Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: dylanjoseph
Hari Ini: 2
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43106

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 22 jam, 18 minit yang lalu
dentistinhouston: 2 hari yang lalu
ezequielvince: 2 hari yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 28 hari yang lalu
muslimin23: 30 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Remaja disyaki cabul selepas layari laman web lucah


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Remaja disyaki cabul selepas layari laman web lucah

Please Mendaftar To Post


Oleh Remaja disyaki cabul selepas layari laman web lucah

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 13:29


KUALA LUMPUR 28 Ogos – Seorang pelajar lelaki tingkatan tiga yang baru selesai melayari laman web lucah di sebuah kafe Internet bertindak mencabul seorang remaja wanita sebayanya di tepi lorong sebuah pangsapuri di Setapak Indah Jaya di sini semalam.

Jurucakap polis berkata, dalam kejadian pukul 12 tengah hari itu, mangsa sedang melalui lorong berhampiran pangsapuri berkenaan untuk ke perhentian bas berdekatan.

Bagaimanapun, katanya, tiba-tiba suspek muncul sebelum memeluknya daripada arah belakang.

‘‘Mangsa yang terkejut dengan kejadian itu telah menjerit hingga menarik perhatian orang ramai yang kebetulan berada di situ.

‘‘Mereka kemudian mengejar suspek sebelum berjaya menahannya,’’ katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Jurucakap itu berkata, suspek dibawa ke Balai Polis Setapak manakala keluarga gadis tersebut membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan.

Katanya, siasatan awal polis mendapati suspek sebelum itu telah melayari laman web lucah di sebuah kafe Internet dan menjadi begitu ghairah sebaik sahaja melihat mangsa yang ketika itu sedang berjalan berseorangan.

Polis akan menyiasat kes berkenaan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan dan telah pun dibebaskan dengan ikat jamin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 13:30


saya pun baca dalam utusan pagi ni...
ya Allah! tu lah jadinya Kalau tak jaga pandangan mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 13:30


kan baik Kalau dia melayari ukhwah.com ni
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 13:33


pengaruh daripade intenet..
banyak yang baik
dan banyak juga buruknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 14:00


biasalah Hadhari kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ainulsumayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25551
Posting: 8
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 09:10


allah...apa nak jadi dah nagan dunia sekarang neh... sama lah kita mendoakan kesejahteraan umat sejagat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulsumayyahProfil   Hantar PM kepada ainulsumayyah   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 09:21


Bila hukum Islam tak tertegak, itulah jadinya. Nak pakai undang2 manusia, sampai bila pun kes2 yang berlaku tak dapat dikurangkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 22:31


semoga kita semua tidak tergolong dalam perkara ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 22:41


budak ni dah kena kawin jugk rupanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

niey
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 26116
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 23:11


MEMANG DAH PATUT P KAHWIN DARI TERUS MEROSAKKAN NAMA BAIK KAUM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nieyProfil   Hantar PM kepada niey   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 10:46


kena ffikirkan apa kita nak buat Kalau perkara ni menimpa kkeluarga kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 11:46


ni lah akibat..hati yang tak ditanamkan dengan iman..muga2 dijauhkan perkara sebegini

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 11:47


kesan GLOBALISASI.....

[ Telah diedit oleh: pak_ali pada 04-10-06 11:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-10-06 12:03


Tu lah.. asyik fikir benda yang tak betul saja..lepas itu mula lah buat benda yang salah..lepas itu susahkan parents pula tu.. tu ke tujuan pergi layari internet, semata-mata nak tengok web lucah, kalau benda macam begitu rajin lah pulak, kalau sembahyang tu kena paksa-paksa.. masih kecil lagi dah mula nak jadi liar..pasni bila besar nanti nak jadi apa, jadi sampah ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

miezaaziz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10218
Posting: 7
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 12:55


kalaunya dah tak boleh tahan gejolak/gelojak(which one is true?) nafsu tu, better kawin saja.saya ada satu artikel yang menarik nak dikongsi, tapi insyaAllah akan upload akan datang sebab saya tak bawak artikel tu sekarang.banyak yang boleh dibincangkan through that article...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miezaazizProfil   Hantar PM kepada miezaaziz   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 04-10-06 13:40


sadisnye...patutnye kat Malaysia ni kena block sume2 website yang lucah2 tu..merosakkan bangsa saja...buat malu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

miezaaziz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10218
Posting: 7
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 14:21


saya dhpun upload artikel yang saya cakap tu.tajuknya, couple or kawin.sangt menarik utuk dikongsi bersama dan dibincangkan..mana lagi baik,couple atau kawin? bacalah sendiri nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miezaazizProfil   Hantar PM kepada miezaaziz   Quote dan BalasQuote

pemikir
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28326
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 10:51


remaja sekarang da teruk...mudah terpengaruh..susah nak buat..so apa tugas kiteeee.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemikirProfil   Hantar PM kepada pemikir   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-01-07 11:21


xreti control nafsu namanya 2.kekuatan utama ialah kekuatan melawan hawa nafsu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 11:22


sunat saja lagi sekali....melampau sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-07 11:29


...ish
kemaruk gila budak tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 13:25


dilihat dari satu sudut, memang silaplah remaja itu...jika dilihat daripada banyak sudut?

1.Remaja itu, mengapa melayari laman web lucah? (biasanya)..sebab itu
dia jadi ghairah agaknya
    
    a)Bagaimana dengan pengaruh2 lain yang membuak2 di luar sana?
    
        i) pakaian seksi orang sekeliling
        ii) penerapan pergaulan bebas dan budaya hiburan
        iii) "Ala, orang dalam AF dapat peluk2..."...
        iv) kurikulum pendidikan?
        v) media digital, siar dan cetak?
        vi) aktiviti 'rekreasi' seperti 'car girls' yang menghiasi motor2 show,
         aktiviti sukan berpegang-peluk lelaki perempuan & dan sebagainya

    b) bagaimana dengan hukuman yang akan dikenakan nanti?
     i) boleh jamin tak akan berulang?
     ii)bagaimana nak jadi tauladan kepada yang lain

2.Kafe siber itu, takkan tak buat filtering agaknya?

a) tiada pemeriksaan pihak berkenanaan/tmpatn terhadap siber2 kafe?
    i)sebagaimana dibuat terhadap penjualan & penyiaran bahan2 lucah
    ii)sebagaimana diwajibkan pakai software windows original
    iii) sepertimana blog2 boleh ditutup atas dasar menggugat negara


3.Budak perempuan itu sendiri

a)pakaian dia macam mana? ada sesiapa tau? (harap-harap dia tak
     berpakaian seksi)

b)Kenapa dia pergi jalan-jalan seorang-seorang kat lorong itu?


wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 14:22


assalamualaikum

erm banyak faktor yang menyebabkan berlakunya perkara seperti ini. salah satunya penyalahgunaan teknologi yang ada especially internet. teknologi tak salah yang silapnya cara kita gunakan. kekuatan iman pun penting juga kat sini. memang tak matang betul lah budak ni.


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 14:33


erm,harap c gadis dan family nya bersbr k......

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-01-07 17:34


tak tahulah ana nak cakap budak-budak sekarang nak tau benda begitu lepas itu melala gian nak buat.Yang tauke cybercafe satu tau nak korek duit saja....tapi kesan globalisasi pun penyebabnya juga semua tak boleh nak halang....so sekarang hanya iman yang kuat dapat elak benda begitu..nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 17:48


:-o Dalam Internet macam ada....bergantung lah kepada kekuatan iman seseorang itu untuk memilih antara yang baik serta yang buruk.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 00:29


Nak kawal Internet mustahil agaknya sebab Internet tidak di miliki oleh sesiapa...Bukan macam stesyen TV...Yang kita boleh buat adalah kuatkan Iman kita...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naemovic
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2007
Ahli No: 27992
Posting: 13
Dari: cairo

egypt  


posticon Posting pada: 27-01-07 00:52


emmm.temenung panjang lah kalau dok pikiaq benda ini.
apa susah nya,cakap kat dia ,tengok lagi.
jangan halang dia.bagi dia tengok puaih2.ajak tok guru dia sekali join.kan senang?.
tak payah dok halang2 lagi.kan.....nanti tua dah nak mati baru dia sedaq sendiri.tnggu malaikat maut sampai baru nak insap agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For naemovicProfil   Hantar PM kepada naemovic   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106724 saat. Lajunya....