Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa nickname anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa nickname anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa nickname anda?

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 09:33


topik ni dah ada di sahabathijjaz dulu

sudi-sudikanlah men'taaruf'kan nickname anda yg menarik lagi unik itu



Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 10:00


tetap empayar72
tapi baru join je!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 15:56


nickname ana nuriz...kenapa entahlah

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

unicz
Warga Rasmi
Menyertai: 09.07.2003
Ahli No: 2217
Posting: 10

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:03


ana unicz kenapa entahlah lupa nak tanya diri ana yang dulu...kenapa ku pilih unicz sebagai nickname ku

-----------------
[B].:mampukah kemesraan di alam fantasi menjadi realiti.::.bolehkah mimpi menjadi kenyataan:.[/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For uniczProfil   Hantar PM kepada unicz   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-08-03 16:17


nickname ana munawwar! x lah sbb masa tu tengah bengang nak letak apa.. sbb pernah dengar..so.. this is.



tapi ramai ahli ukhwah x tau nick munawwar tu brother ke sister.. tapi bg yg dah kenal ok lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:20


hehehe
syukran akh kompang_melayu sbb wujudkan topik ni.

kalau tak, ana tak tau macam mana nak habaq kat org maksud nickname ana ni. boleh dikatakan semua org yg jumpa nickname ana ni akan bertanya kenapa ana pilih nickname, littlemuslimah. depa akan tanya ana ni kecik sangat ka atau pon ana ni kanak-kanak lagi.

hmm... dulu pernah ana habaq kat sahabathijjaz.com. mungkin ramai yg dah lupa.
ok... maih ana nak habaq sekali lagi...
littlemuslimah tu seperti maksudnya dalam bahasa Melayu, muslimah kecik.
ana ni bukan la kecik seperti yg ramai org anggapkan. sapa yg kenai ana depa tau laa ana ni kecik ka besar ka sederhana ka.
maksud sebenarnya ialah ilmu ana yang sedikit mengenai Islam.

jadi, kehadiran ana ke komuniti ni untuk belajar dan mengubah diri ana menjadi lebih baik dan semoga ana dapat menjadi muslimah sejati.
ana mohon dari sahabat sahabiah yg mempunyai ilmu, janganlah antum sembunyikan. curahkanlah segala-galanya di sini supaya menjadi manfaat kita semua.




[ Posting ini telah di edit oleh: littlemuslimah pada 2003-08-05 16:21 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:22


teman_siber...
ntah ler.. tetiber jer rase macam best nick nie... kalau kawan_siber, sahabat_siber ker member_siber.. bunyi macam tak best jer... susah nak sebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 20:09


jaja ..emm nape yek saya guna nama ni???
ha mungkin sebab kawan2 saya panggil camtu kot...
ataupun tak tau nak guna nama apa...

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 05-08-03 20:14


saya tetap Prince_Muslim90 dah tak bleh buat apa apa balik umah tido ahhh

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

BuDaK_SpiDeR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1427
Posting: 131
Dari: DiMaShQ

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 22:54


tetap setia ngan budak_spider....... dulu.....kini......dan selamanya.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_SpiDeRProfil   Hantar PM kepada BuDaK_SpiDeR   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 05-08-03 23:08


Ni Nick Hafiz..
kalau jumpa tegur tegur la yer..
Alhamdulillah setakat ni..masih
bertahan..
Hafiz_Qiee
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

rhazes
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 126
Posting: 152
Dari: negeri aman rakyat beriman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 23:24


assalamualaikum.....

nick name ana rhazes...ramai jugak yg tak tau ape maksudnya....
sebenarnya rhazes nie adelah panggilan barat terhadap tokoh perubatan islam al razi....
macam ibnnu sinna diaorang panggil avicenna , ibnnu rusyd diaorang panggill averosse..

sebab ana pilih nick tu sebab dulu ana mmg bercita2 nak ikut jejak rhazes...jadik doktor...tapi ditakdirkan ana amik architecture ....btollah kata ummi ana dulu ....

apapun peribadi melambangkan muslim ...not the name

w'sallam



-----------------
THIS PATH MAY BE DIFFICULT
BUT THE DESTINATION IS CERTAIN"http://www.ukhwah.com/images/signrhazes.gif">
Masa yg cepat berlalu menghairankan,tetapi kelupaan manusia itu terhadap tuhan lebih menghairankan.
Setiap yg datang itu hampir,tetapi kematian itu lebih hampir.

[ Posting ini telah di edit oleh: rhazes pada 2003-08-05 23:25 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For rhazesProfil   Hantar PM kepada rhazes   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 05-08-03 23:51


dulu, guna nick Wan-Amira. Nick Wan Amira timbul selepas join cenel sahabathijjaz dulu. orang yang bertanggungjawab atas kemunculan nick Wan-Amira adalah Pengarah Eksekutif sendiri... masa tu guna nick aMiRa{W} (nick ni masih wujud sampai skrg kat irc webchat). Bila ukhwah.com muncul, terdetik pula nak guna nama sendiri, Maryam. Lagipun, dengki kat kak hanan...guna nama sendiri aje...kak engku pun...nama penuh Wan Maryam...tapi tak suka dgn wan kat depan tu, so guna Maryam ajela. Nama Maryam kan glemer...dalam al-Qur'an ada surah Maryam. dalam surah Ali Imran pun ade cerita dia. dan Maryam bintu Imran tersenarai dalam 4 greatest women in Islam. panggilan merupakan satu do'a. nak panggil, panggil penuh. baru lah ada makna.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 10:08


MARI-MARI, JANGAN MALU MALU

CERITAKAN KISAH DI SEBALIK NICKNAME ANDA...

terlupa lak nak cerita nick sendiri...
pilih kompang melayu sebab ana suka sangat nasyid dan main percussion...tapi tak lah cekap sangat..boleh ketuk keluar bunyi..kira okla tu
... kompang melayu antara salah satu percussion selain conga, bongo, djembe dll

-----------------
Ruh Amalan Adalah Ikhlas

Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 10:15


emechzedes_72
sebabnya
em-m
ech-h
zed-z
es-s
mhzs-pangkal huruf nama ana sampailah nama tok wan ana!
72-vise versa jadik 27
birthday ana lah 27 nov 1984

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 10:50


Assalamuaalikum nickname ana mawarkasih......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 10:57


Assalamualaikum...

Ana pilih nawwal ni, sbb ana suka dengar lagu Arab.....boleh la improve Arab ana ni...

Lagi satu, nawwal ni maknanya hadiah....ana mmg suka bagi hadiah kat orang...especially bila birthday sahabat2 ana...

Itu aje...syukran la sbb wujudkan semula topik ni...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 11:15


afwan

nawwal zughbi, ana pun pernah dengar lagu dia...rasanya pakai arab ammi kot, bukan fushah..payah jugak nak faham

nt pernah tengak videoclipnya? masyaAllah, astaghfirullah..ana tertengok punya la teruk..ingtkan arab bagus rupanya teruk dari omputih

apapun, dengar lagu memang boleh improve bahasa kita...tapi jgn lupa banyak lagi cara lain



-----------------
Ruh Amalan Adalah Ikhlas

Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 11:21


Quote:

On 2003-08-06 10:15, emechzedes_72 wrote:
emechzedes_72
sebabnya
em-m
ech-h
zed-z
es-s
mhzs-pangkal huruf nama ana sampailah nama tok wan ana!
72-vise versa jadik 27



rumit jugak the making of nickname nta...ingtkan nama sepanyol...



-----------------
Ruh Amalan Adalah Ikhlas

Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 12:54


sepanyol..
apa kelas sepanyol!
baik ana guna bahasa malaysia....
lagi best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 15:18


Assalamualaikum warahmatullah..

Nickname ana dari dulu sampai sekarang tetap dgn khaulah_alazwar..
Khaulah Al-Azwar ni untuk makluman sahabat2 semua adalah merupakan seorang pejuang wanita yang tak nak dikenali siapa dirinya..ana nak jadi pejuang misteri..first2 baca cerita pasal khaulah ni..ana dah tertarik dengan dia..sekarang pun ana sedang cari lagi kisah2 berkaitan dengan khaulah Al-Azwar ni..sahabat yang tahu cerita pasal dia..kasila pada ana ye..

wallahua'lam

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 15:41


nickname ana dulu...kini...dan selamanya... adalah AyuHumaira...
sbbnya...kawan2 ana cakap, bila tgh matahari panas terik,atau terkena cahaya matahari, pipi ana pasti akan jadi merah...

lagi satu, kawan2 kata, bila ana cover malu, pipi ana jadi merah...

kan Humaira tu kemerah-merahan...

lagipun bakal suami ana kata ana ni ada ciri2 Aisyah r.a... so, dia panggil ana
AyuHumaira
begitulah al-kisahnya......

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-08-03 17:01


hamrak...oooo merah rupanya..patut la

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-08-03 23:09


assalamualaikum...... nickname saya pulak huwaina. saya pilih huwaina sebab nama tu sebahagian drpd nama saya.

-----------------
Keikhlasan dalam perhubungan

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 23:37


assalamualaikum....
berkenaan dengan nickname ana lak.....mujahidah2311 tu memang ana dah guna dari dulu lagi...
mujahidah tu sebab ana teringat lagu siti khadajah dr inteam...siti khadijah mujahidah solehah...kalau kat irc webchat mmg ana gunakan mujahidah^soleha...lagipun soleha tu mmg nama ana...
2311 tu pulak sempena birthday ana 23 nov 84

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Wasimah17
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1684
Posting: 73
Dari: Jalan Gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-03 12:15


Assalamualaikum....
nickname saya Wasimah17.Saya pilih nick nie sbb Wasimah itu bermaksud comel.17 pula tarikh birthday saya 17 Dec 1984....

-----------------
"Time can change in every breath we take. Every passing minute is another minute to change everything around."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wasimah17Profil   Hantar PM kepada Wasimah17   Pergi ke Wasimah17's Website   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 07-08-03 14:36


tetap.. i-z-a-h

kenaper? sbb nie mmg name izah..
wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 15:30


nick saya dari dulu sampailah sekarang ni....kasih_kekasih...sebabnya saya mmg minat ngan lagu kasih_kekasih dari in-team tu.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-03 16:32


emechzedes_72
sebabnya
em-m
ech-h
zed-z
es-s
mhzs-pangkal huruf nama ana sampailah nama tok wan ana!
72-vise versa jadik 27
birthday ana lah 27 nov 1984

lah emechzedes ni ingat ke nick tu sbb minat kereta mercedes tu je... tu letak bestday sbb nak ahli ukhwah kasi hadiah ke?
apapun happy birthday lah walaupun awal lg.

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 22:41


ana adeq_shiFa..
ni kakak ana yg pilih kan..bab..name dier shiFa..
ingat tak?die skg kat ganu..tgh blaja..
jadi die nak adeq..gantikan tmpt die..hehek

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 23:04



---Simba--- semenjak sahabat hijjaz sampai ke ukhwah, tetap simba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-08-03 00:30


assalamualaikum...

nick name ana ialah pokjak tapi nak tukar tk leh la...so biar la kekal yek////

wassalam



-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 478
Posting: 212
Dari: Pulau Melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-03 01:01


Assalammualaikum...

ana guna nick puteri_islam tu coz nak buatkan ana sedar yg ana boleh jadi wanita solehah..yg betul2 solehah
dan...dapat memotivasikan diri...serta...ingat yg ana nie ISLAM..

wallahua'lam..

REDHA ALLAH...BERKAT HIDUP...
REDHA MANUSIA...KAYA DUNIA PAPA AKHIRAT...

[ Posting ini telah di edit oleh: puteri_islam pada 2003-08-08 01:02 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 08-08-03 09:11


(Wa'alaikumussaalam)
Assalamu'alaikum...
Ana pun memang guna nick ni jer tak tukar-tukar pun...Ada maksud yang baik di sebalik nick tu...harapnya ana dapat jadi macam nick tu...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1375
Posting: 169
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 12:18


kenapa nick name ana wardah_iium???..kenapa ye?

pasalnye...wardah tu maksudnya bunga mawar/ros.Ana mmg suka ngan bunga wardah ni...dan..iium tu..tempat ana belajarlah tentunya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-08-03 16:32


assalamualaikum...
nickname saya budakinsaf budak...sebab saya suka jadi budak2 insaf sebab manusia harus insafi diri.wassalam

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 17:59


ana, MeowHidayah yg suka mengigit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 08-08-03 18:47


assalamualaikum,

nickname ana pulak..nadia tu nama sebenar dan is pulak nama ayah (ismail) selalunya pakai nama lain tp kat sini teringin pulak nak pakai nama sebenar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-08-03 20:32


hai apa 2 ye lah ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 12:19


Assalamualaikum warakhmatullah....

start dari komuniti sahabathijjaz.com sampai skarang, ana ttp guna nick sempena nama ana, zam_rizal....nama penuh zam rizal bin mustaffa....

selamat bertaaruf...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 11-08-03 10:47


nick kawan82 dipilih coz kawan suka berkawan..huhuhu

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 11:44


Quote:

On 2003-08-06 11:15, kompang_melayu wrote:
afwan

nawwal zughbi, ana pun pernah dengar lagu dia...rasanya pakai arab ammi kot, bukan fushah..payah jugak nak faham

nt pernah tengak videoclipnya? masyaAllah, astaghfirullah..ana tertengok punya la teruk..ingtkan arab bagus rupanya teruk dari omputih

apapun, dengar lagu memang boleh improve bahasa kita...tapi jgn lupa banyak lagi cara lain



-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



Assalamualaikum akh kompang_melayu, ana mmg dah tengok video klipnya....tapi, ana bukan nak jadi mcm dia pun...nauzubillahi min zalik...bukan nawwal tu sorang je dalam dunia ni....ramai lagi insan yg bernama seperti tu.Ana suka dengar lagu dia je....bukannya nak jadi macam dia...pun bukan nak tengok video klip dia...

So, ana nak tegaskan bahawa nawwal tu pun maknanya HADIAH...ana mmg suka bagi hadiah.Kalau akh kompang_melayu pun nak hadiah, cakap kat ana, insya Allah la ana kasi...

SEGALA YANG BAIK DATANG DARI ALLAH, APA YANG BURUK DATANG DARI DIRI ANA SENDIRI

Ana mintak maaf la kalau kata2 ana ni macam ni dalam keadaan marah je...

~::Solehah women smile in trouble,
Gather strengh from doa,
and grow brave by istighfar and solat...Amiin... ::~



[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-08-11 11:45 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-08-03 11:22


laa... marah ke? minta maap zahir batin.. hadiah apa nak bagi? boleh bagi satu kaset nawal..pemurah betul enti ni....

ana melawak je ..jgn amik ati


MAI-MAI JOM TAARUF NICKNAME HANGPA

-----------------
Ruh Amalan Adalah Ikhlas

Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

kepong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1701
Posting: 48
Dari: wardah

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-08-03 15:14


assalamualaikum.

untuk pengetahuan saudara nickname ana ialah kepong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kepongProfil   Hantar PM kepada kepong   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 16:09


Quote:

On 2003-08-12 11:22, kompang_melayu wrote:
laa... marah ke? minta maap zahir batin.. hadiah apa nak bagi? boleh bagi satu kaset nawal..pemurah betul enti ni....

ana melawak je ..jgn amik ati


MAI-MAI JOM TAARUF NICKNAME HANGPA

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



ha?? nak kaset nawwal ke? pegila Syria..


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-08-03 16:15


emm..
Anis Aqilah..

nick ni sebenarnya nama anak sedara kesayangan..
4 orang anak sedara yang terawal semuanya lelaki..
tetiba datang yang pompuan ni, rasa sayang sangat kat dia..lagipun dia tak banyak kerenah sangat..bila teringatkan dia, mesti rasa tenang je..senyumnya, menghilangkan duka..

anyway..nama anis ni saya yang suggest kat akak..pastu dia terima..aqilah pulak,datuk kedua-dua belah yang sepakat pilih..
jadilah Anis Aqilah..

dan sebagai ingatan saya kat dia, saya abadikan nama Anis Aqilah sebagai nick kat sini..

lagipun Anis Aqilah ni mempunyai makna yang baik..tapi lupa apa maksudnya..ada sesapa yang tahu??


-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

Sufigirl81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 559
Posting: 25

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 16:24


Assalamualaikum

ermmmmm......sufigirl81

kenapa ye? saya sendiri pun tak tahu....mungkin kerana saya terlalu mengagumi ahli sufi wanita = Rabiatul Adawiyah yang terlalu mencintai Allah S.W.T....yang menyerahkan seluruh cintanya pada Yang Esa sehinggakan dia menolak cinta duniawi. Ketaatannya pada Allah begitu kuat dan ianya menjadi sumber inspirasi bagi seorang muslimah.
Girl of course lah sebab saya seorang perempuan dan 81 tahun lahir saya...........

wassalam
sufigirl81


Bookmark and Share

    


  Member Information For Sufigirl81Profil   Hantar PM kepada Sufigirl81   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-08-03 16:40


Dulu kat sahabathijjaz saya guna nickname farieza lepas tue kat komuniti saya guna nickname muslimahsejati......seorang wanita yang ingin menjadi muslimah yang benar-benar sejati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

KieRoON
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2828
Posting: 23
Dari: BuMi WaKaFaN

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 17:31



assalamualaikum...

kenapa nick nama KieRoON... dulu orang panggil nama ana kieroon. Dari SHUQRAN.. kalu biasa dalam komuniti lain.. ana leibh biasa guna asySHUQran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KieRoONProfil   Hantar PM kepada KieRoON   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 18:51


assalamualaikum..

ana punya nick..achik_solehah
achik tu nama panggilan kawan2 ana, solehah tu sebahagian dr nama ana..
dulu ana ada masuk sahabathijjaz, tapi tak sempat nak mengaktifkan diri..sbb sibuk sket..

sekarang,alhamdulillah dpt bersua kembali dlm komuniti ukhwah ni...

kalau ada salah silap , tegurlah ana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

ramziahmad
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2003
Ahli No: 2947
Posting: 1
Dari: Kg Bintawa Hulu

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-08-03 00:34


Quote:

On 2003-08-06 10:15, emechzedes_72 wrote:
...
birthday ana lah 27 nov 1984



Welcome to the club... kita share tarikh lahir. Cuma tahun tu...emmm pakcik dah darjah 6 hah...

-----------------
anjurkan kebaikan, cegahlah kejahatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ramziahmadProfil   Hantar PM kepada ramziahmad   Pergi ke ramziahmad's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-08-03 15:44


nilamSarah...

nilam = permata
sarah = kesenangan

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 16:30


Harddisk Tetap jadi pujaan...
tah laa ek kenapa..tapi nick niee tatap best laaa...harddisk seumpama otak yg bolah menyimpan pelbagai maklumat...tapi tetap ada kelemahannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

the_brOtherz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 533
Posting: 242
Dari: International Islamic University Malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-03 17:52


assalamua'laikum..........,

nickname ana yang teristimewa.....the_brOtherz


Bookmark and Share

    


  Member Information For the_brOtherzProfil   Hantar PM kepada the_brOtherz   Pergi ke the_brOtherz's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 18:01


assalamu'alaikum..

biler2 maser pun tetap nick qaulah_atrah

wassalam



-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 14:29


haaiii... macam-macam nickname kat sini.
harap-harap semua nya ada maksud yang baik.

mai laa ghamai-ghamai perkenalkan nickname hampa semua...




Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-08-03 10:21


NICKNAME MENGGAMBARKAN PERIBADI....BETUL TAK?



-----------------
Ruh Amalan Adalah Ikhlas

Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 12:09


assalamualaikum..

yup.. ana setuju ngan pendapat akhie kompang_melayu.. setiap nick yg kita pilih tu sebenarnya dapat menyingkap peribadi kita..tp takler secara keseluruhannya..

erm...semua pernah dengar kan penerbit buku2/kitab2 agama ataupun website Darul Nu'man???ana ni salah seorang dari peminat buku terbitan syarikat ni.. klau dulu.. bila beli buku2 agama..ana kena pastikan ianya terbitan syarikat ni.. tp skrg ni.. dah bolehlah campur2 baca ngan buku terbitan lain macam "pustaka ilmi".

Quote:
kompang_melayu wrote 2003-08-21 10:21:
NICKNAME MENGGAMBARKAN PERIBADI.


berbalik pada kata2 di atas ni.. so, daripada nick ana.. ia melambangkan yg ana ni suka membaca..hehehe.. ada yg jeles tak?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 14:53


assalamualaikum
ana islamic princess
nick ni menarik perhatian ana
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 26-08-03 10:45


saya guna nick i_shahdamaii...nick ni adalah combination from 2 names...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

Ahmad25
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 703
Posting: 40
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 18:25


Assalamualaikum..

nickname ana..... ahmad25.Ana bubuh nickname ni ikut perkataan depan nama ana.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ahmad25Profil   Hantar PM kepada Ahmad25   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 13:42


Quote:

On 2003-08-26 18:25, Ahmad25 wrote:
Assalamualaikum..

nickname ana..... ahmad25.Ana bubuh nickname ni ikut perkataan depan nama ana.



selamat memperkenalkan nickname anta kat sini.
oOo.. nama anta ni Ahmad yer... yang 25 kat sebelah Ahmad tu ape? birthday ke?


Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 13:45


Quote:

On 2003-08-26 10:45, i_shahdamaii wrote:
saya guna nick i_shahdamaii...nick ni adalah combination from 2 names...


kalau ia membawa kepada makna yang baik, alhamdulillah.

selamat datang buat semua


Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 18:13


ngape ana pilih nickname nailofar87??
sebab..ana suka sangat baca buku sesegar nailofar hasil tulisan zaid akhtar..nailofar nie nickname sorang perempuan dalam buku tue..x silap ana,nailofar nie jugak nama sejenis bunga..87 kat belakang tue pulak,tahun kelahiran ana..ramai yang guna nickname nie??sure antum sumer pernah baca buku sesegar nailofar tue..satu lagi buku rona bhosparus karangan zaid akhtar yang ana minat..naikkan semangat ana bila baca buku2 tue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 11:38


Dulu kat sahabathijjaz ana guna nick 'puteri_solehah' tapi kat sini ana tukar jadi 'sinarshams' -maksudnya..sinar-bercahaya....shams-singkatan bagi smka.sheikh abdul malek.....tempat ana study sekarang...

krn.kat shams ana dapat sinar (nur)utk mendalami lagi agama islam.....kat sinilah ana tahu serba sedikit tentang ilmu agama yg ana dok tahu selama nie....semoga..shams terus bersinar membawa harapan kepada agama.masyarakat dan negara insya allah....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

RabiatulAdawiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4764
Posting: 16
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 01:39


Assalammualaikum wbt...

Kenapa guna nick name ni??? RABIATULADAWIYAH. Sebab ana kagum dengan rasa cintanya kepada Allah swt. Ana sangat2 berharap agar ana akan dapat mencontohi kezuhudan RabiatulAdawiyah. Amin.

Wassalam.

-----------------
Cinta kepada manusia kadangkala membuat kita terluka. TETAPI cinta kepada Allah membuat kita sinar dengan rahmat dan kasih sayangNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RabiatulAdawiyahProfil   Hantar PM kepada RabiatulAdawiyah   Pergi ke RabiatulAdawiyah's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-11-03 10:39


assalamualaikum..

ana punya nickname sebenarnya Volvo'XC [as in Volvo Cross Country]
Kereta ni la kereta idaman ana sejak 1st version dia keluar masa new millenium..

<< >>>

[heartbrokenkid ni sampingan je,, ]

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-11-03 16:54


nick saya biasa je
nama saya safiee di gabungkan dengan iiu yang bermaksud international islamic university

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-03 11:20




nak kata menggambarkan peribadi tak juga... cuma ana skrg merantau... jadi ana gunakanlah nama perantau... tang sepi tu biasalah... mula2 je sepi... skrg dah riuh.... tapi sepi itu indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

Hikari
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12768
Posting: 24

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-05 09:25




nama nickname ana Hikari
Hikari ni bhs jepun
maksudnye cahaya
kira macam nur la.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HikariProfil   Hantar PM kepada Hikari   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-03-05 09:34


ana ummusafiah

tp sbenarnya nak letak umairah sufiah
tp masa register tlupa lak... (mcm mn 2)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 09:43




nickname ana kat sini..memang nama ana sebenarnye..nick name untuk [email protected] tu nama ana..fiq adalah afiq nama anak buah ana..time tu ..tak reti buat email so dia yg tolong ana.. pastu yahoo id..putrisyazliana..nick ni...untuk anak ana nanti..akan dtg.. (lambat lagi kahwin)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 10:41


saya..letak nama betul je..

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 11:36




hurm,,dah dua thn dah topik nih...tapi takpele saye tetap nak join gak,,saye nih ahli baru,excited le gamaknye...

nick sayebeecological..nape??hurm sbb die bess..heheheh hurm,dlm peribahasa melayu maksudnyer---masuk kandang kambing mengembik,,masuk kandang kerbau menguak..
erti kate lain---
kite kenelah pandai menyesuaikan diri ikut keadaan....


wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 21:52




sy plak meow... sebenarnya taknak letak nama tu... tp masa register tu tertekan register... so... terlekatlah nama nie... meoooww...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

amirulreza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13978
Posting: 42
Dari: Pasir Puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-03-05 22:55




nick name saye... amirulreza fahmi ... amirul ... sempena nama anak saudara saya.. reza sempena nama pejuang indonesia...

nama fahmi tuu nama saya sendiri arr...
hehhehe...

wallahuaqlam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirulrezaProfil   Hantar PM kepada amirulreza   Pergi ke amirulreza's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-05 13:37


nilam=permata, saya kan permata hati ibu dan ayah..dulu masa sekolah menengah ada projek NILAM=nilai ilmu amalan membaca,tambah beberapa hurup lagi dalam nilam tu dapatlah nama sebenar saya, so dari sekolah sampai sekarang saya selalu guna nick ni..rasa macam rerasi dan ada aura la plak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-05 13:45



nickname ana = gabungan nama sbnr ana...
ape?? rahsia...hehe he....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-05 14:20



nickname saya kuahdurian. kuah durian masakan opah saya sedap giler cicah ngan roti gardenia. kalau betullah nickname kita melambangkan peribadi, nampaknya nickname saya melambangkan saya suka makan,makan,makan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16514 saat. Lajunya....