Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: CINTA & KAWAN


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» CINTA & KAWAN

Please Mendaftar To Post


Oleh CINTA & KAWAN

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 03:54


biar kita tidak dihargai, tapi masih ada harga diri
                     daripada hilang harga diri demi untuk dihargai

Satu Hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... Kenapa?? Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa?? Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang... Kenapa?? Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa?? Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia...kan?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia bererti...


-----------------
jadilah seperti pohon kayu yang lebat buahnya, tumbuh ditepi jalan. dilempar buahnya dengan batu, tetapi tetap dibalas dengan buah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 06:00


teringat lagu kawan nyanyian unic...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 15-10-06 07:31


Pada 15-10-06 06:00 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

teringat lagu kawan nyanyian unic...



kawan..bertahun kita bersama..
bagai semalam baru bersua...
heee..
cukup lah agaknya..Kalau pjg2 kang spoil pula..
hehe:P



Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 10:08


biarlah kita bertemu kawan ketika kita susah dan juga senang.. itulah sebenar2 kawan.. :) bukan kawan kerana rupa, pangkat, harta tapi kerana keikhlasan hati, akhlak, agama dan ilmunya yang dapat kita tumpang sesuatu yang bermanfaat untuk kita jugak.. :) mudah2an kita dapat memiliki macam dia... :)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

raf_dinul
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14029
Posting: 10
Dari: samarahan

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-10-06 10:54


cinta dan sahabat saling memerlukan. sahabat mencintai sahabat untuk menjadi sahabat yang setia..tanpa cinta, sahabat / kawan tidak boleh menjadi setia. betul tak?

mencintai sahabat untuk mencari sahabat yang sejati bersama susah dan senang...
akur kelemahan diri ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raf_dinulProfil   Hantar PM kepada raf_dinul   Pergi ke raf_dinul's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 12:14


Sebelum CINTA, kita cari KAWAN..
Bila dah dapat CINTA, kita lupa KAWAN..
Bila hilang CINTA, baru kita mencari KAWAN...
Begitulah hidup kita dengan KAWAN-KAWAN..

Kita memang mudah lupa....
Mudah lupa dengan apa yang kita dapat...
Bila dah susah baru nak ingat...
Ingat kembali kisah lama2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 21-10-06 00:15


sungguh berbeza sebenarnya cinta dan kawan

Bookmark and Share

    


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-10-06 07:20


mm....kawan biar seribu,bercinta biar satu...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 01-11-06 18:20


cinta tak semestinya pada org tertentu, cintalah pada semua org..namun cinta yang sejati hanyalh pada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-06 19:24


Antara Cinta dan Kawan.............

Cinta - itu satu benda yang kita takkan dapat menduga bila ianya akan terjadi dan cinta itu sesuatu yang amat mendalam sehinggakan Kalau tersilap langkah akan binasalah orang yang mengalaminya...cinta akan tumbuh apabila ianya disemai...

Kawan - terlalu banyak kawan diatas muka bumi ini, akan tetapi kawan sejati hanya wujud sekali dalam hidup ini. ia takkan hilang seperti mana cinta. hargailah ia semasa ianya ada.

p/s: bercinta biarlah berpada, jangan terlalu mengharap dan serius didalam bercinta, kelak binasa
berkawan biarlah beribu kerana didalam beribu mungkin akan ada kawan yang sejati yang sentiasa akan bersama kita di dalam duka atau suka.

insyaallah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 12:54


assalamualaikum...
mendalam maksud cerita ni...saya suka...:)
harap ambil iktibar dari cerita ini...
hargailah kawan selagi ada...
salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 13:03


Pada 15-10-06 03:54 , uncle_paklang posting:

!!! QUOTE !!!

biar kita tidak dihargai, tapi masih ada harga diri
                     daripada hilang harga diri demi untuk dihargai

Satu Hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... Kenapa?? Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa?? Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang... Kenapa?? Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa?? Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia...kan?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia bererti...



salam....
yup...mendalam tueee


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 13:06


nak bercinta boleh, tapi selepas berkahwin....kihkihkih

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-06 14:11


cinta kadang kala tidak akan kekal di hati, tapi kawan..engkau akan sentiasa kekal di hati......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 14:19


teringat tentang filem cinta...ekekekke

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 14-12-06 16:33


bercinta dan berkawan kerana ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 18:49


Pada 20-10-06 12:14 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Sebelum CINTA, kita cari KAWAN..
Bila dah dapat CINTA, kita lupa KAWAN..
Bila hilang CINTA, baru kita mencari KAWAN...
Begitulah hidup kita dengan KAWAN-KAWAN..

hmm..betul juga..saya setuju dengan pantun ni..
manusia ni selalu macam ni,masa susah, cari kawan,masa senang, tinggal kawan.. macam manalah agaknya nak cari kawan-kawan yang betul-betul kawan?
yang pentingnya,walaupun kita dah dapat cinta,kawan yang dah sedia ada 2 janganlah tinggalkan.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 20:04


Assalamualaikum
cinta tak semestinya pada org tertentu, cintalah pada semua org..namun cinta yang sejati hanyalh pada Allah

ana setuju dengan kata-kata ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 11:56


Pada 15-10-06 03:54 , uncle_paklang posting:

!!! QUOTE !!!

biar kita tidak dihargai, tapi masih ada harga diri
                     daripada hilang harga diri demi untuk dihargai

Satu Hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... Kenapa?? Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa?? Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang... Kenapa?? Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa?? Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia...kan?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia bererti...



:) very nice...
sangat bermakna...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 00:42


kawan tetap kawan..tak kurang tak lebih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 25-12-06 02:01


ukhwah fillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

rusli780
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2006
Ahli No: 27784
Posting: 3
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 11:17


Hati ini diciptakan oleh Allah dan diciptakan hanya untuk Allah. Maka CINTA hanya milik Allah, tidak ada istilah cinta pada manusia atau makhluk lain atau benda...maka hati ini tidak boleh di bahagi antara Allah dan manusia....CINTA hanya milik dan untuk Allah....

Maka pada manusia, Allah bagi kita perasaan kasih sayang, sayang dan kasih itu hanya pada keluarga, isteri dan rakan/sahabat/kawan/makhluk lain (jika ada). Kasih sayang ini adalah perasaan manusia.

CINTA PADA ALLAH DAN KASIH PADA MANUSIA :-D
[ Telah diedit oleh: rusli780 pada 25-12-06 11:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For rusli780Profil   Hantar PM kepada rusli780   Pergi ke rusli780's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 13:24


kawan .....
jangan biar jadi lawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 13:24


kawan .....
jangan biar jadi lawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

said_azzubair
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27712
Posting: 5
Dari: bukit kayu hitam, kedah

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 12:15


erm..kawan atau cinta? cinta hakiki hanya cinta pada Illahi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For said_azzubairProfil   Hantar PM kepada said_azzubair   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125037 saat. Lajunya....