Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 19 jam, 56 minit yang lalu
dentistinhouston: 21 jam, 52 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 14 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: panggilan untuk suami/isteri???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» panggilan untuk suami/isteri???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh panggilan untuk suami/isteri???

brapelamedaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.07.2006
Ahli No: 25516
Posting: 29
Dari: kulim

malaysia  


posticon Posting pada: 03-09-06 00:47


apa agaknya yang akan ahli2 ukhwah panggil pada bakal suami/isteri anda...ana terdengar seorang ustaz bagi ceramah,jangan panggil kat isteri kita,ORANG RUMAH..kerana itu melambangkan orang gaji...isteri bukan orang gaji walaupun xbekerja...jangan panggil,ADIK kepada bakal isteri..kawan ana pggl isteri dengan pggln adik..dah biasa katanya...kan pgkt2 untuk adik kita...danjgn pggl makhang,bapak hang....itu tanda kasih sayang dah pudar....panggilla,sayangke,ayangke,anjeke,atau....apa agaknya yang kita nak panggil?????????? :-di


-----------------
"tidak semua apa yang kita ingini akan kita dapat di dunia ini...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For brapelamedaaProfil   Hantar PM kepada brapelamedaa   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-09-06 09:38


tak fikir pun lagi....
saya dan awak tak boleh ke????
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

orangmiskin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15608
Posting: 14
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-06 09:38


kalau ana pggil oney ke,habibi ke
mana yang mnis2 lah
kalau suami pgglla abang
kalau isteri ayang ke
insyaallah pasti akal kekal bhagia
tapi ana pun tak ada pgalaman lagi hehe
insyaallah ana akan praktis

Bookmark and Share

    


  Member Information For orangmiskinProfil   Hantar PM kepada orangmiskin   Pergi ke orangmiskin's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 10:25


:-di hhmmm....yang penting panggilan yang mudah,sedap di dengar dan mempunyai maksud yang baik2.........


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 20:34


Pada 03-09-06 09:38 , nuraisha posting:

!!! QUOTE !!!

tak fikir pun lagi....
saya dan awak tak boleh ke????
:)


masa belum kahwin sesuai lah agaknya..bila dah kahwin panggil lah dengan panggilan yang lebih mesra... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 21:09


mungkin ayang dan hubby... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-02-07 01:53


yang penting tak nak pnggl abang sebab my husband is not my abang :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-07 08:09


guna I dan U pun ok apa?.asalkan bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 08:19


kanda dan dinda

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 08:39


apa yang sepatutnya...sedap didengar...manis diucap...yang penting bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 08:42


Umairah untuk isteri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 09:41


:)
biarkan rahsia...boleh ke?heehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 10:57


bujang dulu tak plan, tapi automatik pas kawin ada panggilan...
anis call him sayang or abang.
and he call me ayang

tips untuk yang nak kawin nanti , panggilla nama2 yang boleh buat everyday rasa macam jatuh centa dengan panggilan tu :-)

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 08-02-07 10:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-02-07 11:44


Panggil "ayahnya" dan "maknya"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 11:47


Pada 08-02-07 11:44 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Panggil "ayahnya" dan "maknya"


macam tu lah org kita ni kan?? dah ada anak begitu yang dipanggil... emmm pernah anis jenjalan kat kl dulu jumpa matsaleh dengan bini dia, dah tua sangat, tapi panggil darling.... pergh.... romantik tuuu



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-02-07 11:54


Ooooo.....
Panggil "Cik Adik" dan "Cik Abang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:01


Wah... semua dah plan dah ye..
ada kawan saya panggil isteri dia Aishah walau pun nama betul isterinya lain sesangat... depan mak mertua terkejut sebab menantu sebut Aishah.. ingatkan perempuan mana lah... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:09


suami panggil isteri dia mama, isteri pula panggil suami dia abah..
patut ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:12


Guna panggilan 'mama and papa' boleh tak??tapi biasenya orang akan panggil suami dia 'abang'....

.....HaNya TuHaN YanG TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:14


Pada 08-02-07 12:09 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

suami panggil isteri dia mama, isteri pula panggil suami dia abah..
patut ke??


amat tidak patut... bukan isteri tu mama pada suami, begitu juga sebaliknya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:31


Pada 08-02-07 12:14 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 12:09 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

suami panggil isteri dia mama, isteri pula panggil suami dia abah..
patut ke??


amat tidak patut... bukan isteri tu mama pada suami, begitu juga sebaliknya..



amat tak patut?
tapi my mum panggil my father abah dan my father panggil my mum ma.....

kalau saya, saya panggil nama saja....


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.
[ Telah diedit oleh: triptofana pada 08-02-07 12:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:50


bapaknye...oo bapaknye..

ye, mak nya kenapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-07 13:08


salam...ayah ana pernah dengar ceramah dan bagitau ana...seorang bapa dan mak patut panggil nama anak mereka..bukan gelaran macam ' kakak...or kaklong'...thats da purpose we give name for our child....utl dipanggil...tapi untuk suami isteri pulak....takkan lah nak pangilll mamanya or papanya....dia bukan papa or mama kita..buat pa nak panggil begitu...macam itu juga ustaz tu kata...anak yang kita panggil kakak or abang( ussually untuk yang sulong..) or adik....mereka bukan adik kakak kedua ibubapa kita....jadi..pangiilah nama anak2 kita..tapi lam suami isteri jangan lah pulak pangggil nama....mereka yang dah kahwin boleh bermanja2 dengan pasangan masing-masing...dah dihalalkan....jadi panggilla dengan pangiilan yang mesra...yang manja...nak panggil apa? tanya lah psanagn anda mereka nak anda panggil mereka apa...supaya mereka suka dengan panggilan itu ....ok.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

permata_ayah_bonda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19302
Posting: 78
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 15:45


saya panggil suami saya abang.. dia panggil saya aniza.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_ayah_bondaProfil   Hantar PM kepada permata_ayah_bonda   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:33


saya nak dipanggil mama....dan saya panggil suami saya ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:42


:-) Abah & umi...sama seperti saya memanggil abah & umi saya sekarang.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:47


ana akan panggilkan nama manja isteri ana dengan panggilan
"mi" dan bbahasakan diri ana "bi"....
hehe, romantik tak????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 19:16


Pada 08-02-07 18:47 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana akan panggilkan nama manja isteri ana dengan panggilan
"mi" dan bbahasakan diri ana "bi"....
hehe, romantik tak????


insyaAllah...
romantik..... :-)

tak mengapa..bermanja2 dalam keadaan yang halal..


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 22:41


Pada 08-02-07 12:31 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 12:14 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 12:09 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

suami panggil isteri dia mama, isteri pula panggil suami dia abah..
patut ke??


amat tidak patut... bukan isteri tu mama pada suami, begitu juga sebaliknya..



amat tak patut?
tapi my mum panggil my father abah dan my father panggil my mum ma.....

kalau saya, saya panggil nama saja....



ada rasionalnye anis kata tak patut ni saudari, ramai orang kita ni bila dah jadi mak/ ayah lupa untuk menjadi pada suami atau isteri... memang realiti orang kita ni macam tu, dah ada anak, dah tak ingat dah tanggungjawab yang lebih utama....dan dek kerana terlalu excited menjadi ibu atau ayah, tanggungjawab yang satu lagi tu dikurangkan....

harap faham ye saudari Kenapa anis kata begitu, ni kan pendapat masing-masing, pendapat tak semestinya perlu diterima...

wallahua'lam...

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 08-02-07 22:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 22:57


i think, depan anak2, panggil suami dengan panggilan abah/ayah. begitu juga suami kepada isteri, panggil umi/mama.

tapi bila suami isteri berdua2an sahaja... yang itu baru guna panggilan romantik2 dan mesra...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 09:01


salam...

atuk ana panggil nenek saya anje.. ;-) ;-)
tapi dulu saja lah.... huhuhhuh..
sekarang ni awaknya saja.. :roll:

kalau ana...?
entah lah, ana pun tak plan nak panggil apa...
nanti kang, berangan2, zauj ana pula tak nak dengan panggilan tu....


:roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 01:16


panggil saja apa-apa yang sesuai..yang melambangkan kasih sayang antara suami & isteri...lain org lain dia punya plan..jadi apa-apa saja boleh dipanggil asalkan bahagia rumah tangga..betul tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 18:58


betul tu akwa.. :-);-):-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 20:00


Panggil saja Muna.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 20:48


Pada 11-02-07 01:16 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

panggil saja apa-apa yang sesuai..yang melambangkan kasih sayang antara suami & isteri...lain org lain dia punya plan..jadi apa-apa saja boleh dipanggil asalkan bahagia rumah tangga..betul tak....


memang betul, yang penting kedua-duanya suka.. orang lain tak boleh nak campur



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 21:07


Kalau nak dah kahwin nanti nak panggil isteri "Yang kemerah-merahan" boleh tak?heheheheh :-D :-D :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 22:35


Pada 11-02-07 20:00 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Panggil saja Muna.. :-D



iskk...isk...iskkk... kuat betul pengaruh alam sekitar.. tapi muna sterlajak jalan.. huhuhu.. :-P :-) :-D


sailormoon, andai zaujah anta nanti suka, apa salahnya..
:-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 11-02-07 22:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 22:47


panggil lah apa pun janji bahagia...hehe
asalkan dedua suka dengan panggilan tu
sebaiknya ikutla teladan nabi kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 00:05


nak relaks sekejap kat sini.. :-D :-P

nak panggil apa ek..
panggil ummi abang..
boleh tak..

:-D :-P ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 02:05


nampaknya ramai dah ni excite nak jadi suami & isteri ni..
bagus2..semoga bahagia dunia akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 08:33


Pada 08-02-07 22:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

i think, depan anak2, panggil suami dengan panggilan abah/ayah. begitu juga suami kepada isteri, panggil umi/mama.

tapi bila suami isteri berdua2an sahaja... yang itu baru guna panggilan romantik2 dan mesra...


Ha..betul tu..depan anak2,lain panggilannya.. Bila berdua,mesti lah lain jugak panggilannya...


(saya budak baru belajar...:-P )


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 09:54


panggillah panggilan yang mengeratkan kasih sayang. Rahsia... nanti basi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 12-02-07 09:54


ana panggil isteri sayang, isteri ana panggil ana abang :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 10:20


Pada 11-02-07 21:07 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak dah kahwin nanti nak panggil isteri "Yang kemerah-merahan" boleh tak?heheheheh :-D :-D :-D



susah lah nak panggil macam tu.. hehe.. cuba bayangkan...

sailormoon: "Yang kemerah-merahan... ooo yang kemerah-merahan...? buatkan air kopi...." :D

p/s: gurau saja.. jangan marah.. :P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 10:23


Pada 11-02-07 22:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 20:00 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Panggil saja Muna.. :-D



iskk...isk...iskkk... kuat betul pengaruh alam sekitar.. tapi muna sterlajak jalan.. huhuhu.. :-P :-) :-D




tak mengapa.. terlajak jalan tu masa sekolah menengah saja... sekarang dah tak macam tu.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

putra_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 28546
Posting: 8
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 10:40


asalamualaikum.. pada saya, panggilan terbaik ialah, panggilan sayang atau panggil nama isteri tersebut. tapi, bagi golongan isteri, sebaiknya, panggillah suami tu abang, sebagai tanda hormat pada suami..

kadang kala, setiap pasangan suami isteri ini, semakin lama berkahwin, semakin pudar rasa cinta dihati... mungkin mereka rasa bosan dengan pasangan masing-masing, atau terlalu leka dengan hal-hal lain seperti kerjaya.

jalan terbaik mengubatnya ialah memohon kepada Allah. sebelum kahwin pun dah boleh berdoa, mesti kawan-kawan tau kan doanya, dulu ustaz saya selalu cakap, yang ada perkataan hablana, zuriatina, tu.. emm..

perasaan kasih dan sayang kepada suami isteri sememang nya mampu disemarakkan dengan panggilan mesra, namun, jangan lupa, sayang kepada Allah adalah yang pertama..... wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_muslimProfil   Hantar PM kepada putra_muslim   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 15:17


ana suka pggl nama.......
contoh lah

siti pggl tie
azimah pggl zie

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-07 16:08


panggil saja apa yang sedap didengar oleh pasangan kita....nak tukar tiap-tiap hari pun tak pa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-08 16:14


zauji panggil ana sayang..ana panggil zauji abang..bila zauji nak cakap pasal ana pada orang lain,dia akan referkan ana zaujati..ana pun Kalau nak sebut pasal abang pada orang,ana akan referkan dia sebagai zauji..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:53


Pada 12-02-07 10:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 21:07 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak dah kahwin nanti nak panggil isteri "Yang kemerah-merahan" boleh tak?heheheheh :-D :-D :-D



susah lah nak panggil macam tu.. hehe.. cuba bayangkan...

sailormoon: "Yang kemerah-merahan... ooo yang kemerah-merahan...? buatkan air kopi...." :D

p/s: gurau saja.. jangan marah.. :P



:lol:

bagi saya panggilan abang untuk suami dan sayang untuk isteri tu juga yang sangat berharga :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:57


Pada 12-02-07 10:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 21:07 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak dah kahwin nanti nak panggil isteri "Yang kemerah-merahan" boleh tak?heheheheh :-D :-D :-D



susah lah nak panggil macam tu.. hehe.. cuba bayangkan...

sailormoon: "Yang kemerah-merahan... ooo yang kemerah-merahan...? buatkan air kopi...." :D

p/s: gurau saja.. jangan marah.. :P



kalau panggil dalam bahasa arab, pendek sikit...
"ya Humaira..."


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:57


Pada 08-02-07 08:09 , ibn_wanza posting:

!!! QUOTE !!!

guna I dan U pun ok apa?.asalkan bahagia...



uish tak nak :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 08:07


Pada 12-02-07 10:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 21:07 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak dah kahwin nanti nak panggil isteri "Yang kemerah-merahan" boleh tak?heheheheh :-D :-D :-D



susah lah nak panggil macam tu.. hehe.. cuba bayangkan...

sailormoon: "Yang kemerah-merahan... ooo yang kemerah-merahan...? buatkan air kopi...." :D

p/s: gurau saja.. jangan marah.. :P



teringat dulu, ada seorang ustaz ni minat kat ana, dia panggil ana humairah.huhu.. sekarang ni apa cerita lah dia.dah ada dua anak agaknya.. :oops:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-03-08 08:12


panggil saya awak..ok tak? lain daripada yang lain... uhuk..uhuk..

segan lah nak panggil abang, sayang, ayang etc. rasa macam nak pengsan saja dengar...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:16


Pada 12-02-07 09:54 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

panggillah panggilan yang mengeratkan kasih sayang. Rahsia... nanti basi.


salam..huhuh..tak adalah sampai basi..segan saja :sopan: tapi panggilan2 tu tak lari dr panggilan2 yang sahabat2 semua sebutkan..panggilan untuk pasangan penting juga untuk kebhagiaan rumah tangga kan? :-)


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:40


erm..memang betul tu..panggilah suami atau isteri dengan panggilan yang penuh kasih sayang..tapi jangan pula mula-mula kawin panggil sayang,abang.. lepas anak seorang u i..lepas 10 tahun anak 4 orang maknya,bapaknya.. masuk tahun ke12 awak saya..cucu 5 oarang,neneknya datuknya..cicit 3 orang main panggil wey wey jeq.. :-D hendaknya selalulah kekalkan panggilan mesra masa mula-mula kawin tu walaupun dah bongkok 3..bukannya panggil pada orang lain,kan..suami isteri sendiri jugak,kan.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:59


kalau macam saya..,saya panggil tunang.., panggil romantik lah sikit kan...tapi selalunya guna panggilan papa/mama...sayang/yang...

rindunya kat tunang...mohd fadzil azma...love U SAYANG...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:59


kalau macam saya..,saya panggil tunang.., panggil romantik lah sikit kan...tapi selalunya guna panggilan papa/mama...sayang/yang...

rindunya kat tunang...mohd fadzil azma...love U SAYANG...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:59


kalau macam saya..,saya panggil tunang.., panggil romantik lah sikit kan...tapi selalunya guna panggilan papa/mama...sayang/yang...

rindunya kat tunang...mohd fadzil azma...love U SAYANG...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

anina8
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28989
Posting: 5
Dari: Tanjung Malim

Kedah  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:30


erm, ayang and hubby sounds nice..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anina8Profil   Hantar PM kepada anina8   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:36


Pada 08-02-07 08:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kanda dan dinda


mm..betul-betul..
kanda..dinda..
sweetnye..! :malu:


-----------------
"ALLAH don't give us what we want, instead He gives us what we need.. redha di atas setiap ketetapannya..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:44


mm..kalau saya,better kalau kita panggil.. 'UMI' DAN 'ABI'..
sweet kan???....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 16:02


belum kahwin...belum terfikir lagi..... panggil emaknya dagn ayahnya agaknya... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 16:21


Ya Habib...untuk bakal suami....

he is not my abang...
he is not my kanda.....
he is not my abi...
he is not my papa....
he is not my daddy....
he is my husband....
he is my lover....
he is my darling.....
he is my partner dunia wal akhirah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 20:03


Panggil suami Abang. Suami panggil ana Yang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 20:41


abang ni macam ada maksud lain saja :berfikir:
bukan abang kepada seorang adik...
kalau tak, masakan isteri tak dipanggil kakak atau adik :berfikir:
mesti ada sebab Kenapa menjadi panggilan kepada suami ramai orang sejak dulu dan sekarang... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 22:46


Pada 11-02-07 22:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 20:00 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Panggil saja Muna.. :-D



iskk...isk...iskkk... kuat betul pengaruh alam sekitar.. tapi muna sterlajak jalan.. huhuhu.. :-P :-) :-D


sailormoon, andai zaujah anta nanti suka, apa salahnya..
:-)




salam..
hehehee.. saya tau pa kak tikah nak pggl kat hubbyki: DATO' L.. hahhahaa!!!! L,CHANGE THE WORLD (tetiba pula..)


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 08:25


heeppp zahratul_nisa.....:jangan::jangan:
mana main L sekarang ni... P pun dah nak habis dah ni... uhuk uhuk...

ada pula panggil dato'... tu macam kat opis saja.. :jangan:

yang penting bukan 'i' dan 'u'... bukan 'kau' dan 'aku'... bukan 'oi' dan 'ui'... tak ada hang-hang... ingat henku jaya ke apa..

kalau saya-awak... ok jugak... tapi macam lagi best saja habibi dan habibati... hmm... :berfikir:

iskk.. macam nak nak kahwin saja duduk pikiaq benda-benda ni... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-08 13:39


Ada kawan saya panggil isteri dia baby...hehehe, boleh ke..?? :berfikir:

Baby...ish! tak patut. Macam tak sesuai saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 14:24


CI bukankah habibati itu maksudnya kawan perempuan :berfikir:

habibi dan habibah :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:26


salamun alaik..hmm ana tak pkr pun lagi.lambat lagi nak bina 'masjid' kut.belajar pun tak habis lagi.calon pun tak ada lagi.hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 16:09


cik kinah... ye ek...:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 16:22


Pada 08-02-07 22:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

i think, depan anak2, panggil suami dengan panggilan abah/ayah. begitu juga suami kepada isteri, panggil umi/mama.

tapi bila suami isteri berdua2an sahaja... yang itu baru guna panggilan romantik2 dan mesra...


waaaaa
:-D

macam dah banyak pengalaman saja ukhti syahidatul ni.......

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 16:54


erk ke saya salah ingat CI

itupun tahu dari kawan juga..

sodikh - kawan lelaki
sodikhati :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 12:41


hmmm... cik kinah...
ismi rasa... batul dah...

habibi-kekasih ku (lelaki)
habibati-kekasih ku (perempuan)

hmm... najwa_adila mungkin boleh bantu agaknya... ke salah jugak... :berfikir: adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-08 12:48


ish2
ni yang tak sabar nak kawin ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-03-08 12:51


adeii.. ini pun jadi isu ka...huhu.. macam-macam :-P . . .



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 13:42


Pada 17-03-08 12:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm... cik kinah...
ismi rasa... batul dah...

habibi-kekasih ku (lelaki)
habibati-kekasih ku (perempuan)

hmm... najwa_adila mungkin boleh bantu agaknya... ke salah jugak... :berfikir: adess...


betul dah lah tu :-)

tapi kalau orang arab, tak 'pakai' pun panggilan tu..mereka guna ya u'mri saja (sayang) :-)


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 13:42


Pada 14-03-08 11:36 , nurfarhanazulkafli posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 08:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kanda dan dinda


mm..betul-betul..
kanda..dinda..
sweetnye..! :malu:



teringat ex roomate selalu paggil boyfriend dia kanda... :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:10


Pada 16-03-08 16:22 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!


waaaaa
:-D

macam dah banyak pengalaman saja ukhti syahidatul ni.......

:-D


ish tak adalah... :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:43


Pada 17-03-08 12:48 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

ish2
ni yang tak sabar nak kawin ni


:sopan: sabar²
:-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:29


wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 13:40


Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:19


Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..




so lepas zafaf (betul tak??) ukhti sufti panggil apa kat hubby?? :berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 14:25


Pada 18-03-08 14:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..




so lepas zafaf (betul tak??) ukhti sufti panggil apa kat hubby?? :berfikir:



abang.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:30


Pada 18-03-08 14:25 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..




so lepas zafaf (betul tak??) ukhti sufti panggil apa kat hubby?? :berfikir:



abang.. ;-)



so nte mesti kata kat dia "ana uhibbuka fillah ya akhi..." :sopan: :sopan: :sopan:


so abang nte panggil kat nte apa pula??? umaira' ke ayang??


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 14:33


Pada 18-03-08 14:30 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:25 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..




so lepas zafaf (betul tak??) ukhti sufti panggil apa kat hubby?? :berfikir:



abang.. ;-)



so nte mesti kata kat dia "ana uhibbuka fillah ya akhi..." :sopan: :sopan: :sopan:


so abang nte panggil kat nte apa pula??? umaira' ke ayang??



hehe..zauji tercinta panggil ana sayang..bila dia nak sebut pasal ana pada orang lain,dia akan referkan sebagai zaujati..dan ana bila nak sebut pasal abang pada orang lain,ana akan refer abang sebagai zauji .. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:52


Pada 18-03-08 14:33 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!







:-D :-D :-D hmmm best nya....
mesti 'bahagia'...... tak sabar rasanya.... bilelah agak-agak dapat gelaran 'abang' oleh seorang bidadari dunia.... :-(


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:57


haih.. aye... lagi layan topik jiwang, lagi berangan.. sudah2.. mari kembali ke topik politik :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 14:58


Pada 18-03-08 14:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:33 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!







:-D :-D :-D hmmm best nya....
mesti 'bahagia'...... tak sabar rasanya.... bilelah agak-agak dapat gelaran 'abang' oleh seorang bidadari dunia.... :-(



alhamdulillah,aye..bahagia sesangat..ate,aye..kawin lah..hehe..tapi kena ingatlah ya untuk melayari sesebuah pernikahan itu bukannya mudah..orang mungkin kata yang baru-baru kawin ni bahagialah,tak apa karenah masing-masing..boleh terima..sayang sana sayang sini,abang sana abang sini..esok-esok dah lelama kawin 2-3 tahun takdeqnye sayang mayang..tapi bagi kami suami isteri,insyaAllah kebahagiaan itu dapat dikekalkan cuma kenalah sentiasa usaha untuk kekalan kebahagiaan itu,insyaAllah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:08


Pada 18-03-08 14:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haih.. aye... lagi layan topik jiwang, lagi berangan.. sudah2.. mari kembali ke topik politik :D



penat lah asyik topik politik.....
sekarang ni rasa lonely sangat..... :-( :-( :-( kawan lepas satu, satu kahwin.... :malu: :malu:

CS kita bila lagi nak jamu nasi minyak??? :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:11


Pada 18-03-08 15:08 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haih.. aye... lagi layan topik jiwang, lagi berangan.. sudah2.. mari kembali ke topik politik :D



penat lah asyik topik politik.....
sekarang ni rasa lonely sangat..... :-( :-( :-( kawan lepas satu, satu kahwin.... :malu: :malu:

CS kita bila lagi nak jamu nasi minyak??? :sopan: :sopan:



tak apa..jodoh tu datang nanti bila tiba masanya,insyaAllah.. :-) ate, nanti jangan lupa berjemput ye..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:14


eheh mesti segan dan janggal gilerr panggil gitu2 kalau baru-baru kahwin tu :sopan:


hehe.. apalagi aye.. kahwin lah :-D
kan ada 4 ruang jantung tu :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:16


Pada 18-03-08 14:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 14:33 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!







:-D :-D :-D hmmm best nya....
mesti 'bahagia'...... tak sabar rasanya.... bilelah agak-agak dapat gelaran 'abang' oleh seorang bidadari dunia.... :-(



ala aye malu2 pula....
calon dah ada, apa lagi.. hantar cincin juga... hehehe...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:18


Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..



calon? alahai kak suti.... bab ni yang payoh bebenor... hehe... belum jumpa lagi yang sesuai... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:20


Pada 18-03-08 15:18 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 13:29 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meriah betul... macam-macam ada.... rasa macam nak kawin saja.. tapi tak ada calon... hehehe...


Bismillahhirrahamnirrahim

erm..ate,mas..carikler calon..hehe.. :-D

ana : teringat lepas akad nikah tu,tak panggil suami abang tapi terus dengan panggilan yang ana biasa panggil dia..ustaz.. :-D..
abang pulak main menyahut jeq..tak perasan pun panggil dia begitu.. lagipun..erm..seganglah.. :malu: tapi itu masa lepas akad nikah (masa tengah salam dengan tetamu)..





calon? alahai kak suti.... bab ni yang payoh bebenor... hehe... belum jumpa lagi yang sesuai... :-D



erm..jumpa nanti calonnya..insyaAllah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:24


isteri pertama pggl anje
isteri kedua pggl sayang agaknya
isteri ketiga pggl dinda
isteri keempat pggl name dia saja

boleh agaknya
nanti tertukar pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:33


Pada 18-03-08 15:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

eheh mesti segan dan janggal gilerr panggil gitu2 kalau baru-baru kahwin tu :sopan:


hehe.. apalagi aye.. kahwin lah :-D
kan ada 4 ruang jantung tu :-P




ana nak share dengan nte ni....
ana baru habis baca novel "ketika cinta bertasbih 1" sekarang ni tgah tunggu sambungan siri 2...belum sampai lagi....
best gila...mnangis2.... feeling :malu: :malu:

Than sekarang ana dah nak sampai phujung baca novel "ayat-ayat cinta" huuuuu...... tbawa kdalam alam mimpi.... :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 15:38


ketika cinta bertasbih tak baca pula.. tak tahu pun..tapi ayat2 cinta ada sikit-sikit..
adakah cerita ketika cinta bertasbih sewaktu dengan ayat2 cinta :berfikir:
amboi aye semangat ke nak penuhkan jantung..

kalau ya pun janganlah bagitahu orang nangis :lol:
kan sendiri :malu: :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:39


cinta bertasbih 2 dah keluar.. si penjual bakso kawin juga dengan ana althafunnisa. bacalah, moga mendapat pengajaran daripadanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» panggilan untuk suami/isteri???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.248869 saat. Lajunya....