Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: selamat berjuang PMR & SPM


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» selamat berjuang PMR & SPM

Please Mendaftar To Post


Oleh selamat berjuang PMR & SPM

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 15:34


nuriz nak ucapkan selamat berjuang untuk ahli-ahli komuniti ukhwah yang akan menghadapi peperiksaan

*PMR
*SPM

semoga anda mendapat kejayaan yang cemerlang...

ada tak sesiapa di luar negeri perak nak kongsi kertas soalan SPM

jangan biarkan ibumu menangis kerana kegagalanmu tetapi biarkan dia menangis kerana kejayaanmu

perang dengan kertas dan pena menggunakan akal fikiran sebagai senjata






-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

[ Posting ini telah di edit oleh: nuriz pada 2003-08-22 15:35 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 16:11


Good Luck buat adik adik yg bakal menghadapi PMR n SPM which is just around the corner...
especially buat syah_eeda...... keep the flags flying orait..!...remember, kecemerlangan akedemik biarlah selari dgn kecemerlangan akhlak.... jagalah hubungan kita dgn Allah, keluarga , guru dan kwn²....semoga ilmu yang diperolehi dapat memberi manfaat di dunia dan akhirat...

buktikan kebolehan pelajar muslim!!

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-03 06:57


A'kum...
Saya nak ucapkan selamat berjaya kepada semua rakan-rakan yang akan menduduki peperiksaan SPM pada tahun ini. Semoga Allah swt sentiasa memberi pertolongan dan petunjukNya, insya-Allah.
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-03 18:40


Saya nak ucapkan selamat berjuang buat adik-adik yang tahun ini mengambil peperiksaan SPM dan PMR,terutama buat adik saya yang baru join ukhwah nie shiekyn , buat zulius dan semua ahli ukhwah yang akan menjalani exam tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-03 18:41


Saya nak ucapkan selamat berjuang buat adik-adik yang tahun ini mengambil peperiksaan SPM dan PMR,terutama buat adik saya yang baru join ukhwah nie shiekyn , buat zulius dan semua ahli ukhwah yang akan menjalani exam tersebut.

GoOd lUcK

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

zieka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 583
Posting: 66
Dari: MMU

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-08-03 18:58


best of luck to all ahli komuniti ukhwah yg akan menjalani peperiksaan PMR & SPM tak lama gi. all da best k!

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-08-03 12:48


selamat berjuang kepada ahli-ahli ukhwah yg akan menduduki pmr dan spm!Buat yang terbaik dan jangan hampakan harapan ibu bapa anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 31-08-03 13:47


gud luck!! gud luck!!

bila tarikh pmr ngan spm tu?

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

aya_sofia
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3050
Posting: 1
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 14:21


assalamualaikum.
saya pun nak ucap 'good luck' kat semua calon PMR, SPM & STPM tahun ni. Saya pun salah sorang calon SPM jugak.. saya harap rakan-rakan dapat mendoakan kejayaan saya dan untuk rakan-rakan seperjuangan... sama-sama kita usaha.. erm..kalau boleh saya nak tips-tips menghadapi peperiksaan untuk masa-masa genting macam nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aya_sofiaProfil   Hantar PM kepada aya_sofia   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 18:23


assalamualaikum...

aza pun nak ucapkan semoga berjaya kepada sesiapa yang akan ambil peperiksaan pmr dan spm tahun ni...terutama kepada abg iwan-zie yang aza kenal dalam komuniti ukhwah ni...selain dari pmr dan spm...aza pun nak ucapkan semoga berjaya kepada sesiapa yang akan ambil peperiksaan upsr tahun ni...upsr dah dekat sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 01-09-03 17:02


doakan ida gak yerk.nak amik pmr.

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-03 18:04


bilanya...??? sorg pun tak nak jawab....

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 00:09


Assalamualaikum..

Yeah laa sakura oii.. Meh ana jawab..

PMR : 6-9 Oktober
SPM : 3 Nonember

Ana pun nak ucapkan jugak.. Ucap utk diri sendiri dan saudara2 yang lain. Let us show how strong we are! Pelajar Islam..

Ana ucapkan jugak selamat buat sauadara2 yang akan menduduki exam SMU.. Especially pada saudara Jundullah_Al_ASad yang akan amek SMU..

Sejarah baru bakal tertinta. Kita kini di dalam daerah perjuang untuk melepasi garisan kejayaan. Mantapkan identiti pelajar ISlam dengan berjuang habis-habisan..Wassalam..

Allahumma yasirruu wala tua'ssir..
Ya Allah, permudahkanlah, janganlah susahkan..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

hj_nan
Warga Rasmi
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3167
Posting: 9
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 13:41



saya pun nak ucapkan selamat berjuang di medan jihad wahai putera dan puteri SPM dan juga PMR....... ingat baca basmalah dulu sebelum jawab soalan tu.....heeee...heeee tak lupa juga buat semua ahli komuniti ukhwah.com yang menduduki SPM dan PMR...GOOOOOD LUCK!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hj_nanProfil   Hantar PM kepada hj_nan   Pergi ke hj_nan's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 15:32


GOOD LUCK buat adik² semua...

Semoga mendapat keputusan yang cemerlang. Buktikan bahawa pelajar Islam mampu mengatasi pelajar bukan Islam, sekaligus menerpis kenyataan² kosong mengatakan bahawa umat Islam adalah umat yang mundur...

Gembirakan hati kedua ibu dan ayah dengan keputusan yang cukup memberansangkan. Kenangkan jasa ayah ibu yang berkorban masa, tenaga dan juga harta demi memastikan anak-anaknya mendapat pendidikan yang formal...

Jangan kecewakan hati para pendidik yang bertungkus memastikan kejayaan sentiasa berada di dalam genggaman anak² didiknya...

Hargailah diri sendiri dengan berusaha untuk mendapatkan yang terbaik. Ingat penat lelah diri sendiri dalam menuntut ilmu demi meninggikan martabat diri. Pastikan keputusan yang diperolehi setimpal dengan usaha yang berpanjangan...

Panjatkan harapan ke hadrat-Nya Yang Maha Penyayang agar dibukakan hati sejak menjelangnya peperiksaan sehingga tiba tarikh keramat keputusan dikeluarkan...

InsyaAllah, Allah SWT sentiasa bersama dengan orang² yang beriman, yang ikhlas menimba ilmu demi Islam...

JANGAN KECEWAKAN HARAPAN ABANG² DAN KAKAK² DI KOMUNITI INI. Kami menanti dengan hati yang berseri...

P/s : Buat adik², MuWaHiD, MuTTaQiN, MuTafaQalaihi, As_SaiF, SyAhEeDa, ida01 dan lain², dah berjaya jangan lupa belanja ana...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-03 15:44


tq banyak2 musafir_sayyaf sebab tolong jawab...

GUD LUCK AGAIN...!!

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

manis_pemanis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2252
Posting: 48
Dari: alam maya

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-09-03 16:10


dah nak SPM & PMR rupanya...
teringin ana nak ucap selamat berjuag buat semua ahli komuniti ukhwah dan kalaulah kat komuniti ni ada bekas anak2 murid ana iaitu stud MRSM Kuala Berang + MRSM Kuala Terengganu tu all the best ye... terutamanya utk sub. yg ana ajar add. math & mod math....
kepada yg bukan stud mrsm tu kalau nak download kertas2 soalan percubaan SPM mrsm dr tahun 1998-2003 bolehlah jenguk ke http://www.mara.gov.my/bpm/kertas_periksa/Menu_Paper.htm

selamat mencuba

ALL THE BEST & GOOD LUCK

Bookmark and Share

    


  Member Information For manis_pemanisProfil   Hantar PM kepada manis_pemanis   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 02-09-03 18:37


Salam perjuangan dari hafiz..
semoga berjaya..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-03 23:46


Assalamualaikum..

Ustazah manis_pemanis.
Soalan MRSM? Kuala Terengganu? Ana bukan student MRSM tapi pernah try jawab soalan2 MRSM. Mak Aii!!! Tertonggeng.

Ana nak tanya, apa petua yang ustazah2 berikan pada student2 Ustazah yang semuanya bijak2 tu? Especially dalam subjek Math. Boleh kita share petua?? MRSM, bukan cecalang guru n student..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 14:16


Assalamu'alaikum wrt wbt

nak tumpang wish jugak !!

khasnya buat adik2 komuniti ukhwah.com yg akan menduduki exam pmr & spm ..
semoga berjaya!

buktikan kejayaan dlm peperiksaan ni,ok..
kejayaan kita dlm pelajaran adalah bukti dan syahadah kita dlm menuntut ilmu..

gunakan sepenuhnya apa yg kita dah pelajari selama ni..buat yg terbaik
kami semua disini..menantikan keputusan cemerlang dr adik2 semua..insyaALLAH.

selamat berjuang..
jumpa lg

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

sayang_hani
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2594
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-09-03 11:13


asssalamualaikummmm
ana pun ingin mengucapkan selamat berjuang kepada stdnt2 yang akan amik exam pmr dan spm x brapa lama lagiiii hye... berdebar rasanye.... yela dah nak dekat hanya tinggl 2 bulan lagi hye kalau menghitung hanya x sampai sebulan utk kite stdy... sy juga colon spm tahun niii sapa2 nak soklan percubaan dari negeri saya boleh la sertakan alamat anda ke email saya iaitu... [email protected]... dan sape2 yang sudi bagi soklan percubaan spm negeri masing2 boleh la hantarkan soklan 2 pada alamat ini.....

muhd ammar b sulaiman
4357-g jln pengkalan chepa
15400 kota bharu
kelantan
0139675720
kita sama2 kongsi kertas peperiksaan trial spm 2003
okkk jumpa lagiiiiiiiii


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_haniProfil   Hantar PM kepada sayang_hani   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 12:22


salamu'alayk...

waaaa...time kaseh!!.. hehe, saye salah sorang bakal calon spm kang.. do'akan kejayaan saye.. Insya-Allah,kalo result best, akan menyusul di UIA ataupun ASASI UM... do'akannnnn....!! 11 A1 Insya-Allah..

JB074D301 <-- angka giliran!!


-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 12:26


sayang_hani...
saye berminat plak nak exchange soklan dgn org kelantan.... nanti saye contact awak personally.. saye dr johor..okeh..

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 12:48


semoga Allah semtiasa di samping kalian

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

kak_ngah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2267
Posting: 42
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-09-03 15:39


Erm...buat adik-adik yang akan menempuh PMR & SPM, semoga berjaya dengan penuh kecemerlangan. Buat elok-elok. Semoga beroleh ketenangan utk menjawab segala soalan. Juga moga diberikan kesihatan yang baik. Ingat tau, gembirakan hati ibu ayah & para pendidik yg tak pernah jemu membimbing kita. Semoga segala usaha & ikhtiar yang dilakukan mendapat keredhaan drp Allah SWT. ALL THE BEST & GOOD LUCK!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kak_ngahProfil   Hantar PM kepada kak_ngah   Quote dan BalasQuote

anis_surfina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3472
Posting: 28
Dari: bumi wakafan

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-03 01:49


assalamu'alaikum...

haa... kite pun nak tumpang sekaki laa! buat adik-adik yang bakal menduduki upsr & pmr tue... buat laa yang terbaik.

untuk rakan-rakan seperjuangan yang bakal bertempur dalam spm nanti... bersiap-sedia laa dengan senjata masing-masing. kite buktikan muslim students pun poleh succeed... insya-Allah!

takbir.... ALLAHU AKBAR!!!



-----------------
Ukhuwah fillah lestari abadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_surfinaProfil   Hantar PM kepada anis_surfina   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 10:19


assalamualaikum
Khas ditujukan buat adik2 serta kakak2 dan ababg2 yg bakal menghadapi pmr,spm,stpm dan stam.Hope Allah will guide all of u to the perfect success.Ingat Allah selalu dan bertawakkal atas segala usaha dan always believe in Allah.Pohon kemaafan pada semua kerana dikhuatiri terdapat kesalahan yang bisa menjadi hijab apabila jawab soalan nanti....Banyakkan solat hajat dan baca yasin...

All the best
ukhwah fillah
-----------------------------------------------------------
Kejayaan itu indah di pandangan mata tetapi pahit dan penuh dengan tribulasi di pandangan hati nurani.Hanya mereka yang gagah,tabah dan sabar akan dapat menempuhinya dengan kasih sayang Allah-insyallah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 11:00


saya pun nak ucapkan semoga tenang ketika nak jawab soalan kpd kakak2 dan abang2 yg akan menduduki PMR & SPM tak lama lagi.....semoga dpt result yg cemerlang lagi gemilang

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

aimanwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 307
Posting: 151
Dari: Mansurah_Mesir

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-09-03 01:50



Quote:

JANGAN KECEWAKAN HARAPAN ABANG² DAN KAKAK² DI KOMUNITI INI. Kami menanti dengan hati yang berseri...




ingatlah bahawa kita lah pembela agama, bangsa dan negara.



[ Posting ini telah di edit oleh: aimanwan pada 2003-09-14 01:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanwanProfil   Hantar PM kepada aimanwan   Pergi ke aimanwan's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 13:40


selamat berjuang wahai pejuang-pejuang muda !

selamat berjaya dalam perjuangan kalian !




-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 13:50


Assalamualaikum warahmatullah...

GOOD LUCK buat adik-adik ukhwah yang akakn menghadapi exam..PMR dan SPM..Selamat berjuang buat kalian...

Dengan Ismullah kita bersatu..berjihad menuju jalan yang satu...



-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 14:03


good luck to all pmr&spm students...

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 14:04


good luck to all pmr&spm students...

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 14:04


good luck to all pmr&spm students...

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 07:40


samalah kita doakan kejayaan adik2 kita
sesungguhnya mereka juga umat Islam yang inginkan kejayaan
samalah kita doakan mereka disamping itu kita doakan jua utk diri kita
adik ana dua org nak amik spm n pmr
hmmmmmmm
semoga mereka berusaha
ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 07:41


samalah kita doakan kejayaan adik2 kita
sesungguhnya mereka juga umat Islam yang inginkan kejayaan
samalah kita doakan mereka disamping itu kita doakan jua utk diri kita
adik ana dua org nak amik spm n pmr
hmmmmmmm
semoga mereka berusaha
ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 20-09-03 20:52


assalamualaikum....

ana ucapkan selamat berjuang buat calon2 PMR, SMA/SMU, SPM, STPM dan STAM....moga kalian berjaya mendapat keputusan yg cemerlang... straight A atau Mumtaz...insyaAllah...iringi usaha dengan doa dan tawakkal..

doakan kejayaan ana juga dalam SMA pada 28 Oktober ini..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-03 22:34


Assalamualaikum

Di sini saya ingin mengucapkan selamat berjuang kepada adik-adik yang akan menduduki PMR dan juga kepada abang-abang dan kakak-kakak yang akan menduduki SPM.Semoga anda semua berjaya dalam perjuangan ini.

Insyaallah, tahun depan saya juga akan menduduki SPM


Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

hani_fatiha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1111
Posting: 41
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-03 02:02


Assalamualaikum,
Ana wish best of luck untuk ahli-ahli Komuniti Ukhwah yang akan menduduki exam PMR (2 minggu dari sekarang) dan SPM pd. musim cuti sekolah nanti.
Good Luck..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_fatihaProfil   Hantar PM kepada hani_fatiha   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 13:16


Assalaamualaikum

Selamat berjuang adik-adikku ...
antara subjek yang perlu perhatian: BM,BI,Matematik,Sains
...terutamanya BM tu .rajin2 baca contoh karangan ,artikel2 di majalah,akhbar ...

semoga berjaya !
wassalam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 15:57


assalammualaikum....

di kesempatan ingin sekali ana ingin mengambil kesempatan.... nak mengucapkan selamat berjuang untuk adik adik yg bakal berjuang pada 6 oktober ni... semoga ilmu yg dipelajari dapat di curahkan utk kepentingan ummah dan islam... moga kalimah la ila ha illallah berada di tempatnya... yakinlah adik adikku... andai kalian merasa ini satu kesusahan... yakinlah bahawa selepas kesusahan akan ada kesenangan...

buat sahabat sahabatku yg bakal menduduki spm yg tak kurang 37 hari lagi... ana doakan semoga sahabat semua beroleh ketenangan jua keamanan utk menghadapi SPM yg bakal menjelma... baki hari yg tinggal manfaatkanlah sebaik baiknya... moga kejayaan mengiringi langkah kita... ingatlah ummat sedang sakit tika ini... peranan kita utk mengubati mereka... allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum... tetapi kaum itu sendiri...

akhir kata moga adik adik dan sahabat sekelian mendapat kejayaan... tetapi... andainya kekecewaan yg di perolehi(nauzubillah)... percayalah mungkin itu lebih baik utk kita... utk apa sebuah kejayaan andainya di situ tiada keredhan tuhan... (dipetik dari novel lakaran sakhrawi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 16:57


assalamualaikum.......yer!tahun nie yana pon akan amik spm.so nak wish kat semuer candidates spm untuk tahun nie..wat ler elok2!!untuk member yana...maisara ngan syera tuh...agak2 ler nak online skrang!last kopek nier pulun ler!ehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 15:05


assalamualaikum.....

ana ingin mengucapkan selamat berjuang kepada semua student yang akan menduduki exam PMR dan SPM .......

Ilmu yang sebenar-benarnya ialah ilmu yang mendekatkan kita kepada Allah, Tidak kiralah ilmu ukhrawi seperti tauhid atau ilmu duniawi seperti sains dan matematik kerana kedua-dua jenis ini mengajar kita kewujudan dan kekuasaan Allah yang tidak terbatas.

oleh itu, buatlah yg terbaik untuk ke-dua ibi bapa kita...

selamat berjuang.....wassalam.....

-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 15:05


assalamualaikum.....

ana ingin mengucapkan selamat berjuang kepada semua student yang akan menduduki exam PMR dan SPM .......

Ilmu yang sebenar-benarnya ialah ilmu yang mendekatkan kita kepada Allah, Tidak kiralah ilmu ukhrawi seperti tauhid atau ilmu duniawi seperti sains dan matematik kerana kedua-dua jenis ini mengajar kita kewujudan dan kekuasaan Allah yang tidak terbatas.

oleh itu, buatlah yg terbaik untuk ke-dua ibi bapa kita...

selamat berjuang.....wassalam.....

-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 16:38


Assalamualaikum...

Ana pun nak ucapkan selamat maju jaya utk adik2 yang akan berhadapan dgn PMR & SPM..

PMR esok kan?? So, baca la apa yang patut...baca nota yang ringkas2 udah la...

selawat banyak2, baca bismillah dulu sebelum melangkah ke dewan peperiksaan..

wassalam..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-10-03 16:41


GOOD LUCK.............!!!

-----------------
Nafsu meengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmunya dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 05-10-03 18:23


Selamat berjuang kpd all student PMR & SPM .....try ur best..& GOOD LUCK..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

intan_syafina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3671
Posting: 25
Dari: muar,johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-10-03 14:32


assalamualaikum...
buat adik -adik dlm ukhwah komuniti yg bakal menghadapi peperiksaan SPM dan PMR ..akak intan ucapkan selamat berjuang ! buat sehabis baik yer ..insya-allah ,adik sekalian mendapat result yg bagus

----------------------------------------------
Hanya Tuhan yang Tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan_syafinaProfil   Hantar PM kepada intan_syafina   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 15:50




Gudluck buat adik2 yang bakal menghadapi peperiksaan PMR dan SPM

p/s bykan solat hajat

bykn baca solawat

mintak restu mak dan ayah


-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:03


:-di Kepada adik2 yang bakal mengambil PMR & SPM tahun ini....saya ucapkan selamat berjaya.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ummu_munirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17716
Posting: 84
Dari: wp Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:28


assalamualaikum wmt wbt...

buat anakanda2 yang bakal menduduki PMR,S.M.A dan SPM... selamat menjalani peperiksaan, dengan tenang.. moga dapat mencapai kecemerlangan.. dengan berkat dan redha kedua ibu bapa mengiringi perjalanan kalian..

* khusus buat anak2 samuskd.. selamat berjuang.. moga usaha sentiasa diberkati dan dirahmati Ilahi... anak2 PMR dan hampir tamat percubaan.. lepas ni SPM & S.M.A menyusul....    

~ kena pula tambah . bagi mengelakkan sistem tukar perkataan kepada sama.. alahai... :-)
[ Telah diedit oleh: ummu_munirah pada 17-08-06 13:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_munirahProfil   Hantar PM kepada ummu_munirah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.168333 saat. Lajunya....