Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 1 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: -->Mimpi berulang kaLi? huh..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» -->Mimpi berulang kaLi? huh..

Please Mendaftar To Post


Oleh -->Mimpi berulang kaLi? huh..

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 02:37


Assalamualaikum

topik ringan~

aa..pernah tak antum bermimpi..
dalam mimpi tu sendiri rasa macam pernah mimpi pasal perkara/kejadian yang antum tengah mimpikan tu? ;P

ataupun.. mimpi benda sama berulang kali.. adehs..


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::


Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 09:56


hm... tak ingat la... tapi malam tadi mimpi jumpa kawan2 masa belajar kat UM... rindunya

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 11:08


benda ni banyak kali...saya mimpi makan roti banyak kali..hahaha....lawaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 12:00


pernah juga... kli sesuatu perkara itu selalu di fikirkan... kamalhisyam rindu kawan kat um. ana rindu kawan kat matrix dulu.... paling sahabat yang sama fikrah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

zahrahtunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5786
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 14:38


ana mimpi kena kejar ayam....tak sempat lari terus dia gigit tangan ana....adala dalam 2, 3x....apa 2 tndanya?
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrahtunnurProfil   Hantar PM kepada zahrahtunnur   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 15:02


erm betul ke kalau kita mimpi yang sama, itu adalah petunjuk dari Allah tentang sesuatu yang kita mohon?erm contohnya macam solat istikharah, beberapa malam mimpi yang sama..adakah itu benar?
tepuk dada tanya iman :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 15:06


Pada 06-06-06 02:37 , cynognathus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

topik ringan~

aa..pernah tak antum bermimpi..
dalam mimpi tu sendiri rasa macam pernah mimpi pasal perkara/kejadian yang antum tengah mimpikan tu? ;P

ataupun.. mimpi benda sama berulang kali.. adehs..


Pernah, wahai Cik Hazirah Alam Faizli. Bila sedang berada dalam situasi, tertanya-tanya, "Eh. Aku macam pernah mimpi keadaan macam ni."

Pernah mengalami berkali-kali. Apa istilahnya?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 17:44


p/s: maksud saya, dalam mimpi tu sendiri kita rasa macam kita pernah bermimpi dalam keadaan yang sama..

lagi pening..mimpi kita bermimpi..adus~

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 18:34


saya banyak kali alami situasi macam Kang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

jundulloh
Warga Rasmi
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24648
Posting: 12
Dari: Bandung,,,,,Indonesia tercinta

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 18:37


Mimpi tu aneh kali untuk ana
Masa ana budak dulu
Ana mimpi kencing
Lalu ana bangun dan celana basah

Tapi

Ana mimpi diberi uang
Lalu ana bangun dan tak nampak uang tu di tangan ana
Sedihnye.......

Salam dari Indonesia
Ana dari Bandung

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullohProfil   Hantar PM kepada jundulloh   Pergi ke jundulloh's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 15:55


Pada 06-06-06 17:44 , cynognathus posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: maksud saya, dalam mimpi tu sendiri kita rasa macam kita pernah bermimpi dalam keadaan yang sama..

lagi pening..mimpi kita bermimpi..adus~


waaaa... yang ni dah beberapa kali alami!!!!!! takut betul! nak tau macam mana mimpu tu... ok, dengarkan.., eh silap... bacalah..

waktu tu ana sekolah kiblah, waktu cuti hari sabtu.... ana baring kat katil sebab penat... dan tertidur...

then, ana bangun dari tidur dan buka locker sebab nak ambil barang... DAN, ana terbangun dari tidur dan dapati ana masih di katil... badan rasa letih dan sambung tidur... (dan berlaku lagi sekali...)

kemudian ana bangun... ana buka locker dan tutup balik... kemudian berjalan pergi ke pintu bilik... dan terus tersedar... rupanya ana masih di katil.. sedang bermimpi..

disebabkan rasa takut... ana bangun an berdiri dan cuba hilangkan rasa mengantuk...

DAN badan masih lagi letih... tapi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-06 16:09


sebenar nya sindrom ni jadi kat orang yang banyak tidur dengan
tidur tak baca doa....tak ada laaa...
memainjer...
ok la ada mimpi...kalau tidur tak enah mimpikan boring....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 18:21


pernah mimpi sms sum1 ..kadang kadang tak sedar , real ke mimpi
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 22:22


OK, rasanya dah faham apa maksud adik Presiden Hanan ni.
Mimpi yang sama berulang-ulang kali dalam setahun? Seakan pernah.

Tapi Kenapa? Cik Hazirah selalu mengalami ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 06:55


kadang-kadang benda yang kita selalu terfikirkan akan terbawa-bawa masuk tidur...

p/s: zilzal selalu macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 02:52


rasanya ada.berapa kali ye.
ada tu mimpi baca sms orang.rasanya ana memang buat benda tu masa tidur. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 21:01


Pada 07-06-06 16:09 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

sebenar nya sindrom ni jadi kat orang yang banyak tidur dengan
tidur tak baca doa....tak ada laaa...
memainjer...
ok la ada mimpi...kalau tidur tak enah mimpikan boring....


hoho.. mula² baca.. terasa juga.. main2 rupanya..fuh~

duduk rumah ni asyik mimpi saja.. tidur 10minit pun kadang-kadang boleh buat karangan mimpi uh..

!!! QUOTE !!!



waaaa... yang ni dah beberapa kali alami!!!!!! takut betul! nak tau macam mana mimpu tu... ok, dengarkan.., eh silap... bacalah..

waktu tu ana sekolah kiblah, waktu cuti hari sabtu.... ana baring kat katil sebab penat... dan tertidur...

then, ana bangun dari tidur dan buka locker sebab nak ambil barang... DAN, ana terbangun dari tidur dan dapati ana masih di katil... badan rasa letih dan sambung tidur... (dan berlaku lagi sekali...)

kemudian ana bangun... ana buka locker dan tutup balik... kemudian berjalan pergi ke pintu bilik... dan terus tersedar... rupanya ana masih di katil.. sedang bermimpi..

disebabkan rasa takut... ana bangun an berdiri dan cuba hilangkan rasa mengantuk...

DAN badan masih lagi letih... tapi


huh..ponat ek.. selalu jugak macam tu.. rupanya tengah tidur lagi..cehs...


kadang-kadang mimpi tu.. kita sendiri rasa tak nak teruskan 'kejadian' dalam mimpi, lepas itu terus bgn.. mimpi kekdg boleh juga kwl ek..eheh~


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::


Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114832 saat. Lajunya....