Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 6 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 18 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: lucu ya.....!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» lucu ya.....!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh lucu ya.....!!!

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 02:11


Lucu ya... duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil bila dibawa ke StarHill, MegaMall dan seangkatan dengannya...

Lucu ya.. 30 minit terasa begitu lama untuk berzikir, tetapi begitu pendek untuk menonton drama2 di televisyen...

Lucu ya... betapa lamanya 2 jam berada di masjid, tetapi betapa cepatnya 2 jam ketika menonton wayang di panggung.

Lucu ya...susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan doa ketika solat, tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan.

Lucu ya... betapa seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak, tapi betapa bosannya bila imam solat terawikh bulan Ramadhan lama dan panjang.

Lucu ya...susah sangat baca al-Quran 1 juzuk saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah.

Lucu ya...orang berebut depan untuk menonton bola dan konsert, tapi berebut saf paling belakang bila solat Jumaat supaya boleh cepat keluar.

Lucu ya... kita perlu diundang awal untuk ke majlis agama supaya boleh dimasukkan ke dalam agenda kita, tapi untuk agenda lain seperti menonton wayang atau high tea, on the spot pun jadual kita boleh ubah.

Lucu ya...susahnya mengajar orang untuk menyebarkan dakwah, tapi mudahnya orang menyertai dan menyebarkan gosip.

Lucu ya... semua orang ingin masuk ke syurga tanpa harus beriman, berzikir, berbicara ataupun melakukan apa-apa yang disuruh oleh Allah

p/s: sekadar renungan.....


-----------------
##hidup indah jika segalanya kerana allah..##


Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:59


Peringatan yang simple tapi cukup berkualaiti.. Tak terfikir oleh minda.. Hanya orang-orang yang berfikir sepenuhnya yang akan sedar hakikat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

dauskupang
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23556
Posting: 44
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 30-03-06 05:32


Fikirlah sebelum terlambat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauskupangProfil   Hantar PM kepada dauskupang   Pergi ke dauskupang's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 06:22


beringat2 sebelum kena...
bila dah kena tipu barula nak menyesalkan..
tapi kena sabar ajela bila kena tipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 13:32


bila selalu membaca artikel begini,terasa adusssssss.....lemahnya iman aku........

Bookmark and Share

    


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:29


Pada 30-03-06 02:11 , adrianahayati posting:

!!! QUOTE !!!


Lucu ya...susah sangat baca al-Quran 1 juzuk saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah.





masalah ini banyak berlaku...
sebabnya tanya diri sendiri...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:32


tulah manusia....tapi bila dah ditimpa musibah...barulah nak buat amal khair....

p/s: tatau lah kalau lupa lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:37


walaupun diberi peringatan pun susah jugak nak berubah orang zaman sekarang ni..
bila ditimpa musibah barula terpinga2...
barula nak insaf...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 02:54


luculah...
Lirik2 lagu boleh hafal dalam sedikit masa...
tapi ayat2 quran dan doa bukan payah gila nak ingat...
Kenapa jadi macam ni?
tepuk dada tanya IMAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090184 saat. Lajunya....