Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Rahsia Mata Lelaki.


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Rahsia Mata Lelaki.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Rahsia Mata Lelaki.

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:18


Rahsia Mata Lelaki
Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.
Bila berkata tentang terpikat,
maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan


Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal
dengan iman.
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
Allah dan RasulNya dan menjauhi
laranganNya.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
Simbol apa, semua orang tahu.
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
tidak dikawal dengan iman.
Maka mata lelaki ini selalu menjalar
apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang
perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah
rambut wanita berkenaan.


Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.
Oleh kerana itulah wanita wajib menutup
rambutnya.

Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka
mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
bentuk lehernya,
maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.


Maka mata lelaki itu akan turun lagi
melihat bentuk payu daranya,
maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan
turun lagi melihat
bentuk ramping pinggangnya,
maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
bentuk pinggangnya,
maka mata lelaki itu akan melihat pula akan
bentuk punggungnya,
maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan
lelaki itu akan pula melihat
bentuk pehanya,


maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
yang agak ketat sehingga terlihat bentuk
pehanya walau sedikit,
maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
bentuk kakinya pula,
maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
jika beliau memakai seluar,walau nampak besar
sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
akan bentuk kakinya,
maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu
kepada
kakinya,
maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya
jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
akan melihat pula
bentuk tangan wanita itu,
maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.


Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
penyakit,iaitu mata
lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
ia terlihat
warna yang menyerlah atau terang
jika ianya berada pada perempuan.
Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
memakai pakaian yang warnanya terang-terangan
sangat.

Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
pula kita menjaga kehormatan diri masing-masing,
jangan keluar seorang2,keluarlah dengan
mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar
tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
walau muslimah itu telah menutup aurat,
insyaAllah selamat dunia akhirat.

Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu
dan jagalah kemaluanmu".

Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum
lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia
dilarangi oleh Allah SWT.
Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.

Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga...
wasalam......................


-----------------
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-05-06 15:27


the good info...thankszzzzz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 15:41


em..panjangnya "rahsia'...

nntlh baca... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-05-06 15:52


rahsia..ermm

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:58


memang betul...
setuju 100%....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 16:25


memang betul...
setuju 200%....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 28-05-06 16:32


even pakai baju labuh & seluar longgar pun? bahayanye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 16:35


wanita itu adalah aurat
maka jagalah aurat kamu
dan jagalah kehormatan diri mu wahai WANITA............

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 00:17


sama² jaga pandangan masing²....insyaAllah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 06:52


Assalamualaikum...

jagalah pandangan kamu sebelum nimat itu Allah tarik darinya.

Aurat wanita adalah kesemuanya melainkan tapak tangan dan raut wajah mukanya.JAdilah insan yang Solehah agar kelak mendapt lelaki yang solah.

nakal tak nakal lah mata lakinie:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

shelovewhite
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24501
Posting: 3
Dari: green world

Perak  


posticon Posting pada: 29-05-06 08:36


ya allah betapa banyaknya nikmat yang allah kurniakan kepada seorang perempuan tukan.jadi sesame lah kita jaga aurat dan akhlak tu ye kaum muslimah sekalian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shelovewhiteProfil   Hantar PM kepada shelovewhite   Quote dan BalasQuote

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-06 08:44


sokongan diterima...hee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

aleeya_maisarah123
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24243
Posting: 4
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 09:05


Alhamdulillah ..terima kasih atas nasihat yang diberikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_maisarah123Profil   Hantar PM kepada aleeya_maisarah123   Quote dan BalasQuote

yours
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24446
Posting: 7
Dari: Penang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 09:14


assalamualaikum.....syukur akhirnya saya dapat ilmu yang berguna..sebelum ni saya kurang ambil perhatian tentang aurat terutama bahagian kaki..kadang-kadang pakai stoking , kadang-kadang tak...dan kadang terpengaruh dengan kawan untuk bergaya...untuk tujuan apa?.....saja-saja..sekarang semua ini menginsafkan saya..terima kasih atas ilmu yang dikongsikan bersama ini...wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yoursProfil   Hantar PM kepada yours   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 21:05


Pada 28-05-06 15:41 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

em..panjangnya "rahsia'...

nntlh baca... :-)



-----------------
di geruni dan di segani


Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

anna_87
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 656
Posting: 17
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-06 21:38


erm...alhamdulillah..
terima kasih fir the info..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anna_87Profil   Hantar PM kepada anna_87   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 22:12


Hmm...thanks 4 da info...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-05-06 22:34


realiti ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 23:04


terima kasih atas info yang diberi...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 23:12


mata perempuan pula tengok apa pada laki?

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

shika1004
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24608
Posting: 14
Dari: segamat johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-06 10:41


sgt2lah betolnyer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shika1004Profil   Hantar PM kepada shika1004   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 12:00


lepas ini kena sentiasa beringatlah wahai an-nisa sekalian...jangan pakai tudung saja tapi buat perkara tak senonoh...mudah-mudahan antum semua tak tergolong dengan perkara sedemikian..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 14:17


Assalamualaikum

InsyaAllah....tak biru mata hitamku.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 31-05-06 14:22


Tutuplah aurat kamu sebelum aurat kamu ditutupkan...tolonglah kaum adam mengurangkan beban dosa kerana melihat aurat kaum hawa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 14:25


sebab itulah Nabi s.a.w. ada bersabda bahawa perkahwinan itu melengkapkan separuh daripada agama kita, antara sebabnya yang ni lah...

kalau dah kahwin, tak payah lagi nak tengok apa yang tidak dihalalkan untuk kita, sebab dah ada yang betul-betul halal yang boleh ditengok di rumah, bukan setakat tengok........ :-di

lagipun nak jaga mata ni (ghaddul-basor) bukan senang...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 15:57


jagalah matamu wahai insan-insan yang jaga.............sebelum ia terkatup selama-lamanya...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-06-06 12:11


...moga kita -kita yang bergelatrmuslimah sejati ini..di beri hidayah oleh Nya untuk istiqomah dalam menjaga aurat....jangan suatu hari nanti menjadi bahan fitnah...

ingatlah ..ukuran rupawan seorang wanita adalah pada iman dan akhlak...

ayuh wahai semua mawar idaman....sempurnakan langkahmu untuk mengejar syurga Allah...

:):):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 01-06-06 14:38


begitu istimewanye pandangan mata lelaki ek....
hana tak tahu pun kalau xdiberi tau...
thanks......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

masjid_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 504
Posting: 36
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 01-06-06 15:53


tu diaa..rahsia mata lelaki, boleh jugak kata mata hati lelaki.
memang betul tu, lelaki ada 9 akal satu nafsu, kalau nafsu tu tertumpu pada sesuatu kecantikan, makan cantiklah ia, tapi awas bila tertumpu pada wanita, maka jadilah ia nafsu jahat. wahai kaum adam, kawallah tingkah lakumu sebelum nafsu mengawa dirimu. dekatkan diri dengan islam kerana islam itu kengkap dan indah..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjid_biruProfil   Hantar PM kepada masjid_biru   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 16:19


The eye is a sensor for simulation execution... bzzz..!!

p/s: mata kucin bagaimana pula?


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-06-06 16:20


NI DAH BUKAN RAHSIA LAGI.. :-di 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 00:41


air mata adaalah pengubat mata yang paling mujarab

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fifi_183
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24264
Posting: 56
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-06-06 15:30


ish..ish..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_183Profil   Hantar PM kepada fifi_183   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 18:37


Bukan laki saja, mata perempuan pun kekadang memilau tengok something. Siapa yang tahu kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

buz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24727
Posting: 27
Dari: bangi

Johor  


posticon Posting pada: 14-06-06 11:57


haha....that's right pals......
what eva pun..akutilah nasihat ini... bagi perempuan yang ingin dihormati oleh kaum adam.....
sesungguhnya....kejadian seorang wanita itu adalah seindah indah ciptaan...walaupun anda merasakn diri anda tidak seindah insan lain..;..

Bookmark and Share

    


  Member Information For buzProfil   Hantar PM kepada buz   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 12:13


alaaaaaaaaaaa......sama saja lelaki dengan perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-06-06 12:16


ingatlah kaum hawa
tutuplah aurat bukan membalut aurat
jauhilah tabarruj kerana tabarruj adalah amalan kaum jahiliyyah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

e-kin
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9651
Posting: 20
Dari: Jitra, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 14:14


rahsia yang kini bukan lagi rahsia....rupa-rupanya lelaki ni macam ni ye?...waau'zubillah daripada sebarang fitnah dunia....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-kinProfil   Hantar PM kepada e-kin   Pergi ke e-kin's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-06-06 14:18


habis dah bocor rahsia..kita orang lelaki..hihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

nazran7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5731
Posting: 83
Dari: B B Bestari

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 14:34


Bagus betul..
memang itulah fitrah lelaki..
kena kat diri sendiri saja...

Info yang baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazran7Profil   Hantar PM kepada nazran7   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-06-06 16:40


begitu rupanya lelaki ek.
terima kasih atas info itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 23:03


ermm...bagus info yang diberi..
oleh itu..berigtlah wahai muslimah..
tapi,muslimin pun kena berigt juga..
jaga pandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 23:32


Pada 15-06-06 14:18 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

habis dah bocor rahsia..kita orang lelaki..hihihih


:-di :-di ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 18:23


moga kami sentiasa dilindungi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 18:36


salam...
syukran atas info yang bermakna ini..kadang-kadang kami kaum hawa ini..tak endahkan pkr ini tapi bila pihak lelaki dah sorohah macam ini barulah semua tahu apa musibah yang akan berlaku...

pelik kejadian ynag Allah ciptakan hanya yang berfikir akan merasai nikmatnya...

wa Allah hu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 21:27


rahsia inilah yang ditakuti wanita solehah..moga sentiasa dalam perlindungan Allah jua magfirahNye...



---------------------------------------
hiasi diri perbaiki peribadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

orked_lynn
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23897
Posting: 10
Dari: ~~bumi ALLAH~~

malaysia  


posticon Posting pada: 28-08-06 21:50


salam..
terima kasih/syukran al maralim...very good information...
~~sama-sama lah kita buat koreksi diri~~ :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For orked_lynnProfil   Hantar PM kepada orked_lynn   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-08-06 22:01


madah yang indah
nasihat yang berguna
semoga dimanfaatkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 22:47


wanita fitnah dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 01:31


heheh.
habis kalau dah pakai tudung dan baju warna kelabu asap pun masih ada mata nakal yang pandang?
kat U mana boleh pakai purdah?
so lelaki tu yang banyak dosa dari perempuan.
pernah terjadi kat sahabat ana.
orang yang pandang tu siswa pengajian islam pula tu.
mula2 kami respect kat budak pengajian islam ni.
tapi dah buat lagu itu...
hanya Allah yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-06 07:45


**************************

waduhss bahaya sungguh kaum adam ni..
semua benda dia nak perhatikan..
so kena ambil langkah berjaga2 ni..
lelaki tetap lelaki..uhuhuhu..

**************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 29-08-06 08:37


InsyaALLAH..
nasihat yang bagus untuk kaum perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 09:20


alhamdulillah..terima kasih dengan info ini.......'
semoga kita semua terus menutup aurat..kempen tutup aurat anjuran ukhwah.com..mesti seronok kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-06 09:25


teringgat lagu "jangan bermain mata"
rupa2 ada jugak kebenaran nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-06 09:34


Pada 29-05-06 23:12 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

mata perempuan pula tengok apa pada laki?


mata perempuan tak seNakal mata lelaki.:-P

Betapa sempurnanya Ciptaan Allah..sama-samalah kita renungi..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 10:12


saya turut bersetuju dengan Al-Maralim...sebab itulah disarankan Allah supaya kaum hawa melabuhkan pakaian mereka...sebenarnya terdapat 2persepsi lelaki dalam pandangannya terhadap wanita dari aspek pakaian...

1- pakaian yang menututp aurat dan dilabuhkan
- golongan lelaki akan merasakan lebih menghormati dan kelihatan kehormatan wanita lebih tinggi jika mereka berpakaian menutup aurat dan melabuhkan pakaiannya...

2- pakaian yang ala-ala sarung nangka
- ini bertepatan dengan apa yang diungkapkan oleh Al-Maralim...golongan lelaki akan melihat dengan pandangan sinis dan menjalar mata2 nakal yang dahagakan apa itu nikmat wanita....

jadi berhati2lah kamu wahai kaum hawa...kerana sesungguhnya mata2 nakal lelaki mampu untuk menyukat setiap genap sudut di tubuh2 kamu...hanya iman dan taqwa menjadi kubu kentalnya hubungan kita dengan nur ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 09:06


kenyataannya memang benar. Ana mengakuinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-06 09:34


Pada 29-05-06 09:14 , yours posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....syukur akhirnya saya dapat ilmu yang berguna..sebelum ni saya kurang ambil perhatian tentang aurat terutama bahagian kaki..kadang-kadang pakai stoking , kadang-kadang tak...dan kadang terpengaruh dengan kawan untuk bergaya...untuk tujuan apa?.....saja-saja..sekarang semua ini menginsafkan saya..terima kasih atas ilmu yang dikongsikan bersama ini...wassalam.


betul lah..slame ni saya tak tahu pun sampai tahap m2 mereka mikir bila tengok perempuan...
saya ingat bila pakai suar besar lelaki tak tengok dan tak nilai perempuan sampai macam 2....saya pun terikut-ikut jugk dengan member,tanpa tujuan ikut orang...
dah dapat dosa kering....

tinggi tol imginasi mereka ek....sama-sama lah menjaga diri dan pandangan masing-masing....

insyaAllah lepas ni saya akan jaga penampilan diri...

p/s:walau kita tidak secantik maya karin tetapi ada jugak tersembunyi keistimewaan kita sebagai perempuan yang allah bagi......setiap ciptaan-NYA ada diberi keistimewaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

mashitah_izzati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2006
Ahli No: 24677
Posting: 69
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 31-08-06 13:21


syukran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashitah_izzatiProfil   Hantar PM kepada mashitah_izzati   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 13:42


syukran....tiada lagi rahsia....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-06 18:11


bahaya sungguh kat luar sana..memang kena jaga betul-betul ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 18:31


betul-betul....
oleh itu para lelaki sekalian
jagalah mata anda tu....

dari mata turun ke hati...
bahaya tu :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-06 19:43


sekilas ku terpandang wajahmya terlukis, hatipun bertanya oh mengapa sukarnya, memadam lakaran wajahnya di hati, merangsang gerak jiwa ku... sekilas pandangan RAHMAT yang datang, sekali pandangan JANGAN kau ulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-08-06 22:17


tak ada benda lain ke lelaki nak tengok, kalau macam tu, kita cungkil saja mata lelaki hingga buta, tak ada rahsia lagi...heheh...sorry gurau saja...

tu lah pasal, Islam memberi peringatan berkali2 kepada penganut2nya...tetapi kita sebagai muslimah tetap jugak mengabaikan nasihat-nasihat seumpama ini....jaga hati, hiasi peribadi....insyaAllah, selamat dunia dan akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 23:56


Pakai seluar pun lelaki tengok?ish...dahsyatnye mate lelaki ini...... Setiap inci tubuh wanita diperhatikan,betulkah?Takut nya.....

Saya kalau nak pergi dengan balik sekolah selalu seorang-seorang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 00:57


oleh itu wanita berhati-hati lah dengan pandangan insan yang bergelar lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-06 02:08


subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-09-06 10:03


kena hati-hati lepas ni..time kasih dengan information..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 13:56


tepat sekali......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-09-06 14:20


Assalamualaikum,

Patutlah wanita itu adalah secantik-cantik ciptaan oleh Allat ta'ala.

Terima kasih Ya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

salsabiila05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18768
Posting: 31
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 15:24


salam alaik....bila bercakap tentang mata lelaki, sebenarnya, lebih baik kita kaitkan juga dengan perempuan kerana tanpa kita sedari tarikan yang ada pada seorang perempun mampu membuai hati lelaki....saya tak menyebelahi mana-mana pihak, cukuplah sekadar lelaki dan perempuan saling memiliki perasaan malu di antara satu sama lain kerana telah dijelaskan oleh Allah di dalam al-quran suruhan menundukkan pandangan bagi kaum lelaki dan perempuan.....isu siapa yang bersalah bukanlah pokoknya, akan tetapi, apabila semua manusia meletakkan perasaan berdosa memandang sesuatu yang diharamkan bgnya, maka, insya-Allah, Allah akan memelihara dirinya dari maksiat mata. wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiila05Profil   Hantar PM kepada salsabiila05   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-06 15:32


salam...sepasang mata...yang penuh bermakna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-06 15:53


tak semua lelaki macam tu...lelaki yang beriman tak mcam tu..kenyataan tu agak generalize kat semua lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 16:33


betul tu ladybird tak semua lelaki macam tu sifatnya...hanya nur iman yang dapat membatasi segalanya...saya juga turut bersetuju dengan salsabiila05, katanya:
(lebih baik kita kaitkan juga dengan perempuan kerana tanpa kita sedari tarikan yang ada pada seorang perempun mampu membuai hati lelaki)

macam saya cakap sebelum ni, terdapat 2 persepsi lelaki terhadap wanita...jadi lengkapkanlah tubuhmu dengan apa yang disarankan oleh Allah S.W.T. kerana sesungguhnya sedemikian itu mampu menundukkan mata2 si lelaki...

Insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 16:48


Aurat itu ibarat mahkota yang bernilai. Jika didedahkan maka hilanglah segala keistimewaan pada mahkota kerana kini ia menjadi bahan tontonan umum sedangkan mahkota itu sangat berharga hingga tak dapat dinilai dengan mata kasar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 16:52


:roll: hhhhmmmmmmm.....macam-macam....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 08:14


DIMAna DApaT SUMBER NI,MESTI PENULISNYA lelaKIKN yang MENDEDAhkaN RAhsia KITA org ni...baGAimaNA pula dengan MAta PEREMPUAn tiaDA raHSIA ka....kalau dia TNGOK LELAki...???susaH juga org lelaKI NAk taHU RAhsia MAta PEREMPUAn ni... :-di


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 06-10-06 08:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-06 09:36


Betul juga
bagi lah info
rahsia mata perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 23:19


uiks

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 23:23


Pada 06-10-06 09:36 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Betul juga
bagi lah info
rahsia mata perempuan


tak jumpa lagi.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-06 10:46


ish payah ni...sapa nak teman cheq p jalan-jalan ni...tak boleh jalan seorang-seorang ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 11:48


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 13:17


betul tu.........banyak anak remaja melayu terutamanya perempuan yang kian hanyut denga berfesyen........barat di jadikan rujukan untuk berfesyen.....
[ Telah diedit oleh: faried pada 11-12-06 13:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 14:04


selalu nya perempuan tak tengok dalam2...

rahsia mata prempuan yang nakal....

1) Gaya penampilan
- Simple dan smart (padanan baju dan sluar sangat petang pada mata wanita)
- slow motion/ ikut keadaan lah...
- jangan terlalu over sangat..
- suka jual mahal tapi ada diskaun ( suka senyum..maniskan muka)
- tak gelojoh..btimbag rasa..matang
- jaga perwatakan sebagai seorang muslim

2) Kepala
- Rambut kemas( jangan serabai)
- muka hamsem/tak hemsem tak petang sangat...bagi sesetegah org
- berKopiah kdag2 menjadi tumpuan sebab dr jauh pergi dah nampak...


rasa nya itu saja...kalau silap soory erk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 14:43


....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 14:53


jadi wanita-wanita sila lah juga penampilan supaya lelaki ni tak dapat dose mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:10


Pada 11-12-06 14:04 , NuhaAwatif posting:

!!! QUOTE !!!

selalu nya perempuan tak tengok dalam2...

rahsia mata prempuan yang nakal....

1) Gaya penampilan
- Simple dan smart (padanan baju dan sluar sangat petang pada mata wanita)
- slow motion/ ikut keadaan lah...
- jangan terlalu over sangat..
- suka jual mahal tapi ada diskaun ( suka senyum..maniskan muka)
- tak gelojoh..btimbag rasa..matang
- jaga perwatakan sebagai seorang muslim

2) Kepala
- Rambut kemas( jangan serabai)
- muka hamsem/tak hemsem tak petang sangat...bagi sesetegah org
- berKopiah kdag2 menjadi tumpuan sebab dr jauh pergi dah nampak...


rasa nya itu saja...kalau silap soory erk...


itu dari pandangan awak Nuha...wanita yang lain2 tak tau lagi...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

p6_vi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15864
Posting: 29
Dari: haa?!i?

philippines   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 02:36


saya menutup aurat bukan untuk menjaga iman lelaki..
tapi untuk menjaga diri sendiri dan pesanan Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For p6_viProfil   Hantar PM kepada p6_vi   Pergi ke p6_vi's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 13:24


beramal lah dengan ilmu bukan nafsu...
setengah lelaki pandai bab gini...tapi bukan semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 15-12-06 14:54


peh...panjang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

hubbud_jariah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2006
Ahli No: 27212
Posting: 32
Dari: jepang

malaysia  


posticon Posting pada: 15-12-06 16:19


betul itu..kadang-kadang perempuan sendiri yang menjadikan diri mereka menjadi tarikan utuk lelaki tengok...so sama-sama lah kita jaga diri kita dr pandangan nakal,gatal dan jahat lelaki2 itu....pandangan itu seharusnyer adalah untuk org yang berhak sahaja iaitu lelaki yang bergelar suami....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbud_jariahProfil   Hantar PM kepada hubbud_jariah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-06 17:13


terima kasih 4 da info

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 20:54


ee...takut nya..
satu info yang bagus..time kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 21:26


thankz..innfo

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 21:45


oooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 21:45


oooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 21:45


oooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-12-06 23:32


ish..macam tu rupanya lelaki...perhatian kepada semua wanita!!!...jadikan ia sebagai pengajaran... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 13:01


lelaki pu ada rahsia jugak???menarik tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 13:20


hm.. betul itu.. susah nak dinafikan.. he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Rahsia Mata Lelaki.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.254988 saat. Lajunya....