Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 20 jam, 12 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: ali yang sengal... hehehhe


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» ali yang sengal... hehehhe

Please Mendaftar To Post


Oleh ali yang sengal... hehehhe

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 10:49


Maka tersebutlah kisah di sebuah kampung bernama Pinang 18,namanya sebegitu kerana hanya terdapat 18 pokok pinang kat kampung tu,kira banyak jugakkan... tinggal lah seorang orang yang gila bernama Ali( memang nama sebenar). Ali tinggal seorang diri setelah kedua ibubapanya meninggal dunia.Pondoknya terletak di hujung kampung. Ada org kata, Ali ni mewarisi sifat gila dari bapanya..

Peristiwa tragis ini berlaku pada hari jumaat. maka hendak dijadikan cerita, seperti hari2 jumaat yang lain, Ali akan pergi ke masjid untuk menunaikan solat jumaat. sungguhpun dia ni gila..tapi dalam bab sembahyang dia tak pernah gila. oleh itu kawan-kawan semua, contohilah sikap Ali ni, janganlah miss solat. nanti kita lebih gila dari org yang gila.

Setelah selesai solat, Ali pun macam biasa nak balik rumah dia. Puas dicarinya selipar buruk kesayangannya, tapi tak berjumpa jugak. Benganglah si Ali ni sebab selipar dia dah kena curi. Dengan tergesa2..Ali masuk balik ke dalam masjid dan terus menuju ke microfon. Apalagi... dia pun buat pengumuman dengan suara yang ala2 ganaz lagi brutal..

"Kepada sesiapa yang curik kasut aku, tolong pulang balik, kalau tak aku akan buat macam yang arwah bapak aku buat tahun lepas!!!!"

Maka takutlah orang kampung Pinang 18. Almaklumler... orang gila ni kalau nak mengamuk punyalah dahsyat. kalau tak guna parang, mesti tak thrill.

tiba-tiba datanglah seorang budak dengan wajah yang pucat lagi takut menjinjing selipar buruk Ali. Sambil tersengih2 budak tu berkata...

"alaaa abang ni.. saya nak bergurau pun tak boleh.."

Ali menjegilkan biji matanya tanda geram sesangat kat budak tu. Lintang-pukanglah budak tu lari. Setelah dapat selipar buruknya..Ali pun bersiap2 untuk meninggalkan masjid. Pak Imam yang dari tadi memerhatikan kelakuan Ali cuba mendekatinya. Dengan rasa takut.. Pak Imam pun bertanya...

"Errrr... boleh aku tahu..apa yang arwah bapak anda buat bila dia tak dapat semuala selipar dia"

"Balik kaki ayamler... "jawab Ali dengan selamba rocknyerr..


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 10:52


:-di Buat org susupen saja.........ingat kan dia nak pukul Tok Imam itu.......

:roll: tapi bukan ke cerita ini dah ada keluar dulu.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 11:06


Pada 29-09-06 10:52 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-di Buat org susupen saja.........ingat kan dia nak pukul Tok Imam itu.......

:roll: tapi bukan ke cerita ini dah ada keluar dulu.......



wallahualam......


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 11:42


salam~
memang sengal sungguh pun..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 11:56


ok juga...
tak lah sengal sangat sebab dia masih ingat apa yang arwah ayah dia buat...
lagipun...jalan kaki ayam ni bagus,,,boleh ganti refleksologi..
heheheh...
senyum senyum selalu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 12:31


Pada 29-09-06 11:56 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

ok juga...
tak lah sengal sangat sebab dia masih ingat apa yang arwah ayah dia buat...
lagipun...jalan kaki ayam ni bagus,,,boleh ganti refleksologi..
heheheh...
senyum senyum selalu....


hehehehe


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 29-09-06 13:09


rasanya cerita sengal ni dah ada dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 13:10


Pada 29-09-06 10:52 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-di Buat org susupen saja.........ingat kan dia nak pukul Tok Imam itu.......

:roll: tapi bukan ke cerita ini dah ada keluar dulu.......



a'ah lah..macam pernah baca dalam posting sebelum ni.... ta


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 13:47


suspen tol...ingatkan betul-betul nak mengamuk....kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 13:47


kelakar lah

sekeping hati di bawa berlari jauh melalui jalanan sepi
jalan kebenaran indah terbentang
di depan matamu para pejuang...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 15:26


YELA DAH ALI begitu nak buat macam mana KAN.. HEHEHE

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 18:20


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 19:46


walaupun dia gila tapi solat tak tinggal...bagus tu

ni ada tu cukup sempurna sifat tapi solat tiggal jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 11:55


Pada 29-09-06 19:46 , nurcinta posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun dia gila tapi solat tak tinggal...bagus tu

ni ada tu cukup sempurna sifat tapi solat tiggal jugak...


betulah dik..........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 11:55


Pada 29-09-06 19:46 , nurcinta posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun dia gila tapi solat tak tinggal...bagus tu

ni ada tu cukup sempurna sifat tapi solat tiggal jugak...


betulah dik..........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 12:33


hidup jangan mudaha gelabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 13:34


tau tak mengapa

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 14:45


satu tindakan yang drastik dan sesuai dipraktik bagi jemaah yang sering hilang selipar dan kasut...
ana sokong!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 08-10-06 16:41


buat malu saja budak tu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 22:27


bengong punya lawak lah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 14:41


Pada 08-10-06 14:45 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

satu tindakan yang drastik dan sesuai dipraktik bagi jemaah yang sering hilang selipar dan kasut...
ana sokong!!!!!!!


betul tu... hehehehe


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 15:11


Kalau rumah dekat tak mengapa nak balik berkaki ayam..
cuba bayangkan kasut hilang masa kat masjid pada hari kita bershoping..
takke teruk tu nak mencari kasut..
pengalaman kawan saya, nasib baik kedai kasut dekat kat KL..tolong beli kasut kat dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-10-06 16:59


Assalamualaikum...
Sengal yang sesengalnya.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-06 09:46


Pada 20-10-06 15:11 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau rumah dekat tak mengapa nak balik berkaki ayam..
cuba bayangkan kasut hilang masa kat masjid pada hari kita bershoping..
takke teruk tu nak mencari kasut..
pengalaman kawan saya, nasib baik kedai kasut dekat kat KL..tolong beli kasut kat dia...


lah ciannya.. sabar saja lah..........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 16:24


baik betul budaknya ali tu.,..(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 18:14


ali2.....nama sahabat nabi juga kena pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 18:14


ali2.....nama sahabat nabi juga kena pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-06 15:25


Kah Kah Kah
Senario pun tak lawak macam Ali tu.. Bravo Ali, Bravo

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 16:26


HEHEHEHE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 16:27


kasihan Ali, asyik- asyik ali saja yang kena. kasihan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 04-11-06 23:59


Kalau nak tengok org sembahyang jumaat berimamkan tv, datanglah wad psyciatry dekat hkl
pesakit kat sana akan sembahyang jumaat berjemaah, betul tak betul mereka semayg, Allah saja yang tahu..
tapi mereka ni memang menarik, memang kelakar lah Kalau dapat berborak dengan mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 06:11


Pada 29-09-06 19:46 , nurcinta posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun dia gila tapi solat tak tinggal...bagus tu

ni ada tu cukup sempurna sifat tapi solat tiggal jugak...


na'am...aqimussolah dengan zat Allah...


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 15:37


Pada 04-11-06 23:59 , hazi posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak tengok org sembahyang jumaat berimamkan tv, datanglah wad psyciatry dekat hkl
pesakit kat sana akan sembahyang jumaat berjemaah, betul tak betul mereka semayg, Allah saja yang tahu..
tapi mereka ni memang menarik, memang kelakar lah Kalau dapat berborak dengan mereka..


ye ke.... tak sangka eh


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 11:23


a'ahla...tapi dah dengar berulang kali pun tak bosan ye budak sebab ada ikhtibar daripadaNya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 18:25


huhuhuhu.... boleh tahan. 5 bintang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 16:48


hmm..hee...lucu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

ConanEdogawa
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27900
Posting: 2

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-06 18:39


salam...........
hahahahha.........lawak sangat....sebab sengal sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ConanEdogawaProfil   Hantar PM kepada ConanEdogawa   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 26-12-06 19:15


hehe..comel saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 22:54


haha..teringat pula zaman duduk kat asrama masa form one..
memang selipar lah benda yang paling kerap hilang..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 23:33


emm tak lah gila name nya itu..cuma anda waras sikit..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 23:59


HIDUP ISLAM...!!!!
itu lah cara orang Islam sebenar patutnye.. tak tinggal solat..
gila pun makhluk Allah jugak...
dia masih tak lupa sembahyang...menarikk2...
org yang sempurna esp lelaki lah (sembahyang Jumaat)..
Kalau nak tengok org kantoi...sangat ramai..
pkol 1 lebih dok berkeliaran lagi...
ish2.........................org gila itu patut bagi tazkirah kat mereka.. huhu
wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:59


sama-sama lah kita muhasabah diri kita selalu... agar sentiasa balik pada jalan Nya.. insyaAllah moga kita umat muhammad sentiasa dalam redha Allah swt... amin......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 20:59


ana pernah hilang sandal kat masjid.. nasib baik jumpa kawan, pinjam kasut dia sebab nak pergi kedai beli selipar..yang peliknya, ana dah buat tanda kat selipar tu pun masih ada orang berminat nak curi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 08:38


tulah kat masjid pun org mencuri kan sekarang ini.. padahal tempat suci itu... dunia dunia..


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 08:54


lain kali nak pergi masjid pakai terompah kayu yang color merah tu.. baru tak ada orang nak curi.. hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 09:57


hahaha...lawak2... :lucu: :lucu: :lucu: tergelak seorang-seorang kat sini... :lucu:

pernah jugak pengalaman hilang selipar di masjid waktu sekolah asrama dulu..kalau xhilang selipar, xsah...huhu..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 10:32


tak pun PAKAI PLASTIK saja.. LAGI SENANG.. PAS PAKAI BUANG.. HEHEHE.. tapi kena STANDBY banyak-banyak lah...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 20:58


kihkihkih...terkena pak iman tu...selamba saja si ali tu...hahaha


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 07:53


ITULAH PERANGAI SI ALI... tak fasal-fasal SEMUA org jadi takut...HEHEHE


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 08:32


rasanya orang gila tak diwajibkan solat..tapi masih boleh, kan? :-)

itu bukan gila namanya..tapi ..tapi apa ye.. hehe


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 09:52


salam..
Hehehe.. buat suspen saja tadi... apa pun kelakar juga.... :lucu:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14175 saat. Lajunya....