Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 jam, 16 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 9 jam, 50 minit yang lalu
kasih_kekasih: 5 hari yang lalu
syahidatul: 8 hari yang lalu
raudhahasanah: 9 hari yang lalu
drzul-f: 13 hari yang lalu
hafiz_along_83: 14 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: HOUSE HUSBAND


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» HOUSE HUSBAND

Please Mendaftar To Post


Oleh HOUSE HUSBAND

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 29-03-06 21:26


apa pendapat kalian tentang HOUSE HUSBAND NI... sesuai ke lelaki jadi suri rumah ni.... ye la lamkalum la perempuan sekrang ramai yang bergaji besar dari lelaki..


pandangan antum semua...dipersilakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 29-03-06 23:51


ada tak kat sini mana-mana lelaki yang sanggup jadi suri rumah tangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 00:22


ehe kalau saya komen macam feminist nanti ada yang tak suka pula hehe....saya rasa sama-sama tolong menolong la hehehe....tasbih_30,, awak ini dah kawin belum? sibuk saja pasal ini.....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 01:25


Pada 30-03-06 00:22 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

ehe kalau saya komen macam feminist nanti ada yang tak suka pula hehe....saya rasa sama-sama tolong menolong la hehehe....tasbih_30,, awak ini dah kawin belum? sibuk saja pasal ini.....hehehehe



:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:19


uiks tak ada yang nak komen ke....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:31


hmm...tak ada masalah la....isteri tolong suami, suami tolong isteri....mesti rumah tangga bahagia kelak.....

tapi zaman sekarang ni susah nak jumpa situasi macam tu...sebab suami dengan lagaknya, isteri pula dengan actionnya yang tersendiri....

hmm....senang2 pakai saja minah indon.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-03-06 22:44


pakai minah indon pun tak senang juga...hati bini jadi susah...

kadang-kadang tu minah indon lagi tebal mekap dari bini...hehhehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-04-06 20:46


sesiapa kat sini yang rela jadi suami suri rumah...????

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-04-06 21:36


Boleh ke laki jadi suri rumah...tengah malam pun still lepak kat kedai mamak..hmmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 21:48


menurut Islam, nafkah adalah kewajipan suami, tapi kalau isteri hendak bekerja tak salah, tapi mestilah dengan keizinan suami...

walaupun gaji si isteri RM10,000 sekalipun, gaji si suami RM2,000 sahaja, kalau suami suruh si isteri berhenti kerja, dia wajib patuh kepada perintah suaminya selagi tidak bertentangan dengan syarak, dan selagi nafkah dapat disediakan dengan cukup...

tugas isteri adalah solat, puasa, taat kepada suami, melahirkan anak... insya'Allah kalau dia taat kepada Allah dan suaminya, Allah jamin dia akan masuk syurga...

kewajipan tetap kewajipan, si suami yang tidak bekerja hendaklah terus berusaha untuk menjalankan kewajipannya dari segi nafkah kepada keluarga, sebab itu adalah tanggungjawabnya, si isteri hanya membantu...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-06 22:42


Rasanya memang tak salah kalau suami jadi suri rumah, asalkan si isteri tidak memperendahkan suami, tetap taat kepada perintahnya walaupun si isteri mencari rezeki dan suami di rumah jaga rumah dan anak.

Tapi walaubagaimana pun saya yakin, paling sedikit pun pasti bertambah keegoan isteri, memandangkan kedudukannya dari sudut karier dikira tinggi di mata masyarakat, sedangkan suaminya hanya ber'office'kan rumah dan bidang kerjayanya hanya di sekitar rumah dan anak, kuasa berbelanja pun tidak ada, macamana nak ada? duit tunggu isteri yang beri.

Sedangkan lidah lagi tergigit apakan pula suami isteri, sampai di satu tahap perselisihan di antara suami isteri, mungkin akan timbul dari mulut si isteri ungkitan dan unsur2 penghinaan , memandangkan suaminya tidak punyai apa-apa, hanya bergantung penuh pada isteri yang bertanggungjawab mencari nafkah. Si suami pula merasa rendah diri, tertekan dan terpaksa akur dengan keadaan.

Budaya hidup seperti ini mungkin belum luas penghayatannya atau belum diamalkan di dalam masyarakat Melayu Islam kita, apa yang jelas implikasinya akan lebih cenderung kepada negatif, dimana mungkin akan menyebabkan timbulnya:
1)sikap nusyuz(derhaka) isteri terhadap suami.
2)tekanan hidup akan dialami oleh suami.
3)tekanan yang dihadapi oleh isteri sendiri disebabkan pengaruh masyarakat keliling, seperti masyarakat akan mengata dan memandang rendah kepada isteri yang mempunyai suami yang tidak berkerja.
4)anak2 kurang mendapat kasih sayang ibu, yang seharusnya lebih tulus dan sejati dari kasih sayang bapa.
5)suami takut untuk menegur isteri kerana sikapnya terlalu merendah diri dan tidak berkelayakkan.
6)pandangan serong masyarakat terhadap suami dan isteri.

dan macam2 lagi implikasi yang mungkin timbul jika dikaji dengan teliti cara hidup ini dengan lebih mendalam.

Bagi saya, jalan yang terbaik, sebesar mana sekalipun gaji si isteri, tidak sepatutnya si suami berhenti kerja untuk menguruskan rumahtangga. Banyak alternatif lain yang boleh dipilih untuk pengurusan rumah dan anak bagi suami isteri yang berkerjaya. menyuruh suami berhenti berkerja untuk menguruskan rumah bukan jalan terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 07-04-06 22:55


nak jadi house husband... kena fikir habis-habis lu... tapi dari segi kuasa membeli laki boleh try bisnes yang base kat rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 23:15


persoalan lelaki sanggup atau tak untuk menjadi suri rumah ni bukan masalahnye..bagi zilzal sendiri yang jelasnye sang suami itu bertindak sebagai ketua keluarga dan ke atasnye tanggung jawab mencari nafkah..setuju dengan pendapat abu ruqayyah tu,walau besar mana pun gaji sang isteri tu,sang suami kena bekerja,sebab implikasi buruknye lebih banyak dr baiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 15:34


tak sesuai la lelaki jadi house husband

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 21:19


xsesuai langsung lelaki jadi house husband...
apa orang kata jatuhla maruah lelaki sebagai ketua keluarga...
sebaiknya lelaki yang bekerja cari nafkah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-04-06 21:23


semua tak setuju..hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:17


setuju...sokong akwa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-04-06 14:20


buek malu jo

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 14:25


tak sesuei....setakat tolong isteri sikit-sikit itu ok laa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 15:13


tak ada yang berani setuju ke???/ hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 15:31


Kenapa??tasbih nak jadi house husband ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:04


Pada 09-04-06 15:31 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa??tasbih nak jadi house husband ke??



-kalau house husband u..i relakan saja... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:11


tak takut ke???

p/s: ops...lari topik ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:12


anda sesuai rasanya kalau lelaki jadi ,macam tu, nanti isteri naik lemak...pijak kepala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:14


oppss...silap ayat kat atas...

nak tulis...kurang sesuai rasanya kalau lelaki jadi macam tu, nanti isteri naik lemak...kena pijak kepala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:48


heheheh... awak kan taat pada suruhan Allah.... so kena la taat pada suami....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 16:51


isteri keluar bekerja...suami duduk rumah jaga anak sambil2 tu biz la sikit-sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 17:24


assalamualaikum wbt...

dalam berumahtangga, suami dan isteri perlu tolong menolong... give dan take...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 17:46


taat pada suami....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 09-04-06 17:57


emmm.....heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 18:27


Pada 09-04-06 17:46 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

taat pada suami....



-lepas nikah la... walaupun suami hanya house husband tapi kewajipan isteri untuk taat pada suami tetap sama ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 18:37


betul ke macam tu... :-?

tu pun kalau di luar kawalan, memang tak dapat kerja tapi masih mencari kerja...

tapi kalau si suami memang nak duduk rumah jaga anak2, bagi saya tu dah tak relevan sebab dia dah abaikan satu tugas yang wajib dia laksanakan: nafkah untuk keluarga...

dalam keadaan macam tu, kalau si isteri dah kurang ketaatannya si suami jangan marah ye, sebab anda yang telebih dulu tak jalankan kewajipan...

p/s: fikir-fikirkan... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-06 18:40


emm..sokong ibn musa

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 18:44


terima kasih atas sokongan... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 09-04-06 21:20


Pada 09-04-06 18:37 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke macam tu... :-?

tu pun kalau di luar kawalan, memang tak dapat kerja tapi masih mencari kerja...

tapi kalau si suami memang nak duduk rumah jaga anak2, bagi saya tu dah tak relevan sebab dia dah abaikan satu tugas yang wajib dia laksanakan: nafkah untuk keluarga...

dalam keadaan macam tu, kalau si isteri dah kurang ketaatannya si suami jangan marah ye, sebab anda yang telebih dulu tak jalankan kewajipan...

p/s: fikir-fikirkan... :-di





-suami still boleh cari income ...buat la biz yang base kat rumah... kewajipan kan tertunai...

-just pandangan saja... :-di
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 09-04-06 21:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 21:48


saya pandai masak masakan pedas...masak pedas pasti tak bubuh gule..siapa makan mesti tak tahan.saya boleh jadi house husban bila isteri bersalin.tapi tak pandai masak untuk orang bersalin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-06 22:01


Pada 09-04-06 21:20 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

-suami still boleh cari income ...buat la biz yang base kat rumah... kewajipan kan tertunai...

-just pandangan saja... :-di
satu pandangan yang baik...

saudara cuba buat dulu, baru kita semua boleh tengok, mampu ke kendalikan bisnes kat rumah untuk mendapatkan nafkah, sambil melayan kerenah anak2 kecil dan sambil selesaikan kerja2 di rumah...

sambil bekerja cari nafkah sambil boleh buat kerja2 di rumah, kalau kedua2nya boleh disempurnakan, nafkah isteri dan anak2 (dan mak ayah) dapat ditanggung, insyaAllah saya sokong, dan saya pun nak ikut jejak anda... :-di

satu saja yang kena ingat: kerja sebagai suri rumah bukanlah satu kerja yang mudah! fikir2kan...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 09-04-06 22:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159773 saat. Lajunya....