Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 3 jam, 27 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 7 jam, 34 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Malam: Suami buat susu anak...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Malam: Suami buat susu anak...?

Please Mendaftar To Post


Oleh Malam: Suami buat susu anak...?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 12:30


Assalamualaikum..kebiasaannya, anak dibawah usia setahun akan jaga nak susu……..dan kebiasaanya jugalah, si ibu adalah insan yang mula2 sekali akan bangun bancuh dan bagi minum susu kat anak……….tapi, sanggupkah sang suami yang bangun dulu daripada sang isteri apabila terdengar anak menangis nak susu………?.............kalau adalah suami kita yang bingkas bangun tatkala terdengar tangisan bayi yang nak susu, alhamdulillah.itulah, suami penyayang……………….agaknya, siapa kat sini suami penyayang………?
Suami yang bangun buat susu anak………?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 08:36


Ya, saya... KIHHKKIHH!!! ok, ok. Be serious. EERRMM... Ya, akan
cuba bangun tengah-tengah malam nanti untuk bancuh susu baby bila ada
anak nanti. NGGEEE....

p/s: UUPPSS!!! Starcraft II? Hahahaha.... Trouver, are you ok? Umar, ok?
Muja? ok eekk? Khalifa, takdeek haal ek? Hahahaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 08:45


Ada ke :berfikir: :berfikir:

Rasanya ada tapi jarang..... siapa para suami atau bakal suami yang sanggup?? Angkat tangan..... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:05


Jangan haraplah.... orang nak tidor. Ibu patut bangun buat susu anak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:07


beza lelaki dengan perempuan...
fitrah. lelaki ni dia xsesensitif perempuan dalam sesetengah hal.

ada yang buat susu. memang ada, tapi tak banyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:08


Pada 27-02-09 10:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan haraplah.... orang nak tidor. Ibu patut bangun buat susu anak.


hehehehe......anak,adalah anak bersama...so wajarlah kita jaga sama-sama,tak kira siang atau malam...

ps
tak mengapa daeng,dah ada anak sendiri nanti baru tahu macam mana...


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:11


huhu...kalau ada kan bagus..menyenangkan isteri kan
kata hidup bersama..kena saling bantu membantu..tak begitu sama-sama rasa kesusahan dan kesenangan menjaga anak..
baru rasa nikmat hidup berkeluarga..hehehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:12


Pada 27-02-09 10:08 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-09 10:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan haraplah.... orang nak tidor. Ibu patut bangun buat susu anak.


hehehehe......anak,adalah anak bersama...so wajarlah kita jaga sama-sama,tak kira siang atau malam...

ps
tak mengapa daeng,dah ada anak sendiri nanti baru tahu macam mana...


ah, teman tak dulik... tak ada masa nak bancuh susu anak. Nak buat susu pun tak reti.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:20


by: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!


ah, teman tak dulik... tak ada masa nak bancuh susu anak. Nak buat susu pun tak reti.


Kalau macam tuue, teman yakin jurutera seperti meke inginkan seorang isteri
yang menjadi suri rumah dan tidak bekerja.

p/s: Meke, datang UKM esok kan? Apa kata kita ajak umar_khalil, sirat dan
trouver layan teh tarik bersama? JOOMM? Bangi jooomm!!! Bangi!!!

2nd p/s: Tidak sesuai untuk lepak bersama dengan orang yang telah
berkahwin seperti khalifah (bapak budak). Nanti Rumaishaa marah.



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-02-09 10:55


Bantu membantu amalan mulia..kena ada belas kasihan dan simpati..yang tak tahu boleh belajar,yang tak paham boleh bertanya..agaknya nya kalau isteri tak sihat ke,sakit masuk hospital ke..sapa nak tolong jaga..takkan pokok bunga atau kucing pulak yang nak tolong buatkan susu..ehehhehe..bukan anak kucing atau anak pokok... :-D :kelip:


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:58


Pada 27-02-09 10:20 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

by:

2nd p/s: Tidak sesuai untuk lepak bersama dengan orang yang telah
berkahwin seperti khalifah (bapak budak). Nanti Rumaishaa marah.



amboi..nak pulaukan ek...tak mengapa tak mengapa....



-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:02


kalau suami xbgn mlm buat susu anak..

itu kan dah menjadi satu bukti..menunjukkan..

yang suami tu seorang yang PENYABAR...:d

Dengr anak nangis pun dia boleh sabar saja..:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:06


assalammualaikum

Pada 27-02-09 11:02 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau suami xbgn mlm buat susu anak..

itu kan dah menjadi satu bukti..menunjukkan..

yang suami tu seorang yang PENYABAR...:d

Dengr anak nangis pun dia boleh sabar saja..:-P




penyabar? ish3... bagusnya lah dapat suami macam ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:20


ha3..betul apa..
kan mnunjukkan ciri-ciri lelaki penyabar..
cuba lah perempuan belajar bsbr macam lelaki begini...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:26


SALAM...HAI...BERTUAH BADAN KALAU DAPAT SUAMI YANG MACAM NI.HAA..KEPADA YANG BUJANG-BUJANG TU,CUBA-CUBALAH TANYA PADA EMAK MACAM MANA NAK BANCUH SUSU,TUKAR LAMPIN,BASUH &#@%%^**() ANAK TU.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:29


Pada 27-02-09 11:20 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

ha3..betul apa..
kan mnunjukkan ciri-ciri lelaki penyabar..
cuba lah perempuan belajar bsbr macam lelaki begini...:D


huhu..
kalau isteri pun turut jadi penyabar..
haru lah dibuatnya..
mahu jiran-jiran pun turut jadi penyabar ke?
:jangan: :jangan:
kasihan kat anak..
dahaga sangat dah tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:35


Salam..

Give and take lah..
Tolak ansur..
Suami pun boleh buat susu anak malam-malam kan..
Letak saja botol susu, tin susu, air panas, air suam kat sebelah tempat tidur..
Insya Allah..

Tapi apa-apa pun kena toleransi lah sikit..
sama-sama penat.. Siang kerja.. Balik pun dah lewat..
Lainlah kalau kerja shift..

Wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:52


Assalamualaikum........
salam ukhwah semua........
memang sakit tak terkata bila isteri melahirkan anak..
kita kena syukur sebab anak merupakan anugerah daripada Allah..
suami dan isteri masing-masing ada tangungjawab bila nak menjaga anak..
bila anak menangis waktu malam, isteri Kalau terjaga boleh buat susu,..
begitu juga suami.. bila terjaga anak menangis ..terus buat susu,...
suami kan penyayang dan tangungjawab orangnya..
jangan kata suami tak pandai jaga anak..
mungkin suami lebih pandai jaga anak dr isteri tau..
w/apapun sama-sama lah kita berkongsi tangungjawab..
yang mana ada anak tu, sebelum tidur, bacalah kitab Allah, atau fadhail amal di depan anak-anak kita...mudah-mudahan hati anak kita lembut dan mudah dengar kata ibu bapanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:54


SATU TAMBAHAN LAGI,BUAT ANAK TAHU,TAPI NAK BUAT SUSU ANAK WAKTU MALAM TAKKAN MALAS PULAK

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 12:59


Salam,

dulu memang tugas suami saya buat susu anak masa malam...dia yang volunteer...tugas saya pula....salin pampers...

kalau nak kemana2...sementara saya bersiap2, suami saya tolong mandikan anak-anak & pakaikan pakaian mereka...saya akui, cara suami saya pakaikan anak-anak pampers/baju...memang kemas...credit to him!...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 27-02-09 16:20


dulu, ana pernah bangun awal bancuh susu baby sebelum isteri ana bangun...

itupun sebab dia merajuk...

biasalah nak pujuk beb...hehe...

tapi s'kang bangun sama-sama.... kena faham tanggungjawab tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 16:30


hm..tak ada pengalaman lagi...:P
tapi kan...arap2 anak nanti tak bangun mlm minta susu...bia lah dia tidur sampai pagi subuh tu..huhu boleh ke begitu...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 16:31


bagus lah... sama-sama lah...
jangan jadi sabar sangat, anak-anak nagih biar saja..
sama-sama... anak-anak sama-sama...
jangan harap orang rumah saja...
sesekali tolong... tak ruginyer... lagi orang rumah sayang tau...
jadi cepat-cepat, bangun tolong orang rumah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-09 17:31


alhamdulillah.suami saya jenis yang membantu.selalunya malam2 anak terjaga nak susu,suami sayalah yang buatkn.pamperspn suami yang tukarkn.itulah sikap dia dari lepas saya bersalin sampailah lah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 14:26


tak susah nak korbankan sedikit tenaga untuk membuat susu anak sendiri. si isteri lebih memahami suami dan menyayanginya

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 21:10


suami hari ni rasanya majoriti sedar tanggungjawab.. terutama, sebab sayangkan anak..
tanpa suruh, biasanya suami dah mampu buat apa yang patut di buat..

kalau tak mampu nak berjaga malam, paling kurang suami sekarang mampu tolong bersihkan rumah, masak dan sebagainya...

jadinya, kalau nak lebih rukun dalam rumahtangga, sentiasalah bekerjasama..insyaAllah..kalau gaduh sekalipun, biasanya tak lama..huhu.


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147799 saat. Lajunya....