Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 34 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kenapa lelaki suka tengok


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kenapa lelaki suka tengok

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kenapa lelaki suka tengok

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-06-06 15:40


Sekarang ni memang banyak vcd 'wayang-wayang biru' kat malaysia ni,betul tak?anehnya,makin banyak dirampas,makin banyak pula dijual.selalunya gejala ni lelaki la yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU.

Kenapa ramai lelaki suka sangat tengok benda tu?walaupun saya lelaki,tapi saya tak pernah tengok lagi..

cuba bayangkan,berapa ratus orang yang dah berdosa hanya dengan sekeping vcd tu..

subhanallah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-06 16:27


hai...mana pergi laki ni..mai saya jawab...semua tau cd blue ni kalau tengok stim...so thats yang laa laki tengok...dan bukan saya tak tau...ada jugak gul yang enjoy tengok blue2 ni...setengahnye ada yang tengok dengan balak derang...dah tengok..rasa pula nak buat sendiri...

siapa cakap gul tak terlibat...gul yang terlibat ialah pelakon,dan penjual tu sendiri ada yang orang perempuan...nak bukti?pergi laa tgkat 2 central square...kat situ ada seorang laki melayu pakai rantai besar...dan ada seorang perempuan siam...dan seorang lagi perempuan cina...dekat katalog pun dah ada cover cd blue tu...

one more thing benda ni sekarang orang dah tak hairan..dalam telefon bimbit pun senang saja nak dapat..so kalau betul-betul nak elak...buat macam saudi,haramkan telefon bimbit berkamera...

benda ni orang sekarang dah pandai...tak payah cari cd...download saja kat internet free saja..semua ni sekarang atas individu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 16:32


ana suka tengok wayang ijau

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-06 16:46


huhu...wayang hijau tu cerita apa pula ek??hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 19:20


orang lelaki takut nak jawab ke?
berminat jugak saya nak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-06-06 20:54


hmm topik yang menarik :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 23-06-06 21:11


assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

selalunya gejala ni lelaki la yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU.

Kenapa ramai lelaki suka sangat tengok benda tu?walaupun saya lelaki,tapi saya tak pernah tengok lagi..


sekarang zaman orang mementingkan fakta dari cakap-cakap yang didengar dari orang atau atas fikiran sendiri sahaja. tanpa bukti dan fakta yang benar 'pendapat' anda ini hanya akan dibakulsampahkan sahaja.
boleh iman_taqwa beri peratus LELAKI MELAYU yang terlibat dengan topik ini berbanding LELAKI CINA/INDIA/LAIN2?
anda sendiri pun tak tengok....so macam na lelaki melayu pula yang banyak tengok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 22:10


nak tahu ye....
saya boleh jawab..tapi saya ni bukan lah pengemar filem biru...same la sebabnya mengapa kita hisap rokok....dan perempuan pulak sebabnya mengapa suka pakai pakaian yang ketat2....dan jawapan dia semua satu sahaja..nafsu dan syaitan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 22:14


Pada 23-06-06 16:46 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

huhu...wayang hijau tu cerita apa pula ek??hehehehe



cerita alam sekitar agaknya... :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 22:15


memang fakta tu penting ana_anua.
tapi mesej yang lebih penting di sini ialah semakin ramai remaja melayu-islam kita yang terlibat dengan benda macam ini tak kiralah laki atau perempuan.
tak kiralah sikit ke banyak remaja melayu islam kita terlibat..yang penting ada yang terlibat dan kita sebagai orang islam yang peka terhadap perkara ni..perlu ambil perhatian serius..sebab apa yang mereka buat ni MAKSIAT!ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!
wayang biru ni kan menyeronokkan...so..siapa yang punya nafsu pasti cenderung kepada benda ni tak kiralah laki ke perempuan..hanya orang yang meletakkan agama dan menghinakan nafsu syahwat jahatnya sahaja terlepas benda ini..
solutionnya ialah ajak mereka kembali kepada islam secara istiqamah dengan teknik yang hikmah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 23-06-06 23:11


!!! QUOTE !!!

ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!


ye ke?
-dengan angka lah kita tau berapa banyak yang terlibat
-umur berapa pula yang terlibat
-kat kawasan mana bilangan banyak terlibat
-bangsa mana yang banyak terlibat

pas tu barulah kita boleh buat cadangan cara mengatasi dengan ANGKA yang kita dapat tadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 23:26


bukan semua minat ye..berdasarkan iman seseorang..jika kuat, maka tak tengokla benda-benada begitu..menjijikkan ada la...

haram tetap haram

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fifi_183
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24264
Posting: 56
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-06-06 10:00


dengan 'wayang biru' ni lah banyak kejadian rogol berlaku dan semakin berleluasa..
Semuanya terletak pada keutuhan iman seseorang tu
Kalau budak-budak remaja yang tonton lagilah parah..perlu sentiasa dikawal oleh ibubapa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_183Profil   Hantar PM kepada fifi_183   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 10:48


Tahu tak apa....buat apa nak tengok 'wayang biru'...cerita lain kan banyak lagi.......sekali kita benda ' tu'..40 amalan kita akan ditolak oleh Allah...so yang tertgk tu cepatlah bertaubat ye.....

Pasal kjadian rogol pulak...bukan sahaja pasal 'wayang biru'...lumrah seorang llaki ialah suka kat perempuan..Allah jdkan brpsangan..so..Kalau dah perempuan pakai pakaian yang mnjolok mata hingga nampak semua yang ada badan meke, atas dah bawah.nampak lurah dendam.. sapa tak geram..tu yang budak-budak pun jadi mgsa..so..yang perempuan yang pakai pakaian macam tu ubahla..lpstu slhkan llaki..jangan marah..nasihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 11:01


!!! QUOTE !!!

sekali kita benda ' tu'..40 amalan kita akan ditolak oleh Allah...


apa maksud ayat ni....tak faham la Bi-klate

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 11:09


Pada 23-06-06 23:11 , ana_anua posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!


ye ke?
-dengan angka lah kita tau berapa banyak yang terlibat
-umur berapa pula yang terlibat
-kat kawasan mana bilangan banyak terlibat
-bangsa mana yang banyak terlibat

pas tu barulah kita boleh buat cadangan cara mengatasi dengan ANGKA yang kita dapat tadi...

setuju dengan ana_anua, kalau dah disebut "selalunya gejala ni lelaki la yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU." perlukan kepada pembuktian dari segi angka dan statistik, kalau tiada bukti itu bercakap tanpa berasaskan fakta dan ilmu namanya.

Islam bagi ke kita bercakap tanpa berasaskan fakta, atau dalam Al-Quran istilahkan sebagai bercakap apa yang kita tidak tahu?

kata-kata ini memang boleh dipertikaikan, sebab saya nak tahu juga betul ke lelaki Melayu yang paling banyak terlibat, manakala orang Cina/India tak tengok sangat benda-benada macam ni. rasa-rasanya fakta ini salah.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 11:20


macam ni ana_anua, sepengatahuan saya dari apa yang saya dapat dari ustaz2..setiap kali kita tengok "wayang biru" 40 amalan yang kita lakukan setipa hari akan ditolak, atau senang cerita tak di terima oleh Allah..tu..
jadi saya berpendpt tadi..sesesiapa yang melihat dan yang trlihat..cpt2lah bertaubat..slagi pintu taubat masih terbuka...sebab bila kita lht tubuh tanpa seurat benang adalah haram.......wallahhua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 11:23


nak atasi perkara ini senang saja, buat macam karangan bahasa Melayu yang kita belajar kat sekolah: :-di

1. Pendidikan agama: terapkan nilai2 agama dengan lebih hebat kepada masyarakat secara menyeluruh, tanpa ada diselindungkan apa-apa. bagi saya, sepatutnya semua sekolah di Malaysia adalah bertaraf sekolah agama, maksudnya subjek2 basic dalam Islam mestilah diajar kepada semua pelajar Muslim di semua sekolah bukan hanya di sekolah agama saja.

2. Ibu bapa: hendaklah mainkan peranan dengan lebih bersikap tegas terhadap masalah2 sosial di kalangan anak2, tindak-tanduk mereka hendaklah sentiasa dipantau supaya tidak terlalu bebas untuk melakukan perkara2 yang tidak elok.

3. Undang2: diketatkan, kesalahan para pengedar dan pembeli diberatkan lagi supaya rasa takut untuk melakukan kegiatan ini semakin menebal, takdelah macam sekarang mereka tak kisah kalau kena tangkap sebab nanti boleh buat lagi.

4. Media-massa: kurangkan cerita2 yang boleh merangsangkan para remaja, terutama dalam Astro, channel2 di dalamnya tidak ditapis betul-betul masih ada lagi cerita2 yang berunsur lucah dalam tu.

5. Individu: takutlah kepada ajaran agama, fikir dulu akibatnya sebelum buat.

yang paling penting adalah agama, hanya agama yang boleh ubati masalah2 sebegini. zaman Nabi s.a.w. menjadi bukti yang sangat nyata bagaimana manusia boleh diperbaiki akhlak mereka daripada kejahilan kepada keimanan.

keruntuhan moral yang berlaku pada zaman itu jauh lebih teruk dari apa yang berlaku di negara kita sekarang.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-06-06 11:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-06-06 11:24


ini adalah hakikat hari ini.
tak perlu kita nak ambil berat mengenai kaum lain yang bukan islam,sebab agama mereka tak ada kata apa-apa.dalam islam,benda ni memang dah terang-terang dah haram.

Kenapa ramai yang tak boleh terima hakikat padahal perkara ni memang dah benar?

atau ada yang terasa ke?

sapa makan cili dialah terasa pedas...cepatlah bertaubat.
sesungguhnya ALLAH Maha Pengampun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 11:33


!!! QUOTE !!!

ini adalah hakikat hari ini.
tak perlu kita nak ambil berat mengenai kaum lain yang bukan islam,sebab agama mereka tak ada kata apa-apa.dalam islam,benda ni memang dah terang-terang dah haram.

hakikat yang tak perlu dibuktikan? lain kali jangan bagi statement macam ni: selalunya gejala ni lelaki la yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU. tapi sebutlah ia adalah masalah umum terutama kepada kaum lelaki TANPA MENGIRA BANGSA. atau tak perlu nak sebut bangsa tu.

barulah betul bercakap berasaskan pengetahuan, kan Allah dah larang kita daripada bercakap apa yang kita sendiri tidak tahu, malah kita disuruh supaya buktikan. maaf sebab menegur, bukan sebab terasa atau termakan cili ye.

ok, teruskan perbincangan.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-06-06 11:40


subhanallah..
bolehkah anda berikan fakta secara statistik mengenai keluasan syurga?
keesaan ALLAH?
jumlah malaikat?

lagipun,tak ramai yang akan mengaku kalau ditanya.

cubalah tanya kat sesiapa pun:

"anda pernah tengok cd blue?"

dalam sepuluh orang yang ditanya,pasti cuma 2-3 orang yang cakap "ya".

siapa nak malukan diri sendiri?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 11:45


!!! QUOTE !!!

macam ni ana_anua, sepengatahuan saya dari apa yang saya dapat dari ustaz2..setiap kali kita tengok "wayang biru" 40 amalan yang kita lakukan setipa hari akan ditolak, atau senang cerita tak di terima oleh Allah..tu..
jadi saya berpendpt tadi..sesesiapa yang melihat dan yang trlihat..cpt2lah bertaubat..slagi pintu taubat masih terbuka...sebab bila kita lht tubuh tanpa seurat benang adalah haram.......wallahhua'lam..


thanks Bi-klate

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 11:56


!!! QUOTE !!!

tak perlu kita nak ambil berat mengenai kaum lain yang bukan islam,sebab agama mereka tak ada kata apa-apa


ye ke?
sebenarnya semua agama dalam dunia ni tak ada yang menyuruh penganutnya buat kejahatan. tak kira kristian, buddha atau apa agama pun, apa lagi Islam.dalam negara berbilang kaum seperti Malaysia, kaum lain tidak boleh diletak ketepi walau dalam apa jua hal termasuk yang tengok cd lucah!
perbezaan kita dengan agama lain"yang baik dalam agama mereka ada dalam agama Islam, tapi apa yang baik dalam agama Islam, tak semua ada dalam agama mereka"


!!! QUOTE !!!

Kenapa ramai yang tak boleh terima hakikat padahal perkara ni memang dah benar?

atau ada yang terasa ke?

sapa makan cili dialah terasa pedas...cepatlah bertaubat.

bukan masalah tak nak terima, jangan terkeluar dari tajuk iman_taqwa...perkara yang saya bangkitkan ialah tentang fakta yang sebenar.
INGAT! warga ukhwah bukannya belajar setakat darjah 6...kalau kita sekadar cakap tanpa sebarang fakta Portal Ukhwah ni tak ubah macam kedai kopi kat kampung sahaja....
so bezakanlah Portal ni dengan kedai kopi tempat orang sekadar mendengar cerita yang tak ketahuan dan memberi input yang tak disahkan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 11:58


!!! QUOTE !!!

subhanallah..
bolehkah anda berikan fakta secara statistik mengenai keluasan syurga?
keesaan ALLAH?
jumlah malaikat?

saudara/i iman_taqwa, itu adalah perkara ghaib, hanya boleh dijelaskan oleh wahyu. sedangkan apa yang kita bincangkan ni ada depan mata. terpulanglah kalau anda rasa kata-kata anda itu tetap betul walaupun anda tidak boleh buktikan. teruskan perbincangan, maaf sebab mencelah.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 12:14


!!! QUOTE !!!

bolehkah anda berikan fakta secara statistik mengenai keluasan syurga?

BOLEH!
tengok surah al-mukminun ayat 1-11, Allah janjikan syurga Firdaus bagi mereka2 yang mempunyai sifat yang dinyatakan

!!! QUOTE !!!

keesaan ALLAH?

tengok surah al-ikhlas ayat 1-4

!!! QUOTE !!!

jumlah malaikat?

wallahua'lam tapi yang wajib diketahui 10

!!! QUOTE !!!

cubalah tanya kat sesiapa pun:

"anda pernah tengok cd blue?"

dalam sepuluh orang yang ditanya,pasti cuma 2-3 orang yang cakap "ya".

siapa nak malukan diri sendiri?

jadi anda boleh baca isi hati orang...nabi sendiri menghukum pada yang zahir tidak pada yang batin

jangan terkeluar dari tajuk iman_taqwa, yang dibangkitkan ialah lelaki melayu yang banyak tengk cd lucah, yang saya persoalkan pula ialah bilangannya bukan kebenarannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 13:43


nauzhubillahi min dzalik!insaf la wahai sekalian umat manusia......................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-06 14:03


sabar itu sebahagian darpd iman. perbincangan jangan diniatkan untuk pergaduhan. kita berdiskusi demi kebaikan bersama. wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 26-06-06 14:08


kat tempat ana belajar dulu...100% student melayu islam. daripada classmate ana (lelaki) ana dapat tau, majoriti pelajar lelaki kat ostel tu tengok wayang blue tu. tak kira apa jurusan...pengurusan, pendidikan, pengajian islam, bisnes, etc...semua tengok. cuma sebilangan saja yang tak tyengok, tu pun boleh dikira dengan jari. apa nak jadi ye? dah cukup belajar hukum...kat pentas lantang cakap tentang agama..tapi...........
astaghfirullahal 'azim...na'uzubillah....semoga dibuka pintu hati yang terlibat untuk bertaubat...dan semoga kita semua dipelihara daripada dosa dan maksiat serta azab pdihNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 14:54


YA ALLAH.........JAUHKANLAH KAMI DARI SEKSA API NERAKA........

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 14:56


tu pasal kena kahwin cecepat waktu belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

izzahj5
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2006
Ahli No: 24863
Posting: 7
Dari: dungun

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 15:19


pada saya kerana mereka yang suka menengok tayangan blues ini sebab mereka ada keinginan nak tahu pasal benda-benada yang tak elok ini..
pada lelaki2 ini..haruslah cepat kahwin jika sudah berkemampuan..janganlah terlalu menonton vcd2 lucah ini...
bukan apa ia mendatangkan keburukan pada diri sendiri..
ia boleh melalaikan kita..
itu sajalah pendapat dan nasihat saya as perempuan here..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahj5Profil   Hantar PM kepada izzahj5   Pergi ke izzahj5's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:23


lelaki keling lagi ramai, begitu juga dengan lelaki cina LAGI RAMAI TENGOK GAMBAR LUCAH,VCD LUCAH.

KITA NAK TA BAGAIMANA KALAU DI PETALING STREET MASIH ADA JUAL, LAINLAH KALAU KITA DUDUK DI KB MANA ADA JUAL benda TU. BAB ROKOK SERUPA, BUKANKAH MUFTI MESI AL AZHAR DAH JATUHKAN HUKUM HARAM, NGAPA ADA JUGA YANG HISAP. HAL INI BOLEH DIKURANGKAN JIKA KITA KAHWIN CEPAT, DAPATLAH KURANGKAN GEJALA SOSIAL NI. MASALAH DUIT TAK CUKUP PULA NAK KAHWIN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 15:32


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah satu topik yang amat tepat pada waktunya. Kini suasana tersebut amat mengerikan ramai ibu bapa yang bermatlamat hidup yang jelas.

Kenapa mereka tengok? Tepuk dada tanya Iman masing-masing ya. Sekiranya nak jaga Iman dan Taqwa elaklah.

Tips untuk tidak tengok:

1. Elak dari rakan yang mengajak lihat dan memberi buku yang tak soleh.

2. Istighfar banyak-banyak dan baca ta'awudz (a'uzubillahiminassayaitonirrajeem - semoga Allah jauhkan syaitan dari kita).

3. Bila solat fardhu hendaklah berjemaah agar aura dari tautan bahu dengan lain-lain jemaah dapat membantu. Kena khusyuk solat.

4. Biasakan solat malam - tahajud dan dhuha selain taubat dan munajat agar diberi kekuatan agar tidak tengok.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Berkata Ibn Mas'ud ra. :- "Tidak bermunafaat sesuatu perkataan melainkan dengan amal, dan tidak bermunafaat sesuatu perkataan dan amal melainkan dengan Niat (ikhlas), dan Tidak bermunafaat sesuatu Perkataan, Amal dan Niat melainkan apa yang dipersetujui oleh sunnah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:54


Isu ini rasanya tiada kesudahan jugak melainkan perangi isu ini hingga ke akar umbi...Susah nak cakap kerana untuk tidak melakukan perbuatan terkutuk itu,,memerlukan iman yang tinggi..mungkin bagi lelaki yang menjaga iman nya tiada masalah untuk tidak melihat adegan ini tetapi amat sedih bagi lelaki yang cetek imannya...untuk menyelmatkan ummah individu itu sendiri perlu perkasakan iman pada masa yang sama juga kerajaan patut banteras hingga ke akar umbi untuk selamatkan semua orang Islam di negara ini

p/s : kaedah Islam mencegah lebih baik dari merawat bukan
merawat bila dah sakit!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 16:07


kalau tak tengok vcd pun, kat internet berlambak-lambak benda macam ni.....
semuanya terletak pada diri masing-masing sama ada nak tengok atau tak?
benda macam ni dah sangat meluas dan senang sangat nak dapat sampai tak terkawal dah susah nak dihalang.
apapun hanya iman dan taqwa saja yang mampu menghalang seseorang itu dari tengok benda-benda macam ni...

p/s: budak-budak zaman sekarang lebih advance dari kita pasal benda-benda macam ni...apa nak jadi tak tahu laa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-06-06 16:09


habis penyakit banyak sangat sekarang ni, bila dah sakit perlu berubat, kalau tak makin parah, Alhamdulillah ada Insan seperti ummimq nak bagi kesedaran.
belum masuk bab pil upjohn, roche, ectsacy,ganja,syabu dan macam-macam lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 26-06-06 18:25


Pada 26-06-06 14:56 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

tu pasal kena kahwin cecepat waktu belajar



:roll:
MYBE PERLU DIBINCANGKAN DENGAN LEBIH MENDALAM LAGI....


-----------------
Impianku menjadi lelaki acuan Al-Quran..
Doa-doakanlah ek..
Hidup dan matiku kerana ilahi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-06-06 08:51


Saya setuju juga kahwin masa belajar di kampus, usia masa buat ijzah biasanya 20an, memang boleh kahwin kalau dah cukup belanja, kalau tak rasanya boleh ikhtiarkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 27-06-06 10:23


ni la salah satu gejala sosial sekarang...... lambakan vcd lucah.....

di mana silapnya??????

kalau nak tahu inilah salah satu taktik kotor yahudi untuk menyesatkan umat islam.... mereka tahu, mereka takkan boleh musnahkan islam jika mereka terus terang musnahkan al quran.... tetapi mereka cuba untuk membuatkan agar umat islam semakin lupa pada al quran....

caranya..... wujudlah vcd lucah.... bukan kata para remaja, malah golongan dewasa juga ada yang menontonnya... lebih memeritkan kita ada juga golongan kanak-kanak yang menontonnya. akibatnya... berlaku la perlbagai masalah yang tak diingini....

zaman sekarang berapa ramai perempuan yang dah hilang dara????? berapa ramai laki yang dah hilang teruna????? ni la bahana yahudi....

kita jangan dok tuju tangan salahkan orang lain.... apa yang patut kita buat ialah memikirkan cara untuk selamatkan umat islam sekarang..... umat islam khususnya di malaysia sudah mudah diperkotak katikkan.... sudah mudah terjerumus ke lembah maksiat.......

sebagai insan yang masih diselamatkan oleh allah... marilah kita berganding tangan untuk memikirkan kaedah untuk selamatkan umat islam.... sebelum bahana yahudi semakin merebak.... mana la tahu semalam orang yang kita tak kenal terlibat, hari ini sahabat kita, esok lusa siapa sangka keluarga kita malahan tak mustahil diri kita juga terlibat......................

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-06-06 10:41


setuju dengan islamicboy..
jangan menuding jari sesama sendiri...
tepuk tangan sebelah, takkan berbunyi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 10:46


tepuk dada tanya IMAN.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 27-06-06 10:57


iman_taqwa tak pernah tengok ke?? wlupun brseorgn?? Hm... Setiap manusia ada khndk naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA PNCA PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

hariz_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24887
Posting: 16

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 10:59


semua bergantung pada iman di hati.
tg penting sekarang ni kita berpesan2 dan sama-sama mengingatkan sesama kita, kawan2 dan sesama ummat

Bookmark and Share

    


  Member Information For hariz_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada hariz_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

ainur_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2006
Ahli No: 24807
Posting: 18
Dari: temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 27-06-06 11:39


biasanya kaki "wayang2 biru " ni majoritinya remaja dan peringkat awa dewasa.
seperti yang kita tahu, seserang yang dialam rmaja ghairah untuk mengetahui dan mencuba sesuatu yang baru.
dan bila mereka sudah mengetahui sesuatu itu dan merasa seronok, pastinya naluri ingin mencuba menguasai diri.
Pada saat ini, seseorang itu amat mememrlukan bantuan orang sekeliling untuk menjauhkan diri dari pekara2 yang larha tu.


-----------------
usah didamba teman setaman YUSOF andai diri xseseMPurna ZULAIKHA,
jangan didamba teman semulia MUHAMMAD andai diri xsebaik KHADIJAH
JADILAH DIRI


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_hidayahProfil   Hantar PM kepada ainur_hidayah   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 27-06-06 11:45


hurm....ni lelaki nak jawab.....

siapa kata perempuan tak tengok? act, lelaki & perempuan pun same tengok....
lagi best, yang pakai kopiah pun tengok tau......
perempuan pula, pakai tudung lagi.....ikut apa yang member cerita la kan....

act, budaya ni lagi HOT mse kat IPT tau....
lagi-lagi bila habis exam or tension.....
konon2 nak format kepala....maklumle, nak hilangkan stress katekan.
lagipun, Kalau tengok benda-benada ni kan akan jadi lupa....
so, jadi trend untuk melupakan ilmu pula....
ada pula member saya kata, dia dah tak hairan dengan benda-benada macam ni sebab dah muak tengok, subhanallah...
hahaha....

tapi, ramai juga yang tak tengok......
hurm, memang susah juga nak elak...course banyak filem pun ada mukadimah benda-benada macam ni....
kenapa, tak percaya ke?
tengok sendiri la filem2 barat....

lagipun, kat depan mata yang perempuan pakai seksi2 tu....lagi lah free, real lagi tau!
tak tau lah, ni mungkin tanda2 kiamat agaknya.....
so, tepuk dada, tanya iman :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-06-06 13:38


MasyaAllah.. kalau Boleh elak, lagi baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-06-06 14:05


Pada 27-06-06 10:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

iman_taqwa tak pernah tengok ke?? wlupun brseorgn?? Hm... Setiap manusia ada khndk naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA PNCA PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??


ini jawapan perempuan!memang mengejutkan.apa yang nak wawa83 sampaikan??? wawa83 biasa tengok atas sebab hendak belajar!belajar dari benda dosa???benda ini tidak perlu belajar,semuanya terjadi sendiri.

jawapan dari perempuan yang sangat memamlukan perempuan.itu jawapan wawa83 sendiri tidak ada kena mengena dengan perempuan lain. B positive always ok??itu positive wawa83 sendiri??!!!?

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-06-06 15:48


saya rasa tak perlu tengok sebab hubungan suami isteri memang dah lumrah manusia, tak perlu tengok vcd lucah.
binatang dihutan tak belajar dengan tengok vcd lucah pun boleh dapat anak dengan izin Allah. jadi saya berpendapat tak perlu tengok, sebab ianya boleh menggelapkan fikiran dan merosakkan mata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 15:59


memang xpatut tengok....
rasanya yang dah tengok dan selalu tengok lah yang selalu cerai sebab dah bosan dengan sek...
maklum lah dari dulu lagi dah selalu tengok.so, dah tak dapat rasa nikmat yang sepatutnya....

p/s : jangan halalkan benda yang haram

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:10


Pada 23-06-06 16:27 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

hai...mana pergi laki ni..mai saya jawab...semua tau cd blue ni kalau tengok stim...so thats yang laa laki tengok...dan bukan saya tak tau...ada jugak gul yang enjoy tengok blue2 ni...setengahnye ada yang tengok dengan balak derang...dah tengok..rasa pula nak buat sendiri...

siapa cakap gul tak terlibat...gul yang terlibat ialah pelakon,dan penjual tu sendiri ada yang orang perempuan...nak bukti?pergi laa tgkat 2 central square...kat situ ada seorang laki melayu pakai rantai besar...dan ada seorang perempuan siam...dan seorang lagi perempuan cina...dekat katalog pun dah ada cover cd blue tu...

one more thing benda ni sekarang orang dah tak hairan..dalam telefon bimbit pun senang saja nak dapat..so kalau betul-betul nak elak...buat macam saudi,haramkan telefon bimbit berkamera...

benda ni orang sekarang dah pandai...tak payah cari cd...download saja kat internet free saja..semua ni sekarang atas individu...



wah..wahh..wahh pandainya putra aiman.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:20


Pada 27-06-06 10:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

iman_taqwa tak pernah tengok ke?? walaupun berseorangan?? Hm... Setiap manusia ada kehendak naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA punca PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??



wahh..wahhhhh..wahhhhh.. ingatkan putra aiman saja open minded ...rupanya wawa lagi berkali2 open minded... ish..ishh..ishh.. wawa ni lebih american dari orang america... wawa banyak ke stok vcd blue ni...? wawa dah kahwen ke?? kalau tak puas sex kena tengok cd blue ke wawa...? suami or bakal suami yang jenis apa yang suka tengok vcd blue ni erk... ?

dahsyat juga gadis² kita ni erk... ni baru kat portal ukhwah belum lagi kat forum² yang lagha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:33


Pada 27-06-06 10:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

iman_taqwa tak pernah tengok ke?? walaupun berseorangan?? Hm... Setiap manusia ada kehendak naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA punca PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??


:-di
bukan vcd blue tu haram ke? walau alasan apa skalipun? perempuan ada saja yang tengok tapi lelaki ramai lagi (ni pendapat saya)..tapi saya ada kenal seorang lelaki dia tak pernah tengok benda alah tu sepanjang hidup dia,,bagus kan..dan pendapat saya kalau nak belajar benda-benda tu boleh belajar dari kitab tertentu...betul tak? (soaln2 saya untuk kaum hawa saja)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:35


Pada 27-06-06 10:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

iman_taqwa tak pernah tengok ke?? walaupun berseorangan?? Hm... Setiap manusia ada kehendak naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA punca PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??


Alamak statement macam ini pun ada ke?Maaf lah wawa_83 ini bukan masalah be positive k..memang Islam tak benarkan..matlamat tidak menghalalkan cara...memang matlamat nak belajar tapi cara yang salah...haram tetap haram...rasanya jika jahil sekalipon isu ini..dalam kursus kawin dah diterangkan..Islam pun galakkan agar suamiisteri sama-sama puas...tapi biarlah dengan cara yang dibenarkan...punca penceraian sebenarnya bukan sebab TAK TAHU...tapi sebab pasangan tidak mampu memberikan apa yang mereka tonton tu sebijik-sebijik...Ini lah rancangan yahudi...benda ini bukan boleh rosakkan remaja sahaja malah pasangan yang berkahwin juga...jadi hati-hati ye wawa_83


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

qarlena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13844
Posting: 69
Dari: perak darul Rizduan

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:38


erm...nak saya bukak cte saya...
saya belajar kat ipt juga...
depan balik saya...pengedar cd2 biru inilah...
saya nampak folder cd tebal..
saya tanya dia pasal cd2 tu...
dia tak bagi saya tengok...
dia kata saya budak bawah umur..hhahaa..
padahal dia tu junior saya..muda 2 tahun dari saya...
ayat dia tu..saya dah faham...
dia cakap segan nak tunjuk kat saya...
saya nasihat bebaik lah...
tapi...tulah,,dia sendiri ngaku dah ketagih...
tak tau macam ane nak tolong lagi...
benda2ni kena kekutan diri sendiri...
orang lain boleh tolong bagi nasihat saja...betul tak...
nasib saya tak lama kat situ...
saya nasihat pun...untuk diri sendiri juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qarlenaProfil   Hantar PM kepada qarlena   Pergi ke qarlena's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-06-06 08:41


kalau dah tengok vcd tu otak jadi kotor,mata kelabu, bagaimana nak cemerlang dalam study

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 28-06-06 09:59


Pada 27-06-06 10:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

iman_taqwa tak pernah tengok ke?? walaupun berseorangan?? Hm... Setiap manusia ada kehendak naluri masing-masing. kadang-kadang perlu juga kita beli vcd2 macam ni untuk belajar.. jangan TAK TAU bahawa ANTARA punca PNCERAIAN berlaku adalah kerana kurangnya kepuasan seks pasangan kita ... Be open but not too drastic.. nanti shock cultured ... When unneeded things happen to us, try to understand dan solve it instead of condemn it.. B positive always ok??


astaghfirullah...Tuhan kurniakan akal untuk berfikir, iman sebagai benteng dan panduan dalam apa pun yang dilakukan. cara kita bercakap menunjukkan apa yang ada dalam hati kita. jangan biarkan nafsu memandu hidup...dah jelas salah tu!!

yang dah jelas HARAM...jangan nak dihalalkan...jaga mata, jaga hati, jaga seluruh anggota yang diamanahkan ALLAH kepada kita...tak ada rasa malukah pada yang mencipta kita?astaghfirullah...


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-06-06 14:47


kepada wawa_83,terima kasih sebab beri pandangan,tapi terus terang saya tak bersetuju dengan anda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-06 16:30


hmm..mungkin betul juga kata wawa_83....kita tengok ye...kalau kita buat tayangan hukuman sebat bagi penagih dadah..video yang digunakan video yang real..di mana kita boleh tengok daging punggung pesalah tu...so tak salah nak guna benda yang real...tapi dalam konteks kepuasan seks...rasanya tak perlu kita guna cd blue...lagipun ada alternatif lain macam lukisan grafik yang memang bertujuan untuk pendidkan seks...lagipun kalau kita tengok di america misalnya ada sebuah magazine bertajuk sexology...memang banyak memuatkan artikel pasal pendidikan seks untuk suami isteri..ada lukisan grafic dan gambar real....lagipun cd blue mungkin akan buat kita bayangkan isteri kita tu plakon cd blue...haram hukumnya...

so tak semestinya guna cd blue kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 16:41


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah sebagai orang Islam yang mengucap dua kalimah syahadat maka role model kita ialah Rasulullah saw. Maka ikutilah apa yang dilakukan dan elaklah dari apa saja yang tidak dibuatnya. Sekiranya ingin menjaga ketaqwaan.

Nabi SAW ketika bersama dengan Aisyah ra tidak pernah melihat alat kelaminnya sebagaimana Aisyah juga tidak pernah melihat alat kelamin Nabi SAW. Inilah adab sopan yang sewajarnya diikuti.

Namun apa yang lelaki suka tengok bukan setakat itu tetapi alahai tak mampu nak sebut di sini. tak begitu?

Wallahuta'ala a'lam bissawab
wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - elaklah dari tengok insyaAllah kerana Allah yang anugerahkan nikmat kepada makhluk Nya bukan untuk disalahgunakan tetapi untuk menjadi ganjaran pahala dan bekalan akhirat. Jadi kalau tengok yang disebutkan dalam tajuk tu maknanya bukan pahala tetapi maksiat. Wal iyyazubillahi minzalik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-06 18:56


tidak perlulah menunding siapa yang banyak melihat cerita tersebut tetapi marilah kita sama-sama membenteras gejala ini yang mana boleh menyebabkan keruntuhan moral dan pelbagai lagi perkara yang tidak baik.


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 19:17


apa lah..benda ni pun nak bincang

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 28-06-06 20:28


ok....tu tentang vcd lucah..memang lah satu hal..yang ngade2 sangat nak tengok tu kenapa??kalau dah tak boleh nak sabar..kawin lah cepat-cepat..dosa yang ada tak tertanggung ..ni nak tambah dosa lagi...larat ke??kalau nampak lah dosa tu kat bahu ....mesti semua orang taubat tak nak buat dosa....

ok...as a medical student..saya dan teman2 sdeperjuangn yang lain tak terlepas dr melihat pornografi....bukan sengaja nak tengok...tapi kalau tak tengok,bagaimana nak belajar kan...tak tahulah..kalau student laki menyalahgunakan kelebihan mereka as a medical student untuk tengok bnda2 tak senonoh macam tu.....
wallahualama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-06-06 08:07


medical student perlu tengok pornografi?for what purpose?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 13:11


Pada 24-06-06 11:09 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-06-06 23:11 , ana_anua posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!


ye ke?
-dengan angka lah kita tau berapa banyak yang terlibat
-umur berapa pula yang terlibat
-kat kawasan mana bilangan banyak terlibat
-bangsa mana yang banyak terlibat

pas tu barulah kita boleh buat cadangan cara mengatasi dengan ANGKA yang kita dapat tadi...

setuju dengan ana_anua, kalau dah disebut "selalunya gejala ni lelaki lah yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU." perlukan kepada pembuktian dari segi angka dan statistik, kalau tiada bukti itu bercakap tanpa berasaskan fakta dan ilmu namanya.

Islam bagi ke kita bercakap tanpa berasaskan fakta, atau dalam Al-Quran istilahkan sebagai bercakap apa yang kita tidak tahu?

kata-kata ini memang boleh dipertikaikan, sebab saya nak tahu juga betul ke lelaki Melayu yang paling banyak terlibat, manakala orang Cina/India tak tengok sangat benda-benada macam ni. rasa-rasanya fakta ini salah.




Hahahaha. buat apa laaa nak kira betul ke idak lelaki melayu yang terlibat...!!!!!!!! sepatutnya kita bincang macam mana nak tangganinya. ini tidak... yang di gaduhkannya betul ke lelaki melayu yang banyak terlibat.... malulaaa sikit....... 8-) :roll:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-06-06 15:36


Asmiedi cuba bagi cadangan supaya kurangnya gejala tengok benda tak berfaedah ni?. mana tahu idea asmiedi ni bernas. kak ummi dah bagi dah cadangannya, kalau banyak cadangan lagi baik. satu lagi hal ganja, bagaimana nak hindari dari terus hisap ganja bagi yang dah terjebak.
yang main sedut pakai alat macam radas di makmal sains tu sedut apa, syabu ke, bentuk dia botol lepas tu ada dua saluran masuk dan keluar, biasa rendam dalam air panaskan dengan api, lepas tu sedut, itu dadah, atau ganja, jenis mana satu. pil kuda pula warna apa? ada sesiapa yang tahu, kalau pelajar dah kena pil kuda, mesti tak boleh belajar, jadi bengong, stim semacam, otak jadi rosak, ramai remaja terlibat jadi pengedar, nak wang cepat. upjohn pula warna apa? syabu, yang serbuk tu ke?

hukuman berat pun tak dapat nak takutkan penjenayah pengedar ni, ngapa ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 29-06-06 22:19


!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-06 11:09 , ibnu_musa posting:!!! QUOTE !!!
Pada 23-06-06 23:11 , ana_anua posting:!!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!

ye ke?
-dengan angka lah kita tau berapa banyak yang terlibat
-umur berapa pula yang terlibat
-kat kawasan mana bilangan banyak terlibat
-bangsa mana yang banyak terlibat

pas tu barulah kita boleh buat cadangan cara mengatasi dengan ANGKA yang kita dapat tadi...
setuju dengan ana_anua, kalau dah disebut "selalunya gejala ni lelaki lah yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU." perlukan kepada pembuktian dari segi angka dan statistik, kalau tiada bukti itu bercakap tanpa berasaskan fakta dan ilmu namanya.

Islam bagi ke kita bercakap tanpa berasaskan fakta, atau dalam Al-Quran istilahkan sebagai bercakap apa yang kita tidak tahu?

kata-kata ini memang boleh dipertikaikan, sebab saya nak tahu juga betul ke lelaki Melayu yang paling banyak terlibat, manakala orang Cina/India tak tengok sangat benda-benada macam ni. rasa-rasanya fakta ini salah.


!!! QUOTE !!!

Hahahaha. buat apa laaa nak kira betul ke idak lelaki melayu yang terlibat...!!!!!!!! sepatutnya kita bincang macam mana nak tangganinya. ini tidak... yang di gaduhkannya betul ke lelaki melayu yang banyak terlibat.... malulaaa sikit.......


saya pun rasa malu jugak kalau sekadar mencelah tanpa memberi apa-apa pendapat atau cadangan.Asmidie tak rasa malu ke?
8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 23:00


ehm..benda-benda tak elok ni bersepah kat kedai!kadang-kadang tu kita nak beli majalah al-islam saja..tapi mata pasti tertancap pada majalah yang mempunyai kulit depan yang 'hebat' dan tajuk yang boleh dikatakan menarik minat pembaca!
dalam internet apatah lagi..

ya Allah..hidupkan aku dalam iman,matikan aku dalam iman dan masukkan aku ke dalam syurgaMu dalam iman, AMIN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-06 08:36


wanita adalah dugaan yang paling besar bagi seorang lelaki, sebagaimana kisah nabi Yusuf digoda Zulaikha. kita tidak mempunyai iman sehebat nabi Yusuf yang ma'sum. Allah menyuruh kita " lah taqrubuz zina". maka vcd, majalah lucah, rumah urut (disebaliknya ada pelacuran), perlu kita hindari. bagi yang ke Thailand untuk tujuan kerja janganlah terperangkap dengan pergi ke premis tarian bogel, di Thailand terdapat perempuan bogel dalam cermin, bila dah ke situ kepala dah jadi pening. Oleh itu kita bersyukur juga kepada Pak lah, sebab negara kita tiada tempat tarian bogel sebagaimana di thailand, singapore. apa pun suasana hal seperti majalah yang menonjolkan gambar artis tempatan dan luar negara dengan pakaian yang seksi, perlu dibendung dan dihapuskan. majalah seperti islam dan falsafah, majlah I, majalah Al Islam, majalah-majalah yang bermanafaat perlu ditambah. kawalan perlu dijalankan atas pengeluaran majalah di negara ini.

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-06 09:00


wawa83...... jawab lah kalau untuk mempertahankan hujah anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 09:23


Pada 30-06-06 08:36 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

....sebab negara kita tiada tempat tarian bogel sebagaimana di thailand, singapore.....

kat Malaysia memang tak ada tarian bogel..tapi jangan lupa, kat Malaysia dah ada ‘WANITA AQUARIUM’…

Datin Dr Nik Azizah in her research, revealed that Wanita Akuarium (women in glass cages) is now available in the local sex industry and one does not have to go abroad to view them.

"You don't have to go to the Netherlands or Thailand for this. It can be found here in Kuala Lumpur. The girls are kept in an aquarium and only have numbers and a letter to indicate their nationality," she said.

Just as info to all….Wallahua'lam..

source: wanita aquarium
[ Telah diedit oleh: amira_aqilah pada 01-07-06 13:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:09


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Astaghfirullahal Azeem! Ingatkan ikan saja duduk dalam aquarium! Tak patut betul wanita kini dah sama macam ikang! oops ikan.

Ya Allah ... Engkau telah utuskan Nabi Muhammad saw sebgai Rasul Mu untuk menaikkan martabat wanita di dunia ini. Tapi kini apa dah jadi ....

Semoga tidak ada wanita Melayu yang asalnya Islam menjadi seperti ikan. Sesiapa di sini yang tahu adanya wanita Melayu yang terlibat dalam kes wanita aquarium ni beritahulah pada PPZ - pusat zakat untuk membantu mereka. Tentu sekali mereka ni nak cari nafkah - mungkin janda nak bela anak yatim.

Tetapi sekiranya mereka memilih kehidupan yang sebegitu maka tolong pulihkan aqidah mereka itu dengan diberi peluang untuk mencari ilmu Islam.

Ya Allah hanya kepda Mu tempat ku mengadu. Hanya Engkau yang Maha Mengetahui apa yang berlaku hari ini. Dan hanya Engkau yang dapat memberi petunjuk dan hidayah. Anugerahkan kepada mereka yang masih dalam dilema dan juga mereka yang dalam pencarian. Allahumma Ameen!

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - setiap kali teringat ucapan terakhir Rasulullah saw ... umati... umati maka akan melelehlah air mata umi .... insaf ... rasa kerdil ....rasa tiada apa-apa hanya keampunan dari Mu Ya Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 19:54


Pada 29-06-06 22:19 , ana_anua posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-06 11:09 , ibnu_musa posting:!!! QUOTE !!!
Pada 23-06-06 23:11 , ana_anua posting:!!! QUOTE !!!
!!! QUOTE !!!
ketepikan soal angka dan fakta terlebih dahulu!dok bincang soal angka dan fakta memang tak sudah lah masalah ini!!

ye ke?
-dengan angka lah kita tau berapa banyak yang terlibat
-umur berapa pula yang terlibat
-kat kawasan mana bilangan banyak terlibat
-bangsa mana yang banyak terlibat

pas tu barulah kita boleh buat cadangan cara mengatasi dengan ANGKA yang kita dapat tadi...
setuju dengan ana_anua, kalau dah disebut "selalunya gejala ni lelaki lah yang ramai terlibat, terutamanya LELAKI MELAYU." perlukan kepada pembuktian dari segi angka dan statistik, kalau tiada bukti itu bercakap tanpa berasaskan fakta dan ilmu namanya.

Islam bagi ke kita bercakap tanpa berasaskan fakta, atau dalam Al-Quran istilahkan sebagai bercakap apa yang kita tidak tahu?

kata-kata ini memang boleh dipertikaikan, sebab saya nak tahu juga betul ke lelaki Melayu yang paling banyak terlibat, manakala orang Cina/India tak tengok sangat benda-benada macam ni. rasa-rasanya fakta ini salah.


!!! QUOTE !!!

Hahahaha. buat apa laaa nak kira betul ke idak lelaki melayu yang terlibat...!!!!!!!! sepatutnya kita bincang macam mana nak tangganinya. ini tidak... yang di gaduhkannya betul ke lelaki melayu yang banyak terlibat.... malulaaa sikit.......


saya pun rasa malu jugak kalau sekadar mencelah tanpa memberi apa-apa pendapat atau cadangan.Asmidie tak rasa malu ke?
8-) 8-)



heheheheh..... Pada saya tidak ada cara lain untuk mencegahnya dengan cara kembali kepada Islam.... gejala ini juga amat berkait rapat dengan keselambaan tV memaparkan cerita yang berunsur lucah. sampaikan iklan pun ada juga unsur2 ini. Saya amat bengang dengan pendirian syarikat TV yang menyatakan itu hanya hiburan. dari situlah timbul kemahuan ingin melihat lebih dari apa yang dipaparkan. jadi pada saya sahabat2 ukhwah sepatutnya memberi idea bukanya mempersoalkan kebenaran siapa/bangsa/kaum manakah yang paling tinggi melihat bahan lucah..... 8-) ;-)


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 03:50


mungkin saudara/i Asmiedi tak sedar yang kawan2 yang posting kat sini semua dah beri respons/idea masing-masing, saudara/i saja yang lambat bagi. kalau rasa nak baca boleh belek balik page2 yang dah lepas.

entahlah siapa yang nak gelakkan siapa kat sini :-? :lol:

p/s: jalan terbaik: kembali kepada agama Islam, dan pulihkan suasana yang mungkar ini supaya menjadi lebih Islamik. tegakkan undang2 Islam!!!


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 04:01


medical student tak terlepas dr melihat pornografi?
what was dat supposed to mean?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-06 15:41


!!! QUOTE !!!

jadi pada saya sahabat2 ukhwah sepatutnya memberi idea bukanya mempersoalkan kebenaran siapa/bangsa/kaum manakah yang paling tinggi melihat bahan lucah.....


rasa nak tergelak asmiedie...awak bukan saja lambat naik bas tapi silap tengok tiket....semua orang dah bagi idea..awak saja yang last...lepas itu gelakkan orang.....
sory...tak boleh tahan gelak baca tulisan awak :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 20:48


hemmmm memang betul kata abang ibnu_musa. sahabat2 lain dah bagi idea. saya tahu tuu.... bagus laaa kalau yang bagi pendapat tu.. yang saya sinis disini ialah yang mempersoalkan betul ke orang lelaki melayu kita yang banyak lihat bahan ini. syabas kepada semua sahabat yang peka dengan masalah ini. saya juga sokong pendapat abang ibnu_musa.....

p/s tunggu dan lihat.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 01-07-06 22:01


uik..tajuk tu..sungguh menguja..heheh :lol:


-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini



Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-06 23:14


Allah kurniakan lelaki 9 akal 1 nafsu.untuk perempuan, diberi 9 nafsu 1 akal.malangnya, 1 nafsu pada lelaki dapat menundukkan 9 akal kurniaan agung Ilahi..itu adalah kerana tiada rasa MALU pada Yang Maha Esa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 03:41


sebenarnya.brgntung pada iman masing-masing..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 10:35


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah topik ini masih menjadi perhatian. Di sini umi nak cerita sikit betapa ada seorang anak yang sanggup bawa ke mana-mana hard disc computernya agar tidak digunakan oleh house matenya untuk lihat vcd lucah.

Kemudian ada pula mereka yang tinggal di asrama beritau bahawa ada yang menjadikan tayang vcd lucah sebagai satu perniagaan pula.

Dan kesemua yang terlibat adalah Melayu yang mendakwa beragama Islam. Malahan mereka boleh solat dan kemudian sambung melihat vcd lucah.

Ada pula yang mengajak teman wanita untuk tengok sama dan mereka adalah melayu juga.

Beginilah sekiranya bertepuk sebelah tangan tak jadikan maka sesiapa di kalangan mereka yang tahu akan aktiviti tak sihat ni cubalah atasi dengan memberitau warden bagi yang di asrama atau sekiranya boleh dinasihati maka nasihatilah.

Dan bagi yang house mate ada yang sebegitu usahakan cari rumah lain yang selamat.

Sememangnya sedih tapi itulah realiti hari ini. Sebab itu ibu bapa yang tegas akan cara hidup Islam berusaha ziarah anak-anak lelaki baik remaja atau sudah kawin dan pastikan mereka tidak melihat vcd lucah dan ajaklah mereka ke arah kebaikan selain berdoa agar Allah hindari dari melakukan maksiat termasuk elak dari melihat vcd lucah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - banteras maksiat luar dalam dan mereka yang berusaha ada ganjarannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 10:49


kat u pun belambak..siap pass2 lagi..

nauzubillah..tak tahannya gul dapat dari pakwe.macam mana lelaki nak bimbing hawa.

-wanita baik untuk lelaki yang baik-

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-07-06 09:06


sebab apa gejala video lucah ni terus ada di negara kita?. mesti ada pengusahanya, pengedarnya, penontonnya, bagi saya dijika kita boleh sekat pengusaha dan pengedar maka itu dah kira ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 10:26


sebab apa gejala video lucah ni terus ada di negara kita?. mesti ada pengusahanya, pengedarnya, penontonnya, bagi saya dijika kita boleh sekat pengusaha dan pengedar maka itu dah kira ok
----------------------------------------------------------------------------
Ya betul. Dah dapat punca kan, benda senang nak dapat sekarang ni, pokok pangkal atas hati masing-masing. siapa kata remaja saja yang banyak tengok benda macam ni, orang itu pun banyak yang tengok tau, tapi cover2 laa. Hmm, susah nak cakap, benda dah jadi satu sumber untung untuk cina2 kongsi gelap. Hasil mereka ni banyak dilabur masa kempen election untuk ahli2 politik cina. Haha. Pening kan? cuba fikir, mana orang politik dapat duit banyak untuk kempen mereka? Inilah salah satu sumbernye. Boleh ke kita nak sekat mereka ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 04-07-06 11:17


astaghfirullahh................waaaa baik ahli kat sini kan alhamdulillah,memang di akui..gejala ni makin panazzz di kal pel melayu islam...maybe yang lain pun sama...actually kat ipt lah tempat benda ni berlleluasa..nak cakap tak pernah tengok tipu pula..memang saya pernah tengok...,semoga ALLAH ampunkan dosa saya...,bagi yang tak pernah tengok jangan tengok..nanti nak tengok lagi..tepuk dada tanya iman???macam mana kalau tiada iman di dada...tak perlu tengok walau apa alasan sekali pun suami isteri..kg tak elok..tiada nikmat mlm pertama...benda tu akan jadi sendiri..tak perlu tengok pun....semoga saya dan semua umat di beri kekuatan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 04-07-06 12:35


Assalamualaikum...
Ini berita yang baru saya dapat.Semalam,3 orang pelajar perempuan dari sebuah sekolah menengah ditangkap masa tengah tengok benda tu kat dalam bilik ABM(alat bantu mengajar) sekolah mereka...Rasanya tak perlulah sebut nama sekolah..
             Sekarang ni mereka sedang jalani hukuman gantung sekolah selama 3 hari..
        
Insiden ni membuktikan bahawa perempuan pun ada terlibat jugak dalam isu ini.

Astaghfirullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 04-07-06 13:07


perempuan dengan lelaki sama saja,kerana perempuan pun ada nafsu dan lelaki pun ada nafsu,

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 04-07-06 13:28


Tegakkan ISLAM habis cerita, ambil HUKUM HUDUD !!
Al_Quran itu diturunkan untuk kita, kalau kita tak apply siapa nak apply? Binatang memang tak boleh apply sebab mereka tak ada akal...tapi kalau manusia ada akal tak mahu terima juga, maknanya kita pun lebih kurang dengan binatang jugak lah. Dah tiba masanya untuk kita memenuhi kehendak Al-Quran, sedetik kita menerima ayat-ayat Al-Quran dalam kehidupan kita seharian..InsyaALLAH ALLAH turun keredhaan dan rahmatNya serta pelihara negara kita dari perkara2 maksiat yang makin merunsingkan ini!!! Allahuakbar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-07-06 13:43


Dari Abdullah lah.a dari Nabi saw sabdanya:”Tidak terjadi kiamat melainkan kerana kejahatan manusia

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pires
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24906
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-07-06 15:02


untuk pelajaran masa kahwin

Bookmark and Share

    


  Member Information For piresProfil   Hantar PM kepada pires   Pergi ke pires's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 04-07-06 16:01


Pada 23-06-06 19:20 , tengku_anis posting:

!!! QUOTE !!!

orang lelaki takut nak jawab ke?
berminat jugak saya nak tahu...



SIAPA YANG TAKUT NAK JAWAB HA!!!!
JANGAN KUTUK LELAKI!FAHAM!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 19:06


Pada 04-07-06 15:02 , pires posting:

!!! QUOTE !!!

untuk pelajaran masa kahwin

kalau perlu belajar sebelum kahwin, tak wujud kita di dunia ni sebab zaman2 dulu-dulu mana ada vcd :lol:

semua tu kita boleh belajar melalui fitrah, dah fitrah manusia akan pandai buat semua tu bila sampai masanya. tak payahlah nak melebih2 pula dengan alasan nak belajar pelbagai cara, buatlah setiap benda itu secara sederhana saja asalkan bahagia :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 04-07-06 21:20


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 04-07-06 15:02
untuk pelajaran masa kahwin


dalam islam sebenarnya telah diajar pelajaran seks semasa mereka kecil lagi...dalam bab THAHARAH. dalam tu ada cerita tentang hadas yang terbahagi kepada 2 iaitu hadas kecil dan hadas besar.hadas besar terbahagi pula kepada 6 perkara iaitu
1.keluar mani
2.keluar haid
3.wiladah
4.nifas
5.bersetubuh
6.mati
islam lebih terperinci lagi dengan menerangkan apa yang perlu dilakukan sekiranya berhadas besar...iaitu mandi hadas.tak tahu perkarani akan diterangkan atau tidak dalam mata pelajaran seks yang akan dilaksanakan tahun hadapan...
apa pun alasan menonton blue film untuk pelajaran masa kahwin tidak boleh diterima sama sekali!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-06 13:37



    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 14:03


Tahu2 Sendiri lah...dan tajuk untuk topik ni tak ngam PANAS ....Cubaler buat macam ni bagaimana nak atasi masalah Vcd lucah di negara kita...Cari Penyelesaian bukannya alasan... :roll:
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 24-07-06 14:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 24-07-06 14:30


cukuplah sahabat-sahabat sekalian...
bincanglah perkara2 yang berfaedah.apa-apa masalah sekalipun,kembalilah kepada al-Quran,segala jawapan terkandung di dalamnya....
kita dah diperintahkan...."menundukkan pandangan,menjaga kehormatan"...baik lelaki mahupun wanita...kalau sahabat2 antara orang-orang yang beriman...
yang pasti...takutlah pada diri kita yang kalah pada hasutan syaitan....
kitalah sasarannya,iman dan taqwa penghalangnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 21:31


Ya Allah..........
Salam sejahtera ke atas Nabi Kami
Nabi Muhammad dan keluarganya.
Salam Sejahtera ke atas para sahabat..
salam sejahtera ke atas para tabi' tabiin

YA Allah...
Ampunilah Dosa kami...

YA Allah
Ampunilah dosa Ibubapa kami...

ya Allah
Ampunilah dosa sekalian Umat ISLAM

Ya Allah
berikanlah Hidayah kepada kami...
YA Allah
selamatkanlah kami dari dosa ini...
selamatkanlah sahabat - sahabat kami...
selamatkanlah dari segala maksiat...
selamatkanlah dari segala kelalaian...
selamatkanlah dari kejahilan...
selamatkanlah dari API NERAKA...........

Ya Allah
Kami Umat Akhir Zaman...
Umat yang lemah....
umat yang lalai....
umat yang leka.....

YA Allah
Jauhkan kami dari azab mu.........
jauhkan keluarga kami dari azab mu......
jauhkan kami dari kemurkaanmu.......

Ya Allah
perkenankanlah doa kami ya Allah.....
semoga kami berupaya menegakkan kalimah mu..
Semoga kami menjadi umat akhir zaman yang membela agama mu...
semoga kami lah umat yang bangkit menegakkan syariat mu...

maka atas barakah NABI MUHAMMAD nabi kami
perkenankanlah Doa kami......!!!!!!!!!!


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 00:43


apa lah nak jadi kepada umat akhir zaman ini.
tak ada cerita lain ke nak tengok.
banyak remaja ni kadang-kadang xsdr yang mereka(saya pun remaja juga) xsdr apa yang ditonton tu xelok, yakni haram. seperti mnat cerita yang diterbitkan oleh orang kafir. mesti ada nyelah adengn yang xsptatutnya ditayagkn. macam cerita spiderman, hero dia kena sselamtkn bumi. tapi apa kena mngene dia bercium dengan awek dia? itu adalah agenda yahudi!.

bertaubatlah sebelum ajal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 25-07-06 04:58


yang pastinya..si betina pasti tengok jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 08:28


salam.......

walaupun ramai lelaki melayu tengok bebenda macam tu, tapi asbab yang menyebabkannya orang-orang kafir laknatullah...semua ni berlaku atas kelemahan kita sendiri sebab kita tak buat dakwah,jadi kemungkaran tak dapat dibendung...semua azam keluar kejalan Allah sampaikan agama...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 08:30


ingatlah dunia ni adalah penjara bagi orang islam(beriman) dan syurga bagi orang kafir dan tak beriman....renungkanlah tuan yang mulia

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kenapa lelaki suka tengok

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22122 saat. Lajunya....