Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 14 jam, 59 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: jerawat..orang kuat berangan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» jerawat..orang kuat berangan?

Please Mendaftar To Post


Oleh jerawat..orang kuat berangan?

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-06 22:37


ada orang cakap...kalau ada jerawat ni...orang tu mesti berangan saja... :-)
pernah tak kawan-kawan dengar pendapat ni..macam saya tak berangan..tak ada jerawat pun... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 22:41


aik...sahibul
tadik pasal petua cegah jerawat..sekarang jerawat lagi..
hhehhe
tak semestinye kuat berangan...hehehe :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-11-06 00:17


betul lah agaknya ... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-11-06 10:00


saya kuat berangan tak ada jerawat pun...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-06 11:43


jerawat ada banyak sebab maybe berangan salah satu nya..tapi bukan berangan perkataan yang sesuai lebih kepada stress atau berfikir itu pendapat saya...heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-06 12:07


Betul ke? Kalau dah macam tu, tak perlu lah berangan...so xada lah jerawat.... hilangkan jerawat sebelum ia keluar.... hehehe... ;-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-11-06 12:11


tak betul tu, saya kuat juga berangan....tak ada jerawat pun..
faktor pemakanan tu yang menyebabkan tumbuhnya jerawat..
elakkan makan benda yang berminyak, contohnya jangan suka makan kacang tanah.. ;-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 01-11-06 12:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 01-11-06 13:56


ek...
macam tu ke?
bukan disebabkan masalah kulit berminyak ke?
orang cakap lah, maasalah kulit berminyak ni menyebabkan akan munculla jerawat, bagaikan cendawan tumbuh di musim hujan...yalah tanah lembab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-11-06 14:53


Pada 01-11-06 13:56 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

ek...
macam tu ke?
bukan disebabkan masalah kulit berminyak ke?
orang cakap lah, maasalah kulit berminyak ni menyebabkan akan munculla jerawat, bagaikan cendawan tumbuh di musim hujan...yalah tanah lembab..


:lol: :lol: :lol:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 14:03


bukan lah..ada pula sebab berangan...
bukan juga sebab pemakanan ar...
kalau sebab kulit berminyak memang saya sokong sebab liang roma tersumbat..ada juga sebab resdung..huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

malaqatilhuda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.10.2006
Ahli No: 27142
Posting: 24

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:05


banyak sebab lah..

mungkin keturunan..
mungkin pemakanan..
mungkin salah penggunaan alat solekan
berangan?..suka saja..tapi, kulit ku mulus saja :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For malaqatilhudaProfil   Hantar PM kepada malaqatilhuda   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:10


HISH...betul KA....saya PUN tak budak JERAWAT juga...tapi kalau ada JERAGAT TU apa pula TANDANYA EK ...???


-----------------
>
[ Telah diedit oleh: daLL pada 03-11-06 14:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:39


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

di sini ana nak berkongsi lah sikit pengetahuan ana tentang jerawat ni...ini berdasarkan dari yang ana pelajari..

banyak faktor yang menyebabkan jerawat,antaranya;keturunan,perubahan hormon,tekanan emosi,perubahan suhu yang ekstrem,penggunaan bahan kosmetik dan steroid.

jerawat ni boleh timbul kat mana-mana.contohnya kat muka,dada,leher dan kat punggung pun kadang-kadang ada.

>jerawat berlaku apabila kelenjar sebum kita tersumbat.Bila tersumbat,maka berlakulah infeksi (jangkitan).

p/s: jangan picit jerawat tu,nanti bakteria akan merebak ke bahagian muka yang lain..

maybe juga suka berangan ni salah satu faktor sebab ia tergolong dalam perubahan emosi...

salah silap ana harap ditegur.
wallahua'lam... ;-)


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-06 15:49


Pada 03-11-06 14:10 , daLL posting:

!!! QUOTE !!!

HISH...betul KA....saya PUN tak budak JERAWAT juga...tapi kalau ada JERAGAT TU apa pula TANDANYA EK ...???




jeragat.....
KUAT MENGELAMUN.....:-p
gurau saja..jangan marah, nanti kena jual


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 16:05


tapi saya kuat berangan..tak ada pula jerawat ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 16:06


tapi saya kuat berangan..tak ada pula jerawat ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

eja84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23277
Posting: 50
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-11-06 16:47


tak semua begitu.....kalau jerawat tu nak keluar, tak kira berangan ke tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eja84Profil   Hantar PM kepada eja84   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 16:50


YANG PENTING PAKAILAH PENCUCI MUKA SAFI.. SELAMAT DAN SUCI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 09:17


ada juga.
ikutkan masalah dari segi pemakanan, kulit yang sensitif dan cara penjagaan kesihatan yang kurang diambil perhatian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 14:21


Pada 03-11-06 15:49 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 14:10 , daLL posting:

!!! QUOTE !!!

HISH...betul KA....saya PUN tak budak JERAWAT juga...tapi kalau ada JERAGAT TU apa pula TANDANYA EK ...???




jeragat.....
KUAT MENGELAMUN.....:-p
gurau saja..jangan marah, nanti kena jual




aah lah agaknya...macam betul lah hihi


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:53


Saya suka picit jerawat. KIHHKIIHH!! Tapi, kalau nak kaitkan dengan
berangan macam kelakar plaak... HUURRM... Kalau dah suka berangan
tuue memang daah tak kira ketika berjerawat ke tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 22:28


Selalu juga dengar macam itu.. tapi jerawatku jerawat resdung.. huhuh :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 12:17


kuat berangan penyebab jerawat?? ye ke?? tapi saya tak ada pla jerawat even suka berangan.. (ikut masa lah juga nak berangan kan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-08 12:39


ALHAMDULILLAH .. Evn kuat berangan tapi tak tergolong dapat jerawat yang 'kritikal' .. Sakit betul jerawat ni ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 09:59


Assalamualaikum

jangan berangan...berfikir saja...
banyak berfikir boleh dikaitkan dengan jerawat jugak.. :-P


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Tangi
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28294
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 10:08


Mungkin benar, mungkin salah,sebaiknya ada bukti saintifik.... tak begitu? bagaimana dengan hormon yang terhasil akibat berangan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For TangiProfil   Hantar PM kepada Tangi   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 10:21


ramai juga yang suka berangan ye rupa ye...
saya pun suka berangan jugak...
jerawat tu sebab kulit muka bermasalah...
saya pula ada masalah resdung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 11:21


jerawat dan berangan tak ada kaitan...kalau macam tu mat jenin mesti banyak jerawat...ha!ha!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:37


asyik berangan saja
lupa cuci muka
itu yang banyak jerawat kut hehe


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146348 saat. Lajunya....