Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 6 hari yang lalu
wyd1014: 14 hari yang lalu
haykal77: 22 hari yang lalu
Kakngah: 22 hari yang lalu
lidah-penghunus: 24 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Kecantikkan Lelaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Kecantikkan Lelaki

Please Mendaftar To Post


Oleh Kecantikkan Lelaki

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 13:35


Kecantikkan Lelaki


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran

3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada

5) Lelaki yang baik sangka

6) Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan
yang
ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 02-10-06 13:47


...sejuknye hati dengar...bahagia dapat lelaki macam ni:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 02-10-06 13:53


ada lagi ke laki yang macam ni?????
Kalau wujud lagi bagus ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 08:07


Syukran ad-din..sama-sama kita berusaha menggapai mardhatillah walaupun perjalanan itu penuh dengan cabaran dan rintangan..mardhatillah, cinta Allah, cinta Agung..tiada bandingan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 08:15


Pada 02-10-06 13:35 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

Kecantikkan Lelaki

Seluruh kecantikan
yang
ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

«*Allahuma solli 'ala saidina Muhammad wa 'ala alihi wasoh bihi wa baarik wa sallim*»

justeru, role model yang terbaik adalah Baginda...
ALLAHuakbar... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

abixpert
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2006
Ahli No: 25311
Posting: 2
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 11:12


Sesungguhnya setiap manusia ini tak sempurna. Tapi, tak semestinya kita redha dengan diri kita yang tak sempurna ni. Kita seharusnya berusaha untuk mencapai tahap kesempurnaan (seperti Baginda Rasullullah). Setiap yang berusaha pasti ada ganjaran. Tak banyak, sikit, tak sikit banyak ganjaran tu :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For abixpertProfil   Hantar PM kepada abixpert   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 23:51


Insyaallah.. ana percaya semua muslimin dalam ukhwah ni ada ciri2 tu..amen.. marilah sama-sama kita memperbaiki diri dan akhlak kita di bulan yang mulia ini..semoga kita semua mendapat redha Allah swt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 23:57


bila fikir balik, tak ada satu pun daripada senarai tu dari diri saya. alhamdunillah, bila renung kembali rasanya saya boleh menyelami dan mengenali diri saya lebih mendalam. segalanya dibawah kuasaanNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 01:20


hebat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 08:10


iman penting syekh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-06 08:57


BETUL TU..
TAPI ADA juga LELAKI yang CANTIK...BUKAN KERANA AKHLAK
TAPI LELAKI yang NAK KELIHATAN CANTIK(P*ND*dan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 11:10


Buat masa ini..ana rasa sukar..ana sendiri punya akhlak yang sangat sederhana..mudah2an Allah beri hidayahnya agar bisa mendapat akhlak yang baik...istiqamah untuk akhlak yang baik adalah satu yang amat sukar bagi diri ana terutamanya...Yaa..kadang-kadang juga rasanya sangat cemburu melihat mereka yang punya khlak yang baik... lah tahzan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-06 11:34


tulis, cakap senang, nak praktik sukar sekali, dahlah dikenakan racun lepas tu kita nak balas dengan madu pada musuh, sepatutnya orang yang beri racun tu dihukum mati sebab dia bagi racun niat nak bunuh manusia, jadi hakim akan jatuhkan hukuman (Islam juga ) pancung sampai mati, hal ini bersamaan dengan hadis yang mana jika seseorang mengaku dengan sebab dia santau, atau sihir atau racun seseorang muslim yang menyebabkan kematian muslim lain, maka hukuman adil Islam ialah hukuman mati. sila rujuk hadis, jadi jaranglah ada kalau dah diracun , dia nak balas dengan madu, baik madu tu dia minum sendiri untuk buat ubat sebab dia diracun. wallahu 'alam.Hukuman oleh kerajaan Islam kepada tukang sihir ialah hukuman pancung sampai mati. harap maklum. sihir ni termasuk meracun, santau dan sebagainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-10-06 11:47


ehehhe, kelakar dengan pendapat saifuddin....

kalulah saya dapat lelaki tu, peh....best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-06 11:54


mungkin dia bagi madu pada remaja yang baru nak belajar sepak terajang dunia supaya remaja tu tak diracun fikiranya oleh puak kafir dan munafik. orang yang racun dia tu patut mati ditanam di tanah supaya dia tak racun manusia lain. pemuda tu bila dia dah sembuh dari kena racun dia cuba ajar remaja bagaimana sepak teranjang dunia yang terdiri dari sahabat serta musuh, yakni ashabus yamin (sahabat such as muslim ) dan ashabul syimal(musuh,such as, munafik, kafirin,).
anda pernah dengar cerita remaja ditipu supaya terjebak dengan arak, pil, ecstacy. mula tu munafikiin ni belanja makan, bagi duduk rumah free, lepas tu akhirnya ajak pergi disko, order satu jag arak, lepas tu cabar, kalau kau tak minum kau bukan macho, maka remaja tu buat silap maka dia minum sebab munafik tadi dah kaji kelemahan remaja tersebut ialah pantang dicabar. Alhamdulillah remaja tu dah Taubat Nasuha, InsyaAllah
[ Telah diedit oleh: Saifuddin pada 12-10-06 11:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 08:25


Pada 12-10-06 11:34 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

tulis, cakap senang, nak praktik sukar sekali, dahlah dikenakan racun lepas tu kita nak balas dengan madu pada musuh, sepatutnya orang yang beri racun tu dihukum mati sebab dia bagi racun niat nak bunuh manusia, jadi hakim akan jatuhkan hukuman (Islam juga ) pancung sampai mati, hal ini bersamaan dengan hadis yang mana jika seseorang mengaku dengan sebab dia santau, atau sihir atau racun seseorang muslim yang menyebabkan kematian muslim lain, maka hukuman adil Islam ialah hukuman mati. sila rujuk hadis, jadi jaranglah ada kalau dah diracun , dia nak balas dengan madu, baik madu tu dia minum sendiri untuk buat ubat sebab dia diracun. wallahu 'alam.Hukuman oleh kerajaan Islam kepada tukang sihir ialah hukuman pancung sampai mati. harap maklum. sihir ni termasuk meracun, santau dan sebagainya.


Yeeaaa... Tepat sekali saudara Saifuddin. Heehhee... Takkanlah nak dibalas madu pabila kita atau saudara kita diracun... HHEEE....



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 09:28


masih wujudkah?? hmm semoga bertemu dengannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 09:55


huhu..erm alhamdulillah kalau dapat lelaki macam ni..bahagia hidup ana..
tapi zaman sekarangkan..susah nak cari macam ni..kalau ada pun maybe 1 dalam seribu or sejuta..hhahaaa :-D


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:04


ada....
ada lagi.
org tak tahu saja.
benda ni tuhanja yang tahu.
hati tuhan yang tahu....manusia tak pernah nampak, kalau nampak pun luaran saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:06


betul-betul tu..tapi betul susah nak jumpa org macam tu..
rasanya tak pernah jumpa agaknya..hahahaa
mereka baik sangat agaknya...sampai tak perasan..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:07


Jangan haraplah... malas nak jadi lelaki cantik ni. Tak ada masa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:12


Pada 02-10-06 13:35 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

Kecantikkan Lelaki


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran

3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada

5) Lelaki yang baik sangka

6) Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan
yang
ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.



mana yang mampu kita ikut..kalau tak mampu nak buat macam mana kan...
yang penting jangan menyusahkan org lain...susahkan diri sendiri pun tak bagus juga....
buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali,kalau lebih dr sekali pun jangan......


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:12


SALAM...YANG PENTINGNYA SEKALI POKET KITA SENTIASA TEBAL...HIHIHI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 14:30


kecantikkan sebenarnya memang terletak pada lelaki. haiwan2 yang cantik2 semua pada lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 14:48


Pada 02-10-06 13:53 , kembara_girl posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi ke laki yang macam ni?????
Kalau wujud lagi bagus ar...


hai....

belum apa-apa lagi dah mengalah ke???

so nampaknya semangatnye tak 'tally' lah dengan name kembara_girl tu....

not what i expected from a person with so adventurous name....

:sad:
:sad:

p/s: it's better to have positive hope rather than the negative one......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 15:29


"Apabila Aku sempurnakan kejadiannya,dan Kutiupkan RohKu kepadanya" dan "..dengan Kedua tangan Ku (KekuasaanKu)"(shaad;72:)

Maka nikmat Tuhan yang manakah Kamu dustakan?

"Sesungguhnya Kami jadikan manusia ialah dengan sebaik-baik kejadian" ( surah Al-Tin:4).

dalam kitab ihya ulumuddin ada mnyebut bhwnya dalam tubuh anak adam terdapat benih2 kebaikan dan kejahatan.maka berbahagialah bagi org yang menyucikan diri dr benih2 kejahatan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 12:01


untuk ikut Nabi 100%, mungkin agak mustahil untuk kita capai, tapi jika kita mengikut 10% cara sahabat-sahabat nabi pun dah memadai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

musafirsufi
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2008
Ahli No: 32917
Posting: 7
Dari: kelantan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 07:28


assalamualaikum....Rasulullah s.a.w adalah qudwah hasanah yang terbaik untuk dicontohi..buatlah setakat yang kita mampu.wallahua'lam


-----------------
"almar atul solehah khairun mina dunia wama fiha"


Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsufiProfil   Hantar PM kepada musafirsufi   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 08:34


salam..
kecantikan lelaki..subhanallah...
indah sungguh...
contoh lelaki yang diidamkan..nak dapat 10% macam nabi pun susah..
tapi..moga-moga dapat yang beriman...aman bahagia rasanya..
kaum muslimah juga kena jaga kecantikan ..yakni kecantikan akhlak..penampilan .... semua kena jaga..


-----------------
puteri_adam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144515 saat. Lajunya....