Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 1 hari, 6 jam, 11 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 11 jam, 13 minit yang lalu
sahabat_sejati: 7 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 19 hari yang lalu
nice_pesan: 22 hari yang lalu
umy_1510: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kurma yahudi


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kurma yahudi

Please Mendaftar To Post


Oleh kurma yahudi

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 10:02


Assalamualaikum

Sekarang bulan puasa bakal
menjelma.........berhati-hati........be careful of
Kurma Yahudi ... Tolong Distribute!

Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan
dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara Israel..dan
diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan
di Malaysia.Ia ditanam di satu kawasan luas di
bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan
Palestin. Ia dipunyai oleh seorang Yahudi yang
kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi
dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung
orang-orang Yahudi .

Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian
Singapura . Para Muslimin sekalian diharap jangan
membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat
Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam
oleh rejim Yahudi laknatullah ini.

Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun,walaupun dari
segi ekonomi.


-----------------
Hidup di sini untuk balik ke tempat asal


Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 12:07


Thanks for the info.Amat berguna.
Muslihat jahat yahudi makin menakutkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 15:37


thanks.
berguna sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 15:39


salam~
eeee...yahudi ni sibuk saja nak buat kurma jugak!
ish...kacau line!maleh beli dy punya...
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:15


dalam banyak-banyak produk..
produk kurma jugak dia ada buat...

tak habis2 mnyusahkan orang Islam....

semoga kita tidak mudah tertipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:21


macam² cari mereka nak musnahkan Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-06 23:14


jangan beli!boikot!boikot!

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 00:30


mengapa asyik ada sahaja bahan/info baru yang dijadikan modal untuk disebarkan dalam bentk berantai dalam emal/sms?

apa nak jadi ni? dunia dah jadi bingung!

pedulik apa kurma tu yahudi ke apa ke?
semoga diberi kecelakaan kepada orang yang mula2 mencipta perkara berantai seperti ini.

penjelasan: lepas ni nanti ada pula air zam2 yahudi, sejadah yahudi, kopiah israel, tasbih yahudi,

apa nak jadi


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 22:52


Islam boikot kurma Israel

PARIS: Penduduk Islam Perancis melancarkan kempen memulaukan buah kurma Israel yang dilambakkan di pasaran menjelang Ramadan yang bermula semalam di negara Eropah.

“Kesatuan Pertubuhan Islam (UMA) menggesa penduduk Islam Perancis memulaukan kurma Israel yang dilambakkan di pasaran negara ini ketika Ramadan,” kata ketua UMA daerah Seine-Saint-Denis, Hasan Farsado.

Kurma itu menggunakan jenama ‘dates of Jordan River’ dilambakkan di kawasan didiami majoriti penduduk Islam Perancis, lapor perkhidmatan berita Islam di Teluk semalam.

“Pertubuhan Islam menggesa penduduk memeriksa asal kurma itu sebelum membelinya,” kata Hasan.

Umat Islam Perancis dianggarkan enam juta orang, memulakan hari pertama Ramadan semalam.

Umat Islam kebiasaannya menggunakan buah kurma untuk berbuka puasa sebagai mengikut Sunnah Nabi Muhammad. Puasa di bulan Ramadan dianggap oleh generasi kedua dan ketiga Islam di Perancis sebagai simbol agama Islam mereka. – Agensi


Kurma Yahudi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 03:15


shukran for the information
penting ni supaya tak tersilap beli

wassalam


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 13:08


Betul tu..Kalau kita beli kurma yahudi, keuntungan yang diperolehi digunakan untuk bunuh saudara kita dekat Palestin...

...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

norhayati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6086
Posting: 34
Dari: rantau panjang

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-06 13:50


assalamualaikum,
thanks for the info.maklumat ni berguna sangat.penting untuk kita sebagai orang Islam.sekurang-kurangnya, walaupun kita tak mampu untuk mnentang secara fizikal,kita boleh mngelak dari mmbeli kurma keluaran yahudi ini.
saya harap safa_indah dapat menerima info ini dengan pemikiran yang positif.mungkin dengan cara penybaran maklumat seperti itu, kita orang Islam dapat menyelamatkan umat Islam yang lain dari terus ditindas.cara imthiyaz menggunakan emel sebagai salah satu cara untuk menyebarkan maklumat yang dia tahu adalah merupakan satu alternatif di dalam menyelamatkan umat Islam dari terus ditindas.harap safa_indah dapat terima dengan pemikiran yang positif.jangan mengharapkan balasan yang buruk diknakan ke atas orang yang tlah menyebarkan sesuatu yang brmanfaat. fikirkanlah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhayatiProfil   Hantar PM kepada norhayati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:03


memang suka makan kurma...tetapi agak susah dapat di luar musim Ramadhan..kena tengok label betul-betul lepas ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 19:21


!!! QUOTE !!!

mengapa asyik ada sahaja bahan/info baru yang dijadikan modal untuk disebarkan dalam bentk berantai dalam emal/sms?

apa nak jadi ni? dunia dah jadi bingung!

pedulik apa kurma tu yahudi ke apa ke?
semoga diberi kecelakaan kepada orang yang mula2 mencipta perkara berantai seperti ini.

penjelasan: lepas ni nanti ada pula air zam2 yahudi, sejadah yahudi, kopiah israel, tasbih yahudi,

apa nak jadi


janganlah emosional sangat, memang betul pun apa yang disampaikan tu.

kena hafal ni: ‘dates of Jordan River’, pastikan kita tak beli jenama ni.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

redhailahi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23514
Posting: 59
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 21:15


betul 2, terima kasih atas info yang sangat-sangat berguna ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 23:50


moga Allah sentiasa melindugi umat Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.158912 saat. Lajunya....