Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
nur_tinta: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 37 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: betul ke perempuan tak suka matematik?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» betul ke perempuan tak suka matematik?

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke perempuan tak suka matematik?

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-06 22:14


betul ke perempuan tak suka matematik?
ada kata perempuan ni suka membaca..betul ke? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-06 23:28


salam

tak juga... ana suka matematik.. subjek fav time sekolah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 31-10-06 00:52


tak betul...saya suka math dan saya juga suka membaca...teori ni tak boleh digune... :-P


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.
[ Telah diedit oleh: Farishah pada 31-10-06 00:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 00:53


suka suki saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 00:55


teori ni salah agaknya...saya suka matematik...subj yang tak payah baca sangat pun...very interesting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 01:07


suka time sekolah dulu.....heheh
sekarang belum tau lagi..next sem baru ambil biomath..sem ni tak belajar math :-di


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 31-10-06 01:29


Ana yang lelaki pun tak berapa suka matematik.
Ana tak berapa suka 1+1=2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 01:51


!!! QUOTE !!!

betul ke perempuan tak suka matematik?
ada kata perempuan ni suka membaca..betul ke?


em.. huh.. tak betull tu..
hihi.. cuba tengok.. gabenor kita..
siapa..?? :roll: :roll: hihi..
ups.. nanti mesti ada org cakap..
menteri kewangan..?? hihi..

minat.. suka.. terpulang pada individu..
tapi.. kalau tak minat..boleh semai..bajai.. jadi minat..

kalau ana..
ana memang weak sikit..bab calculation..
em.. memang sloww lah..
tapi.. kalau yang membaca.. ana score..

exam yang lepas pun.. zaman kampus dulu..
mostly.. paper yang membaca.. fakta.. ana score..
tapi.. masuk bab makro..mikro.. statistik..mates....etc..
slow motion sikit..hihi..

anyway..
usaha tangga kejayaan..
hendak 1000 daya..
mahu beribu cara..
so.. try your bestt... :lol: :-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 31-10-06 01:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-06 08:51


saya rasa tak jjugak sebab masa belajar dulu...
perempuan memang score maths....
tapi kalau bab programming saya memang salute ar,lelaki memang terror....
saya bngang tol kalau subjek programming,laju saja laki...
logik mereka memang high class..
tapi maths saya tak jumpa lagi lelaki yang terror :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: kembara_girl pada 31-10-06 08:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 31-10-06 09:08


tak betul tu...saya suka mate...kat sek dulu...time mate dan sains saja saya berjaga..time subjek lain...sumanya saya tidur... :-di :-di
subjek membaca dan mengingat yang paling tak suka...bagi saya subjek membaca dan mengingat lah subjek yang paling susah...rasa macam ada batu besar saja yang menghempap kepala... :) :) tension betul kalau ada benda yang kena baca...

kan best kalau semua nya dalam bentuk no...tak payah lah saya susah2 baca.... ;) ;) ...wallahu`alam...lain orang lain ragamnya....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 09:19


tak semua perempuan tak suka matematik....
saya minat subjek matematik
sejak dari sekolah rendah sampai matrik saya memang minat subjek matematik
sejak dari UPSR sampai Matrik saya score A termasuk additional matemathics
impian nak jadi expert dalam matematik
Allah dah suratkan rezeki, future and career saya dalam bidanh health sciences..apa-apa pun saya bersyukur...
until now i can still teach someone who having problem in mathematics..includes add maths

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 09:25


Ada kajian ke pasal tajuk ni. Rasanya tak ada kena mengena dengan jantina. Malah ramai saja perempuan yang minat matematik. Mak ana pun pensyarah matematik. Ana pun minat matematik tapi bila dah lama tinggal.. jadi blur pula.. ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 31-10-06 09:32


saya rasa perempuan juga minat matematik
kat kelas saya pelajar perempuan semuanya power matematik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-10-06 09:54


saya minat math...tapi sekarang dah blur..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 10:44


salam~
saya sejak kecik tak minat math..tak tahu lah kenapa..
huhu~
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 11:04


salam......

erm...perempuan tak suka math?...tak betul itu...
dari sekolah dulu sampai lah ni...math lah subjek yang paling saya suka...
lagi complicated lagi seronok...walaupun kadang-kadang fenin sikit..
lagipun cos yang saya ambil sekarang banyak calculation...2 yang best itu.. ;-)

wallahualam...


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

sheika
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26713
Posting: 28
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 12:45


salam...
ana rasa macam kurang tepat saja teori ni....
ana & adik2 ana yang perempuan semua minat math....
math adalah subjek yang paling ana minat hingga sekarang, walaupun sekarang ana dah tak belajar math, tapi math tetap di hati ana.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikaProfil   Hantar PM kepada sheika   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-06 15:31


saya tak setuju....ada ke.....tak setuju...perempuan lah paling minat mathe...sebab mereka rajin......teliti

tapi tengok jugalah perempuan lah juga.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 15:48


salam.....
tak semua perempuan suka maths macam saya yang minat bangat sama maths ni.
jadi, kena accept lah certain people dislike maths.

but, discovery maths is something meaningful dan exciting for me....hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 16:03


... tak semua... bahkan ana minat dengan math... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 16:53


Hmm... Orang lelaki pun ada yang tak suka math... Bergantung pada individu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 17:15


Tak semestinya ... bergantunglah kepada seseorang itu ... saya ni nak kata minat tak lah biasa saja...
-----------------------------
MATH susah jugaklah

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-11-06 17:30


math best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

pinky_sakura
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16577
Posting: 21
Dari: kuala langat

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-06 17:33


ye ke macam tuu??? rasa nya macam pelik lah... dalam kelas saya sekarang ni pun perempuan yang pegang rekod A1 dalam math...bukan tu saja tapi dalam add math pun sama...jadi jangan pandang perempuan sebelah mata sekarang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pinky_sakuraProfil   Hantar PM kepada pinky_sakura   Pergi ke pinky_sakura's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-06 18:00


hmmm... my mathematic research group of phD dan master student semua perempuan...
memang ilmuwan islam yang ternama dalam math dahulu dikuasai oleh lelaki...
perempuan ni maybe lemah dalam bab kira-kira tapi kalau rajin, bolehlah jadi tere math...
[ Telah diedit oleh: NoZaBiZz pada 02-11-06 18:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 18:05


kalau soalan math senang sukerlah.. kalau susah tentunya tak suka.. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 02-11-06 20:59


best apa math...macam main game saja......

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 21:28


subjek saya paling suka math dengan add math...best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 04-11-06 13:33


ana lah peminat setia matematetik dan analah juga seorang perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-06 23:44


saya minat juga..sekarang...ambil kos yang more calculation...jadi risau pula...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 15:02


saya suka sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:01


teman tak berapa suka matematik...walaupun teman jurutera..tak best langsung. semua matematik kat sekolah tu membosankan.tapi kalau sains, ini dia, temanlah orang yang paling gila dalam makmal. sesiapa pernah sekolah same teman, akan tahu macam mana ropenye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:07


:roll: Eeerrrmmm...ye ke perempuan ini tak suka math......rasa2 saya, perempuan lebih suka kan math......daripada biology....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:08


suka saja....tmbh2 add math...walaupun tak berapa terrer...tapi boleh lah...hehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:13


adik teman 2 orang hebat dalam add math, seorang tu SPM A1, yang lagi seorang belum SPM lagi tapi dah tunjuk kehebatan dah.
Adik perempuan teman pulak, pun same. hebat math.
cuma teman saja yang ngantuk dengan math...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-03-07 16:51


eheh..ye ke perempuan tak minat matematik..ana minat gila math ni..kalau boleh hari-hari nak buat..cuma subjek kena baca ni..malas sikit..sebab tak larat nak baca :-D :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:53


salam....

ye ke.
ana ada adik yang tere math (perempuan)
hebat tu memang lah, tapi.....dia tak minat math...:-)
hehehe....... entah Kenapa.
tapi, dia minat BI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 09-03-07 21:39


minat sains tapi tak minat math..cemanala agaknya ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anNisa
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2006
Ahli No: 27905
Posting: 17
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 10:41


saya perempuan..
sangat suka matematik :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anNisaProfil   Hantar PM kepada nur_anNisa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 11:40


ana rasa hanya segelintir saja..
bukan semuanya tak suka math..
cuma, jika dibandingkan dengan lelaki...
memang lelaki kebanyakkan 'depat' sikit dr prempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 11:56


segelintir saja tu...bukan tak suka tapi sukar untuk belajar matematik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 12-03-07 03:46


bagi ana kedua-duanya serupa baik laki mahu permpuan. Bahkan kat tempat ana sekolah dulu addmath perempuan mantap saja...addmath dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 08:32


Pada 30-10-06 23:28 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

salam

tak juga... ana suka matematik.. subjek fav time sekolah dulu...



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 08:37


Pada 09-03-07 16:07 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: Eeerrrmmm...ye ke perempuan ini tak suka math......rasa2 saya, perempuan lebih suka kan math......daripada biology....



suka lah math....tapi bio lagi suka...ehehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 01:03


perempuan lebih suka membaca daripada pengiraan...
ada kalanya daya imaginasi perempuan lebih lemah daripada lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 01:50


isk...saya suka saja math...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:40


sapa kata? hamba pun suka math. suka sangat matematik...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 03:08


saya tak suka math sejak sekolah rendah lagi..
tapi saya suka subjek yang berkenaan dengan fakta or sejarah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 03:12


saya tak pernah dengar pula minat pada matematik ni bergantung pada jantina... hmmm satu pandangan dan info yang baru bagi saya.

saya tak minat pun maths. tapi saya ambil engineering. hoho~

bukan tak minat. saya minat maths sekolah rendah. sebab senang. haha. masuk add maths, saya langsung tak suka dah. i don't like add maths. tapi, calculus, ok lah juga...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-07 03:15


eh..salah tu...

saya pun suka juga math...mula suka boleh dapat 100% dalam exam masa darjah 2. lepas tu terus minat gila padahal slame ni asyk dok ngumpat ckg sebab dia garang..ingat lagi nme ckg tu..cikgu hamisah. garang gila tapi lawa...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 03:17


Salam..saya rasa ramai saja perempuan yang suka maths.best apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 04:55


biasanya yang suka matematik budak-budak kejuruteraan...dan mereka tak suka baca2 ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 09:36


Pada 31-10-06 09:25 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ada kajian ke pasal tajuk ni. Rasanya tak ada kena mengena dengan jantina. Malah ramai saja perempuan yang minat matematik. Mak ana pun pensyarah matematik. Ana pun minat matematik tapi bila dah lama tinggal.. jadi blur pula.. ;-)



kena berguru dengan mak balik lah tu... :-D :-D :-D :-D


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-07 09:42


betul ke perempuan tak suka matematik?

tak semua..
ada saja yang pakar matematik
tapi saya tak suka bab mengira2 ni
lebih minat bab menghafal eg; biology
that' s why menjurus dalam bidang biology :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:58


sbjk yang paling saya minat ialah matematik dan matematik tambahan... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 10:59


Pada 21-04-07 04:55 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

biasanya yang suka matematik budak-budak kejuruteraan...dan mereka tak suka baca2 ni...


betul tu...saya budak kejuruteraan...tak suka sangat sbjk membaca ni...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 11:00


math.....adoiiiiiiii
tak berapa suka sebab tak pernah nak dapat A dalam subject ni...
lagi pown math ni kengkadang boleh buat sakit kepala saja..
saya lebih suka pada subject yang membaca macam sejarah ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:04


salam
ni soalan dia ada sikit-sikit unsur2 provokasi nampak,
most girls yang saya kenal memang cakap tak berapa suka,
tapi tak semestinye suka, mereka tak boleh buat,
saya yang suka math pun boleh kalah dengan member perempuan yang tak suka math tu, aiseyman......
subjek membaca saya tak suka tapi sejarah saya suka tak tau apa fasal??

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167702 saat. Lajunya....