Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 11 jam, 30 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Siapa study di Sekolah Sheikh Abdul Malek?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Siapa study di Sekolah Sheikh Abdul Malek?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6  
Jump To Page:

Oleh Siapa study di Sekolah Sheikh Abdul Malek?

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-03 15:41


saper yg. study kat shams bolehlah tulis biodata!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-08-03 16:00


ana pelajar SHAMS.....
setahu ana forum nie dah dibuka oleh kepong dulu......tp takpelah....anta nie ahli baru lagi.....
nak tanya,anta nie penyanyi nasyid sek kiter,betul tak..??!!
apepun,anta sabarlah sikit....mungkin ader yg pelajar SHAMS kat sini belum perasan forum nie......


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-08-03 21:11


Assalamualaikum...

Ana pun student SHAMS jugak..tp, dah ex-student dah...baru je jd ex-student.

Betul cakap adik sahabat_amin tu...mmg dah ada topik ni....takpe, pasti ada yg posting nanti.

nak biodata ek?
* batch 1998-2002
* prefect last year
* ana ni, muslimah (tengok avatar tu)

itu je la yg boleh di bg tahu....
p/s: adik sahabat_amin, asyik kita je yg posting dlm SHAMS ni...mmg kita student sejati SHAMS la..


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

exShams
Warga Rasmi
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2496
Posting: 9
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-08-03 21:14


a,kum.ana pun ye jugak....dah lama dah cari korang sumer...maner yang lain?tak nampak pun....em..bgatu la nama betul.kan ke senang sket...

Bookmark and Share

    


  Member Information For exShamsProfil   Hantar PM kepada exShams   Pergi ke exShams's Website   Quote dan BalasQuote

exShams
Warga Rasmi
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2496
Posting: 9
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-08-03 21:16


em...boleh tanya tak?nawwal ni saper?

Bookmark and Share

    


  Member Information For exShamsProfil   Hantar PM kepada exShams   Pergi ke exShams's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-08-03 21:28


nak kena bg tahu jugak ke?

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

HePyFaCe
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 979
Posting: 17
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 17:29


Assalamualaikum...
Ana pun pelajar SHAMS jugak.ana batch 1998-2002,muslimah jugak.samelah dengan nawwal.tapi,nawwal ni sape yer?
dah lame tak jenguk sekolah SHAMS.InsyaAllah balik cuti ni,ana ke sane!




Bookmark and Share

    


  Member Information For HePyFaCeProfil   Hantar PM kepada HePyFaCe   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 10:48


Quote:

On 2003-08-05 17:29, HePyFaCe wrote:
Assalamualaikum...
Ana pun pelajar SHAMS jugak.ana batch 1998-2002,muslimah jugak.samelah dengan nawwal.tapi,nawwal ni sape yer?
dah lame tak jenguk sekolah SHAMS.InsyaAllah balik cuti ni,ana ke sane!






ha'ah ye...sape ana ni?? anti pun sape ye? kalau adik sahabat_amin, ana kenal nama je kot...kalau akhi exShams, ana kenal sangat2 la....sbb kami sama2 jd prefect, betul tak?

Anti pun prefect jugak ke??

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 11:10


assalamualaikum..
ana pun ex shams jugak..
batch 1997-2001 tp ana kuar F3...
salam ukhwah fillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 23:32


Mana lagi org lain ni.....ada 3 org lagi sahabat ana ni...bila la diaorg ni nak munculkan diri...

Hepy_face....ana ingatkan saper la tadi...rupanya sahabat sekelas masa form 2 dulu...ajakla lagi sahabat2 SHAMS join komuniti kesayangan kita ni...

'Ala kulli hal....SALAM UKHUWWAH FILLAH AIDHON ILA semua student & ex-student SHAMS

~::Solehah women smile in trouble,
Gather strengh from doa,
and grow brave by istighfar and solat...Amiin... ::~



[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-08-11 11:50 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

HePyFaCe
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 979
Posting: 17
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 13:06


InsyaAllah....
ana akan ajak sahabat shams kite seramai yang boleh...semoge ruangan ni disertai oleh lebih ramai student shams...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For HePyFaCeProfil   Hantar PM kepada HePyFaCe   Quote dan BalasQuote

kepong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1701
Posting: 48
Dari: wardah

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-08-03 14:55


assalamualaikum...

shababulmuslimin.

untuk pengetahuan anta,ana adalah salah seorang pelajar SHAMS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kepongProfil   Hantar PM kepada kepong   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-03 15:51


assalamualaikum..........macam kenal sahabat_amin & kepong .......tapi dimana ya?!!**^bukan diaorang kelas ana ker?buat2 tak kenal!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-03 15:55


nak tanye sahabat_ingatan, kenal tak nik nabihah maser ting 3 dier kelas 3 Abbas

[ Posting ini telah di edit oleh: shababulmuslimin pada 2003-08-21 15:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-03 16:11


assalamualaikum.....sekarang ni pelajar muslimah ting 2 mengalami masalah yg agak teruk iaitu mereka tak nak pakai JILBAB LABUH diluar waktu p'sekolahan tetapi ader ayat QURAN kater WAJIB pakai JILBAB LABUH iaitu dlm surah AN NUR AYAT 31 kalau tak silap ana.......... sekarang ini isu ini tengah panas diSHAMS .... TETAPI TIDAK PATUT LER MEREKA TAK NAK PAKAI KAN! untuk p'tahuan isu dimulakan oleh PENGAWAS PEREMPUAN TING 2 SEMASA USRAH PENGAWAS TING 2.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 16:10


Assalamualaikum...

Akh shababulmuslimin , anta ni school prefect ke?? Boleh tolong jawab tak..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 17:29


Quote:

On 2003-08-21 16:11, shababulmuslimin wrote:
sekarang ini isu ini tengah panas diSHAMS .... TETAPI TIDAK PATUT LER MEREKA TAK NAK PAKAI KAN! untuk p'tahuan isu dimulakan oleh PENGAWAS PEREMPUAN TING 2 SEMASA USRAH PENGAWAS TING 2.............



Assalamualaikum....

Ana, selaku es-student SHAMS berasa sungguh sedih dengan isu ni...Isu ni sebenarnya dari dulu lagi....iyelah...kat skolah, bertudung labuh tapi, bila keluar je...habis semuanya...maybe diaorang masih belum rasa ada kelebihan dgn mamakai tudung labuh tu..ana pun bukannya baik sangat, nak nasihat2 orang ni..tapi, kita(muslimah), cubalah amalkan pemakaian ni walaupun di luar waktu sekolah..banyak kelebihannya adik2 ....ana cakap ni, sebab alhamdulillah, ana still dgn apa yang diajar kat SHAMS dulu...

So, ada tak ustazah2 yang terlibat utk nasihatkan merka2 ni, akh shababulmuslimin? Ana nak tahu jugak...kalau yg biasa bg tazkirahnye, ustazah kesayangan ana la, USTAZAH ROKIAH HASSAN..KP pulak, macam mana? Takkan nak senyap je kot...KP la yang kena aminkan peranan utama dalam menangani isu2 mcm ni..kalau nak harapkan student biasa, maybe diaorang tak nak dengar sangat.Kalau nak kesan yang lebih mendalam, mintakla ustazah2 bagi kerjasama..ana sedih sangat kalau diaorang tak bg kerjasama...yelah, kalau setakat stydent bg tazkirah kat student, diaorang still boleh 'naik kepala', betul tak?

Itu la pandangan dari ana...discuss elok2 ngan diaorang tu...wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

shams
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2420
Posting: 7
Dari: k.terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-08-03 19:20


assalamualaikum,saya seorg pelajar SHAMS,saya seorang pengawas perpustakaan dan belajar di kelas ......................dok leh kabo!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsProfil   Hantar PM kepada shams   Quote dan BalasQuote

mcno_hamas
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3055
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 08:30


assalamualaikum,ana juga belajar di SHAMS ........betulker student form 2 SHAMS begitu!!!! tak patut diaorg buat macam tue!!!macam kenal jer shams di atas ni tapi betulker umur 17 tahun?tak baik lebong tau!!!bukan form 1 tahun lepas?????wassalam.................

[ Posting ini telah di edit oleh: mcno_hamas pada 2003-08-30 09:36 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: mcno_hamas pada 2003-08-30 09:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mcno_hamasProfil   Hantar PM kepada mcno_hamas   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-03 08:46


assalamualaikum.........
ana bukanlah pengawas sekolah tapi pengawas p'pustakaan....same dgn shams

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-03 13:57


Quote:

On 2003-08-23 08:46, shababulmuslimin wrote:
assalamualaikum.........
ana bukanlah pengawas sekolah tapi pengawas p'pustakaan....same dgn shams



OO....gitu ye....pengawas ke...tak pengawas ke..sama je...amar ma'ruf nahi mungkar tetap kena amalkan....itu kewajipan bg setiap insan yg bergelar MUSLIM....

akh mcno_hamas....ana rasa ana kenal la anta ni... ...ni mesti akh exShams yg ajak join ni...AHLAN WASAHLAN....mana lagi yg lain2?? ajakla join sekali.....tak rugi...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 19:03


alhamdulillah....
semakin bertambah student/ex-student yg posting kat forum nie.....
ana kenal sesangat dgn shababulmuslimin tu....betul tak nik han...(sengaja malas tulih..) ,classmate ana thn nie.....
shams pun ana kenal jugak....nik jugak nama dia....sori...kalu tersilap cakap....
berhubung dgn isu tudung labuh yg dibangkitkan oleh pelajar muslimat form 2,dah surut sikit skarang....mungkin sejak nadwah penghayatan Islam(HAYAT) diadakan 2 minggu lepas utk student form 2.....kurang sket 'berbangkit' isu ni....
memang menyedihkan bila mendapat tau hal sebegini dibangkitkan...
lebih2 lagi dibangkitkan oleh student muslimat form 2....(memalukan form 2 jer...)
hinggakan prefect muslimin/muslimat form 4 thn nie mengakui yg pelajar muslimat form 2thn nie paling teruk pernah ditemui...(kurengg akhlak sket...)
mungkin ader ex-student SHAMS kenal sahabat ana,hafizi yg jadik prefect thn nie yg dianggap paling 'kontroversi' dlm isu nie....
ini krn dialah yg terjumpa surat yg mengandungi ketidakpuashatian student muslimat SHAMS dlm berjilbab labuh.....pastu dialah plak yg sering membicarakan isu nie bila ader sahsiah pelajar....
oleh sebab itulah,dia sering terima surat layang yg x suka aper yg dilakukan oleh sahabat ana tue...

ana bagiatau nie bukanlah nak memburukkan student form 2,muslimat khususnyer...cuma berkongsi kisah yg menjadik topik hangat kat SHAMS skarang .....namun,la nie...surut sket isu nie.....krn ader pihak yg x mahu diperbesrakan hal tersebut....nie pun ana nak bagitau kat ex-student SHAMS ....harap bolehlah bagi komen ker,pendapat,nasihat.....kpd kami yg masih menuntut di madrasah yg tercinta ini....
kalu shababulmuslimin atau student SHAMS yg lain nak cerita lagi pasal hal nie....terpulanglah...
asalkan ia tidak menimbulkan aper2 persengketaan maupun petmusuhan sesama pelajar SHAMS .....
wassalamm......


Selembut Bayu Hembusan Kasturi
Seindah Cerianya Suria Pagi
Sedamai Hati Memuji Ilahi
Bagaikan Di Taman Firdausi

[ Posting ini telah di edit oleh: sahabat_amin pada 2003-09-21 15:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-03 10:25


assalamualaikum sume!!!!alhamdulillah.....b'syukur ke hadrat ILAHI krn kiter dapat lagi hidup hari ning......baru baru ning ,p'pustakaan SHAMS tlh mengadakan projek nilam dan didapati pelajar muslimin tidak banyak yang mengambil bahagian dan boleh dikatakan sumer hadiah menang ke pelajar muslimat......KENAPA ORG LAKI NING MALAS SANGAT AMBIL BAHAGIAN .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

mcno_hamas
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3055
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 10:44


assalamualaikum...ana sebenarnyer tidak diajak oleh saper2 pun utk. masuk LAMAN WEB cumer dulu ana pernah layari laman web SAHABAT HIJJAZ.... jadi saper NAWWAL DAN EX-SHAMS NING??????TAK KENAL PUN !!! OK ....kiter lihat skrg ning , org laki malas membaca bukuyang maner buku itu salah satu sumber ilmu....jadi adik shababulmuslimin ajaklah org lain gi pustaka biar mereka tahu buku2 kat situ menarik utk di baca......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mcno_hamasProfil   Hantar PM kepada mcno_hamas   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-03 10:52


assalamualaikum...time kasihla adi syababulmuslimin..nawwal skali..pauh nawwal duk pujuk ana ..skrg ni ana dah tunaikan hajat nawwal...bukan qada' hajat yer...

ana bps gok..
spm 2002..
sama ngan nawwal,mc-no,ex-shams....yg lain ana tak pastilah sbb tak kenal nick name...

ucapan ni khas buat mc-no(sorrylah kalau silap org..tapi hati kecil ini mengatakan ana kenal anta..)
"awat shy2 goat jer masa jumpe ari tu??" la ba's.. ana faham ..ana pun agak shy2 cat..tapi buat slamber jelah...rindunyer kat sahabat2 semua..
bilelah kiter nak buat reunion yerrr....

salam ukhwah fillah abada buat semua talaamiz auuu tilmiizaat...shams!! tak kiralah ex/tak ex..

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

shams
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2420
Posting: 7
Dari: k.terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-03 11:00


assalamualaikum......................................................................alhamdulillah,ramai jugak pelajar sek kter dekat UKHWAH ning yer....moga2 bertambah lagi ......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsProfil   Hantar PM kepada shams   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 11:07


sHaMs..da BesT

salam perkenalan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 16:16


Quote:

On 2003-08-29 10:44, mcno_hamas wrote:
assalamualaikum...ana sebenarnyer tidak diajak oleh saper2 pun utk. masuk LAMAN WEB cumer dulu ana pernah layari laman web SAHABAT HIJJAZ.... jadi saper NAWWAL DAN EX-SHAMS NING??????TAK KENAL PUN !!!



Tak kenal ke ana?? takpela.... Ana & alang_1701 ada jumpa anta hari tu...anta je yg shy2 goat...(sorry alang, ana ciplak ayat anti).ana pun sama la ngan anta...SPM 2002...cuma kelas je tak sama...anta bijak lagi...
Akh exShams tu.....sahabat perjuangan kita ya akhi....kawan anta tu...kelas je lain...tp, prefect la jugak. Sama la jugak ngan alang_1701....mmg puah ana pujuk ukhti ana ni...lama2, baru la join...syukran ya ukhti...bolehlah kita berkongsi pendapat dlm komuniti ni...

Apapun, buat akh mcno_hamas...sorry la kalau ana main serkap jarang je..ingatkan ada org ajak join...syukran la sbb join komuniti ni....kalau ada JK lepas2 ni...joinla skali, especially area KL ni..

Buat adik2 yg still study kat SHAMS...citerla apa2 pun pasal madrasah tercinta kita semua tu...kami, abg2 & kakak2 kepingin nak dengar...betul tak sahabat semua?

Ha....dah dapat pengetua baru ke belum??

Ma'assalamah...

~::Solehah women smile in trouble,
Gather strengh from doa,
and grow brave by istighfar and solat...Amiin... ::~



[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-08-29 16:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

mcno_hamas
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3055
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-03 09:41


assalamualaikum........SAHABAT_AMIN,KEPONG,SHAMS,DANSHABABULMUSLIMIN tue sebenarnyer sekelas ngan sayer dan sayer tak pernah kenal pun kak nawwal dan yang lain2........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mcno_hamasProfil   Hantar PM kepada mcno_hamas   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-03 10:05


betul ker mcno_hamas....
dok kenal pun....
salah nombor....ehh,silap...salah org agaknyer.....


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-08-03 10:10


Quote:

On 2003-08-29 10:25, shababulmuslimin wrote:
assalamualaikum sume!!!!alhamdulillah.....b'syukur ke hadrat ILAHI krn kiter dapat lagi hidup hari ning......baru baru ning ,p'pustakaan SHAMS tlh mengadakan projek nilam dan didapati pelajar muslimin tidak banyak yang mengambil bahagian dan boleh dikatakan sumer hadiah menang ke pelajar muslimat......KENAPA ORG LAKI NING MALAS SANGAT AMBIL BAHAGIAN .....



bukan malas ambil bahagian tapi sajer nok beri pelajar muslimat menang

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-03 10:26


ana sebenarnyer nak anto dah buku NILAM tue....
tp lupa tarikh tutup utk menghantarnyer....
tiada makluman....
tu x menang tu....
kalu tidak,ader jugak seorng wakil dari pihak muslimin....cehhh....gurauan semata2
bukan malas,cuma kurang rajin....


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

sabihah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3173
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 11:30


assalamualaikum......salm ukhwah dari ana yang baru masuk semalam......ana juga seorang pelajar SHAMS... sebenarnyer ana tak tau juga tentang laman web ini tapi diberitahu oleh seorang rakan...dia yang syorkan suruh masuk UKHWAH.....SAHABAT_AMIN kater yang SHABABULMUSLIMIN itu bernama nik dihadapan ....kelas ana ader dua orang nama nik dan tingkatan 2 ader 4 orang namer nik....saper yer???????/.........mengenai pasal PROJEK NILAM pulak ana rase memang diorang ni semuanyer MALAS berlaka.....memang ditakdirkan perempuan lebih rajin dari lelaki nak buat macam maner.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabihahProfil   Hantar PM kepada sabihah   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 11:36


assalamualaikum....dan salam sejahtera.....sepertimana yang kita semua tahu yang hari ini adalah satu hari yang bersejarah dalam negara kita iaitu hari kemerdekaanyang ke-46.......APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN KEMERDEKAAN???????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

shababulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2722
Posting: 19
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 11:42


ana nak tanyer SABIHAH ....saper yang syorkan masuk UKHWAH tu.........raul_gonzalez ker atau sahabat_amin??????atau saper????berkenaan dgn ana pulak .....nama ana bukanlah seperti yang diberitahu oleh SAHABAT_AMIN...itu semua DUSTA BERLAKA...dusta .......bohong .......nawak...... :-P :-x 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shababulmusliminProfil   Hantar PM kepada shababulmuslimin   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 12:14


berkenaan dgn ana .....nama ana bukanlah bermula dengan nik seperti yang diberitahu oleh SAHABAT_AMIN...itu semua DUSTA BERLAKA...dusta .......bohong .......nawak......
[/quote]

orang yang berbohong lidahnya akan dipotong pada akhirat kelak.......

mengaku sahajalah bahawa nama anta bermula dengan nik..

Semakin jauh ku dariMu,
Semakin dekat pula
Kau menghampiri daku,
Oh, Tuhan.

[ Posting ini telah di edit oleh: raul_gonzalez pada 2003-09-03 16:21 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

shams
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2420
Posting: 7
Dari: k.terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 13:38


tak baik la kiter cakap nawak......................

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsProfil   Hantar PM kepada shams   Quote dan BalasQuote

shams
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2420
Posting: 7
Dari: k.terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 13:50


assalamualaikum................

[ Posting ini telah di edit oleh: shams pada 2003-09-06 06:46 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsProfil   Hantar PM kepada shams   Quote dan BalasQuote

shams
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2420
Posting: 7
Dari: k.terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-03 14:30


assalamualaikum.....tentang KEMERDEKAAN yang ditanyer oleh shabab, jadi seperti maner yang kitea tahu merdeka bermaksud bebas.... BEBAS besar makna nyer iaitu tak kira bebas dari segi ape pun ....bebas dari pemikiran yang tidak elok(possitive thinking)bebas dari penjajah dan banyak lagi.......kita lihat sekarang ini, ramai permuda -permudi di zaman ini tidak menghayati erti kemerdekaan.....jadi ana harap agar kita ubah diri kita dari masa ke semasa..........................renungan di UKHWAH .COM

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsProfil   Hantar PM kepada shams   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 21:14


Quote:

On 2003-08-30 09:41, mcno_hamas wrote:
assalamualaikum........SAHABAT_AMIN,KEPONG,SHAMS,DANSHABABULMUSLIMIN tue sebenarnyer sekelas ngan sayer dan sayer tak pernah kenal pun kak nawwal dan yang lain2........



Waalaikumussalam...
Buat adikku yg nakal ni....Ya Allah....limaza anta?? Naper guna nick ni....confius kami, sahabat seangkatan mcno ni....hee....pandai anta buat lawak ye..akak tgh GERAM ni..... Buat malu akak je tau!!Dah tak tahu nak letak muka ni kat mana. Nasib baik jauh dari Trg...

Rupa2nya, ramai adik2 dr kelas 2 Al-Farabi ye...bagus, tingkatkan prestasi anda...ajaklah seluruh warga SHAMS join komuniti ni...especially yg ttak duduk hostel. Drpd asyik lawat website yg tak berfaedah, baik masuk sini...ada jugak faedahnye, betul dok?

Lepas ni, jgn ada yg guna nick yg boleh men'dizzy'kan kepala kami....hmm....buat malu orang je...nanti akak pegi SHAMS, siaplah kamu adik mcno_hamas...akak denda kamu...dendanya ialah....BELANJA AKAK MAKAN...boleh?

Itu sahaja ye...SALAM KEMERDEKAAN KE-46
Wassalam..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-03 17:50


hai....kesian kak nawwal....
Tipah tertipu..!!
mcno_hamas tu org yg sama jer dgn si shababulmuslimin tu....
jgn berkecik hati kak nawwal...memang diaorg nie nakal.....ana sendiri tak tau nak nasihat kat diaorg....(keh..keh...keh....jgn mareh...)

kalu nak suruh mcno_hamas belanja makan,ajaklah ana sekali........boleh tak...??!!

tak sangka ramai student 2A3 kat sini yea....
an seorg jer bukan kelas tue.....



-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-03 22:25


mcno_hamas tu juga nick shams ( banyaknya nick dia .....)

sebenarnya sahabat_amin tu pun pelajar kelas 2A3 ( 2 AL-Farabi ) sajer tak mahu mengaku ( malu kot....)


-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-03 23:00


amboi amboiiiii ambooiiii !!!!

bukan main heboh dan conok nooo hampa semua niiii

SHAMSIANS yerkk???

tak pe tak pe
nak kita lawan....
ana panggil semua kerabat IRSHADIANS
baru tau

hehehehe gurau jer laa
tak baik lawan lawan ni
sorry laa ana menyempit kat sini
kalau tak mau ana lalu kat sini.. sila la habaq naaiihh
cheq leh keluaq dari sini

apa-apa pon.. kita berpegang pada satu aqidah

salam harmonis


[ Posting ini telah di edit oleh: littlemuslimah pada 2003-09-01 23:02 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

bro_seven
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1145
Posting: 18
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-03 01:56


Assalamualaikumm

maaple ana menyampuk saje jek show nick...jgn marahlak nawwal yek..
ramai jugak shams ngan x shams dlm ni...tapi ana bukan xshams..saje menyempit cam littlemuslimah tuh...lagipun skola ana pun kat n9 gak...sms tuanku jaafar ..(ceh promote skola lak..hehe)...ana ade gak kenal budak shams...shahir..halim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bro_sevenProfil   Hantar PM kepada bro_seven   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 12:57


Assalamualaikum...

YA ALLAH....banyaknye nick die.....nak buat tempoyak ke??Guna satu nick udah le....sume dia nak ....hii....sabar je la...

"Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar"....(Al-Baqarah)
Amin.....(perkenankanlah...bukan akak panggil Amin..)

[email protected]@mcno_hamas..
Apasal la anta ni NAKAL sangat ye...ni dah nakal tahap maksima ni!!!Hmm...mcm adik sahabat_amin cakap, akak mmg tertipu...

Ai...nampaknya ada org nyeppe(ana rasa, org Trg faham perkataan ni kan.. ) kat forum kita ni ye..

Buat sahabati littlemuslimah dan sahabi bro_seven....oo...syukran la ye sbb sudi menjenguk kami kat sini..ana kenal sangat la antuma berdua ni...kita satu MCIIUM kan..

Akh bro_seven...anta kenal shahir...halim...??diaorg tu students SHAMS ke?? batch thn brape?

GOOD LUCK UTK ADIK-ADIK YANG MENGHADAPI OTI....
Ad'ukum bittaufiq wannajah.....insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-03 13:16


masyaAllah..
tipah pun tertipu..lawak2...sorrylah mc-no yer..silap oranglah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

bro_seven
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1145
Posting: 18
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-03 21:47


assalamualaikummm...
alamakkk....sorila yekk bebudak shamsss...ana tersilap laa....yg anak makssudkan bukan shams kat terengganu ..tapi kat n9 tuhh..mintak maap noo..tula main tulis je ana nih...ishhh....camne nak cover ni yekkk...malu sgt nih...xpela...controll je la
xpela...at least leh gak kenai bebudak shams terengganu nih...still x rugi..insyaAllah


Bookmark and Share

    


  Member Information For bro_sevenProfil   Hantar PM kepada bro_seven   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 10:28


Assalamualaikum...

La....akhi bro_seven....anta ni....SHAMS kat ng 9 tu rupanya...takpela....tak kisah pon...

Adik2 sume...camne perkembangan terbaru SHAMS?? Dah dapat pengetua baru ke?? Mana la tahu, nanti kang, kalau kami pegi lawat madrasah tercinta tu...kami tak kenal pulak pengetua baru, kan? kan? kan?

Ilalliqa'

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 11:46


assalamualaikum
shababulmuslimin! ana kenal la juga nik nabihah tu..ana penah sekelas ngan dia dulu..sebab apa anta tanya..sedara dia ke..okla
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-03 16:28


sesiapa yang rasa dirinya pelajar SHAMS sejati, marilah kita pakat join homepage sekolah kita iaitu http://www.shamsonline.net yang telah dibuat oleh akhi Amir dan rakan-rakannya

Semakin jauh ku dariMu,
Semakin dekat pula
Kau menghampiri daku,
Oh, Tuhan.

[ Posting ini telah di edit oleh: raul_gonzalez pada 2003-09-03 16:45 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-03 16:39


ASSALAMUALAIKUM WBT..
ape kabo adik2 semua?insyaALLAH,cuti sem ni,ana ngan nawwal and others akan gi lawat shams...cuti start 23/9..BERSEDIALAH!!!!
nak tanyer skit ni..kalau boleh jawablah ngan seikhalas hati..
ape pandangan adik2 shams yg sempat mersasai batch ana..spm2002?maksud ana ,camane pengawas tahun tu..especially exco bps lah..boleh bagi komen skit..bagi yg tak kenal tu..tak pelah..jawab seikhlas hati tau!!sebab adik2 shams semua dlm pemerhatian ana..kui..kui..kui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 17:29


Quote:

On 2003-09-03 11:46, sahabat_ingatan wrote:
assalamualaikum
shababulmuslimin! ana kenal la juga nik nabihah tu..ana penah sekelas ngan dia dulu..sebab apa anta tanya..sedara dia ke..okla
wassalam



kpd akhi sahabat_ingatan,si shababulmuslimin tu adik kpd nik nabihah....
kpd shabab,jgn mareh kalu ana bagitau nie yea....


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 17:46


Quote:

On 2003-09-03 16:39, alang_1701 wrote:
ASSALAMUALAIKUM WBT..
ape kabo adik2 semua?insyaALLAH,cuti sem ni,ana ngan nawwal and others akan gi lawat shams...cuti start 23/9..BERSEDIALAH!!!!
nak tanyer skit ni..kalau boleh jawablah ngan seikhalas hati..
ape pandangan adik2 shams yg sempat mersasai batch ana..spm2002?maksud ana ,camane pengawas tahun tu..especially exco bps lah..boleh bagi komen skit..bagi yg tak kenal tu..tak pelah..jawab seikhlas hati tau!!sebab adik2 shams semua dlm pemerhatian ana..kui..kui..kui...



bagi pandangan analah.....
nie ana hanya lihat pada prefect muslimin jer....
yg muslimat tak kenal sangat....
kalu head prefect,abg farid.....dia nampak berdisiplin....walaupun nampak tegas semacam....
ana sendiri pernah ditegur atas satu kesalahan dulu oleh abg farid...x perlu dibagitau aper kesalahan tersebut.....
tp kebanyakkannyer prefect thn lepas duduk hostel....jadik ana kurang mengenali dgn lebih mesra dan dekat abg2 prefect last year....
kalu tanyer mcno_hamas,mungkin boleh bagitau lebih lanjut lagi pasal dia duduk hostel....
tu yg rugi duduk kat luar(x hostel)....kurang kamcing dgn abg2......
abg2 prefect lain spt abg shaferul,mustaqim,afiq,kadir,dan ramai lagi tu....
memang boleh dikatakn membanggakan dari segi tugas yg diamanahkan maupun dr segi akademik,menjadi kebanggaan SHAMS sentiasa.....



-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-03 14:21


time kasihlah sahabat_amin..sudi bagi respond..kembang tak terkatelah abg2 ngawas tu kalau mrk bace pujian yg melambung tinggi ni..tapi komen utk ngawas yg muslimat,especially exco camane plak ye..tak pelah..sape2 yg nak bagi respond tu..tafaddol...

pesan ana..ape pun yg adik nak buat,niat kena jaga..ape jua amalan yg disertakan dgn niat akan mendapat mardhotillah..InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-03 17:59


malangnya...
abg2 pengawas muslimin tu ana rasa mereka mungkin tak join komuniti nie....jadik tak bacalah org puji diaorg....

sorilah....
kpd ex-prefect muslimah SHAMS....
ana tak tau nak komen....
tak kenal.....
maklumlah...masa form 1 baru nak kenal2 sekolah....tu yg takleh nak komen......

p/s:bila nka lawat SHAMS nie....berapa org rombongan tue...???!!


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-03 18:10


Quote:

On 2003-09-04 17:59, sahabat_amin wrote:
p/s:bila nka lawat SHAMS nie....berapa org rombongan tue...???!!


-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~



rasanya mereka akan ke sekolah kita pada 23
September . Ye ke tidak wallahualam.

Semakin jauh ku dariMu,
Semakin dekat pula
Kau menghampiri daku,
Oh, Tuhan.

[ Posting ini telah di edit oleh: raul_gonzalez pada 2003-09-05 20:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-03 15:31


dah tau......
tu tarikh masa mereka semua tu balik....
bukan mari ke SHAMS nie....
takkanlah terus ke SHAMS.....langsung tak balik rumah....itu dah kira ex-SHAMS yg paling setia.....

aperpun,kami warga SHAMS akan menunggu kehadiran ex-SHAMS semua nie dgn penuh debaran........(cehhh...mcm exam lah pulak...)


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-03 16:13


Quote:

On 2003-09-05 15:31, sahabat_amin wrote:
dah tau......
tu tarikh masa mereka semua tu balik....
bukan mari ke SHAMS nie....
takkanlah terus ke SHAMS.....langsung tak balik rumah....itu dah kira ex-SHAMS yg paling setia.....

aperpun,kami warga SHAMS akan menunggu kehadiran ex-SHAMS semua nie dgn penuh debaran........(cehhh...mcm exam lah pulak...)


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



hehehe...semangat betul antum semua ni ye....cam ukhti ana cakap, kami akan 'serang' SHAMS ...so....get ready guys!!

ala akhi raul_gonzales...takkan la kami terus pegi SHAMS...student mithali benar la kami ni ..mana nak letak rumah kami....kena la balik rumah dulu dik oi...kenapa?? dah tak sabar2 ke nak jumpa kami...jgn lupa letak permaidani merah nanti bila kami sampai ye....kompang & bunga manggar jgn dilupa...

hmm...menarik jugak soalan ukhti ana ye...ukht alang_1701......ana pun nak jugak tengok respon dr adik2 semua....nasib baik la ada sorang je prefect muslimin batch kami dlm komuniti ni...kalau ramai...tak tahu la...nanti jadi bangga tahap kritikal pulak! jgn duk puji2 sgt diaorang tu....nanti...susah jadinya...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

opto_solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2001
Posting: 11
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-09-03 16:19


assalamualaikum adik2 sekaliann....
wahhhh...kemain seronotnya...SHAMIANS yee....

akak tumpang laluuuuuu.....
selamat semuaaa....!!!
akak laggiiii tua dr korang semer yek...
salam ukhwah! akak batch 1993-1997....long long time agooooo....



Bookmark and Share

    


  Member Information For opto_solehahProfil   Hantar PM kepada opto_solehah   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-03 21:21


waalaikumussalam kak...

oh...akak senior lagi la dr kami semua ye...AHLAN WASAHLAN ila topik ni....maknanya, ana masuk form 1, akak baru je jd ex-SHAMS ....mcm tu kan?

hmm....rupa-rupanya adik shababulmuslimin tu adik kpd kak nik nabihah rupanya...student yg glamour tu...skarang kak Nik kat Mesir kan, shababulmuslimin?

adik raul_gonzales...akak selalu je lawat website SHAMS tu...tapi sedih la, sbb tak banyak pun pembaharuan kat situ...bila la diaorg nak update kan ......

jumpa lagi....duk kat rumah elok-elok...study....jgn asyik tgk TV je...ye la, sekarang ni cuti sekolah kan...

WISH YOU ALL THE BEST!!

Ma'assalamah..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-09-03 21:22


ooo..akak opto_solehah batch shams jugak..akak pegi,ana pun masuk shams..tak pe...dah jodoh kite bersua dlm ukhwah...salam ukhwah!!!

buat adik2 semua..doa2kanlah kejayaan ana dan sahabat lain menghadapi final exam..tak lena tido bile pk pasal exam tu..kecut perut...tapi ana ingat firman Allah s.w.t.

ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH NASIB SESEORG ITU MELAINKAN DIA YG BERUSAHA MENGUBAH NASIBNYA SND...

so,sama2lah kita mengubah diri kite ke arah yang lebih baik dari masa ke masa...

tengoklah..takkan 23hb terus nak gi shams..ana ngan shbt2 pun bertolak malam..sampai lah pagi esoknye...duk dulu rumah seminggu dua tiga empat..nak ubatkan rindu pada kg halaman..ayam..itik..sawah bendang.....barulah g jupe adik2 semua...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-03 17:24


Assalamualaikum..

hehehe...mmg betul la kata sahabat ana, alang_1701, kami nak la jenguk dulu rumah tercinta kat Trg tu...pastu, baru la pergi jenguk adik2 comel kat SHAMS..(jgn riok pulok!)

semakin berdebor rasanya....bukan sbb nak lawat SHAMS...tp, sbb FINAL EXAM IS AROUND THE CORNER!!!!

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-09-03 16:20


assalamualaikum wbt...
pekabo shamsian au x-shamsian semua?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

AmaNi_BalQiS
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3438
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-03 20:48


Assalamualaikum....adeq shababulmuslimin...ana pun student shams...spm candidate 03..ana tertarik ngan isu tudung yang anta bangkitkan....ana tak sangka sampai boleh termuat kat dlm. web nie...padahal ana rase masih boleh selesai dgn cara baik....dakwah secara hikmah....kalau tak kena cara,macam mana diorang nak terima..?apa lagi sekarang nie begitu byk mehnah dan tribulasi yg perlu kaum muslimah nie harungi....ana tak sokong muslimah/muslimin...dlm hal nie...dua2 pun ade salah....ana harap..adeq shababulmuslimin ngan muslimin shams yang lain....talian ukhwah sesama antum....dan talian ukhwah dengan muslimah shams....tak putus gitu jea...ingatlah,ikatan hati dengan tali Allah itu..lebih baik dan kekal....dan dakwahlah secara hikmah....ambillah pengalaman lalu jadik pedoman...pengalaman jadikan kita lebih matang....dan InsyaAllah jadi pendakwah yang lebih baik....moga talian ukhwah kita kekal dalam biah solehah...dan masalah 'tudung' kat shams nie...kita selesai dgn. cara baik..InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmaNi_BalQiSProfil   Hantar PM kepada AmaNi_BalQiS   Pergi ke AmaNi_BalQiS's Website   Quote dan BalasQuote

anis_surfina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3472
Posting: 28
Dari: bumi wakafan

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-03 04:07


Assalaku'alaikum...

Isy.. gumbira betul rase hati sebab ditakdirkan bertemu dengan ikhwah & akhowat shams & ex-shams kat sini! Rase-rase ana laa... macam kenal je segelintir daripade insan yang berade di sini. AmaNi_BalQiS tue memang ana kenal sangat! Sampai ayahanda ngan bonda dia pun ana kenal.
Ermmm... ana rase macam tahu je sape yang bersembunyi di sebalik name alang_1701 & nawwal.

Tapi takpe... yang penting kite semua menuntut ilmu di bawah satu bumbung.. SHAMS. Kepade yang masih berade di SHAMS... kautlah ilmu SEBANYAK MUNGKIN sebagai bekalan untuk berhadapan dengan dunia luar yang penuh dengan pancaroba. Usah dipersiakan peluang belajar di SHAMS nie... nanti RUGI BESAR! Jom same-same kite mantapkan kembali bi'ah solehah yang kian tenggelam dek arus kemodenan. Tapi.. biarlah kena carenye. Alaa.. macam yang amaNi_BalQiS kate... dakwah secare hikmah.

Wassalam



-----------------
Ukhuwah fillah lestari abadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_surfinaProfil   Hantar PM kepada anis_surfina   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 09:45


Quote:

On 2003-09-11 04:07, anis_surfina wrote:

Ermmm... ana rase macam tahu je sape yang bersembunyi di sebalik name alang_1701 & nawwal.




Assalamualaikum....
Eh!Kenal ke kami?? Bersembunyikah kami??

'Ala kulli hal, SALAM UKHUWWAH FILLAH BUAT ukhti amani_balqis & anis_surfina...antuma berdua ni BPS ke??

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

AmaNi_BalQiS
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3438
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 18:48


Assalamualaikum...kak nawwal,ana nie ahli baru kat ukhwah nie....org kate,baru nak mula mesra...lum knal laie ngan sahabat ukhwah yang lain....dan..anis_surfina?erm...betul ke anti knal ana?ayah bonda skali?leh caye ke?anti nie..siapa?perkenalkanlah diri anti...InsyaAllah,moga ukhwah kita lestari selamanya...
p/s: kak nawwal,ana pun pengawas..tapi bukanlah bps....ilalliqai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmaNi_BalQiSProfil   Hantar PM kepada AmaNi_BalQiS   Pergi ke AmaNi_BalQiS's Website   Quote dan BalasQuote

sabihah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3173
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 07:42


sesungguhnya ALLAH itu cantik,dan DIA sukakan kecantikan...........................................................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabihahProfil   Hantar PM kepada sabihah   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 15:56


Quote:

On 2003-09-12 07:42, sabihah wrote:
sesungguhnya ALLAH itu cantik,dan DIA sukakan kecantikan...........................................................................................



Betul tu ukhti sabihah.....
Erm....ukti sabihah ni form berapa? Boleh ana tahu?

*amani_balqis...anti bukan school prefect ke? Habis tu....librarian ke? ke...pengawas asrama?

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 16:48


assalamualaikum wbt..
hai,tertanya2plak dlm hati..sapelah..insan2 yg baru muncul namanya ni dikaca tv..eh,bukan kaca tvlah...whatever pun,kiranya ana ngan nawwal ni..dikenali ramailah ye?gurau je...salam ukhwah fillah...dan tolonglah jawab pertanyaan nawwal tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

anis_surfina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3472
Posting: 28
Dari: bumi wakafan

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 23:33




assalamu'alaikum...

ermm.. nampaknye ramai pulak yang tertanye-tanye pasal diri ana nie.

sebenarnye.. ana ke sekolah bukanlah dengan dengan memakai baju oren, berkain coklat.. dan bukan pula berbaju kuning. ana nie sekadar bertudung putih, berbaju putih kuning dan berkain biru. satu lagi, ana nie bakal ex-student shams tahun depan. he.. he..

salam ukhwah buat semua!

[ Posting ini telah di edit oleh: anis_surfina pada 2003-09-12 23:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_surfinaProfil   Hantar PM kepada anis_surfina   Quote dan BalasQuote

AmaNi_BalQiS
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3438
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 23:43


Assalamualaikum....ha'ah...anis_surfina.....kita nie...kalau antum semer nak tau.....berganding bahu.....dlm perjuangan...InsyaAllah...dan kami nie..taklah glamer sgt.....taklah dikenali cam bps... ..tapi InsyaAllah.....biarlah tak dikenal kat shams....tapi dikenang di hati....org2 yang kenal ngan kami.. ...InsyaAllah...berjuanglah..hingga ke akhirnya..dan ingatlah..semua ikrar kita..... anis_surfina....moga tautan ukhwah kita takkan putus....sahabat komuniti ukhwah...moga ukhwah lestari ...abadi.....4 eva..n ever..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmaNi_BalQiSProfil   Hantar PM kepada AmaNi_BalQiS   Pergi ke AmaNi_BalQiS's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-03 21:23


Quote:

On 2003-09-06 21:21, nawwal wrote:

adik raul_gonzales...akak selalu je lawat website SHAMS tu...tapi sedih la, sbb tak banyak pun pembaharuan kat situ...bila la diaorg nak update kan ......




ukhti nawwal, ana pun tak tahu sebab bukan ana yang handle website tu.

mungkin akhi amir akan update lepas exam spm

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 10:17



[/quote]
mungkin akhi amir akan update lepas exam spm

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m
[/quote]

Assalamualaikum...

Apa dia? nak update lepas SPM? hmm...lambat lagi la jawabnye....

Adik amani_balqis & anis_surfina...mungkin ana tak kenal antuma berdua ni...tapi...kita tetap warga SHAMS kan??... Apapun, srudy la baik2 kat madrasah tercinta tu...do the best for this year.Jgn sedih + menyesal bila jadi ex-student nanti.., OK?

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-09-03 17:04


Quote:


Apa dia? nak update lepas SPM? hmm...lambat lagi la jawabnye....




tak apalah ukhti nawwal .....
biarlah akhi amir tumpukan perhatian utk exam dulu.....exam kan dah dekat

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 17:19


Orang yang takut menghadapi cabaran adalah orang yang lemah akalnya


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 11:33


Quote:

On 2003-09-15 17:19, sahabat_amin wrote:
emm...website SHAMS tu sbg penghias jer....
tiada sebarang pengisian terkini....
BORING!!!BORING!!!!
yg aktif kat website tu student form 5...kerabat abg Amir....abg Izat,Fairuz,Hazmi and others....


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



a'aa...betul kata adik sahabat_amin tu...setiap kali ana jenguk website tu..mesti nama2 tu aja yang top..tapi, takde apa2 pun yang menarik kat dalam tu..nak berforum pun tak boleh...BORING betul! Tak apalah, ana akan tunggu sehingga la website tu berfungsi dengan baik ...sabar....sabar..

Hmm..ana nak tahu...dewan SHAMS yang baru dibina tu...apa nama dia? Dewan As-Shams ke?Lagi satu...bangunan baru depan blok KBSM tu...bangunan tu sekarang, untuk kelas form berapa? Bilik BPS baru dah ada ke belum?Tolong la jawab ye adik2 comel sekelian...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-03 17:51


Quote:

On 2003-09-16 11:33, nawwal wrote:
Hmm..ana nak tahu...dewan SHAMS yang baru dibina tu...apa nama dia? Dewan As-Shams ke?Lagi satu...bangunan baru depan blok KBSM tu...bangunan tu sekarang, untuk kelas form berapa? Bilik BPS baru dah ada ke belum?Tolong la jawab ye adik2 comel sekelian...

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~



semua bangunan tu masih belum diserahkan lagi kepada sekolah.mungkin akan diserahkan apabila pengetua baru datang ke SHAMS.

Dewan tu belum diberi nama lagi.( Dewan As-SHAMS kot)
Bangunan tu belum digunakan lagi, jadi tak tahulah untuk kelas form berapa (mungkin form 1,2 dan 4).
Bilik BPS baru belum ada lagi.

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 17:21



[/quote]

semua bangunan tu masih belum diserahkan lagi kepada sekolah.mungkin akan diserahkan apabila pengetua baru datang ke SHAMS.

Dewan tu belum diberi nama lagi.( Dewan As-SHAMS kot)
Bangunan tu belum digunakan lagi, jadi tak tahulah untuk kelas form berapa (mungkin form 1,2 dan 4).
Bilik BPS baru belum ada lagi.

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m
[/quote]

Ya Allah...kami ingatkan dah macam2 program dah dibuat dalam dewan tu...rupa-rupanya belum lagi ye...baguslah...tak la kami jealous sangat..

Nama pun belum ada lagi ke? Adik2 cadanglah nama tu...OK je rasanya..As-Shams...Matahari..
Habis tu, kelas yang depan blok KBSM tu..pun masih belum guna lagi la ye? Bila la pengetua baru nak sampai ye...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

HePyFaCe
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 979
Posting: 17
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 12:58



Assalamualaikum....dah makin banyak yang menyumbang dalam topik ni...tak sabar nak balik terengganu. wish me luck in my exam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For HePyFaCeProfil   Hantar PM kepada HePyFaCe   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 17:30


Semua manusia dilahirkan dengan kehebatan yang boleh meletupkan dunia

tetapi

ramai yang tidak menggali rahsia dirinya lantaran tiada ilmu


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-03 16:15


tima kasih..ana nak balik kampung malam ni...maklumlah..orang kampung..ayam itik...kambing..lembu..semua rindu nak tengok kami...ni baru habis sem 1...12/10 ni naiklah sem 2..doa2kanlah result kami mumtaz ye...wassalam...oooppss...tunggu pemergian kami ke shams..jeng..jeng..jeng...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 11:04


Assalamualaikum...

Apa khabar semua...ana dah ada kat rumah ni... baru je sampai pagi tadi....balik ngan alang_1701...

Hmm...banyak sungguh la ayam itik alang tu..ana, takde la pulak ayam itik kat rumah ni....lembu ada la tepi jalan...ya Allah...apa ana merapu ni...asif...

Insya Allah, macam yang alang kata tu....kami akan serang merangkap melawat SHAMS...tak tahu lagi bila...tapi...antum kena bersiap siaga la ye...WAIT FOR US!!

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

kemboja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3596
Posting: 65
Dari: k trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-09-03 12:35


saya ex shams...spm 99...
jeng..jeng..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembojaProfil   Hantar PM kepada kemboja   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 16:25


mereka yang bergelar pakar motivasi mendidik manusia supaya berjiwa besar dalam kehidupan

tetapi

tidak mendidik manusia supaya berjiwa besar untuk menerima kebenaran


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 16:36


Assalamualaikum....
pagi tadi ana nampak beberapa ex-student SHAMS datang ke SHAMS....
saper tu..???
yg ana nampak abg kadir,abg safwan....pastu sorang lagi kurang perasanlah....
yg muslimat,ana nampak ada beberapa orang lalu kat kelas ana....tapi tak kenallah....
mungkinkah...???


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 12:33


Waalaikumussalam...

hmm...aktif sungguh la sahabat2 ana tu...
Ada jugak ke yg muslimin akhi sahabat_amin tak kenal? saper ye..?

Don't worry la....ana tak pegi pun skolah semalam...kalau ana pegi..dah lama ana ngan ukhti ana pergi serang 2 Al-Farabi tu..
Insya Allah, lepas2 ni la kot ana pergi...tapi, tak sure lagi bila..almaklumlah, rumah kat Dungun, lain la kalau kat Kuala Trg...senang la skit nak gi..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 16:51


tidak ada manusia yang malas

tetapi

sebenarnya mereka tiada impian


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 17:31


NANTIKAN KEMUNCULAN KAMI...........ESOK!!

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 10:11


assalamualaikum wbt

ana bukan student SHAMS..cuma di sek ana ramai budak SHAMS gi situuuu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 11:48


Terokailah rahsia diri sedalam-dalamnya

kerana di sana terdapat harta-harta yang tidak ternilai
yang perlu dimiliki

di mana nilainya seribu kali lebih baik dari harta-harta di alam ini


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 16:05


Quote:

On 2003-10-04 11:48, sahabat_amin wrote:
[quote]
On 2003-10-04 10:11, jilul_QURAN wrote:
assalamualaikum wbt

ana bukan student SHAMS..cuma di sek ana ramai budak SHAMS gi situuuu.

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



waalaikumussalam..
akh jilul...sahabat2 ana ramai kat Maahad tu....dah nak masuk tahun akhir dah semuanya...

Quote:

waalaikumussalam wbt....

akhi jilul_QURAn nie budak maahad,kan??
ana pun dgr ada student SHAMS yg gi maahad....
kenal tak ridhuan..??org panggil dia abg Duan...

minggu lepas ana nampak abg Duan dgn akhi Farizuddin kat konsert HIjjaz,inteam,unic kat stadium...akhi jilul tak pergi ker...???!!!


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



wah....adik sahabat_amin...aktif benor ye gi tengok konsert...takpe...nanti, kat UIA PJ ni pun..banyak lagi konsert..

hari Khamis lepas, ana & ukhti alang_1701dah pegi lawat SHAMS...tapi....tak sempat la nak buat JK kat kelas 2 al-Farabi tu.. ana tak duduk lama sangat kat SHAMS hari tu...sempat jumpa sebahagian cikgu je...sedih rasa..cikgu Adnan & Ustz. Rokiah...tak sempat jumpa sbb diaorang ada jamuan BPS...nak ikut rasa..tapi, sedar diri la cik nawwal oi!

ana tak sempat la jumpa adik sahabat_amin..sempat jumpa kakak anta je.. lawak sungguh!! tergelak kami dibuatnya...
Insya Allah, lain kali..ana jumpa la adik sahabat_amin & kroninye tu...
next year, form 3 kan? ha....lagi senang nak jumpa..sbb kelas form 3 kat depan sekali kan..


OK...untuk adik2 form 3 yang akan berhadapan dengan PMR esok....diucapkan SELAMAT MAJU JAYA @ GOOD LUCK!

NAD'UKUM BITTAUFIQ WANNAJAHIL BAHIR

do the best!!

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 16:07


GOOG LUCK TO ALL STUDENT FORM 3.....SHAMS 03

Semoga thn nie KITA akan mencipta sejarah lagi...!!!!
Doakan kejayAan kami dalam PMR...9A.....
INSYA ALLAH.....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 10:34


Quote:

On 2003-10-05 16:07, sinarshams wrote:
GOOG LUCK TO ALL STUDENT FORM 3.....SHAMS 03

Semoga thn nie KITA akan mencipta sejarah lagi...!!!!
Doakan kejayAan kami dalam PMR...9A.....
INSYA ALLAH.....

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



Insya Allah dik...kejayaan milik bersama...Ana doakan adik2 form 3 dapat lakukan yang terbaik utk tahun ni...biar GEMPAQ lagi result dari tahun2 yang lepas....biar result PMR tahun ni lebih hebat dari tahun kami, PMR 2000...

Ad'ukum bittaufiq wannajahil bahir..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 10:48


hai...pasal dewan shams tue...ingatkan kitaorang bolehlah ambil pmr kat dewan baru tue.....tapi kempunan krn dewan tue kena ceroboh...satu lagi budak2 aspura buat kotor kat dewan tue....kesiannya kita orang...siap berangan lagi..jadi thn pertama periksa dalam dewan.....tapi maser nak susun meja...ingat nak angkat meja pie dewan tapi tak bolehlah .lepas tue terpaksalah buka kelas form 3.....nak buat macam maner.....sblm tue kempuan nak periksa trial pmr kat dewan......
nasib......

adik2 form 3 thn depan ..bestlah boleh periksa dalam dewan.....

apa pun...janji result gempaq tahun nie..insya allah...

terima kasih....kepada semua guru form 3....yg bagi kita orang semangat dan keyakinan bahawa tahun nie akan tercipta satu lagi sejarah..terutamanya bonda..ustz.rokiah hassan dan ustz..salma.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 11:21


sesungguhnya Kami telah mencipta manusia dengan sebaik-baik kejadian ( lengkap untuk keperluan hidupan di bumi Allah)

at-Tin : 4


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 16:13


Assalamualaikum...

ha...baru muncul adik2 SHAMS ni...
insya Allah...mesti gempak punye result PMR antum semua...(dah biasa sangat dah result student SHEIKH MALEK cemerlang2....)

OK la adik semua...cuti dah nak habis...esok dah kena balik UIAPJ dah....bermulalah sem 2 pulak..dan kembali busy la balik.... ..busy ngan study & aktiviti ukhwah.com ...

*adik2 form 3 yg baru lps exam tu....jgn gembira sangat ye....SPM lagi SUSAH!!!!

wallahu a'lam...
wassalam...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 18:32


Orang yang gagah tetapi lemah minda

akan dikuasai oleh

Manusia yang lemah tapi kuat mindanya


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!
[ Telah diedit oleh: sahabat_amin pada 30-05-07 12:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 18:53


pertamanya..ana nak mewakili rakan2 form 3 yg lain mohon maaf kerana terlalu bising {tak termasuk ana }ana pun dah tegur rakan2 yg lain tapi nak buat macam mana.....perlawanan bola sepak&bola baling ana tak tahu saper juara...coz ana tak gie sekolah ari nie...hari nie ada pertandingan mewarna...harap-harap keadaan terkawal.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 00:57


hmmm ramai dan bagus betullah budak Sheikh MAlek...

Masa ana dok matrik dulu dak sheikh ramai kat situ.... ramai betullah... respectlah..

dari ana Maktab Mahmud...USM



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Siapa study di Sekolah Sheikh Abdul Malek?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 6

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.227761 saat. Lajunya....