Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 4 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Ustazah AF4 Mula Beraksi


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Ustazah AF4 Mula Beraksi

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Ustazah AF4 Mula Beraksi

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 09:48


PETIKAN YANG SAYA AMBIL DARI HARIAN METRO. TAKNAK KOMEN APA-APA. CUBA FIKIR DAN HAYATI SENDIRI 'REALITI DUNIA' (BUKAN REALITI TV) HARI INI!!!! FIKIRKAN DENGAN LEBIH MENDALAM PADA PERENGGAN YANG DI BOLD


KUALA LUMPUR: Pemilihan peserta bertudung dalam Akademi Fantasia 4 (AF4) yang diumumkan semalam dijangka membawa satu lagi fenomena seperti yang dikecapi juara AF3, Mawi.




Pada AF3, Mawi menjadi kegilaan peminat setia rancangan itu apabila dia menampilkan imej kemelayuan dan keislaman, tambahan pula mampu mengaji dan berqasidah dengan baik.

Untuk musim AF4, Astro selaku penerbit rancangan realiti pencarian bakat itu menampilkan satu-satunya peserta bertudung, Nor Salima Habibi, 18, (Salima) yang berasal dari Ipoh, Perak.

Dia dijangka menimbulkan fenomena baru dan bakal mengundang kontroversi memandangkan imej Islam yang ditampilkan.

Namun, melihat sokongan yang diberikan kepada Mawi, Salima bakal menerima undian yang banyak apabila bermulanya Konsert Prelude pada 27 Mei depan di Petaling Jaya.

Pada sidang akhbar mengumumkan 20 peserta yang layak menyertai AF4 peringkat Prelude di sebuah hotel terkemuka di sini, semalam, pihak media melahirkan kebimbangan mereka dengan penampilan bakat muda itu yang bakal ‘mengusik’ sensitiviti masyarakat.

Turut dipersoalkan bagaimana Salima boleh menyesuaikan diri andai berjaya memasuki peringkat 12 terbaik dan tinggal sebumbung dengan pelajar lain.

Dia juga bakal beraksi di pentas yang memaksanya menari, termasuk ketika menyanyi lagu tema rancangan itu, Menuju Puncak.

Justeru, Pengarah Program Astro, Zainir Aminullah menjelaskan, pemilihan peserta pada musim ini dibuat secara terbuka dan tidak bergantung kepada imej semata-mata.

“Dalam hal ini kita tidak mahu menyekat bakat peserta dan peluang diberikan sama rata oleh juri sewaktu sesi uji bakat dijalankan.

“Satu perkara yang perlu diingat AF4 adalah rancangan realiti TV, jadi bagaimana bentuk dan caranya peserta terpilih menempatkan diri terpulang kepada mereka.

“Biarlah penonton yang menilai bakat mereka. Bagaimanapun, kami mempunyai tenaga pengajar yang mampu memberi tunjuk ajar berkaitan aspek penting yang diperlukan,” katanya.

Ketika ditanya mengenai imej bertudungnya, Salima berkata, dia harus bersikap realistik dan rasional.

“Kalau hendak diikutkan memang ada batasnya, namun saya percaya dalam tindak-tanduk saya harus berbalik kepada perkara logik.

“Mengambil contoh andai ada orang datang bersalam tidak mungkin saya akan menolak. Saya perlu juga menjaga air muka mereka,” katanya yang mengingatkan ahli keluarganya supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan termasuk kontroversi dan cerita kurang senang kelak.

Musim ini juga seorang pelajar berketurunan Cina berasal dari Kelantan Karen Tan Lee Suan, disenaraikan peringkat Prelude.

Dia bakal memberi saingan sengit, sekali gus menyaksikan pecahan undian penonton setia rancangan itu.

Ini kali kedua peserta bukan Bumiputera layak menyertai AF selepas Vince dan Burn.

Sementara itu, antara peserta peringkat Prelude ialah seorang finalis Personaliti Celcom Metro, Rosliza Rosli (Leez), 19.

Pembabitan Leez mengulangi kejayaan yang dicapai bintang Gadis Metro 2004 iaitu Akma.

Peserta wanita lain yang turut layak, Nur Farhan Azizan, 22; Lydia Iryani Mohamed Khairul, 21; Mazlinda Mat Khalil, 24; Nordawati Daud, 20; Natasha Nordin, 24; Valvet Lawrence Aduk, 19 dan Nur Azilah Seeron, 18.

Peserta lelaki pula, Amirul Azwan Mohd Ghazali, 18; Syamsul Hirdi Muhid, 21; Mohammad Faizal Ramly, 22; Haider Arif, 21; Hazama Ahmad Azmi, 22; Hazwan Haziq Rosibi, 18; Jeffry Haikel Muhammad Nasir, 23; Lotter P. Edwin Edin, 23; Richael L. Gimbang, 23 dan Shazroul Fazlie Zahari, 20.




/


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-06 10:39


tak payah lah undi sesiapa pun..bila sengaja melibatkan diri dengan perkara yang hanya mendatangkan bermacam jenis perkara yang tak baik..nak cakap bagaimana lagi..mudah2an diberi petunjuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:09


bismillah...
alssalamualaikum..

perempuan yang baik adalah yang banyak mnrima nasihat..
perempuan yang solehah khidupnnya disisi lelaki yang soleh...
permpuan yang indah ialah yang sentiasa juga akhlak ...iman...amal....taqwa...di dalam rumah (bersama suami/ ahlul keluarga) dan bila brade di luar rumah (kerna kperluan2 agama).
perempuan yang beriman ialh SEORANG yang TAKUT (TAQWA) KEPADA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:30


nak glamour saja... nak raih undi... bongok!bahlul!!!!!! ( marah sangat ni..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:32


Kenapa panggil ustazah AF4 pula?sebab dia pakai tudung?ramai lagi penyanyi pakai tudung,waheeda,bienda,dll..bagi saya,dia tu sama saja macam penyanyi perempuan lain.mungkin tudung tu sebagai fesyen saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 19-05-06 11:33


salima ialah bekas pelajar tadika taman meru 2c, jelapang.....

lepas itu sek keb jelapang, ipoh perak....

saya merupakan best friend salima... tapi sekarang dah lost contack sebab saya balik ke negeri asal iaitu jelapang padi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:35


copy paste saja


""Saudariku.....
Artikel ini ku tulis dengan rasa kasih di hati. Renungkanlah isinya, hayati maknanya, aplikasikan ilmunya dan sematkan di kalbumu selamanya. Jadikanlah pesananku ini sebagai azimat dalam meneruskan perjuangan dan impianmu, untuk muncul unggul sebagai srikandi yang mempertahankan agama Allah. Insya Allah..

Saudariku....
Sesungguhnya kejadianmu terlalu unik, tercipta dari tulang rusuk Adam yang bengkok, menghiasi taman-taman indah lantas menjadi perhatian sang kumbang.

Kau umpama sekuntum bunga, harum aromamu bisa menarik perhatian sang kumbang untuk mendekatimu. Namun, tidak semua bunga senang untuk didekati oleh sang kumbang lantaran duri yang memagari dirinya.

Umpama mawar, dari kejauhan sudah terhidu akan keharumannya serta kilauan warnanya yang memancar indah mengundang kekaguman terhadap sang kumbang. Tapi awas, duri yang melingkari bisa membuatkan sang kumbang berfikir beberapa kali untuk mendekatinya.

Saudariku.....
saya suka sekiranya kau seperti mawar inspirasi setiap mujahid. Bentengilah dirimu dengan perasaan malu yang bertunjangkan rasa keimanan dan keindahan taqwa kepada Allah.

Hiasilah wajah mu dengan titisan wudhuk. Ingatlah bahawa ciri-ciri seorang wanita solehah ialah ia tidak melihat kepada lelaki dan lelaki tidak melihat kepadanya.

Sesuatu yang tertutup itu lebih berharga jika dibandingkan dengan sesuatu yang terdedah. Umpama sebutir permata yang dipamerkan buat perhatian umum dengan permata yang diletakkan dalam satu bekas yang tertutup. Sudah pastinya keinginan untuk melihat permata yang tersembunyi itu melebihi daripada yang
terdedah.

Wanita solehah yang taat dan patuh pada Al-Khaliq dalam melayari liku-liku kehidupannya adalah harapan setiap insan
yang bernama Adam. Namun, ianya memerlukan pengorbanan dan mujahadah yang tinggi kerana ianya bercanggah dengan nafsu serakah yang bersarang dalam dirimu, lebih-lebih lagi dengan title gadis yang kau miliki. Sudah pastinya darah mudamu mencabar rasa keimanan yang ada ...

Namun ingatlah saudariku....
Sesiapa yang inginkan kebaikan maka Allah akan memudahkan baginya jalan-jalan kearah itu. Yang penting gadisku... engkau mesti punyai azam, usaha dan istiqomah.

Saudariku.....
Akuilah hakikat dirimu menjadi fitnah kepada kebanyakan lelaki. Seandainya pakaian malumu kau tanggalkan dari tubuhmu, maka sudah tidak ada lagi perisai yang dapat membentingimu.

Sesungguhnya Nabi ada mengatakan tentang bahaya dirimu :
" Tidak ada suatu fitnah yang lebih besar yang lebih bermaharajalela selepas wafatku terhadap kaum lelaki selain fitnah yang berpunca daripada wanita"....

Oleh itu saudariku.....
Setiap langkah dan tindakanmu hendaklah berpaksikan kepada Al-Quran dan As-Sunnah. Jangan biarkan orang lain mengeksploitasikan dirimu untuk kepentingan tertentu.

Sesungguhnya Allah telah mengangkat martabatmu sebaris dengan kaum Adam. Kau harapan ummah dalam melahirkan para mujahid dan mujahidah yang bisa menggoncangkan dunia dengan sentuhan lembut tanganmu.

Saudariku...
Dalam hidupmu pastinya ingin disayangi dan menyayangi. Itulah fitrah semulajadi setiap insani, namun ramai diantara kamu yang tewas kerana cinta.

Bercinta itu tidak salah tapi memuja cinta itu yang salah. Kerana cinta manusia sanggup menjual agama dan kerana cinta maruah tergadai. Gejala murtad serta keruntuhan moral muda mudi sebahagian besarnya kerana sebuah cinta. Benarlah
sabda Rasulullah SAW :
"Sesungguhnya cinta itu buta"

Cinta itu mampu membutakan mata dan hatimu dalam membezakan perkara yang hak dan yang batil apabila kau meletakkan cinta itu atas dasar nafsu dan tidak kerana Allah SWT.

Sebelum kau mendekati cinta, cintailah dirimu terlebih dahulu. Mengkaji hakikat kejadianmu yang begitu simbolik, yang berasal daripada setitis air yang tak berharga lalu mengalami proses pembentukan yang direncanakan oleh Allah. Semoga disana mampu melahirkan rasa keagungan dan kehebatan terhadapNya dan timbul rasa cinta dan kasih pada penciptamu.

Saudariku...
Mencintai Allah dan rasul melebihi cinta terhadap makhluk adalah cinta yang hakiki dan abadi kerana hati yang pecah dan retak, apabila diberikan kepada makhluk pastinya akan bertambah
retak dan terburai. Tetapi apabila hatimu diserah kepada Allah sudah pasti ia akan bertaut kembali.

Dalam usia mu sibukkan lah dirimu dengan ilmu yang mampu mempertajamkan akal dan mampu membina sahsiah muslimahmu. Sesungguhnya ilmu itu cahaya dan ilmu tidak mampu bertapak
dalam hati orang yang melakukan maksiat.

Buat akhirnya, terimalah kata-kata seorang ahli sufi iaitu Rabiatul Adawiah sebagai renungan bersama :
"Cintakan manusia itu tidak mewujudkan kebahagian yang abadi untuk seseorang insan, kerana ia tidak kekal. Cintakan manusia seringkali membuatkan seorang itu gagal, kecewa, menderita dan terseksa. Oleh itu tidak ada suatu cinta pun yang dapat membuahkan kebahagiaan dan kenikmatan yang kekal abadi kecuali cinta kepada pencipta manusia sendiri."

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:35


tak layak dipanggil ustazah. ustazah ialah role model, contoh yang baik kepada masyarakat. salima masih belum menepati syariat Islam sepenuhnya..

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:51


Senangnya dia mentafsirkan agama. Cakap persis Ustazah. Apa lagi, kempen boikot jangan undi!

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:53


ikut suka dia saja nak cakap.... kononnya betul la tu apa yang dia cakap... hati manusia nak jaga... agama ALLAH nak biar terbungkang dalam longkang!!!!!!!! Lubang hidung DUA!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:55


huh...ni seorang lagi perosak orang melayu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:55


biarlah mereka dengan dunia mereka kerana dunia kita masih jauh untuk diperjuangkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:56


Ketika ditanya mengenai imej bertudungnya, Salima berkata, dia harus bersikap realistik dan rasional.

“Kalau hendak diikutkan memang ada batasnya, namun saya percaya dalam tindak-tanduk saya harus berbalik kepada perkara logik.

“Mengambil contoh andai ada orang datang bersalam tidak mungkin saya akan menolak. Saya perlu juga menjaga air muka mereka,” katanya yang mengingatkan ahli keluarganya supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan termasuk kontroversi dan cerita kurang senang kelak.

________________________________________________
Beberapa kesimpulan yang dapat dibuat setakat ini:

1. Salima sengaja melemparkan dirinya ke arah maksiat/bala. Dah tau dunia hiburan penuh fitnah, siapa suruh masuk tempat yang banyak fitnah?
2. Sengaja membiarkan dirinya disentuh (mungkin dipeluk) peserta laki2. Mawi yang alim tu pun tak terlepas, inikan pulak awak baru 18 tahun.
3. Sengaja (mungkin bangga) membiarkan aksi dirinya yang tergedik2 tanpa rasa malu di atas pentas dan di dalam akademi ditonton jutaan manusia.

:-(
Alahai Salima...
Keindahan wajah dan kelunakan suara sewajarnya hanya untuk sang suami. Bukan untuk diAFUNDI!


-----------------
Sudilah ke www.myzaidakhtar.blogspot.com atau www.saljusakinah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

Tolhah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19532
Posting: 104

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:57


Dia bertudung, tapi belum tentu lagi menutup aurat...aurat not just cover the hair but the whole body.

Tak tahu la kalau aurat islam hadhari.....

Fitnah datang bagaikan malam yang gelap sampaikan kita taktahu nak bezakan yang mana baik dan yang mana buruk

Bookmark and Share

    


  Member Information For TolhahProfil   Hantar PM kepada Tolhah   Pergi ke Tolhah's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:59


bertudung kepala saja....xtutup pun aurat yang lain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-05-06 13:33


susah juga nak komen..Salima nak jadi macam Wahida agaknya...??? :-? :-? :-?


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 16:20


Pemikiran dirosak.......
benda yang tak boleh dibolehkan........................

adakah dengan alasan untuk menjaga air muka orang itu nilai agama ditolak ketepi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 19-05-06 16:53


memang kita nampak af ni xelok..tapi kita kena fikir alternatif dan apa yang kita perlu lakukan..mereka tu mad'u kita kan..


-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini

[ Telah diedit oleh: salleh_y pada 19-05-06 16:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 18:05


alternatifnya sekarang......
pemikiran pemerintahan yang ada sekarang ni perlu dibetulkan.
Disebabkan pemerintahan yang membentuk `world view` rakyat.

Dan rakyat pula terdiri daripada masyarakat.
So kalau pemerintahan yang di dasarkan kepada sekular,
so majoriti rakyatnya pun berfikiran sekular juga.

Walaupun baru-baru ada nya pendekatan secara Islam Hadhari,
tetapi pelaksanaanya terhadap hal-hal kehidupan seolah-olah
tak ada kaitan dengan kehidupan, dan ianya hanya berteraskan
kepada pembangunan sahaja.

Sebab itulah syarikat-syarikat swasta yang mempunyai cita-cita
untuk membesarkan empayarnya yang ada di Malaysia ini,
bertungkus lumus mengambil peluang untuk mendapatkan keuntungan berdasarkan
world view yang ada pada sesuatu kerajaan itu.

Disebabkan kerajaan tidak membuat dasar bagaimana hiburan yang sihat, so syarikat-syarikat swasta ini buat apa sahaja untuk mendapatkan keuntungan.....yang menjadi mangsa adalah pengguna itu sendiri.............

walaupun adanya nasyid, atau akademi al-quran
adakah benda ini semua dapat membawa kepada kegemilangan islam, atau benda ini semua dibuat seperti melepaskan batuk
di tangga....


Waalahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 19-05-06 19:52


tak sabar nak balik malaysia nak tengok apa dah jadi...

macam-macam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-06 22:03


“Kalau hendak diikutkan memang ada batasnya, namun saya percaya dalam tindak-tanduk saya harus berbalik kepada perkara logik.

“Mengambil contoh andai ada orang datang bersalam tidak mungkin saya akan menolak. Saya perlu juga menjaga air muka mereka,” katanya yang mengingatkan ahli keluarganya supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan termasuk kontroversi dan cerita kurang senang kelak.

--> bertudung tak semestinya tutup aurat. apa buta hukum ka??? aurat wanita meliputi seluruh tubuh kecuali muka dan tapak tangan. sangat jelas...dan termaktub dalam kitab suci al-Quran.

--> sekarang dunia semakin banyak gejala2 yang sesat lagi menyesatkan!! si Qari yang dulu mengalunkan bacaan al-Quran...yang kandungannya jelas menyuruh manusia menjaga pandangan. tapi kini dengan megah menyanyikan lagu yang memuja-muja wanita...dari hujunh rambut hingga hujung kaki!! apa semua ni??? fikirkan...

--> apa yang perlu diutamakan? menjaga hati manusia...tapi mengenepikan soal hukum dan hak ALLAH. astaghfirullahal'aziim...sama-sama mohon keampunan ALLAH...semoga dijauhkan dari segala bala dan musibah yang kian menimpa umat Nabi Muhammad s.a.w di zaman ini.

--> kita tak mampu menghalang...tapi hanya mampu untuk tidak meredhai segala yang berlaku di dalam hati. lemahnya iman kita. semoga Allah buka hati muslimin dan muslimat semua...kembali pada lunas2 agama yang mudah lagi indah! semoga dosa2 kita diampunkan...amiin ya robb!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 00:29


Assalamualaikum.

     kalau kita boikot salima, tak undi dia, kesannya mungkin dia hanya tak masuk peringkat akhir dan tak jadi juara AF macam mawi, namun begitu kerajaan islam hadhari masih banyak lagi produk2 islam hadhari untuk mereka tampilkan. jadi kesimpulannya adalah lagi baik jika kita terus tidak undi kerajaan yang sekarang ini pada pilihanraya yang akan datang agar segala kerosakan ini dapat dibendung, insyaAllah.


Agenda Islam hadhari diteruskan dalam AF4

Assalamualaikum.

Sekarang telah pun bermula Akademi Fantasia musim keempat dan akan bermulalah pesta 'pilihanraya' bagi mengundi calon-calon pelajar terbaik AF4. Jika AF yang lepas menampilkan seorang bekas bilal, membawa imej ustaz, menyanyikan lagu nasyid sebagai tarikan, AF4 kali ini menampailkan wanita yang bertudung sebagai kelainan. Di forum-forum maya berbentuk islamik, sudah pun ada perbincangan tentang isu ini dan yang pastinya pandangan-pandangan dari peserta forum adalah berbentuk kritikan terhadap wanita bertudung yang menyertai pertandingan yang memerlukan dia melunakkan suara dikhalayak ramai itu.

Oleh itu tidak perlulah lagi saya ulas panjang tentang isu ini, kerana ianya sudah jelas membawa agenda Islam Hadhari. Cuma di sini apa yang saya fikirkan tidak mustahil akan ada nanti suara-suara yang mengatakan bahawa Menteri Besar Kelantan akan menjemput penyanyi wanita ini membuat persembahan di Negeri Kelantan sebagaimana jemputan terhadap Mawi setelah dia menjadi juara yang akhirnya akan menutup suara-suara kritikan itu tadi. Bagi saya tidak mustahil Tok Guru Nik Aziz yang juga Mursyidul Am Pas ini akan menjemput Salima ke Kelantan untuk membuat persembahan, tetapi persembahan nyanyian yang hanya untuk wanita, dalam pentas tertutup dan konsepnya sama seperti Konsert Mawi sempena pengisytiharan Kota Bharu Bandaraya Islam yang lepas iaitu konsep hiburan islam yang tidak mengabaikan solat.

Di sini saya percaya Pas tetap dengan berpegang kepada hukum bahawa wanita adalah tidak dibenarkan memperdengarkan suara nyanyiannya dikhalayak lelaki. Dalam akhbar Harakah yang lepas, pada ruangan soal jawab agama juga menjelaskan bahawa permainan muzik yang bertali dan berbentuk tiupan masih terdapat perselisihan pendapatan di kalangan ulama' namun begitu dalam soal suara nyanyian wanita ini, para ulama' bersepakat bahawa kaum wanita haram memperdengarkan alunan(menyanyi) suara mereka kepada lelaki bukan muhrim.

Oleh itu tidak timbul soal bahawa Kerajaan Negeri Kelantan akan menjemput Salima apabila dia menjadi juara AF4 kelak untuk membuat persembahan nyanyian di Dataran MPKB mahu pun Stadium Sultan Muhammad IV. Tambahan lagi jemputan terhadap Mawi dahulu adalah jemputan dari kerajaan negeri bagi meraikan pengisytiran MPKB sebagai bandaraya islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-06 00:46


Kalau nak jaga air muka orang bukan macam itu caranya wahai salima ooo....
mana lagi utama, jaga air muka orang atau jaga akidah?
ingatkan mawi macam ikan, tapi macam kambing...masuk kandang mengembek...
tak mustahil salima pun akan jadi begitu.....
inila akibatnya menjadikan perkara sampingan sebagai perkara utama..
bukankah hiburan itu hanya sampingan? dimana dalam kehidupan kita hiburan tak sampai pun satu perempat...tapi sekarang manusia jdkan satu perdua hiburan itu dalam hidup mereka..kononnya music is my life...music is universal...tanpa music saya tokleh hidup dan bla bla..
kalaula al-farabi masih hidup, tentu beliau tergelak mendengar lagu2 nyanyian penyanyi terkenal gubahan komposer2 terkenal..
yerla...sumbang sangat!!!
berlainan pula dengan penyanyi nasyid, golongan2 ini dianggap "nerd". yang juga sama maksud dengan "skema". dan jarang wanita-wanita dan laki2 yang meminati golongan nerd. maka mereka pun beralihkan minat mereka pada gologan yang tak nerd iaitu penyanyi laki2 yang nyanyi lagu cinta yang memuji keindahan perempuan dan penyanyi perempuan yang berpakaian tak cukup kain...maka tak hairanla terlalu banyak perempuan juga berpakaian sedemikian kerana mengikut idola mereka...bagi mereka yang berpikiran sempit mengganggap penyanyi yang mempuyai status qari adalah layak memenagi pertandingan yang jelas ada unsur maksiat wpon suaranya tidak sepatutnya digunakan untuk menyanyi lagu2 cinta...
tak ramai yang ada suara qari...tapi orang yang ada suara qari tu pulak mensia2 kan suaranya...yang sepatutnya digunakan untuk mengalun perkara2 yang baik dan bukannya lagu memuji dan memuja wanita...jika ini dikatakan sebagai fenomena..maka tak heranla jika satu hari nanti bangsa ini akan rosak...keislaman sejati dalam kemelayuan akan luntur..malah kemelayuan itu dulu akan luntur sebelum keislaman.....jangan sempitkan minda dengan mengatakan penyanyi bersuara qari itu mulia sekiraya ianya tidak dialunkan pada tempatnya...sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 20-05-06 09:07


TANDA AKHIR ZAMAN..............????????!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 20-05-06 12:43


Rosak betul puak2 ni, buat malu orang perak saja. lagi satu sejak bila lah gamaknye Islam bagi perempuan pergi jadik penyanyi ni??? duit tu berkat ke???
sok nanti dalam AF ni kena pegang2 juga contohnya macam mawi. pas tu kecoh2 nak berdahwah. buat rosak imej Islam saja. hampeh sungguh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 15:03


jangan susah2 nak pkir. tak payah undi. lagi bagus tak payah tengok rancangan tu. tak mematangkan minda langsung!
kepada yang bertudung, silala jaga imej anda..sebagai muslimah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 01:47


Pada 19-05-06 12:56 , zaidakhtar posting:

!!! QUOTE !!!

Ketika ditanya mengenai imej bertudungnya, Salima berkata, dia harus bersikap realistik dan rasional.

“Kalau hendak diikutkan memang ada batasnya, namun saya percaya dalam tindak-tanduk saya harus berbalik kepada perkara logik.

“Mengambil contoh andai ada orang datang bersalam tidak mungkin saya akan menolak. Saya perlu juga menjaga air muka mereka,” katanya yang mengingatkan ahli keluarganya supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan termasuk kontroversi dan cerita kurang senang kelak.

________________________________________________
Beberapa kesimpulan yang dapat dibuat setakat ini:

1. Salima sengaja melemparkan dirinya ke arah maksiat/bala. Dah tau dunia hiburan penuh fitnah, siapa suruh masuk tempat yang banyak fitnah?
2. Sengaja membiarkan dirinya disentuh (mungkin dipeluk) peserta laki2. Mawi yang alim tu pun tak terlepas, inikan pulak awak baru 18 tahun.
3. Sengaja (mungkin bangga) membiarkan aksi dirinya yang tergedik2 tanpa rasa malu di atas pentas dan di dalam akademi ditonton jutaan manusia.

:-(
Alahai Salima...
Keindahan wajah dan kelunakan suara sewajarnya hanya untuk sang suami. Bukan untuk diAFUNDI!

assalamualaikum
saya setuju dengan pandangan ini...
apapun yang penting jangan undi laa...
sebab bila kita undi samalah kita redho dengan apa yang dia buat...
salima...
sedihnya awak menjatuhkan imej semua muslimah...
namun kalau setakat pakai tudung saja belum bererti dah sempurna menutup aurat...
so kena tengok pada keseluruhanlah....

semakin jauh aku mengembara meninggalkan tanah air tercinta semakin haru dan kacau bilau masyarakatku...
islam sebenar diabaikan islam hadari pulak yang di gah2kan....
apapun pikir2kan lah tentang nilai aqidah kita yang terlalu mahal sebelum melemparkannya....

wa Allah hu a'alam....


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 02:20


ana MARAH sangat !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

lehgeo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2006
Ahli No: 24473
Posting: 27
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 09:38


...bagi orang yang berfikir tentang agama...wajarlah mengatakan dunia ini sudah terbalik....orang yang berilmu sudah berada pada lingkungan racun berbisa daripada pati dunia..orang jahil berada pad tempat yang dipenuhi madu dan sanjungan daripada isi dunia....itulah gambaran pada kita bahawa dunia ini sudah tua..hanyalah menanti isyarat sangkakala....renunglah...


-----------------
Wahai manusia berada naungan Islam..sesungguhnya dunia ini sementara...harta dan pangkat jadi senjata, sekiranya manusia lalai dan alpa....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lehgeoProfil   Hantar PM kepada lehgeo   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 15:02


ustazah...boleh nyanyi ke..?tak patut di panggil ustazah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 17:08


:-) Assalamualaikum..............


     Ustazah bagi saya adalah satu gelaran yang mulia bagi saya......seorang yang beragama dan berilmu juga berakhlak......bukan seorang yang hanya memakai tudung dan menyanyi di khalayak ramai...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-05-06 23:08


setuju... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 23:33


Assalamualaikum.

    gelaran ustazah bukan pada tudung, tetapi pada ilmu. kalau orang tu ada ilmu agama tapi masuk AF pun masih tak layak digelar sazah sebab dia masih tak faham dengan ilmu yang dipelajarinya ataupun tidak beramal dengan ilmunya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 22-05-06 20:38


setuju tu..... takkan semua yang bertudung tu ustazah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

majdah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4046
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-05-06 21:12


sebagai seorang muslimah tak sepatutnyalah dia berkata sedemikian......fikir-fikirkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For majdahProfil   Hantar PM kepada majdah   Pergi ke majdah's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-05-06 22:18


pakai tudung tapi tak tutup aurat.... semua tu mainan sandiwara maestrooooooooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-05-06 22:30


Dia pakai tudung ke topi? Macam topi ala Bienda saja...

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-05-06 22:33


tak kisah la marwiii ke ustazah af ke apa-apa ke semua sama saja..pura2 gunakan islam untuk cari nama...poyo2 saja..blagak macam alim...


-kalau nak jadi artis(slain nasyid lelaki)jangan sibuk2 nak tunjuk anda artis yang islamic... aku tahu ramai lagi rakyat bangang yang akan undi anda tapi tolong jangan jual nama agama....setakat pakai tudung pas tu pakai ketat2, joget2 sentuh sana sentuh sini.... bangsat betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-05-06 22:36


maaf kalau terkasar bahasa... angin betul aku... kalau nak jadi artis tu paham2 saja la... jangan sibuk2 nak belagak alim... golongan artis ni martabat nya memang antara yang paling rendah ..tak percaya kaji sikit sejarah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-05-06 22:39


bertudung xsemestinye ustazah...
:-) :-di :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-05-06 22:49


hati-hati saudara ku..ejen2 yahudi semakin kaut bersemi di hati kita... af sebahagian dari nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 01:05


Pada 22-05-06 22:36 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

maaf kalau terkasar bahasa... angin betul aku... kalau nak jadi artis tu paham2 saja la... jangan sibuk2 nak belagak alim... golongan artis ni martabat nya memang antara yang paling rendah ..tak percaya kaji sikit sejarah...


aii tasbih......
jaga sikit bahasa tu.....
profesional sikit.....


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 01:13


Pada 23-05-06 01:05 , safa_indah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-06 22:36 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

maaf kalau terkasar bahasa... angin betul aku... kalau nak jadi artis tu paham2 saja la... jangan sibuk2 nak belagak alim... golongan artis ni martabat nya memang antara yang paling rendah ..tak percaya kaji sikit sejarah...


aii tasbih......
jaga sikit bahasa tu.....
profesional sikit.....




-aii kan dah minta maaf tu... profesional tu apa erk..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 01:20


Layari BLOG BANDARAYA SAFA: http://safa.blogdrive.com TENANG DAN MENDAMAIKAN!

-awat tak boleh masuk pun???

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 03:01


bukan namenye ustazah kalau buka aurat kat atas pentas..kenapa sekarang ramai yang guna nama Islam,pakai tudungbaju ketat, salam dengan bukan muhrim..islam apekebenda? jaga martabat Islam depan bangsa lain..jangan ikut mereka..akhirat penentu.. usha cari cinta Allah bukan cinta peminat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 07:15


Pada 23-05-06 01:20 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Layari BLOG BANDARAYA SAFA: http://safa.blogdrive.com TENANG DAN MENDAMAIKAN!

-awat tak boleh masuk pun???


dah boleh masuk......
semalam semua blog yang guna blogdrive memang tak boleh buka. kenapa entah.....


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:12


ni satu penghinaan terhadap imej umat islam..nauzubillah.. boikot AF...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:21


ha elokla tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tudung dah dipermainkan.
natikanlah azab yang amat pedih dari Yang ESA!wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:23


!!! QUOTE !!!

Ketika ditanya mengenai imej bertudungnya, Salima berkata, dia harus bersikap realistik dan rasional.

“Kalau hendak diikutkan memang ada batasnya, namun saya percaya dalam tindak-tanduk saya harus berbalik kepada perkara logik.

“Mengambil contoh andai ada orang datang bersalam tidak mungkin saya akan menolak. Saya perlu juga menjaga air muka mereka,” katanya yang mengingatkan ahli keluarganya supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan termasuk kontroversi dan cerita kurang senang kelak.


Ya Allah, statement ni mengelirukan orang yang jahil. Menghalalkan yang haram bila terdesak kerana bersikap rasional?

Ini ke rasionalnya? Mengenepikan hak Allah kerana dunia, mengutamakan dunia lebih dari hak Allah? Inikah orang yang kita akan sanjung?..

Berdoalah kita agar dia bertaubat dan menarik balik kata-kata ini. Ya Allah....

Ini bersesuaian dengan firman Allah, sepatutnya ustazah tu kena keluar dari AF :
Firman Allah:
Dan Janganlah kamu manghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat.
(al-Isra’:32)

Peringatan ini juga kepada diri saya. Wallahu a'lam. Ya Allah jauhi kami dari menghampiri zina..


-----------------

Koleksi Busana
[ Telah diedit oleh: Amrizal pada 23-05-06 10:27 ]



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:29


Firman Allah bermaksud: “Katakan kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya.”
– (Surah an-Nur, ayat 31)."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

tiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10800
Posting: 29
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:29


assalamualaikum...fikir balik...kerana nila setitik rosak susu sebelanga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiqaProfil   Hantar PM kepada tiqa   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:34


perempuan tu saja saja ngada2.. nak raih undi.... nak jadi 2nd marwi peraih undi kasihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

prodigy
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24261
Posting: 10
Dari: bandar baru nilai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-05-06 18:38


tak baik langsung.....
merosak imej wanita Islam
adakah dengan hanya memakai tudung tu dah rasa diri benar-benar menutup aurat??!!!kepala bertudung tapi tubuh zahir bentuknya??
macam mana dengan aurat suara???!!
pergaulan??!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For prodigyProfil   Hantar PM kepada prodigy   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 23-05-06 21:00


YA Allah YA Tuhanku..selamatkanlah umat nabi Muhammad di akhir zaman ini.... T_T

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-05-06 21:07


nauzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 23:37


harap-harap tersingkir awal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

zahrawi_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 24519
Posting: 39
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-06 06:09


panggil ustazah sebab apa? pakai tudung..? tudung tu memang dah wajib dipakai,fardu ain sebagai muslimah..cuma nak tanya begitu ke ciri2 muslimah?
na'uzubillah...bersalam lelaki perempuan yang bukan muhrim, perempuan menyanyi di khalayak ramai, pakai tudung tapi pakaian sempit sana sendat sini, pergaulan tanpa batasan lelaki dan perempuan..kadang-kadang semua tu kita anggap perkara biasa,kononnya selari dengan arus pemodenan...banyakkan nasihat menasihati, zaman sekarang nak buat baik pun malu..sedihnye..

p/s: simpanlah sore yang merdu tu untuk suami dan anak2, kan ke dapat pahala.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrawi_achikProfil   Hantar PM kepada zahrawi_achik   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-06 09:25


tudung saja yang dipakai...aurat lain tak tutup pun. sakit hati nengok AF ni...pada sahabat yang nengok rancangan ni...ingat tak lagi babak di mana marsha pakai tudung dan buat gaya ala2 nak menggoda mawi (nak ngurut pula tu!), dan satu lagi taim syarifah aini nak bagi komen kat mawi, dia kata kena pakai tudung kalau nak komen mawi...dan semua ni disambut dengan gelak hilai para penonton.

sedih...perkara yang wajib dan dituntut ni dah dijadikan bahan mainan dan gurauan manusia aman sekarang. tegamak depa buat semua ni. sedih...sedih... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 12:13


Pada 26-05-06 09:25 , bintu_ruQaiah posting:

!!! QUOTE !!!

tudung saja yang dipakai...aurat lain tak tutup pun. sakit hati nengok AF ni...pada sahabat yang nengok rancangan ni...ingat tak lagi babak di mana marsha pakai tudung dan buat gaya ala2 nak menggoda mawi (nak ngurut pula tu!), dan satu lagi taim syarifah aini nak bagi komen kat mawi, dia kata kena pakai tudung kalau nak komen mawi...dan semua ni disambut dengan gelak hilai para penonton.

sedih...perkara yang wajib dan dituntut ni dah dijadikan bahan mainan dan gurauan manusia aman sekarang. tegamak depa buat semua ni. sedih...sedih... :-(


cakap tak guna otak.... :roll: :roll: pelik la...tak takut ke balasan allah kali ke2...


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

asrar_ayu
Warga Rasmi
Menyertai: 26.05.2006
Ahli No: 24555
Posting: 1
Dari: kedah, dan,9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 12:38


Pada 24-05-06 06:09 , zahrawi_achik posting:

!!! QUOTE !!!

panggil ustazah sebab apa? pakai tudung..? tudung tu memang dah wajib dipakai,fardu ain sebagai muslimah..cuma nak tanya begitu ke ciri2 muslimah?
na'uzubillah...bersalam lelaki perempuan yang bukan muhrim, perempuan menyanyi di khalayak ramai, pakai tudung tapi pakaian sempit sana sendat sini, pergaulan tanpa batasan lelaki dan perempuan..kadang-kadang semua tu kita anggap perkara biasa,kononnya selari dengan arus pemodenan...banyakkan nasihat menasihati, zaman sekarang nak buat baik pun malu..sedihnye..

p/s: simpanlah sore yang merdu tu untuk suami dan anak2, kan ke dapat pahala.. :)


assalamualaikum..
well..
memang betul pun kata-kata itu..
dia memang tak layak dipanggil ustazah la..
tak semua perempuan layak dipanggil ustazah kalau pakai tudung sedangkan body ditayang seolah-olah bertelanjang dikhalayak ramai.
bukan saja si peserta af saja tapi juga perempuan zaman sekarang.. semuanya sama saja..
ramai orang memperlekehkan muslimah yang memakai tudung labuh menyatakan yang mereka itu tak panas ke,
ejek muslimah pakai jubah "eh.. itu 'sapu' lantai itu bersih2 ye..itu waraknyee"
ni ke orang muslim yang sanggup menghina muslim sendiri???
sdgkan mereka tak sedar yang mereka itu pakai baju tg ketat sama saja macam sarung buah nangka.. mereka tak sdr..
biarpun mereka itu pakai tudung macam wardina..
labuh la juga..
tengok atas sopan saja.. tapi tengok bawah saja seolah-olah tak cukup kain..
sakit mata ni tengok tau..


ya Allah.. engkau lindungilah kami dr semua gejala2 diatas..
engkau kuatkanlah iman kami dan teguhkanlah pendirian kami.. ameenn...


;-)


-----------------
ukhwah itu indah jika pertemuan dan perpisahan itu adalah kerana allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For asrar_ayuProfil   Hantar PM kepada asrar_ayu   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 26-05-06 12:43


Jadilah almost perfect supaya akan dicontohi orang lain walaupun mengambil masa yang lama...

-Kata pujangga bernilai yang dapat dirasai apabila dapat dilihat dengan kaca mata-


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-05-06 13:16


Pada 23-05-06 10:12 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

ni satu penghinaan terhadap imej umat islam..nauzubillah.. boikot AF...



benar saya setuju.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 26-05-06 14:41


salima ni best friend dengan cousin aku... budak ni baru habis spm last year tak silap... kat sekolah dulu ketua pengawas budak ni... kalau ada event kat sekolah dia la yang akan buat show..lalalalala... pandai nyanyi budak ni... huhuhu... hasil didikan sekolah Jati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 14:42


dunia akhir zaman.
semuanya jadi perniagaan.
termasuk maruah dan nilai kemanusiaan.
kemana hilang ketaqwaan.
kemana letaknya keimanan.
semua dah tak tercapai dek pemikiran.
sehingga kini tinggalah satu persoalan...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

ilal_haQ
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14513
Posting: 25
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-06 15:05


ramainya yang mengaku kawan la..sepupu la... BANGGA sangat ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilal_haQProfil   Hantar PM kepada ilal_haQ   Pergi ke ilal_haQ's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-06 15:24


ni lah bila orang yang kurang ilmu agama memberi pendapat berkaitan agama....kononnya nak naikkan Islam di persada dunia tetapi dalam masa yang sama dia juga meruntuhkan tiang agamanya....di manakah kebenaran? NO WAR!~PEACE~ =)


BOIKOT AF!!!


-----------------
[ Telah diedit oleh: khazinatul_asrar47 pada 26-05-06 15:25 ]



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 20:58


Pada 26-05-06 14:41 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

salima ni best friend dengan cousin aku... budak ni baru habis spm last year tak silap... kat sekolah dulu ketua pengawas budak ni... kalau ada event kat sekolah dia la yang akan buat show..lalalalala... pandai nyanyi budak ni... huhuhu... hasil didikan sekolah Jati...


wah..ramai pula yang kanal salima ni...???well..salima glamour la kau...kat ukhwah.com ni pun dah cukup..belum forum lain lagi...huahua.... ;-) ;-)


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

rauQah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.04.2006
Ahli No: 24387
Posting: 24
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 02:25


??? no komen...kepada yang tahu jalan Islam yang syaro' tu alhamdulillah..then, kan baik saling menegur dari mengutuk...mungkin mereka kurang sikit ilmu...InsyaAllah kalau betul didikan dan cukup ilmu, boleh jadi muslimah sejati(impian setiap muslimah)...amiin :-)


-----------------
do trust Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For rauQahProfil   Hantar PM kepada rauQah   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 27-05-06 03:36


Entahlah...saya nak komen banyak2 pun tak berani,sikit-sikit saja la...
jangan kita jadi NATO cukuplah,bak kata Kang...
yang cakap kat sini berapi2,kutuk sana,kutuk sini...
yang pasti kalau semua ahli ukhwah sepakat,kita memang akan boikot 100% AF,jangan main cakap saja haaaa...jangan tengok langsung,tau perkembangan tak apa supaya dapat menjadi hujah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-05-06 03:46


siapa salima ini??tak kenal pun??buat malu saja..dah la bendera sama dengan aku!apa pun yang penting banned AF...kalau ada bom lagi bagus...bom saja..bukan ada sumbangan pada agama puak2 ini!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zahrawi_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 24519
Posting: 39
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-05-06 07:50


Pada 26-05-06 12:38 , asrar_ayu posting:

!!! QUOTE !!!




ya Allah.. engkau lindungilah kami dr semua gejala2 diatas..
engkau kuatkanlah iman kami dan teguhkanlah pendirian kami.. ameenn...


;-)



aminn....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrawi_achikProfil   Hantar PM kepada zahrawi_achik   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-06 08:02


meaningless..dont vote..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 08:07


Pada 27-05-06 03:36 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Entahlah...saya nak komen banyak2 pun tak berani,sikit-sikit saja la...
jangan kita jadi NATO cukuplah,bak kata Kang...
yang cakap kat sini berapi2,kutuk sana,kutuk sini...
yang pasti kalau semua ahli ukhwah sepakat,kita memang akan boikot 100% AF,jangan main cakap saja haaaa...jangan tengok langsung,tau perkembangan tak apa supaya dapat menjadi hujah kita...
yerp boikot AF 200%.....:-di
mari kita semua jangan tengok AF...
tak ada pekdahnya tengok... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 27-05-06 10:00


alhamdulillah tak ada astro...tenang sikit nak belajar....huhu :)
astro ni semua rancangan Yahudi nak runtuhkan Islam...banyak rancangan yang tak elok daripada yang elok...tak payah la tengok af itu...buang masa sakit mata,mendatangkan penyakit hati saja... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 11:31


Pada 19-05-06 12:53 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

ikut suka dia saja nak cakap.... kononnya betul la tu apa yang dia cakap... hati manusia nak jaga... agama ALLAH nak biar terbungkang dalam longkang!!!!!!!! Lubang hidung DUA!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 11:32


Pada 20-05-06 00:46 , phackdalung posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak jaga air muka orang bukan macam itu caranya wahai salima ooo....
mana lagi utama, jaga air muka orang atau jaga akidah?
ingatkan mawi macam ikan, tapi macam kambing...masuk kandang mengembek...
tak mustahil salima pun akan jadi begitu.....
inila akibatnya menjadikan perkara sampingan sebagai perkara utama..
bukankah hiburan itu hanya sampingan? dimana dalam kehidupan kita hiburan tak sampai pun satu perempat...tapi sekarang manusia jdkan satu perdua hiburan itu dalam hidup mereka..kononnya music is my life...music is universal...tanpa music saya tokleh hidup dan bla bla..
kalaula al-farabi masih hidup, tentu beliau tergelak mendengar lagu2 nyanyian penyanyi terkenal gubahan komposer2 terkenal..
yerla...sumbang sangat!!!
berlainan pula dengan penyanyi nasyid, golongan2 ini dianggap "nerd". yang juga sama maksud dengan "skema". dan jarang wanita-wanita dan laki2 yang meminati golongan nerd. maka mereka pun beralihkan minat mereka pada gologan yang tak nerd iaitu penyanyi laki2 yang nyanyi lagu cinta yang memuji keindahan perempuan dan penyanyi perempuan yang berpakaian tak cukup kain...maka tak hairanla terlalu banyak perempuan juga berpakaian sedemikian kerana mengikut idola mereka...bagi mereka yang berpikiran sempit mengganggap penyanyi yang mempuyai status qari adalah layak memenagi pertandingan yang jelas ada unsur maksiat wpon suaranya tidak sepatutnya digunakan untuk menyanyi lagu2 cinta...
tak ramai yang ada suara qari...tapi orang yang ada suara qari tu pulak mensia2 kan suaranya...yang sepatutnya digunakan untuk mengalun perkara2 yang baik dan bukannya lagu memuji dan memuja wanita...jika ini dikatakan sebagai fenomena..maka tak heranla jika satu hari nanti bangsa ini akan rosak...keislaman sejati dalam kemelayuan akan luntur..malah kemelayuan itu dulu akan luntur sebelum keislaman.....jangan sempitkan minda dengan mengatakan penyanyi bersuara qari itu mulia sekiraya ianya tidak dialunkan pada tempatnya...sekian.


Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 27-05-06 14:27


Pada 26-05-06 15:05 , ilal_haQ posting:

!!! QUOTE !!!

ramainya yang mengaku kawan la..sepupu la... BANGGA sangat ke???



mengaku kenal tak semestinya bangga... kamu kenal ariel sharon kamu bangga dengan dia ke??? asal mana kamu ni.... kb ke gua musang.. oo patut la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 27-05-06 14:27


Pada 26-05-06 15:05 , ilal_haQ posting:

!!! QUOTE !!!

ramainya yang mengaku kawan la..sepupu la... BANGGA sangat ke???



mengaku kenal tak semestinya bangga... kamu kenal ariel sharon kamu bangga dengan dia ke??? asal mana kamu ni ? sampai begitu sekali pikiran..... :-?
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 27-05-06 14:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 27-05-06 14:31


aku bagi tahu salima tu ketua pengawas kat sekolah...lepas itu aku bagi tahu kat sekolah dia selalu menyanyi... lepas itu aku bagi tahu inilah hasil didikan sekolah menengah taman jati.... kalau dah kat sekolah di galakkan..kat rumah diretui menyanyi... inilah jadinya.. bertudung tapi tak tutup aurat lepas itu berjoget pula tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 27-05-06 14:35


Pada 27-05-06 03:46 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

siapa salima ini??tak kenal pun??buat malu saja..dah la bendera sama dengan aku!apa pun yang penting banned AF...kalau ada bom lagi bagus...bom saja..bukan ada sumbangan pada agama puak2 ini!!




negara kita ni darul apa erk,,,?sampai senang-senang nak bom2 ni,,, ngaji dulu.. perangi nafsu dalam diri then baru perangi yang lain2...

jangan marah sekadar menegur.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 16:22


Pada 27-05-06 10:00 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah tak ada astro...tenang sikit nak belajar....huhu :)
astro ni semua rancangan Yahudi nak runtuhkan Islam...banyak rancangan yang tak elok daripada yang elok...tak payah la tengok af itu...buang masa sakit mata,mendatangkan penyakit hati saja... :)


setuju dengan pandangan khazinatul_asrar47.

astro rata-rata rancangannya ke arah menjatuhkan islam.

lihat sahaja drama thailand yang di siarkan di astro prima,
dan juga drama-drama bersiri dari mexico, dan sewaktu dengannya. walaupun stesyen lain ada juga menayangkan drama seumpama ini...
tapi jika astro yang menyiarkan, memang tak ada cut adegan2
yang memualkan.
pertunjukkan fesyen setiap hari mesti ada.........

so, adakah nilai bebas media sekarang ni sudah tahap yang kritikal seperti yang dipamerkan di media barat?


ada di kalangan ahli ukhwah yang menginginkan siaran alternatif
boleh la pergi ke WTV8---barisan alternatif, stesyen tv alternatif


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

nurfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3866
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-05-06 16:26


saya setuju dengan pandangan sahabat-sahabat yang mengatakan astro banyak rncgn2 yang menjatuhkan imej Islam.Walaupun saya kurang menonoton tv,saya amat setuju.bagi saya rncgn AF4 ni harap2lah yang terakhir.cuba kita tengok rncgn Akademi Al-Quran.kan lebih elok tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirdausiProfil   Hantar PM kepada nurfirdausi   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 16:52


saya dulu tak tau pun pasal AF ni... lepas itu kecoh sampai tok guru nik aziz pun merestui mawi... dan disebabkan itu saya semakin benci AF... walaupun ramai yang sokong mawi... saya tak pernah sokong... kalau orang bagi free kaset dia pun saya tak nak!!!!!! ANTI AF!!!!!!

Hasil daripada sokongan kepada mawi, maka si salima ni pun beranilah nak menonjolkan diri... mungkin dia pun harap tok guru nik aziz akan sokong dia... wakil pemuda dan muslimat pas akan melawat dia kalau dia menang nanti....

dan kenapa tajuk topik ni USTAZAH AF4??!!!!!!!!! Layak ke dipanggil ustazah?!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-05-06 17:46


tak layak .... orang macam tu ke nak panggil ustazah ... aku rasa maestro saja saja masukkan dia dalam af4 pasal nak raih duit undi ... suara pun macam perempuan karaoke saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

al-Syarqi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2005
Ahli No: 21165
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 20:03


siapakah orang yang menggunakan Agama untuk menegakkkan Kemaksiatan?>
ini dah kira out,tak boleh terima walau - infiniti paratus sekalipun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-SyarqiProfil   Hantar PM kepada al-Syarqi   Quote dan BalasQuote

zahrawi_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 24519
Posting: 39
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-06 20:16


Pada 29-05-06 16:52 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

saya dulu tak tau pun pasal AF ni... lepas itu kecoh sampai tok guru nik aziz pun merestui mawi... dan disebabkan itu saya semakin benci AF... walaupun ramai yang sokong mawi... saya tak pernah sokong... kalau orang bagi free kaset dia pun saya tak nak!!!!!! ANTI AF!!!!!!

Hasil daripada sokongan kepada mawi, maka si salima ni pun beranilah nak menonjolkan diri... mungkin dia pun harap tok guru nik aziz akan sokong dia... wakil pemuda dan muslimat pas akan melawat dia kalau dia menang nanti....

dan Kenapa tajuk topik ni USTAZAH AF4??!!!!!!!!! Layak ke dipanggil ustazah?!!


hehe..sabar2..memang xlayak punnnn :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrawi_achikProfil   Hantar PM kepada zahrawi_achik   Quote dan BalasQuote

kpiah_hitam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15764
Posting: 54
Dari: Padang Pasir

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 01:25


bertudung kepala....sekadar nak lepas yang wajib....

tapi tak faham tentang hikmah bertudung dan beraurat....

...sian nya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kpiah_hitamProfil   Hantar PM kepada kpiah_hitam   Pergi ke kpiah_hitam's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 02:45


mungkin dia ada agenda yang tersembunyi.....

p/s:matlamat tak menghalalkn cara...bagaimana pula tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 02:50


satu lagi,konsep tudung yang "ustazah" ni bawa tak syumul....ibarat mkan nasi tak ada lauk...tak lengkap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 02:57


undi untuk amal kita la banyak mana.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 11:58


sakit hati betul!!!!!!!!! kunci saja tajuk ni!!!!!!! Dengar perkataan AF pun dah meluat! Hanyir...
[ Telah diedit oleh: kamalhisyam pada 02-06-06 12:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-06-06 12:07


salima tu comel apa ..bijak pun bijak budak tu.. sayangnya impian dia nak jadi artis... silap tune minah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 12:16


bila pula jadi ustazah??? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 15:36


ustazah...??setahu ustazah mengaji bukannya menyanyi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 15:45


Memalukan title ustazah saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

ToOnFrEaK
Warga Rasmi
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24663
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 16:55


Tak semestinya bila bertudung saja, orang 2 sudah layak digelar ustazah...

Seorang yang bergelar ustazah...hidupnya adalah berlandaskan tuntutan syariah...
[ Telah diedit oleh: ToOnFrEaK pada 02-06-06 17:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToOnFrEaKProfil   Hantar PM kepada ToOnFrEaK   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 17:26


ada ke kementerian pelajaran iktiraf budak tu USTAZAH..???..jangan main label saja kalau tak betul...USTAZAH tu indah perkataannya..jangan dok kaitkan dengan budak tu...mentang2lah budak tu pakai tudung,USTAZAH la ye..tu budak kat luar yang brpeleseran...sosial bangat da...kenapa tak gelar....dah lah program tu buat hal...kita pula nak labelkan benda yang tak betul.....jangan gelar2 benda pada tak sepatutnya...pikiaq sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 18:03


Salima? Ustazah? apa ni? siapa tu? Akademi Fantasia? eh macam pernah dengar tapi kat mana ek?.. nilah masalah saya bila Quran saja kat kepala.... ( kalau tak faham, tak tahulah nak kata apa kat anda)
[ Telah diedit oleh: Addey pada 02-06-06 18:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

myislam
Warga Rasmi
Menyertai: 29.05.2006
Ahli No: 24602
Posting: 5
Dari: perak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-06-06 18:10


roask-roask bebudak sekarang....
mana letak malu bagi seorang muslimat
mahupun muslim sekali...
sekarang dalang adalah artis senior malaysia ni
kalau tak takkan ada AF entah menatang haram tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For myislamProfil   Hantar PM kepada myislam   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 09:40


Usatzah tu gelaran perli untuk dia......

sama saja lebih kurang Ustazah Mashitah yang rasanya pun tak berapa nak layak di gelar ustazah........
sama juga macam ustaz yang menendang peti undi apabila tak dapat menerima hakikat kekalahan.......

Di sebut ustazah kerana mungkin 'kealiman' yang ditonjolkan. Namun saya teramatlah kasihan, pada penampilan pertamanya menampakkan ia adalah seorang yang bertudung tetapi bangang lagi membangangkan.....

Saya 'tertengok' konsert pertamanya malam tadi, jelas yang dia memang tidak boleh dikategorikan sebagai seorang yang faham akan apa perlunya seseorang itu memakai tudung. Mungkin ia memakai tudung hanya untuk menyembunyikan rambutnya yang tidak terurus barangkali.......

Amat dikesalkan, juri yang bertudung litup pula 'menggalakkan' tindakannya itu yang mengatakan 'inilah fesyen yang bagus untuk perempuan bertudung'!

Melihat untuk mentafsir..........


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Ustazah AF4 Mula Beraksi

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.249709 saat. Lajunya....