, mcm penah jumpe je..eheh..
smga JK UK jadi realiti kan akhi..
jom kite promote sama2..eheh..

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-04 10:26


.. ana study di indonesia sekarang.. course medic... di university of hasanuddin @ universitas hasanuddin... seronokla gak merantau di negara orang ni... banyak bende kita leh belajar dari masyarakat diorang... melihat, mendengar dan memerhati... sape yg dah lepas matrikulasi, nak pi sini mehla.. apply..cpt2.. dah lame tak balik ni(ala..baru setahun..)rindu kat msia dan orang2nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 12:05


ana asal melaka.
dulu dari melaka ke selangor....
sekarang dari melaka ke terengganu.
Nak di kongsi kat sini ialah blaja kat negeri org memang best ditambah pula dgn sahabat yg satu fikrah ngan kita. lagi tak mahu balikla ana.
"Pabila kuberada dikejauhan....
...ada kalanya ku rasa kesepian...
...asyik terkenang, kampung halaman dan juga...
...teman-teman....oooo...dan tika itukan kurasakan agak kelemahan utk berjuang...melihat mereka berbahagia disamping yg tercinta kegembiraan...
...ku kesepian...
mujur ada teman seperjuanganku...
...mengatakan kita harus teruskan ..
..perjuangan ini demi mencari keredhaan Ilahi..."-lagu sepi perantau oleh brothers.

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 20:21




erm..saya asal negeri di bawah bayu..saya merantau ke negeri org sejak lepasan spm lagi..saya sambung study perongkat diploma kat negeri sembilan...selepas 3 thn merantau di semenanjung..saya mendapat tawaran sambung belaja di mesir dalam peringkat ijazah dan melompat terus thn 3,sekarang alhamdulillah saya berjaya naik tahun 4 iaitu tahun terakhir saya di bumi anbiya'...insyaallah..

tak sabar rasanya nak balik malaysia..walaupun baru2 ni saya beraya kat sabah..tapi rindu ngn ahli keluarga dikampung..hehehehe...





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 23:58


Salam perantau untuk semua yang berada kat komuniti ukhwah.........ana juga salah seorang dari kalian,dari sabah merantau kat semenanjung hinggalah kat bumi anbiya untuk mencari secangkir ilmu.......Ana doakn semua, berjaya dan terus berjaya dengan cemerlang dalam setiap bidang.....yang penting jaga diri hiasi peribadi



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahtulfatin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6330
Posting: 16

Sabah  


posticon Posting pada: 09-10-04 14:15



kaifa haluki/hauka untuk semua sahabat2 perantau...khasnya student sabah yang menuntut di IPT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahtulfatinProfil   Hantar PM kepada aisyahtulfatin   Pergi ke aisyahtulfatin's Website   Quote dan BalasQuote

kasihku_abadi05
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11287
Posting: 2
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-10-04 17:35


a'kum....ana pun perantau gak....dr raub..ke kL..ana jd perantau coz ana study kat gombak...actually bagus gak jd perantau nie...kate org jauh perjalanan luas permandangan...kadang2 ia boleh jadikan kite seorang yg tabah....salam perantau buat semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihku_abadi05Profil   Hantar PM kepada kasihku_abadi05   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 18:03


dari UTARA turun ke SELATAN..
mencari ilmu menambah pengetahuan..
ayahanda dan bonda sentiasa diingatan...
anakmu kini dalam kerinduan....

selamat berpuasa dan selamat menyambut aidilfitri... nantikan kepulangan anakmu ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 20:08




say merantau dr f3 sek di ipoh n tinggal di jb...lepas spm ni sambung kat uitm sarawak....alhamdulillah dapat tgk negeri org dgn lebih dkt..dulu,tgk dalam tv jer sarawak ni..rasa mcm tak best..dah dtg ni rasa tak nak balik...tp ye lah tmpt org.....mcm mane rpun kene balik tmpt asal jugak..kat kedah.....

dulu tgk ker waktu berbuka puasa kat sarawak ni awal....sekarang mcm tak percaya dapt puasa kat sini.....nnt lah kot...eok dah nak blk umah....belajar berdikari ni mmg byk sgt bile duk tmpt org...tmbh2 esk saya punya flight k jb sorang2 dr kuching........alah bisa tegal biasa....dr form 1 tak reti belajar dkt family...mesti nak tinggal jauh...pemikiran kita pun lain....semakin matang....

SaLAm pEranTau BuaT sEmUA !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 20:23


salam perantau jua....ana pun anak perantau dari kota bharu, kelantan ke kuala lumpur....

bersiar-siar di tepi telaga
untuk menghibur hati yang lara
kepada ayahbonda yang jauh di mata
hati anakanda rindu tak terkira



-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-10-04 22:09




hmm.. bersempena kedatangan Ramadhan (& seterusnya Syawal) ni best gak join topik ni..

sejak umur 13 thn saya tak pernah lg dpt lekat kat umah lbh drp 2 bln (w/pun dulu asrama sekolah tu dekat jer ngan umah).. tak sampai 2 bln lps spm saya msk matriks kat bangi.. lps kuar result pindah pi uitm shah alam 3 thn..

cuma skrg ni yg plg jauh.. insya Allah ni thn ketiga saya beraya dgn teman2 seperjuangan, jauh drp keluarga & saudara mara..




[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-10-11 22:23 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

azimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8814
Posting: 28

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-04 02:15


assalamualaikum semua..saje je nk ucapkn selamat menyambut ramadhan yg 1-2 hari lg akan kiter sambut...seronoknyer posa kan...nway..saya pun perantau gak..dari kelantan ke tokyo..sedihnyer xleh balik beraya tahun ni.... :

Bookmark and Share

    


  Member Information For aziminProfil   Hantar PM kepada azimin   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:11


kl_guy pun merantau gak.....

klu jalan kaki 2 3 bulan gak bru smpai




Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

acidburnt18
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11395
Posting: 25
Dari: kuantan

stkitts_nevis  


posticon Posting pada: 17-10-04 11:07


assalamualaikum...........
saye pn perantau gak...r kedah ke selangor.study kat uia kos allhs....jauh tuh...naik bas tuh mau sakit pingang gak rr..balikbru du kali tp pe cz dah x kesah n sedey sgat dok jauh2 cz dah biasa dok kat hostel from form 1.....dah biasa dah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For acidburnt18Profil   Hantar PM kepada acidburnt18   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 12:28


ana asal pulau mutiara.....skrg di negeri darul takzim....jd mmg first time merantau, sebelum ni berkepit dgn mak ayah...bila jauh2 ni rasa terlalu rindu sgt kat mak ayah.....klu boleh tiap2 minggu nak balik!!! Nak balik...nak raya!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

HuffazGirl
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8468
Posting: 7

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 13:58


assalammualaikum wbt....................alhmdulillah ramai yg merantau...ira merantau juge.tk jauh mane........dari johor ke pahang,dari pahang ke medan,sumatera utara....menuntut ilmu....dulu diploma kini degree syariah dan ekonomi....pejam celik pejam celik..dah setahun...insya-allah tak aral melintang thn depan tamatlh...doa2kanlh ana...antara kelebihan kita mrantau ni.dgn sendirinya akn lebih mematangkn diri kita....mngajar kita hidup berdikari...jauh dari keluarga.asalkn kita pandai bwk diri....walau di manepon kita berpijak....kita kena bijak mnguruskn diri kita....bagi kami d sini..kena plannig awal2 kgiatan yg ingin d buat.tentukan budget bulanan...khususnya bg kami yg berada d oversea....yg byk berkaitan dgn urusan imigresen....kena pandai mbezakn yg mane baik yg mane buruk...kena pandai mbahagikn mase kuliah dgn aktiviti luar kampus terutama brkaitan persatuan mahasiswa malaysia....dok bolahlh dok diam mngadap buku je..kena bercampur juge dgn masyarakat luar supaya.....dpt mmbuka minda kita...dan rebut pluang yg ade ni.dgn mnimba ilmu2 utk d bw pulak ke malaysia kelak.... tapi ape yg pasti setiap tempat pasti ade keistimewaan dan gaya hidup,budaya masing2...tepuk dada tanyelh hati.-zanirah oversea

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuffazGirlProfil   Hantar PM kepada HuffazGirl   Quote dan BalasQuote

HuffazGirl
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8468
Posting: 7

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 13:58


assalammualaikum wbt....................alhmdulillah ramai yg merantau...ira merantau juge.tk jauh mane........dari johor ke pahang,dari pahang ke medan,sumatera utara....menuntut ilmu....dulu diploma kini degree syariah dan ekonomi....pejam celik pejam celik..dah setahun...insya-allah tak aral melintang thn depan tamatlh...doa2kanlh ana...antara kelebihan kita mrantau ni.dgn sendirinya akn lebih mematangkn diri kita....mngajar kita hidup berdikari...jauh dari keluarga.asalkn kita pandai bwk diri....walau di manepon kita berpijak....kita kena bijak mnguruskn diri kita....bagi kami d sini..kena plannig awal2 kgiatan yg ingin d buat.tentukan budget bulanan...khususnya bg kami yg berada d oversea....yg byk berkaitan dgn urusan imigresen....kena pandai mbezakn yg mane baik yg mane buruk...kena pandai mbahagikn mase kuliah dgn aktiviti luar kampus terutama brkaitan persatuan mahasiswa malaysia....dok bolahlh dok diam mngadap buku je..kena bercampur juge dgn masyarakat luar supaya.....dpt mmbuka minda kita...dan rebut pluang yg ade ni.dgn mnimba ilmu2 utk d bw pulak ke malaysia kelak.... tapi ape yg pasti setiap tempat pasti ade keistimewaan dan gaya hidup,budaya masing2...tepuk dada tanyelh hati.-zanirah oversea

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuffazGirlProfil   Hantar PM kepada HuffazGirl   Quote dan BalasQuote

ahlillah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 193
Posting: 16
Dari: Negeri Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-04 10:06


....

Alhamdulillah...ramai gak yang merantau ye.macam2 tujuan.kebanyakannya menuntut ilmu....baguslah gitu.Ambil apa yang rasulullah sabda:tuntutlah ilmu hingga ke negeri cina.
Ana pun merantau gak.Dari Kedah ke Melaka untuk sambung matriks.Skarang ni...kat sulawesi selatan,Indonesia buat medic.Bila merantau ni...barulah belajar erti independent sebenar.Dulu...walaupun independent, mak ayah tetap kat negara sendiri.Tapi la ni....susah senang selesai sendiri.Kawan leh tolong sikit2 je.Itulah hakikat perantau. Pastu...Boleh tengok gelagat2 orang.Sebenarnya...apa yang berlaku sekeliling kita...memberi pengajaran kita.Oleh itu...berjalanlah,mentafsir dan melihat.


Salam ukhwah......
Salam perjuangan....

-----------------
Salam ukhwah buat sahabat2....sesungguhnya bicara kita adalah bicara sufi...tanpa suara dan kata-kata...kerana penghubung kita adalah suara hati...bertemu berpisah k

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlillahProfil   Hantar PM kepada ahlillah   Pergi ke ahlillah's Website   Quote dan BalasQuote

Redth
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 796
Posting: 65
Dari: South Province Wellesley

iran  


posticon Posting pada: 06-11-04 12:11


Assalamu'alaikum...

Hamba jejaka dari seberang... Seberang Perai Selatan, Pulau Pinang. Masuk tahun kedua berpuasa, bertarawih dan bersahur di Putrajaya. Biasalah hidup manusia, untuk mengejar impian, ada perkara kita terpaksa korbankan.

Apa-apa pun, kalau teringat sekali-sekala, di mana juga kita berada, tatkala malam menjelma, kita menatap rembulan yang sama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RedthProfil   Hantar PM kepada Redth   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-04 21:27


assalamualaikum..
negeri sembilan negeri kesayanganku
datang merantau ke bumi anbyak
hajat dihati mencari ilmu
bakal menjadi seorang ulamak

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

LizAnnisa
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11591
Posting: 18
Dari: United Kingdom

Johor  


posticon Posting pada: 11-11-04 22:53


ana dari johor ke united kingdom...jauh merantau utk hijrahkan diri sendiri membawa hati yg sedikit luka..ewahh
"hujan emas dinegi org,ujan batu dinegeri sendiri..amik ujan emas kt tpt org bawak balik negeri sendiri.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For LizAnnisaProfil   Hantar PM kepada LizAnnisa   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-04 05:24


best lagi ujan emas..ujan emas boleh jual...ujan batu apa ada..
tapi LizAnnisa kalau jual emas tu kat united kingdom lagi mahal rate die..hehehee jangan marah arr..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

zuhalam
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13936
Posting: 8

japan  


posticon Posting pada: 05-02-05 21:03




sinar dari sabah merantau ke kl..mencari sapa diri sebenar..hidup berjauhan dengan keluarga mengajar erti kesabaran dan tabah..sbb terpaksa mengharungi rintangan sorang-sorang yang dulu di bantu oleh keluarga...

tapi alhamdulilah sinar yang dulu terlalu bergantung..
kini boleh berdikari..
berdiri di atas kaki sendiri...
pengalaman mengajar erti ketabahan..
kesabaran...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH KERNA ALLAH SWT
~Berani kerana benar...Takut kerana Salah~



Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhalamProfil   Hantar PM kepada zuhalam   Quote dan BalasQuote

ilya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13030
Posting: 22
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-02-05 21:24



ana pulak asal dari penang...sekarang ni ana di sarawakkkk......belajar...di UNIMAS..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilyaProfil   Hantar PM kepada ilya   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-02-05 23:11


org johor, belajar di gombak.
dekat jek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

aNgAhAjEeN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.07.2004
Ahli No: 10188
Posting: 51
Dari: BuMi ALLaH

Perlis  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:15



aNgAhAjEeN orang utara dan merantau untuk menuntut ilmu di KL ni...mmg mencabar idup sini..alhamdulillah masih mampu bertahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aNgAhAjEeNProfil   Hantar PM kepada aNgAhAjEeN   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:41


pada sahabat sekelian..saya memang berasal dr satu tempat yg namanye memang 'rantau'...sekarang masih merantau mencari sesuatu yg boleh dibanggakan utk diri..doakan pemusafiran saya bertemu pada satu titik yg indah dan mulia..kadang2 semangat hilang cuma saya sering mengingatkan diri bahawa saya masih berdiri kerana masih ada doa dr mak ayah dan juga sahabat2...doakan saya ye!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-05 20:52


mana2 korang pergi kornag tetap kat malsyia...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

TETYMISSY
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13507
Posting: 18
Dari: KUALA LUMPUR

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-05 22:11


Sy dari negeri jelapang padi merantau ke kuala lumpur untuk belajar.3 tahun menuntut ilmu disini dan sekarang sudah bekerja hampir 7 bln. di sebuah hospital di kuala lumpur.Apapun negeri KEDAH tetap di hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TETYMISSYProfil   Hantar PM kepada TETYMISSY   Quote dan BalasQuote

balqiz5
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15601
Posting: 66
Dari: Darul Naim

russia  


posticon Posting pada: 11-04-05 23:07


salam perantau..
saye lagik jauh...
kat negare bendera ni
<----------russia...
mintak tempat lain tapi rezeki kat sini..takpela..mane2 pon bumi Allah gak kan...
tapi tuh aa...saye ni
omsick sokmo...nak balik!!!!

-----------------
UkHwAh FiLLaH LesTaRi SeLaManYa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiz5Profil   Hantar PM kepada balqiz5   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 12-04-05 05:00



Ana akhukum FiLLAH.
Dari Negeri Serambi Mekah ke Hexagon.
Merantau mencari ilmu...
Semoga perjalanan ini diterima oleh ALLAH swt sebagai perjuangan pada jalan-NYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-04-05 09:43




sy pun mrantau gak...
erm....dari negeri d bawah bayu
membawa diri ke kota raya....kuala lumpur
tuk mencari selaut ilmu...
mnjadi bekal d masa hadapan...
stdy d um
ambik acctg...

selamat merantau suma
smoga perantauan kita
sntiasa dlm lindungan NYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

acu_imah
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15282
Posting: 9
Dari: Satu sudut di bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 09:44


Bismillahirrahmanirrahim..

Acu dari sekolah dah hidup merantau... dari perak ke malaka terus ke johor (masa tue memang takde saudara pun kat sana, doklah terkontang -kanting sorang2, but i'm still survive..) skrg keje kat selangor.. tapi memang acu yang memilih untuk jadi perantau.. jauh berjalan luas pandangan.. pengalaman yang dikutip menjadikan diri acu semakin matang menilai erti hidup ini apatah lagi apabila dikelilingi dengan manusia yang pelbagai ragam, persekitaran yang kadang2 mengelirukan juga situasi yang bisa menuntut di luar batas kemampuan... Alhamdulillah, dengan keimanan juga keikhlasan Allah memberikan banyak kekuatan untuk kita bijak menentukan sikap dan tindakan...

so, marilah bersama-sama menjadi perantau.. tak kisahlah dalam malaysia ke mahupun di luar negara... mungkin di luar sana sahabat akan menemui sesuatu yang sangat bernilai harganya...

Allahu Ta'ala A'lam.

-----------------
Bukan perjuangan tanpa kesulitan, tetapi dalam kesulitan ada ketenangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For acu_imahProfil   Hantar PM kepada acu_imah   Quote dan BalasQuote

srikandi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13757
Posting: 27
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 16:37



skrng kiter kt selatan,jauh punyer merantau dari pntai timur nk cari ilmu.buat bekalan dunia akhirat

"hidup dan mati kerana tuhan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_putihProfil   Hantar PM kepada srikandi_putih   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 24-04-05 17:17


I miss my homeland

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

Azri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11001
Posting: 75
Dari: Tupak Kelate(Tumpat Kelantan)

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 17:46


assalamualaikum..
ana dari kelate n merantau untuk menuntut ilmu di petaling jaya Selangor
Ramai gak anak kelantan yg merantau...he..he..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AzriProfil   Hantar PM kepada Azri   Pergi ke Azri's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 19:15




aku seorang perantau

Anak negeri 'penyu' merantau ke negeri Serambi Mekah semasa bersekolah menengah (5 thn).

Menjadi perantau lagi ke Neg. 9. kira-kira setahun setengah. rasa macam terbuang sahaja di ulu negeri dlm kampus sekebun bunga (Kolej Chermai @ KC di Taman Pertanian Sg. Lui, Bahau, N9).

Kini tidak puas lagi menjadi perantauan. Tinggal dan hidup sebagai perantau di bumi Pinang.
Pulau Mutiara yang jauh sekali berbeza (komunitinya) daripada negeri asalku.

lapas ni nak merantau ke Sabah pula.....insyaAllah

kalau keluarga tak izinkan, insyAllah di KL sahaja.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

kembara_sufi282
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16023
Posting: 10
Dari: bumi ciptaan Allah

pakistan  


posticon Posting pada: 30-04-05 20:26


assalamualaikum....

salam buat semua perantau tak kira dlm negara atau luar negara..kite ni pun salah sorang perantau jugak..sekarang sedang berada jauh dr tanah air..dah bertahun bermukim kat negara org..rindunya nak beraya ngan kuarga kat kampung..tak pernah terfikir pun nk merantau sejauh ni tapi takdir Allah siapa yg tahu kan..apa pun syukur alhamdulillah dengan permusafiran ni mampu mendikarikan diri yg kerdil ni..betapa luasnya bumi ciptaan Allah ni..dan juga bermacam2 garam makhluk ciptaan-Nya

pesanan utk sesiapa yg bercadang utk ke luar negara ikhlaskanlah niat anda..ikhlas kerana Allah.setiap urusan yg kita niatkan kerana Allah insya-allah akan membawa berkat dan diredhai.

selamat merantau

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_sufi282Profil   Hantar PM kepada kembara_sufi282   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 16:15




Hmm.. saya plak...

Dari negeri kesayanganku Negeri Jelapang Padi Darul Aman merantau ke Negeri Adat Pepatih Darul Khusus untuk Matrikulasi Sains Hayat Kementerian Pelajaran Malaysia dari tahun 2000 - 2001... Kemudian perantauanku diteruskan jauh merentasi lautan luas... bermastautin sementara di Negeri Bumi Kenyalang untuk menimba ilmu... InsyaAllah... selesai di sini akan kuteruskan lagi perantauan ini demi mencari pengalaman dan ilmu duniawi dan ukhrawi...

p/s: walau jauh di mana aku berada... Jelapang Padi tetap berada di hatiku...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 00:22


...em..ana perantau..merantau dari ujung ke ujung..dr kedah ke sabah..blaja kt sn..ade xperantau yg mrantau ke sma tmpt ngan ana??..apepn..sudah lumrah org merantau..dimana bumi dipijak..disitu Islam dijunjung...Allahuakbar!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 00:32


assalamualaikum...privet
ana pun perantau gak..ana orang kuala rompin, pahang. sekarang ni perantau kat bumi USSR (soviet ukrainian) buat course perubatan. salam ukhwah buat saudara seIslam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-05-05 00:05


assalamualaikum..
erm ramai sahabat² kiter dlm ukhwah dot com yg merantau negara negeri org kan.. walcamamaner pun smg anda berjaya n jaga diri masing² kt negeri org.. amBo pun merantau jgk.. dr kelate ke SHoubra EGYPT dlm bdg Quran Qiraat..
smg ana dan anda semua dpt bawa balik ilmu yg anda kutip dPerantauan tue.. smg ape yg kiter bljr dpt manfaat ilmu n berkat dr ilmu kiter semua..
ingatilah org yg tersayang.. jgn hampakan Harapan mereka yg mnyayangi kiter..

saLam ukhwah dr amBo



Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dendang Perantau
    »» Anda Perantau?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.209675 saat. Lajunya....