Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 40 hari yang lalu
usop79: 41 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: nak jaga laptop


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» nak jaga laptop

Please Mendaftar To Post


Oleh nak jaga laptop

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 02:22


salam buat semua... saya ni tak berapa bijak tentang komp ke apa ke jadi nak tanya sikit..betul ke laptop every 1 week kena format...ish tak faham lah...setengah kawan pula kata kalau nak pakai letrik untuk laptop cabutkan bateri dia so bateri dia tahan lama sikit...ada setengah tu pulak tak bagi letak atas lantai sebab lantai sejuk...jadi nak tanya lah erm betul ke semua ni dan apa lagi yang terbaik untuk pastikan laptop kita selamat digunakan untuk jangka masa yang lama....kalau ada cara nak dapatkan laptop murah pun boleh lah bagitau....terima kasih....:p


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 02:53


salam........
jangan kata lap top, tapi kalau letak bateri kereta atas lantai pun....
bateri tu akan weak.....
hehehehehehe.....
sedara,
kalau every week nak kena format, tu kerja bodoh namanya.....
maaf ye...
sebab kalau kita format, 2 kerja rumit...
nak transfer data dan macam-macam lagi....
mungkin sahabat sedara tu salah sebut....
bukan format tapi defragmenter.....
paling elok 2 mggu sekali defragment lap top or komputer supaya data kat dalam tu tsusun.........
pasal cabut bateri tu pula saya xpasti lagi...
sebab belum ada org advise saya macam tu....
setakat ni tu saja dulu saya boleh kongsi.....
salam........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 09:28


sya lagi lah tak tahu apa-apa nak jaga lap top ni...nak juga lah tahu macam mana nak jaga laptop dengan baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 10:50


Pada 06-12-06 02:53 , affenry posting:

!!! QUOTE !!!

salam........
jangan kata lap top, tapi kalau letak bateri kereta atas lantai pun....
bateri tu akan weak.....
hehehehehehe.....
sedara,
kalau every week nak kena format, tu kerja bodoh namanya.....
maaf ye...
sebab kalau kita format, 2 kerja rumit...
nak transfer data dan macam-macam lagi....
mungkin sahabat sedara tu salah sebut....
bukan format tapi defragmenter.....
paling elok 2 mggu sekali defragment lap top or komputer supaya data kat dalam tu tsusun.........
pasal cabut bateri tu pula saya xpasti lagi...
sebab belum ada org advise saya macam tu....
setakat ni tu saja dulu saya boleh kongsi.....
salam........


a'aa betul itu...
pasal bateri tu mngikut kelogikan itu betullah itu.,
tapi tak pernah buat lagi...
:-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 15:08


dalam buku panduan laptop saya ada sebut jagan kita buang bateri kecuali dengan minta petunjuk dari yang lebih a'lim...
bukan apa...takut ad kerosakan pula...
pasal laptop murah tu, saya ni agen kepada laptop....
murah saja...
ni maklumat dia...

acer..(RM 1999.00)

acer travelmate 2482NWXCI
processor: intel celeron M 420 IMB CACHE 1.60
HARD DISK: 60 mb
video card: intel extrem 2 graphic technology(128mb-s)
memory: 512 mb ddr ram max. 1gb
display: 14" wide cristalbrite view with 1024 tak 768 pixel
optical drive : dvd/cdrw combo drive
communication ports: 56 kbps modem
10/ 100 mbps LAN & 802.11b wireless LAN
WEIGHT: 2.38 kg
6 cell LI-ION battery pack (4 hour battery life)

ADA 2 JENIS LAGI...
TOSHIBA DAN HYUNDAI...
TAPI TAK SEMPAT NAK TAI...AD kelas..
kejap LAGI saya GITAU LAIN...
SP YANG BERMINAT boleh lah PM saya...
k...wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 17:42


Assalamu'alaikum..
menurut ayah ana untuk juga bateri sebaik-baiknya kita cbut dan guna letrik saja...
tapi make sure bateri tu full lah...
kalau tempat2 yang senang sambung letrik,better guna letrik...
bateri tu guna waktu emergency atau tak ada sambungan macam kat library ke...
ana sendiri jarang guna bateri..
bateri kalau tak dijaga memang senang sangat week..
kalau silap harap dibetulkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 17:43


salam...
ni pasal laptop yang saya cakap tu...

intel core duo..
,ad tapi budget bukan di antara seribu tapi but around rm2799 boleh dapat lah...about the spec..

ram 512mb
hd 60gb
1.7ghz processor
centrino duo
brand hyundai
built in camera

satu lagi ynag toshiba...rm1899.00

toshiba L30-C330M
processor: celeron 1.6ghz-m
hard disk: 40 gb
video card: hati 128MNB shared memory
Memory: 256MB DDR RAM Max. 2gb
display: 14" wxga
optical drive :DVD/CDRW COMBO DRIVE
communication ports: 56kbps Modem
10/100 MBPS LAN & 802.11b Wireless Lan
Weight: 2.4kg
1 year carry-in international limited warranty

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 17:45


optical drive :DVD/CDRW COMBO DRIVE

opss...
silap...
optical drive: DVD/CDRW Combo Drive

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 17:47


hm...
yang pasal bateri tu.
nanti ana rujuk balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 23:34


salam...yup...
memang kena buang bateri lah kalau pakai letrik...
cuma untuk lebih selamat, minta nasihat dari agen laptop anda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 23:49


pasal battery tu, sepatutnya memang kena cabut battery bila guna power cabel. tu cara terbaik nak jaga battery lifetime. saya punya notebook, alhamdulillah, the battery still going strong. believe it or not, still 4.5 hours even dah more than 2 years. 4.5 hours tu bila notebook in idle mode. kalau dah start buat kerja, time tu akan reduce. tu common things pada semua notebook battery. tapi ye lah kan, nak cabut-cabut battery ni, leceh pula rasanya. harga 1 battery tu pun mahal. around more than rm200. depends pada time uses.

pasal format tu, hehehehe...tak ada lah sampai format every week. macam tu, untung lah kedai komputer. kalau yang tau format sendiri, nak ke buat begitu??? saya pun tak nak. pada saya lah, kalau rasa tak ada something pelik pada system files, tak payah format. nak format pun makan masa.

hehehe...just my 0.20 cents...



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 00:26


assalamualaikum....

alhamdulillah dapat juga pengetahuan sikit untuk menjaga laptop ini...yelah tak tahukan... main pakai saja..insyaAllah saya akan praktikan...

Defragment itu penting untul aturan file kan so kalau sebulan pun bolehkan hehehehe..

'saya budak baru belajar harap diri ini boleh diajar'

ilalliqa maa salamah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-06 10:52


Pada 06-12-06 17:43 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ni pasal laptop yang saya cakap tu...

intel core duo..
,ad tapi budget bukan di antara seribu tapi but around rm2799 boleh dapat lah...about the spec..

ram 512mb
hd 60gb
1.7ghz processor
centrino duo
brand hyundai
built in camera

satu lagi ynag toshiba...rm1899.00

toshiba L30-C330M
processor: celeron 1.6ghz-m
hard disk: 40 gb
video card: hati 128MNB shared memory
Memory: 256MB DDR RAM Max. 2gb
display: 14" wxga
optical drive :DVD/CDRW COMBO DRIVE
communication ports: 56kbps Modem
10/100 MBPS LAN & 802.11b Wireless Lan
Weight: 2.4kg
1 year carry-in international limited warranty



ana boleh dapat lagi murah .. dapat dari pihak distributer lagi ... hihihih.... jangan marah .. :roll:


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-06 10:55


Pada 06-12-06 02:53 , affenry posting:

!!! QUOTE !!!


kalau every week nak kena format, tu kerja bodoh namanya.....


jager bahasa sikit ..


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-06 11:25


pasal bateri pulak ..
memang ..
sebaik baik nya bateri itu ,. siompan untuk dibackup ..

memang elok Kalau pakai direct karen , dari pakai bateri sekali ..
tapi terfikir tak , Kalau buat nya , balckout terus ..
data yang kita buat tak simpan ..
bagaimana ??
sebenarnya , pakai dengan bateri slu ..
dah siap pakai , baru cas ..
pastikan laptop itu dah di offkan .. atau shut down ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-06 11:30


Pada 06-12-06 15:08 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

dalam buku panduan laptop saya ada sebut jagan kita buang bateri kecuali dengan minta petunjuk dari yang lebih a'lim...
bukan apa...takut ad kerosakan pula...
pasal laptop murah tu, saya ni agen kepada laptop....
murah saja...
ni maklumat dia...

acer..(RM 1999.00)

acer travelmate 2482NWXCI
processor: intel celeron M 420 IMB CACHE 1.60
HARD DISK: 60 mb
video card: intel extrem 2 graphic technology(128mb-s)
memory: 512 mb ddr ram max. 1gb
display: 14" wide cristalbrite view with 1024 tak 768 pixel
optical drive : dvd/cdrw combo drive
communication ports: 56 kbps modem
10/ 100 mbps LAN & 802.11b wireless LAN
WEIGHT: 2.38 kg
6 cell LI-ION battery pack (4 hour battery life)

sebenarnya , ia nya memang murah .. tapi , kita beli notebook bukan untuk jangka masa pendek .. tapi untuk jangka masa panjang .. notebook murah ini .. cuba kita bayangkan dengan komputer celeron itu yang harga tapi , itu model lama ..
masa akan datang , procerssor buakan senang nak cari...
tol tak ??
kena fikir jangka masa panjang .. jangan fikir pakai buang ..



-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 14:32


Pada 07-12-06 10:52 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-06 17:43 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ni pasal laptop yang saya cakap tu...

intel core duo..
,ad tapi budget bukan di antara seribu tapi but around rm2799 boleh dapat lah...about the spec..

ram 512mb
hd 60gb
1.7ghz processor
centrino duo
brand hyundai
built in camera

satu lagi ynag toshiba...rm1899.00

toshiba L30-C330M
processor: celeron 1.6ghz-m
hard disk: 40 gb
video card: hati 128MNB shared memory
Memory: 256MB DDR RAM Max. 2gb
display: 14" wxga
optical drive :DVD/CDRW COMBO DRIVE
communication ports: 56kbps Modem
10/100 MBPS LAN & 802.11b Wireless Lan
Weight: 2.4kg
1 year carry-in international limited warranty



ana boleh dapat lagi murah .. dapat dari pihak distributer lagi ... hihihih.... jangan marah .. :roll:



ana tak marah pun,,,
memang lah adat customer..
kalau boleh memang kita nak dapatkan lagi murah..
tapi sebelum tu...ana just nak nasihat..
alah membeli menang memakai..
kalau harga tu mahal sikit..tapi berkualiti..lebih baik daripada benda yang murah, tapi krang kualiti...
macam laptop jgkla..jangan just tengok pada harga saja...
kita kena tengok pada ap yang dia offer for that laptop..
this is the most important thing lah in order to make it running smoothly...

dulu ana pakai komputer...murah saja...
tapi ya allah punyalah lembab...
so, from that i make conclusion...

just want to share my opinion...
k..
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-06 17:06


Pada 07-12-06 14:32 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-06 10:52 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-06 17:43 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ni pasal laptop yang saya cakap tu...

intel core duo..
,ad tapi budget bukan di antara seribu tapi but around rm2799 boleh dapat lah...about the spec..

ram 512mb
hd 60gb
1.7ghz processor
centrino duo
brand hyundai
built in camera

satu lagi ynag toshiba...rm1899.00

toshiba L30-C330M
processor: celeron 1.6ghz-m
hard disk: 40 gb
video card: hati 128MNB shared memory
Memory: 256MB DDR RAM Max. 2gb
display: 14" wxga
optical drive :DVD/CDRW COMBO DRIVE
communication ports: 56kbps Modem
10/100 MBPS LAN & 802.11b Wireless Lan
Weight: 2.4kg
1 year carry-in international limited warranty



ana boleh dapat lagi murah .. dapat dari pihak distributer lagi ... hihihih.... jangan marah .. :roll:



ana tak marah pun,,,
memang lah adat customer..
kalau boleh memang kita nak dapatkan lagi murah..
tapi sebelum tu...ana just nak nasihat..
alah membeli menang memakai..
kalau harga tu mahal sikit..tapi berkualiti..lebih baik daripada benda yang murah, tapi krang kualiti...
macam laptop jgkla..jangan just tengok pada harga saja...
kita kena tengok pada ap yang dia offer for that laptop..
this is the most important thing lah in order to make it running smoothly...

dulu ana pakai komputer...murah saja...
tapi ya allah punyalah lembab...
so, from that i make conclusion...

just want to share my opinion...
k..
wassalam...


tapi memang betul ... harga murah tak semestinya , barang itu berkualiti .. sebenarnya , harga murah ini , tujuannya adalah untuk mengahiskan stok lama .. itu motif pertama dalam perniagaan ..


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 18:48


tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-06 15:16


Pada 08-12-06 18:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula


memang ..
tapi .. benda ini sensitif .. perlukan penjagaan yang betul .. salah jaga naya kita yang membeli ...


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:49


saya lebih minat desktop dan buat modify sikit...macam kereta..tambah itu dan ini....sub wofer dah wajib

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-06 08:25


Pada 11-12-06 15:49 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

saya lebih minat desktop dan buat modify sikit...macam kereta..tambah itu dan ini....sub wofer dah wajib


Macam kereta ???? :-o main modified kereta juga ke ?? Kalau komputer ana dah pasang dengan refrigator peti sejuk ..
boleh lah dapat temp rendah ... dalam 10 'c


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 14:42


Pada 08-12-06 18:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula


hm....
sebenanya,,..kalau nak diikutkan ketinggalan zaman....
desktop pun begitu juga...
mesti ada yang baru juga...
macam lah handphone....
benda teknologi ni memang tak boleh lari...
everybody wants new things..
so...if you still remain in your mind thats takut ketinggalan zaman...why not you just change your desktop if ad saja desktop baru yang keluar...
thats my suggestion lah...sebab awak cakap taknak ketinggalan zaman kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 14-12-06 09:02


Pada 12-12-06 14:42 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-12-06 18:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula


hm....
sebenanya,,..kalau nak diikutkan ketinggalan zaman....
desktop pun begitu juga...
mesti ada yang baru juga...
macam lah handphone....
benda teknologi ni memang tak boleh lari...
everybody wants new things..
so...if you still remain in your mind thats takut ketinggalan zaman...why not you just change your desktop if ad saja desktop baru yang keluar...
thats my suggestion lah...sebab awak cakap taknak ketinggalan zaman kan...


saya sokong ....:)


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 11:53


Pada 14-12-06 09:02 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-06 14:42 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-12-06 18:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula


hm....
sebenanya,,..kalau nak diikutkan ketinggalan zaman....
desktop pun begitu juga...
mesti ada yang baru juga...
macam lah handphone....
benda teknologi ni memang tak boleh lari...
everybody wants new things..
so...if you still remain in your mind thats takut ketinggalan zaman...why not you just change your desktop if ad saja desktop baru yang keluar...
thats my suggestion lah...sebab awak cakap taknak ketinggalan zaman kan...


saya sokong ....:)




hm...... :-o
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 01:33


terima kasih sahabat semua...mmm tau lah jugak sikit-sikit kan...tak tau bertanya nanti sesat jalan....betul tak... :p saya ni janji boleh taip,save file,print dah ok...dah....janji siap kerja..... hihi.....anyway...thanks alot.....


-----------------
>
[ Telah diedit oleh: daLL pada 17-12-06 01:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 02:16


nak jaga bawak kesane kemari..saya tibai saja guna beg biasa...
maleh nak guna beg laptop..leceh..
ada yang beli beg laptop yang galas itu..
mahal lah..
tapi ok ke... Kalau macam letak saja mana-mana... tak jaga mana lah..
nak beli baru kena kompol duit lah.... puasa setahun lah saya.. heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 07:21


salam.....
wah3.....ramainya berpengalaman dalam menjaga laptop. ana sendiri pun, belum lagi mempunyai laptop. nak bagi tips jaga laptop,lagilah tak mampu. thank you untuk semua yang memeberi tips menjaga laptop.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-06 09:01


Pada 17-12-06 02:16 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

nak jaga bawa kesane kemari..saya tibai saja guna beg biasa...
maleh nak guna beg laptop..leceh..
ada yang beli beg laptop yang galas itu..
mahal lah..
tapi ok ke... Kalau macam letak saja mana-mana... tak jaga mana lah..
nak beli baru kena kompol duit lah.... puasa setahun lah saya.. heheh


Beg galas ini .. Kalau pakai notebook yang ada klip screen , tak sesuai .. kerana , klip itu mudah patah ..
nak ganti baru , kena tukar casing dia one set ...
Kemungkinan besar , kersoakkan pada casing akan berlaku , jika memakai beg galas ..


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 09:27


Pada 12-12-06 14:42 , hilwi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-12-06 18:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak berminat beli laptop sebab perkembangan teknologi komputer cepat sangat...kang dah beli lama2 ketinggalan zaman pula


hm....
sebenanya,,..kalau nak diikutkan ketinggalan zaman....
desktop pun begitu juga...
mesti ada yang baru juga...
macam lah handphone....
benda teknologi ni memang tak boleh lari...
everybody wants new things..
so...if you still remain in your mind thats takut ketinggalan zaman...why not you just change your desktop if ad saja desktop baru yang keluar...
thats my suggestion lah...sebab awak cakap taknak ketinggalan zaman kan...


Laptop mahal, nak modified pun susah...desktop ni memang best...upgrade itu dan ini...sebab saya gila game dan multimedia programming...
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 22-12-06 09:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-06 15:08


Pada 07-12-06 11:25 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

pasal bateri pulak ..
memang ..
sebaik baik nya bateri itu ,. siompan untuk dibackup ..

memang elok Kalau pakai direct karen , dari pakai bateri sekali ..
tapi terfikir tak , Kalau buat nya , balckout terus ..
data yang kita buat tak simpan ..
bagaimana ??
sebenarnya , pakai dengan bateri slu ..
dah siap pakai , baru cas ..
pastikan laptop itu dah di offkan .. atau shut down ..



seperti yang sering dinasihatkn oleh abang saya... :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-06 15:11


Pada 18-12-06 09:01 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-06 02:16 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

nak jaga bawa kesane kemari..saya tibai saja guna beg biasa...
maleh nak guna beg laptop..leceh..
ada yang beli beg laptop yang galas itu..
mahal lah..
tapi ok ke... Kalau macam letak saja mana-mana... tak jaga mana lah..
nak beli baru kena kompol duit lah.... puasa setahun lah saya.. heheh


Beg galas ini .. Kalau pakai notebook yang ada klip screen , tak sesuai .. kerana , klip itu mudah patah ..
nak ganti baru , kena tukar casing dia one set ...
Kemungkinan besar , kersoakkan pada casing akan berlaku , jika memakai beg galas ..



oO iyakah?! em...tapi kalau travel senang guna beg galas dan insyaAllah selamat sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 21:38


jangan lupa juga..dengan letak atau tinggalkan laptop merata-rata...lepas guna, simpan ditempat yang dirasakan selamat, betul tak cik hudahasnan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 23:07


:-D Belum ada lagi.....tapi ada lah angan2 nak beli nanti sambung ijazah.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 23:25


org dulu beli lap top sebab nak senang ngangkut bila balik kg...tak larat nak menangkut desktop naik flight...hehe sayang nya pasal...angkut kemana saja...
pasal bateri tu kalau laptop acer nec, org nengok kawan org pakai...boleh lah bukak dan simpan...tapi masalahnya org pakai yang jenama Hyundai...so kalau nak bukak bateri kena bukak pakai skru driver lah pula...maksudnya memang tak bukak ar...kalau ada masalah ke apa memang sangat susah...akibatnya....bateri pun sekarang da tak tahan even 30min...nak tukar mahu melayang rm300...so pakai saja lah slagi terdaya...dah tuo da lap top ni...tapi still jaga lek lok...sayang woooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-06 14:59


yang penting pandai jager itu sahaja ..

dan benda ini lah menjadi topik bagi forum komputer ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 15:51


ana guna lap top untuk menulis...so far good lah..biasanya cas masa malam2, tapi masa guna pun, cas sekali. hanya 2 jam sahaja untuk bertahan. hehehhe
but pastikan dalam sejuk dan simpan di suhu yang sejuk.Jika bawa kereta, pastikan jangan dedahkan ia di tempat yang org nampak (takut berlaku kecurian) dan di rumah, simpan elok-elok. Scan virus selalu.So, sesiapa yang tahu tentang wireless tak? lap top boleh wireless tapi macam susah saja...Kenapa ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-06 16:21


mungkin disebabkan oleh vibration ,atau dvice itu tidak berfungsi sepenuhnyer .. bergantung pada jenama laptop lah , ada yang manual on, ada yang auto on .. satu lagi anda perlu refresh balik anda punya list senarai access point di paparan screen anda .. Kalau salah , harap maaf .. hehehe ini dari apa yang saya tau sahaja .. huhuhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-12-06 22:13


Pada 25-12-06 21:38 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa juga..dengan letak atau tinggalkan laptop merata-rata...lepas guna, simpan ditempat yang dirasakan selamat, betul tak cik hudahasnan?



yelah tu cik azrina...kalau letak atas katil boleh? :lol:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 01:20


Pada 26-12-06 22:13 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-06 21:38 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa juga..dengan letak atau tinggalkan laptop merata-rata...lepas guna, simpan ditempat yang dirasakan selamat, betul tak cik hudahasnan?



yelah tu cik azrina...kalau letak atas katil boleh? :lol:



Kalau tempat itu dirasakan selamat cik hudahasnan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-06 08:50


Pada 26-12-06 22:13 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-06 21:38 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa juga..dengan letak atau tinggalkan laptop merata-rata...lepas guna, simpan ditempat yang dirasakan selamat, betul tak cik hudahasnan?



yelah tu cik azrina...kalau letak atas katil boleh? :lol:



Kalau boleh elakkan .. kerana , ia menghalang pengaliran udara pada laptop ..


-----------------
Sifat dendam harus dihindar ,
kerana ia merupakan salah satu penyebab mengapa hati kita tidak tenteram ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 08:52


lagi satu simpan laptop dikawasan yang tidak mudah meruap..nanti kang berpeluh pula dia...
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 27-12-06 08:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-06 08:56


lepas itu .. kebaboommm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-06 17:48


Pada 27-12-06 08:50 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-06 22:13 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-06 21:38 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa juga..dengan letak atau tinggalkan laptop merata-rata...lepas guna, simpan ditempat yang dirasakan selamat, betul tak cik hudahasnan?



yelah tu cik azrina...kalau letak atas katil boleh? :lol:



Kalau boleh elakkan .. kerana , ia menghalang pengaliran udara pada laptop ..



thank you helmi_tecno...saya saja tanya cik azrina tu...dia tau habit saya suka ngadap laptop atas katil...hehehe... :-D
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 30-12-06 17:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 04-01-07 09:52


jangan lah cari nahas ...nanti dah meletop ...baru nak menyesal ..
Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian , tiada gunanya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-01-07 23:17


Pada 04-01-07 09:52 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lah cari nahas ...nanti dah meletop ...baru nak menyesal ..
Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian , tiada gunanya ..


baiklah! :-D


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 23:24


wei hasnan dan techno...jangan lah kome berkelai pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 00:00


hari tu lap top saya terjatuh..
waaa...waaa..
camno den nak buek ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-07 10:29


laptop ana pun susah bukak bateri.jenama compaq.kena pakai screwdriver dulu..cungkil2, baru boleh bukak.tu yang bateri laptop ana tinggal dalam 2 jam saja.dah 2 tahun guner...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-07 21:42


Pada 04-01-07 23:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

wei hasnan dan techno...jangan lah kome berkelai pula



sesungguhnya kami tidak bergaduh sama sekali...

husnuzzon.... 8-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 05-02-07 12:12


kita bertukar pendapat .. biasalaa .. huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 12:48


salam..
ana punya dah teruk..sebab virus lah..
dah 2 hari kat kedai..
ana guna antivirus AVG..
tapi tak dapat detect virus jugak..
huhu..xlena tidur dibuatnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-07 16:41


mungkin awak tak update agaknya .. dan tak tukar avg yang baru ... pasal apa avg yang lama , tidak boleh digunakan lagi ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 17:30


ana pun same...penternak virus paling berjaya hehe..tapi cuti sem lepas dah anta service..alhamdulillah ok dah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-07 12:11


jika ada masalah , boleh contact sya .. 0176072757 10q ,, Kalau sesiapa yang kat n9 , sya ada buat servis luar .. reger ?? jangan risau .. saya bagi best price punya ... k ??assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.20508 saat. Lajunya....