Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: binatang apa paling handal dan terror...??????!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» binatang apa paling handal dan terror...??????!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh binatang apa paling handal dan terror...??????!!!!!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 18:09


dalam banyak2 binatang, binatang apa paling handal & terrror?
Bukan paling kuat tau......
jawab lah kalau terror.......hehehe :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 18:41


Pada 16-04-06 18:09 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

dalam banyak2 binatang, binatang apa paling handal & terrror?
Bukan paling kuat tau......
jawab lah kalau terror.......hehehe :-di


terror2..binatang yang terrorist tak ada ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 20:43


SANG KANCIL...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-04-06 20:46


kuda belang...sebab die ada banyak black belt...kalau tak percaya pergi ah kira berapa banyak black belt die ada...:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

nurulXzinnirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23894
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 20:49


mestilah..kucing...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulXzinnirahProfil   Hantar PM kepada nurulXzinnirah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 22:19


ana rasa kuda belang agaknya.. sama macam farishah.. bukan tiru ya ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 22:25


ASSALAMUALAIKUM....ana rasa jawapan farishah kurang tepat la....ana rasa sama ada harimau atau singa sebab dia boleh kalahkan kuda belang yang ada banyak black belt....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 22:31


mestila burung kakak tua!

saya ada dapat fwd emel tentang burung kakak tua yang pandai baca surah al-Fatihah...

binatang lain ada yang pandai baca al-Fatihah? :-?

tak ada? :-P

yeye, burung kakak tua menang! :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 16-04-06 22:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 22:32


Pada 16-04-06 18:09 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

dalam banyak2 binatang, binatang apa paling handal & terrror?
Bukan paling kuat tau......
jawab lah kalau terror.......hehehe :-di


handal dari segi apa???

p/s: dari segi baca al-fatihah ke??


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 22:40


burung kakak muda!burung kakak tua dah tua dah....dah bersara...yang muda-muda mesti banyak tenaga kan....haha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 22:43


burung kakak muda tak sempat nak khatam al-Fatihah lagi la... :lol:

p/s: sokonglah burung kakak tua :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 23:36


hitam bukan sebarang hitam,
hitam yang bergemilapan,
kuda bukan sebarang kuda,
kuda hitam yang gah...
mestilah kuda

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:27


Pada 16-04-06 23:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

hitam bukan sebarang hitam,
hitam yang bergemilapan,
kuda bukan sebarang kuda,
kuda hitam yang gah...
mestilah kuda


Nak naik kuda boleh tak? kuda kepang taknak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:33


ayam jantan sebab dia ada keris...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:23


Tenggiling hutan agaknya. Pasal dia boleh sedut semut2 dengan anai2 dengan selamber saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 15:24


tenggiling ada jenis hutan dan bukan hutan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:52


emmm... semut kut...
sebab die kuat, kena pijak pun tak mati, kalau terjun dari klcc pun sure rilexx saja dia jalan...
dia pun terror juga, sebab tauu saja kat mana saya letak choccolate,
tension betul...!!! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 15:57


dimana ada gula di situ ada semut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:06


Pada 16-04-06 20:46 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

kuda belang...sebab die ada banyak black belt...kalau tak percaya pergi ah kira berapa banyak black belt die ada...:lol:


anda betul.... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:08


nak teka-teki lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:26


tengah pikirlah ni... sabar ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:43


kancillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:45


zaid, jawapan dah diberikan..dah , tak payah jawab dah..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:49


he..he..he..kasihan kat zaid.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:31


burung kakak tua laaa :lol:

kuda belang reti baca surah al-Fatihah? :-? burung kakak tua pandai... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 17-04-06 22:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 00:50


hahaha...kelakar la. bukan pasal teka-teki tu. tapi kelakar dengan gelagat sahabat2 semua ;-) ok, rimbabara...post la teka-teki baru, boleh saya tumpang baca...malas nak teka;-)hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:04


Assalamualaikum..buat masa sekarang..famly burung la paling handal..1 donia kena pnyakit dia orang..hehe..so,beware of birds..:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-04-06 12:38


udah lah tu, dah tuan punya teka teki dah bagi jawapan, jangan nak bangkang lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 00:10


biasalah,teki teka memang macam ini.ada yang jenis macam budak,adegitu gini.kalau ana tanya soalan IQ,enth boleh jawab ke tidak

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-06-06 00:18


Pada 16-04-06 22:25 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM....ana rasa jawapan farishah kurang tepat la....ana rasa sama ada harimau atau singa sebab dia boleh kalahkan kuda belang yang ada banyak black belt....wassalam



sorie ya sheikh...jawapanye kuda belang walaupon secara hakikatnye harimau dan singa boleh kalah kan kuda belang... :-P


ps: jawap lah mengikut skema...:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 05-06-06 09:41


buraq lah..ala,binatang yang rasululah naik masa israk mikraj tu..any objection?hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 18:55


macam-macam jawapan keluar..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 20:54


mestilah unta...........panas panas steady lagi........ :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 01:24


Singa sebab dia adalah raja di rimba.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

hanasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 31.05.2006
Ahli No: 24637
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 10:32


apa ek?hmm...fikir..fikir...ahaa...hamster...(oit!orang tanya binatang yang teror,bukan binatang yang cute! :-P )

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanasayangProfil   Hantar PM kepada hanasayang   Quote dan BalasQuote

alan36963
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7711
Posting: 71
Dari: TeMpAt mENcArI iLMu..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 11:33


CICAKMAN!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alan36963Profil   Hantar PM kepada alan36963   Quote dan BalasQuote

joker
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25351
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 03:20


dah tentu lah kelawar....hahahaha
kl tak kan bat man boleh kalah kan joker

Bookmark and Share

    


  Member Information For jokerProfil   Hantar PM kepada joker   Quote dan BalasQuote

joker
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25351
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 03:21


dah tentu lah kelawar....hahahaha
kl tak kan bat man boleh kalah kan joker

Bookmark and Share

    


  Member Information For jokerProfil   Hantar PM kepada joker   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 23-07-06 09:25


apa antum mrepek ini. binatang yang paling hebat pun tak tahu. saya pun tak tahu. haha.
rasenye2 Lion King agaknya. sebab dia King.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 18:53


rimbarara lahhh..huahuahua

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 22:36


:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.307806 saat. Lajunya....