Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Jenama apa yang patut kita boikot?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Jenama apa yang patut kita boikot?

Please Mendaftar To Post


Oleh Jenama apa yang patut kita boikot?

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 13:18


Akhir-akhir ini, telah banyak barangan baru yang diperkenalkan kepada kita sama ada di kaca televisyen, radio, internet mahupun secara langsung (melalui promoter dan lain-lain). Kita sering tertarik dengan produk-produk ini lalu membelinya tanpa menyelidik latar belakang produk tersebut serta syarikat-syarikat yang mengilangnya. Tanpa kita sedari barangan yang kita beli itu mempunyai unsur-unsur yang menghina Islam. Kita juga tidak menyedari wang yang kita sumbangkan itu digunakan oleh musuh-musuh Islam untuk menghancurkan kita. Dalam sesetengah hal pula seperti makanan, kita tidak menyedari ramuan dalam makanan tersebut mengandungi unsur-unsur haram. Jadi dalam hal ini ana minta kepada sesiapa yang tahu tentang barang-barang syubhah ke haram ini supaya menyenaraikannya agar kita dapat mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan daripada terjerat oleh tipu daya musuh-musuh kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 15:13


cuba browse kat topik2 yang sebelum ni, dah banyak kali dibincangkan beserta dengan senarai brgn yang nak diboikot

untuk senarai halal haram masuk ke Portal Halal JAKIM


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-09-06 15:32


JAKIM & PPIM dah sahkan roti "HIGH 5" dicampur minyak bab* dari Jerman hari ini. Boleh rujuk Malay Mail 7 SEPT 2006.

Bukan takat roti jenama hi-5 tapi semua keluaran Silver Bird Group Berhad, parent company depa. Silver birds juga bekalkan produck untuk syt direct selling cosway! Yang paling tak syok, fatty chemical depa import dari Israel jenama “Dubur”!

http://www.silverbird.com.my/index1.htm



Pandan & Coconut
Marble
All Butter    

Coffee
Sultana
Chocolate    

Mango
Vanilla
_Mocha    
Roll Cakes are available in Chocolate, Lemon and Strawberry variety.

Chocolate Roll
Lemon Roll

        






Chicken
Mushroom Prime
Beef Seafood Veggie
Delight

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-09-06 15:32


gambar tak keluar pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-09-06 21:12


boikot handphone dan barang2 keluaran nokia & motorola

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

nurfirna
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11332
Posting: 19

Melaka  


posticon Posting pada: 18-09-06 21:38


ye ke hi-5 tak ok...betul kerr..abiz 2 nak makan roti apa.gardenia pun tak ok juga..emm..susahnyerr..-peminat roti-
[ Telah diedit oleh: nurfirna pada 18-09-06 21:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirnaProfil   Hantar PM kepada nurfirna   Quote dan BalasQuote

imanz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26321
Posting: 5
Dari: ipoh,perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-09-06 21:54


assalamualaikum............
ana rasa jnme yang ptut kita boikot
adalah apa yang kita kena
BOIKOT!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanzProfil   Hantar PM kepada imanz   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 10:50


ye ke hi-5 tak ok...betul kerr..abiz 2 nak makan roti apa.gardenia pun tak ok juga..emm..susahnyerr..-peminat roti-


Roti keluaran IKS tempatan ada banyak yang belum diketahui oleh kita semua. Mari kita sokong produk-produk IKS (yang halal saja lah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103058 saat. Lajunya....