Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 27 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: mana lagi seringgit?


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» mana lagi seringgit?

Please Mendaftar To Post


Oleh mana lagi seringgit?

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 12:56


ada 3 orang tu pergi tidur hotel.Hotel tu biasa 1 malam RM30.
jadi 3 orang ni share RM10 seorang.sbenonye hari tu ada diskaun RM5. 3 orang ni tak tau ada diskaun jadi mereka bayo lah RM30.
cashier tu tak cakap pun pasal diskaun RM5. dia cuma cakap ada diskaun dan pulangkan RM3. lagi RM2 dia rembat.
problemnya kat sini. cashier tu pulang RM3. 3 orang tu bagi RM1 seorang.jadi patutnya mereka bayar RM9 seorang kan.
    seorang bayar RM10. 10x3=30
    diskaun RM5. 30-5=25        
    tapi cashier tu pulang RM3. 25+3=28
    cashier rembat RM2. 28+2=30
    tapi bila mereka tu dah dapat RM3.mereka bagi 3
    seorang dapat RM1 kan.
    mereka kira balik
    seorang bayar RM10.dapat pulang RM1. 10-1=9
    jadi 9x3=27
    tambah RM2 yang kena rembat 27+2=29
    mana lagi RM1?


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-06 13:11


Cakap diskaun RM5.. Tak cakap pun seorang kena bayar RM9... Jadi betul lah tu... RM30 yang di bayar... RM5 diskaun... so, total bayarna sewa hotel ialah RM25.. Balance RM5 tu ( Rm2 cahshier + RM3 dipulangkan )

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 13:51


berbelit betul tengok nombor
[ Telah diedit oleh: tengku_anis pada 15-07-06 13:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 18:21


Pada 15-07-06 13:11 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Cakap diskaun RM5.. Tak cakap pun seorang kena bayar RM9... Jadi betul lah tu... RM30 yang di bayar... RM5 diskaun... so, total bayarna sewa hotel ialah RM25.. Balance RM5 tu ( Rm2 cahshier + RM3 dipulangkan )


wah...berbelit betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

syadia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24691
Posting: 23
Dari: di mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 20:59


Pada 15-07-06 13:11 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Cakap diskaun RM5.. Tak cakap pun seorang kena bayar RM9... Jadi betul lah tu... RM30 yang di bayar... RM5 diskaun... so, total bayarna sewa hotel ialah RM25.. Balance RM5 tu ( Rm2 cahshier + RM3 dipulangkan )


ana tak paham langsung apa yang dicakapkan ........... :-? :roll: :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For syadiaProfil   Hantar PM kepada syadia   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 21-07-06 01:01


Irfanmh, saya ni pernah jadi fasi MH tau.. Bagus kerana mengetengahkan teka teki ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 01:47


jawapannya apa?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-07-06 04:16


hehe.macam tipu ayat saja?.kenapa 25+3 pula?.tambah 2 lah,sebab cashier tu ambik 2, pulangkan 3..memang pening kalau tak perhatikan betul-betul..cuba baca dengan teliti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 07:04


hihi.. aduhai, soalan ni keluar masa kuiz kat darjah 6.. tahun 1994.. wah, lama betul.. bagaimana erk? Kalau tak silap.. jawapannya, ilmu matematik tak boleh dikira menggunakan logic akal.. betul ke? hihi.. dah lupa ar.. dah 12 tahun tinggal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 08:26


teka-teki ni dah ada dalam ukhwah.com..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 10:33


ana pernah jawab soalan ni...

jwpnnya: jangan lah tuduh2 orang. seringgit tu jangan lah berkira sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:13


teka-teki ni dah ada dalam ukhwah.com..


ya ke? taktau pun.
sebenanye saya letak ni pasal saya nak tau jawapannya
kawan yang bagi benda ni
dah 3 bulan tak dapat dapat lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

sitinurdiyana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17200
Posting: 15
Dari: rumah kat muar,belajar di melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 21:58


saya pun dapat soalan ni masa kat kem lambaian danau melaka hari-hari,tapi kama tak jawab..hoho..apa ekh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitinurdiyanaProfil   Hantar PM kepada sitinurdiyana   Quote dan BalasQuote

nur_diAn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14734
Posting: 56
Dari: Timur

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 01:02


ah2 eh.. mana pergi lagi RM1 tuu..? haha.. apa ans dia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_diAnProfil   Hantar PM kepada nur_diAn   Quote dan BalasQuote

faizah_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14668
Posting: 9
Dari: Jay bee

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-06 13:27


3x10 =30
3x9 =27

maknanya, kita tak payah drb balik dengan 3, bila seorang kena bayar 9 ringgit sebenarnya sebab

30-5 =25
5-3=2(yang orang tu ambil)
lagi 3 ringgit bahagikanlah dekat 3 orang tu...
yang tinggal=0

betul tak? hentam saja... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizah_aaProfil   Hantar PM kepada faizah_aa   Quote dan BalasQuote

faizah_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14668
Posting: 9
Dari: Jay bee

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-06 13:28


bila saudara irfanmh nak jawab?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizah_aaProfil   Hantar PM kepada faizah_aa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 13:30


RM 1 ada di bank

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-08-06 13:38


huh...penin kapla ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 10:07


err.. sbenanye.. saya pun tak tau. kehkehkeh. tu yang letak kat sini tu. mana lah tau ada yang tau. member saya yang bagi. dia kata jawapan dia nak bagi lapas spm. nunggu lah saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-06 10:10


Pada 21-07-06 10:33 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah jawab soalan ni...

jwpnnya: jangan lah tuduh2 orang. seringgit tu jangan lah berkira sangat..


suka dengan jawapan imthiyaz


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-08-06 11:16


Pada 13-08-06 13:27 , faizah_aa posting:

!!! QUOTE !!!

3x10 =30
3x9 =27

maknanya, kita tak payah drb balik dengan 3, bila seorang kena bayar 9 ringgit sebenarnya sebab

30-5 =25
5-3=2(yang orang tu ambil)
lagi 3 ringgit bahagikanlah dekat 3 orang tu...
yang tinggal=0

betul tak? hentam saja... :)


macamni mereka cuma seolah-olah mereka cuma bayar rm 28
sebab 25+3 =28
tapi mereka bayar 27?????????
:-? :lol: :-? :roll:


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

zam2am
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2006
Ahli No: 26679
Posting: 17
Dari: Alam Maya

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-06 23:37


err... ana pun taktahu nak jawab..

memula..

seorang bayar Rm10 tak 3 = Rm30
lepas itu diskaun RM5 = RM30 - RM5 = RM25 (jumlah sewa)

Then Baki RM5, Cashier ambil RM2... Dan RM3 kasi balik... Jadi kiranya, total sewa hotel adalah RM25 + RM2 = RM27.... Baki RM3 dipulangkan....

So kira RM1 tu tak hilang... sebab cashier dah ambil....

....... Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam2amProfil   Hantar PM kepada zam2am   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 23:52


ni kali ketiga jumpa teka-teki ni kat ukhwah.

versi asal: untuk yang terror matematik..

!!! QUOTE !!!


Mana perginya duit lagi seringgit ???

Ada 3 orang member kamcheng pergi becuti kat pulau tioman...........
sampai kat sana, mereka pun pergi lah kat area ekek nak cari
resort tempat persantaian mereka barang semalam cuma...
riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yang
sewanya cuma RM30 satu malam....

since mereka ni member kamcheng gila..
depa pakat nak sewa satu bilik saja & tanpa banyak soal..
masing-masing keluarkan seorang RM10...
kira tong-tong 3 orang laaa.....
so bila dapat kunci saja...
depa tanpa membuang masa terus saja pergi bilik.....
lepas depa blah pergi bilik..... minah cun kat front
office tu baru teringat yang laaa ni resort dia tengah buat promotion...
so satu bilik cuma RM25 saja...

minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan
balik lagi RM5 kat mamat 3 orang tu...
on the way nak pulangkan duit tu..
si bell boy ni tepikir yang duit baki ada RM5..
mamat tu ada 3 orang... bagaimana nak bagi duit tu sama
rata kat mereka..??? fikir punya fikir last2 mamat
ni dapat idea...
dia pulangkan seorang RM1 kat mamat tu...
then baki lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...

maknanya....
mamat 3 orang tu cuma bayar duit hotel seorang RM9....
total depa bayar....
RM9.00 tak 3 =RM27...
mamat bell boy tu ambil RM2...
so total semua sekali
RM27 + RM2 =RM29

mana pergi lagi seringgit....?????????????

soalan ni loyar buruk, sebab dalam RM27 (jumlah dibayar) dah termasuk RM2 (yang bellboy kebas) yang dia nak tambah kat atas, yang sepatutnya ditambah ialah RM3 iaitu diskaun yang sampai ke tangan ketiga2 org tu.

dah dekat setahun baru saya boleh faham teka-teki ni :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 30-09-06 23:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Eid
Warga Rasmi
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24983
Posting: 17
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-10-06 00:02


laaa..apa pasal RM25 tu ditambah dengan RM 3
sepatutnya tambah dengan RM 2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For EidProfil   Hantar PM kepada Eid   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 13-10-06 12:13


Sebenarnya jangan keliru dengan soalan kerana tak ada kehilangan seringgit pun dalam kira-kira ni,so baca betul-betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:30


tak patot!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:31


tak patot!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 14:39


alah.. dah selalu sangat dengar teka teki ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 15:13


>>sebenarnya seorang bukan kena bayar RM9..
>>jumlah kena bayar kan RM 28 saja.. so senang saja.. RM 28 / 3 org..
>>dapatlah seorang RM 9.333.. tulah jumlah yang patut kena bayar seorang..
>>bila RM 10 - 0.666 seorang..
>>so dapat lah jumlah RM 9.333...
>> RM 9.333 tak 3 = RM28.. tambah RM 2 pada casher.. jadilah RM30..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

faizah_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14668
Posting: 9
Dari: Jay bee

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-07 17:07


huh....puas hati dapat jawapan yang difahami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizah_aaProfil   Hantar PM kepada faizah_aa   Quote dan BalasQuote

sujana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27710
Posting: 32
Dari: bumi darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-01-07 10:22


Pada 15-07-06 12:56 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!


    mereka kira balik
    seorang bayar RM10.dapat pulang RM1. 10-1=9
    jadi 9x3=27
    tambah RM2 yang kena rembat 27+2=29
    mana lagi RM1?



soalan ni yang tipu
sebab tu hilg seringgit.
jumlah yang dibayar ialah rm27(rm9x3), sebab rm25+rm2(yang dikebas oleh cashier).
jadi, kalau nak hitung balik, rm27(yang dibayar)+rm3(baki yang dterima, rm1x3) =rm30.

tapi soalanny: tambah RM2 yang kena rembat 27+2=29
    mana lagi RM1?
sedangkan nilai 27 tu adalah nilai byrn sewa+ rm2 yang kena rembat. so, spatutnya tambah rm3 iaitu baki yang ditangan mereka ber3.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sujanaProfil   Hantar PM kepada sujana   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 02:34


entah. taktaulah saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

niesanice
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2006
Ahli No: 27474
Posting: 8
Dari: ulu langat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 13:48


salam.....saya pun pernah dengar teka-teki ini.....sampai sekarang saya tak tau jawapannya......bagilah tau.....dah lama saya tunggu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesaniceProfil   Hantar PM kepada niesanice   Quote dan BalasQuote

hafizwildan
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34589
Posting: 5

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-08 14:57


salam..
saya rasa duit 2 tak kemana2 sebab kredit dan debit kan tak boleh campur...
kalau d tambah sampai kiamat pun jawapan nya xdpt2...
betul ke tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizwildanProfil   Hantar PM kepada hafizwildan   Quote dan BalasQuote

muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21194
Posting: 42
Dari: a.keroh, melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-11-08 10:21


saya pernh jawab soalan ini...huhu
jwpan untuk soalan ini ikut logik akal sebenarnya...
cuma tak ingat sangat ar...huhuhu
soalan tak silap saya...pikir2kan balik..memang betul mereka kena bayar seorang rm9..maknanya 3orang=rm27..
betul dah tu..
tapi kenapa soalan ini nak tambahkan rm27 dengan yang rm2 yang kena kebas tu?
patutnye tambah dengan yang rm3 saja...

faham tak agak-agak? tak tahu bagaimana nak terangkan..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah89Profil   Hantar PM kepada muslimah89   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 15:14


peningla kuiz ni..bersimpul wayar dalam kepala..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 11:28


Kenapa nak nak kira RM27 + RM2 ?? Harga sepatutnya RM25 , tapi tokey hotel dah rembat RM2 .. jadi RM25 + RM2 dah jadi RM27 iaitu jumlah yang telah "dibayar" oleh tiga org tu ... jadi tak timbul isu nak tambah RM27 + RM2 ...

mungkin jadi persoalan kat sini ialah kalau tiga org tu bayar RM27 dan kalau tokey tu pulangkan balik lagi RM2, si mana lagi RM1 ... tapi hakikatnya mereka sebenarnya bayar RM25, bukan RM27 ...

kata lah tokey tu pulang balik RM2 .. kalau nak bahagi tiga kompleks kiraanya .. jadi kata lah dua org dapat RM1 seorang dan lagi seorang menghalalkan .. so yang dua org tu kira dah bayar RM8 dan seorang lagi baayr RM9 ... RM8+RM8+RM9 = RM25 ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 15:37


tak tau lah saya pun peninggg......peninggggggggggggg


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 19:49


jangan pening2... nanti fenin lalat....

hai kita semua sepakat..dikampung hai fenin lalat...


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem




Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 16:41


xilang pun.. sebab diskaun rm5.. org tu ambil rm2.. xilang pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 20:14


Pada 25-05-10 19:49 , mrbr_2001 posting:

!!! QUOTE !!!

jangan pening2... nanti fenin lalat....

hai kita semua sepakat..dikampung hai fenin lalat...




-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146644 saat. Lajunya....