Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: ada PeRasaAN CinTA kat orang yang kita Admire...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ada PeRasaAN CinTA kat orang yang kita Admire...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh ada PeRasaAN CinTA kat orang yang kita Admire...

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 15:59


hmmm...memang pdih..orang yang kita admire da ada awex..so,hanya memendam rasa saja lah...huhu... :roll: :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 20-07-06 16:11


tak apa sabar saja dulu....tak lama lagi dia clash sambor saja lah.....hehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 16:27


toyyibun untuk toyyibat..toyyibat untuk toyyibun..
ingat ni ,k cik eisyaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-02-07 16:02


kita pernah mengalami pkare2.
kita mnat dia dalam diam.walaupun satu kelas dah tau tapi tahla.
dia pun dah tau tapi tak ada jadi apa-apa.
sampai sekarang kita ingat dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 16:06


Pendam sajalah....doakan dia bahagia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-07 17:52


pernah suka seseorang dalam diam-diam jauh, tapi org tu dah kawin sekarang. mungkin dia bukan jodoh & bukan terbaik untuk kita. Redha saja, apa yang Allah cipta jalan hidup kita walau sukar namun Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita & bagaimana untuk tarbiyyah kita.

Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 17:55


admire tak semestinya cinta..tak reti nak comment apa...benarlah,biarkan asalkan dia bahagia...agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 12:04


amboi, perempuan pun ber admire juga...

memang kadang-kadang bengang r sumone yang kita suka daam diam upe2nyer dah berpunye...tap try elak frust nonggeng r...banyak-banyak baca quran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-07 12:12


lah, kalau admire kat sesiapa pun cakap saja lah.... org laki ni susah nak tau ada org admire kat dia.

Zaman sekarang ini benda ini memang tak pelik dan bukan perkara luar biasa.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-07 12:23


admire?... hmmm saya pernah juga admire kat muslim juga
tapi tak ada lah serius sgat..
tak kisahpun kalau dia ada makwe ke
kbanyakan yang saya admire jenis senyap+baik..
saya pulak bukan jenis org yang boleh sembang dengan budak laki
so pendam saja lah...
ku pendamkan perasaan ini..
kurahsiakan rasa hati ini..

di hati ini hanya tuhan yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 13:34


salam~
admire??
fitrah lah tu admire..saya pun ada juga admire someone..tapi saya malu lah..pendam saja..serahkan segalanya pada Allah..muslim tu pun buat macam tak tahu saja..saya pun malas lah..diam lagi baik..
kalau ada jodoh tak kemana..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 13:42


saya pun ada juga admire kat orang..saya tak tau dia dah ada ke belum..tapi,saya diam saja..dengan besfren pun saya tak bagitahu siapa org yang saya admire 2..apa pun,doa yang terbaik untuk dia..kalau dia jodoh kita,tak ke mana.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-07 14:55


Pendam2 jugak tapi doa mesti di iringi dengan usaha. kalau asyik tunggu saja kasihan jugak.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 21:08


Pada 13-02-07 14:55 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pendam2 jugak tapi doa mesti di iringi dengan usaha. kalau asyik tunggu saja kasihan jugak.




a'ah...sampai bila nak dipendamkan...lama2 sakit jiwa sapa susah...sendiri juga...tu gara-gara simpan dalam tau...

tapi ana paham r...perempuan takkan nak cari timba...kami yang muslim pun kadang kala ada juga yang jenis segan gila nak luahkan rasa hati....


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-02-07 22:32


Salam...ala Kalau admire betul-betul just luahkan isi hati tu..mana tau dia diam-diam pun syok kat kita tapi Kalau just admire saja tapi xingin nak lebih dari tu so pendam sajalah ye...hehehe...perlu ingat cinta takkan datang sendiri kita perlu usaha mendapatkannya..Macamla Kalau kita suka betul-betul kat orang tu kita kena bagi umpan yang bagus+ ummph letak dalam air lepas itu bila ikan dah dekat dan mengena kat umpan kita..So terus sambal pancing tu ikan tu kita simpan elok-elok dalam aquarium..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-02-07 00:06


assalamualaikum...
saya ada admire kat seorang muslim tu tapi pendam saja lah sebab masih belajar lagipun admire tu tak semestinya cinta.kalau ada jodoh tak ke mana punya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 00:26


Pendam dulu...Bila dah bersedia untuk berkahwin baru luahkan... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 00:45


kalau dah suka tu cakap saja lah....

buat apa nak simpan2.....

buatnyer dirampas orang macam mana?

bukan senang nak ngorat orang ni

tambah2 kalau nak ngorat perempuan........

perempuan ni kan demand sikit orangnya....

huhuhu......

jangan marah bagi yan terasa

ini just pendapat dari diri ana jeeeerrrrrrrrrrr.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-07 09:40


Kajian daripada professor USM:

Setelah ditolak orang laki kat penjara dan pusat serenti didapati nisbah perempuan ke atas lelaki di Malaysia ialah 2:1 dan jangkaan dalam masa 7 bulan lagi akan mencecah 3:1

Kesimpulan yang dibuat oleh professor tersebut
1-Wanita di Malaysia perlu bersaing sesama mereka untuk mendapatkan lelaki yang 'berkualiti'.
2-Jika tak nak bersaing, wanita berlu berkongsi suami.

#maklumat di atas bukan rekaan tapi adalah hasil kajian daripada seorang professor wanita di USM. Dia kata nasib baik dia dah kawin....

*Data ini diperolehi pada Disember 2006 sempena seminar kebangsaan sains kuantitatif....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

qasehabadi
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28471
Posting: 1
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-02-07 13:27


alamak ye ke hai nasiblah kaum hawa macam ni kalau terpaksa kongsi ni yang perit ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For qasehabadiProfil   Hantar PM kepada qasehabadi   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-07 13:40


ada hikmahnya itu...jangan merungut...andai itu yang teah ditentukan ALLAH untuk kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 20:57


Kalau dah gawat macam ni...dah tak ada masa nak memilih sangat...Kalau takut dengan word gelaran yang tak best didengar maka cepat-cepat lah cop admire memasing...jangan samapai terlepas pula..tapi.....sanggupkah kalian...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

suffyan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 26749
Posting: 13

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 22:15


saya pernah admire seseorang... hampir setahun saya pendam perasaan, dalam diam- diam saya masukkan nama dia dalam doa saya dengan harapan kalau dia terbaik untuk saya, dia akan jadi teman hidup saya dunia akhirat... tapi, dia berubah menjadi sebaliknya, tidak seperti yang saya sangka.. mungkin dia bukan yang terbaik untuk saya, saya redha... sekarang saya cuma menganggap dia sabagai sahabat dan mendoakan supaya dia berubah menjadi seperti yang saya mula- mula kenal dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suffyanProfil   Hantar PM kepada suffyan   Quote dan BalasQuote

musafirahkelana
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2006
Ahli No: 25211
Posting: 14
Dari: perlis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 22:45


salam'alaik..

pernah ustazah ana bagitau, kalau ada rasa suka antara dua jiwa tapi dipendamkan sampai ke akhir hayat..matinya adalah syahid..

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirahkelanaProfil   Hantar PM kepada musafirahkelana   Pergi ke musafirahkelana's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 12:21


Pada 14-02-07 22:45 , musafirahkelana posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..

pernah ustazah ana bagitau, kalau ada rasa suka antara dua jiwa tapi dipendamkan sampai ke akhir hayat..matinya adalah syahid..

wallahu'alam..


mana signifacantnyer...? macam tak logik...
tapi Kalau ia benar maka makin ramai lah org nak beradmire2 ni....hu...hu... ye ke..?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fiezan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11836
Posting: 13

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 13:42


saya pun ada admire juga..lama sangat dah pendam..tak tahu lah dia dah berpunye ke belum..tapi tak boleh lah nak luah..malu lah..macam perigi cari timba lah pulak..so..hanya pendam saja lah..kalau dah jodoh tak kemane..

oh tuhan seandainya telah kau catatkan..
dia milikku tercipta untuk diriku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiezanProfil   Hantar PM kepada fiezan   Quote dan BalasQuote

nur_muin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28280
Posting: 24
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 16:28


nak share cerita sikit...

pada pendapat saya, wanita memang patut malu dan itu tanda ketinggian iman seseorang muslimah. Malah Allah juga ada menyatakan sesiapa yang mmpunyai hasrat terhadap seorang muslimin dan mnyimpan di dalam hati dan berdoa minta bantuan dan pertolongan dr Allah, insyaAllah Allah akan mmbuka jalan baginya malah Allah mmberi pahala kerana dia sanggup menyimpan perasaan suci tersebut demi mnjaga maruahnya.

Ada satu cerita dr seorang sahabat, kisah ini benar-benar berlaku. seorang gadis ni ada myimpan rasa kasih thdp seorang pemuda tetapi tidak tahu cara untuk menyatakan kerana malu dan mnjaga kehormatan diri. Tambahan pula gadis ini tidak dapat mncari org yang benar-benar boleh dpercayai untuk mnyampaikan hasrat hatinya. (sudah ketiadaan ibubapa dan keluarga). Malah pemuda itu tidak langsung mengenalinya.

Maka dengan sepenuh hati gadis ini berdoa dan bermohon agar Allah berikan jalan dan bantuan supaya suatu hari nanti dia akan dipertemukan dengan pemuda ini dan disatukan hati mereka dalam berkat dan rahmat yang Maha Esa....
Alhamdulillah, suatu hari pemuda itu telah 'menyedari' akan kasih gadis ini dan mereka telahpun mndirikan rumahtangga.
insyaAllah kalau kita yakin dengan pilihan kita, (berpandukan solat hajat dan istikharah) nescaya Allah akan mmberi bantuan.
Semoga dapat mmberi panduan!

Wallahua'lam bissawab....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_muinProfil   Hantar PM kepada nur_muin   Pergi ke nur_muin's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 17:50


salam~
hmm..luah kat Allah saja..tu saja mampu buat..bia Allah tunjukkan jalan..
kalau ada jodoh,ada lah..doa pun usaha juga..share dengan Allah..takpun kalau teingat si dia..baca quran..nanti tenang lah hati..ty ar..memang berkesan..kita luah kat Allah dulu..
then baru lega sikit..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_bahagia
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28751
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 19:04


:lol:
    
    Hmm...cinta itu buta..tapi benarkah?Entahlah..nak cari cinta sejati,carilah cinta Allah..cinta Allah tak pernah mengecewakan... tapi memang naluri manusia ingin disayangi dan menyayangi.Apapun,carilah org yang akan mncintai kita krna Allah dan akan mendekatkan kita dengannya...kalau jumpa org macam tu..usah ditunggu lagi..Kerana insyaAllah kita akan bhgia selamanya.yang penting agama dan sikapnya..
    


    Wanasaluka hubbak wa hubba man yuhibbuk wa hubba 'amalin yuqaribuna ila hubbik..Amiin


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_bahagiaProfil   Hantar PM kepada nur_bahagia   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 10:02


Pada 20-07-06 16:27 , comel21 posting:

!!! QUOTE !!!

toyyibun untuk toyyibat..toyyibat untuk toyyibun..
ingat ni ,k cik eisyaa..



betul juga kata-kata ni...
kita tahan diri ni adalah jihad yang besar...
kalau kita baik,ada orang yang lebih baik ALLAH akan bagi untuk kita....
BUAT APA KITA NAK MENGHARAPKAN SEBUTIR PERAK SEDANGKAN KITA ADALAH PERMATA YANG INDAH.



Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-02-07 11:33


Assalamualaikum...

Rasanya topik ni...perasaan cinta pada orang yang kita admire....

Jadi, macam mana cara terbaik kita nak cakap pada seorang wanita yang kita admire...supaya pada akhirnya dia boleh menjadi milik kita yang sah???
Ada cadangan tak....
Hm...ada admire orang, tapi takut lah dengan perempuan ni...lagi2 yang baik... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-02-07 16:16


emm...kena sabar lah..doakan dia bahagia..jodoh allah yang tentukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 16:35


...memang susah..tapi nak buat bagaimana kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-07 17:16


cinta?rindu?sayang?huhu...benci..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-07 21:16


menyintai tak bererti memiliki...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

rasasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28031
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-02-07 22:20


tak salah mencintai bukan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasasayangProfil   Hantar PM kepada rasasayang   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-07 12:23


Pada 14-02-07 20:57 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah gawat macam ni...dah tak ada masa nak memilih sangat...Kalau takut dengan word gelaran yang tak best didengar maka cepat-cepat lah cop admire memasing...jangan samapai terlepas pula..tapi.....sanggupkah kalian...?



guna cara yang betul....ana percara ada caranya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-07 12:23


Pada 14-02-07 20:57 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah gawat macam ni...dah tak ada masa nak memilih sangat...Kalau takut dengan word gelaran yang tak best didengar maka cepat-cepat lah cop admire memasing...jangan samapai terlepas pula..tapi.....sanggupkah kalian...?



guna cara yang betul....ana percara ada caranya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-07 11:06


Pada 15-02-07 16:28 , nur_muin posting:

!!! QUOTE !!!

nak share cerita sikit...

pada pendapat saya, wanita memang patut malu dan itu tanda ketinggian iman seseorang muslimah. Malah Allah juga ada menyatakan sesiapa yang mmpunyai hasrat terhadap seorang muslimin dan mnyimpan di dalam hati dan berdoa minta bantuan dan pertolongan dr Allah, insyaAllah Allah akan mmbuka jalan baginya malah Allah mmberi pahala kerana dia sanggup menyimpan perasaan suci tersebut demi mnjaga maruahnya.

Ada satu cerita dr seorang sahabat, kisah ini benar-benar berlaku. seorang gadis ni ada myimpan rasa kasih thdp seorang pemuda tetapi tidak tahu cara untuk menyatakan kerana malu dan mnjaga kehormatan diri. Tambahan pula gadis ini tidak dapat mncari org yang benar-benar boleh dpercayai untuk mnyampaikan hasrat hatinya. (sudah ketiadaan ibubapa dan keluarga). Malah pemuda itu tidak langsung mengenalinya.

Maka dengan sepenuh hati gadis ini berdoa dan bermohon agar Allah berikan jalan dan bantuan supaya suatu hari nanti dia akan dipertemukan dengan pemuda ini dan disatukan hati mereka dalam berkat dan rahmat yang Maha Esa....
Alhamdulillah, suatu hari pemuda itu telah 'menyedari' akan kasih gadis ini dan mereka telahpun mndirikan rumahtangga.
insyaAllah kalau kita yakin dengan pilihan kita, (berpandukan solat hajat dan istikharah) nescaya Allah akan mmberi bantuan.
Semoga dapat mmberi panduan!

Wallahua'lam bissawab....



itu lah yang terjadi pada ana...ana rasa sangat malu nak bagitahu..walau dengan cara yang betul sekalipun...pasrah saja...berdoa pada Allah agar ditemukan jua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 11:25


berdoalah dan berserah pada Allah..dan sesungguhnya DIA yang maha mengetahui yang terbaik buat hambaNya

Firman Allah: Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi kamu mencintai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah Mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui(al-Baqarah, ayat 216)

redhalah dengan kehendak dan ketentuanNya...elakkan daripada mengeluh kerana itu seperti tidak redha dan tak bersyukur pada takdirNya,dan ini tidak baik bagi seseorang muslim...

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

HAFIZUL
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2005
Ahli No: 21261
Posting: 5
Dari: TANAH MERAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 11:43


CINTA KEPADA MAKHLUK KEBIASAANNYE TIDAK AKAN KEKAL SELAMANYE.............................................
FIKIR-FIKIRKANLAH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFIZULProfil   Hantar PM kepada HAFIZUL   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-07 11:56


ana faham...ana bukan mengeluh...tapi tawakal...dengan usaha berdoa kepada Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-07 12:45


seorang ustaz pernah cakap, lebih baik kita pendamkan perasaan cinta dan suka kat seseorang..mungkin jugak elok begitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

wan_na
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2007
Ahli No: 28231
Posting: 5

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:46


admire...wanna pun pernah..tapi pendam dalam hati saja lah..tak berani nak luahkan..
walaupun kitaorang berkawan..tapi just a friends..
admire tak bermaksud kita tangkap cintan dengan dia..
cuma..wanna suka peribadi dia..
~ cool..respect perempuan,bertolak ansur,open minded,ringan tulang ~

tapi sekarang dah tak kawan..sedih tau..kerana mulut orang..hehe..
tapi..dia sebagai admire wanna...memberi satu cabaran kat wanna.."study hard","study smart"..thanks for him..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_naProfil   Hantar PM kepada wan_na   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 15:10


Pada 27-02-07 14:46 , wan_na posting:

!!! QUOTE !!!

admire...wanna pun pernah..tapi pendam dalam hati saja lah..tak berani nak luahkan..
walaupun kitaorang berkawan..tapi just a friends..
admire tak bermaksud kita tangkap cintan dengan dia..
cuma..wanna suka peribadi dia..
~ cool..respect perempuan,bertolak ansur,open minded,ringan tulang ~

tapi sekarang dah tak kawan..sedih tau..kerana mulut orang..hehe..
tapi..dia sebagai admire wanna...memberi satu cabaran kat wanna.."study hard","study smart"..thanks for him..


terharu kisah ini.. kena panggil mawi dengan jamal abdillah ni.. nyanyi lagu 'terharu' lah.. apa lagi.. (laki tu mesti handsome kan.. kalau tak, masakan cik wan_na kita ni boleh admire kat dia kan??)

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 15:12


Pada 26-02-07 12:45 , maya_sakura posting:

!!! QUOTE !!!

seorang ustaz pernah cakap, lebih baik kita pendamkan perasaan cinta dan suka kat seseorang..mungkin jugak elok begitu..


pendam sampai bila?? sampai jadi daki?? ustaz yang cakap tu dah kahwin ke belum?? saja nak tau..

:-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:12


hafiz_along_83,

pendamlah sampai dah bersedia nak jadi suami dia... lepas itu call mak ayah dia.. cakap "makcik saya minta izin nak hantar rombongan meminang anak makcik yang namanya ---- tu... " hehe :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:41


kalau cakap pasal cinta...
takkan pernah habis

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 22:47


Pada 27-02-07 21:12 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

hafiz_along_83,

pendamlah sampai dah bersedia nak jadi suami dia... lepas itu call mak ayah dia.. cakap "makcik saya minta izin nak hantar rombongan meminang anak makcik yang namanya ---- tu... " hehe :D



Hehehe...Betul tu...Pendam dulu...kalau dah bersedia nak kahwin baru luahkan...Tak lari gunung di kejar...kalau jodoh tidak ke mana...

:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-07 23:19


Pada 27-02-07 21:12 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

hafiz_along_83,

pendamlah sampai dah bersedia nak jadi suami dia... lepas itu call mak ayah dia.. cakap "makcik saya minta izin nak hantar rombongan meminang anak makcik yang namanya ---- tu... " hehe :D



suka seandainya lelaki juga berpendapat begini. Barulah terjaga & tiada rasa bersalah...juga tak terjadi bercinta sebelum kawin.
"dulu cara inilah pernah jadi impian" Ingatkan zaman sekarang, cara ni dah kuno.. tak terfikir lagi sebab cara sekarang rata-rata mengenali dulu hati budi dah jadi trend.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 00:09


apa pun kita kena banyak berdoa supaya kita semua dikurniakan pasangan yang sepadan dengan kita...kita kena redha kalau dah ditakdirkan seseorang tu jadi pasangan kita walaupun dalam hati kita tak suka si dia....semua tu dah takdir...kita harus terima si dia seadaya....kita lihat diri kita dulu untuk cari pasangan yang sekufu dengan kita...mudah mudahan kita semua dikurniakan pasangan yang menjadi penyejuk mata dan penenang hati untuk selamanya...aminn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-07 00:40


salam...
mak saya cakap, kalau kita suka seseorang tu,maksudnya kita nak dia jadi pasangan hidup @ maybe just suka saja, Allah akan jauhkan diri kita dengan orang yang kita suka tu, untuk elak jadi perkara yang tak senonoh atau jadi fitnah.
betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:09


ana suka buat jual mahal.... baru ada class

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:52


salam..
Ya Allah, kurniakan pasangan yang sekufu.
Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:02


CINTA selalu jadi prsoalan..
[ Telah diedit oleh: PeNguin pada 01-03-07 22:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-03-07 22:49


Pada 20-07-06 15:59 , Eisyaa posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm...memang pdih..orang yang kita admire da ada awex..so,hanya memendam rasa saja lah...huhu... :roll: :-(


alaaa...jangan sedih...setiap yang berlaku pasti ada hikmahnyee...

nanti ALLAH ganti dengan yang lebih baik...

ALLAH tak kejam pada hambNya sendiri


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-07 00:59


ana pulak admire pada jiran , depan rumah heheh.....
tak jadi persoalan pun sebab just admire pun sajer2..
tapi jiran ana tu dah ada org lain ....
admire pada kelakuan yang baik untuk ana contohi ....
just it....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 07:24


saya admire kat kawan saya,,tapi tak taulah dia tau ke tak..hanya doakan dia bahagia selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 13:17


Pada 02-03-07 07:24 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

saya admire kat kawan saya,,tapi tak taulah dia tau ke tak..hanya doakan dia bahagia selalu..


admire kat siapa anis? nak mitak tolong boleh saja!!


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-07 15:25


Pada 13-02-07 12:12 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

lah, kalau admire kat sesiapa pun cakap saja lah.... org laki ni susah nak tau ada org admire kat dia.

Zaman sekarang ini benda ini memang tak pelik dan bukan perkara luar biasa.


ish... seganlah. kang lain pula yang kaum awak fikirkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-07 15:27


quote]

admire kat siapa anis? nak mitak tolong boleh saja!!


kerja ok agensi cari jodoh ek? hehehehe.... :-P :-P :-P


Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:41


topic lain tidak ada ka...

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:13


cinta yang indah adalah bila kita mencintai sesorg,dan selalu mendoakan kebahagiaan sesorg itu..insya'ALLAH kalau ditakdirkan ALLAH,akan timbul perasaan sayang pada org yang dicintai..dan di ikatkan dengan ikatan suci perkahwinan.ketika itu saling mengungkap rahsia hati..saling mengenal diri..bekekalan sampai ke mati..insya'ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-03-07 16:12


banyak sangat org yang kat admire...

kat rumah...
masa sekolah dulu...
kat u...

tak tahu sebab apa...buat masa ni yang jelas sebab muka agaknya... hehe :D ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 16:32


Ada lah admire kat seseorang tu...
tapi dia tak layan...


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

azri86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 17683
Posting: 50
Dari: Tumpat kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 17:19


cinta tu adalah rahmat dr Allah...
rasa cinta sesama manusia tu mesti ada...
zaman sekarang ni susah nak cari calon yang betul-betul memenuhi ciri-ciri seorang muslim/m,uslimat sejati...ada tapi susah..
so berdoa saja agar kita dimudahkan dan dijodohkn dengan pasangan yang soleh/solehah..
insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azri86Profil   Hantar PM kepada azri86   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 20:20


uih banyak juga orang-orang yang admire...biasa nya yang solehah dan cute heh! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 21:40


sabar sajalah kalau yang diminat tu da ada ...hehe...mungkin anda tak perasan ada yang admire kat anda....sapa tau....pii wiiiittt

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ibnusirin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28653
Posting: 5
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 06-03-07 22:02


as-sobru minal-iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusirinProfil   Hantar PM kepada ibnusirin   Quote dan BalasQuote

ainur_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2006
Ahli No: 24807
Posting: 18
Dari: temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-07 23:04


admire???

dulu ada...tapi sekarang....tak tahu.
ni lah yang susah boleh kita admire org sebab perangai.
boleh dah tau perangai dia yang tersembunyi, terus tawar hati....
ana pernah admire kat seorang yang pda pandangan ana agak baik dan soleh...tapi, wallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_hidayahProfil   Hantar PM kepada ainur_hidayah   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 09:19


"Admire tak kan bererti tanpa luahan lisan"

- Petikan perasaan dan hati soleh dan solehan-


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

iman_soleha
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26947
Posting: 13
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 17:28


>SaLaM ukhwah...

> :lol: kita selalu juga admire kat org tapi tak ada sampai feel in love..

>dulu hingga kini kita tetap admire kat sesiapa yang kita rasa sesuai untuk kita suka..

>bukan setakat lelaki ..perempuan pun kita admire juga tau..

>ini semua motivasi untuk diri kita..

>so,tak kisah kalau nak admire atau ada prasaan dengan org yang kita admire...cuma tepuk dada tanya lah diri kita...sakit ke tak??? :lol:

>entah apa-apa entah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_solehaProfil   Hantar PM kepada iman_soleha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:39


Pada 07-03-07 17:28 , iman_soleha posting:

!!! QUOTE !!!


>bukan setakat lelaki ..perempuan pun kita admire juga tau..

>ini semua motivasi untuk diri kita..

>so,tak kisah kalau nak admire atau ada prasaan dengan org yang kita admire.


tol tu... teringat time sekolah menengah minat dengan cikgu b.i...sebab karisma yang dia ada... memang semangat nak belajar :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:49


baik cikgu anis

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 01:23


nak cerita sikit lah...erm..saya lagi teruk tak pernah admire sesiapa....ajaib an??

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:57


Pada 16-02-07 11:33 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Rasanya topik ni...perasaan cinta pada orang yang kita admire....

Jadi, macam mana cara terbaik kita nak cakap pada seorang wanita yang kita admire...supaya pada akhirnya dia boleh menjadi milik kita yang sah???
Ada cadangan tak....
Hm...ada admire orang, tapi takut lah dengan perempuan ni...lagi2 yang baik... :-P


insyaAllah kalau rasa tak boleh nak bertahan banyakkan mengadu pada Allah moga ditetapkan iman..jika tak boleh juga mintalah bantuan pada orang yang dah berkahwin untuk membantu masalah ni..tapi pastikan wanita refer pada wanita untuk sampaikan isi hati anda


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-07 02:09


dulu pernah, sekarang dah tak ada...sebab org yang ana dmire tu dah hilang dr mata..lama-lama jadi tak ingat langsung, bila teringat balik, "alah biasalah tuu..". tah...tapi nak tanya, Kenapa bila muslimin minat perempuan baik, muslimi rasa segan ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-07 02:12


konon saja segan 2..
riso nak tackle sebab riso kena reject..hahaa..
tapi belum cuba belum tau maa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

al-aziez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17834
Posting: 26
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 02:30


salam ukhwah...

hehehehe....
rasa cinta kat orang kita admire...entahlah...
kita suka tapi tak tahu sama ada cinta ke apa...
tak faham sangat...yang bestnya dia pun admire kita...
sama-sama ada felling...hehehe...
Allah jua Yang Maha Mengetahui.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-aziezProfil   Hantar PM kepada al-aziez   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 11:18


salam..
da tak admire sesiapa dah..sebab sibuk..lama-lama da lupa tentang dia..huhu
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

al-humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6055
Posting: 4
Dari: negeri cik siti wan kembang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 02:04


tak salah ber admire2 ni...fitrah manusia...Allah dah campak kan perasaan tu dalam hati kita...pendamkan lah selagi mana terdaya dan seandainya dia bukan milik kita...yakini lah dia bukan tercipta untuk kita...masih ada insan lain yang terbaik Allah akan utuskan buat kita....Allah tak kan kecewakan hambanya yang redha

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-humairahProfil   Hantar PM kepada al-humairah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 02:48


ada juga admire kat seseorang 2 tapi takut nak bagi tahu......
huhuhu.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 11:29


malu takut dah bpunye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

error_nick_name
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2856
Posting: 8
Dari: sini

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 11:34


ada juga admire kat someone..
dr dulu sampai sekarang..
dr sekolah sampai masuk u..
dr tak tahu sampai tau..
dr tak kenal sampai kenal..
dr xkawan sampai kawan..
dan..
dr kawan sampai xkawan..
tapi minat tetapi minat..
T_T

Bookmark and Share

    


  Member Information For error_nick_nameProfil   Hantar PM kepada error_nick_name   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 11:42


Pada 21-03-07 11:34 , error_nick_name posting:

!!! QUOTE !!!

ada juga admire kat someone..
dr dulu sampai sekarang..
dr sekolah sampai masuk u..
dr tak tahu sampai tau..
dr tak kenal sampai kenal..
dr xkawan sampai kawan..
dan..
dr kawan sampai xkawan..
tapi minat tetapi minat..
T_T


he..he..sstu yang menarik. Perkara begitu ada wujudnya.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 11:44


masa tadika admire kat sepupu, sebab baiiiiiiiik sangat,
masuk sekolah rendah admire cikgu b.inggeris (dr kelantan) sebab baaaaaiiiik sangat..
masuk tahap atas sekolah rendah, admire ustaz sebab muka macam superboy :-D dan caring sangat..
masuk form 1, admire dengan sir yang mengajar bi..
tapi best juga bila kita admire orang yang dah berjaya ni, jadi pendorong untuk kita nak berjaya macam mereka... emmm admire tak bermakna kita jatuh centa.... :-D

teringat time sekolah rendah, ustaz yang nis admire tu selalu pergi surau sebelah rumah anis, anis mesti dok kat luar rumah buat-buat baca buku agama, nak suruh ustaz tegur... hehehehehe

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 21-03-07 11:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 21-03-07 12:07


saya pun ada admire someone..
my classmate..
suka tengok perwatakan dia..
orang kedah..
bijak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 14:14


Pada 21-03-07 11:44 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



teringat time sekolah rendah, ustaz yang nis admire tu selalu pergi surau sebelah rumah anis, anis mesti dok kat luar rumah buat-buat baca buku agama, nak suruh ustaz tegur... hehehehehe





:lol: kelakar juga ye anis...disebabkan org yang kita admire,macam-macam tindakan boleh berlaku..

:-D


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 14:48


tapi takut nak bagitau,biarlah kita admire dia saja...mungkin dia tau,tapi buat-buat tak tau..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 14:59


saya ada bagitau member saya yang saya suka seseorang tu..so taklah saya memendam rasa seorang diri...tapi,saya suka dengan perwatakan dan sifat admire saya ni..tak tau kenapa,first tengok rasa dia ni baik saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 15:47


Pada 21-03-07 14:14 , nur_nasyid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 11:44 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



teringat time sekolah rendah, ustaz yang nis admire tu selalu pergi surau sebelah rumah anis, anis mesti dok kat luar rumah buat-buat baca buku agama, nak suruh ustaz tegur... hehehehehe





:lol: kelakar juga ye anis...disebabkan org yang kita admire,macam-macam tindakan boleh berlaku..

:-D



tu time sekolah rendah... ehehehehe, bila ingat balik, buat malu saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

siti_ump
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29195
Posting: 10
Dari: dr kelantan ke pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 19:12


salam..

siti pun ada perasaan cinta kat org yang siti admire. dia adalah classmate siti dan dia tahu akan perasaan siti.. siti dah betul-betul sayang kat dia.. dan siti juga mengharapkan dia suatu hari nanti akan menjadi suami siti..INSYAALLAH..

namun cinta hakiki hanya pada Allah S.W.T

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti_umpProfil   Hantar PM kepada siti_ump   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-07 13:39


Pada 21-03-07 11:42 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 11:34 , error_nick_name posting:

!!! QUOTE !!!

ada juga admire kat someone..
dr dulu sampai sekarang..
dr sekolah sampai masuk u..
dr tak tahu sampai tau..
dr tak kenal sampai kenal..
dr xkawan sampai kawan..
dan..
dr kawan sampai xkawan..
tapi minat tetapi minat..
T_T


he..he..sstu yang menarik. Perkara begitu ada wujudnya.


tak ada minat siapa. Hati tengah kosong. moga dikurnia suami beriman & mencintai Allah.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 16:21


Pada 22-03-07 13:39 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 11:42 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 11:34 , error_nick_name posting:

!!! QUOTE !!!

ada juga admire kat someone..
dr dulu sampai sekarang..
dr sekolah sampai masuk u..
dr tak tahu sampai tau..
dr tak kenal sampai kenal..
dr xkawan sampai kawan..
dan..
dr kawan sampai xkawan..
tapi minat tetapi minat..
T_T


he..he..sstu yang menarik. Perkara begitu ada wujudnya.


tak ada minat siapa. Hati tengah kosong. moga dikurnia suami beriman & mencintai Allah.




insyaAllah..satu hari nanti akak akan jumpa juga...kalau da jumpa nanti jangan lupa bagitahu ye..he2 :-P


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 16:33


nur_nasyid...nur_nasyid...Kalau panjang umur & dalam hayat masih bernyawa jk Allah ketemukan jdoh akk kat dunia insyaAllah akk bagitahu nur nasyid, insyaAllah nanti akk catat nama adik. Bape ye no telefon adik boleh PM akk :)

P/S: ramai junior duduk nunggu, tapi Kenapa ye akk nya tak kawin lagi. Ramai kata memilih tapi sebenarnya akk ni hanya hmba mampu terima qodo' qadar, andai di dunia juga... Allah tahu waktu terbaik kita. Apapn wallahua'lam. :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 23-03-07 16:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:13


topic lain tidak ada ka..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 12:40


Asslamualaikum..

saya ada juga admire kan orang mula-mula tapi pendam saja...dalam hati..bak kata UNIC 'hanya Tuhan yang tahu'...tapi tak lah sampai serius sangat, biasa-biasa saja sebab suka tengok akhlak yang baik.tapi sekarang bila fikir balik saya tak perlu fikir itu semua,kita serah pada ALLAH,lagipun jodoh itu di tangan TUHAN...DIA lah sebaik-baik penentu...tapi tak salah kalau admire kat org,yang penting jangan sampai jadi 'gila'..hehe...

'kejar cita-cita dulu,baru kejar cinta'

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:25


Pada 25-03-07 11:13 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

topic lain tidak ada ka..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Jelesla tu sebenar. mahla saya tolong sapa "hafiz_along_83 kalau da jumpa nanti jangan lupa bagitahu ye."


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 15:04


NO KOmen


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 16:45


Pada 25-03-07 13:25 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 11:13 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

topic lain tidak ada ka..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Jelesla tu sebenar. mahla saya tolong sapa "hafiz_along_83 kalau da jumpa nanti jangan lupa bagitahu ye."



eh!! sibuk saja lah muslimah_jun ni.. sekarang ni kan bulan mac.. april pun belum masuk.. bulan jun nanti lah baru munculkan diri.. hehe.. :-D :-D :-D :-D

gurau.. jangan maree.. :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ada PeRasaAN CinTA kat orang yang kita Admire...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.242362 saat. Lajunya....