Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: mengapa perempuan tak pecaya kepada lelaki zaman sekarang?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» mengapa perempuan tak pecaya kepada lelaki zaman sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh mengapa perempuan tak pecaya kepada lelaki zaman sekarang?

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:21


semua manusia sama saja yang dulu atau yang sekarang....tetapi mengapa selalu lelaki dianggap tak bertanggungjawab.Sedangkan Allah S.W.T itu Adil dan Saksama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:24


tak puas hati nampak
hehehe...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:31


bukan tak puas hati..menegakkan kebenaran..kalau tak puas hati pun tak dapat pa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 15:33


salam ukhwah...
erm...susah nak cakap...kadg tu lelaki pun tak percaya pada perempuan...kalau ana, keikhlasan tu boleh terpancar pada wajah mereka yang betul-betul boleh dipercayai... zaman sekarang susah nak jumpa orang yang betul-betul boleh dipercayai...sebab tu perempuan dia alert... dia susah nak percaya kat lelaki...tu lebih baik daripada yang senang saja nak percaya lepas itu serah diri...tu lagi bahaya...sebab tu lelaki dan perempuan kena selalu buat istikharah...tak kira nak kahwin k atau nak buat kawan... insyaAllah, kalau dia tak sesuai jadi kwan kita... Allah akan jauhkan dirinya dari kita...ana dah pernah buat....dan ana nampak hikmah nya....tapi doa lah...bukan istikharah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

cactus86
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14731
Posting: 12
Dari: nun jauh disana

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:36


semua insan tak sempurna...
tak kira ....

AlLah dah jdkn kita sebaik-baik kjadian...

ambil ikhtibar dr orang-orang skeliling,,,
gunakn akal yang diberikan_Nya.
jangan terlalu asyik mncari kkurangan insan lain shingga teralpa dengan kekurangan diri sendiri...


insyaallah...awak akan jupa jawapan kepada psOalan awak!

wassalamm........
:-di :-P :-di :-P :-di ;-)

uNtuK mEndApATkn Yang TeRBaik..
BerIkaN YaNg TerBaik Dr dirI aNdA sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cactus86Profil   Hantar PM kepada cactus86   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 29-08-06 16:23


sebab lelaki sekarang banyak melakukan perkara2 yang menghakiskan kepercayaan perempuan kepada mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 16:38


Assalammualaikum.........
Bukan tak percaya pada lelaki tapi meragui kejujuran lelaki........
Mungkin melalui pengalaman yang dikecewakan lelaki..........
tak boleh salahkan perempuan 100 peratus kan selaluny lelaki yang suka buat hal............
Apapun untuk kaum hawa berhati-hati lah untuk mengenali lelaki........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 18:22


Berhati-hati di jalan Raya

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

redhailahi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23514
Posting: 59
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 19:06


bukan tak percaya, tapi kena berhati-hati...
ye lah, lelaki sekarang ramai yang aggp, tak kesah lah, ramai lagi perempuan kat dunia ni, lagipun perempuan ramai...
hehehehehe... banyak sangat kes yang boleh m'hpuskn kepercayaan kaum perempuan kat lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 19:09


ala....orang lelaki pun ramai dah tak percaya pada perempuan zaman sekarang kan.....

pokoknya...kedua-dua belah pihak menjadi lebih berhATI-HATI dek kerana banyak perkara yang telah berlaku......... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 19:25


Pada 29-08-06 16:38 , mysarra posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum.........
Bukan tak percaya pada lelaki tapi meragui kejujuran lelaki........
Mungkin melalui pengalaman yang dikecewakan lelaki..........
tak boleh salahkan perempuan 100 peratus kan selaluny lelaki yang suka buat hal............
Apapun untuk kaum hawa berhati-hati lah untuk mengenali lelaki........


Assalamualaikum...
saya setuju dengan mysara....bukan tak percaya tapi melalui pengalaman dan pemerhatian orang lelaki susah nak dipercayai...kawan lelaki saya sendiri pun mengaku macam tu...dia kata dalam sepuluh yang lelaki cakap kadang-kadang satu saja boleh percaya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 20:36


Pada 29-08-06 15:21 , alhijaz posting:

!!! QUOTE !!!

semua manusia sama saja yang dulu atau yang sekarang....tetapi mengapa selalu lelaki dianggap tak bertanggungjawab.Sedangkan Allah S.W.T itu Adil dan Saksama.


xdelah..
tak semua macam 2..
segelintir saja...

"kalaU nAK oRang percAYa dEkAt kItA...
        kiTa punG kEnA pERcAyA pAdA oRang LaIn..." :-di

;-) :-di 8-) :lol: :oops: :-P :-| :-) :-( :-o :roll: :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 21:05


perempuan dan lelaki diciptakan Allah mempunyai kelebihan dan kekurangannya...jadi kedua-duanya haruslah saling lengkap melengkapi untuk menuju ke arah kesempurnaan... wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 21:08


Pada 29-08-06 16:23 , mukminah_06 posting:

!!! QUOTE !!!

sebab lelaki sekarang banyak melakukan perkara2 yang menghakiskan kepercayaan perempuan kepada mereka...


erm...betul itu.. bukan senang nak dapat kepercayaan perempuan..
tapi Selalunya (tak semua lah)lelaki xreti nak hargai kepercayaan itu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

DIAANI_83
Warga Rasmi
Menyertai: 07.03.2005
Ahli No: 14947
Posting: 3
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 13:27


emm... susah nak duga orang lelaki sekarang, kadang-kadang mengaku single rupanya dah berpunya...
entahlaa... susah nak jumpa yang ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DIAANI_83Profil   Hantar PM kepada DIAANI_83   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 14:05


Assalamu'alaikum wbt...
Boleh tak ana katakan...sebaik manepun lelaki zmn sekarang...kita tak boleh percaya...
Syaitan berada di mana-mana... nafsu pun ada....
Berdasarkan pengalaman pun ana boleh kata bgtu....
Waktu ana jahil tentang "couple" ana pernah bercouple...memang lah jaga adap semua...tapi couple tu tak ada dalam islam....
Susah nak percaya lelaki sebab ada certain mereka ini mudah berubah....janji beria...tunai tak pernah....
Tapi...perempuan pun ada juga macam itu...jadi...fair dan square... :-di


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

salsabiila05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18768
Posting: 31
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 15:35


bercinta lepas kawin adalah sebaik2 cinta yang halal di sisi islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiila05Profil   Hantar PM kepada salsabiila05   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-06 15:49


berdasarkan pengalaman saya yang lepas, lelaki yang sudah berumur lebih anda 40 tahun tak boleh percaya...saya sendiri pun tak faham kenapa mereka begini...bwk2la bertaubat hendaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 01-09-06 22:46


Ngengg!kaum lelaki tak boleh berdiam diri ni..kena kata macam-macam ni.Adakalanya perempuan kena percayakan lelaki,mengaji lah dulu psikologi.Ilmu tu berguna nak mengenali sikap dan tabiat seseorang.Banyak kes yang berlaku sekarang sebab perempuan asyik mengikut kata-kata lelaki sahaja tanpa komen.Lepas terjadi sesuatu barulah menuduh lelaki tu penipu lah tak boleh dipercayai lah dan macam-macam.Kekadang lelaki cuba menguji kekreatifan dan kepekaan wanita.Dia akan hormat pendirian wanita tu kalau wanita tu ada prinsip yang teguh dan tak mudah mengaku kalah.Apa yang berlaku sebaliknya..so,berhati-hatilah..{sekadar komentar}

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 02:41


Pada 01-09-06 15:35 , salsabiila05 posting:

!!! QUOTE !!!

bercinta lepas kawin adalah sebaik2 cinta yang halal di sisi islam


masyaAllah ana setuju 100%...sesungguhnya cinta sebenarnya adalah selepas kahwin...dalam kitab iman parhabi menyatakan cinta buta termasuk antara 70 dosa2 besar...insyaAllah kita renungkan....


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 11:07


lelaki sekarang ego sebab ramai perempuan dok berebutkn mereka.
hampeh melampau2..eeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 11:08


saya setuju...bercinta selepas kawin adalah sebaik2 cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-09-06 11:16


ermmmmm...ye ke?...tak tau pula ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 02-09-06 12:13


erm...susah nak cakap....
perempuan pun susah nak dipercayai....
yang tak bertudung satu hal....yang bertudung pun susah nak percaya....yang bertudung labuh pun tak semestinya elok....

so, sesiapa lelaki or perempuan yang nak cari mr/mrs right tu be prepared....jangan salah pilih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

adeqzinnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26166
Posting: 19
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 11:58


>setiap perkara mesti dilakukan dengan hati-hati
>Allah itu Maha Adil.Bukan perempuan sahaja yang tidak mempercayai lelaki...lelaki pun ada yang tidak mempercayai perempuan...
>Jadi, kita hendaklah sentiasa berhati-hati @bertolak ansur dalam setiap perkara
>hehehehe..
>Salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeqzinnirahProfil   Hantar PM kepada adeqzinnirah   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 04-09-06 13:13


mungkin lelaki yang dijumpai tak jujur
tapi tak semua lelaki jahat tau


-----------------
Hidup biar selamber...sempoi.
Jadilah insan yang kamil
[ Telah diedit oleh: hafiz86 pada 04-09-06 13:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 14:57


jangan terlalu percaya kepaya sesiapa sahaja...

jangan pula tidak percayakan sesiapa langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-06 15:15


perempuan ni..kadang kalau kita serius..dia buat tak layan saja..dia dok cari yang suka main..2 pas tu bila dah kena tipu mula lah tak puas hati kata laki jahat lah apa lah..padahal dia yang cari.....so macam na....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 15:24


Pada 02-09-06 11:08 , Kaisi posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju...bercinta selepas kawin adalah sebaik2 cinta...



Yup...bercinta lah selepas kawin...sekarang ni kawan-kawan saja....kita pun tengah membina cite2...ada jodoh xkemane...yang penting usaha pada jalan yang Allah redhai... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 16:25


laki dan perempuan???
kadang-kadang sama saja...
yang pastinya,
yang baik untuk yang baik jua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-06 16:39


tak jugakk..kalau yang baik dapat yang baik tak jadi lah kes cerai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 17:33


BERCINTA SELEPAS KAWIN.... YES! THAT'S RIGHT!

LELAKI DAN PEREMPUAN KENA SALING INGAT MENGINGATI WALAUPUN DAH JUMPA PASANGAN YANG MUNGKIN AKAN JADI ISTERI ATAU SUAMI TAK BERMAKNA BOLEH BERCINTA MACAM DAH KAWIN.....

MUJAHADAH MELAWAN PERASAAN NAK JUMPA, BERSMS ATAU CALL SEBELUM KAWIN MELAHIRKAN KEMANISAN DALAM HUBUNGAN SELEPAS BERGELAR SUAMI ATAU ISTERI NANTI. RENUNGKAN.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 05-09-06 09:39


best ke... kawin dulu sebelum bercinta.....tak janggal ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-09-06 10:59


mungkin perempuan yang tak percaya dengan lelaki zaman sekarang sebabnya perempuan itu pernah dikecewakan atau dipermainkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-06 12:01


emm.. kadang-kadang memang kita susahnak duga lelaki ni..
siap main sumpah2, janji.. tapi.... hmmm... entah lah... susah nak cakap...
apa-apa pun tak semua lelaki jahat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 13:02


betul....memang tak semua boleh dipercayai. tapi tak semua juga tak boleh dopercayai...betul tak? perempuan pun sam.....tak semua boleh percaya dan tak semua tak boleh dipercaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-06 14:50


perempuan boleh ke dipercayai..?laki semuanya nakal ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-06 16:03


nak pcaye dari segi apa? tengok jugak..
kalau sahabat, inshaAllah. sebab lelaki ni dalam pshabatn..boleh salute.
tapi bab2 hati & prasaan ni, hehe.. xjamin

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-06 10:09


wanita oh...wanita............perempuan oh,,,,pereempuannnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-09-06 10:14


Bukan tak percaya...tapi tak sanggup nak percaya...atau takut nak percaya sebab lelaki tu kan manusia juga. Lebih baik percaya pada diri sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 08-09-06 10:17


terpulang kepada seseorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-06 10:24


Pada 02-09-06 11:08 , Kaisi posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju...bercinta selepas kawin adalah sebaik2 cinta...


KALAU ADA BURUK...KITA TAK NAMPAK lah KAN...
Kalau BERCINTA DULU...mungkin KITA AKAN TAHU bagaimana PERANGAI DIA DULU.....PAS 2 BARU KITA AKAN PERTIMBANG NAK TERIME JADI SUAMI ATAU TAK?

YE ke????????SAYA pun KELIRU....
HELP ME......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-06 15:20


tak payah susah2,,kita kawan dulu tapi tak payah lah sampai ke tahap macam tak da batasann...masa couple mesti tak nampak lepas kawin semua nampak..contohnya banyak..kat tv pun selalu tunjuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-06 16:27


sebab lelaki zaman sekarang jahat...rogol, seksa, bunuh, liwat perempuan...tak ada perikemanusiaan dan hati perut dah lelaki zaman sekarang....buat perempuan, hati2lah ye dengan pelbagai kemnugkinan yang kita tak sangka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:29


salam~
dah dy tak nak percaya..nak buat macam mana...
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-06 16:37


tpulang pada individu masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-09-06 16:42


sebb lelaki sekarang bercakap tak serupa bikin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 20:42


yelah, pengalaman lalu menjadi pengajaran kepada kaum Hawa lebih bersikap berhati-hati dan ada yang prejudis kepada lelaki
jadi ana akui kebenarannya.sebagai kaum Adam, kepercayaan itu penting untuk kita semasa menjalin hubungan dengan mereka...
atas sikap dan cara para lelaki yang tidak seiring dengan niat, timul keadaan ini...
apa pun, ana doakan moga sahabat dapat bertemu lelaki yang anda kasihi dan percaya... apapun pengadilan moral yang dibuat janganlah menghakimi semua kaum lelaki....
sesungguhnya lelaki yang baik untuk wanita yang baik...
cinta yang agung hanya untuk Allah.


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 08-09-06 20:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-06 20:47


lelaki sekarang tak boleh diharap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:34


Pada 08-09-06 16:42 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

sebb lelaki sekarang bercakap tak serupa bikin...


janganlah jadi seperti apa yang dicakapkan oleh rasha_aleeya itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-06 23:07


ada orang bagi pendapat, kalau tak kenal seseorang sebelum berkahwin, macam janggal sangat zaman ni. kalau nak ikut macam zaman para sahabat dulu, katanya tak kawin lah kita. yela, waqi' sekarang dah berubah. syariat pun tak betul-betul tertegak kat bumi Allah ni, lagikan pulak bab yang macam ni. ,maksudnya tu, kalau ada perkara lebih pokok pun tak settle, perkara yang furu' macam ni lagilah tak dapat nak settle.macam-macam pendapat akan keluar tentang macam cara terbaik untuk mendirikan masjid.... wallahu'alam
[ Telah diedit oleh: miss_3 pada 08-09-06 23:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 09-09-06 04:09


ala..perempuan zmn sekarang kan banyak..kla mereka tak nak..rmi lagi,hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 15-09-06 09:02


kepada yang dok kat laki tak guna tu..tak payah lah kawin..kalau kawin pun mesti rasa tak best sebab laki kan tak guna...sedihnya,,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 20:47


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

ye..memang pengalaman lalu dan apa yang terjadi pada kawan-kawan yang terdekat telah memberi impak yang besar pada kaum hawa...ada yang da serik sehingga membuatkan mereka anti/prejudis pada lelaki...
nak buat macamna...mebi kaum hawa tu rasa tak suka diperbodohkan macam budak-budak...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 21:33


assalamualaikum semua..

pada saya terpulang pada individu nak percaya tau tidak pada lelaki..
macam saya kenalah..terlalu percayakan pada kekasih hati..ingat dia setia..tak ada perempuan lain..tapi dalam diam dibelakang kita dia main kayu 3..sakit hati hanya Allah swt sahaja yang tahu..

so saya nasihatkan pada kaum hawa semua..jgnlh letak kerpercayaan pada kaum adam 100%..berpada2..jangan sampai diri merana...

waallahua'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 21:47


:-) Assalamualaikum....


Pada saya tidak semua lelaki tidak boleh dipercayai dan tidak semua boleh dipercayai...begitu juga dengan perempuan,ini bukan pda gender,tapi pada sikap seseorang itu...bagaimana dia menggunakan akal yang digunakan oleh ALLAH.....jika dia beriman dengan sebenar2nya pada ALLAH..maka dia tidak akan melakukan perbuatan yang ditegahNYA.......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 22:00


ana sokong kata-kata alexander...

anda ( lelaki atau perempuan ) marah atau tidak jika orang yang anda sayangi mengkianati anda, jika perbuatannya itu boleh mendatangkan marah dan sakit hati dalam diri anda maka sebelum anda lakukan perkara tersebut fikir dan renung sejenak... setiap perbuatan yang anda lakukan hanya anda yang tentukan.


-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai
[ Telah diedit oleh: itsjustme pada 15-11-06 22:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-11-06 01:05


kadang-kadang lelaki yang tak guna tu ada juga yang menarik perhatian...pelikkan..tapi,benar agaknya.. Mungkin sesetengah ada yang macam tu..

Zaman sekarang ini,bukan lelaki saja yang pandai memutar belit..perempuan sekarang pun tak kalahkan!!! Tak tahu nak sokong yang mana sebab dua-dua ada kelebihan dan kekurangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-06 15:48


biasala 2. saling menuding jari antara 1sma lain sedangkan kedua-duanya pun sama. jadi tak payah nak slhkn sesiapa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

fiza_fizi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15184
Posting: 126
Dari: ~~negeri tercinta

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-11-06 15:50


perempuan pun tak serupa bikin juga.
tengok harta saja.
tak pun tngok pangkat.mana nak pandang lelaki biasa
mata duitan lah katakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza_fiziProfil   Hantar PM kepada fiza_fizi   Pergi ke fiza_fizi's Website   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 16-11-06 17:20


Pada 01-09-06 13:27 , DIAANI_83 posting:

!!! QUOTE !!!

emm... susah nak duga orang lelaki sekarang, kadang-kadang mengaku single rupanya dah berpunya...
entahlaa... susah nak jumpa yang ikhlas...


setuju...setuju...setuju...banyak kali saya jumpa yang macam ni...yang peliknya Kenapa susah nak ngaku??????

wassalam...


-----------------
sentiasalah mengingati Allah walau di mana sahaja berada dan apa sahaja keadaan yang kita hadapi untuk keberkatan hidup di dunia dan akhirat...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 09:19


beringat sebelum terkena...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 10:29


:roll: :-) Mudah saja jawapan nya....sebab lelaki zaman sekarang ini tak boleh dipercayai......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-07 12:15


erm...a'ah..laki sekarang memang teruk..janji lain..buat lain..mula bercinta..mulut bukan main manis lagi..kalah gula batu...dah tu..bila dah lama sikit..mula lah buat peranagi..
susah nak jumpa laki yang sejati..
try lah tak-ray hati-hati mereka ni..tapi yang pasti..belum jumpa lagi penyakit mereka tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 12:29


Pada 16-11-06 17:20 , ashiqah_shafiqa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-06 13:27 , DIAANI_83 posting:

!!! QUOTE !!!

emm... susah nak duga orang lelaki sekarang, kadang-kadang mengaku single rupanya dah berpunya...
entahlaa... susah nak jumpa yang ikhlas...


setuju...setuju...setuju...banyak kali saya jumpa yang macam ni...yang peliknya Kenapa susah nak ngaku??????

wassalam...



Kalau dia mengaku jatuh lah saham dia... :-D :-D :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 12:55


sebab..orang lelaki ni sendiri yang merosakkan kepercayaan orang perempuan kat dia..
macam yang selalu kita tengok atau kita dengar.. dalam sesuatu perhubungan, orang lelaki majoritinya yang tak jujur.. sebab tu lah orang perempuan ni macam dah semakin hilang kepercayaan pada org laki ni..
apa-apa pun...tak semua lelaki begitu..tapi,yelah.. kerana nila setitik,habis rosak susu sebelanga..
hehe..untuk orang laki yang terkena tempiasnya tu, bawak2 bersabar lah ye.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 13:06


memang patutlah begitu..
sebab lelaki zaman sekarang bukan lagi seperti lelaki zaman sahabat dulu..
lelaki sekarang hanya nampakkan dunia semata-mata..
tapi tidak pada zaman rasulullah dulu...(bukan semua,tapi kebanyakan begitulah...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 13:59


Bagus side...tak bias pada kaum sendiri, JUJUR. Ambil ikhtibar dr org lain jadi lebih baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 14:28


Memang susah nak cari lelaki yang jujur sekarang ini...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 14:34


hehe...saya ni tak taulah masuk kategori jujur atau tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-07 15:04


Pada 22-02-07 14:34 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...saya ni tak taulah masuk kategori jujur atau tak


kes berat ni...sendiri pun xjelas dengan diri sendiri...

hmmm....thats really makes me think of mens out there...but honestly i'm afraid to think...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 18:21


Pada 22-02-07 12:29 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-06 17:20 , ashiqah_shafiqa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-06 13:27 , DIAANI_83 posting:

!!! QUOTE !!!

emm... susah nak duga orang lelaki sekarang, kadang-kadang mengaku single rupanya dah berpunya...
entahlaa... susah nak jumpa yang ikhlas...


setuju...setuju...setuju...banyak kali saya jumpa yang macam ni...yang peliknya Kenapa susah nak ngaku??????

wassalam...



Kalau dia mengaku jatuh lah saham dia... :-D :-D :-D



tau pun jatuh saham bila bercouple....


....Hmm...lelaki zaman sekarang memang susah nak percayala...suka main janji...buat janji macam janji tak ada apa-apa...dia taktau ke janji tu satu amanah berat...bagi saya laki yang senang sangat main janji ni ada tnda2 dia ni memang tak boleh percaya...laepon kami perempuan kenala hati-hati...contoh banyak depan mata....


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 20:13


teringat saya pesanan sheikh ali thantawi:

'wahai puteriku..demi ALLAH..Jangan engkau percaya terhadap SEBAHAGIAN lelaki..bahawa mereka memandangmu kerana akhlak & adab..Bicara denganmu seperti sahabat..dan apabila bercinta denganmu seperti teman akrab..sebenarnya mereka BOHONG!!
Jika engkau mendengar sendiri bualan mereka...Pasti engkau takut & ngeri
Hanya ditanganmu pintu segala kebaikan..
Bukan ditangan kaum LELAKI'

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 21:17


Lelaki kalau sesama mereka berbincang pasal perempuan memang detail habis...Macam orang dah kahwin...Tapi Kalau depan perempuan pijak semut tak mati...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 22-02-07 21:55


Pada 22-02-07 15:04 , nur_2110 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-07 14:34 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...saya ni tak taulah masuk kategori jujur atau tak


kes berat ni...sendiri pun xjelas dengan diri sendiri...

hmmm....thats really makes me think of mens out there...but honestly i'm afraid to think...!!


Ana tak berapa setuju.
Pada ana, ridwan_daie betul.

Sukar untuk kita menilai diri sendiri.
Untuk mengukur kejujuran seseorang, ia langsung tidak sama dengan cara kita mengukur tinggi atau berat seseorang.

Kejujuran tidak sama dengan jerawat, tidak dapat dilihat dengan mata kasar.
Terserah pada anda yang menilai, dan cara penilaian anda.

Terlalu banyak contoh di depan mata kita tentang perkara sebegini. Jeanne d'Arc dari Perancis, Mussolini di Itali, malah Ibnu Taimiah sendiri dinilai secara berbeza oleh masyarakat.

Ana sendiri tidak tahu ana jujur atau tidak.
Terserah pada yang menghukum.

DAN, untuk makluman, kami lelaki juga punya sentimen sama terhadap perempuan.
Tudung labuh atau purdah bukan pasport untuk menjadi jujur, sebagaimana nasib malang kopiah dan serban.
Berhati-hati, dan katakan "Tak Nak" pada kaki temberang!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 21:59


Pada 22-02-07 20:13 , starfish posting:

!!! QUOTE !!!

teringat saya pesanan sheikh ali thantawi:

'wahai puteriku..demi ALLAH..Jangan engkau percaya terhadap SEBAHAGIAN lelaki..bahawa mereka memandangmu kerana akhlak & adab..Bicara denganmu seperti sahabat..dan apabila bercinta denganmu seperti teman akrab..sebenarnya mereka BOHONG!!
Jika engkau mendengar sendiri bualan mereka...Pasti engkau takut & ngeri
Hanya ditanganmu pintu segala kebaikan..
Bukan ditangan kaum LELAKI'


STARFISH...macam menakutkan saja kata atas, boleh perjelas tak maksud? betul-betul nak hadam ni.. terutama 2 baris ayat last???:roll:


Ikut kata-kata sailormoon & rifhan, lelaki sebenarnya kaum yang talam 2 muka... memang tak boleh dipercayai. Habis yang dah jadi suami, pun tak boleh diletak kepercayaan & kebergantunganlahkan? rasanya hpir semua laki jk boleh nak kawin lebih...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 22-02-07 22:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 22:02


memang tak diakui segelintir lelaki memang bersikap begitu.tetapi ana bukan dari golongan itu.harap-harap ana di jauhkan dari sikap seperti itu insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 22:31


Memang ada lelaki yang talam dua muka tapi bukan semuanya...Tapikan biasanya perempuan memang suka lelaki talam dua muka ni...Bila dah kena tipu mula lah nak salahkan lelaki...

Kalau nak tahu sifat sebenar lelaki jangan tengok drama/filem Melayu...Banyak yang tak betul...Asal watak lelaki saja mesti jahat...Memang jauh berbeza drama/filem Melayu dengan orang putih punya...Memang ketara dia punya bias...Berat sebelah...Hehehe...lari dari topik pulak...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 01:35


susah nak percaya sesetengah lelaki..... mereka tak sedar pun ia melukakan hati wanita..... saya pun pernah rasainya..... suka-suka hati saja lelaki macam gini ye. kasihan wanita yang jadi mangsa.

tapi tak mengapa. saya percaya pada lelaki yang beriman. memang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 01:38


Pada 22-02-07 21:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki kalau sesama mereka berbincang pasal perempuan memang detail habis...Macam orang dah kahwin...Tapi Kalau depan perempuan pijak semut tak mati...



tu dia bukti lelaki kuat mengumpat. ingat kaum hawa saja ke? :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 18:26


Hehehe...Sendiri mahu ingat lah...Kalau badan tu macam papan lapis ataupun XXXL tak payah lah pakai ketat-ketat...Jadi bahan kutukan lelaki saja... ;-) ;-) ;-) ...Malu betul lah bila tubuh badan perempuan tu jadi bahan perbualan orang lelaki...Macam tak ada maruah saja perempuan tu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 21:18


Pada 23-02-07 01:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-07 21:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki kalau sesama mereka berbincang pasal perempuan memang detail habis...Macam orang dah kahwin...Tapi Kalau depan perempuan pijak semut tak mati...



tu dia bukti lelaki kuat mengumpat. ingat kaum hawa saja ke? :lol:



haha :lol: ..lelaki pun kuat mengumpat juga ke?tak sangka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 21:24


Pada 23-02-07 01:35 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

susah nak percaya sesetengah lelaki..... mereka tak sedar pun ia melukakan hati wanita..... saya pun pernah rasainya..... suka-suka hati saja lelaki macam gini ye. kasihan wanita yang jadi mangsa.

tapi tak mengapa. saya percaya pada lelaki yang beriman. memang ada...



betul-betul...ana pun pernah alami...mereka ni suka cakap ikut sedap mulut saja...tak sedar yang dia dah melukakan hati kita...walaupn niat dia cuma nak bergurau tapi berlapik lah sikit bila bercakap tu....
tapi memang betul tak semua lelaki yang macam ni....harap-harap tak jumpa lagi lelaki yang macam ni lepas ni... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-07 22:28


Pada 23-02-07 18:26 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe...Sendiri mahu ingat lah...Kalau badan tu macam papan lapis ataupun XXXL tak payah lah pakai ketat-ketat...Jadi bahan kutukan lelaki saja... ;-) ;-) ;-) ...Malu betul lah bila tubuh badan perempuan tu jadi bahan perbualan orang lelaki...Macam tak ada maruah saja perempuan tu...



Kalau perumpamaan begitu sekali lelaki sendiri buat pengakuan, memang lelaki ni maaf ye...teruk betul bab mengmpat, malah dhla dosa mnumpat, mungkin beberapa dosa tembahan yang berat2. dah diumpaynya perempuan seperti tak ada maruah.. ish..ish..mengucap...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 23-02-07 23:13


Hahaha...
berhati-hati berkwan..bukan dengan lelaki saja...dengan perempuan jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 23:17


Lelaki kalau sesama mereka berbincang pasal perempuan memang detail habis...Macam orang dah kahwin...Tapi Kalau depan perempuan pijak semut tak mati...

erm3...
kerna nila setitik, rosak susu sebelanga...
bukan semua lelaki macam tu..
jangan salahkan semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-07 23:28


mm...mita maaf insyaAllah & AMIN, bukan semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 00:56


Pada 23-02-07 22:28 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!


Kalau perumpamaan begitu sekali lelaki sendiri buat pengakuan, memang lelaki ni maaf ye...teruk betul bab mengmpat, malah dhla dosa mnumpat, mungkin beberapa dosa tembahan yang berat2. dah diumpaynya perempuan seperti tak ada maruah.. ish..ish..mengucap...



Sebab tu perempuan kena tutup aurat...Untuk mengelakan benda-benda macam ni...Kalau perempuan tu tutup aurat dengan sempurna insyaAllah dia tidak akan menjadi bahan perbualan kaum lelaki...

Tolong lah jaga maruah diri...Siapa lagi nak jagakan kalau bukan diri sendiri...Jangan lah percaya 100% dengan sikap baik, gentelmen, macho, caring, romantik yang di tunjukkan oleh lelaki...Tak semuanya betul..

Saya bukannya nak mengutuk kaum sendiri ataupun nak tunjuk baik dekat sini...Saya cuma tak nak perempuan di tipu oleh lelaki-lelaki yang tak bertanggungjawab...Walaupun saya lelaki tapi saya ada adik perempuan...Saya tak nak lah adik saya di tipu oleh lelaki-lelaki yang hampeh...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-02-07 23:08


bukannya saya tak percaya dengan lelaki tapi lebih berhati-hati dan berwaspada dengan lelaki.memanglah lelaki zaman sekarang susah nak jumpa yang betul-betul dipercayai.macam tu jugak dengan perempuan ada jugak yang tak boleh percaya.tapi ramai perempuan yang kena tipu.pengalaman sayalah lelaki memang kuat mengumpat.mereka depan nampak saja baik,tapi belakang lain.tapi walau apapun tak semua lelaki macam tu.ada jugak yang baik tapi tak banyak lah.nak jumpa lelaki baik,DIRI SENDIRI ken jadi baik dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 23:54


Bagus lah kalau macam tu...Jangan percaya sangat dengan orang lelaki...Tapi tak semua lelaki tidak boleh di percayai...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-07 01:33


salamm..
betul tu...tak semua lelaki tak boleh dipercayai
tapi Kenapa ya kebanyakan lelaki tak boleh kawal nafsu yang satu tu, padahal perempuan ada 9 nafsu tapi tetap boleh kawal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-02-07 01:36


lelaki ni manyak akal...so..faham-faham lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 01:43


Mungkin kerana perempuan mempunyai kelebihan yang tiada pada lelaki iaitu sifat malu yang menebal...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 02:05


benar ye sailormoon....memang Allah jadikan wanita ni penuh dengan sifat malu...tapi sayng sekali di zaman ini keadaan da terbalik...lihat saja wanita-wanita di luar sana...dedah aurat sesuke hati...kasihan...doa semoga Allah bagi hidayat kat mereka dan juga kita semua....amiiin


-----------------
amna mujahidah


Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-07 13:23


emm tu lah..

perempuan zaman sekarang dah kurang malu..

lelaki pulak dah tak boleh nak dipercayai...

isk..iskk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-07 14:12


Pada 25-02-07 01:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin kerana perempuan mempunyai kelebihan yang tiada pada lelaki iaitu sifat malu yang menebal...



tu dulu agaknya
perempuan sekarang dah tak malu lagi
tengok lah sdiri cra pmakaian ,prgaulan and anthing

yang pliknye yang lelaki ni pakai elok pula
dunia dah terbalik agaknya

Sesungguhnya tudung wanita itu ada tiga.
Pertama, tudung Yahudi, kedua, tudung Nasara
(nasrani) dan ketiga tudung muslimat.” “Wahai
guruku, jelaskanlah kepadaku kerana aku tidak
pernah mendengar hal yang sedemikian,” soal
salah seorang pendengar di
hadapannya. “Pertama, tudung Yahudi. Wanita
Yahudi memakai tudung juga, tetapi lebihan kain
di depan semuanya dilempar ke belakang. Kedua,
tudung Nasara. Wanita Nasara pun lebih dahulu
memakai tudung juga, tetapi tudungnya terlalu
singkat, sehinggakan dadanya masih kelihatan.
Dan yang terakhir tudung muslimat, wanita
muslimat memakai tudung berpandukan firman
Allah dalam surah an-Nur ayat 31
Back

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 16:06


Pada 25-02-07 14:12 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-07 01:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin kerana perempuan mempunyai kelebihan yang tiada pada lelaki iaitu sifat malu yang menebal...



tu dulu agaknya
perempuan sekarang dah tak malu lagi
tengok lah sdiri cra pmakaian ,prgaulan and anthing

yang pliknye yang lelaki ni pakai elok pula
dunia dah terbalik agaknya


Tu lah pasal...Terbalik pulak...Sepatutnya perempuan lebih pemalu dari lelaki...Sekarang ni susah nak jumpa perempuan yang pemalu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 16:29


ada lelaki baik dan ada perempuan baik..begitu juga sebaliknya...jadi janganlah mudah menaruh syak wasangka.... bersangka baiklah selalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 17:33


sebab lelaki zaman sekarang tak pandai macam lelaki zaman2 dulu heh! :)
cuba lah tengok, bila menang apa-apa saja...mesti perempuan, lelaki?? tak ada...

so jangan percaya lelaki zaman sekarang (yang melayu muslim lah), tapi org cina kita ok saja...
org melayu muslim saja yang agak lemah sikit :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nur_snasf
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28208
Posting: 10
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 17:53


bukan tak percaya, tapi kena berhati-hati...
ye lah, lelaki sekarang ramai yang anggap, tak kesah lah sebab masih ramai lagi perempuan kat dunia ni..

salam...saya setuju dengan redhailahi...jadi kebanyakan muslimah lebih berhati-hati terhadap muslimin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_snasfProfil   Hantar PM kepada nur_snasf   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» mengapa perempuan tak pecaya kepada lelaki zaman sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.243728 saat. Lajunya....