Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 2 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Awas!
Topik: AWAS...!!!jangan SEKALI2 BACA & KLIK PADA LINK INI...!!!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» AWAS...!!!jangan SEKALI2 BACA & KLIK PADA LINK INI...!!!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh AWAS...!!!jangan SEKALI2 BACA & KLIK PADA LINK INI...!!!!!!!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 09:54


Lihat...!!! Walau pun sudah disuruh jangan baca dan klik pada link ini, tetapi kita tetap mahu membaca dan klik pada link ini... Memang lumrah manusia yang dikurniakan dengan sifat ingin tahu dan ingin mencuba.... Selalunya, benda yang dilarang itulah yang selalu kita nak buat....macam masa kita kecik2, apa yang mak kita suruh jangan buat, itulah yang kita nak buat kan....sesungguhnya
"YANG TERLARANG ITULAH GODAAN". Apa pendapat anda semua?
jangan marah yee....nanti kena jual... Mari kita sama-sama lihat berapa ramai yang tergoda dengan benda yang terlarang.....sila beri komen.... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:02


alamak... apa ni... ana ingatkan ada info...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:25


kita mesti tau apa yang dilarang.jangan terima tanpa fikir apa-apa...Kenapa bab* haram dimakan?sesetengah orang,dia terima saja bab* haram dimakan.tapi ada juga orang yang nak kaji Kenapa bab* haram dimakan (tapi tak perlu sampai makan bab* tu..)begitu juga forum ni.ada orang,terima saja bulat2 supaya tak baca,tapi macam saya nak tahu Kenapa forum ni tak boleh dibaca..:):):):):):):):):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:26


Betul tu...Jangan letak perkataan JANGAN ....lagi la kuat orang nak baca....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:29


Dah suruh jangan, lagi dibuatnya..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:31


kurang asam betul topik ini..hihihhih

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:45


tu yang buat lagi nak tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 10:49


hahaha.....yang orang larang tu la teringin nak buat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

smiley_gurlz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13676
Posting: 13
Dari: Selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:50


huh! buat suspen saja baca.. hehe..
tapi betul la tu...
manusia memang ada sifat ingin tahu..
sampai yang tak boleh pun nak buat..
entah la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smiley_gurlzProfil   Hantar PM kepada smiley_gurlz   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 11:01


Ingatkan kesan dan akibat daripada perlakuan buruk itu. Jika kesannya tiada di dunia, ingatkan kesanya di akhirat nanti. Mengapa perlu teringatkan sesuatu yang langsung tidak memberi faedah kepada anda. Cubalah berlatih berfikir tentang perkara yang agak serius dan berat.
Banyakkan pembacaan bahan-bahan ilmiah dan akademik. Dengan cara itu, anda akan terdorong untuk memikirkan perkara-parkara yang lebih serius dan bermanfaat. Pada waktu itu juga anda akan terasa rugi jikalau melakukan perkara-parkara yang buruk. Jika perkara itu maksiat dan mendatangkan dosa, ingatkan bahawa usaha anda meninggalkan perkara itu akan membuahkan pahala. Jika anda terpaksa bertarung dengan nafsu kerana melawannya daripada melakukan perkara maksiat itu, ganjarannya amat besar, iaitu syurga ALLAH S.W.T dan juga nikmat memandang ALLAH S.W.T di syurga nanti.

Di petik daripada Kemusykilan Remaja oleh Ustaz Maszlee Malik~Karya Bestari

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 30-03-06 11:06


ala......Kalau tak boleh baca.....mesti tajuk ini dah kena banned.....so kira boleh baca la...walaupun tulis tak boleh....ana faham begitu lah....dah tu pulak ada dalam ukhwah dot com.....Kalau kat web lain fikir juga 2 ke..3 kali la...ahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 30-03-06 12:58


dah tkene la deh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 13:11


itukan fitrah manusia, yang mana yang dilarang, yang tu la yang suka dibuat....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 13:14


bacalah,
sebutlah dengan nama,
Tuhan yang menciptakan,
segala kejadian di dunia..

bacalah,
tulislah dengan pena,
wahyu yang diutuskan,
risalah kebenaran untuk insan..

(kalau slh lirik,sila maafkan...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 13:15


!!! QUOTE !!!


5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 15:12


mari kita lihat....siapa lagi yang kena........

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 15:13


nak tahu pun salah ke????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 15:15


huh tppikc

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

syababfatayat
Warga Rasmi
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23725
Posting: 14
Dari: terenganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-06 16:28


apa benda ni ha!ingatkan berita tergempar

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababfatayatProfil   Hantar PM kepada syababfatayat   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 22:49


haha..terkena..itulah kita..bila disuruh jangan still nak jugak tengok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 23:18


haaa..kan dah kata 'jangan'..degil nak bukak jugak...terkena beb..hehe...
kalau kat portal ukhwah ni, selalunya topic2 yang keluar sure bermanfaat punya...apapun kena pandai menilai dan selidik dulu apa-apa artikel sebelum percaya bulat2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 00:15


hidup kena pandai argue kenapa tak boleh buat apa-apa yang dilarang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:19


ha,ana tak baca.tahniah2!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

nurulXzinnirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23894
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 20:41


aduh....ingatkan ada...ish3333...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulXzinnirahProfil   Hantar PM kepada nurulXzinnirah   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 22:07


terpedaya rupanya~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

emannur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2006
Ahli No: 24127
Posting: 6
Dari: Kajang, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 22:52


Assalamualiakum bwt..
Senantiasa di dalam pengajaran kita jauhkan perkataan penggunaan 'Jangan' kerana seperti dalam susun kat saudari tadi manusia ini senantiasa tertarik dengan benda yan 'Jangan' dibuat... Begitu jigalah apabila kita meperingatkan rakan2 kita untuk berbuat baik... Senantiasalah bermula dengan ganjaran2 yang baik daripada-Nya bukan 'Jangan' buat... Elakkan dari melakukannya... Wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emannurProfil   Hantar PM kepada emannur   Quote dan BalasQuote

Levene
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21767
Posting: 9
Dari: bangi lama

Selangor  


posticon Posting pada: 15-04-06 00:31


tadi..mula2 ana ingatkan ada
senarai laman web yang bahaya untuk dibaca ke....
tu pasallah ana bukak link ni ...
tapi,terkena juga rupanya....kurang....prihatin!!!
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LeveneProfil   Hantar PM kepada Levene   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 05:46


Rimbabara ni buat gimik saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121481 saat. Lajunya....