Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 4 hari yang lalu
Kang: 4 hari yang lalu
sahabat_sejati: 11 hari yang lalu
sadiqah: 14 hari yang lalu
eme86: 18 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 22 hari yang lalu
nice_pesan: 25 hari yang lalu
umy_1510: 30 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: siswi kaki kikis


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» siswi kaki kikis

Please Mendaftar To Post


Oleh siswi kaki kikis

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-03 17:18


Rasanya ramai dah tahu,ada segelintir siswi yg berilmu ni rupanya dlm diam kaki kikis....kikis loan bf dia,kikis tenaga bf dia....pakai tudung,punyalah baik..dlm diam,dia bercinta,dlm diam juga dia kikis duit bf dia beli tu dan ni...lagi teruk buat assignment dia suruh bf dia buatkan....bila dah grad..tinggal bf dia mcm tu....apa pendapat kalian semua mengenai spesis baru ni....srikandi ukhwah..bagi komen?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 03-09-03 17:54


emm ada gak siswi muslimah yg buat mcm tue yerk..emm tak baiklah mcm tu pergunakan org...berusahalah sendiri kerana hasil yg dtg dr diri sendiri itulah memberikan kepuasan yg maksimum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-03 16:21


assalamualaikum....

erk.....?ada ker muslimah (siswi) yg peelnya begitu....?
ni buat jatuhkan maruah kaum perempuan jer...

tp kalau yg suruh bfnya buat assignment dia org adala....contoh terdekat kawan ana.....
mmg kalau kita org dok berjaga buat assignment, kawan ana ni goyang kaki jer....

hem..bertuah ada bf yg sanggup tolong buat kerja dia.....

pada yg kaki kikis tu cepat2lah bertobat...xdek faedahnya buat camtu....kesian plak pada bf dia org kan....?

pd si bf tu jgn la dek krn terlalu sayang...ikut je apa yg gf dia org nak, dia org mintak.....

lama2 nanti tak ke susah badan sendiri........

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 15:29


assalamualaikum
ya allah ..ada ker muslimah yg bersifat cam tu...kalau nak bercinta pun biarlah ikhlas jangan mempergunakan org tak baik cam tu...mentang2 lah org tu sayang kat kita ..jangan pula kita buli dia cam tu...tak baik tau!
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-09-03 11:33


Assalamualaikum...........

Ada juga sisiwi yg sanggup berkawan dgn suami org,semata utk kikis...masyaAllah...anda semua ada cadangan tak bagaimana utk kita tegur segelintir sisiwi yg berperangai begini?

Mereka pentingkan kesenangan yg sementara tanpa memikirkan kesan -ve yg mendatang.


-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 11:40


Kalau masalah KIKIS tu, rasanya bukan pada siswa sahaja. Bukan siswa pun melambak. Bertudung tak bertudung jangan jadikan isu! Kenapa asyik siswa sahaja yang difokus?

Cuba global sikit!



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

istiqamah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3439
Posting: 15
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-03 17:28


bukan tgh cakap pasal siswi ke sekarang ni?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istiqamahProfil   Hantar PM kepada istiqamah   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 00:14


biasanya siswi yang kaki kikis ni...akan bertemu jodoh dengan suami yang kaki kikis jugak.....kita tengok siapa yang kena.....kira sama2 kuat tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 01:10


ana minta di jauhkan dr bende nih
semoga mereka yang kaki kikis ni tak akan mendekati sy
diorg ni bkn betul sgt
tak best tau
awek ana baik tau
tak penah minta paper kt ana
bile ana bg dier amik ajer
okkan mcmtu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-03 16:13


hmmmm di campus saya pon ada gak yg soh bf wat kan esemen...
antar kan nasi,antar kan ke class, jemput...hantar ke rumah... beli kan itu, ini, kira cam dah berkahwin...hik hik.sian bf tuh,...dah la kena kikis....masa, tenaga, harta, kena kikis gak...
bf tak leh lah sporting sgt...tul tak?

-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-03 16:15


hmmmm di campus saya pon ada gak yg soh bf wat kan esemen...
antar kan nasi,antar kan ke class, jemput...hantar ke rumah... beli kan itu, ini, kira cam dah berkahwin...hik hik.sian bf tuh,...dah la kena kikis....masa, tenaga, harta, kena kikis gak...
bf tak leh lah sporting sgt...tul tak?

-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-03 16:19


hmmmm di campus saya pon ada gak yg soh bf wat kan esemen...
antar kan nasi,antar kan ke class, jemput...hantar ke rumah... beli kan itu, ini, kira cam dah berkahwin...hik hik.sian bf tuh,...dah la kena kikis....masa, tenaga, harta, kena kikis gak...
bf tak leh lah sporting sgt...tul tak?

-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-03 16:20


hmmmm di campus saya pon ada gak yg soh bf wat kan esemen...
antar kan nasi,antar kan ke class, jemput...hantar ke rumah... beli kan itu, ini, kira cam dah berkahwin...hik hik.sian bf tuh,...dah la kena kikis....masa, tenaga, harta, kena kikis gak...
bf tak leh lah sporting sgt...tul tak?

-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 12:54


mmmm...setuju ngan kang....
dlm reramai tu...ada laaa sorang 2 kott....
klu hati baik...takkan laaaa nk buat cm tu...
yg si b/f tu plak...ikut ajer telunjuk pasai apa??
klu betul pun suka...biarlaaa betul caranya...
klu dh sampai tahap tolong belikan nasi...ish ..rasanya dh betul2 melampau...
betul2 kena cucuk idung...b'kepimpinan laaa skit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 10:32


Salah siswa kerana tak bijak cari perempuan. kan banyak perempuan lagi. atau susah sangat kikis dia balik. Be smart.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-03 14:24


no comment.
tak pernah terlibat in this situation.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 14:51




Hm, ana pun ader jugak dgr pasal hal ni. Cume tak ramai la....
Pade yg dah jadi gf kpd bf tu, kalau nak ber"manje" pun jgn la sampai OVER. Tak aci la assignment pun minta bf buatkan.
Pade yg dah jadi bf tu pun, jgn la "lembik" sgt... tegur2 la gf tu dgn baik. Jgn sampai org kate dayus plak.
bf dgn gf ni gune nyer utk tegur menegur, betulkan mane2 yg salah. Bimbing pasangan masing2 ke jln yg betul. Kalau tak tau nak buat assignment tu, mintalah ajarkan, bukan BUATKAN.
Baru la betul.... Jgn ader yg terase ek!


-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 07:17


heheheheh, bior teman hangatkan lagi isu ini. Ye, siswi adalah kaki kikis boyfrennye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 08:27


Pada 14-09-03 17:28 , istiqamah posting:

!!! QUOTE !!!

bukan tengah cakap pasal siswi ke sekarang ni?..


Bro. Kang silap baca tu..tak perasan..saya tak ada komen..siswi kaki kikis ni masalah diri siswi tu..yang lelaki pun sama, Kalau dah jelas dia kaki kikis, buat apa nak jadi kwan dia lagi..apo lah tak cerdik langsung.hehe..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-09-08 09:13


Pada 03-09-03 17:18 , JoshuaIsfahan posting:

!!! QUOTE !!!

Rasanya ramai dah tahu,ada segelintir siswi yang berilmu ni rupanya dalam diam kaki kikis....kikis loan bf dia,kikis tenaga bf dia....pakai tudung,punyalah baik..dalam diam,dia bercinta,dalam diam juga dia kikis duit bf dia beli tu dan ni...lagi teruk buat assignment dia suruh bf dia buatkan....bila dah grad..tinggal bf dia macam tu....apa pendapat kalian semua mengenai spesis baru ni....srikandi ukhwah..bagi komen?


Spesis...? :berfikir:


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:23


Pada 11-09-03 11:40 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau masalah KIKIS tu, rasanya bukan pada siswa sahaja. Bukan siswa pun melambak. Bertudung tak bertudung jangan jadikan isu! Kenapa asyik siswa sahaja yang difokus?


hahaha..betul tu..
jangan salahkan bola Kalau tak reti main bola...

:-D :-D


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:57


Assalamualaikum
sifat asid adalah mengkakis..bererti apabila asid mengenai suatu bahan yang lain, ia akan mula menghakis jisim sesuatu benda tersebut..antara kesan yang akan dapat dilihat ialah perubahan dalam bentuk bagi suatu jasad seperti berlaku pereputan..jika ia terkena pada kulit, antara kesan segera yang akan diterima ialah rasa melepuh, panas, dan merengsa...

adapun, sifat mengkakis asid ini tiadalah persamaan dari sudut ejaannya dengan sifat kikis siswi ni...cumanya...

memang apabila seorang siswi mengikis duit bfnya, duit tu pun akan jadi macam bahan yang terkena asid, hilang sedikit demi sedikit...

kesimpulannya, siswi mengikis sama seperti asid...

wahhhhhhh..... :-o

P/S : tak ada kena mengena dengan hidup ataupun mati terkena asid...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 12:36


uhuk...:jangan:

dedolu time belajar ada jugak main kikis-kikis ni...
kikis stripboard lah tapinya... nak disconeect kan voltage/currmt yang lalu kat situ...:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:16


berwaspadalah kita semua hendaknya.
doalah agar terlepas dari kena tipu ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

nima
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2008
Ahli No: 36054
Posting: 13
Dari: Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:18


hidup macam roda, masa turn anda kikis duit org,
jngn lupa esok duit anda akan dikikis juga..
masa tu jng salahkan tkdir.. sebab anda dah buat keputusan untuk
terima tkdir tu masa mula-mula kikis duit org...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nimaProfil   Hantar PM kepada nima   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 19:11


alahai dunia, macam-macam yang belaku sekarang ni..jangan salahkan kaki kikis, salahkan yang dikikis kerana terlalu buta menilai cinta duniawi yang hanya sementara sahaja....renung2kanlah wahai yang dikikis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 19:51


Biasa juga dengar perkara macam ni dan bukan sesuatu yang baru berlaku..dah lama tapi mungkin sekarang ni dah semakin berleluasa...Sebenarnya siswa juga harus peka jangan sampai mudah di permainkan.. Harus bijak menilai sejauh mana akan keikhlasan dan kejujuran pasangannya..kalau dah tengok tingkah laku pasangan yang suka mempergunakan Kenapa harus bertahan?? kalau cinta sekalipun kena lah tau berfikirkan...Maaf kalau pendapat saya ni agak keterlaluan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 03:37


saling kikis mengikis agaknya.. yang biasa dibuat oleh saya masa belajar dulu.. erk kikis bistro lah tapinya..dia kikis tenaga saya,saya kikis bistro dia.. time ada function.. mesti sengaja masak terlebih-lebih.. patut untuk 20 orang,kita hentam 30 orang.. dah tu boleh lah 'tapow' bawa balik asrama...hehe :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 07:16


siswi?? mengikis?? aiyaaa... tak patut.. tak patut... kasihannya bf dia...
bf dia tu pun satu, yang ada gf nak buat apa... kan dah dikikis.. buat bazir duit saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:34


Pada 21-09-03 00:14 , dinulhuda1422h posting:

!!! QUOTE !!!

biasanya siswi yang kaki kikis ni...akan bertemu jodoh dengan suami yang kaki kikis jugak.....kita tengok siapa yang kena.....kira sama-sama kuat tu...


ya betul hehehehe yang baik dengan yang baik ,sama juga sebaliknya..allah maha adil


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:37


selalunya perkara ni memang berlaku pada para siswi yang kurang berkemampuan dr segi kewangan...kadang-kadang ada juga dengar kawan sebilik mngeluh tentang ni...selalu sangat grlfriend sekuliah dengan dia minta itu ini...

aku cuba dengar dan bagi nasihat sedikit sebanyak kat mereka..tu saja yang aku dapat tolong.
aku berdoa supaya xtjadi kat aku nanti...

p/s: pandai2 lah juga diri k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 14:11


bukan siswi saja yang kaki kikis..
siswa pun ada..
harap-harap siapa yang tergolong kaki kikis ni,harap bertaubat lah..
aku pernah kena dengan golongan siswa sekor ini,kunun pinjam duet lah buat cerita sedih tah hape2..aku ni yang jenis mudah kasihan kat owg kasi saja lah sebab muka innocent saja,tak pdn dengan perwatakan yang ala2 alim kunun..
upenye kaki kikis,duet aku tak habeh bayar lagi tu..dekat 5 ratus lebih beb..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:27


aku tak tau lah kenapa perempuan zman sekarang ni xpkir dulu sebelum buat.......
aku bukan apa cakap macam ni...dr dulu nabi dah kata..                                             ("lelaki adalah pemimpim/ketua/pelindung bagi semua wanita")..ni bukan adat atau lumrah kehidupan...ni sabda junjungan kita...lelaki jenis ni memang xmalu sebab mminta pada wanita.pada hal sepatutnya di kena bagi apa yang dminta wanita tu....fikir-fikir lah..mgk aieyda terlalu sayang agaknya kat dia,..tak mengapa.bukan smuanys llaki kat dunia ni bbaik blaka...pepehal pun...bagi aku semua teman-teman wanita kat ukhwah ni good girl..lu org ada fikiran...LU fikir lah SENDIRI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:58


Assalamualaikumwarahmatullah...

hhmm... siswi kaki kikis??

nak komen banyak-banyak pun, tak berapa nak pandai sangat

buat masa ini, tak ketara sangat apa yang ana lihat depan mata.
selalunya... dengar dari kawan-kawan sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 13:29


Siswi kaki kikis? tapi ramai siswa kikis maruah siswi kan? tapi tak semua lah.... siswa megah sangat sebagai spesis pupus jadi mudah mengikis maruah wanita satu persatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:55


Pada 06-01-09 13:29 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Siswi kaki kikis? tapi ramai siswa kikis maruah siswi kan? tapi tak semua lah.... siswa megah sangat sebagai spesis pupus jadi mudah mengikis maruah wanita satu persatu....


nauzubillah...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-09 19:32


Pada 21-09-03 00:14 , dinulhuda1422h posting:

!!! QUOTE !!!

biasanya siswi yang kaki kikis ni...akan bertemu jodoh dengan suami yang kaki kikis jugak.....kita tengok siapa yang kena.....kira sama-sama kuat tu...


Siapa yang kena? Memang selalu pengikis yang akhirnya terkikis. Huhu..Tak perlu nak fokus pada siswi saja, tak adil langsung. Siswi ke siswa ke ada saja golongan pengikis ni. Bila dah lepas zaman belajar, lagi ramai pengikis ni, kat ofis selalu jumpa. Aduhai, buat apalah kikis2 ini..berusahalah sendiri.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 20:42


Pada 06-01-09 12:27 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

mgk aieyda terlalu sayang agaknya kat dia,..tak mengapa.bukan smuanys llaki kat dunia ni bbaik blaka...pepehal pun...bagi aku semua teman-teman wanita kat ukhwah ni good girl..lu org ada fikiran...LU fikir lah SENDIRI...


bukan terlalu sayang tapi disebabkan cerita dia yang menyedihkan lah..
dulu cerita ayah tak ada dah,kunun anak yatim,datang rumah saya cakap kat mak ayah dia ada lagi..ayork!!
disebabkan cerita yang menyedihkan tu lah saya jadi kasihan..
akhirnya saya fikir buat apa nak teruskan hubungan dengan owg macam tu,tu belum kahwin pergi dah kikis..terus saya clash dan sampai sekarang dia tak kontek saya nak bayar hutang yang dekat rm 500 tu..
tu sebab jangan mudah terpedaya dengan owg yang muka innocent,pura2 alim,kopiah kat atas kepala tak pernah tanggal..huhu..fobia saya dengan laki macam tu


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 21:30


Pada 06-01-09 19:32 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-03 00:14 , dinulhuda1422h posting:

!!! QUOTE !!!

biasanya siswi yang kaki kikis ni...akan bertemu jodoh dengan suami yang kaki kikis jugak.....kita tengok siapa yang kena.....kira sama-sama kuat tu...


Siapa yang kena? Memang selalu pengikis yang akhirnya terkikis. Huhu..Tak perlu nak fokus pada siswi saja, tak adil langsung. Siswi ke siswa ke ada saja golongan pengikis ni. Bila dah lepas zaman belajar, lagi ramai pengikis ni, kat ofis selalu jumpa. Aduhai, buat apalah kikis2 ini..berusahalah sendiri.



betul tu kak hanan..siswa ke siswi ke sama saja...semua bergantung pada seseorang itu...jadi fikir-fikirkan..renung-renungkan...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

OT
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33283
Posting: 27
Dari: kangar

hong_kong  


posticon Posting pada: 07-01-09 21:52


Pada 03-09-03 17:18 , JoshuaIsfahan posting:

!!! QUOTE !!!

Rasanya ramai dah tahu,ada segelintir siswi yang berilmu ni rupanya dalam diam kaki kikis....kikis loan bf dia,kikis tenaga bf dia....pakai tudung,punyalah baik..dalam diam,dia bercinta,dalam diam juga dia kikis duit bf dia beli tu dan ni...lagi teruk buat assignment dia suruh bf dia buatkan....bila dah grad..tinggal bf dia macam tu....apa pendapat kalian semua mengenai spesis baru ni....srikandi ukhwah..bagi komen?



bunyi macam pernah kena saja ni..
sesetengah siswi saja yang begitu...
kalau dah siswi tu kaki kikis...tinggalkan saja lah..buat apa nak duduk layan lagi.rugi masa dan bazir duit saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For OTProfil   Hantar PM kepada OT   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 23:24


Assalamualaikum...

minta bantuan buatkan tugasan tak salah, janganlah sampai membebankan org lain, mentang2lah org sayang kat kita, jangan kita ambil kesempatan pula..
nanti org dah tawar hati kita yang tergigit jari..

tentang siswi kaki kikis ni memang ada tapi tak banyak.. keinginan untuk bershopping agak tinggi dalam diri insan bergelar perempuan.. saya juga macam tu (tapi saya tak kikis duit sesiapa, ptptn kan ada..) tapi kenala pandai kawal diri. perlu dibezakan antara kehendak dengan keperluan. penuhi keperluan dahulu kalau mampu baru penuhi kehendak.

mungkin sebab tak dapat mengawal keinginan bershopping tu, maka terjadilah kes 'siswi kaki kikis'. almaklumla perbelanjaan melebihi pendapatan, jadinya berlakulah defisit dalam akaun simpanan sendiri..

:-).
:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12154 saat. Lajunya....