Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 41 hari yang lalu
usop79: 42 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: kepada yang masih single


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» kepada yang masih single

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kepada yang masih single

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 21:58


Kepada yang masih SINGLE...



Cinta ibarat kupu-kupu.

Makin kau kejar, makin ia menghindar.

Tapi, bila kaubiarkan ia terbang, ia akan

menghampirimu di saat kau tak menduga.

Cinta mampu membahagiakanmu

tapi sering pula ia menyakiti,

Tapi cinta itu hanya istimewa

apabila kau berikan cinta

kepada seseorang yang layak menerima.

Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN...

Cinta bukannya mencari seseorang yang

"SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang

yang mampu menjadikan dirimu sempurna.





Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...



Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!"

bila kau tidak benar-benar peduli.

Jangan bicarakan soal perasaan

bila itu tidak benar-benar ada.

Jangan kau sentuh hidup seseorang

bila kau hanya berniat main-main dengannya.

Jangan menatap ke dalam mata seseorang

bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.

Hal paling kejam yang dilakukan ialah

membuat seseorang jatuh cinta,

sedangkan kau tidak berniat langsung

"UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.





Kepada yang PATAH HATI...



Sakit... luka… hancur.. patah hati...

bertahan selama kau menginginkannya

dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.

Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,

tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati

sebagai pengajaran dan hikmahnya.



Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...

Bagaimana kalau jatuh cinta?

Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.

Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.

Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna

tidak boleh meminta apa-apa.

Bersedialah untuk terluka dan menderita,

tetapi jangan simpan semua rasa sakit

jika itu yang benar-benar dialami.





Kepada yang ingin MENGUASAI...



Hatimu patah melihat orang yang kau cintai

berbahagia dengan orang lain,

tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui

bahawa orang yang kau cintai ternyata

tidak bahagia dengan mu.





Kepada yang takut MENGAKUI...



Cinta menyakitkan bila anda

putuskan hubungan dengan seseorang.

Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang

memutuskan hubungan dengan mu.

Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila

Orang yang kau cintai langsung tidak

mengetahui perasaanmu terhadapnya.



Kepada yang masih bertahan

MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...



Hal menyedihkan dalam hidup ialah

bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.

Kemudian akhirnya menyedari bahawa

dia bukanlah jodohmu dan kau telah

mensia-siakan masa bertahun-tahun

untuk seseorang yang tidak layak.

Kalau sekarang dia sudah tidak layak,

10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.

Biarkan dia pergi dan lupakan..



copy dan paste

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 22:15


cCnta dari yang esa jua berkekalalan selamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 22:29


carilah cinta hakiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 00:30


Allah cinta Agungku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 03:44


orang yang tulis ni pernah experience semua ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 08:39


Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


ain mana pulak tu?? pandanglah cinta tu dengan mata hati dan iman,maka akan terhindarlah segala bala hasutan yang merosakkan...jauhilah pandangan nafsu,menjerat diri kearah kemungkaran...insyaAllah...cinta sejati hingga kekubur hanyalah amalan dan taqwa...


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 09:24


wah terasenye!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 10:26


cinta sokmo

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-07-06 11:11


Pada 25-07-06 21:58 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!





Kepada yang PATAH HATI...


Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,

tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati

sebagai pengajaran dan hikmahnya.





think positive! act positive! b positive! :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 11:52


ain mana pulak tu?? pandanglah cinta tu dengan mata hati dan iman,maka akan terhindarlah segala bala hasutan yang merosakkan...jauhilah pandangan nafsu,menjerat diri kearah kemungkaran...insyaAllah...cinta sejati hingga kekubur hanyalah amalan dan taqwa...



hmm.baik jawab Vitamin_hati..
tapi kalau dah berani nyatakan kat sini..
zaujah dia lah tu,....isteri..
ye tak??
memandai jekan???hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-06 13:32


Pada 25-07-06 21:58 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!





Sakit... luka… hancur.. patah hati...

bertahan selama kau menginginkannya

dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.

Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,

tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati

sebagai pengajaran dan hikmahnya.


Cinta menyakitkan bila anda

putuskan hubungan dengan seseorang.

Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang

memutuskan hubungan dengan mu.

Hal menyedihkan dalam hidup ialah

bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.

Kemudian akhirnya menyedari bahawa

dia bukanlah jodohmu dan kau telah

mensia-siakan masa bertahun-tahun

untuk seseorang yang tidak layak.

Kalau sekarang dia sudah tidak layak,

10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.

Biarkan dia pergi dan lupakan..



"Moga diriku bertemu dengan pengganti yang terbaik dan
yang mampu menjadikan diriku sempurna serta dapat membimbingku ke JALAN yang diredhai oleh Allah.Sesungguhnya ketetapan Allah itu yang TERBAIK buatku..ku redha dengan qada' dan qadarnya."Allah MAHA MENGETAHUI apa yang terbaik untukku



-----------------
SeMoGa ukhwah YaNG TeRJaLiN aKaN MeNJaDi iKaTaN YaNG BeRKeKaLaN DaN MeWaNGi SePaNJaNG MaSa SeHaRuM HeMBuSaN KaSTuRi MeMeNuHi RuaNG KeHiDuPaN KiTa, iNSYaaLL


Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 13:44


ungkapan yang pelbagai.........
manusia wajar mencintai dan dicintai.......
tapi perlu pada keutamaannya.
ALLAH,
RAsul,
ibu,
ayah,
kekasih
dan sebagainya

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 14:48


Assalamualaikum..

dan jangan pula kerana bercinta kita pun leka entah ke mana..
dan jangan pula kerana bercinta tergadai semua maruah agama..

wallahualam... :-)


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 15:58


Cinta Perlukan Pengorbanan...kalau ada jodoh adalah...kalau tiada tarakla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-07-06 17:37


:):):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 18:21


yang penting cinta kan ilmu lepas itu amal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 01:23


~ cinta pada ALLAH & RASUL lebih utama & mulia...~

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 02:54


peringatan yang berguna..
syukran... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

as_saufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2006
Ahli No: 24957
Posting: 28
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-06 09:25


Pada 03-08-06 01:23 , mas2ra posting:

!!! QUOTE !!!

~ cinta pada ALLAH & RASUL lebih utama & mulia...~

betul 2..saya sokong...memanglah kita kena cinta pada Allah & Rasul dengan lebih utama...tapi kita ini kan manusia biasa... yang punya hati dan perasaan...ingin disayangi dan menyayangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as_saufiProfil   Hantar PM kepada as_saufi   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 10:30


Cinta yang hakiki
Adalah cinta oleh akal dan hati
Tanpa melihat dan berjumpa
Ia sudah bertaut dan dapat dirasa
Kerana yang bersatu
Adalah hati
Bukan fizikal
Dan ia disatukan
Oleh tali Tuhan Yang Esa
Bukan oleh nafsu
Atau kepentingan diri........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-06 14:08


pada ana ianya relevan untuk semua, single atau dah married ke sekiranya peringatan yang wajar tidak terselit kat kepala sendiri, susah nak kekalkan kebaikan sepertimana diatas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 18:20


indahnya kata-kata yang disusun....
ambilpengajaran dariNya....
hidup hanya sementara...
akhirat kekal abadi


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 19:18


:-di Hheee.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-08-06 21:56


Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


huh!! tak malu betul....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 10:27


macam-macam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 11:52


em..masih belum menemuai cinta yang betul-betul sejati...
kekuatan iman dalam hati yang menyokong perasaan cinta pada insan menjamin kebahagiaan yang hakiki..
andai cinta pada ilahi belum sempurna..cinta pada insan belum tentu bahagia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 13:01


cinta pada suami/isteri saja yang valid untuk satu perhubungan laki-perempuan..
perhubungan/cinta laki-perempuan yang belum nikah tak valid dan membawa kepada taqrabbu zina...
so,tolong ubah mind-setting..asal sebut cinta laki-perempuan,mesti fikir awek atau pakwe...kan perhubungan awek-pakwe tu tak sah dan haram...jangan fikir macam ni lagi..sekarang fikirlah isteri/suami tercinta......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 13:03


betul!
ana pun cinta isteri ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 13:38


Ikhlas niat merupakan rahsia Allah, apa yang kita niat baik maka baiklah kesudahannyer walaupaun banyak dugaan di pertengahan jalan...WALLAHUALAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-06 14:02


dan jangan pula kerana bercinta kita pun leka entah ke mana..
dan jangan pula kerana bercinta tergadai semua maruah agama..

Cintai lah ia kerana Allah...dan jadi lah pencinta yang agung..
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-06 14:02


dan jangan pula kerana bercinta kita pun leka entah ke mana..
dan jangan pula kerana bercinta tergadai semua maruah agama..

Cintai lah ia kerana Allah...dan jadi lah pencinta yang agung..
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

Along81
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17801
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-08-06 16:16


Pada 03-08-06 21:56 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


huh!! tak malu betul....





cik farah_hanan tu jealous lah itu...hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along81Profil   Hantar PM kepada Along81   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 04-08-06 17:33


ana cinta zaujii...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 17:38


betul!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 18:38


Pada 26-07-06 08:39 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


ain mana pulak tu?? pandanglah cinta tu dengan mata hati dan iman,maka akan terhindarlah segala bala hasutan yang merosakkan...jauhilah pandangan nafsu,menjerat diri kearah kemungkaran...insyaAllah...cinta sejati hingga kekubur hanyalah amalan dan taqwa...



tak salah bercinta...asalkan ianya kerana Allah....

ukhwah fillah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 04-08-06 19:09


Bosan lah^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

nurfirna
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11332
Posting: 19

Melaka  


posticon Posting pada: 04-08-06 22:00


single make simple....
couple make trouble.....ahaks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirnaProfil   Hantar PM kepada nurfirna   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-08-06 23:01


Pada 04-08-06 22:00 , nurfirna posting:

!!! QUOTE !!!


single make simple....
couple make trouble.....ahaks...


macam betul pula ini..hehe:-di
'trouble' bila belum kawin..tapi 'tnggugjwb' bila dah kawin


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Nurhafizd96
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22910
Posting: 13
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 01:08


Ada apa dengan cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurhafizd96Profil   Hantar PM kepada Nurhafizd96   Pergi ke Nurhafizd96's Website   Quote dan BalasQuote

fauz_siddiq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3660
Posting: 18
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 05-08-06 07:16


cinta itu hakiki maka cintailah yang hakiki..
apa itu hakiki?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauz_siddiqProfil   Hantar PM kepada fauz_siddiq   Pergi ke fauz_siddiq's Website   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 14:34


assalamualaikum...

Cinta teragung, Allah swt

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-06 15:50


Cinta akan datang sendiri tanpa dipaksa.. tapi CINTA yang utama ialah CINTA kepada ALLAH s.w.t..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 08:53


Pada 03-08-06 10:30 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

Cinta yang hakiki
Adalah cinta oleh akal dan hati
Tanpa melihat dan berjumpa
Ia sudah bertaut dan dapat dirasa
Kerana yang bersatu
Adalah hati
Bukan fizikal
Dan ia disatukan
Oleh tali Tuhan Yang Esa
Bukan oleh nafsu
Atau kepentingan diri........



-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 12:14


cinta kepoada Allah adalah cinta kekal abadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 20:39


cintai lah pasanganmu kerana Allah....
insyaAllah, hubungan mu bahagia dunia dan akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 20:41


aku cintainya sepenuh hati....
aku pahatkan namamu dihati hanya kerana Allah.....

sambung lah....


panduan kepada yang masih single....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....
[ Telah diedit oleh: farah_hanan pada 15-09-06 20:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-09-06 20:46


Assalamualaikum

:-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 22:08


dan...berpisah denganmu jua kerana ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 22:15


Pada 15-09-06 22:08 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

dan...berpisah denganmu jua kerana ALLAH...


Ya Allah....tabahnya kamu wahai nurizmi....
syabas..


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 22:22


kerna ku tahu...seandainya cinta ku padaMU tidak sempurna..
cintaku pada insan takkan bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 22:26


Pada 15-09-06 22:22 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

kerna ku tahu...seandainya cinta ku padaMU tidak sempurna..
cintaku pada insan takkan bahagia...


Alhamdulillah, luahan hati penuh manfaat....
betul tu nurizmi....cekalkan hati mu....ana pasti, anti akan menemui sebutir bintang yang tiada tandingnya ganjaran kesabaran yang telah anti buktikan....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 22:37


Pada 15-09-06 22:26 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-09-06 22:22 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

kerna ku tahu...seandainya cinta ku padaMU tidak sempurna..
cintaku pada insan takkan bahagia...


Alhamdulillah, luahan hati penuh manfaat....
betul tu nurizmi....cekalkan hati mu....ana pasti, anti akan menemui sebutir bintang yang tiada tandingnya ganjaran kesabaran yang telah anti buktikan....



insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-06 11:23


emh......ana dah posting topik ni lama dulu... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 12:23


cintailah Ilahi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-07 13:55


:-) BERGANTUNG PADA INDIVIDU..CINTA ALLH, CINTA SELAMANYA, CINTA MANUSIA KEKAL ABADI SEBAGAI PELENGKAP HIDUP DI DUNIA TAPI



SEMENTARA................. :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 14:10


menerima cinta nya kerana Ilahi:-)
masa kita keseorangn..kita mahukan 'teman'
sesetengah org..bila dah ada teman, dia mula bosan
mula berfikir untuk mencari yang lain jika 'teman' dia bawa masalah..sedangkn masalah itu boleh diselesaikn dengan cara yang elok..
jika kita mudah bosan dalam bercinta..cintalah kerana Allah dan mencari untuk membina 'masjid'..bukan untuk sekadar bercinta:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 29-10-07 14:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-07 14:38


aku mencari kasih yang pasti
aku mencari cinta yang sejati
dahulu..suatu waktu..
aku inginkan kisah cinta seperti
romeo yang sanggup korbankan nyawa
apabila melihat sekujur tubuh
juliet yang sudah tidak bernyawa

dahulu..suatu ketika..
aku mengimpikan kisah cinta
seperti juliet yang tega segalanya
demi kasihnya pada romeo
aku tersenyum sendiri mengingatinya
romeo dan juliet..
satu kisah cinta idea Petrarch
yang dibangkang Shakespeare

kini aku telah mengerti
iman telah mengganti
idea cinta Petrarch itu..
telah tersemat
pengertian cinta yang sebenarnya
di hati ini

cinta yang hakiki..
cinta yang sejati..
cinta yang abadi..
cinta yang tulus dan suci
hanya pada Allah..
Tuhan pemilik sekelian alam
yang membolak balikkan hati
telah membalikkan hatiku
kepada cinta yang sebetulnya

cinta yang aku cari selama ini
hanyalah milik Dia
Tuhan Yang Maha Esa
lalu..kusandarkan cintaku
hanya padaNya..
aku harapkan..aku doakan
cintaku padaNya mampu
mendekatkan aku padaNya..
semoga Dia menerima diriku
yang kerdil disisiNya ini..
amin..amin..Ya Rabbal Alamin..

bibirku kukuntumkan senyum
hatiku bertasbih bertahmid
memuji keagunganNya
sesungguhnya cinta yang kucari
selama initelah aku temukan
dalam suatu nikmat yang tidak terucap
iaitu keimanan..dan kini
cintaku hanya satu
hanya padaNya
Yang Maha Pengasih..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 29-10-07 14:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:15


Pada 03-08-06 21:56 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


huh!! tak malu betul....



ain ini org yang sama dengan arsyie ke... :berfikir: :berfikir: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:34


Pada 29-10-07 15:15 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-08-06 21:56 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


huh!! tak malu betul....



ain ini org yang sama dengan arsyie ke... :berfikir: :berfikir: :roll: :roll:


erm..tak..
jangan samakan..org tu xrela dirinya disamakan...
topik ni dah lama...
plihlah topik2 lain yang lebih bermanfaat untuk di'posting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:37


teman tak minat tengok acara single, lambat. nak kejo mata 21 tu lembab.
kalau double teman suka, sekarang ni kitenye double dah berkembang maju, cuma perlukan latihan


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:39


Pada 29-10-07 15:34 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 15:15 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-08-06 21:56 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 03:53 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

eemmm...ada...saya dilamun cinta sekarang ini..

ain....kaulah permaisuri hatiku.....


huh!! tak malu betul....



ain ini org yang sama dengan arsyie ke... :berfikir: :berfikir: :roll: :roll:


erm..tak..
jangan samakan..org tu xrela dirinya disamakan...
topik ni dah lama...
plihlah topik2 lain yang lebih bermanfaat untuk di'posting...


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:42


Pada 29-10-07 15:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak minat tengok acara single, lambat. nak kejo mata 21 tu lembab.
kalau double teman suka, sekarang ni kitenye double dah berkembang maju, cuma perlukan latihan




tersirat ayat prof daeng ni..

kalau double kena ada persefahaman...dan tahu style partner masing-masing,latihan pun ok, baru boleh jadi champion..
[ Telah diedit oleh: zulman pada 29-10-07 15:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:49


Sehingga kini ku masih single.....
Ku mencari cinta sejati....
Ikatan kukuh cinta kita...
Akan terbukti bila kau ku sunting....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-07 16:03


Pada 29-10-07 15:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak minat tengok acara single, lambat. nak kejo mata 21 tu lembab.
kalau double teman suka, sekarang ni kitenye double dah berkembang maju, cuma perlukan latihan



hik... :lucu:
nasib baik semalam double menang...huh..berjaya juga mengakhiri kemarau....
single mingle ni...double trouble ni...
entah.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-07 16:34


Assalamualaikum
apa yang boleh ana katakan jodoh pertemuan serahkan kepada Allah.hanya Dia yang mengetahui sesuatu yang tersembunyi itu.kita cuma makhluk yang lemah yang terkadang tersilap laku pada diri sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 16:39


Pada 25-07-06 21:58 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!

Kepada yang masih SINGLE...

Kepada yang takut MENGAKUI...

Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila

Orang yang kau cintai langsung tidak

mengetahui perasaanmu terhadapnya.



takut ke...?
biarkan cinta itu datang sendiri...
tapi bagaimana dengan usaha yang harus diberi..?

takut sangat nak bermain dengan api...
dengan iman yang senipis lapisan angin... yang sering ditolak ke sana ke sini...
tak merasa cukup kuat untuk menempuh alam ini...
hanya Allah yang maha mengerti...

dahulu, hanya memandang dari kejauhan,
kini, biarlah kejauhan itu terus menjauh... :oops: :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-07 16:51


Assalamualaikum
jauh ye cik ismi...
di kejauhan bintang bergemerlapan...
di kejauhan langit ketujuh..
di kejauhan mata memandang..
di kejauhan masa lampau... :oops:
itulah kejauhan yang terjauh...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 17:18


nampaknya..
semuanya terlalu jauh ye tuan tetap...???

biarlah kejauhan yang terjauh itu terus menghilangkan identitinya...

p/s: sokmo bintang... jauh tak tergapai, tapi masih boleh dilihat dan dinikmati keindahannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 17:44


...terharu;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 17:45


jangan mainkan perasaan org dah lah...parah nanti...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 09:35


saya sayang allah, islam..family saya~
cinta lain akan hadir sendiri..bila tibe waktu dan ketikenye
insyallah~
allah maha mengetahui
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:41


ingat kata-kata masa zaman sekolah dulu:
single is simple
and double is trouble
but triple is terrible..
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:41


Pada 29-10-07 17:45 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

jangan mainkan perasaan org dah lah...parah nanti...;-)


betul.. betul... betul...

bukan takat parah saja rasanya...
hidup pun tak tenteram...
diselubungi dengan kegusaran...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:42


Pada 30-10-07 09:35 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

saya sayang allah, islam..family saya~
cinta lain akan hadir sendiri..bila tibe waktu dan ketikenye
insyallah~
allah maha mengetahui
:)


fuh ayat fiera...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:43


Pada 25-07-06 21:58 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!

Kepada yang masih SINGLE...




copy dan paste


Kenapa masih single?huhuuhu


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:51


sebab tak jumpa lagi couple nya..eeheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:54


Pada 30-10-07 10:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-07 09:35 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

saya sayang allah, islam..family saya~
cinta lain akan hadir sendiri..bila tibe waktu dan ketikenye
insyallah~
allah maha mengetahui
:)


fuh ayat fiera...



pengalaman mgajar fiera erti khidupan
fiera pernah rasa semua copy paste kat atas 2
:)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:56


`dan aku telah memilihmu untuk diriku`

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:57


aaa...daeng
lupa pula nak cakap..di hari itu tanya seorang sr kat hse ni
dia kata sekarang macam tak ada saja lagi post kosong
sebab ada budak fresh grad masuk
nnt2 saya update lain k
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:11


Fiera, timekasih...
nanti kalau ada beritahu lah teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 11:55


Assalamualaikum
mesa is single...
is single the mesa....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 12:26


Pada 30-10-07 11:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Fiera, timekasih...
nanti kalau ada beritahu lah teman...


iyorlah encik daeng~
moh kita ke Kedah pula eh~ :welcome:


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:42


mesa tu maksudnya apa ye...??

middle east studies association ke..?
tapi apa kaitan..?? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:38


cinta Allah cinta yang Abadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 30-10-07 13:57


tiada kasih yang abadi...
dalam senang jua dalam kesempitan...
kasih ilahi tiada bersempadan...
tak memilih siapa...
tidak berakhir..kekal selamanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:00


Pada 30-10-07 13:57 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

tiada kasih yang abadi...
dalam senang jua dalam kesempitan...
kasih ilahi tiada bersempadan...
tak memilih siapa...
tidak berakhir..kekal selamanya....



diantara dua kasih...
di makamnya yang berbeza...
mudah dijumpa..namun sukar untuk dipelihara...
lahir dari ketulusan jiwa...
bersuluhkan iman...
NAMUN...NAFSU MENODAINYA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-07 14:05


kejap ada..kejap tiada
kejap ada..kejap tiada
itu tandanye jodoh kita tak sampai lagi..
Tuhan nak temukan kita dengan org yang sebetul-betulnya..
kalau dah ada tu..jaga betul-betul, ikat dan terus kahwin:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 30-10-07 14:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:13


matlamat takkan menghalalkan cara...
walaupun impian kita..matlamat kita..niat kita..ingin hidup bersama, tapi cara kita untuk mencapai impian itu salah dan mengundang kemurkaan Allah (couple)..takkan ada keberkatannya..

kepada yang masih single..bersabarlah..janji Allah itu pasti..
tinggalkan kemungkaran demi redhaNya..jangan risau andai diri masih single..banyakkanlah berdoa dan sentiasa lah mengharap keredhaanNya...insyAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:17


salam...
cinta mencintai lumrah hidup manusia...
hargailah cinta selagi hayat dikandung badan...
tapi ingatlah cintakan allah lebih dari segala-galanya... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:42


Pada 30-10-07 13:57 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

tiada kasih yang abadi...
dalam senang jua dalam kesempitan...
kasih ilahi tiada bersempadan...
tak memilih siapa...
tidak berakhir..kekal selamanya....


suka sangat lagu unic yang ini... 8-) 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-10-07 14:49


Assalamualaikum wwt..

Ni ana share Antara Dua Kasih
lyrics by Unic

Deru ombak pecah berderai
Mengulang pantai datang dan pergi
Begitu kasih insan diibaratkan
Bagai ombak merubah pantai

Tika kasih melestarikan sayang
Semuanya indah dipandang mata
Pabila rasa benci terbit di hati
rasa kasih dan sayang pun menyisih

Tanda kasih yang abadi
Dalam senang jua dalam kesempitan
Kasih Ilahi tiada bersempadan
Tak memilih siapa
tidak berakhir
Kekal selamanya

Di antara dua kasih
Di maqamnya yang berbeza
Mudah dijumpa namun sukar untuk diperlihara
Lahir dari ketulusan jiwa bersuluhkan iman
Namun nafsu menodainya

Terkadang kasih kita sesama insan
Bisa mengundang keredhan Tuhan
jika insan menghargainya
Dan memuliakannya

Kasih sayang Allah kekal selamanya
Kasih manusia hanya sementara

Deru ombak pecah berderai
Mengulang pantai datang dan pergi
Begitu kasih insan diibaratkan
Bagai ombak merubah pantai

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 15:47


:-) :-) :-)

kak atie82... terimalah dari ismi... :bunga: :bunga:
:welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 17:14


Assalamualaikum
sama lagi dengan cik ismi...tah kenapa...lagu unic yang tu...sangat menyucuk hati..hingga mampu mengalirkan airmataku...
cik simi..mesa tu....bukan middle east student association mahupun medical education student association....bukan.... :jangan: bukan walaupun yang se satu syen dengannya....
mesa tu...me....atau I....atau saya....atau ana..atau..ismi.... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 30-10-07 17:23


wah...sampai tak tau nak kata apa...tapi rasanya saya faham semua yang di atas...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-10-07 17:30


Pada 30-10-07 15:47 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

:-) :-) :-)

kak atie82... terimalah dari ismi... :bunga: :bunga:
:welcome:



Thanks atikah (boleh ke panggil atikah).. :-D :-D :-D
Ni kak atie bagi satu untuk atikah..:bunga:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 31-10-07 08:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 14:05


Pada 25-07-06 22:15 , czar posting:

!!! QUOTE !!!

cCnta dari yang esa jua berkekalalan selamanya

betul 2...malah tak ada tolak banding ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-11-07 20:36


wah hah hah hah. relaks lah rakan-rakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 22:45


Pada 30-10-07 17:14 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
sama lagi dengan cik ismi...tah Kenapa...lagu unic yang tu...sangat menyucuk hati..hingga mampu mengalirkan airmataku...
cik simi..mesa tu....bukan middle east student association mahupun medical education student association....bukan.... :jangan: bukan walaupun yang se satu syen dengannya....
mesa tu...me....atau I....atau saya....atau ana..atau..ismi.... :welcome:



sama jugak... :berfikir:
tapi lagu tu memang best... tapi ismi hanya sampai menusuk jiwa, terkesan di hati saja...tak sampai lagi menyucuk hati... nanti sakit hati ismi... kasihan hati... uhuk uhukkk... :jangan: :jangan:

ouh.. itu maksid mesa...
asal mana perkataan tu ye tuan tetap...?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 22:58


Pada 30-10-07 17:30 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!



Thanks atikah (boleh ke panggil atikah).. :-D :-D :-D
Ni kak atie bagi satu untuk atikah..:bunga:



boleh... boleh.. bolehh...
tak jadi masalah... :welcome: :kelip: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 03:37


oh Tuhan seandainya telah Kau catat kan
dia milik ku tercipta untuk duriku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahagiaan
ya Allah, ku mohon apa yang telah Kau takdirkan
ku harap dia adalah yang terbaik buatku
kerana Engkau tahu segala isi hatiku pelihara daku dari kemurkaanMu
Ya Tuhanku, yang maha pemurah
beri kekuatan jua harapan membina diri yang lesu tak bermaya
semaikan setulus kasih di jiwa
ku pasrah ke padaMu kurniakanlah aku pasangan yang beriman bisa menemani aku supaya ku dan dia dapat melayar bahtera ke muara cinta yang Engkau redhai
ya Tuhan ku yang maha pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
dengarkan rintihan hambaMu ini
jangan Ekau biarkan ku sendiri
agarku bisa bahagia walau tanpa bersamanya
gantikanlah yang hilang tumbuhkan yang telah patah
ku inginkan bahagia dunia dan akhirat
padaMu Tuhan, kumohon segala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» kepada yang masih single

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194516 saat. Lajunya....