Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
kasih_kekasih: 9 hari yang lalu
syahidatul: 12 hari yang lalu
raudhahasanah: 13 hari yang lalu
drzul-f: 18 hari yang lalu
hafiz_along_83: 19 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: perempuan suka lelaki bagaimana ??? lelaki suka perempuan bagaimana??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» perempuan suka lelaki bagaimana ??? lelaki suka perempuan bagaimana??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh perempuan suka lelaki bagaimana ??? lelaki suka perempuan bagaimana??

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 19:17


tengok tajuk lah.. :-o


-----------------
Gaia Online anime roleplaying community


Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 19:18


hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 19:25


entahla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 21:03


yang direstui makayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-06 21:25


topik seumpama ini pernah dan telah banyak diperbincangkan sebelum ini....

walaupun bentuk soalan berbeza, tapi topik yang nak diperbincangkan berada dalam ruang lingkup yang sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-08-06 22:02


yang dijodohkan oleh Allah swt untukku

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 22:32


Assalamualaikum...

suka lelaki yang pakai kopiah dengan baju melayu...
suka lelaki yang beriman...
suka juga lelaki yang pakai spek mata...

Wallahualam...


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

ain95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30803
Posting: 36
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-08-07 22:39


entah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain95Profil   Hantar PM kepada ain95   Pergi ke ain95's Website   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 23:09


lelaki yang kuat imannye..boleh bimbg ke jlanNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 14:35


muslimin yang mampu mendidik rohani ana. membetulkan ana jika tersalah dan memelihara keluarga kami dengan sebaiknya. mengimarahkan rumah dan rohani dengan iman dan taqwa. menuntun kami menuju perjuangan illahi.

ameennn :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 26-08-07 16:45


jodoh di tangan Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

abbruzzi
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30815
Posting: 5
Dari: shah alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 23:50


assalamualaikum........
ERM KALAU IKUTKAN MEMANG SEMUA DARI KITA IMPIKAN PASANGAN yang ELOK BAIK DARI SEGI ZAHIR, BATIN DAN ROHANI.... TAPI KAN TAK SEMUA yang KITA IMPIKAN ITU MENJADI REALITI... mana ada MANUSIA yang PERFECT DI DUNIA NI.... PADA saya JIKA INGINKAN PASANGAN yang ELOK BAIK DSBNYA TERLEBIH DAHULU PERBETULKAN DAN PERBAIKI DIRI KITA DAHULU... NAWAITU KITA JUGA HENDAKLAH BETUL... THE IMPORTANT THING IS KEEP PRAYING AND PRAYING AND PRAYING INSYAALLAH KITA AKAN MENDAPAT JODOH yang BAIK... WALLAHUALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For abbruzziProfil   Hantar PM kepada abbruzzi   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 08:14


Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya..wallahu 'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 08:37


Pada 24-08-06 19:17 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tajuk lah.. :-o



kal anis lah, suka lelaki yang macam ayah, tegas dalam agama, penyayang,sangat pentingkan pelajaran anak2..

pendek kata, apa yang ada pada ayah, tu lah yang anis cari.. :-D :-D

alhamdulillah :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-07 09:57


!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!
tengok tajuk lah..



kal anis lah, suka lelaki yang macam ayah, tegas dalam agama, penyayang,sangat pentingkan pelajaran anak2..

pendek kata, apa yang ada pada ayah, tu lah yang anis cari..

alhamdulillah


-----------------

Glitterfy.com *Glitter Graphics*






yang baik dan sopan santunnn dan boleh dibimbing ke jalan yang direzdai allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

misZwhiTE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28548
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-08-07 10:26


entah lah.. jodoh di tangan tuhan.tapi kita perlu berusaha untuk mendapat jodoh yang baik.. lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik,begitu juga sebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For misZwhiTEProfil   Hantar PM kepada misZwhiTE   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-07 11:41


!!! QUOTE !!!

entah lah.. jodoh di tangan tuhan.tapi kita perlu berusaha untuk mendapat jodoh yang baik.. lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik,begitu juga sebaliknya..



yang penting mendapat rahmat dari Illahi..

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-08-07 13:01


.. siapa yang nak lelaki atau perempuan yang tak baik.. cakap sama aku.. dah tentu lah yang baik2.. aku pun nak yang baik walaupun aku tak lah sebaik mana.. soalan2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-07 13:08


betul kakisamun..mestilah nak yang baik even dirisendiri xdelah baik pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-07 13:08


betul kakisamun..mestilah nak yang baik even dirisendiri xdelah baik pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 15:14


berusahalah jadi yang terbaik...jika mahukan yang terbaik...Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 15:27


lelaki yang sedia terima diri seadanya..terima segala kekurangan dan kelemahan diri dan sedia membimbing diri lebih dekat kepadaNYA...yakin jodoh yang dikurniakan Allah yang terbaik untuk diri walau siapapun dia :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pelangi7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30902
Posting: 23
Dari: Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-09-07 15:35


yang penting nak cari lelaki yang ada matlamat hidup..
kalau dr segi fzkl..
ada janggut sikit ok juga=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi7Profil   Hantar PM kepada pelangi7   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-07 16:45


!!! QUOTE !!!


     Posting pada: 04-09-07 15:27


lelaki yang sedia terima diri seadanya..terima segala kekurangan dan kelemahan diri dan sedia membimbing diri lebih dekat kepadaNYA...yakin jodoh yang dikurniakan Allah yang terbaik untuk diri walau siapapun dia


-----------------
ikhlaskan hati, hiasi peribadi




kahwin gan ana saja lah... :lol: :-o :roll: :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 17:34


Salam......
Adakah kita seperti kata-kata dibawah :
Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,
Jika diri tak seindah SULAIMAN,
Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,
Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,
Jika tak sehebat SARAH,
Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,
Jika diri tak sempurna Rasulullah saw.

Tak guna ada mata kalau tak dapat melihat,
Tak guna ada hati kalau tak tau menilai.......

Orang yang mengutamakan perjuangan ISLAM adalah pilihan utamaku......
InsyaAllah......Pertemuan bukan milik kita......
Wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-09-07 17:41


suka bukan just pada rupa..tapi pada keseluruhannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-09-07 17:48


salam..
lihat pada tahap agamanya..
insyaAllah bahagia dunia akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 17:59


entah lah..
tapi bila dengar lagu rabbani "cari pasangan"
rasa bertuah saja kalau ramai gadis yang macam itu kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-09-07 18:01


emm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

are_niz
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30898
Posting: 20
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 18:38


nak cari yang kaki masjid...
kat sini, ada tak??? huhu... gurau saja..jangan serius pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_nizProfil   Hantar PM kepada are_niz   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-09-07 21:03


suka tengok lelaki pakai kain pelikat...
bagaimana itu?
hehehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 22:08


1) Agamanya
2) Tidak merokok
3) sayang kita
4) Berhemah 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-07 22:41


Pada 04-09-07 21:03 , adibahazrah posting:

!!! QUOTE !!!

suka tengok lelaki pakai kain pelikat...
bagaimana itu?
hehehehehe....




sama lah...hehehe... tak suka laki ego....suka laki penyayang lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 01:39


assalammualaikum...

semua mencari yang terbaik..but kita kena baik dulu lah..
so sama-sama berusaha k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 02:47


salam.......
heheehehhehehehe...........
aku lah lelaki sejati..........
kawin lah dengan aku........
hahahhahahha....
permohonan dibuka sekarang........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 02:55


salahkah bagi ustazah atau muslimat yang beriman berniat bernikah dengan muslimin yang kurang imannya? ada pahala membimbing...

begitu juga dengan muslimin yang tinggi imannya.... niatlah membimbing perempuan yang kurang imannya....

teringat kisah ustazah yang dipinang oleh lelaki yang kerjanya hanya pemandu lori...tapi niat lelaki tu nak bernikah dengan ustazah tu sebab nak belajar ilmu agama Allah...... dan hari-hari ustazah tu mengajar ilmu agama...dan hari-hari mereka belajar benda baru.... dan hari-hari seterusnya tidak membosankan kedua pasangan tersebut :#)

rendahkan dirimu sahabat2 ku...

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:32


Pada 04-09-07 22:08 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

1) Agamanya
2) Tidak merokok
3) sayang kita
4) Berhemah 8-)



5) nak tambah lagi,boleh beri nafkah pada keluarga,
6) terima dengan hati betul-betul ikhlas keluarga kita.
7) pemurah orgnya


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 07-09-07 15:37


..yang beriman..
dan terima saya seadanya..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

fatqis
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25472
Posting: 10
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 16:24


saya suka lelaki yang pandai dan arif tentang Al-Quran. tak kira handsome atau tidak, yang penting pandai baca al-quran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatqisProfil   Hantar PM kepada fatqis   Quote dan BalasQuote

farahzulaikha
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30673
Posting: 14
Dari: Bandar Baru Bangi

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 19:10


salam. ana rasa kalau ada jodoh insyaAllah, kita akan berjumpa. Kalau bukan kat sini mungkin kat akhirat sana. Dan pastikan cinta kita tak melebihi cinta kita kepada Allah. salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For farahzulaikhaProfil   Hantar PM kepada farahzulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 19:15


Pada 05-09-07 02:55 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

salahkah bagi ustazah atau muslimat yang beriman berniat bernikah dengan muslimin yang kurang imannya? ada pahala membimbing...

begitu juga dengan muslimin yang tinggi imannya.... niatlah membimbing perempuan yang kurang imannya....

teringat kisah ustazah yang dipinang oleh lelaki yang kerjanya hanya pemandu lori...tapi niat lelaki tu nak bernikah dengan ustazah tu sebab nak belajar ilmu agama Allah...... dan hari-hari ustazah tu mengajar ilmu agama...dan hari-hari mereka belajar benda baru.... dan hari-hari seterusnya tidak membosankan kedua pasangan tersebut :#)

rendahkan dirimu sahabat2 ku...

wallahua'lam


Salam.....
Ana bersetuju dengan pandangan anta....
Semua orang inginkan yang terbaik....bak kata pepatah jika orang itu kaya harta tak perlulah kamu cemburu namun jika orang itu kaya ilmu agama dan kaya ibadah yang itulah yang perlu kamu cemburukan dan kejarnya....
Maka jika kita nak yang terbaik maka kita juga harus jadi yang terbaik......
Wassalam........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

ummaira87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30674
Posting: 22
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 21:21


ana suka muslimin yang beriman...lbih2 lagi bila terpancar nur diwajahnya...walaupun di hiasi jerawat2 batu...subhanallah...tenang sangat tengok,ditambah pula akhlak yang baik...sentiasa tersenyum mampu membuat hari2 menjadi bahagia..sebab ana ni selalu alpa moga mdpt pasangan yang mampu mengimamkan solat ana, dan bijak dalam menguruskan keluarga, amin. ;-)
[ Telah diedit oleh: ummaira87 pada 07-09-07 21:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummaira87Profil   Hantar PM kepada ummaira87   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 22:30


Pada 04-09-07 21:03 , adibahazrah posting:

!!! QUOTE !!!

suka tengok lelaki pakai kain pelikat...
bagaimana itu?
hehehehehe....


huhhuhu....

bagaimana? penyelesainnya jangan tengok... :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 21:11


bestnya tajuk ni..saya??hmm..bukanlah lelaki yang perfect..tapi sentiasa cuba menambahkan keimanan diri dan menghilangkan celoreng2 dosa...suka sangat tengok muslimat yang bertudung labuh.."damainya dihati bila terpandang wajahmu"...:) tapi kan..susah sangat nak mendekati mereka ni..tambah saya ni seorang yang malu dengan perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:22


Pada 07-09-07 16:24 , fatqis posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka lelaki yang pandai dan arif tentang Al-Quran. tak kira handsome atau tidak, yang penting pandai baca al-quran.


nampaknya macam itu kena lah... lelaki itu jadi juara akedemi al-quran ntv7... :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 12-09-07 13:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:22


bertudung


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:24


Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



kalau pakai contact lense boleh tak?.. :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 12-09-07 13:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:33


Pada 12-09-07 13:24 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



kalau pakai contact lense boleh tak?.. :-P



kan tak sama tu...hehe


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 13:38


Pada 30-08-07 08:37 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-06 19:17 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tajuk lah.. :-o



kal anis lah, suka lelaki yang macam ayah, tegas dalam agama, penyayang,sangat pentingkan pelajaran anak2..

pendek kata, apa yang ada pada ayah, tu lah yang anis cari.. :-D :-D

alhamdulillah :lol: :lol:



mmm=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 12-09-07 13:40


terpulang pada masing-masing...bagaimana pilihan yang mereka nak...bagi saya cukup lah seseorang tu sederhana tapi dapat membimbing saya ke jalan yang diredhai ALLAH...insyaallah...


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:41


Pada 12-09-07 13:33 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-07 13:24 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



kalau pakai contact lense boleh tak?.. :-P



kan tak sama tu...hehe



ye ke....erm...tapi function dia sama kan.... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:02


.. aku suka perempuan yang suka aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 15:21


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 07-09-07 22:30


Pada 04-09-07 21:03 , adibahazrah posting:!!! QUOTE !!!
suka tengok lelaki pakai kain pelikat...
bagaimana itu?
hehehehehe....

huhhuhu....

bagaimana? penyelesainnya jangan tengok...


-----------------
Seandainya dunia tiada warna
tetap kan ku kagumi
indah maya alam ciptaannya
kudratnya ku agungi



boleh hantar borang permohonan???? :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-07 17:44


Pada 12-09-07 15:21 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 07-09-07 22:30


Pada 04-09-07 21:03 , adibahazrah posting:!!! QUOTE !!!
suka tengok lelaki pakai kain pelikat...
bagaimana itu?
hehehehehe....

huhhuhu....

bagaimana? penyelesainnya jangan tengok...


-----------------
Seandainya dunia tiada warna
tetap kan ku kagumi
indah maya alam ciptaannya
kudratnya ku agungi



boleh hantar borang permohonan???? :lol: :lol: :lol:




yang pakai baju melayu + kain pelekat..
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 23:12


Pada 12-09-07 14:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku suka perempuan yang suka aku..



:-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:52


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..


boleh ana hantar borang permohonan.. :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:54


Pada 14-09-07 15:52 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..


boleh ana hantar borang permohonan.. :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:


hanto lah.. akan dipertimbangkan :-D


-----------------
"Wanita Yang Baik Adalah Untuk Lelaki Yang Baik"


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 16:13


!!! QUOTE !!!

!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..

boleh ana hantar borang permohonan..    

hanto lah.. akan dipertimbangkan




bagi alamat.. nak hanto kat mana ni??// :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 16:14


Pada 14-09-07 16:13 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..

boleh ana hantar borang permohonan..    

hanto lah.. akan dipertimbangkan




bagi alamat.. nak hanto kat mana ni??// :-D :-D :-D


boleh PM saya.. tapi niat biarlah jujur dan ikhlas.. saya bukan desperado.. :lol:


-----------------
"Wanita Yang Baik Adalah Untuk Lelaki Yang Baik"


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 16:21


SALAM...
Ana suka lelaki yang tua lebih sikit dr ana, yang boleh terima ana dan family seadanya,
dan yang paling utama tentulah yang beriman. moga-moga boleh bimbing ana yang jahil ni..insyaAllah...
jodoh dan pertemuan Allah yang tentukan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 16:22


syaza.. saya doakan kebahagiaan awak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 16:26


suka sangat tengok lelaki pakai baju melayu lipat lengan baju...

mmmmm.....susahla nak explain :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-07 01:52


1st musti tengok agamanya(iman+taqwa)...physical appearance last sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 13:33


Salam.......
Macam-macam ada......:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 14:55


saya suka lelaki yang tegas dan berdisiplin....dress up mesti kemas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:00


Yang boleh menerima diri ana dan seluruh keluarga ana seadanya.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:11


!!! QUOTE !!!

     Posting pada: 14-09-07 16:14


Pada 14-09-07 16:13 , hanif posting:!!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
Posting pada: 14-09-07 15:49


suka yang memenuhi syarat sah menjadi calon suami ..ahaks..

boleh ana hantar borang permohonan..    

hanto lah.. akan dipertimbangkan




bagi alamat.. nak hanto kat mana ni??//

!!! QUOTE !!!



boleh PM saya.. tapi niat biarlah jujur dan ikhlas.. saya bukan desperado..


permohonan akan dikemukan.. hehehehe :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 15:22


Dinikahi seorang wanita itu kerana empat perkara hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka pilihlah hal keagamaannya, maka beruntunglah kedua-dua tanganmu..

Bukan harta yang di perlukan, bukan keturunan yang menjadi keutamaan, bukan kecantikan yang di idamkan, tetapi kefasihan agama itu yang di dambakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 21:45


dah jumpa laki yang berkenan.. :) tapi malu nak cakap dan masa tak sesuai lagi cos stil study.. :) hanya simpan dalam hati dan berdoa.. :) kalau ada jdoh.. ada lah.. insyaALlah.. doakan saya.. hmm.. ciri-ciri.. ada janggut sikit.. muka bersih dan sedap mata memandang.. tak gelap sangat.. pandai juga.. slalo bagi nasihat dan banyak ilmu dunia+akhirat.. :) pandai buat lawak dan penyayang.. :) baik itu penting.. suka sangat kat dia.. semoga djodohkan dengan dia.. yang boleh bimbinng dunia akhirat.. amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 21:48


laki dah semakin pupus... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 21:49


salam...ts thing kan subjectif...
everyone have different perspective about the person they like...
just...pilihlah yang beragama..kecantikan xkekal selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 21:52


Pada 06-11-07 21:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

laki dah semakin pupus... :)


ehem...saya ni pun lelaki..lelaki banyak kat jail & pusat serenti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 21:53


Lelaki adalah specis humanisaurus Vertebrata, yang hidup di darat. Dah lama pupus sejak erm... tah lupa dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 21:54


Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..


lelaki pakai spek ...umur 4 tahun lah kira nampak matang k?...oooo... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 21:57


Pada 25-08-07 22:39 , ain95 posting:

!!! QUOTE !!!

entah


tak ada prasaan.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 21:58


Pada 26-08-07 14:35 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

muslimin yang mampu mendidik rohani ana. membetulkan ana jika tersalah dan memelihara keluarga kami dengan sebaiknya. mengimarahkan rumah dan rohani dengan iman dan taqwa. menuntun kami menuju perjuangan illahi.

ameennn :-)



ameen!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:00


Pada 29-08-07 23:50 , abbruzzi posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum........
ERM KALAU IKUTKAN MEMANG SEMUA DARI KITA IMPIKAN PASANGAN yang ELOK BAIK DARI SEGI ZAHIR, BATIN DAN ROHANI.... TAPI KAN TAK SEMUA yang KITA IMPIKAN ITU MENJADI REALITI... mana ada MANUSIA yang PERFECT DI DUNIA NI.... PADA saya JIKA INGINKAN PASANGAN yang ELOK BAIK DSBNYA TERLEBIH DAHULU PERBETULKAN DAN PERBAIKI DIRI KITA DAHULU... NAWAITU KITA JUGA HENDAKLAH BETUL... THE IMPORTANT THING IS KEEP PRAYING AND PRAYING AND PRAYING INSYAALLAH KITA AKAN MENDAPAT JODOH yang BAIK... WALLAHUALAM


betul-betul,....sedang abu bakar pun pernah hidup pada zaman jahiliah...terus jadi mukminin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:02


Pada 14-09-07 16:21 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
Ana suka lelaki yang tua lebih sikit dr ana, yang boleh terima ana dan family seadanya,
dan yang paling utama tentulah yang beriman. moga-moga boleh bimbing ana yang jahil ni..insyaAllah...
jodoh dan pertemuan Allah yang tentukan....


tua sikit...so muda dia tu lebih banyak lah ye?,.... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:04


Pada 17-09-07 14:55 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka lelaki yang tegas dan berdisiplin....dress up mesti kemas....


yang dress up mesti kemas ...tapi pakai seluar pendek ...tu pun awak suka e?...Sorry lah...kalau begitu...saya tak nak lah....tak suka pakai seluar pendek ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:06


Pada 06-11-07 21:45 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

dah jumpa laki yang berkenan.. :) tapi malu nak cakap dan masa tak sesuai lagi cos stil study.. :) hanya simpan dalam hati dan berdoa.. :) kalau ada jdoh.. ada lah.. insyaALlah.. doakan saya.. hmm.. ciri-ciri.. ada janggut sikit.. muka bersih dan sedap mata memandang.. tak gelap sangat.. pandai juga.. slalo bagi nasihat dan banyak ilmu dunia+akhirat.. :) pandai buat lawak dan penyayang.. :) baik itu penting.. suka sangat kat dia.. semoga djodohkan dengan dia.. yang boleh bimbinng dunia akhirat.. amin..


saya bukan nak perasan...tapi...jeng!3
kbtulan agaknya...Sorry e...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:08


Pada 06-11-07 21:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki adalah specis humanisaurus Vertebrata, yang hidup di darat. Dah lama pupus sejak erm... tah lupa dah


oooo...dah nmpun ahli lagenda...memang dah lama sangat lah ni...patut lah...Sorry lah...kami memang spesis terancam pun...belum pupus @least.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:42


Pada 06-11-07 22:04 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-09-07 14:55 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka lelaki yang tegas dan berdisiplin....dress up mesti kemas....


yang dress up mesti kemas ...tapi pakai seluar pendek ...tu pun awak suka e?...Sorry lah...kalau begitu...saya tak nak lah....tak suka pakai seluar pendek ni...



hudusnya lelaki berseluar pendek..hehe :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 22:47


saya suka perempuan yang ikhls menyukai saya.... hehehe.. so ada tak yang masih single? boleh saya masuk line? hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 22:48


Pada 24-08-06 22:32 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

suka lelaki yang pakai kopiah dengan baju melayu...
suka lelaki yang beriman...
suka juga lelaki yang pakai spek mata...

Wallahualam...



den pakai spek mato...... untuk makluman... huhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 22:48


Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



aku pakai spek mata...untuk makluman


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:55


Pada 06-11-07 22:48 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



aku pakai spek mata...untuk makluman



aik..pmote diri ke ini.. :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:08


Pada 06-11-07 22:55 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-11-07 22:48 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-08-06 19:18 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... aku suka lelaki pakai spek.. nampak matang..



aku pakai spek mata...untuk makluman



aik..pmote diri ke ini.. :-? :-?



mana ada promote...kan di tulis untuk makluman...sje2 nak maklum...hahah.. harap maklum :-D


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 11:13


Assalamualaikum
ana tak pandang dari segi rupa dan harta pun yang ana pandang dari segi agamanya.tu yang penting...akhlak mesti baik.dapat didik ana dalam bab agama ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:17


Assalamualaikum

sukarlah nak dihuraikan lisa ni suka lelaki yang bagaimana???


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:17


Assalamualaikum

suka yang ada sekarang...hem...alhamdulillah..moga ada jodoh bersamanya...amin.. :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:38


Pada 07-11-07 12:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

suka yang ada sekarang...hem...alhamdulillah..moga ada jodoh bersamanya...amin.. :-)



amin...amin...amin


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:44


Pada 07-11-07 12:38 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 12:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

suka yang ada sekarang...hem...alhamdulillah..moga ada jodoh bersamanya...amin.. :-)



amin...amin...amin



alhamdulillah..syukran...kerana mengaminkan... moga diperkenankan... :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:16


tak ada ke yang minat kat laki yang boleh jadi imam? sekarang ni banyak jugak suami yang tak jemaah dengan isteri dia, alasan bacaan tak sempurna dan macam-macam lagi alasan..

1st impression ana kat muslimah bila tengok stokin..hehe sebab ana jalan selalu usha bawah..dah biasa hehe.. tapi tak ada lah tunduk sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:18


ana tanya pasal imam sebab semalam kali pertama jadi imam kat surau kolej kat U ana.. kat sekolah memang pernah dah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 13:26


bismillahhirrahmanirrahim

kalau dulu tak ada satu pun pada dirinya yang ana suka,tapi kini segalanya pasal 'dia' ana suka..dan ana terima dia baik buruknya..yang penting lihat pada agamanya.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:27


Pada 07-11-07 13:16 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada ke yang minat kat laki yang boleh jadi imam? sekarang ni banyak jugak suami yang tak jemaah dengan isteri dia, alasan bacaan tak sempurna dan macam-macam lagi alasan..

1st impression ana kat muslimah bila tengok stokin..hehe sebab ana jalan selalu usha bawah..dah biasa hehe.. tapi tak ada lah tunduk sangat..


tengok dia pakai stokin atau tak... tengok pakai stokin warna apa hehe..


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:12


Pada 07-11-07 13:16 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada ke yang minat kat laki yang boleh jadi imam? sekarang ni banyak jugak suami yang tak jemaah dengan isteri dia, alasan bacaan tak sempurna dan macam-macam lagi alasan..

1st impression ana kat muslimah bila tengok stokin..hehe sebab ana jalan selalu usha bawah..dah biasa hehe.. tapi tak ada lah tunduk sangat..


ehem....alasan tu tak kukuh...kalau rasa tak sempurna tajwid atau bacaan,belajar lah....dan dalam belajar,suami tu boleh lah kalau nak jadi imam pun...betul tak..?

em....ana pun suka juga tengok-tengok bawah...nak tengok kaum ana ni pakai stokin ke tak...ada juga yang pakai tudung labuh tapi stokin tak pakai...hem...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:23


Pada 06-11-07 22:42 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-11-07 22:04 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-09-07 14:55 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka lelaki yang tegas dan berdisiplin....dress up mesti kemas....


yang dress up mesti kemas ...tapi pakai seluar pendek ...tu pun awak suka e?...Sorry lah...kalau begitu...saya tak nak lah....tak suka pakai seluar pendek ni...



hudusnya lelaki berseluar pendek..hehe :sopan:


betul-betul...saya sokong!!!! sebab bila saya pakai underwear j nampak hudus..tanpa seluar panjang/ken pelikat..nampak pusat pun hudus juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:25


kalau urang selekeh macam teman ni, susah lah nak pikat perempuan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» perempuan suka lelaki bagaimana ??? lelaki suka perempuan bagaimana??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237325 saat. Lajunya....