Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: islam hadhari diterima pelajar alazhar?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» islam hadhari diterima pelajar alazhar?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh islam hadhari diterima pelajar alazhar?

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 00:39


Selalunya mahasiswa yang mengaji dalam bidang agama di Timur Tengah sering dilabelkan sebagai pro-pembangkang. Ini disebabkan oleh lawatan kerap secara tidak rasmi dari tokoh-tokoh politik berkaca mata hijau yang cuba mendekati mahasiswa di sana dengan memutar belit isu untuk mendapat sokongan. Pun begitu, pendapat ini sebenarnya salah sama sekali apabila kunjungan YB Dato’ Dr. Mashitah Ibrahim ke Universiti Al-Azhar seminggu yang lalu disambut ribuan mahasiswa-mahasiswi Malaysia dengan cukup meriah.

Kehadiran beliau membawa bersama organisasi tertinggi Kelab Islam Hadhari Universiti Malaya untuk berdialog secara interaktif dengan para mahasiswa di sana sambil bertukar-tukar pandangan. Mereka yang berada di Mesir dapat melepaskan rindu kepada tanah air dengan kehadiran delegasi tersebut.

Di Mesir, sebanyak 5 siri Dialog telah dijalankan bersama YB Dato’ Dr. Mashitah Ibrahim yang dihujani pelbagai soalan mengenai isu semasa yang berlaku di tanah air. Penjelasan beliau diterima baik dan rasional serta mendapat tepukan gemuruh dari mahasiswa Al-Azhar. Yang lebih penting, beliau juga telah berjaya membawa gelombang Islam Hadhari ke sana untuk didukungi oleh para pelajar yang mahir dalam bidang agama. Akhirnya, Muntada Islam Hadhari telah berjaya ditubuhkan di Mesir sebagai sebuah persatuan yang mementingkan akademik dan daya kepimpinan yang jitu. Persatuan ini akan menjadi “duta kecil” Islam Hadhari di Timur Tengah bagi membantu aspirasi negara memajukan umat Islam di peringkat global. Penyertaan dan sokongan yang baik telah ditunjukkan oleh para mahasiswa di sana termasuk beberapa kelab-kelab lain seperti Kelab UMNO Kaherah yang memberi sokongan moral. Diharapkan dengan lahirnya satu persatuan baru ini dapat menggalakkan lahirnya ramai pelapis pemimpin Islam di masa akan datang. Insyaallah!


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-03-06 01:11


sana contra sini pro... bagus hangguk ada pro -contra baru fair...thank you 4 di info..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 01:27


pelajar alazhar hampir 90 peratus mnolak islam hadhari kecuali budak2 kelab umno.............

benarkah artikel ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 01:38


anggukk angguk geleng-geleng......


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 21-03-06 02:17


ingatkan encik hangguk tulis sendiri, rupanya copy from artikel..blur sekejap..huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 02:21


ini adalah berita dari islam hadhari.net

betulka artikel ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 02:22


Ensik Hangguk Kena Taubat Nasuha

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 02:23


Beli Buku Hadhorah Islamiyyah Bukan Islam Hadhari.....Kalau Islam hadhari jadilah macam Paklah beri anugerah seri angkasawan/wati.hoktulah Islam had hari

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 03:55


jangan kata mesir saja tolak...jiran mesir seberang laut pun berpendirian sama....boleh ba ah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 21-03-06 04:07


islam hadari & islam badawi same saja .........yang baik kita ambil yang buruk tinggalkan dan tegah bersandarkan kalimah lailahaillallah muhammadurasullulah insaallah syurga Allah bagi orang yang beriman dan sebenar2 taqwa.......................


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 21-03-06 20:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 06:55


azhari yang tulin?macam mana ye..boleh terangkan?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 07:07


selalunya,orang yang membangkang yang cuba menidakkan usaha yang dibuat oleh kerajaan untuk memartabatkan Islam, yang hanya pandai bercakap tapi bila disuruh lari menyorok belakang perigi.. bukan nak bagi sokongan atau pendapat... apa yang tau dalam portal ini kair-mengkafir, cuba menidakkan sesama Muslim dll. cuba lah kita berbincang secara ilmiah dan atas dasar ilmu...bagi cadangan kalau rasa tak betul..bukan mengutuk macam pemabuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:16


SAUDARA AKASIA.........

INI LAMAN BERCAKAP...............

ENTA TAK BERHAK NAK HALANG ORANG BERCAKAP ATAU MELOLONG..............

BIARKAN MEREKA.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:19


memang betul itu hanggukkau..tapi cakaplah benda baik..bukan memfitnah mengeji mengkapir dan sebagainya..itu yang tak betull..dah disalahgunakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:20


YA..ITU JUGA DISOKONG.............\

TENGOK ADMIN DAH KUNCI 2 TOPIK YANG BEST

BORING BETULLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:24


hanggukkau ni xdo kojo lain nak mengebom juga..pm ana kejap..nak berkenal-kenalan..tengok profil macam enta ni nak menyorok saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:26


HAHA...RINDUKAH ANDA DENGAN ANA..............

HEHE

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 07:27


bukan rindu sekadar ingin berkenalan..ana hantar pm enta tak balas..ana pernah nampak enta di ahkam.net jadi kl xkeberatan enta pm ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 08:15


iye laman bercakap..... mari lah kita bercakap benda yang boleh ransang minda... bukan carut minda.. wahahah.... lobam_shibin, poie lah pejabat... tengah islah.. hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:19


BERITA DARI PELAJAR JORDAN...............

LEBIH PANAS DENGAN KEDATANGAN DR MASHITAH..........

BUDAK2NYA LEBIH GANAS DAN GARANG MENOLAK ISLAM HADHARI..........

HEHE..SAJA NAK PANASKAN BALIK

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:22


pejabat tengah islah lah..tapi kelas tetap berjalan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 08:24


admin dah kunci topik pas+umno..jom kita buka topik lain yang lebih bommmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 08:25


bukak topik camno nak buat kuih bom

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:32


Pada 21-03-06 08:25 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

bukak topik camno nak buat kuih bom


DAH keluar TOPIK NI................

HAHAHA


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 08:37


eleh pelajar jordan panas kunun... ye ye saja garang tolak hadhari tapi gejala sosial kat sana masyaAllah..tak macam ngaji agama... ( hanya mereka yang arif dengan midle east saja tau ) so, pendebat jordan, tengok dulu rakan2 sekeliling anda baru boleh hentam seberang laut.. macam kata papatah.. `kuman seberang laut nampak, gajah depan mata xnmpak`.. ganas kunun sok balik malaysia menikus..nyorok belakang pokok jagung... bila temuduga dia yang dulu angkat tngn saya sokong kerajaan.. aik, jilat ludah sendiri???
bila masuk ngajar, pengetua suruh ajar BI tak nak, kata `ana ni ngaji agama` :) aik, takut cabaran???
saya berani cakap sebab ada pengalaman ngaja di sekolah kementerian, saya kena ganti ajar math, BI wlupun ngaji Mesir. sebab saya sahut cabaran dan buat kerja dr cakap berapi2 tapi kosong.. citt.. sukan bola pun saya anjur. team bola saya juara bila saya ambil alih.. `ingat Ustaz tak boleh buat ke??`
bukan niat nak kerek, tapi niat saya masa itu nak bukti orang ngaji agama tak jumud.

kawan2 di jordan saya harap garang anda itu, praktik di tempat yang betul.. bukan lepak dalam rumah budak perempuan tgh2 malam :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:43


betul itu..banteras dulu ikhtilat yang berlaku di sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:44


ikhtilat yang amat menggerunkannnnn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 08:46


PMRAM KENA ADA DISANA NAMPAKNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 08:54


betul ke pelajar jordan saja saja panas2 sebab nak tunjuk best??? ala...macam nak tunjuk best pergi rumah awek mlm2 bute.. eh terperli pulak....
kita ini bukan nak tunjuk best kat pemimpim tau dak..tapi tolong pemimpin...
cuba tengok program kat syiria... ok saja walaupun biah kat sana tak macam jordan.. syria xdapek ada nak lepak2 rumah bukan muhrim dengan penuh selambe.. tapi ngape budak2 sanee lah fikir rasional... jangan mulut saja panas dan garang tapi tembolok lagi teruk dr mereka yang tak ngaji agama...citt

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 09:21


hehe. kelakar kalau orang hadhari masuk ukhwah ni.

ps: budak2 kat malaysia ni pun pergi rumah awek malam2 bute juga.

ps lagi: yang tengok jauh2 kat jordan tu buat apa. tengok dalam malaysia pun teruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 12:06


Assalamualaikum...

tengoklah sendiri kehadiran islam hadhari..berapa banyak ks orang-orang melayu murtad...IFC macam mana ceritanya...macam mana dengan kehakimannya...semua berat sebelah...fikirkanlah sendiri...bukan nak menuding jari...

ana tau hadharah islamiah adalah...ana nak cakap lebih bukannya banyak ilmupun...baru setahun jagung...banyak lagi yang perlu ana cari...

tapi terlihat tiada kesan yang dilaksanakan apabila terlaksananya islam hadhari...rungsing kepala memikirkan ummat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-06 12:41


assalamualaikum..mungkin betul apa yang dckap kan 'ibnuriz' tu.saya pun tak pndai nak cakap banyak-banyak.tapi mlalui 'islam hdhari',tak nampak pun perubahan yang mampu mgubah..yang ada hnyalah pnrangan mlalui teori..teori tanpa praktikal,seperti ilmu yang tak di amal kan,ilmu yang tak di amal kan seperti pohon yang tak berbuah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-03-06 12:49


erm...isu ni dah banyak dah...tapi tak apalah yang penting masing-masing cuba tuk memberi hujah masing2....ni kira berfikir juga ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 13:23


pergi mai pergi mai tang tu..(kenapa ayat ni tertukar?)
sekadar hujah2 kosong dalam portel,tambahkan byte dalam memori server,tapi habuk pun tak ada..ISLAM sendiri tidak memaksa orang dr agama lain untuk memeluk agama ISLAM.sama ada ISLAM HADHARI yang dibawa oleh kerajaan sekarang ni diterima atau tidak,itu hak individu sebab semua orang ada hujah masing2.

p/s:ISLAM tu dah memang HADHARI dr dulu,cuma umatnya saja yang makin jauh dr HADHARI..


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!
[ Telah diedit oleh: tornado pada 21-03-06 17:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 13:49


islam hadhari,
ayah pin dilangit ayahlah dibumi
Angan-angan bukan main tinggi
bolehla buat sembang kedai kopi
tapi,
perlaksanaannya entah macam mana jadi
last-last hadhari hanya tinggal hadhari
islam ketepi domokrasi ketepi
yang merana rakyatnya sendiri
minyak naik lagi...
sekian...trimasss!!!!!


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us
[ Telah diedit oleh: syahid_zul pada 21-03-06 13:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 21-03-06 14:16


Assalamualaikum....
Ana setuju kata akasia tadi....kena tolong pemimpin..tapi tu tak bermakna kat kena jadi pak turut jee..jadi boneka...apa kerajaan buat..btooollll semua...kita ada akal...boleh fikir..and jangan persoalkn hak rakyat untuk bersuara..sb ni negara demokrasi....

Ana ilmu sikit saja....tapi insyaAllah still boleh fikir baik buruk...tak payah nak buat islam hadhari, kalau maksiat smkin banyak kat Malaysia ni...makin teruk...ish..malu eh nak ngaku negara Islam..Islam tetap Islam.....yang nak diperbaharuinye umat Islam!!!! Allahuakbar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-03-06 14:52


susah nak cakap... ikut cara Muhammad s.a.w pasti selamat...


--hidup berlandaskan alquran dan hadis,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 17:01


Pada 21-03-06 13:23 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

pergi mai pergi mai tang tu..
sekadar hujah2 kosong dalam portel,tambahkan byte dalam memori server,tapi habuk pun tak ada..ISLAM sendiri tidak memaksa orang dr agama lain untuk memeluk agama ISLAM.sama ada ISLAM HADHARI yang dibawa oleh kerajaan sekarang ni pada diri sendiri sebab semua orang ada hujah masing2.

p/s:ISLAM tu dah memang HADHARI dr dulu,cuma umatnya saja yang makin jauh dr HADHARI..

yang belum islam tu memang la tiada paksaan. masalahnya sekarang ni ialah orang yang dah islam ni. degil semacam macam orang bukan islam juga.

ps: dah islam tu kenalah paksa amalkan islam. tak buat bunuh saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 17:57


Pada 21-03-06 17:01 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-06 13:23 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

pergi mai pergi mai tang tu..
sekadar hujah2 kosong dalam portel,tambahkan byte dalam memori server,tapi habuk pun tak ada..ISLAM sendiri tidak memaksa orang dr agama lain untuk memeluk agama ISLAM.sama ada ISLAM HADHARI yang dibawa oleh kerajaan sekarang ni pada diri sendiri sebab semua orang ada hujah masing2.

p/s:ISLAM tu dah memang HADHARI dr dulu,cuma umatnya saja yang makin jauh dr HADHARI..

yang belum islam tu memang la tiada paksaan. masalahnya sekarang ni ialah orang yang dah islam ni. degil semacam macam orang bukan islam juga.

ps: dah islam tu kenalah paksa amalkan islam. tak buat bunuh saja.


orang bukan islam tak degil sebab mereka tak faham pun ajaran islam.yang tolak hukum islam kat parlimen orang islam tu sendiri.

p/s:mesti tergelak besar orang bukan islam baca forum ni,orang yang mengaku beragama Islam berdebat sesama sendiri..


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 18:49


sekarang ni pun orang islam sendiri yang merosakkan agama islam..sampaikan ada yang anti-dakwah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 20:07


betul kata niya_syanana itu... umat Islam pun perlu hadhari...
kita yang belajar agama yang perlu ke depan...
jangan lah macam mukasyaf asik nak perlekeh saja.... ala macam pergi dengar ceramah tapi maki-maki..same saja.. habuk pun tarak.... :-P
cuba kalau nanti mukasyaf kalau terjun ke dalam masyarakat, kalau time itu orang suruh buat sukan rakyat pun tak boleh buat, tak payah lah bising2..
sya dah buktikan saya boleh bila join masyarakat.. masyarakat memang perlukan orang agama nak bimbing bukan kita dibimbing masyarakat..walaupon saya dikata `orang hadhari` tapi saya berjaya menghadhari masyarakat tempat saya... tempat mukasyaf bagaimana pulak???? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-03-06 20:51


!!! QUOTE !!!

sekarang ni pun orang islam sendiri yang merosakkan agama islam..sampaikan ada yang anti-dakwah!!


-ana sangat bersetuju... tolak dakwah adalah perkara yang paling bahaya...


pada pendapat ana yang berkecuali dari mana-mana parti politik ni...

ana rasa tak perlu ada pembaharuan... apa yang Muhammad s.a.w ajarkan paling sempurna... ikut saja alquran dan sunnah...

ana bukan takut pada perubahan tapi ana takut perubahan tu membawa keburukan... maaf kalau kata-kata ana salah ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 20:54


Assalamualaikum...

tidak akan lahir islam hadhari jika kita umat islam mengikut ajaran islam yang mengikut alquran dan as sunnah...hukum-hakam telah jelas diterangkan di dalam al quran.sebagai negara islam mengapa hukum yang Allah telah syariatkan tidak dilaksanakan...???

adakah kerana kita lari dari jalan yang Allah telah tetapkan membuatkan kita umat islam ditimpa bala dan bencana...???

umat islam kini dihina...tidak ubah seperti hamba...fikirkanlah...adakah semua ini bala dari Allah SWT kerana melanggar syariatnya...kes murtad berleluasa(200 ribu)...IFC...tidak takutkah kita umat islam...dan sebagainya.

Kita mempunyai akal yang boleh melihat baik dan buruk sesuatu perkara...kerajaan ada baik dan buruk dalam perlaksanaan tugasan...kita sebagai umat islam yang harus berani mentrampilkan diri untuk membantu umat islam...

janganlah bertelagah sesama sendiri...yang penting penyatuan umat di dalam agama islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:29


Pada 21-03-06 20:54 , ibnuriz_faridz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

tidak akan lahir islam hadhari jika kita umat islam mengikut ajaran islam yang mengikut alquran dan as sunnah...hukum-hakam telah jelas diterangkan di dalam al quran.sebagai negara islam mengapa hukum yang Allah telah syariatkan tidak dilaksanakan...???

adakah kerana kita lari dari jalan yang Allah telah tetapkan membuatkan kita umat islam ditimpa bala dan bencana...???

umat islam kini dihina...tidak ubah seperti hamba...fikirkanlah...adakah semua ini bala dari Allah SWT kerana melanggar syariatnya...kes murtad berleluasa(200 ribu)...IFC...tidak takutkah kita umat islam...dan sebagainya.

Kita mempunyai akal yang boleh melihat baik dan buruk sesuatu perkara...kerajaan ada baik dan buruk dalam perlaksanaan tugasan...kita sebagai umat islam yang harus berani mentrampilkan diri untuk membantu umat islam...

janganlah bertelagah sesama sendiri...yang penting penyatuan umat di dalam agama islam.


sokong2 :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:34


PELAJAR ALAZHAR MAJORITI TAK SUKA ISLAM HADHARI KERANA MEREKA GOLONGAN BELAJAR AGAMA...MANA MUNGKIN MEMBENARKAN CEKUP2 DALAM ISLAM.....DAH AZHAR DAH SYEIKH...TAKKAN UMNO JUGAK...HAHAHAHAHA

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 23:40


tapi camno Syeikh Azhar Tantawi boleh setuju dan tak menafi kan konsep ISlam HAdhari.. ??? :di satu persoalan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:50


Pada 21-03-06 01:27 , hanggukkau posting:

!!! QUOTE !!!

pelajar alazhar hampir 90 peratus mnolak islam hadhari kecuali budak2 kelab umno.............

benarkah artikel ini?

Kenapa mesti pelajar al-azhar? Kenapa tak student syariah kat Jordan ke, Syria ke, UM, UKM, UIA, KUIM dll?apa yang best sangat al-azhar? ilmu di al-azhar lebih tinggi ke dari IPT lain di timur tengah dan tempatan?al-azhar dulu dengan sekarang sama ke?

sorry! cuma nak tau Kenapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:55


TAH APO YANG DR MASHITAH KELENTONG DIO itu..MANA TAU..HAHAHA...

ALAZHAR MEMANG BEST SEBAB PELAJARNYA SEJAK TURUN TEMURUN TELAH

MEMBANGGAKAN DUNIA ISLAM DENGAN KEILMUAN YANG HEBAT.....

CUMA DR MASHITAH saja PAYAH SIKIT

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 21-03-06 23:59


tapi Kenapa pelajar azhar ramai tak pergi kuliah? ponteng kelas? mentang-mentang al-azhar tak wajibkan kehadiran takkan nak ambil kesempatan?

p/s: ponteng kelas boleh dapat ilmu yang hebat ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 00:00


tak baik menuduh tanpa bukti.. camno nak jadik pendakwah asik buruk sangka saja... jadi lah pendakwa raya baru boleh tuduh2.... HAHAHHAHAHA...
orang alim mesti kasya bila dia tau orang nak tipu2 ini :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:03


OK..SATU SOALAN.....

APAKAH FATWA YUSUF ALQARDHWI BAGI PEMERINYAH YANG TAK MELAKSANAKAN HUKUM HAKAM ISLAM?

CUBA CARI DAN BACA

SIAPAKAH DR YUSUF ALQARDHWI?

PANEL FATWA ANTARABANGSA SEKARANG.............

2 ORANG MUJTAHID PALING HEBAT ABAD INI

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:03


come on saudara....

sila jawab dengan jujur saudara, adakah al-azhar menitik beratkan kehadiran?
adakah pelajar al-azhar konsisten dengan kehadiran di kuliah?
atau sekadar on off datang sahaja atau memang tak datang langsung?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:05


Pada 21-03-06 23:59 , RenTokiL_IniTiaL posting:

!!! QUOTE !!!

tapi Kenapa pelajar azhar ramai tak pergi kuliah? ponteng kelas? mentang-mentang al-azhar tak wajibkan kehadiran takkan nak ambil kesempatan?

p/s: ponteng kelas boleh dapat ilmu yang hebat ke?


mari DATANG BELAJARLAH.....................

BARU TAU LANGIT TINGGI KE RENDAH

SETAKAT MENGAMPU DOKTOR NAK DAPAT MARKAH BANYAK BAIK TAK PAYAH


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 00:16


entah... setakat boddek pensyarah boleh la... belanje kopi secawan dah belh dapat markah.. datang belajars sini lah kalau berani... kalau cakap saja, budak henry gurney pun boleh..... setakat belajaar cekup2 topik blah la.. kalau berani belaajr lah hari kulit ke kulit.. jangan mudah melatah untuk mengutuk budak2 azhar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:17


Pada 22-03-06 00:05 , hanggukkau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-06 23:59 , RenTokiL_IniTiaL posting:

!!! QUOTE !!!

tapi Kenapa pelajar azhar ramai tak pergi kuliah? ponteng kelas? mentang-mentang al-azhar tak wajibkan kehadiran takkan nak ambil kesempatan?

p/s: ponteng kelas boleh dapat ilmu yang hebat ke?


mari DATANG BELAJARLAH.....................

BARU TAU LANGIT TINGGI KE RENDAH

SETAKAT MENGAMPU DOKTOR NAK DAPAT MARKAH BANYAK BAIK TAK PAYAH


Hebat betul! patutlah sebahagian pelajar alazhar tak ke kuliah, sebab kalau ke kuliah nanti takut mengampu pensyarah. Sampai sanggup belajar tanpa guru. Macamnanalah tak duduk sana sampai 7 8 tahun buat 1st degree saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 00:23


hello.. hllo... kalau kami datang ingat senang2 nak ampu pnsyarah... kalau kami jumpa adalah untuk bertanya...hormat kat syeikh azhar... ambil berkat...
jangan terkejut ramai di kalangan kami ambil masa 3thn buat 1st Degree.. hanggukkau bln8 ini masuk thn3 dan akan mnghabiskan degree dalam 3thn saja.. :di kalau nak kata kami ampu pun, memang tak ada.. syeikh azhar=ulama` , ulama`= pewaris nabi....... so what rentokil??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:25


Hebat betul! patutlah sebahagian pelajar alazhar tak ke kuliah, sebab kalau ke kuliah nanti takut mengampu pensyarah. Sampai sanggup belajar tanpa guru. Macamnanalah tak duduk sana sampai 7 8 tahun buat 1st degree saja.

ALASAN 1=SEBAB KALAU DIWAJIBKAN AKAN RUNTUHLAH BANGUNAN AZHAR TERSEBUT

ALASAN2=AZHAR TAK TAWARKAN PUN PENGAJIAN MEREKA KEPADA SESIAPA..........BERBEZA DENGAN U TEMPATAN YANG MEMILIH PELAJAR

ALASAN3=ALAZHAR TELAH MELAHIRKAN ULAMAK2 YANG TELAH MEMBAWA ISLAM KE MALAYSIA.....MANA ULAMAK UNIVERSITI TEMPATAN..MENYOROK KE?

ALASAN 4=DISINI TOTAL SISTEM EXAM 100 PERATUS,TIADA KERJA KURSUSZ..MALAH DIADAKAN 24 JAM SISTEM PENGAJIAN TALAQQI BERSANAD...ada KE DEKAT U TEMPATAN?

ALASAN5=SIAPAKAH TOKOH ULAMAK SEDUNIA SEKARANG?ADAKAH LULUSAN UNIVERSITI MALAYSIA?SUDAH TENTUNYA DR YUUSF ALQARDHWI YANG TELAH MENDAPAT PENDIDIKAN SECARA FORMAL DI ALAZHAR

ALASAN6=WALAUPUN KELAS TAK DIWAJIBKAN,TERNYATA MEREKA BERKUALAITI,JADI APAKAH ALASA2 ANDA UNTUK BANGKAG BALIK?SILAKA BAGI HUJAH SECARA ILMIAH DAN FAKTA


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:46


Masalahnya sekarang, alazhar dulu dengan sekarang sama ke?

kelas talaqqi di kaherah, dalam beribu2 pelajar Malaysia di sana, berapa ramai yang meramaikan kelas tafaqquh? atau tidur di rumah(nak-nak musim sejuk)jawab dengan jujur...

di salah satu ipta Malaysia banyak kelas tafaqquh di adakan, para ilmuan tempatan dan dari luar yang berkhidmat di Univ tersebut mencurah ilmu, kehadiran masyaAllah cukup membanggakan.

Kenapa al-azhar tidak mensistematikkan sistemnya, dengan lebih jitu dan tersusun, agar kehadiran pelajar tidak menyebabkan runtuhnya bangunan al-azhar? alazhar kan bukan ada satu sahaja, ada baaaanyak cawangan, Kenapa masih ada isu tak cukup tempat?

jangan samakan pelajar arab dan melayu...pelajar alazhar arab memang rajin ke kuliah,sama dengan pelajar dari afrika, turki dan sebagainya ...tapi pelajar melayu(bukan semua)? adakah ini faktor ramai pelajar melayu di al-azhar tak menguasai bahasa Arab.

takkan tuntut ilmu berdasar belajar bulat2 dan exam sahaja, takkan tak belajar cara buat research buat kajian metodologi kaji kitab-kitab?tak ada usaha untuk cari sendiri? cuma pelajar terima sahaja dari pensyarah tak ada belajar cari sendiri dan selesaikan permasalahan? takkan tak kretif nak tuntut ilmu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 00:55


ANDA PERNAH DATANG SINI DAN TENGOK PELAJAR SELALU PONTENG?

ANDA PERNAH DATANG TENGOK BAGAIMANA SAMBUTAN KELAS TAFAQQUH.........

SAUDARA,KALAU TRAK PERNAH JANGAN BERKATA2...........

ANDA MAHU MENFITNAH DAN MENJATUHKAN MARTABAT INSTITUSI AGAMA YANG BANYAK JASANYA UNTUK ISLAM.....................

TAK MALUKAH ANDA.....................

CUMA DENGAN SATU ATAU 2 ORANG YANG PONTENG ANDA KATA SEMUA.............

DENDAM APAKAH ANDA DENGAN ALAZHAR?

KAMI TAK PERNAH DENDAM DENGAN U TEMPATAN...........

ANDA TAHU TAK BERIBU2 KELAS TAFAQQUH DISINI DAN BERAPA RAMAI ANAK2 KITA YANG JOIN...............

KALAU TAK TAHU JANGAN CAKAP.................

ANDA AKAN BUAT DOSA SAJA NANTI

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 01:00


Pada 22-03-06 00:46 , RenTokiL_IniTiaL posting:

!!! QUOTE !!!



takkan tuntut ilmu berdasar belajar bulat2 dan exam sahaja, takkan tak belajar cara buat research buat kajian metodologi kaji kitab-kitab?tak ada usaha untuk cari sendiri? cuma pelajar terima sahaja dari pensyarah tak ada belajar cari sendiri dan selesaikan permasalahan? takkan tak kretif nak tuntut ilmu?


ADAKAH BELAJAR AGAMA MELALUI KAJIAN?

NAK KAJI APA?KAJI MENGIKUT ALQURAN DAN SUNAH

APA YANG KITA KAJI SEMUNAY BERDSARKAN ALQURAN DAN SUNNAH

BELAJAR AGAMA KENA KREATIF?

HABIS TU YANG JADI TOK GURU PONDOKSELAMA NI TAK KREATIF KE?

ILMU AGAMA ADALAH ILMU BERPANDUKAN ALQURAN DAN SUNAH........

BUKAN ILMU FALSAFAH............

JADI NAK CARI KITAB RUJUKAN YANG MANA LAGI?

DORAEMON?SINCHAN?


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 05:27


Pada 21-03-06 23:40 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

tapi camno Syeikh Azhar Tantawi boleh setuju dan tak menafi kan konsep ISlam HAdhari.. ??? :di satu persoalan....


ermmm Syeikh Al Azhar Tantawi memang setuju tetapi hanya sebilangan daripada konsep islam hadhari sahaja yang dipersetujui..bukan semuanya...oleh itu kita sebagai umat islam perlulah tahu apa kebaikan dan keburukan yang ada...

ana kurang ilmu..jika ada yang salah silalah tunjukkan.


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 05:56


sekali lagi kita menekankan perbincangan dari sudut ilmiah.. mari x100

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 22-03-06 06:56


Assalamualaikum..
saya begitu tertarik untuk join portal ukhwah ini bila ada satu posting daripada akasia tentang pelajar jordan dsni.sebelum ini sya lebih gemar membaca dan memerhati gelagat2 kawan2 dalam mengeluarkan idea2,pendapat dalam isu2 yang dibangkit.Alhamdulillah ada yang dapat dikongsi dan ada yang tetap dengan pendirian masing2.

saya ada terbaca tentang kenyataan akasia pada pelajar jordan dalam isu masalah sosial dsni.sya begitu tertarik dan tidak menafikan..cuma sya nak akasia lebih berhati2 bila menunding jari pada kami..kerana seolah membuka keaiban sendiri.sya yakin bahawa akasia mesti pernah datang kesni dan mengalami apa yang telah dinyatakan..bersama kawan2nya disni.sebab apa??adakah ia dari kalangan kami??
jangan lupa untuk nyatakan keadaan gajah yang kami tak nampak itu adalah sealiran dengan akasia..kawan akasia..dan lebih jelas sya nyatakan sni adalah dari kalangan ahli2 club umno dsni yang berlaku di mu,tah.dan inilah kenyataanya..walaupn sya bukan pelajar disna,tapi berita tetapi sampai pada kami.dan adakah mereka dsna berdiam diri?? dimutah sendiri telah berpuluh kali orang yang bertangungjwab menasihati..dan cuba untuk mencegah,tapi itulah realitinya bila bertemakan club umno..saya tak nak ulas pnjang tentang club umno dsni,tapi boleh lihat laa kat mesir sendiri.sedarkah akasia siapakah pelajar2 yang dimaksudkanya sendiri??adakah kawan2 beliau sendiri...sealiran dengan beliau sendiri.tepuk dada msglaa dan nasihatilah mereka.dan saya yakin pernah jumpa akasia kat mesir dulu..kalau tak silap.maaf macam lari tajuk sikit...tapi nak melengkapkan kenyataan akasia yang lebih kepada membuka aib sendiri.
Dan kami kat sni sebulat suara menyatakan dengan baik pada Dr Mashitah lupakan hasrat dia untuk tubuhkan club Islam Hidhari dsni.sebab orang yang akan melengkapkan carta organisasinya pun orang-orang yang telah dinyatakan akasia tadi..sama-sama atas titi yang nak rapuh dan dibawahnya penuh dengan sampah sarap.bila2 jea boleh jatuh..kadang-kadang itu belum jatuh pun dah BUSUK!!
[ Telah diedit oleh: obor2 pada 22-03-06 07:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 07:12


IYE KE? YA ALLAH....................

ada SESIAPA YANG NAK BACKING CLUB UMNO??????

cepat-cepat,SEBELUM TERLAMBAT..................

PENDEKAR JORDAN DAH MENGAMUK itu!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 07:24


pantas sungguh menunding jari kepada Kelab UMNO :di kelab umno jordan berapa ramai saja ahli nya.. 120 pun tah2 tak sampai. bilangan pelajar jordan?? jangan main tuduh2 punca kelab. ada jugak rakan akhawat obor2 pakai purdah tapi bawak masuk pakwe dalam bilik.orang dah nasihat tapi dia buat tak tahu. `tak boleh belajar lah kalau xjumpe sehari`. sudah pasti jika berpurdah bukan ahli kelab umno jordan. sebab obor2 tahu bagaimana stail ahli2 umno ini ;) ( sinis ) saya bukan niat nak pekung sahabat2 sealiran tapi sekadar nak nasihat saja jangan terlalu fanatik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 07:25


Ya Allah kelab umno saja nak disalahkan..baik sangat ke set2 jemaah kat sana..macam kat mesir ni..yang jahat semuanya kelab umno?..yang buat ajaran sesat semua kelab umno?..ingat mereka yang buat benda2 itu pun set pmram juga..kerana mereka juga ahli pmram..dan semua mereka itu mempunyai 2 keahlian..pmram dan kelab umno serentak..Kenapa nak disalahkan kelab umno..Kenapa nak disalahkan kelab..Kenapa tidak disalahkan pelajar itu sendiri..kalau kita tengok orang Islam buat benda tak elok takkan kita nak kata Islam tu sendiri buruk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 07:37


WAHAHAHA!!!!!!

PENDEKAR UMNO DAN MESIR DAH MENGAMUK.......CEPAT,MANA PENDEKAR JORDAN???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 07:52


relex la ustaz hangguk.... jangan ambil kesempatan di atas perbalahan umat Islam.. enta dkat saja dengan ana ini.. hahaha
mari kita bersatu.. tak wakil abim ke??? uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 07:53


entah enta ni..ana bukan nak bergaduh..sekadar untuk mempertahankan sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 07:57


!!! QUOTE !!!

apa yang tau dalam portal ini kair-mengkafir, cuba menidakkan sesama Muslim dll


buktikan dalam mana-mana forum portal ukhwah ni bahawa kami pernah mengkafirkan orang. tuduhan ni berat ni.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 07:58


ada..cuba perhatikan balik..bukan anda tapi orang lain..saya pun dah lupa dimana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:00


sesiapa.....

ISH2...........

KAFIR TU TUHAN PUNYA KERJA...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:02


tak mengapa lobam, saya minta sdr akasia sendiri kemukakan bukti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:04


akasia jawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:06


Pada 22-03-06 07:52 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

relex la ustaz hangguk.... jangan ambil kesempatan di atas perbalahan umat Islam.. enta dkat saja dengan ana ini.. hahaha
mari kita bersatu.. tak wakil abim ke??? uhuhuhu


ANA ADA KELAB BARU.ALAU NAK JOIN JOMLAH...............

NADI MENENTANG SEMUA KELAB YANG YANG ADA DI MESIR

(NMSKYADM)

NAK JOIN?HAHAHAHAHAHA


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:09


hehehe enta ni syeikh..tergelak besar ana..tak cukup ke pmram numram dan yang terbaru muntadha islam hadhari?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:14


tidak pasti lah di mana.. atau pada topik panas yang dah di kunci... atau secara sinis... biaso lah itu.. manusia biasa... kadang-kadang terluper.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:15


bialah lobam.... lagi banyak persatuan mungkin lagi banyak idea nak tegakkan Islam kat mesiia...

jangan lupo daftar dengan safarah ye pro hangguk.. hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:16


hehe..macam ni ye telatah gelagat budak-budak ambil aliran ugama kat mesir dan jordan..,patutlah bila balik malaysia ramai juga yang jadi macam orang mabuk ubi gadum...bagus bagus cerita la lagi..boleh kitaorang tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:21


Pada 22-03-06 08:16 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..macam ni ye telatah gelagat budak-budak ambil aliran ugama kat mesir dan jordan..,patutlah bila balik malaysia ramai juga yang jadi macam orang mabuk ubi gadum...bagus bagus cerita la lagi..boleh kitaorang tahu....


ANDA PERNAH TENGOK DEBAT PARLIMEN?

LEBIH TERUK DARI INI............

JADI JANGAN PELIK

SEBAB NI RUANGAN PARLIMEN


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:37


ehe..yang saya minat ada kawan dari middle east bagi tau ..ada ustaz ustazah kena cekup..simpan ustaz bawah katil ..sorok ustazah dalam almari..kena kahwin paksa...tererr juga anda yerr...SYABAS UNTUK PENGUATKUASA pencegah maksiat DISANA!1 WAKAKAKAKA

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:51


nak buek macam mano..namo pun manusio..bukan malaikat xdo nafsu..tapi tak reti nak jago nafsu itu..konolah cekup..tak ingat tuhan..tapi tulah realiti kalau orang melesia nak tahu..bukan nak bukak pekung di dada..kalau disorok pun orang tau jugak lama-lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:51


takkan sebab nila setitik rosak susu sebelanga.... memang la benda itu salah, semua ada kelemahan.. tak payah tengok jauh2 lah.. tah2 dalam kampung samudra pun ada... :di syabas untuk samudra.....
lagipon syaitan ini lagi semangat nak pengaruh orang yang belajar agama bia sampai ikut dia.. lagi besar serban.. lagi kuat dugaan.... samudra belajar mana?? kalau setakat u local syaitan tak payah pengaruh.. orang yang suka rela... contoh??? UM tangga... tak cukup kuat?? depan mate awak pun ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 08:56


Pada 22-03-06 08:37 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

ehe..yang saya minat ada kawan dari middle east bagi tau ..ada ustaz ustazah kena cekup..simpan ustaz bawah katil ..sorok ustazah dalam almari..kena kahwin paksa...tererr juga anda yerr...SYABAS UNTUK PENGUATKUASA pencegah maksiat DISANA!1 WAKAKAKAKA


OLEH KERANA CERITA YANG MUNGKIN PALSU DAN BOHONG INI ANDA KAITKAN SEMUA.........

JIKALAU BERITA INI FITNAH................

siapa YANG AKAN BERI ANDA KEMAAFAN?............

SEMUA PELAJAR ALAZHAR TERFITNAH ini.....................

MIDLE EAST BESAR..................

JIKALAU ANDA NAK FITNAH,BAWA BUKTI YANG KUKUH.................

PERNAH DENGAR TAK ALLAH KATA FITNAH ITU LEBIH BESAR DARI MEMBUNUH

JIKA MEMBUNUH ITU DOSA BESAR,DOSA MEMFITNAH LEBIH BESAR

JIKALAU KAMI TAK MAAFKAN DAN SELURUH PELAJAR YANG EMBACA NI TAK MAAFKAN...ANDA NAK BUAT APA?

KAMI TUNTUT DI AKHIRAT NANTI JIKA BERITA INI FITNAH ATAS KAMI

SALAM.....


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 08:57


TUNTUT saja HANGGUK

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:04


hanggukkau dah melatah dah..lobam shibin dah mengaku..akasia di alam realiti..?????

"kalau mengaji luar negeri serban besar syaitan yang goda pun besar ye"..saya tak masuk u.. tak pernah masuk u..asyik-asyik kolej saja..pergi luar negeri pun kolej..tempat saya study tu nak ambil wuduk solat dalam toilet pun kena halau..nak cari masjid pun susah..baru tahu betapa mahalnya sebuah kemerdekaan kebebasan berugama.. nak cari perempuan telanjang senang..tak payah minta pertolongan syaitan yang goda orang berserban besar tu.. tepuk dada tanya iman..


:NASIB BAIK SAMUDRA PAKAI SPEK HITAM:

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:10


Pada 21-03-06 20:07 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

betul kata niya_syanana itu... umat Islam pun perlu hadhari...
kita yang belajar agama yang perlu ke depan...
jangan lah macam mukasyaf asik nak perlekeh saja.... ala macam pergi dengar ceramah tapi maki-maki..same saja.. habuk pun tarak.... :-P
cuba kalau nanti mukasyaf kalau terjun ke dalam masyarakat, kalau time itu orang suruh buat sukan rakyat pun tak boleh buat, tak payah lah bising2..
sya dah buktikan saya boleh bila join masyarakat.. masyarakat memang perlukan orang agama nak bimbing bukan kita dibimbing masyarakat..walaupon saya dikata `orang hadhari` tapi saya berjaya menghadhari masyarakat tempat saya... tempat mukasyaf bagaimana pulak???? :lol:
anta tak kenal ana. ana pun tak kenal anta. apa ana buat pada masyarakat, anta tak tahu. apa anta buat pada masyarakat pun ana tak tahu. tapi Allah tahu.

ps: bila orang perasan hebat macam wali dah bercakap lebih baik kita diam saja.
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 22-03-06 09:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 09:16


Pada 22-03-06 09:04 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

hanggukkau dah melatah dah..lobam shibin dah mengaku..akasia di alam realiti..?????

"kalau mengaji luar negeri serban besar syaitan yang goda pun besar ye"..saya tak masuk u.. tak pernah masuk u..asyik-asyik kolej saja..pergi luar negeri pun kolej..tempat saya study tu nak ambil wuduk solat dalam toilet pun kena halau..nak cari masjid pun susah..baru tahu betapa mahalnya sebuah kemerdekaan kebebasan berugama.. nak cari perempuan telanjang senang..tak payah minta pertolongan syaitan yang goda orang berserban besar tu.. tepuk dada tanya iman..


:NASIB BAIK SAMUDRA PAKAI SPEK HITAM:


ANA TAK KISAH ANDA NAK CAKAP APA................

ANDA ORANG MANA ATAU MANA ANDA BELAJAR.............

TAPI JAUHKAN DIRI DARI FITNAH...........

JIKALAU KITA TAK TAHU CAKAP SAJA TAK TAHU..................

JIKALAU KITA TIADA BUKTI JANGAN BERCAKAP................

BUAT DOSA SAJA...................

SAYA TIDAK MELATAH...............

SAYA KATA JIKA DENGAR CERITA2 MESTI ADA BUKTI DAN SAKSI...........

JIKALAU TIDAK JAWABLAH DENGAN TUHAN NANTI............

ANDA NAK BELAJAR MANA ATAU DIMANA ANDA NAK BELAJAR SAYA APA PEDULI

DAN SAYA TAK PERNAH NAK KUTUK TEMPAT BELAJAR SAUDARA

INI ADAB DALAM ISLAM

ANDA MEMFITNAH,SAYA TERPKSA BELA.............

HIDUP DIMANA PUN ISLAM MESTI TERTEGAK


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:21


saya bersama dengan syeikh hanggukkau...

nak bertekak sila lah, tapi jangan lah kutuk mengutuk.... maaf ye samudra jika saya terkasar bahasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-06 09:24


Pada 22-03-06 08:16 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..macam ni ye telatah gelagat budak-budak ambil aliran ugama kat mesir dan jordan..,patutlah bila balik malaysia ramai juga yang jadi macam orang mabuk ubi gadum...bagus bagus cerita la lagi..boleh kitaorang tahu....


mmm..kata-kata saudara ni seperti nak mencari kesalahan orang lain saja....tak relevan2... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:30


marah betul yee...tentu pagi ni tak lena tidur dalam selimut saratoga...tak apa la tapi kuliah kena juga pergi juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:34


hanggukku kalau u nak bukti sila pm i...u nak berapa bukti..nak yang lama yang baru yang panas dalam akhbar tempatan..yang ada rekod dengan msd..yang ada rekod dengan pemram..yang ada rekod dengan penaja..boleh jee...juru tangkap dengan jurunikah sekali pun i boleh kasi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:35


wahhhh..misti lepas ni mengamuk budak-budak midle east

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 09:40


Pada 22-03-06 09:35 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

wahhhh..misti lepas ni mengamuk budak-budak midle east

mengamuk ke mabuk? :-)

ps: mabuk ubi gadum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 10:24


Pada 22-03-06 09:34 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

hanggukku kalau u nak bukti sila pm i...u nak berapa bukti..nak yang lama yang baru yang panas dalam akhbar tempatan..yang ada rekod dengan msd..yang ada rekod dengan pemram..yang ada rekod dengan penaja..boleh jee...juru tangkap dengan jurunikah sekali pun i boleh kasi..


silakan!!!!!!!!

apa yang anda dapat kalau betul pun???

puas hati dapat tunjukkan budak midle east pun sama macam budak u tempatan

atau budak u barat?

apa yang u dapat..........

puas hati sebab dapat malukan orang???

puas????

inikah ajaran agama???

sedangkan agama mengajar kita supaya tidak membuka pekung saudara sendiri..........

anda ada agama lagi ke tidak??


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 10:33


hehehe..tadi anda suruh aku buktikan..bila aku ugut nak buktikan anda pulak marah-marah..aku tak buka lagi...

hanggukku sesungguhnya kau memang seorang pemarah...andaian mu aku masih punya ugama ke tidak.. lagi teruk dari cerita yang aku bawa kat sini...

ubah la sikap mu jangan jadi seorang yang pemarah...amarah akan kalah sebelum bertarung..macamana kau nak berjihad dengan luapan kemarahan memenuhi kepala kau tu..jangan lupa juga..posting kau yang lepas lepas pun apa kurangnya...

I LOVE U HANGGUKKU

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 10:35


DAH DAH HANGGUKKU..PATIK YANG HINA LAGI TAK PANDAI INI MOHON MAAFF...KITA KAWAN ye..

pergi tidur DULU kasihan SELIMUT SARATOGA TU KESEJUKAN KESEORANGAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 10:35


DAH DAH HANGGUKKU..PATIK YANG HINA LAGI TAK PANDAI INI MOHON MAAFF...KITA KAWAN ye..

pergi tidur DULU kasihan SELIMUT SARATOGA TU KESEJUKAN KESEORANGAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 22-03-06 12:44


den tak ada masalah...............

tapi buang la perangai kau yang suka merendah2kan orang tu...........

tak ada siapa yang best dalam dunia ini

janganlah nak riak

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

obor2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23619
Posting: 98
Dari: jordan

turkey  


posticon Posting pada: 22-03-06 15:33


fuhh!macam dah lari tajuk jauh sangat jea.xpealaa..tapi suka sya ingatkanlaa pada akasia dan lobam shibin ini,anda yang bermain api dengan kami..tapi tiba-tiba api terkena muka anda sendiri.aiihh,teruk juga masalah kat mesir yerkk??dan tertarik pula saya bila salah seorang kamu berkata"takkan nila setitik rosak susu sebelangga"..kat mana-mana boleh berlaku cuma atas diri kita bersama untuk mencegahnya atau merelakan..

masalah sekarang ini timbul bila anda kaitkan isu Dr mashitah yang kami timbulkan dengan masalah di mutah.saudara kena ingat yang mengutarakan isu ini adalah kami dari mafraq dan irbid yang berlaku disni dan perlu diingatkan sekali lagi..kbyakan student2 dsni tak terlibat dengan persatuan2 yang tak rasmi cz kami berpersatuan yang semuanya di bawah safarah dan MSD.dan lupa pula bila kita ketengah isu2 sosial yang dibawa oleh club umno sendiri yang purata ahlinya di mutah dan rakan aakasia dan lobam_shibim sendiri.dan xtimbul pula soal jemaah yang kita tak tahu adakah wujud atau sekadar gelaran saja.
tapi nak bagitau laa kat sni..orang boleh kenal laa bagaimana club umno ini berjalan dan orang boleh tau laa orang yang macam mana yang mengetuainya.kami bukan nak menunding jari pada sesiapa..cuma kami harap bercakap itu biarlaa pada asasnya,jangan ikut sedap mulut bila rasa nak marah atau tidak berpuas hati dalam sesuatu perkara.dan saya pun yakin orang yang pakai purdah itu pun mesti dari negeri dan kawan anda juga..dan jangan lupa pula kaitkan masalah2 sosial yang banyak berpunca dari kalangan club umno.itu sebab club umno berpecah!hanya sebilangan jari jea yang betul-betul dengan perjuangan..tapi kalangn yang macam anda ini laa banyak merosakan umno itu sendiri.semua hanya kerana duit dan hal2 yang menguntungkan anda.mujurlaa club umno dsni macam air tawar jea..minum2 tapi tak rasa apa-apa.
saya ykinlaa yang banyak menyulitkan student2 mesir dari segi bantuan(zakat) dan pinjaman dari kalangan anda juga.yang selalu dok lepak rumah cik latif...mujur dia dah balik.so anda ingatlaa pada diri masing2.kita ini bukanye kekal dalam dunia untuk tunduk pada hawa nafsu yang kotor.hari pembalasan akan ada..janganlah sampai muka anda kena pijak dengan kaki2 mereka yang telah anda aniaya sendiri kelak.sama-sama laa kita ingat meningati..
maaf kalau ada terkasar bahasa... :-(
dan ini post saya yang terakhir dalam tajuk ini cz entah apa-apa.cuma nak tego apa yang akasia bangkitkan..lock laa tajuk ini.mengarut jea.
[ Telah diedit oleh: obor2 pada 22-03-06 16:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For obor2Profil   Hantar PM kepada obor2   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» islam hadhari diterima pelajar alazhar?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239332 saat. Lajunya....