Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: Tensen Part 1 Dah Selesai...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» Tensen Part 1 Dah Selesai...

Read Only Forum
No Posting Allowed


Oleh Tensen Part 1 Dah Selesai...

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:07


Assalamualaikum....
Berakhir sudah tensen part 1. Selama 3 hari komuniti anda ini telah down. Anda tahu kenapa kan? Terpaksa di off kan atau direhatkan kerana petang Jumaat membawa ke malam Ahad adalah waktu 'peak'. Inilah nasib kita selagi tak ada server sendiri. RM1 seorang, boleh tak?

Kang lihat sendiri bagaimana gelisahnya anak Kang -- Edika dan Ezika kerana tak dapat masuk Komuniti Ukhwah selama 3 hari. "Dah boleh Bah?" (diulang 100 kali sehari). Begitu juga gelisah dan resahnya Pengarah kita Hanan dan Engku Salina. Kang andaikan sebagai mewakili ahli komuniti yang agaknya sama resah gelisah -- kerana khabarnya Komuniti Ukhwah dah sebati dan melekat di hati. Khabarnya ada yang tak lalu makan kerana tak dapat masuk ke Komuniti Ukhwah. Yang menggigil ada tak?

OK selama 3 hari down itu, Kang ambil kesempatan untuk mengubah laman, design dan "hack" skrip php Komuniti ini. Kang buat di server Armansur.com, sebelum diupload ke server Ukhwah. Dan pekak jugak telinga ini bila 2 orang anak Kang asyik cakap, "Ha tu dah boleh tu..."

OK, tema untuk Komuniti kita kali ini ialah "Selamatkan Alam Sekitar" -- ia berwarna hijau memandangkan pokok dan tumbuhan hijau di sekeliling kita makin berkurang bukan bertambah. Seruannya: Kalau setiap ahli menanam 1 anak pokok setiap bulan bermakna akan bertambahlah lebih kurang 3,000 tumbuhan hijau setiap bulan di bumi Malaysia. Tak kiralah pokok apa -- pokok getah ke, bunga, herba, tongkat ali, ulam, rambutan, durian..... Jangan pokok ganja dah la...

Kepada Pengarah dan Eksekutif yang kena tempias tensen... Kang minta maaf banyak-banyak. Begitulah kalau tak OK, memang ada saja yang akan kena bahana tak OK tu.

Part 1 dah selesai. Kang nak tidur kejap. Dah 3 hari tidur pukul 4 pagi.

Part 2? Sentiasa ada banyak part selagi kita belum mempunyai server sendiri. Apalah ada pada RM1 -- hulurlah untuk membeli server sendiri!!!!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:12


alhamdulillah...
serba baru nampaknye...ape pun nuriz doakan semoga komuniti ni terus berjaya ...dan insya-Allah kalau nuriz ade duit lebih lagi nuriz akan sumbangkan untuk komuniti ni

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:16


waalaikumussalam wbt boss...

alhamdulillah... dah boleh masuk Komuniti Ukhwah sekrg ni... akan dtg, tak tahulah... sbb kita sentiasa akan menghadapi masalah yg sama selagi tidak mempunyai server sendiri... jadi, sama2lah kita menyumbang utk Tabung Komuniti kita agar dpt membeli server sendiri secepat yg mungkin...

DERMA RM1.00 UTK TABUNG KOMUNITI...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:24


Assalamualaikum warahmatullah..

Alhamdulillah...
syukur..warnanye pon ok...menarik...marilah sama kita menyumbang untk komuniti..khas untuk sahabat2 di UIA PJ, datang la ke bilik ana di ZC007B atau bilik kak mawarputih ZC204C..ada dijual barang komuniti...book mark, kaset sirah junjungan,kad ucapan dan key chain....

wallhua'lam

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 22:04


assalamualaikum....

wah nampaknya bukan aza seorang yang gelisah sebab tak dapat masuk komuniti ukhwah ni...hehehe...tapi memang tak dinafikanlah kalau tak dapat masuk komuniti ukhwah ni memang rasa tak best...apa pun...cantiklah komuniti ni sekarang....maklumlah...tengoklah siapa yang ubah kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 22:40


cun......

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 22:46


Alhamdulillah.....sejuk mata memandang...

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 23:28


Alhamdulillah...

Komuniti kita ini 'sihat' juga akhirnya...

Awal kalam, buat 'Boss' terhormat Kang serta pasangan 'kroni' Kak Salina dan Kak Hanan, ana minta maaf kerana sudah lama tidak bersua secara realiti. Ana agak sibuk dengan imtihan...

Hendak bertemu di medan keyboard, komuniti dilanda masalah ! Namun, insyaAllah segalanya akan dihadapi dengan tabah. Tanggungjawab sebagai Pengarah terasa 'kosong' seketika...

InsyaAllah, pertemuan kita di UIA Gombak akan direalisasikan...

Kepada eksekutif², peliharalah komuniti in sebaik mungkin dan kepada sahabat² yang lain, teruskan sokongan anda ! Tanpa anda, komuniti akan pudar...

Jangan lupa ! Sumbang-sumbangkanlah...

JANGAN LOKEK ! HANYA RM 1 DEMI KOMUNITI TERCINTA...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 19-08-03 22:50


Assalamu'alaikum....

Alhamdulillah syukur bila dapat online semula dalam UKHWAH....

Terima kasih kepada barisan peneraju dan tonggak utama komuniti UKHWAH yang sentiasa bekerja keras memastikan UKHWAH tetap mantap. Tema pun menarik Sejuk mata memandang....!!

JOM KITA MENYUMBANG KEPADA PEMBELIAN SERVER!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 08:58


Alhamdulillah... moga perubahan membawa kearah kebaikan dan menjadikan ukhwah.com lebih mantap lagi... ahli pon dah mencecah 3000... wow!!! moga makin bertambah...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 11:00


bes..bes!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-03 12:23


great job!! .. teruskan kempen utk mencapai membeli server..

p/s: save our planet..

-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 12:38


Assalamu'alaikum....

firstly mintak măaf banyak2 kat tuan pengarah eksekutif yg bertungkus lumus utk membaikpulihkan semula komuniti ni... măaf sebab lama x jalankan tugas... lama x mengadap komputer sbb masa x mengizinkan... masa komuniti down ari tu, saye pon dapat beberapa msg dari ahlì yg bertanyekan ttg komuniti... saye sendiri xleh nak jawab ape... tentu masalah server la kan? so, ikhwah dan akhawat... kalo sayangkan komuniti ni sampai xleh tido malam, resah gelisah... sudi lah kiranye menyumbang utk tabung server kita... demi kebaikan bersama.... anyway, alhamdulillah, komuniti masih sihat wal'afiat dan dah pon bertukar wajah.... "kulihat hijau... " cewah... menarik kang.... best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 17:01


erm... cantik amat !

alhamdulillah... setelah sekian lama ana tak dapat masuk ukhwah.com ni, akhirnya dapat gak masuk dan disambut dengan wajah baru yang tampak lebih segar dan menarik. tahniah Kang atas perahan tenaga tu... !

hmm... kengkawan ana yang mana ahli komuniti ni, bila jumpak ana asyik tanya "dah boleh bukak lom?" hmmm... sekarang, kalau depa tanya lagi ana akan jawab "dah bulih dah aihhh.. lawa lagi!"

BERILAH SUMBANGAN ANDA UNTUK KOMUNITI TERSAYANG. CUMA RM1 SEORANG

sumbang yer


Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-03 11:54


Alhamdulillah...

orang lain habis tensen 18 ogos, tapi anis baru hari ni habis tensen...
nick anis ada sedikit masalah dan kang la yang jadi mangsa pertanyaan dari anis...
syukran jazilan buat kang...

selama tak dapat masuk kat sini, tak tahu nak kata apa...tensen + geram + sedih...mungkin sebab komuniti ni dah sebati dengan diri anis...

syabas buat kang...
komuniti ni tampak makin hidup dan ceria...

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 10:49


wa..abg kang patutlah bila masuk jer...penuh ngan kehijauan.....fuh..lawa lah yang abru nie..



-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11389 saat. Lajunya....